Makkaroita, makkaroita

Makkaraa voi paistaa pannulla, laittaa uuniin tai keittää. Mikroaaltouunissa valmistuu ns. nopea makkara.
Makkoroiden kylkeen voi paistaa tai kuullottaa sipulia. Myös raakasipuli on aina raikas ja hyvänmakuinen kokonaisuus makkaran kylkeen. Suolakurkkusalaatti, valkosipuli, ruohosipuli ja jalopenot muodostovat makkaran kera herkullisen yhdistelmän, jonka kruunaa tulinen sinappi. Erityisesti kuultosipuli ja raakasipuli mixaamattomina muodostavat todella hyvänmakuisen ja raikkaan kombon.
Ruokajuomaksi maito punaisesta sarjasta, jäätävän kylmänä.
Miten palstan lukijat valmistavat oman makkaransa?
Makkaraa voi syödä vaikka kerran viikossa, koska se on niin hyvän makuista.

25

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perunaakylkeen

      Perunaa makkaran kylkeen joko keitettynä tai muusi.

      • fdcxs

        Makkaraa voi paistaa pannulla, laitt


    • maccaraa

      Uunimakkara parasta, esim. perunamuusin kanssa.

    • hksininen

      Hk n sinisestä vaikka esim makkarakeitto tai kastike ni raavas ukkelikin syö vähän aikaa.

    • makkaraonherkku

      pelkkä uunimakkarakin käy,ei edes kaipaa muusia, juustoviipaleita vähän viiltoihin ja valellaan maidosta ja sinapista tehdyllä liemellä. Hyvää on, varsinkin mitä mustemmaksi reunat tulevat.

      • köyhänmiehenpaisti

        Aika luxus pyhä herkku, jos ihan juustoa ja sinappiakin on käytettävissä.


    • uunijuustomakkara

      Uunijuustomakkara perunamuusilla ja paistettua sipulia.

    • lihafani

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000000621530.html

      " Makkarangrillaajan kannattaa olla tarkkana, jos ei halua grillata pelkkiä jauhopötkylöitä. Tuore testi paljastaa, että osa grillimakkaroista sisältää 0 prosenttia lihaa. "

      http://www.taloussanomat.fi/myynti/2011/05/05/testi-naissa-makkaroissa-ei-ole-yhtaan-lihaa/20116375/135

      Ikävintä on ettei myyntiin annetut tiedoteet ole totuuden mukaisia.
      Ihan makkara nimikkeellä myytävää elintarviketta on ole ostanut yli kahteenkymmeneen vuoteen.

    • makuratkaisee

      Maku ratkaisee paljon on sitten lihaa tai ei mutta lihaisempiin makkaroihin tungetaan taas sitten rasvaa makua tuomaan. Ei nyt tietenkään jauhopöperömakkara mikään hyvä oo.

    • Mb_123

      Kannattaa "Nälkiksen" ostaa blenderi (tehosekoitin). Näitä saa 30€ Gigantilta, niin tulee niitä vitamiinejakin syötyä. Sitten laitat arkijugurttia, tai mustikkakeittoa vajaa puolet sekoittimeen ja hedelmiä, mitä nyt löytyy. Itse laitan myös kaura, tai ruishiutaleita kourallisen vielä päälle, ynnä helokkikapselit, magnesium. Itse olen tehnyt näin. Maku on vähän vita.tapleteilla karvas, mutta terveellinen, kun imeytyy paremmin. Mangnesiumin voi jättää poiskin ja laittaa lisäravinteet mitä nyt luulee tarvitsevansa. Näin nämä ei pääse unohtuman syömättä. Sinkki pitää syödä illalla ennen nukkumaan menoa. Tämmöisiä päätelmiä olen tehnyt. Tällainen aamupala täällä.

      Sitten vielä varoitus, että vain lisäravinteet, ei lääkkeitä.
      -----------------------------------------------------------------------
      Vodkamartini!

      • Tehosekoitin on kieltämättä iso investointi. Tuossa olisi juuri sellainen ohje, jota voisi kokeilla, jos olisi tehosekoitin.
        Voisiko arkijugurtin tilalle laittaa bulgarian jogurttia, turkkilaista jogurttia tai kreikkalaista jogurttia. Mutta jättää esim. kalliit helokit pois? Jos olisi joitain vaikkapa pähkinäisiä ruokaöljyjä, esim. wok tuotteiden puolella, joissa itsessään olisi sinkki ja magnesium?
        Myös marjoja voisi syksyisin jauhaa ja sekoittaa niitä vaikka sopivan maukkaaseen limonaadiin.
        Ongelmanahan blenderissä on sen käyttöön tarvittava aika. Koska köyhyys vaatii jatkuvia kunnostustoimenpiteitä kaikkien asioiden suhteen. Ja sitten on vielä työ, joka vie köyhillä todella paljon aikaa, koska ei ole olemassa ns. toimistoaikaa, vaan työ tehdään silloin, kun sitä saadaan ja voidaan tehdä.
        Myös kunnon ylläpitämien vaatii liikuntatasoisia toimenpiteitä. Ja kehno ravinto, sekä vähäinen uni voivat monesti lyödä varsinkin pimeään ja kylmään vuodenaikaan korville, kun kuntosali kuitenkin vaatisi riittävän ravinnon, levon ja vapaa-ajan kombinaation. Ja rahoitusta, että siellä voisi käydä,. Kesäisin oleminen on hieman helpompaa, kun voi mennä ulos. Ja, jos on perusvaatteita, niin voi liikuttaa itseään eri nopeuksilla.


    • lenkkilanttula

      Ootteko tehnyt tämmöistä. Ota lenkkimakkara laita se kuppiin ja vatkaa sähkövatkaimella se tuusanuuskaksi, lisää sinne kermaa pippuria sipulia silputtuna, porkkanaraastetta, suolaa, herneitä, paprikaa ja parsakaalia, sekoita vatkaimella muussiksi.
      Laita vuokaan ja lisää vielä kermaa tai olutta. Paista 20 min 185 asteessa noin puoli tuntia. Mahtavaa.

      • Kiitos vinkistä. Olen yrittänyt kovasti säästää, että löytäisin kirppikseltä tehoseikoittimen. Mutta aina on ollut joku muutaman kympin menoerä lisää, yllättäen ja pyytämättä.
        Tätä ohjetta aion varmasti kokeilla, jos pystyn.
        Mitkä lisukkeet sopisi parhaiten tähän? Pippuriahan siinä jo olikin itsessään. Mutta, entä esim. kaprikset? Sopisivatko ne valmiin tuotteen kanssa syötäviksi?


    • köyhäkokkaa

      En syö juurikaan makkaraa, ainoastaan joitain laadukkaimpia makkaroita, joiden valmistajan tiedän TAATUSTI tekevän kunnollista makkaraa. En osta makkaraa joka sisältää kamaraa tai lihatuoteeksi luokiteltavaa. Sen vähän minkä makkaraa ostan ja syön, voin ostaa ihan kunnollistakin.
      Koska halpismakkaroidenkin hinnalla saa jotain muutakin ihan oikeaa kelvollista syötävää, miksi alkaisin ahtamaan sisuksiini mitään sellaista, jota en missään nimessä söisi, jos näkisin ne raaka-aineet ennen makkaran valmistusta.
      Syön yleensä kalaa, kanaa ja koko lihaa makkaroiden sijaan, enkä niitäkään pelkästään, aina pitää olla salaattia ja kasviksia mukana.
      Tietysti valmistan makkaroistakin ruokaa, mm. kunnon makkarasta tehty makkarakeitto on hyvää, kun mukana on riittävästi erilaisia kasviksia makua antamassa ja kiinteät Melody-perunat. Perinteinen makkarakastike kunnollisesta makkarasta tehtynä keitettyjen Afra-perunoiden (jauhoinen lajike) kanssa on todella hyvää!
      Kesällä grillaamme makkaraa esim. maissintähkien kanssa.

      • h5h54

        En tiennytkään että maissintähkät tykkäävät myös grillata makkaraa.


      • köyhäkokkaa
        h5h54 kirjoitti:

        En tiennytkään että maissintähkät tykkäävät myös grillata makkaraa.

        Ehe ehe... näsis taas asialla!


    • vihannesperhe

      Me emme syö koskaan sulaisia makkaroita. Terttu 3 v syö vain kyljyksiä ja Kaapo 7 v syö vain sipulia. Mieheni uljas 41 v ei syö ollenkaan ja minä kevytkaalia mutta en krillattuna vaan raakana.
      Kukkapenkissämme kasvaaa ruohosipulia jota syömme päivittäin.
      Puujussimme Lipponen, jyrsii päivät pitkät porkkanoita ja Konnamme Sepposipilä vetelee ruohonkortta.

    • t35y35

      Bratwursti maistuu parhaimmalle paistinpannussa kypsytettynä.

    • Joo-o..valmistaisin makkaran niin että ekakssuolta ja sit jotain lihaisaa rasvaista täytettä maustettuna. Kaupan makkaroista ryynärit on parhaimmistoa. Eipä mielestäni muut makkarat mitään oikeaa makkaraa ole Suomessa. Euroopassa makkara on hieno titteli.Suomessa halpispaskaa suoleen ja nam nam laatumakkaraa joo.

    • köyhäpaskatässä

      Helvattu että tulee nälkä kun näitä ruokaohjeketjuja lukee. Nytkin kuola valuu suupielistä eikä näytä olevan kaapissa makkaran makkaraa. Ei kyllä muutakaan. Nämä ohjeen päihittävät kyllä tv-kokkien ohjeet mennen tullen.

    • makkaraajuu

      Vaikka meidän erhe kyllä enemmin syö kokolihaa taikka kalaa ja kanaa niin kyllä tuota makkaraakin tulee käytettyä. Ja nimenomaan halpaa uunilenkkiä. Makkarakeittoa kerran kaksi kuukaudessa. Makkara stroganoffia perunoiden kera. Eli piipuroitu ruskeakastike missä suolakurkku murusia ja paistettuaja makkarakuutioita. Joskus semmoisenaan uunimakkarana juustolla. Välillä ohuina siivuina parilassa laitettuihin toasteihin majoneesin ja juuston kera. Kuitenkin halpismakkaraa sopivasti noin 2 kertaa kuukaudessa...

    • roletaari

      Halpismakkarat ovat mauttomia mössöjä joiden ravintoarvot ovat heikkoja mutta ovathan ne vatsan täytettä.
      Maukkaammat, koostumukseltaan paremmat makkarat ovat kalliita ja niissäkin on paljon rasvaa.
      Tarjouksesta sian ulkofilettä ja vielä halvemmalla brotskun koipireisiä niin saa tättä ravintoa. Brotsku on monikäyttöinen. Parin euron paketista syömme vaimoni kanssa kolmesti. Kerran lihana ja kaksi ateriaa risottona.

      Joskus teen alle 2€:n nakeista tai alle 1,6€:n lenkurasta makkarakeiton.

      Makkaroita syökööt makkarahenkilöt. Huomaa sukupuolineutraali ilmaisu!

    • Tosi hyviä vinkkejä kaikilta makkaralle. Tänään n-kurkiainen kokeili sellaista komboa, jossa ensiksi pestiin 3-4 perunaa (spaanian uudet), jotka laitettiin kiehumaan noppina. Sitten paistettiin 4kpl alenakkeja, jotka paistinrasvoineen lisättiin noppaveteen. Lisäksi noppaveteen oltiin lisätty pakasteiden pussista, jossa oli herne, porkkana, purjo ja oli siinä jotakin muutakin sälää.
      Jokerina suolaa korvattiin heiman fermentoituneella soijalla. Ja varsinaiset suolaropseet. jotka eivät olleet kovin runsaita. Ja niitä, kuten soijaa ensiksi lisätään vasta lautaselle. (suola oli hollantilaisten jodioidusta sarjasta). Lautasmaustamisen etuina voi olla ehkä joissain tapauksissa se, että samaa baassista voidaan hyödyntää moneksi erilaiseksi makumatkaksi taittuvaksi tuotteeksi. Ellei sitten ole aivan varma, että tahtoo tietyntyyppisen, vaikka esim. suolakurkkimaustetun ruoan.
      Juomana meni ale cola, dr pepper ja jääkaapin jäätävän kylmä vesi.
      Leipinä meni riisikakut ale juustolla, ale valkosipuli tuorejuustolla ja kuivalla ale ohuen ohuella kalkkuna leikkeellä. Perusrasvana riisikakuilla oli L-kaupan hyvä voi. (voi olla että, osa muista voin nimellä myytävistä tuotteista on mahdollisesti emulgoituja tuotteita, koska niiden kermaa ollaa kuorittu siinämäärin, että tuote ei ehkä pysyisi muuten koossa?).
      Ensi epäilyt voin emulgoinnista tulivat esille, kun paistoprosessin aikana pohdittiin miksi pannulla rätisee ja voi pomppii. Kun astianpesuaineen mahdollisuus rasvan "pomppimisprosessiin" oli eliminoitu huolellisilla huuhteluilla. Ei jäljelle jäänyt enää kovinmonta muuta vaihtoehtoa, kuin se, että on mahdollista, että ellei voikaupassa ole erittäin tarkkana, on mahdollista saada siten prosessoitua voita, että se ei ole samaa, kuin perinteinen kunnon kermavoi.

    • Sossupummi-

      En syö makkaraa. Se on epäterveellistä ja ihmiselle turhaa ravintoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe