Asunto talveksi Inglesistä

Työtön-ikämies

Olen ollut jo muutamia vuosia työttömänä eikä näytä siltä että työllistyisin lähiaikoina. Ikää on jo sen verran ettei taida olla toivoakaan päästä enää töihin eikä työkkäristä ole tarjottukaan vuosiin mitään. Päätin viime talvena kun olin reissussa Inglesissä että seuraavan talven vietän täällä kun työttömyyslappusetkin hoituu muuten kuin olemalla suomessa ja jos tuleekin pakko niin voihan sitä lentää yhdeksi päiväksi tänne suomeen. Kiinteistönvälittäjiltä varmasti saa asuntoja mutta minkälaisia hintoja yksiöstä on Inglesin keskustassa tai siinä suomi keskittymässä jossa on ryysyranta apilaniitty ja muut ravintolat tai vaihtoehtoisesti Maspalomasin alueella ja paljonko sähköt ja vedet tekee siihen päälle sitten vielä? Onko takuuvuokra kuukausi kai vai kaksi? Maksetaanko vuokrat normaalisti omistajan pankkitilille kuten suomessa? Olen kuullut että on myös joillakin että maksetaan käteisellä. Tämä tieto siksi että jos joskus pitäisi asioida sosiaalitoimistossa paluun jälkeen suomessa niin tiliotteessa ei saa näkyä että on makseltu vuokria kanarialla tai muuten käy käry. Kaikkia muitakin tietoja ja vinkkejä otan kiitollisuudella vastaan.

12

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Thaimaakutsuu

      Täällä on yksi työtön viettää aikaa tällä kertaa kuukauden Thaimaassa. Naapuri seuraa postejani Suomessa. Kuukauden majoitus nyt 11000 bathia (noin 275 euroa) sähkö ja vesi. Rahat annan vuokranantajalle suoraan kouraan.
      Kyllä työtön saa ulkomailla ymmärtääkseni max 6 kk, kunhan tulee Suomeen, jos Työkkäri kutsuu. Eikä varmasti kutsu lähes 60-vuotiasta. Ensi talveksi suunnittelen 3 kk matkaa, pitää vain ostaa sellaiset lennot, joissa on edullinen paluupäivän muutos. Kyllä Thaikuissa on halvempaa ja hauskempaa, kuin kalliissa Suomessa. Suomessa viedään viimeisetkin rahat tavallisilta kaduntallaajilta. Tarkenee nyt 33 c

    • Talvetkanarialla

      Vuokraamme aina talvisin yhdeksän kuukauden ajaksi Maspalomasista asunnon ja makuuhuoneellisesta bungalowista on vuokra ollut aina 450 euroa. Sähkö sekä vesi ovat kuuluneet vuokraan. Vuokran on asunnon omistaja käynyt kotoa hakemassa kerran kuukaudessa. Vuokraamme välittäjän kautta joka ottaa kuukauden vuokran välityspalkkiona joka lienee normaalitaksa. Takuuvuokra on ollut aina yhden kuukauden vuokra. Olemme jo eläkkeellä joten ei ole huolta tiliotteista, mutta jokainen eläköön miten parhaaksi näkee.

      • Eivätmaksaveroja

        Sano joku joka maksaa kanarialla veroja. Verojen maksuun meinasi kaatua legendaarinen Kuparipannu. Eivät tajunneet että osa tuloksesta pitäisi verona maksaa ja Reijo, Aki ja Irja hummailivat rahat. Sitten ihmettelivät että mitä ihmettä: VEROJA?


    • SanFernandossa

      Thaimaa kutsuu: sano nyt rehellisesti, eikö se 33 astetta ole liikaa. Me ollaan asuttu nyt 5 vuotta Kanarialla, mutta minä olen ihan poikki, kun on kesällä yli 28 astetta. Mies kestää kuumuutta paremmin. Saako siellä Thaimaassa pitää koiraa, meillä on pieni sekarotuinen, enkä halua luopua siitä. Halvempaa siellä näyttää olevan, kyllä täällä studiot (huone ja keittopaikka nurkassa) tai olohuone makuuhuone maksavat n.400-500, näillä turistialueilla kuten Playa del Inglesissä. Vesindariossa tai muuten sivummalla saa pieniä asuntoja lähes samaan hintaan kuin siellä. Me maksetaan 500 kulut n.125 euroa San Fernandossa, mutta täälläkin ovat useimmat asunnot kalliimpia.

    • NeljästiGranilla

      Tiliotteesi hoidat miten parhaaksi näet. Jokainen hoitaa omat asiansa.

      Itse olen vuokrannut neljänä talvena asunnon Granilta. Kolme kertaa Maspalomasista bungalow ja kerran Green Field hotlasta huoneisto, eli juurikin sieltä Suomi-keskittymästä. Kaikissa niissä on peritty vuokraa 425-450€/kk all inclusive ja välityspalkkio oli tuo normi kuukauden vuokra, kuten myös takuuvuokra. Minulla vuokran on perinyt kiinteistönvälittäjä kerran kuukaudessa ja toimittanut sen eteenpäin. Asunnon omistaja tuskin maksaa veroja joten käteisellä.

      Vinkkinä ettei kannata hirveästi baareissa eikä missään mainostaa että olet työtön ja vietät talven siellä. Mikään ei ole niin kateellinen kuin suomalainen joten älä luota kehenkään. Saatat saada Kelasta kyselyn aika nopeasti jos baaritiskillä sanot sille niin kivalle ja ystävälliselle baarimikolle että olet työtön. Minua ei haittaa tuon taivaallista kun olen eläkkeellä mutta vinkkinä vaan. Virallisestihan se menee niin että jos olet yli kolme kuukautta on niin pitäisi hakea residencia, mutta sitten valtio saa tietää että olet siellä. Siitä asiasta ei kukaan muukaan välitä joten sen suhteen voit olla huoletta.

      Muistathan että tiliotteeseesi jää merkintä kun nostat rahaa tai ostat jotain. Jos sossun kanssa asioit niin saattavat pohtia että missä olet ollut koko talven.

      Hyvää lomaa ja kuseta valtiota minunkin puolestani. Tallaiselta punavihreältä "emme halua Karjalaa takaisin emmekä Natoon koska rakastamme Venäjää" ryssien ihailija paskamaalta saakin verottaa kaiken mitä irti lähtee.

      • Hispano

        "Virallisestihan se menee niin että jos olet yli kolme kuukautta on niin pitäisi hakea residencia."
        Mistä ihmeestä tällainen tieto?


    • thaimaassaollaan

      Thaimaassa ei tarvitse maksaa mitään välityspalkkioita, itse en myöskään maksa takuuvuokria. Korkeat lämpötilat ei haittaa, koska huoneissa on hyvät ilmastoinnit, tosin vähän pitää kikkailla, että sähkölasku ei nouse järkyttävästi. Omaa koiraa en suosittele tuomista tänne.
      Olen saanut sähköpostia sekä Kelasta että Työkkäristä, heitä ei kiinnosta työttömän olo ulkomailla, kunhan muistaa tulla Suomeen, jos kutsu käy. Kyllä olen oppinut, että ulkomailla olosta ei kannata puhua kuin läheisille ihmisille. Mutta silloin olin luvan kanssa ulkomailla pari viikkoa ennen töiden alkamista. Naapureille ei kannata kertoa myöskään, korkeintaan sille, joka hoitaa postit ja tarkistaa asuntoa välillä.
      Sossun rahoja en saa. Ymmärtääkseni Kelan takia voi ulkomailla maksimissaan puoli vuotta. Itse siirrän rahaa Suomitililtäni verkkopankissa thaitililleni. Saan vuoden verran vielä ansiosidonnaista, voin onneksi kohta päästä eläkkeelle, niin sitten voi suunnitella puolen vuoden lomaa Thaimaassa, tosin uusi puolen vuoden thaiviisumi on aika haastava (vaatii isompaa rahasummaa tilillä puolen vuoden ajan), jos oikein luin Suurlähetystön sivuja. No ensi talveksi 3 kk viisumi on helppo hoitaa. Suomessa eläminen on mennyt niin kalliiksi, että jatkossa pitää olla jossain muualla.

    • Toluca

      Muutenhan nuo mielipiteet ja -mieliteot ovat ihan mukavia, mutta kaikesta tuosta seuraa se, että kotimaassa asuvat/työskentelevät jälkeläiset ja muut sukulaiset tuntemattomista puhumattakaan joutuvat aina vain ahtaammalle verojen ja muiden maksujen kanssa. Kun se rahan määrä on melkoinen, mitä suoraan siirtyy jonnekkin "veroparatiiseihin" suuren etelän lämmössä loikoilevan suomesta rahat sinne kuskaavan porukan ansiosta. Se on ainut syy, miksi rajoitan omaa rahankäyttöäni tarkkaan ulkomailla käydessäni. "Entiseen aikaan" ei kukaan katsonut hyvällä, jos jätti suvun hoitamaan kotomaan vastuut!
      Ehkä olisi siis ollut hyvä, jos ei koskaan olisi keksitty lentokonetta???
      Mutta kun se on olemassa, on ymmärrettävää sen käyttö kun kerran on mahdollista.
      Jos on tyhjätaskuna mennyt ulkomaille, ja siellä toimeentulonsa rakentanut, asia on ihan eri pohjalta, ja siten jopa arvostettavaa!
      Tulevaisuushan on ehkä sellainen, että pohjoiset maat ovat metsäisiä, muutaman kaupungin sisältäviä maahantulijoiden kansoittamia, kun kaikki "kynnellekykenevät" suomalaiset luikkivat etelän lämpöön.
      Noin luonnon kannalta asiaa tarkastellen, on selviö, ettei täällä kylmässä edes pitäisi olla hienon teknologian turvin lämmittelemässä. Etelässä se puoli kun hoituu luonnollista rataa auringon avulla. Kuvittelen joskus keksiväni menetelmän, jolla tienaan leipäni siellä etelässä, ja voin puhtaalla omallatunnolla olla siellä pitkin-poikin!
      Mutta olipas mukava tehdä tärkeä matka taas tuonne etelään- liian lyhyt kylläkin- mutta hinta oli sopiva: kaikkineen meni kaljat mukaan lukien (lennot 120€/lärvi) henkeä kohti alle 300€.
      On hyvä, että Suomesta nostetun rahan vero edes alkaa jäädä Suomeen tästä eteenpäin- onhan se koko muu osuus kuitenkin vielä sen entisen veronkiertäjän käytössä. Juuri tuli radiosta uutisjuttu housuunkakkaamisesta bussissa- sen tekivät akateemiset ihmiset tutkimuksensa nimissä! Tästä voi päätellä, ettei älyä saa lukemalla, eikä kannettu vesi kaivossa pysy. Tutkivat itsentään selvyyttä: paskat housussa! Idioootit pysyvät idiootteina! (Olivat muuten naisia ne "tutkijat")
      Mutta Gran Canarian luonnossa retkeillessä kaikki tuo idioottien puuhailu kyllä unohtuu! Tästä on hyvä jatkaa positiivista asennetta ja ajattelua!

      • opperkvevittu

        "Muutenhan nuo mielipiteet ja -mieliteot ovat ihan mukavia, mutta kaikesta tuosta seuraa se, että kotimaassa asuvat/työskentelevät jälkeläiset ja muut sukulaiset tuntemattomista puhumattakaan joutuvat aina vain ahtaammalle verojen ja muiden maksujen kanssa."

        En jaksanut lukea pidemmälle lässynlässyn paskaasi. olet samanlainen paska kuin ME rahaa ilmaiseksis


      • kuinkassitten
        opperkvevittu kirjoitti:

        "Muutenhan nuo mielipiteet ja -mieliteot ovat ihan mukavia, mutta kaikesta tuosta seuraa se, että kotimaassa asuvat/työskentelevät jälkeläiset ja muut sukulaiset tuntemattomista puhumattakaan joutuvat aina vain ahtaammalle verojen ja muiden maksujen kanssa."

        En jaksanut lukea pidemmälle lässynlässyn paskaasi. olet samanlainen paska kuin ME rahaa ilmaiseksis

        Olen varma, että kuulut siihen porukkaan, joka on täysin edesvastuutonta sakkia. Koska et jaksanut lukea asia-tekstiä loppuun, mutta jaksoit laittaa haukut omaan "paskanlässytykseesi"!


    • thaimaassaollaan

      Eipähän ole jälkeläisiä tai muita sukulaisia, jotka pahastuisivat ulkomaille menostani. Minä tulen tänne siksi, että varsinkin pitemmällä matkalla minulla kuluu rahaa vähemmän kuin Suomessa. Tosin lämpö on iso plussa. Taitaa ne tavallisen tallaajan viemät rahat olla kuin pieru Saharassa verrattuna siihen mitä isojen firmojen omistajat siirtää juristien avuilla Suomen verottajalta piiloon. Kyllä täällä oppii rahaa käyttää nuukasti kiitos thaituttujen, menettää kasvonsa, jos alkaa jakaa rahaa. Voi kun alkaa tehdä mieli jo altaalle täyttää sanaristikoita.

      • Toluca

        Sata paremmin ansainnutta suomalaista kun käy reissussa, ne kantaa valuuttaa noin 80000-200000€ ihan perillä maksettuina lyhyen matkan nauttimiskuluina, lennot päälle. Halvimmalla kulkevat 100 jäävät tuon alle/per reissu. X 40000 joka vuosi käyvää reissulaista ja ne muutamat monta reissua vuodessa, kyllä siinä siirtyy miljoonia muihin maihin, ja suuri osa ihan turhaan, ja tyhmyyttään vielä maksaa ylihintoja.
        Mutta sulla on kutakuinkin asiat hallussa. Pois turha -minulla on millä maksaa-asenne! Nautinnollista lämmittelyä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe