Miten kesyttää arvaamaton kissa?

Kissakas100

Otin melkein viikko sitten löytöeläintalolta ihanan leikkisän poikakissan meidän tyttökissan kaveriksi. Uusi kissa oli löydetty n. Puoli vuotta sitten ulkoa, joten taustoja ei tiedetä. Kissa on arvioitu n. 3 vuoden ikäiseksi. Se on vaihtanut kotia muutamaan kertaan, johtuen sen käytösongelmista (epäilen pelkoaggressiota). Se siis saattaa käydä yhtäkkiä jalkaan kiinni, ihan siis tappamisen raivolla ja jahtaa ja hyökkää uudelleen jos en pääse huoneeseen ja laittamaan ovea kiinni.
Löytöeläintalolla kissa on kuitenkin ollut kiltti, seurallinen ja päällisin puolin sopiva meille joka jaksaa leikkiä kissamme kanssa. Kissat eivät kuitenkaan hyväksy toisiaan joten tällä hetkelle uusi kissa on eri huoneessa ja käyn sitä ruokkimassa ja leikittämässä.

Huoneeseen on vaikea mennä, koska kun koitan rauhallisesti kävellä huoneeseen, kissa pelästyy, ei lähde pakoon vaan hyökkää raivokkaasti kiinni. Kuitenkin jos istun ovella niin tulee rapsuteltavaksi ja pyrkii päästä pois tutkimaan koko kämppää. Huone missä kissa on, on tilava (kaksi osainen), löytyy ikkuna ja raapimapuu, tunneli ja piilopaikkoja.
Onko mitään vinkkejä miten etenisin kissan kanssa? Hyökännyt jo 2 kertaa minuun (ensimmäisen kerran kun menin kissatappelun väliin ja toisen kerran kun koitin mennä huoneeseen jatkamaan leikkimistä) :/ en haluaisi helposti luovuttaa kun raukka joutunut vaihtamaan kotia monta kertaa.
Kun menen ovelle seurustelemaan, tulee yleensä iloisesti vastaan mutta silti häntä vispaa eri suuntiin ja en tohdi ainakaan silloin mennä huoneeseen. Laatikon saan putsattua niin että kissa menee itse vessaan ja laitan oven hetkeksi kiinni ja päästän heti pois vessasta kun laatikko on putsattu, ettei pelästy sitä kun taas kävelen hänen turvapaikkaan.

6

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sivustaseuraajan

      Menet normaalisti huoneeseen ja teet asioita mutta älä koske kissaan. Anna nyt omalla painollaan kissan tutustua rauhassa kerta vasta noin vähän aikaa ollut teillä

    • onneayritykselle

      onko mahdollista katsoa frii- kanavalta, kanavapaikka 16, ohjelmaa lasten maailman, Kissa kuiskaaja. Siinä käsitellään juuri tuollaisia tapauksia.
      Yksi ohje ainakin oli, että kissat ruokitaan oven kohdalla, eri huoneissa, ensin ovi kiinni, tai mieluummin vaikkapa pahvi oven tukkeena. sitten välissä on este jonka läpi nökee. kanaverkosta/ hyttysverkosta tehty kehikko toimii hyvin, kissat näkevät toisensa vaan eivät pääse tappelemaan.
      Ruoka annetaan ensin vaikkapa metrin päässä ovesta kummallekin yhtö aikaa, ja sitten lähennetään ruoka-astioita niin että kissat voivat jopa haistella toisiaan, viikon parin kuluttua. Hyökkäävälle kissalla ruoka voidaan pistää vaikkapa kakkuvuokaan, jotta ateriointi kestää pitemää, ja kiltti kissa lopettaa ensin ja saa ketsella vihollistaan..
      Myöskin leikitystä käyettiin apuna, sellaista narun päöässä olevaa lelua joka yllytti kissan juoksemaan ja väijymään, ja siten kissa saatiin seuraamaan ja juoskemaan itsensä väsyksiin. ja sitten ruokitaan leikkituokion päätteeksi.
      Kissojen tappelu lopetetaan laittamalla väliin näköeste. pahvilaatikon sivu on siinä hyvä.
      Yritä antaa aran, kodinvaihtajan tulla mukaan perheen elämään, muuten joudut poitäömään sitä putkassa koko elämänsä.
      tappelut voidaan estää, kun tutustumista tehdään valvotusti ja völiin mennään sen pahvin kanssa jo ENNEN tappeua, eli estetään kissojen katsekontakti.
      Onhan arallai issalla tuvapaikka? Esim kahdella uloskaynnyllä oleva laatikko,. sangynalusta, pääsy kaappiin/ kaapin päälle. Voit myös opettaa kissaa menenään viakkapa kaapinpn päälle ohjaamalla sitä kepin nenässä olevalla lelulla.

      • Kissakas100

        Sitä ohjelmaa voisi alkaa katsoa, olis hyvä jos jostain löytyis niitä jaksoja vaikka netistä. Tosiaan olen nyt leikittänyt molempia kissoja vuorotellen, ovi rakosallaan kisujen välissä ja heittänyt makupaloja.
        Huoneeseen neneminen pelottaa koska ennakoin jo valmiiksi hyökkäystä, se on kamalaa kun kissa ei lähde itse pois vaan kokee mut niin kovana uhkana että jahtaa... Tosin hyökkäyksestä on viikko eikä se nyt ole ollut niin epävarman olonen.
        Haluaisin kovasti että kissat tulisi myös toimeen ja uusi poika pääsee perhe-elämään mukaan. Se tietysti vaatii aikaa, koitan tuota lähellä ruokkimista seuraavaksi. Harmi etten omista mitään verkkoa, mutta rakosellaan haistavat ja näkevät toisiaan. Pitäisi nyt päästä tästä omastakin pelosta irti, pelottaa sekin jos se käyttäytyy hyvin mutta saisi yks kaks sen raivokohtauksen. Tosin tietysti pitää antaa kisulle ensin mahdollisuus näyttää pystyykö se sopeutumaan.
        Kävisikö pahvin lisäksi vesipullo tappelun estämiseksi tai lopettamiseksi? Itse kun menee siihen väliin on ihan samalla tavalla taas tappelussa mukana :D kiitos vinkeistä :)


      • Kissakas100

        Ainiin ja huoneessa on sohva jonka alle voi mennä piiloon, kaappi, koppi, tunneli, vaikka mitä...


    • miukunmAUKUNMAU

      verkkoa saa rautakaupata/ maatalouskaupasta tai vaikka puutarhaliikkeestä. Ainakin maatalouskaupoissa myydään metallista seulaverkkoa metreittäin, ei maksa mahdottomia. Myös lehtikompostorin kehikko voisi olla käyttökelpoinen. Kokeile huoneeseen mennessäsi heittää paperitollo7 männynkäpy/ pikku pallo kierimään laittalle ja siten kiinnittää kissan huomip pois tuijotteluista. Mitä itsevarmemmin liikut, sen paremmin kissa kunnioittaa sinua. kunnioitus ei tarkoita pelkäämistä, vaan rentoa lähellä oloa.

    • Tarvitsee runsaasti aikaa, jos puoli vuotta ollut ihan uudessa paikassa (hoitolassa) ja taas vaihtuu "koti". Kunnioitusta ehdottomasti, koiralla ainakin että ei katse-kontaktia, kosketusta, kommunikointia, ei puhetta. Mietin, jos kerran hyökkää ihmiseen niin eikö se ole jo aikalailla äärimmäistä puolustautumista.

      Ilmeisesti kyseinen kissa tarvitsee luottamusta ihmisiin, muihin eläimiin ja paikkaan. Ja että kokee olevansa turvassa, ei joka rasahdusta tarvitse pelätä.

      Nämä on minun mietteet.

      - huoneeseen tulemisen yhteydesssä heittää lelu tms ja rentoa olemista? Mitähän sillä kommentilla oikeastaan kaiken kaikkiaan voidaan ymmärtää? Eikös sen voi kissa kokea että 'pirulainen yrittää harhauttaa että voi vaikka hyökätä päälleni'? Entä vain normaalia rentoa olemista ilman mitään huomiota kissaan? Mietityttämään jäi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4349
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      239
      2143
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1580
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      256
      1129
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1077
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      939
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe