Jos mies käynyt maksullisissa naisissa?

mies_eikä_poika_enää

Terve!

Mitä ajattelisit naisen logiikalla jos olisit tilanteessa, jossa olet seurustellut jo pidemmän aikaa mukavan miehen kanssa. Sinulla on tätä miestä kohtaan voimakkaita rakastumisen tunteita, suunnittelette jo yhteiseen kämppään muuttamista. Toistaiseksi olette asunteet toistenne luona lähes joka viikonloput seurustelun alettua.

Sitten sinulle paljastuu tieto että mies on ENNEN seurusteluanne
käynyt maksullisissa naisissa, useammankin kerran, parin eri naisen luona, pidemmän ajanjakson ajan. Aika liittyy elämänvaiheeseen jossa miehen edellinen pitkä parisuhde päättyi ja mies haki maksullista seuraa, kun eron jälkeiset fiilikset olivat aikalailla sekavat ja itse ei ollut parhaassa mahdollisessa kondiksessa just niihin aikoihin...

Mennyt, se nyt on mennyttä vaiko?

33

1614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukintyylillään

      Olen jo aikuinen nainen, joten minun on helppoa vastata tähän, että kyllä, menneet ovat menneitä eivätkä ne mulle kuulu, samoin kuin ei minunkaan menneisyyteni kuulu miehelle. Eli ei olisi lähtökohtaisesti mikään ongelma, päinvastoin, jos se olisi mies itse joka kertoisi minulle asiasta, kyselisin varmaan uteliaisuudesta lisää, etenkin, että auttoiko maksullisten tarjoama palvelu senaikaiseen mielentilaan, jne.
      Jos taas tieto tulisi jonkun muun ihmisen kautta korviini, kiinnittäisin huomioni siihen kertojaan itseensä ja ihmettelisin, miksi hän piti tärkeänä "valistaa" minua asiasta täysin ulkopuolisena ihmisenä. Sen jälkeen ottaisin asian puheeksi miehen kanssa, kertoisin mitä olin kuullut ja kysyisin onko se totta.
      Mutta nuorempien naisten ajatukset ovat varmasti erilaiset kuin näin elämää jo kokeneen ihmisen, joten toivottavasti saat mahd. monenlaisia vastauksia kysymykseesi.

    • kslajlkasdjf

      Haluaisin kyllä tietää, onko mies käynyt ammatissaan vapaaehtoisesti ja omasta päätöksestään toimivien maksullisten naisten vastaanotolla. Sen hyväksyminen ei varmaankaan olisi ylivoimaista. Seksin ostaminen ihmiskaupan tai muuten vaikean elämäntilanteen uhreilta taas... En tiedä.

      Tämä teoriassa. Käytännössä on vaikea varsinkaan jälkeenpäin selvittää, millainen miehen käyttämien maksullisten tilanne on oikeasti ollut.

      • hmmmmmmm

        Tuo on kyllä oleellista.
        Mitä olennaista eroa oikeastaan on baaripanolla ja vapaan ammatinharjoittajan luona käymisellä? Nainen kuin nainen saa baaripanon vaikka joka ilta jos vain haluaa, miehelle se on pirusti vaikeampaa. Ja hassua kyllä miehille tuntuu se panon saaminen yleensä olevan eron järkeen hyvinkn tärkeää.

        Itse en kyllä koskaan ole harkinnutkaan maksullista mutta se nyt ei liity tähän.


      • niiiiiiiiii

        Monelleko miehelle olisi täysin ok, että nainen on harrastellut runsaasti baaripanoja? Tai kertoisi rahoittaneensa opintojaan myymällä seksiä? En siis tiedä, vertailun vuoksi mietin.


      • hmmmmmmm
        niiiiiiiiii kirjoitti:

        Monelleko miehelle olisi täysin ok, että nainen on harrastellut runsaasti baaripanoja? Tai kertoisi rahoittaneensa opintojaan myymällä seksiä? En siis tiedä, vertailun vuoksi mietin.

        Eihän tässä määrästä ollutkaan kyse. Ehkä kyse oli vain muutamasta kerrasta, eikä mua nyt ainakaan haittaa jos nainen on joskus muutamaa irtopanoa kokeillut.


    • Eipystyisi

      Tulisis suorituspaineita.
      En koskaan voisi olla niin hyvä kuin ammattilainen. En voisi jatkaa suhteessa.
      Miettisin aina että olenkohan rumempi, huonompi sängyssä...jne

      • 1säpappa

        Mistä olet saanut käsityksen, että ammattilainen olisi parempi kuin rakastettu kumppani?


    • itsesääliäon

      ei kävis. Pitää olla sen verran mies, ettei heti ensimmäisen ylämäen tullessa mene lohduttaan itseään kadulle. Kattosin miestä aina alaspäin säälien. Syitähän on aina, jos niin haluaa. Emmä noin itsesäälivää miestä huolisi.

    • että.silleen

      Siis ennen mua... niin eihän se olis mun asiani alkuunkaan kommentoida sitä.
      Mulla itsellänikin on elettyä elämää takanani.

      Miehellä on ollut ankeaa, hoitanut seksuaaliset tarpeensa parhaaksi katsomallaan tavalla. Ilman suurempia ylimääräisiä ongelmia.
      Ei kuitenkaan puolia kaupungista ole käynyt kuksimassa vain parin ammattilaisen kanssa... tuskin rakkaudesta on ollut kysymys... lähinnä läheisyydestä/kosketuksesta ja seksuaallisten tarpeidensa tyydytyksestä. Ammattilaisella on taas aktissa kysymyksenä ansiot... kylmästi sanottuna: vain rahasti miehen haluilla.

      Toivoisin vaan ett on ollut ns. yksityisyrittäjä kysymyksessä ja omasta halustaan tienaa elantonsa näin. (eikä ihmiskaupan uhri)
      Jos käytäntö jatkuisi... kävisi yhä joskus "tapaamassa" näitä naisia... mun aikana, loppuisi kyllä mun aikani siihen!

    • joopajoopajoojoo

      Aikuisen naisen pitää aina ymmärtää, että pojat ovat poikia, mutta naiset eivät koskaan tyttöjä.

    • tällainen_logiikka

      En hyväksyisi miestä, joka on käynyt maksullisissa. Mulle ostaminen on pahempi asia kuin myyminen eli helpompi olisi hyväksyä mies, joka on entisessä elämässään myynyt seksiä (miehille tai naisille). Mielikuvani seksiä ostavista miehistä on, että ovat sovinistisia paskoja. Prostituoitua taas pidän heikompana osapuolena ja siksi hän saa multa enemmän anteeksi. En siis tunne mitään epävarmuutta tai kilpailua, yksinkertaisesti vaan seksinostajan arvo miehenä mun silmissä on alhainen.

    • nothanks

      Asiakas ei voi tietää onko nainen pakotettu seksityöhön, alaikäinen tms. On moraalisesti väärin käyttää hyväkseen hädänalaista ihmistä ja kertoo ihmisestä paljon. Osoittaisi että olen tehnyt väärän valinnan.

      Näin aikuisena nelikymppisenä naisena kyllä epäilen että tuollaista harrastavan miehen tunnistaisin kyllä asenteista naisia ja seksiä kohtaan. Sehän osoittaa että oma napa on lähinnä eikä muista niin väliä. En ole myöskään kiinnostunut saamaan sukupuolitauteja kumppaniltani.

    • mitenpystyy

      Olisihan se suuri järkytys ja epämiellyttävä shokki. Ajattelisin, että olen tehnyt suuren virhearvioinnin, mutta kysyisin kuitenkin, että miten voi harrastaa seksiä, vaikka toinen ei halua ja saattaa olla jopa siihen pakotettu. Karmea on ajatuskin moisesta että oma poikaystävä olisi mukana tuollaisessa bisneksessä.

      Minulla on todella huono kuva seksiä ostavista miehistä ja kaikki jotka tiedänkin, ovat todella epämiellyttäviä, vastenmielisiä ja naista arvostamattomia. Ajattelisin varmaan, että tuskin tuosta tavasta eroon pääsee, jos se ei ole ennenkaan vaivannut ja sen vuoksi suhde olisi kyllä lopussa.

    • Eihän se minulle varsinaisesti kuuluisi. Ko. seikka voisi muodostua ongelmaksi ainoastaan jos sen kautta tulisi ilmi jotain asenteellisia seikkoja, esim. prostituoitujen halveksiminen tai näkeminen "käyttöesineinä" taikka edelläkin mainittu ihmiskaupan uhrin hyväksikäyttö.

    • 59y

      Kyllähän mennyt on osa henkilön ajatus- ja toimintatapaa sekä historiaa. Näin vanhemmiten merkitsevät teot enemmän kuin sanat.

      Ehkä seksin osto on yleisempää kuin luullaan, koska omastakin tuttavapiiristä löytyy muutamia miehiä, joiden tiedän seksiä ostaneen/ ostavan. Kaksi näistä jäi kiinni tuotuaan kotiin sukupuolitaudin ja toinen heistä oli hyvin perinteisen oloinen seksin ostaja eli vakisuhteessa esim väkivaltaa sekä naista halventava ajatus- ja puhetapa. Kummassakin tapauksessa suhteen jatkaminen pienten lasten takia osoittautui suureksi virheeksi ja monta vuotta meni hukkaan. Olisi kannattanut erota jo paljon aikaisemmin, mutta rakkaus sokaisee.

      Näiden perusteella vahvistui ennestäänkin ollut käsitys siitä, että seksin ostaja nimenomaan näkee naiset käyttöesineinä kuten edellinen kirjoitti. Ja se heijastuu parisuhteessakin. Jos ajattelee vaikka tuota ap:n esittämää selitystä, niin ainahan elämästä löytyy vaikeuksia, joita voi ratkaista ostamalla seksiä. Naisten syytä ne vaikeudet yleensä myös ovat ja seksin ostaminen ratkaisee ne. Yksinkertaista.

      Sinisilmäisyys on monen naisen vaiva varsinkin nuorempana. Ajatellaan, että mies vain kerran tai kaksi hairahtui ja uskotaan, että minä voin muuttaa miehen toisenlaiseksi ja rakkaus parantaa. Olipa sitten kyseessä seksin osto, alkoholinkäyttö tai jokin muu epäilyksiä herättävä asia, niin mistäpä muusta miehen luonteesta saisi tietoja kuin hänen todellisesta käyttäytymisestään (eikä sanoista, jotka voivat olla vaikka kuinka kauniita - kukapa seksin ostaja olisi ihmiskauppiaalta mitään ostanut, ei, juuri hänen seksinsä oli reilua kauppaa).

      Minä näkisin tuon jonkinlaisena testailunakin, että minkä verran nainen sietää sikailua vaikkapa "vapaamielisyyden" nimissä. Miten mies puhuu naisista, existään, tekemisistään, millaisia suhteita hänellä on ollut ja miten hän näkee oman osuutensa erilaisissa tapahtumissa, onko kaikki aina muiden syytä. Menneisyys ei ole vain menneisyyttä, vaan kyllä se kertoo ihmisestä aika paljon ja voi ennustaa tulevaisuuttakin riippuen siitä, miten menneisyyttään käsittelee.

    • Gumrak42

      Mitä miehet olisitte mieltä jos tulisi ilmi että naisenne on ostanut vaatteen tai lenkkitossut jotka on valmistettu lapsityövoimalla tai orjatyövoimalla bangladeshissa? Tämä ostos olisi siis tapahtunut ennen parisuhdettanne? Nainen siis kertoisi että osti vaatteen lohduttaakseen itseään tylsässä elämäntilanteessa eikä ehtinyt tai halunnut ostomaniassaan varmistaa onko tuote valmistettu eettisesti kestävällä tavalla.

      • justjooaivan

        Naisen ostaminen ja käyttäminen on siis mielestäsi sama asia kuin kengän ostaminen ja käyttäminen. Käyttöesineistä puheenollen...


      • lksjfklsdjf

        Tästä voidaan keskustella heti, kun löytyy juttukaveriksi mies, joka ei ole koskaan ostanut lapsi- tai muulla riistotyövoimalla valmistettua vaatetta tai kapinetta...


      • Gumrak42
        justjooaivan kirjoitti:

        Naisen ostaminen ja käyttäminen on siis mielestäsi sama asia kuin kengän ostaminen ja käyttäminen. Käyttöesineistä puheenollen...

        Eihän asiakas osta naista (prostituoitua). Asiakas ja prostituoitu sopivat palvelusta tarkasti rajatuin ehdoin tietyksi ajaksi, esim. 1/2 h, 1h koko yö tms. Lisäksi prostituoidut ilmoittavat etukäteen tarkasti asiat mihin eivät suostu.


      • kääks
        Gumrak42 kirjoitti:

        Eihän asiakas osta naista (prostituoitua). Asiakas ja prostituoitu sopivat palvelusta tarkasti rajatuin ehdoin tietyksi ajaksi, esim. 1/2 h, 1h koko yö tms. Lisäksi prostituoidut ilmoittavat etukäteen tarkasti asiat mihin eivät suostu.

        Kenkäkauppa on tietysti paljon reilumpaa, kun kengän voi ostaa kokonaan eikä vain käyttöoikeutta tietyksi ajaksi.


      • Gumrak42
        kääks kirjoitti:

        Kenkäkauppa on tietysti paljon reilumpaa, kun kengän voi ostaa kokonaan eikä vain käyttöoikeutta tietyksi ajaksi.

        Ihme vertauksia. No onko auton tai asunnon vuokraaminen määräajaksi mielestäsi epäreilua?


      • justjooaivan
        Gumrak42 kirjoitti:

        Ihme vertauksia. No onko auton tai asunnon vuokraaminen määräajaksi mielestäsi epäreilua?

        Totta tosiaan, ihmevertauksia, vertasin naista kenkään tai vaatteeseen, ja nyt vertaat asuntoon. Useimmille nainen ei ole käyttöesine, jonka voi vuokrata kuin veneen ja veneen. Mutta sinulle on, se tuli hyvin selväksi, joten voit lopettaa vertausten esittämisen.


      • justjooaivan
        justjooaivan kirjoitti:

        Totta tosiaan, ihmevertauksia, vertasin naista kenkään tai vaatteeseen, ja nyt vertaat asuntoon. Useimmille nainen ei ole käyttöesine, jonka voi vuokrata kuin veneen ja veneen. Mutta sinulle on, se tuli hyvin selväksi, joten voit lopettaa vertausten esittämisen.

        Otetaas uusiksi. Piti lukea:

        Totta tosiaan, ihmevertauksia, vertasit naista kenkään tai vaatteeseen, ja nyt vertaat asuntoon. Useimmille nainen ei ole käyttöesine, jonka voi vuokrata kuin veneen tai asunnon. Mutta sinulle on, se tuli hyvin selväksi, joten voit lopettaa vertausten esittämisen.


      • Gumrak42
        justjooaivan kirjoitti:

        Otetaas uusiksi. Piti lukea:

        Totta tosiaan, ihmevertauksia, vertasit naista kenkään tai vaatteeseen, ja nyt vertaat asuntoon. Useimmille nainen ei ole käyttöesine, jonka voi vuokrata kuin veneen tai asunnon. Mutta sinulle on, se tuli hyvin selväksi, joten voit lopettaa vertausten esittämisen.

        No kun käyt kampaajalla tai hierojalla niin ostatko tai vuokraatko sen ihmisen. Vai ostatko palvelun. Seksipalvelu ei mitenkään eroa muista palveluista paitsi sinun kapeassa maailmankuvassasi.


      • justjooaivan
        Gumrak42 kirjoitti:

        No kun käyt kampaajalla tai hierojalla niin ostatko tai vuokraatko sen ihmisen. Vai ostatko palvelun. Seksipalvelu ei mitenkään eroa muista palveluista paitsi sinun kapeassa maailmankuvassasi.

        Sinun mielestäsi seksipalvelu ei mitenkään eroa kampaajan ja hierojan töistä, mutta kampaajasi ja hierojasi ovat todennäköisesti eri mieltä.


      • Gumrak42
        justjooaivan kirjoitti:

        Sinun mielestäsi seksipalvelu ei mitenkään eroa kampaajan ja hierojan töistä, mutta kampaajasi ja hierojasi ovat todennäköisesti eri mieltä.

        No kerro miten seksipalvelu eroaa kampaaja- tai hierontapalvelusta? Mielestäni kaikki ovat sovittavissa olevia palveluita jos molemmat osapuolet toimivat vapaaehtoisesti ja noudattavat lakia.


      • 59y
        Gumrak42 kirjoitti:

        No kerro miten seksipalvelu eroaa kampaaja- tai hierontapalvelusta? Mielestäni kaikki ovat sovittavissa olevia palveluita jos molemmat osapuolet toimivat vapaaehtoisesti ja noudattavat lakia.

        Eihän kukaan ole tässä sitä kiistänytkään, että seksipalveluita voi ostaa niin kuin muitakin palveluita. Niinhän juuri tapahtuu ja tuohon tapaan kai seksiä ostavat useimmiten asiaa itselleen perustelevat ja oikeuttavat. Koska heille seksin ostaminen ilmeisesti on yhtä miellyttävää kuin kampaajalla ja hierojalla käynti, on se sitä varmasti palvelun myyjällekin.

        Ehkä vapaaehtoista prostituutiota voi verrata asiakaspalveluun sikäli, ettei prostituoitu sen enempää kuin muutkaan asiakaspalvelutyössä olevat kovin herkästi valittele asiakkaalle ammattinsa varjopuolia, ainakaan, jos haluavat tämän tulevan uudelleen. Voisin kuvitella, että prostituoidun asiakkaissa on enemmän epämiellyttäviä asiakkaita kuin kampaajan tai hierojan ammateissa, mutta on vain kestettävä koettelemukset. Prostituoidun työ on varmaankin yksi vaarallisimmista ammateista.

        Itse olen tehnyt työurani asiakaspalvelussa ja olen kiitollinen siitä, ettei minua saa yksikään asiakas koskea ja voin soittaa virkavallan paikalle, jos näin tapahtuu. Fyysinen koskemattomuus ei ole mikään pikkujuttu. On täysin eri asia, että minä kosken asiakkaaseen kampaajana, sairaanhoitajana tai hierojana kuin se, että hän koskee minua haluamallaan tavalla. Seksin harrastaminen epämiellyttävän henkilön kanssa on varmasti henkisesti erittäin raskasta ja kuluttavaa. Seksipalveluita ei kenties pystyisi edes käyttämään, jos asiakas pystyisi asettumaan prostituidun asemaan eikä näkisi toimitusta ruusunpunaisten lasien läpi "kampaajakäyntinä".

        Väitän kyllä, että sukupuoliyhdyntä, suuseksi tai muut seksuaaliset toiminnat ovat enemmistölle luonteeltaan aivan toisenlaisia "palveluita" kuin hiusten leikkaaminen tai asiakkaan hierominen fysioterapiassa. Ja fyysisen koskemattomuus kuuluu kaikkiin asiakaspalveluammatteihin ja on tärkeä työsuojeluasia. Prostituoiduillahan ei ole minkäänlaista lain suojaa nykytilanteessa. Asiakas voi raiskata, lyödä ja jättää maksamatta ja niin monet varmasti tekevätkin. Kaikki asiakkaat eivät ole mukavia, niin kuin jokainen asiakaspalveluammatissa toiminut tietää.


    • mies_eikä_poika_enää

      Kiitoksia kommenteista!
      Näin sateisena vapaapäivänä hieman jälkikäteen täydennän, että en suhtaudu ns. alan ammattilaisiin mitenkään halventavasti. Kukaan maksullisista ei varmasti ollut minkään ihmiskaupan uhri. Ei tosin ole minut asiani udella
      mihin seksiä myymällä tienatut rahansa he käyttävät. Yksi ainakin oli maailmallakin välillä reppumatkusteleva aikuisopiskelija. Eivät ne vaikuttaneet myöskään päihteiden liikakäyttäjiltä. Ja ihan kaikki olivat täysi-ikäisiä.

      Yhdessä viestissä kommentoitiin hieman ärsyttävästi:

      "Pitää olla sen verran mies, ettei heti ensimmäisen ylämäen tullessa mene lohduttaan itseään kadulle. Kattosin miestä aina alaspäin säälien. Syitähän on aina, jos niin haluaa. Emmä noin itsesäälivää miestä huolisi."

      Enemmänkin kyse oli kokonaisuutena stressaavasta elämäntilanteesta, eikä niinkään maksullisen lohduttajan hakemisesta. Ihmisillä on kuitenkin perustarpeita..

      • kääks

        Seksin ostaminen ei ole perustarve.


      • Gumrak42

        Seksin ostaminen ei varmastikaan ole perustarve mutta seksi on monelle ihmiselle tärkeä asia. Miksi kieltäisimme seksin harrastamisen rahaa vastaan jos kaksi aikuista ja täysivaltaista ihmistä sopivat sellaisesta keskenään.

        Veronmaksajat tukevat rahallisesti miljardeilla euroilla vuosittain pienituloisille ja jopa keskituloisille sellaisia palveluita jotka tyydyttävät jonkin muun tarpeen kuin perustarpeen.


      • justjooaivan
        Gumrak42 kirjoitti:

        Seksin ostaminen ei varmastikaan ole perustarve mutta seksi on monelle ihmiselle tärkeä asia. Miksi kieltäisimme seksin harrastamisen rahaa vastaan jos kaksi aikuista ja täysivaltaista ihmistä sopivat sellaisesta keskenään.

        Veronmaksajat tukevat rahallisesti miljardeilla euroilla vuosittain pienituloisille ja jopa keskituloisille sellaisia palveluita jotka tyydyttävät jonkin muun tarpeen kuin perustarpeen.

        Eihän sitä ole kiellettykään, paitsi ihmiskaupan uhrilta. Ap kysyi näkemyksiä naisilta, ei muilta seksin ostajilta.


    • luvallakäynyt

      Mitä sitä menneistä valittaa...oot aika tyhmä. Minä olen käynyt maksullisilla suhteeni aikana ja muija tietää ja hyväksyy kun seksiä ei suhteemme sisällä.

    • 59y

      Jos seksin ostaminen on sinkkumiehen perustarve, niin täytyy etsiä nainen, jolle seksin osto vastaa veneen tai asunnon vuokrausta ja ryhtyä suhteeseen hänen kanssaan, jos asia kerran on niin tärkeä. Ei kai se sen kummempaa ole. Muut naiset voivat olla asiasta mitä mieltä tahansa, eiväthän he sitä voi kieltää, vaan poliisi valvoo sitä, noudatetaanko lakia, jossa seksin ostaminen ihmiskaupan uhrilta on kielletty. Näin ollen tämä koko kysymys on tosiaan vähän turha.

      Verorahoista puheenollen ajattelen, että jossain kohtaa voisi yhteiskunnankin hoitovastuu loppua, jos sukupuolitauteja hankitaan toistuvasti ja levitetään piittaamattomasti muihin ihmisiin. Olen lehdistä lukenut, että rajan takana on jo sellaisia sukupuolitauteja, joihin antibiootit eivät tehoa, koska köyhillä prostituoiduilla ei ole ollut varaa kuin muutamaan katukauppapilleriin, jolloin tautikannat ovat tulleet ab-resistenteiksi.

      Ap:n jälkimmäiseen viestiin kommentoin, että heikko yhteiskunnallinen asema, paritustoiminta, lievä henkinen kehitysvamma tai päihderiippuvuus ei tosiaan välttämättä näy ulospäin. Lienee tullut niillekin suomalaismiehille yllätyksenä, että heitä syytettiin parittajan vankina olleen nuoren (en muista varmuudella oliko tyttö myös osan ajasta alaikäinen), lievästi kehitysvammaisen tytön seksipalvelujen ostamisesta jokunen vuosi sitten. Seksin ostaja ottaa tietyt riskit ja edustaa tietynlaista ajatusmaailmaa, tämäkin keskustelu sen taas todistaa. Suurin osa naisista ei pidä miehistä, joille seksin ostaminen on ok, mutta varmasti löytyy niitäkin, jotka sen hyväksyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe