HINNAT KISAPAIKOILLA ????

Kiittimulleriitti

Rahastuksen makua kauden avauskisassa. Sähkö maksut kaksinkertaisen aikaisempiin vuosiin ja siihen päälle vielä ympäristömaksua 30 euroa/vkl. Ja palvelut vaan huononee.
Päräykset loppu meidän osalta tähän kevääseen.

42

1601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aaakoko

      Kuulemma AKK on tämän takana. Ensi oli vakuutus jolla ei käytännössä tee mitään ja nyt ekomaksut....

      • kroisospee

        Eikö poika pärjännyt? Hih hih.


      • dgfyhjns

        Kilpailunjärjestäjä tapahtumassa paikalla olleena von todeta ekomaksun ja sen suuruuden olevan kilpailunjärjestäjien yhdessä päättämä ja koko summa jää järjestäjälle. Ei kaikki aina ole akk;n syytä :)


      • tyhmäävedätetään
        dgfyhjns kirjoitti:

        Kilpailunjärjestäjä tapahtumassa paikalla olleena von todeta ekomaksun ja sen suuruuden olevan kilpailunjärjestäjien yhdessä päättämä ja koko summa jää järjestäjälle. Ei kaikki aina ole akk;n syytä :)

        Kertokaahan mitä toi ympäristömaksi 30€ pitää sisällään. 215 kuljettajaa 30€ ympäristömaksua tekee nettona seuralle 6450€, tuskin siitä verojakaan maksetaan. Miks tämmösiä maksuja ei voi suoraan liittää ilmoittautumismaksuihin, vaan yritetäänkö tällä nyt hämärtää todellisia kuluja. Ei harrastavat perheet ole tyhmiä, missä menee perheiden kipuraja ja siirrytään halvempiin yhteisiin harrastuksiin, saattaa olla, että on ylitetty jo.


    • mitäeuroillasaa

      Kertokaas nyt todelliset kulut Porin varikkoelämästä. Ilmoittautuminen, majoittuminen, varikkosähköt, vaunualueensähkö, oliko maittavaa ruokaa € , saunamaksu, ratamaksut, ego ja ympäristömaksut ym. ym.

    • rotaxmies

      Ahneella on paskainen loppu. Niin kävi rmc:n kanssa.

      • aivanturhaa

        Ei RMC mitään loppu ole . Turha provota .


    • rahastusta

      AKK:n mukaan ekomaksu on 15e/kisviikonloppu eikä 30e. Esim vihdissä ekomaksu on ilmoitettu 15e!

      • eilöydätaiosaa

        mistä löydät tämän ekomaksun määrityksen, voisitko jakaa sen myös kanssakilpailijoille


    • Rmc1

      Rmc pyörii viimeistä kauttaan. Taas tuli ostettavaksi uudet pytyt. Vanhat voi hävittää.

    • eikoskekoyhää

      Porilaistet sanoi meille että AKK on päättänyt hinnat eikä heillä ole niihin ollut mitään sanottavaa.... Kilpailukutsu oli kuulema tehty jo tammikuussa ja AKK:n hinnat tuli keväällä tietoon.
      OLISVAT VOINEET PÄIVITTÄÄ mun mielestä Kilpailukutsuun oikeat summat, mutta meitä MAKSAVIA ASIAKKAAN voi kohdella miten sattuu....
      Tämmöisen (AKK:n) päätökset julkisiksi niin tiedetään ottaa riittävästi käteistä mukaan. Porissa kun toimineet edes pankkikortti- laitteet.

      • mattipuhakka

        Porin kutsu tuli nettiin todella paljon jälkeen kokouksen ja se oli järjestäjien päätös joskus vois kannattaa osallistua kokouksiinkin aina siellä oppii uutta ja sääntöjenmukaan tarvis mennä ja nehän päivitty aika lailla tälle vuodelle.
        nyt ei voi akk:ta syyttää tarvii vaan kattoo nyt ite pailiin oli paikalla tai ei.
        enen ei saanut tai ainakin oli uhka päällä että ei saa kisoja jos ei osallistu järjestäjien kokoukseen siitäkin on luistettu.


      • dxtyj

        Porin fk kerhota paikalla kilpailunjärjestajä tapahtumassa keväällä Syysmäki, Ruololainen ja Kaleva. Ainakin nää tietää ettei Akk määrännyt mitään hintoja vaan kilpailunjärjestäjät. Koittakaa nyt vaan ymmärtää ettei niitä liiton mulk###ja voi kaikesta syyttää


    • MattiPuhakka

      Olin kilp järjestäjäpäivillä ja pidin muutamankin puheenvuoron maksuista eli vastaan huimia korotuksia ja nää on puolet siitä mitä parhaat ehdotti.
      mainitsin myös etä jos joku poikkee maksusta niin me emme neuvottele enää ensi vuonna maksuista vaan on mun puolestani vapaan kaikki saa päättää taloudellisen tilanteensa mukaan. lupasin seurata kaikki kutsut ja jo ensimmäisessä ei ollut maksuista mitään joten Monako poisti heti ylimääräiset makst eli 120 kaksi päivää 65 päivä ja asuminen10€/päivä

      • fthjjhghjklollp

        Porilaisilla on varaa ottaa. Tulijoita on aina ollut ja tulee olemaan. Keväällä ja syksyllä.


      • okiisback

        Mikä vittu näitä Porilaisia oikeen vaivaa:)


    • pileevä

      Kannattaisiko näiden herrojen jo antaa tämä kirjoittelu olla, jos ei osaa oikeinkirjoitusta , kertoo iästä ja sen aikaisista kuluista , jota on lajissa ollut .

    • Rahaapalaaa

      Mitäkö maksoi?
      2 treenipäivää ratamaksu yhteensä 50€
      RMC ekomaksu 200€
      Ruoka to-pe 5-7€ annos
      La-su 8 €

      Yötä hotellissa normihintaan 72 € yö Cumulus. Sama hinta kuin viime vuonnakin.

    • 9185

      Kartingia pitäis ehkä ruveta kehittämään jokkissuuntaan. aamulla tullaan ja illalla pois. jää harkkamaksut ja hotellit pois. ei ajeta ympäri suomea vaan ajetaan enemmän alueellisesti. kerran vuoteen sitten syyskuulle se kerrasta poikki joku kisa. osallistumisoikeus tähän sm-päätökseen, jos on saavuttanut jotain pisteitä sieltä aluetasolta.

      englantilainen lähtötapa, muu arvottu järjestys, edellisen kisan perusteella tai jotain sellasta. toisin sanoen ei ajanottoa, järjestäjän kulut ajanotonsuhteen taas pois. ei isoja pyttyjä enää yhtään pölyttymään, on jo pari kertaa tullut vastaan kartingpyttyjä kirpparilla, joten ei ne taida ollakkaan niin rakkaita kuin monet väittää. pytyistä taas säästöä järjestäjälle ja ajallinen säästö sieltä iltapäivästä/alkuillasta kaikille kun ei tartte odottaa niiden jakamista.

      varikkoteltat pitäs kieltää ja muut rakennelmat, loppuu kilpavarustelu, ei tarvita erillistä teltan pystytyspäivää. painopiste enemmän ajamiseen kuin varikolla henkaamiseen.

      • rahareikäradne

        Selvästi et ole karting harrastaja


    • Fhebyntymgbkmhtmh

      Jokkista ajaa keitä jokkis kiinnostaa. Kartingissa se jokkis oli Yamaha, joka kuoli pois. Eli jotain muuta halutaan. Ei jokkista.

      • kukkaronherra

        Tässä on nyt sitten sitä jotain muuta. Ei muuta kuin lompakko auki ja pulinat pois. Turha on itkeä että on kallista. Jos on liian kallista niin kannattaa lopettaa koko ajaminen. Mua ei kiinnosta pätkääkään mitä pyytävät. Jos on liian kallista niin en aja. Äänestäkää lompakolla.


      • jkbyurhhjiklieujk

        Näin on. Ei oo pakko mennä sinne Poriin. vai onko joku pakottanut? Ootteko ikinä kysellyt mitä porilaiset tekee niillä rahoilla? Onko ollu hyviä bileitä? Mitä jos itsekin liittyisi porin kerhon jäseneksi, paljonko säästyisi rahaa kun saisi olla ilmaiseksi kisaamassa keväällä ja syksyllä?


      • mattipuhakka

        En tiedä mitä Porilaiset Rahoillaan tekee. Mutta jos katsoo kilp. määrän ja mitä siellä mikäkin maksaa. Monessa paikassa ratatuomaritkin on vaihtotyönä Porissa asia hoidetaan rahalla, niin kuin moni muukin asia, joten aika vähiin menee pussinpohja kun on kaikki kulut maksettu. En puolustele poria mitenkään, sillä heillä on varmaan suurimmat kulut mitä suomessa karting kisoissa on.
        Elikä kuluja tarvis saada joka paikassa pienemmiksi niin eiköhän maksutkin pienenisi.


    • Talkootkunniaan

      Se nyt vaan on niin että talkooväkeä ei enää tahdo löytyä, se on nähty jo vuosia. Ja ne vähät talkoolaiset vanhenee eikä uusia tahdo löytyä korvaajiksi. Kun kuskien määrä on nyt alimmillaan 20 vuoteen tilanne on vaan pahempi koko ajan.
      Joko valtaosalle järjestävää porukkaa pitää jotain maksaa tai aletaan laittaa pillejä pussiin. Eikä rahakaan välttämättä auta, kun sitä saa niin vähän.
      Tämä voi johtaa siihen että on pakko muodostaa isoimpia kisoja kiertävä toimitsijaryhmä jossa on myös minimimiehitys lippupisteille, johon voi sitten ottaa sen paikallisen pesäpalloseuralaisen apulaiseksi. Näin vissiin jo joissain sarjoissa kilpailujohdon osalta tehdään. Kohta vaan pitää tuoda kisaan muukin porukka muualta.

    • jatkanlopetan

      Vähenevät harrastaja määrät ovat tosi asia. 2010 oltiin eka syys Päräytys ja perävarikkoa myöten oli telttoja alue täynnä. Sopu sijaa antoi. Pikku hiljaa ollaan noustu mini luokasta ajamaan nyt RMC MAX luokkaa. Kustannukset ovat 6 vuodessa nousseet aika paljon. Ajamiseen ja kalustoon liittyvät kustannukset nousevat kun auton koko ja kuljettajan ikä nousee/suurenee. Renkaita menee enemmän ja peli kovenee. Jos meinaat pärjätä "raha puhuu" eli ostat lapsellesi tallipaikan, kulkevat koneet ja ammattilaisen rassaamaan autoa. Tämä Suomen karting ei ole enää kiva perheen yhteinen harrastus, vaan isän ja/tai äidin lompakon paksuus määrittää lajia liikaa. Tosia asia on että rahalla saa lähes kaiken ja hän jolla on eniten rahaa saa ostettua ne parhaat koneet ja kulkevat vehkeet. Mutta elämä on valintoja täynnä. Tyydytäänkö ajamaan sijoita "ynnä muut" vai laitetaanko kaikki peliin. Ja sitten on niitä hulluja, jotka ajavat tätä vielä "luotolla" pää pilvissä ja Monacon laituri-paikka mielessä. Laskun maksun aika tulee kuitenkin kaikille. Itse yritän pitää "jalat maassa" ja mietin tässä että jatkanko panostamista vai nauttisinko tänä kesänä enemmän elämän kauniista asioista kuten: luonnosta, liikunnasta, kesämökillä olosta, matkailusta ja sellaisista asioista, jotka tekevät ihmisen oikeasti onnelliseksi.

    • eurotbois

      Jos kilpailukutsussa sanotaan että 10€/vuorokausi ja portilla otetaan 20€/vuorokausi, niin jotain meni väärin.

      Jos kilpailunjärjestäjien palaverissa on sovittu että 15€/-viikonloppu- ekomaksua ja kassalla otetaan 15€/-päivä-, niin jotain meni väärin.

      Ohjaajakokouksessa kehoitettiin lukemaan kisakutsu, siinä oli kuulemma hyödyllistä tietoa kilpailijoille. Järjestäjätkin olisivat voineet sen lukea. Siellä kuulemma oli majoituksen hinta.

      Keskiviikkona tulleet ja sunnuntaihin asti majoittuneet maksoivat olemisestaan 85€ ylimääräistä ja siitä voi kukin miettiä miten asiat niinku omasta mielestä meni. Ylimääräistä... siis en tarkoita isompia maksuja, vaan ihan sellaista rahaa, jota ei olisi pitänyt edes periä keneltäkään.

      Jos sauna ei ole naisten vuorolla perjantaina edes kunnolla kuuma ja lämmintä vettä ei ole edes ensimmäisellä vuorolla , niin hankala sitä on vakuutella, että hyvistä järjestelyistä maksetaan. Kuulemma torstaina ei ollut sauna edes käytössä.

      Näillä näkymin syksyllä ei nähdä Porissa, aikansa kutakin. Viemme rahamme sarjakisohin.

      • ryöstöryöstö

        Porilaisten tuohuista jäi suorastaan ryöstämisen maku. Mekään ei ikinä lähdetä poriin enää.


    • MaritaLETTUTÄTIRopponen

      Hienosti, selkeästi ja juuri faktoihin perustuvaa tietoa sisältää tämä edellinen viesti! Meidän perhe tuli alueelle keskiviikkona ja oli sunnuntaihin saakka. Sähköstä asuntoautoon 80,- koko ajalta. Ekomaksuja 2 x 15,-=30,- yhteensä RMC MAX kuljettaja. Saunaan (naisten) perjantaina ensimmäistä kertaa peseytymään (olen kova saunomaan 3-5 krt/vko) Mitä sain saunareissullani siis Porissa perjantai-iltana klo 20-21? Saunan lämpötila 45 astetta, kylmää vettä, rikkinäinen pesuvati, ei roska-astioita, laudeliinat loppu, pukuhuoneen lattia oli jääkylmä. Kaiken huipuksi löylykauhasta puuttui varsi. Kuuppa-osalla ystäväni heitti löylyvettä kylmään kiukaaseen. Peseytyminen kylmällä/osin jääkylmä lämpötila vedellä oli piristävä kokemus. Hiusten pesu ja hoitoaineen laittamiset ovat meillä naisilla pakonsanelema juttu. Helpolla pääsis, jos olis "tukan läpi kasvanut" karvaton kalju pestävänä. Mutta toistaiseksi jos ei muuta päässäni ole"paikalla", mutta hiuksia riittää.
      Mieheni kävi YHDEN KERRAN suihkussa koko aikana. Poikani/kuljettajamme kävi YHDEN KERRAN suihkussa koko aikana. Säästimme Porilaisten vettä ja pesimme koko viikonlopun pölyt pois KOTONA SUNNUNTAI ILTANA omassa kodissa ja omalla LÄMPIMÄLLÄ VEDELLÄ LÄMPIMÄSSÄ SAUNASSA!
      Koen olevani, näillä kisamatkoilla, MAKSAVA ASIAKAS, jonka pitää saada rahoilleen edes jonkinlaista vastinetta. En väitä, että olisin asiakkaana sieltä "helpoimmasta " päästä, mutta " niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan". Maksan mielelläni Porilaisten laatimat taksat, kun he puolestaan huolehtivat, että infrastruktuuri alueella on kunnossa ja toimiva. En vaadi hotellitasoa enkä mitään ihmeellistä, vaan asiallista kohtuullista palvelua ja rahoille vähän vastinetta. Olen karavaanarina kiertänyt vuodesta 2011 muutakin kuin kisa paikkoja ja nähnyt että joko asiat voidaan hoitaa tai jättää hoitamatta. Nyt mielestäni Porilaiset "alittivat riman" asiakas palvelussaan. Vahinkoja sattuu kaikille ja pitää antaa aina mahdollisuus korjata tehty virhe. Se on sitten, minun mielestä, tyhmyyttä jos saman virheen tekee uudestaan. Olen antanut kirjallisen palautteen/reklamaation varsinkin tästä sauna-asiasta jo Porissa lauantaina kilpailun tuomariston puheenjohtajalle. Asiat tästä eteenpäin kehittyvät omalla painollaan.
      Siinä vaiheessa kun kaikki/kaikkialla Suomen kisapaikoilla tajuavat, että ME HARRASTAJAT OLEMME MAKSAVIA ASIAKKAITA, jotka vaadimme maksetulle rahalle vähän vastinetta alkaa homma toimia oikeaan suuntaan.
      Tämä vuodatus jääköön minulta ensimmäiseksi ja viimeiseksi täällä nimettömänä ihmisten "ruikutus-kanavalla"!
      Muista poiketen kirjoitan omalla nimellä.
      Jos joku haluaa jatkaa keskustelua tästä asiasta kanssani, niin yhteystietoni löytyvät LMM ry jäsensihteeriltä.
      Vielä tiedoksi että olemme ajaneet Porissa kisoja jo vuodesta 2010 ja kisa kertoja on vuosien varrella kertynyt (vaivaiset) 13 kertaa.
      Vielä en tiedä loppuivatko ajot Porissa tähän vai tuleeko 14. Kerta, mutta antaa ajan kulua......syksy näyttää sen sitten ajallaan.
      Tärkeimmät sanat, ei vain asiakas palvelijoille, vaan kaikille ihmisille
      mielestäni ovat: TERVETULOA, KIITOS, OLE HYVÄ JA ANTEEKSI!
      TERVETULOA KISAAMAAN LAUKAAalle /RUUHIMÄKI Circuitille luvassa on mm. SJM ja X30 kisat heinäkuussa. Me LMM porukkaa teemme parhaamme järjestääksemme hyvät kisat asiakkaillemme!


      KIITOS JA ANTEEKSI!

      • jkjoj

        Hyvä kirjoitus ! Voi olla että maksujen perintä meni persiilleen ja uskoisin sen sinisilmäsyyttäni olevan puhdas vahinko. Itse olin Tamperella maaliskuussa osaltaan päättämässä maksuista ja muistaakseni kehotin kaikkia läsnäolioita pitämään kiinni sovitusta jotta harrastajat tietävät että eko/ majoitusmaksut olisi kaikilla samat. Kaikki ymmärtävät majoitusmaksun tarkoituksen joten se siitä.
        Ekomaksu on pakko periä kaikilta kilpailijoilta sillä wc,sauna ym. Julkiset tilat radalla ovat todellakin kovassa käytössä kisaviikolla . Wc paperia , pesuaineita , sähköä , puhdasta vettä sekä jätevettä kuluu aivan käsittämättömiä määriä. Jäteauton käynti
        parikertaa viikonloppuna maksaa myös . Janne Kouvolan fk


      • EiköKukaanTajunnut

        Ei sitä kulua kuitenkaan tule 35€ per vuorokausi verran vaikka miten laskis vessa- ja saunareissulle hintaa (20€ majoitusmaksu 15€ ekomaksu).

        Joku järki rahastamisessakin täytyy olla.


      • PÄÄSTÄKÄÄMINUTETURIVIIN

        Jotkut kuskit muistetaan vielä vuosienkin päästä ja muutamien kuskien isät, mutta vain yhden kuskin äiti muistetaan vielä monien vuosien päästä.


      • nikkkoojjgh

        Kuka on tehnyt päätöksen näistä maksuista? Olisi kiva saada tietää myös perustelut.


      • Mattipuhakka
        nikkkoojjgh kirjoitti:

        Kuka on tehnyt päätöksen näistä maksuista? Olisi kiva saada tietää myös perustelut.

        Kilpailun järjestäjät kaikki eivät olleet tätämieltä mutta enemmistö äänessäolleista oli muutamia eri mieltä mutta oli muutamia jotka olis pitänyt vielä enemmän eli järjestäjät ja äänessäolleista enemmistä oli päätöksen kannalla. Paikkalla olleena tiedän ei ole toisenkäden tietoo


      • Kukapäättimitä
        Mattipuhakka kirjoitti:

        Kilpailun järjestäjät kaikki eivät olleet tätämieltä mutta enemmistö äänessäolleista oli muutamia eri mieltä mutta oli muutamia jotka olis pitänyt vielä enemmän eli järjestäjät ja äänessäolleista enemmistä oli päätöksen kannalla. Paikkalla olleena tiedän ei ole toisenkäden tietoo

        Eli?


      • tjrt
        Mattipuhakka kirjoitti:

        Kilpailun järjestäjät kaikki eivät olleet tätämieltä mutta enemmistö äänessäolleista oli muutamia eri mieltä mutta oli muutamia jotka olis pitänyt vielä enemmän eli järjestäjät ja äänessäolleista enemmistä oli päätöksen kannalla. Paikkalla olleena tiedän ei ole toisenkäden tietoo

        en tunne "mattipuhakka" nimimerkin omistajaa...puhuu varmaan asiaa, mutta mutta mitään selkoa ei tuosta saa...ota nyt hyvä mies vaikka se 6-v. tytär tai poika auttamaan sinua oikeinkirjoituksessa...hirveää luettavaa!!


      • Toivomennyt

        Kirjaimet voin antaa, mutta en ymmärrettävää tekstiä.


      • fyffetönroisos

        Kilpailujen järjestäminen ei enää ole harrastehommaa. AKK:n, viranomaisten ja kilpailijoiden vaatimukset teettävät harrastelijoille liikaa töitä. Kisajärjestely muuttuu markkinatalousperusteiseksi. Kisa järjestetään, jos järjestäjät ja seurat saavat kohtuullisen korvauksen työstään. Ja osallistujat osallistuvat, jos saavat rahoilleen haluamansa vastineen. Elleivät nämä kohtaa - ei kisoja. Asia, mikä ilmeisesti Porissa pahiten tökki, oli ennakkotieto järjestäjän perimistä maksuista. Jatkossa ne pitäisi kertoa kilpailukutsussa ja sen jälkeen päätetään ollaanko mukana. Yksinkertaista! Mukana olo on aina vapaaehtoista.


      • mattipuhakka
        tjrt kirjoitti:

        en tunne "mattipuhakka" nimimerkin omistajaa...puhuu varmaan asiaa, mutta mutta mitään selkoa ei tuosta saa...ota nyt hyvä mies vaikka se 6-v. tytär tai poika auttamaan sinua oikeinkirjoituksessa...hirveää luettavaa!!

        En tunne suakaan mutta mää kehtaan noi juttuni kirjoittaa omalla nimelläni kuinkas sun laita? Kysyppä joltain joka ymmärtää onko nimimerkin takana kiva vi.....la.
        ......;;;;;,,,,,,,???? tossa sulle välimerkkejä sijoita minne tykkäät jos ei muuten asia selviä.


      • Mievaataas
        tjrt kirjoitti:

        en tunne "mattipuhakka" nimimerkin omistajaa...puhuu varmaan asiaa, mutta mutta mitään selkoa ei tuosta saa...ota nyt hyvä mies vaikka se 6-v. tytär tai poika auttamaan sinua oikeinkirjoituksessa...hirveää luettavaa!!

        jos et tunne Matti Puhakkaa, niin tuskin edes harrastat lajia.
        Kaikella ystävyydellä.


    • tottatoinenpuoli

      Jep , ja sitten tämä nimetön kirjoittelu täällä suolipalstalla , niin vapaaehtoiset vähenee senkin seurauksena. Nyttenkin Puhakkaa joku solvaa nimeltä , Matti on järjestänyt hienoja kisoja junnuille , ollut lukuisissa kisoissa ajanotossa / tuomarina. Näkemystä / kokemusta on . Voi olla ettei kaikkien kanssa tule toimeen , mutta hyvin pärjää sen kanssa jos joskus jelppaa takaisinkin. Ei ole perunut kisoja vaikka on ollut vähän osallistujia , tosin kun muut seurat joutuvat tekemään. Pieni peiliinkatsomisen paikka ihan kaikilla , myös lettutädillä vaikka alapesu sujui viileässä saunassa. Osassa paikoissa on kuitenkin lämmin vesi aina loppunut.

    • lettutäti

      Lettutätiltä meni yöunet....MATIN TUNTEE KAIKKI, jos tähän lajiin sotkeentuu....
      Matti Puhakka on mainio persoona, ja tehnyt tämän lajin parissa paljon HYVÄÄ TYÖTÄ. Sastamala Monakon-radalla järjestetyt "Matin"- kisat ovat olleet KOKEMUKSIA,joita on kiva muistella vuosikymmenten päästä. Parhaimpia muistoja on Monakon pakolliset radalla järjestetyt polkupyöräkisat, jossa oman seuran pojat otti kolmois voiton. Matti on edelleen "leikkisä pikku poika" ja osaa asettua junnujen tasolle. Matin kisoissa asian ydin on kiva yhdessä olo ja "yllätys tehtävät" ajojen lomassa ja yllätys tehtävistä PALKINTONA on "makee mahan täydeltä".
      Olen minä jollakin Monakon kisareissulla Matillekin letun paistanut.....
      Elämä olis paljon hauskempaa, jos voisimme säilyttää tuollaisen "lapsen mielen" ,kuin Matilla on, mutta suurimmasta osasta meistä tule "tylsiä aikuisia" , jotka "ruikuttavat" täällä nimettömänä omaa pahaa oloaan.
      Elämän motto: "parempi yksi ruuvi löysällä, kuin kymmenen kireellä "....Minullakin valitettavasti on usein kaikki 11 ruuvia kireellä!
      Olen kuullut sanonnan että; mikään ei ole niin vittumainen kuin viiskymppinen nainen. ANTEEKSI kaikki kanssasisaret!
      Allekirjoitan tuon väitteen täysin sekä kuulun itsekin tuohon v-mäisten naisten porukkaan....
      Kiitos vinkistä; Olen usein katsellut itseäni peilistä, enkä pidä näkemästäni. Lähden tästä nyt " löysäilemään kireitä ruuvejani" ....
      Jatkan kuitenkin harrastusta mieheni ja poikani mukana edelleen. Ja keskityn siihen missä olen parhaimmillaan eli jatkan letun paistoa...
      Tuosta alapesusta, johon viittasi, ei sitä niin usein välttämättä tässä iässä tarvitse etteikö yhtä kisa reissua voisi heittää vaikka pelkän Savetin voimalla....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      362
      4399
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1839
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1546
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1380
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    7. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      205
      1345
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      53
      1333
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe