Työttömän arkea

työtäetsii

14

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HelppoElämäPrinsessalla

      Työttömän ykköstehtävä olisi pitää itsestään fyysisesti hyvää huolta. Liikkuminen on halpaa, siihen on aikaa ja hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan paremmin myös henkisesti. Tämä kaikki auttaa työnhaussa ja saannissa jos siihen vain on haluja. Avustusjärjestöjen ruokakassit tuntuvat olevan kovin pulleita tänään ja se näkyy kyllä katukuvassa.

      • pitkäaikaistyötöttömät

        http://www.ksml.fi/paakirjoitus/nimella/Työelämän-uudistajat-ovat-keskuudessamme/763425

        Tällainen joustava ja alati kasvava työntekijöiden joukko on jo keskuudessamme: prekariaatti muuttaa työelämää nopeammin ja perusteellisemmin kuin mitkään pakkolait.

        Tavallaan pätkä- ja silpputyöläisten ja itsensätyöllistäjien tulevaisuus on jonkinlaisessa taitekohdassa.

        Jos kurjasti käy, työmarkkinat jakautuvat yhä vahvemmin kahtia eli säännöllisiä ansiotuloja saaviin ja silppuväkeen. Prekariaatista tulee tällöin entistäkin selvemmin työmarkkinoiden joustaja ja täydentävä työvoima – heittopussi siis.

        Positiivisempi visio on, että prekariaatti on työmarkkinoiden dynaaminen voima ja työelämän uudistaja. Pätkätyöläiset ja itsensätyöllistäjät muuttavat työelämää niin sisällön kuin muodonkin kautta.


    • herkkuperse

      Minkäs sille voi kun ruoka maistuu.

    • Teejotaineläkkeesieteen

      Monella työttömällä kannattaisi tosiaan katsoa peiliin ihan noin ensivaikutelman merkeissä kuten "helppoelämäprinsessalla" kommentoi tuossa edellä. Mutta siinä mielessä myös, kuinka aktiivisesti ja oma-aloitteisesti työtä haetaan. Jos työpaikkoja etsitään vain mol.fi-sivustolta, vois melkein sanoa, että ei ole tarkoitustakaan löytää töitä. Miten te oikein kuvittelette, että kaikki työssäkäyvät ovat valmiita maksamaan kotona olosta loputtomiin!

      • Näin_on

        Koitappa saada henkilökohtaista palvelua ja neuvoa TE-keskuksesta. Ei muuten niin vaan onnistukaan, yksin saat siellä huhuilla ja jos joku sattuu tulemaan, niin se on toinen työtön tai virkailija joka kehoittaa menemään heidän net-sivuilleen aikaa varaamaan. Se ajan saanti on yhtä vaikeaa kuin terveyskeskukseenkin, eli noin kolme kuukautta.


      • Teejotaineläkkeesieteen

        Aktiivinen ja oma-aloitteinen työnhaku ei tarkoita aktiivista TE-toimistossa käyntiä, vaan että mennään itse paikan päälle kysymään sitä työtä niistä yrityksistä, jotka sinua kiinnostaa. Takuulla tuottaa paremman tuloksen. On työnhakijan itsensä vastuulla käydä esittäytymässä työnantajille, sillä kukaan ei tule sinua kotoasi hakemaan. Ikävä tosiasia on, että työpaikka ei tulekaan kuin "manulle illallinen", vaan siinä vaaditaan työnhakijaltakin toimintaa asian kuntoonsaattamiseksi.


      • sasasasasa........s
        Teejotaineläkkeesieteen kirjoitti:

        Aktiivinen ja oma-aloitteinen työnhaku ei tarkoita aktiivista TE-toimistossa käyntiä, vaan että mennään itse paikan päälle kysymään sitä työtä niistä yrityksistä, jotka sinua kiinnostaa. Takuulla tuottaa paremman tuloksen. On työnhakijan itsensä vastuulla käydä esittäytymässä työnantajille, sillä kukaan ei tule sinua kotoasi hakemaan. Ikävä tosiasia on, että työpaikka ei tulekaan kuin "manulle illallinen", vaan siinä vaaditaan työnhakijaltakin toimintaa asian kuntoonsaattamiseksi.

        Ja työpaikkasi oli......? Että saan tulla kyseleen töitä


    • ylös-ulos-lenkille

      Työttömänäkin voi pitää itseään huolta.

      • veronnmaksaja

        Pelkästään työttömät eivät ole luusereita. Tässä asiassa monet ovat luusereita, mm. me jotka maksamme työttömyyden kulut olemme todellisia luusereita.


    • virkailija

      Fakta on se, ettei kaikille löydy töitä. Jos olisi täystyöllisyys, niin työn hinta nousisi. Itse asiassa se on kansantaloudelle edullista, kun on työttömyyttä. Kun työvoiman tarjontaa on enemmän kuin kysyntää, niin se näkyy työn yksikköhinnan kustannuksessa.

      Toinen asia on se, että työttömyyskorvaukset ovat tapa pitää yllä yhteiskuntajärjestystä, koska sekään ei ole viisasta jos työttömyyden hoitamatta jättäminen tuo uusia kustannuksia lisääntyneen epävakauden ja rikollisuuden hoidon vuoksi. Puhuttamaan rikosten uhrien asemasta.

      Työttömyys on harvoin oma valinta, mutta oman valinnan lopputulos voi olla työttömyys. Jos jää esimerkiksi Kemiin, niin on jopa todennäköistä että työttömyys odottaa. Tosin viisikymppisenä työttömänä kemiläisenä (tai muu vastaava korkean työttömyyden alue) ei ole suuria odotettavissa. Suosittelen jonkin uuden taidon opettelemista, esim. kielten opiskelu, ohjelmointi, tms.

    • nääs

      Jos olisi täystyöllisyys, herratkin joutuisivat tekemään töitä.

    • vätyksiälöytyy

      Herrat tekee työtä siinä kun työläisetkin. Ilman johtajia työläiset seisoisivat tumput suorana mitään tekemäti.

    • HelppoElämäPrinsessalla

      "Jos työ herkku olisi, niin herratkin sitä tekisi."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6489
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4193
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2597
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1538
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe