Hallituksen keinot Maan pelastamiseen.

Yötönn

1. korotetaan bensa veroa 2. korotetaan ajoneuvoveroa 3. laitetaan tiemaksut. Tuntuuko vain minusta että vain yhtä lehmää lypsetään ??

14

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_voi_odottaakaan

      Eipä ole tämä hallitus mitään muitakaan järkeviä päätöksiä tehnyt!

      • LKJUY7

        Kolme suurta verotukea pois ja valtion säästöt olisivat kasassa!

        Listaus on siitä kiinnostava, että verotukia karsimalla valtion taloutta odottavat säästöt olisi nopeasti tehty.

        noin 4 miljardin euron menoleikkaukset. Jos saman summan haluaisi kasaan verotuksen puolelta, riittäisi että leikkaamisen sijaan luopuisi esimerkiksi kahdesta tai kolmesta suuresta verotuesta.

        Verotuet voivat olla esimerkiksi verovapauksia, verovähennyksiä, alempia verokantoja ja muita vastaavia keinoja, joiden avulla tuetaan esimerkiksi yritystoimintaa tai jotain tiettyä ihmisryhmää tai toimintaa.

        Yrityksiä ja maatiloja kannustetaan investoimaan ja kasvamaan sillä, että ne saavat tehdä poistoja nopeammin kuin laitteet kuluvat. Tähän verotukeen menee vuodessa lähes 700 miljoonaa euroa.

        Teollisuus, kasvihuoneet ja konesalit saavat nauttia huokeammasta sähköverosta, ja lisäksi maatalous ja paljon energiaa kuluttava teollisuus saavat veronpalautusta. Tarkoitus on tukea vientiteollisuutta sekä kotimaisia tuottajia, mutta samalla menetetään lähes 900 miljoonaa euroa verotuloja vuodessa.

        Pelkästään nämä kolme verotukea poistamalla valtio saisi ainakin laskennallisesti niin paljon lisää verotuloja, ettei leikkauksista tarvitsisi huolehtia.

        Ainakin laskennallisesti näiden kolmen suuren verotuen lakkauttaminen toisi valtiolle noin 4,3 miljardin euron lisätulot
        Tai puolet neljän miljardien euron tavoitteesta olisi kasassa pelkästään luopumalla listattujen arvopapereiden varainsiirtoveron vapautuksesta. Verottomuuden lasketaan vievän valtiolta 2 miljardia euroa.

        Muita suurehkoja verotukia ovat esimerkiksi voitonjaon verotuet sekä käyttöomaisuuteen kuuluvien osakkeiden luovutusvoiton verottomuus.

        Asuntolainan korkovähennyksestä luopuminen toisi valtiolle lisätuloja alle 400 miljoonaa euroa. Sen tekeminen nyt pienten korkojen aikana olisi helppoa, koska vaikutus yksittäiseen kotitalouteen ei olisi yhtä suuri kuin isojen korkojen aikana.

        Vaikuttavuusarvion mukaan vähennys vääristää eri sijoitusmuotojen kohtelua, kun se kannustaa ihmisiä oman asunnon vuokra-asumisen sijaan.

        http://www.hs.fi/politiikka/a1430447938848


    • ällikällälyötynä

      Kerätään rahat pois että saisivat lisää tuhlattavaa!
      Onkohan ne tulleet hulluiks?

    • oikeushavio

      Onhan tuo näemmä ottanut tehtäväkseen hyysätä hyvätuloisia ja lypsää huonommassa asemassa olevia entisestään , ihan kun ihmisellä ei ole muuta elämää kun kasvattaa jonkun pienen ryhmän omistuksia ja luullaan että täällä eletään loputtomiin , että sitten joskus pääsisi mukamas eläkkeistä yms .nauttimaan, turha luulo,kuolo korjaa ennen sitä ja mihinkäs se elämä kuluikaan.....tuloerot kasvavat ja pieniosa senkun rikastuu vuosivuodelta....

    • opelius

      Enää puuttuu persereikävero jolla voisi tyhmää kansaa vielä lypsää, tosin Sipilän pellehän sanoi et bensaveroa jos nostetaan 5 senttiä saadaan tiet kuntoon? Eli herää pieni kysymys kun lähes 8 miljardia kerätään veroina autoilijoilta ja ei vaan saada kun sitä korjausvelkaa suuremmaksi herää kysymys miksi 8 miljardista ei saada???????

    • taloustuho_tilattu

      Suomea ei enää mikään sss-hallituksen päätös pelasta. Todellisuudessa pyritään talouden totaaliseen tuhoamiseen jotta koko Suomi voitaisiin luovuttaa pilkkahinnalla jonkin muun alamaiseksi.
      Suomen talous on jo käytännössä alistettu EU:n osavaltiotaloudeksi eli paikalliseksi tunaroinniksi globaalissa taloudessa.

      Täällä kuunnellaan vain uusliberalistisia aivohautomoita kuten OECD:tä ja EU:n komissaarien suuria "viisauksia". Täällä pätee sanonta "sitä saa mitä tilaa".
      Tilatakaa vaan talousneuvoja näiltä aivomädän pesäkkeiltä niin siinä se tuho sitten onkin.

    • Bougainville

      Tilanne on vakava. Nyt kaikki juonittelusta ja korruptiosta tietävien pitäisi avata suunsa ja kertoa tietonsa, niin nähdään ne henkilöt ja järjestöt , jotka jotain suunnittelevat. Suomeahan on selvästi hallittu ja ohjattu suunnitelmallisesti jo jonkun aikaa. Rahaa virtaa ulos. Suomen luontoa yhtiöitetään ja samalla tuhotaan.

    • Maksavakansalainen

      Kirjoittelette täyttä jaskaa ja muunnettua totuutta, nythän yritetään pysäyttää velkakelloa, jonka jakovara Urpilainen ja muut jakopolitiikan Demarit Vihervasurien avulla on käynnistänyt.
      Vielä vuonna 2008 velkaa oli melko vähän, jos muistatte niin pitkälle.
      Vuosikymmenten aikana ovat virastot täyttyneet jäsenkirja Demareilla ja lautakuntiin ilmestyneet Vihervasuri jäsenet. Kummallakaan porukalla ei pahemmin talousviisautta.
      Rahan kerääjää ja jakajaa riittää yhteiskunnan suojatyöpaikoissa kymmeniä tuhansia, verotuksen tarve tapissa.
      Suuri osa kansasta nostaa jotain avustusta, monet kolmea ja neljääkin, n. 10 prosenttia kansasta maksaa pääosan veroista.
      Rinne on edelleen rummuttamassa lisää velkaa ja asumistukien virtaa verottomana varmistamassa AY liikkeen kassaan. Heinäluomakin eduskunnassa pää punaisena, kuinka köyhää viedään.
      Itse olen sitä mieltä, että nyt on kerrankin hallitus, joka tunnustaa tosiasiat ja edes yrittää tehdä jotain asian tilan korjaamiseksi.

      • ässätollottuhoaa

        Suurimmat tuet saa isotuloset ja firmat. Just Sipilä paiskasi metallifirmalle satamillii.. Teollisuustuotannon,yhteisöveroalemoka, työnantajamaksujen siirto työläisiä..


      • loikka_typeryyteen

        Vuosien 1944-45 jälkeen oli sotakorvausvelat ja jälleenrakennuksen kulut. Vaarimme, mummomme, isämme ja äitimme taisivat olla parempia talouden osaajia kuin tämä nykyinen digisukupolvi.

        Talousongelmiin ei ole ratkaisua koska kukaan ei tarjoa älypuhelimeen sopivaa sovellusta (eli applikaatiota). Päättäjillä ei ole mitään applikaatiota talousden ongelmille.

        SSS-hallitus taisi tehdä vääränlaisen digiloikan ja unohti järjen käytön. Nyt tilataan selvityksiä ja raportteja kaikenlaisilta aivomätähautomoilta.
        Sitä saa mitä tilaa.


    • Yhtiöitetään_Suomi

      Tiemaksut ovat tasaveroja. Rikkaat maksavat saman tiemaksun kuin köyhät. Jos väylämaksujen sijaan infran eli teidenkin kunnostus hoidetaan verokertymästä, progressiivisen verotuksen ansiosta rikkaat ovat maksaneet hieman vähätuloisia enemmän. Verotus ei enää tasaa tuloeroja, kun siirrytään tasaveroihin.
      Onko köyhillä, varattomilla tai tulottomilla mahdollisuus käyttää Suomessa teitä, eli liikkua tiemaksujen jälkeen. Kotimainen kysyntä vähenee, turistit eivät tule Suomeen, joten matkailuala kuihtuu. Maaseutu autioituu ja nuoret muuttavat työn perässä ulkomaille...

    • tuunarit

      Maksaako Ulkomaalaisetkin tuplakorotetut sakot, pitkään ollut Suomessa käytäntö ettei ulkomaalaiset niitä maksa, ja ulkomaalaiset rekat tieverolle .Suomessa on riistetty aina ensin autoilijaa helpoin kohde.

    • DIPPADAPPADAA
    • Ghhfffgg

      Kummallista, että niillä kaikilla veroilla, joita nyt jo kerätään työmatka-autoilijoilta ei muuta palvelua saa paitsi asfalttiteiden muuttaminen takaisin sorateiksi. Näin on toimittu jo joidenkin teiden kohdalla. Tästäkö pitäisi ruveta maksamaan vielä tiemaksuakin? Entäpä yksityisteiden kunnossapitoon myönnettävät avustukset? Eikö tämä ole taas sitä maton jatkamista leikatulla palalla?

      Kukaan ei myöskään perään huutelee laajakaistaverkon purkamista. NäInkö puhelinoperaattorit valtuutetaan pitämään kunnossa nettilinjoja? Pois vaan, niin eivät voi sitten vaurioituakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe