Uusi tietokone?

Auttakaaihmisett

Moi vaan!
Tarvitsen apua pöytäkoneen ostamisessa .

Budjetti-1500€
Käyttöjärjestelmä-Windows 10 tai 8.1

Semmoinen siis jolla ajattelin kuvata pelivideoita YouTubeen eli suorituskyky pitää olla iso... Jos 1500€ ei löydy ni 2000€

En halua koota itse

18

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xsdcfv
      • Einäin11

        Haha 600w ps ja gtx980ti ... Oikeasti jimms... Surkea yhdistelmä ja pommi


    • kuvaaja_

      Kuvaa kännykällä niin ei tarvi pöytäkonetta.

    • Fyysikkojuristi

      Suosittelisin melkeinpä kokoamaan itse jos haluat paremman kuin keskiverto koneen. Totta kai esimerkiksi jimms kokoaa sinulle ne ja voit valita itse osat, mutta mieti asiaa niin, että kun kokoat itse niin saat hieman paremman sillä rahalla minkä meinasit kuluttaa.
      Tai sitten voit miettiä asiaa Mooren lain kannalta, ja lykätä tietokoneen hankintaa vuoteen 2020 asti, jolloin säästät vielä enemmän rahaa.

      Ja sitä paitsi, kohta tulee nvidialta uusia näyttiksiäkin. Suosittelisin nvvidian 970, joka on hintaansa nähden erinomainen, ellet halua odottaa uusia. Kysymys on myös siinä että haluatko mahdollisesti ylikellottaa kokoonpanoasi, jos vastaukseksi on kyllä, niin joku z-sarjalainen emolevy lga1151 tai lga1150 kannalla riippuen mahdollisesta prosessorista. Siihen suosittelen inteliä. SSD on hyvä vaihtoehto, jolle kannattaa asentaa käyttis ja laittaa perus hdd varastoksi. Powerista sen verran että aika moni yli mitoittaa oman powerinsa, ja se on melkeinpä se viimeinen mikä kannattaa miettiä. Ram muistit unohtui välistä, mutta riippuen prossustasi, kannattaa valita suhteellisen korkeat kellotaajuudet ram muisteihin, ettei niistä tule pullon kaulaa. Ja kerta pelailet niin vähintään 8gb ramia!
      Millaista jäähdytystä meinasit? Jos ylikellotat rankasti niin nestejäähy on aina hyvä vaihtoehto ja tällöin pitää myös mitoittaa poweriakin myös vähän korkeammalle. Powerissa laatu ratkaisee, esimerkiksi gold sertifioitu 600w poweri on parempi ja kannattavampi kuin 650w aikapommi. Esimerkiksi gold sertifioitu prossu takaa sen, että virta mitä se syöttää on tasaista ja se toimii hyvällä hyöty suhteella tuottaen vähemmän lämpöä ja kestäen pidempään. Esimerkiksi mikä minun oma poweri on niin on evgan 650w gold sertifioitu ja siinä on 7 vuoden takuu! Poweri on se mihin kannattaa satsata. Lopuksi kotelosta. Niitä on monenlaisia, on hyviä, parempia ja sitten on vielä fractal design r5.
      Toivottavasti oli jotain apua ainakin vähäsen, ja jos on kysymyksiä niin mielelläni autan lisää.

      • Fyysikkojuristi

        Siis gold sertifioitu poweri, kirjoitin vahingossa prossu :D


    • nykytehot_riittää

      Hmm.. en nyt ihan ymmärrä mihin tarvitset noin paljon tehoa? Pystyyhän se kamerakin kuvaamaan videota paljon vähemmillä tehoilla. Kannattaa ennemmin panostaa johonkin editointisoftaan - kenties editointikortin kera. Saa tehtyä reaaliajassa videoeditoinnit. Ennen noita taitiin tehdä solaris-asemilla. Halvallakin pääsee: Kamera kuvaa ja linux-purkki pukkaa videot oikeaan formaattiin yön aikana eräajona. Tähän riittää jo sitten ihan perus masiina isolla kiintolevyllä. Näin on toteutettu asiat ennen kuin reaaliaikaisuudesta tuli jotain tavoiteltavaa. Saatettiin kuvata vaikka 30 gigaa videota raakadatana(512k/kuva, 25 kuvaa/s) vhs:lle ja tämä muunnettin sitten puolen tunnin mpeg2/dvd formaattiin n. 10 tunnissa. Hauskaakin tähän sisältyi: esim. win98 ei tukenut kuin 2 gigan tiedoston maksimikokoa ja tähän se sitten piti pätkiä.. ja kaikki tapahtui tietysti komentoriviltä!

      • väärin_meni

        Windows 98 tukee kylläkin 4 Gigan tiedostomaksimikokoa eikä 2 Gigaisia.


      • Kummastunut

        Nyt tarvittais taas sen yhden pöljän asiantuntemusta siitä miksei tämä ole elektroniikan harrastusta käsittelevä palsta ja miksi suomi24:lla on useita tietokoneisiin liittyviä palstoja.


      • apulaispöljä

        Koska elektroniikan käsite on joko muuttunut tai ihmiset ovat vieraantuneet tieteestä/harrastuksesta nimeltä elektroniikka. Sanasta on pudotettu alusta pois etuliitteet "viihde" ja "kulutus" ja siksi on käsitteistä tullut yhtä helkkarinmoista sössöä.


    • Fyysikkojuristi

      Mie voisin sinua auttaa sen koneen kanssa enemmänkin. Muistan kun itse hankin joskus koneen ja siinä meni vähän sormi suuhun kun on niin paljon vaihtoehtoja ja käsitteitä mitä ei täysin ymmärrä. Missä asut ketjun aloittaja?

      • Auttakaaihmisett

        Kilpisjärveltä parikymmentä kilometriä pohjoiseen Nuotkamutkassa


    • Qanisteri

      No jos haluat hyvän koneen koneen pitäisi maksaa noin 1000€ ylöspäin. Tämän jälkeen sinun pitää ostaa näyttö. Noin 300€ näyttöön on hyvä. Sen jälkeen näppäimistö, hiiri ja pelikuulokkeet tai mikrofoni. Näissä voit säästää mutta se on oma päätöksesi. Kannattaa olla myös erilliset kaiuttimet noin 100€ ja pelituoli noin 200€. Nämä ovat vain hinta arviota. Jos haluaa aidosti hyvän koneen se menee sitten johonkin 2000€ helposti.

      • Epäuskoinen

        Määrittele jokaisen komponentin kohdalla "hyvä"


      • omankoneen_kasaaja

        Eihän tuossa ole mitään järkeä! Ensin pitää määrittää, mihin sitä konetta on käyttämässä. Jos mm. pelaaminen ei kuulu vaatimuksiin, kelpaa emolla oleva näytönohjain aika usein. Jos on tarkoitus käyttää nettiä satunnaisesti ja kirjoitella muistiinpanoja ja ladata valokuvia talteen, riittää edelleenkin 1 coren kone. Tällaisen saa jopa alle 50 eurolla.
        Sitten jos haluaa katsoa filmejä ja videoita voi mukavuuden takia tarvita sen toisen coren - pääsee näet koodaajat vähemmällä, kun ei tarvitse optimoida koodia ihan niin paljoa! ;) Tämä kehitys on ollut havaittavissa jo lähes vuosikymmenen: Liikkeellä on paljon ohjelmia, jotka toteutustapansa vuoksi eivät enää pyörähdä yhdellä corella sulavasti - vaikka mikään ei sitä sinänsä vaadi datan prosessoinnin monimutkaisuuden kannalta. Toteutus vain on optimoitu usealle corelle ja homma kosahtaa yhdellä corella tähän, koska joudutaan vaihtamaan prosessia liian usein.


      • pienivirtaiset

        Myöskin jos nyt haluaa ostaa uutta rautaa ja vähempikin teho riittää, niin silloin voi harkita pienemmällä tehonkulutuksella varustettuja prosessoreja: Tavallisessa käytössä perus PC voi viedä sen 20 e/vuosi sähkölaskussa, kun vähävirtainen porskuttaa 2 e/vuosi hinnalla saman ajan. Tietysti, jos sähköllä haluaa kämppäänsä lämmittää, niin mikään ei estä käyttämästä PC:n hukkalämpöä tähän tarkoitukseen. Kesällä ihan selvä haitta, mutta talvella se lämmityslämpö täytyy jostakin joka tapauksessa ottaa..
        Itse olen miettinyt josko ostaisi 4-corellisen raspi-version 1.6GHz:lla ja asentelisi siihen Ubuntun. Nykyinen kone kun vie näyttöineen(22" putki) yli 300W ja tuolla putoaisi kulutus alle 30W - näyttöineen.


    • Fyysikkojuristi

      Kannattaa kattoi vaikka torista oisko siellä tuolla budjetilla konetta ja lisä salaa siihen

      • mitäfyysikkosalaa

        Laita linux, siihen on helppo lisätä salaus. Käytettykin on tehokkaampi kun uusi windows kone.


    • wertv24

      Kato että prossu i56400 ja näytönohjain Geforce 9600, näillä pärjää hyvin ja koneen hinta n.900 euroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe