Elisan kaupustelufilosofia

v01v1tu

Tuli tuossa muutettua ja talossa oli Elisan verkko. Menin Elisan myymälään aukaisemaan nettiliittymää. Perusliittymä olisi maksanut 4.90€/kk (10Mb), mutta oikeanlaisia modeemeja ei (tietenkään) ollut hyllyssä ja niitä olisi pitänyt odotella pitkään. Myyjä alkoi sitten kaupittelemaan Elisa Viihde- palvelua. En siitä niin innostunut, kun en juuri tarvitse TV-ohjelmien tallennuspalvelua, onpahan kuitenkin (kai) nopeampi nettiyhteys. Myyjä sitten lupasi ensimmäiset kaksi kuukautta ilmaiseksi. Olin aikaisemmin ostanut Saunalahden puolelta puutteellisesti toimivan tietokoneen ja käytin tilannetta hyväkseni. Aloin kyselemään takuuhuollosta ja myyjä lupasi että sellaisen pyynnön voi tehdä ELISAN SIVUILLA. Otin loppujen lopuksi Elisa Viihteen.

Kun ensimmäinen laskutuskausi oli ohi, tuli lasku kotiin vaikka oli alkua luvattu ilmaiseksi. Soitin sitten "asiakaspalveluun", mikä on maksullinen yritysnumero ja kuuntelin 10 minuuttia musiikkia kunnes vastattiin ja ohjattiin toiselle "asiakaspalvelijalle" kuuntelemaan 10 minuutiksi musiikkia. Kun pääsin keskustelemaan asiasta niin asia korjattiin ja asetettiin kaksi seuraavaa täyttä kuukautta ilmaiseksi. Asiakaspalvelija oli " pahoillaan" ja tarjosi kuukaudeksi ilmaiseksi kahta erilaista ohjelmakirjastoa kokeeksi, joiden oli määrä ihan itsestään poistua kuukauden jälkeen tilauksestani jos en itse uusi niitä. No eihän niitä tullut katsottua ja unohtui tarkistaa omaElisasta tilanne. No ilmaiskuukausien aikana tuli kuitenkin lasku näistä ohjelmakirjastoista, eikä kuukaudet ollut ilmaisia. Katkaisin ne sitten heti kun sain laskun. Tällästä tää on kun provikkapalkatuilla teetetään töitä.

Tietokoneen takuuhuolloista Elisan sivuilla on sen verran, että kehoitetaan ottamaan yhteyttä maahantuoja huoltoon. Acerin kohdalla takuhuollon paikka on aika epäselvä, mutta vikailmoituksen voi tehdä netissä acerin sivuilla. Olin sen jo täyttänytkin, kun sain tietokoneen kotiini, vastausta ei vain kuulunut. En alkanut sen intensiivisemmin hakemaan oikeuksiani, kun tietokone toimi kuitenkin jotenkuten ja tarvitsin opiskeluissani jonkinlaisen kannettavan. Sekin asia unohtui ja palasi mieleen tosiaan kun Elisan kauppamies alkoi tuputtamaan Viihdettä ja tosiaan hänen neuvostaan en tullut yhtään sen viisaamaksi. Olin jo tehnyt vikailmoituksen Acerille ja tein sen uudestaan mutta ei mitään vastausta vieläkään. Google haulla huomasin lisäksi, että kyseiselle mallille Acer myöntää VAIN VUODEN TAKUUN! ja vuosi oli mennyt jo umpeen. Ainakin ostamisen aikoihin Saunalahden sivuilla annettiin ymmärtää että kaikille tuotteille on vähintään kahden vuoden takuu ja yleensä kolmen. Ostamani mallin kohdalla oli ainoana myyntisivun koneista 100 kappaletta varastossa. Kun olin tilannut koneen, seuraavana päivänä malli oli poistunut valikoimista kokonaan ja muiden koneiden määrä oli tippunut 0-2 kappaletta , eli kyseessä oli palautuksena tullut paska, joka ei ollut kelvannut aikaisemmalle asiakkaalle ja 100 oli sivulla harhauttamassa että kyseessä olisi suosittukin malli. Opiskelun takia en itse alkanut palauttamaan, vaan aioin ensimmäisen loman aikana huollattaa. Kun sitten ensimmäinen sopiva ajankohta tuli niin huomasin tosiaan takuun menneen umpeen, mutta onko sitä koskaan ollutkaan kun ei Acerilta mitään vastattu?

Elisa tuntuisi olevan erittäin paska firma, josta hankkiudun eroon heti kun sopimusehdot sallivat. nain-operaattorit-puijaavat-kuluttajaa-tokeroin-jymaytys-on-liittymanopeus-6539295

5

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helinäsanahelinä

      No jopas:)))))

    • HyvästiElisa

      Itselläni Elisa deletoi omin luvin sähköpostitilini jossa oli 7 vuoden viestit, pahoittelivat asiaa kun ensin jonotin elämän puhelimessa. Ensin kielsivät koko asian. Sitten selvisi että viestejä ja vuosikausien aikana tallennettuja yhteystietoja ei voida palauttaa. Helvetillisen puhelinrumpan päätteeksi tarjoutuivat hyvittämään minulle 3 euroa ja 50 senttiä. Kiitos kaikesta Elisa.

      • julkinenmafia

        Täysi iso rosvo, on ihmeteltävä kuinka "oikeusvaltiossa" voi tämänlainen toiminta jatkua. Viestintävirasto, kuluttajariitalautakunta ja kuluttaja-asiamiehet ovat asettuneet yksittäisen kuluttajan ja operaattorin välisissä kiistoissa vahvemman puolelle . Kuluttajalla on harvoin näin uskallusta viedä asiaa edes oikeuteen, koska operaattorilla on jo tukenaan heitä suosiva viranomaisratkaisu. Eli tosiasiassa julkinen mafia ja iso raha jyrää kansalaisen suojaksi laaditut lainsuojat ja kansalaisen oikeusturvan.


    • valojapaalle

      Kannattaisi lukea läpi ne sopimuspaperit joskus niin ei tulisi yllätyksiä. Tässä kitistään nyt ihan turhasta. Viesti siis aloittajalle. Sähköpostiasiaan en ota kantaa.

    • 43578990

      Jos elisan kauppias mitään tarjoaa, niin älä ota. Sieltä tulee ketun häntä mukana. Ja nettiyhteyden nopeutta kannattaa tarkkailla, jos on noilta sellaisen joutunut ottamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe