Keskustan Rooma

kärsimystentie

Maakuntauudistuksen projektiryhmä on aloittanut työnsä perjantaina 22. huhtikuuta.

Valtiovarainministeriön asettaman ryhmän puheenjohtaja on alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti. Hän on myös sote-uudistuksen projektiryhmän puheenjohtaja ja projektinjohtaja.
MAINONTA
inRead invented by Teads

Ryhmän toimikausi päättyy 15. huhtikuuta 2019.
Click here

Aikaisemmin aluehallintouudistus-nimellä tunnettu maakuntauudistus kuuluu hallituksen reformeihin. Maakunnat aloittavat toimintansa 1. tammikuuta 2019.

Hallituksen linjauksen mukaan maakuntien tehtävien perustana on selkeä työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä.

Maakunnille aiotaan siirtää sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävien lisäksi pääosa ELY-keskusten tehtävistä, maakuntien liittojen lakisääteiset tehtävät, järjestämisvastuu TE-toimistojen tehtävistä sekä lisäksi eräitä kuntien ja aluehallintovirastojen tehtäviä.

Projektiryhmän tukena toimii kuusi valmisteluryhmää.

32

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • junttaamista

      Tämähän vaatii perustuslaillisen muutoksen.

    • siisHetkinen

      Nyt tipahdin kärryiltä. Miten se SOTEUUDISTUS (18 maakuntaa) muuttui nyt aikaisemmasta aluehallintouudistuksesta soteuudistukseksi nimeltä maakuntauudistus johon sisällytetään soteuudistus?

      • sssaatanallisetsäkeet

        terävä havainto, näin sitä juntataan kylymänviileesti vain aletaan toistamaan somessa määrättyä projektin nimeä jonka kansa sisäistää, älyämättä, että sillä tehdään sisäpoliitiikkaan tähtääviä lakimuutoksen pohjustusta.


      • Kepu.Nokittaa

        Se on virallista nyt - Maakuntauudistus.

        Asia edelleen yksi ja sama nimikkeet vain vaihtuu useammin kuin kukaan pysyy laskuissa. Alussa soteuudistus oli soteuudistus johon kuului 18 maakuntaa ja 15 sotealuetta. Mönkään meni ja soteuudistus jatkui 18:sta maakunnalla ja 18:lla itsehallintoalueella ja sana sotealueet jätettiin pois kun sotealueiden määrä kasvoi 15:sta 18:sta. Nimike sotealueet jäi pois ettei näytä niin nololta sen jälkeen kun Sipilä lupasi laskea sotealueiden määriä myöhemmin jos tarvetta ilmenee. No ei tullut vähemmän sotealueita vaan niitä lisättiin ja jätettiin sana sotealue pois vaikka hallitus meinasi kaatua sotealueiden määriin.
        Nyt soteuudistuksen takaa nousi vihdoin ja viimein se todellinen kepujen tavoite esille eli ne maakunnat mihin kovasti yritetään sovittaa soteuudistus joka on itseasiassa suomen historian suurin kuntauudistus joka sisältää edelleen suomen jakamisen osavaltioihin. Mielenkiintoista seurata mikä nimike seuraavaksi vaihtuu maakunnat toki säilyy jatkossakin koska se on edelleenkin se kepujen ainoa tavoite? Lähtötilanteessa kyseessä oli soteuudistuksesta nyt mennään sote- ja aluehallintouudistuksen nimikkeen alla eteenpäin. On siinä Pöystillä tekemistä kun on yksi..korjaan kaksi projektia vedettevänä yhtäaikaa.


      • kierokierompikepuin

        Sotealueiden määriin meinasi kaatua ja sen estänyt kompromissiratkaisu lakaistiin kaikessa hiljaisuudessa maton alle. Kokoomus eikä kukaan muukaan ole hiiskunut sanallakaan kuinka sotealueiden määriä kasvatettiin ilman pienintäkään hallituskriisiä. Tuli vain ilmoitus yhtiöittämisistä eli takahauoneessa kepujen ja kokomustan lehmäkaupat sai päivitetyn versionsa ja persut peesaa mentiin sitten oikealle tai vasemmalle persut seuraa laivaa satamasta satamaan saamatta itse yhtään mitään.
        Mietin vain viekö kepu maakuntauudistuksen läpi vaikka sote kaatuisi?


      • maitonkaatunutjo
        kierokierompikepuin kirjoitti:

        Sotealueiden määriin meinasi kaatua ja sen estänyt kompromissiratkaisu lakaistiin kaikessa hiljaisuudessa maton alle. Kokoomus eikä kukaan muukaan ole hiiskunut sanallakaan kuinka sotealueiden määriä kasvatettiin ilman pienintäkään hallituskriisiä. Tuli vain ilmoitus yhtiöittämisistä eli takahauoneessa kepujen ja kokomustan lehmäkaupat sai päivitetyn versionsa ja persut peesaa mentiin sitten oikealle tai vasemmalle persut seuraa laivaa satamasta satamaan saamatta itse yhtään mitään.
        Mietin vain viekö kepu maakuntauudistuksen läpi vaikka sote kaatuisi?

        molempiin tarvitaan perustulaki muutos, nyt noustaan perse eellä puuhun


      • uiytre

        Maakuntauudistuksen perustuslailliset ongelmat kuntien itsemääräämisoikeuden suhteen on ohitettavissa maakuntavaaleilla ja nimittämällä maakunnat kunniksi? Mitä pidemmälle hallitus uudistuksissaan pääsee sitä enemmän esille nousee kysymyksiä vastauksien sijaan.


    • sipilänsaatanallisetsäke

      Sipilä lupaillut julkisten hallinnon kustannuksista säästöjä, nythän ne tublaantuu.

      • 76543

        12 sotealuetta oli asiantuntijoiden mielestä maksimi JOS säästöjä edes halutaan saavuttaa soteuudistuksen kautta eivät edes laskeneet 18:sta sotealueen mukaan perusteina ettei kukaan ole niin tyhmä että moista edes ehdottaisi.
        Sipilä on kova poika lupaamaan. Sille tasolle se myös jää, lupauksien asteelle.


    • hyrrrrrr

      Maakunta kameolontti uudistuksessa on keskutan logo, on satavarmaa, että homma kusee ja kustin oikiaan lahkeeseen, kansa tietää vanhas(e)taan, että se hetken lämmittää mutta siten on kylymä...

      • 19p9

        Toivottavasti ei kaadu vaikka susi onkin koska sekin on nykyistä parempi. Riippuen miten julkisen sektorin käy? Jos yksityiset pörssipelurit pääsee suomen, pääasiassa verovaroin kerättyihin sotemiljardeihin käsiksi sitten se on menoa eikä sitä mokaa korjaa kukaan. Se kun tarkoittaa paitsi sotepalveluiden tason romahtamista myös sitä, että kansainvälisten bisnesmiesten viedessä sotevaroja tileilleen se on sama kuin suomalaiset maksaisi osan veroistaan suoraan ulkomaille - Sitä suomi ei kestä.
        Parashankkeen päivitetty versio maakunta on mittasuhteet vain on valtavan paljon suuremmat. Saa niitä maakuntia minun puolesta maakunniksi kutsua vaikka ne todellisuudessa ovat vain nykyisiä kuntayhtymiä v a l t a v a n paljon suurempia. Pienistä kepukolhooseista hirvittävän paljon suurempiin kuntakolhooseihin. Juuri se asia mistä kärsäkeput omansa jo käräjille vei.


    • Valtakunta_hevosesta

      »Ratsu, ratsu, valtakunta hevosesta»

      Julkinen terveydenhuolto alas yksityisille kansainvälisille pörssisijoittajille ovi auki suomen sotemiljardeihin maakuntia vastaan - "Valtakunta hevosesta"

      • suomikuntoon

        suomi kuntoon = suomen sote myytävänä halvimman tarjouksen jättäneelle vaikka ulkomaalaisille bisnesmiehille. Hinta maakunnista


      • puh-allus

        Sitten suomen valtio alkaa maksamaan "valtionavustuksia" muille maille kuntien vastaavien lisäksi. Vitsi edellisessä on se, ettei edellinen ole vitsi jos SUOMEN KESKUSTA ulkoistaa sotevarojaan ulkomaalaisille pääomasijoittajille.

        Pitäisi varmaan käydä laittamassa tk:sien katoille metallinen hormi ja liittää siihen savukone taivaalle savua puskemaan että suomalaiset tajuaisi että siinä se TEHDAS savuaa ja tuotot menee ulkomaille?


    • mitenkäs.kävi

      roomalle? Se paloi

      • herodess

        ..ja nykyinenkin palaa, nousevat julkiset kustannukset sen polttaa


      • nousi.jo

        asiakasmaksuja korotettiin Kärsämäessä niin paljon halvemmaksi se attendo tuli. Ja ne onnettomat jotka eivät nostaneet asiakasmaksujaan saivat sipilän jengiltä nuhteita? Sitä ennen korotettiin omavastuiden määriä joka asiassa ja kohderyhmänä ketkäs muutkaan kuin ne, jotka sotepalveluita joutuvat eniten käyttämään. Sairaat ja eläkeläiset yleisellä tasolla tai nimityksellä pienituloiset. Miljoona köyhää on nyt jo muutaman vuoden päästä viimeistään nähdään miten monta uutta köyhää Sipilä, Stubb ja Soini sai lisää aikaiseksi - LeipäjonoSipilä.


      • nero.patti.poltti

        Kysypä aimolta, sehän on tuon ajan asiantuntija." Konsulit valvokoot" jne.


      • Aimoinen
        nero.patti.poltti kirjoitti:

        Kysypä aimolta, sehän on tuon ajan asiantuntija." Konsulit valvokoot" jne.

        Kysykää niiltä 17 viisaalta valtuutetulta , jotka ovat päätöksiä tehneetkin.


    • iloistaantajaakustarakas

      "LeipäjonoSipilä.", se on jo nyt "kiveenhakattu yli hautojen, miljoona köyhää kiroo sen nimen, se mikä usein unohtuu ja pitää alituiseen toistaa, on se, että uusi Sote´n yksityistuottajain kautta valuu suomen verorahoja ulkomaan sijoittajille joista ei palaudu juurikaan mitään, kyse ei ole nappikaupoista, vaan sadoista miljardeista hamaan 3maalimansotaan saakka, voi ennustaen sanoa, että nyt tuli Suomeen sen historian vakavin paikka, nyt ei ole kysymys taulukaupoista eikä lautakasoista ym keskustan vapaa-ajan vietoista, nyt on suuret blufit meneillään påoliittisesta vallasta, em maksun suurretta kansa ei työnsä saatossaan käsitä, herrat Sipilä ja kuninkaallinen Alexsanteri sen kyllä tietää ja ovat päävialliset nyt ja lapsillemme tulevaan velkaan ehkä jopa biljoonaan(tuhat miljardia) euroon yltävään verokansan Sote-rahoilla pelaamiseen..

      • pistä.lapsi.asialle

        Soteuudistuksen syy/peruste oli ja on säästöjen saaminen. Tavoitteena oli ja on saada kolmen miljardin säästöt uudistuksen avulla. Suomi kerää sotemenoihinsa menevät rahat mm. verottamalla kansalaisiaan. Lopputulema julkisen alasajon seurauksena aluksi miljardien, seuraavaksi kymmenien, lopulta satojen miljardien valuminen rajojen ulkopuolelle kansainvälisten pörssisijoittajien tileille. Yhtä kuin suomi menettää valtavan paljon enemmän kuin koskaan edes haaveili säästävänsä. Edellistä ei auta yhtään se, että sotealueiden määrillä (18) kaavaillut kolmen miljardin säästötkin jää toteutumatta lopputuloksen ollessa se, että suomi vain menettää valtavan määrän verotulojaan kansainvälisille pörssiyhtiöille. Se taas tarkoittaa sitä, että suomalaiset voisi maksaa osan veroistaan suoraan ulkomaille. Keskustaa edelliset puutteet eivät kiinnosta koska ainoa todellinen tavoite on vain jakaa suomi kepuvetoisiin maakuntiin. Kiinnosti ennen vaaleja ja keskustalla oli suuri huoli siitä, että yksityistämisen kautta kansainväliset pörssiyhtiöt valtaa suomen sotemarkkinat sitten kaatui paita kun maakuntahanke ei onnistu ilman julkisen myymistä kokoomukselle maakuntia vastaan.
        Kolikon toinen puoli. Asia (maakunnat) on ihan eri asia jos julkinen säilyy mitä yksityinen tukee mikä oli se alkuperäinen suunnitelma? Nyt on vain sellainen tilanne että heitetään kruunaa ja klaava edellisten vaihtoehtojen välillä. Kepulle ei ole väliä millään muulla kuin sillä, että saa maakuntansa. Pelkään pahoin että kepu myy kuin myykin julkisen sektorin kokoomukselle hintana maakuntia vastaan. Yksi ja sama asia (maakuntauudistus) menee maaliinsa mutta lopputulos voi olla joko hyvä, ei erinomainen mutta hyvä tai sitten täydellinen katastrofi suomen taloudelle. Käsittämättömän isosta asiasta kyse jonka rinnalla maakuntauudistus jää pieneen sivurooliin jos sen hinta on "suomen ulkoistaminen".


      • SuomiMyytävänä

        vertauskuvana olisi lähes samasta asiasta kyse jos suomi esim. avaisi alkon osakkeet vapaille markkinoille. Mittasuhteet vain paljon pienemmät alkon kohdalla verrattuna sotessa liikkuviin miljardeihin mutta vertauskuvana. Alko takoo kymmeninen miljoonien tulosta vuosittain ja yksityistämällä ne miljoonat menisi esim. ulkomaalaisten sijoittajien tileille.
        Vienti kasvuun palkkoja polkemalla suomi nousuun sanoi Sipilä. Näillä näkymillä ainoa asia mikä on toteutumassa on se, että vientiin menee verovaroja?


      • 234567
        pistä.lapsi.asialle kirjoitti:

        Soteuudistuksen syy/peruste oli ja on säästöjen saaminen. Tavoitteena oli ja on saada kolmen miljardin säästöt uudistuksen avulla. Suomi kerää sotemenoihinsa menevät rahat mm. verottamalla kansalaisiaan. Lopputulema julkisen alasajon seurauksena aluksi miljardien, seuraavaksi kymmenien, lopulta satojen miljardien valuminen rajojen ulkopuolelle kansainvälisten pörssisijoittajien tileille. Yhtä kuin suomi menettää valtavan paljon enemmän kuin koskaan edes haaveili säästävänsä. Edellistä ei auta yhtään se, että sotealueiden määrillä (18) kaavaillut kolmen miljardin säästötkin jää toteutumatta lopputuloksen ollessa se, että suomi vain menettää valtavan määrän verotulojaan kansainvälisille pörssiyhtiöille. Se taas tarkoittaa sitä, että suomalaiset voisi maksaa osan veroistaan suoraan ulkomaille. Keskustaa edelliset puutteet eivät kiinnosta koska ainoa todellinen tavoite on vain jakaa suomi kepuvetoisiin maakuntiin. Kiinnosti ennen vaaleja ja keskustalla oli suuri huoli siitä, että yksityistämisen kautta kansainväliset pörssiyhtiöt valtaa suomen sotemarkkinat sitten kaatui paita kun maakuntahanke ei onnistu ilman julkisen myymistä kokoomukselle maakuntia vastaan.
        Kolikon toinen puoli. Asia (maakunnat) on ihan eri asia jos julkinen säilyy mitä yksityinen tukee mikä oli se alkuperäinen suunnitelma? Nyt on vain sellainen tilanne että heitetään kruunaa ja klaava edellisten vaihtoehtojen välillä. Kepulle ei ole väliä millään muulla kuin sillä, että saa maakuntansa. Pelkään pahoin että kepu myy kuin myykin julkisen sektorin kokoomukselle hintana maakuntia vastaan. Yksi ja sama asia (maakuntauudistus) menee maaliinsa mutta lopputulos voi olla joko hyvä, ei erinomainen mutta hyvä tai sitten täydellinen katastrofi suomen taloudelle. Käsittämättömän isosta asiasta kyse jonka rinnalla maakuntauudistus jää pieneen sivurooliin jos sen hinta on "suomen ulkoistaminen".

        suomen velkaantuminenkin jää toiseksi jos kepu myy suomen maakuntia vastaan


      • yrpii

        Vituttaa jo valmiiksi kun ihmisille tärkeimmässä asiassa eli terveyspalveluissa raha menee kaiken edelle. Kuten nyt esimerkiksi kärsämäessä. Kertaheitolla suorastaan yhdessä yössä meni terveyspelveluiden laatu ihan perseelleen ulkoistamisen takia. Kaikki tiesi että taso tipahtaa mutta että ne tipahti noin valtavasti kukaan ei osannut edes kuvitella? Pakkohan niiden on tasoa nostaa asiakkaiden saamiseksi naapurikuntien terveyskeskuksista takaisin?


      • mitesseon
        yrpii kirjoitti:

        Vituttaa jo valmiiksi kun ihmisille tärkeimmässä asiassa eli terveyspalveluissa raha menee kaiken edelle. Kuten nyt esimerkiksi kärsämäessä. Kertaheitolla suorastaan yhdessä yössä meni terveyspelveluiden laatu ihan perseelleen ulkoistamisen takia. Kaikki tiesi että taso tipahtaa mutta että ne tipahti noin valtavasti kukaan ei osannut edes kuvitella? Pakkohan niiden on tasoa nostaa asiakkaiden saamiseksi naapurikuntien terveyskeskuksista takaisin?

        eikösta se atte saa köntän vaikkei tk hypi ku hiiret


      • halpaanmenivät
        mitesseon kirjoitti:

        eikösta se atte saa köntän vaikkei tk hypi ku hiiret

        könttä on sovittu, siinei saantoa ehdolliseta kävijämäärään, kuinka ja kuka sen olisi tiennytkään kirjata.


      • pllkele
        halpaanmenivät kirjoitti:

        könttä on sovittu, siinei saantoa ehdolliseta kävijämäärään, kuinka ja kuka sen olisi tiennytkään kirjata.

        nyt kuumenee, nyyt nevvotelutauko"


      • jaydinvaikenee
        pllkele kirjoitti:

        nyt kuumenee, nyyt nevvotelutauko"

        juuri tämän kaltaisia "nurkkaan ahistetuja" kysymyksiä varten "johtaja sopimus on tehty, vastauksia ei tule puolineikätoisin, en tosin ymmärrä mitä "johtajia valtuutetut ovat, perässä hiihtäjiä- hiljaisia, kuulemisen mukaan ovat. Olimitenoli on surkea tapaus tämä Atten kihlaus, tosin ei ainut se lohtuna sanottakoon.


    • mitenolikaan

      "Olimitenoli mutta kumma kun Kämäkiläinen hpj Tk,sa käy josta lähetetään laskutus kmäkeen, samaanaikaan Atte velottaa "könttää, elopin laskuopilla äkkiseltään ymmärtäis että kaksinkertainen laskutus, vai vähentääkö Atte hpj käyneen laskun "köntästään", eip taijja vähentää

    • kyytikylmääveronmaks

      Ettekö K;mäkiset ole tajunneet, markkinataloutta. Attento ei toimi, ihanvaan hyvän hyvyyttään, kun tarvetta on. Silloin joskus 100v sitten, PUNAINEN RISTI Alkoi tekemään sitä. Mutta nyt on menossa SUURI JAKO. RAHOISTA JA MAHDOLLISISTA HYDYISTÄ. Veronmaksajan rahankäytöstä.. ON PALJON ottajia.

      • Hurrit.kiittää.ja.kumart

        pitäs kärsämäen ostaa reporahoilla aten osakkeita on sen verran hyvätuottoinen bisnes. Käsittivät iha nväärin koko attendon ei se säästöjä ulkoistajille tuo vaan sijoittajilleen muhkean tilin. Liikevaihto jo jossain 700ssa miljoonassa mistä voittoa yli 70 miljoonaa. Kärsämäki yksi kohteista jossa tiliä tehdään


    • politiikkaontätä

      Miksi??? äänestitte "Miljonääri" Sipilää. Sankoinjoukoin. No te ette tienneet, tajunneet??? Hänen historiaa ja "MESSIASTIETÄ" ja siitä johtuvaa ajatusmaailmaa. Ei Sipilä ajattele samoin, kuin Alkio. (tasa-arvoiseti ) kaikkia Ihmisryhmiä kohtaan. Vain rahamiesten asiat hoidetaan. Kokoomuksen toiveiden mukaan. Siinä on korvaus kokoomukselle, kun "taipuivat" Ikiaikaiseen Kepun HAAVEESEEN maakunta malliin. "Kepun linnakkeisiin" Sieltä on hyvä hoitaa politiikkaa levittävää aatetta. Muuten hyvin , vain vaali rahanjaossa on aavistuksen oltava tarkempi, kuin ennen "vanhanresitentin aikaa"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe