Tässä loistojuttu EIKÄ ole mainos

kehitys-meillekin

Aamulehti tänään 23.4 kertoo A-osan sivulla 25 loistavasta keksinnöstä ja laitteesta millä verensokerin voi mitata vaikka toppatakin läpi reikiä tekemättä. Tosin anturi nahassa pitää vaihtaa 2 viikon välein mutta se on lehden mukaan ihan pikku asia. Sivun kokoinen juttu, että kuka vaan saa Aamulehden käsiinsä niin kyllä kannattaa lukea.

Laite on nimeltään FreeStyle Libre Flash. Sitä ei kuitenkaan lehden mukaan myydä Suomessa kuin ammattikäyttöön. Ruotsissa sitä kai saa ja hinta on luokkaa 60 euroo.

Löytyy myös tältä sivulta: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2055845.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X"FreeStyle Libre Flash".TRS0&_nkw="FreeStyle Libre Flash"&_sacat=0

mutta hinnat ovat jotain muuta kuin 60 euroo.

Artikkelissa mainitaan myös laite nimeltä Dexcom ja sillä on anturin vaihtovälit pitempiä.

Nyt kaikki joukolla liittoa painostamaan että tulisi yleiseen myyntiin KOHTUUHINNALLA. Liekö jokin monopoli esteenä, kuka ties.

Jos joku uskaltaa ostaa eBaysta niin olisi kivaa kuulla ajan mittaan kokemuksia.

13

962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi.yhen.kerran_________

      Höpöhöpöä tuo juttu. Mistähän Aamulehti tuon napannut.. Eihän se mitään verensokeria mittaa, onhan noita samalaisia sensoreita jo ollut aiemminkin, kudosnesteestä mittaavia. "measuring interstitial fluid glucose levels" löytyy laitteen tiedoista valmistajan sivuilta. Eihän verensokeria voi rasvakudoksesta/kudosnesteestä mitata, vai voiko? Ovat nuo kudosnesteestä mittaavat toki jatkuvasti parantuneet - ei enää tarvitse niihin laittaa ns. kontrollimittauksia/kalibrointia (ts. kertoa mitä se verensokeri oikeasti on). Saan taas parin viikon kuluttua sensorin kiinni viikoksi. Ja tuo laitehan julkistettiin jo pari vuotta sitten.

      Jospaan se joku päivä olis sellanen oikea verensokerit kertova anturi ihon alla ja laite yöpöydällä joka kiljuis hereille kun verensokerit uhkaa olla menossa yön aikana liika alas ;)

      • äläsählää

        Et taida tietää paljoakaan verensokerinmittauksesta vaikka kaikkitietävänä esiinnytkin.


    • lempi_anelma_kääriäinen
    • hpv

      Täällä lisää juttua, joskin englanniksi:
      http://diatribe.org/abbott-freestyle-libre-transforming-glucose-monitoring-through-utter-simplicity-fingersticks

      Vehje on riittävän tarkka insuliinin annosteluun ja eroa tuossa testissä oli vain 13% sormenpäästä mitattuun. Hintakaan ei ole ylivoimainen kun 4 viikkoa maksaa 120 euroa ja tuo hinta on yksitellen ostettuna. Mittaliuskat maksavat halvimmillaan 40 snt kappale joten 4 viikon sensoripaketin hinnalla saa 300 mittaliuskaa eli toistaiseksi tuo on kyllä selvästi kalliimpi.

      Kokeilen kyllä 4 viikkoa jahka vehje tulee Suomessa myyntiin.

    • kiinnostaa_

      Anturiosalle luvataan kahden viikon toimivuutta. Jos haluaa mitata vain esimerkiksi yksittäisiä öitä, voiko anturin irrottaa ja taas tarpeen mukaan kiinnittää uudestaan? Onko tuo kaksi viikkoa tehollista toiminta-aikaa vai päättyykö toimivuus kahden viikon päästä siitä, kun sen on ensimmäisen kerran ottanut käyttöön? Tällöinhän irrottelusta ei olisi mitään hyötyä.

      Olen kakkostyypin diabeeetikko ja lääkityksenä on metformiini. Kiinnostaisi tietää, miten verensokerit muuttuvat nukkumaanmenon ja herätyksen välillä. Täytyy tietysti ottaa huomioon, että tuollainen laite mittaa sokereita kudosnesteistä eikä verestä. Kudosnesteen arvot muuttuvat viiveellä verensokeriin verrattuna. Lisäksi nopeat huiput ja laaksot jonkin verran tasaantuvat. En kuitenkaan usko, että itselläni yöllä olisi mitään nopeita muutoksia.

      • hpv

        Taitaa toimia tuon 2 viikkoa putkeen. Toisaalta 2 viikon mittausaika putkeen antaa aika hyvän kuvan verensokerin käyttäytymisestä.

        Tuo uusi vehje on ilmeisesti paljon parempi kuin aiemmat ja se sondi on hyvin lyhyt eli ilmeisesti viivettä on vähemmän kuin aiemmilla malleilla.


    • 174

      Diabetesliiton Kohtauspaikalla on pitkä ketju kyseistä Freestyle Librestä.

      http://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1877145.0.html

      Pitäisi vielä etsiskellä ulkomaiden diabetespalstoilta käyttökokemuksia järjestelmästä.

      • 174

        Jostakin syystä linkki ei pysynyt koossa. Yritetään uudestaan. Jos sittenkään ei, onnistu, niin koko osoite copy/pastella.

        http://keskustelu.diabetes.fi/index.php/topic,1877145.0.html

        Voi olla, että suomi24 ei siedä tuota pilkkua osoitteessa.


    • Tyytyväinenkäyttäjä

      Moi,

      Itse olen tilannut Ruotsista kyseisen laitteen. Tätini asuu Ruotsissa, joten hän tilasin sen osoitteeseensa ja edelleen postitti minulle.

      Laite on ollut mulla käytössä nyt kolmisen kuukautta ja pelittä todella hyvin. Mittaustulokset ovat todella luotettavia, ainoa heitto mitä olen havainnut on silloin, kun verensokeri on TODELLA nopeassa laskussa tai nousussa.

      Sormissa on ihan toisenlainen olo kun on 15 vuotta mitannut niistä useasti päivässä ja nyt mittauksia sormesta tulee enää tehtyä pari viikossa. Olen oppinut kuukausien aikana luottamaan laitteeseen hyvin ja käyttänyt perinteistä mittaria enää harvoin kun sokeri on todella matala tai korkea. Sensoria käsivarressa ei enää huomaa, eikä se ole rajoittanut esim. uimista tai suihkussa- ja saunassa käymistä.

      Suosittelen tutustumaan laitteeseen, jos sen hankintaan on taloudellinen mahdollisuus. Toki se on varmasti tulossa julkisesta terveydenhuollosta kuulemani mukaan ensi vuonna.

    • Deeyksi__

      Toiset puhuu mittalaitteesta ja Veijon on pakko taas tunkea oksennustaan sekaan....säälittävä pelle jokeltelee....

    • jallukolalla

      Lienee tästä kysymys? Tohtori Kuuselan kirjoituksia löytyy http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=34&t=6479

      "FreeStyle Libren hallitun markkinoinnin.

      Saatuani tuotteesta vihjeen (San Martino) hankin laitteen omaan koekäyttöön. Tätä kirjoittaessa on kokemusta kertynyt vajaat kaksi viikkoa. Kokeilun aikana olen kohdannut yllätyksiä seuratessani kaksi vuosikymmentä sairastamani tyypin 2 diabeteksen käyttäytymistä (pääsääntöisesti erinomainen hoitotasapaino ravitsemuksen keinoin, VHH, ja hyvin vähin lääkkein).
      Menetelmään voi tutustua ainakin maallikolle riittävästi linkin tiedoilla:"

      • Mittaus_vaihtoehtona

        Monelle voi olla yllätys verensokerin käyttäytyminen vuorokauden mittaan. Minultakin on otettu pari kertaa sensorointi josta olen nähnyt verensokerikäyrät muutaman päivän ajalta ympäri vuorokauden.
        Ilman sensorointiakin voi tehdä tarkempia mittauksia ihan verensokerimittarilla. Aiemmin seurantamittauksissa otettiin myös aamuyöllä n. klo 4 mittaus josta selviää aamunkoittoilmiön vaikutus. Kun vielä otetaan ateriaparimittaukset kaikilla päivän ateriloilla, sensoroinnilla ei saada kovin tarkempia tuloksia.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe