En ole koiravihaaja

AUTOLLA_KOIRIA_

Mutta nyt minulle alkaa kyllä riittää tämä koiraharrastajien kohtaaminen.
Siis eihän tässä ole yhtäkään paikkaa, missä ihminen saisi liikkua rauhassa kohtaamatta vapaana juoksevia hurttia. Ei voi mennä puistoon, koiria, ei voi mennä edes metsään, koiria sielläkin. Ei voi mennä aamulla, ei voi mennä päivällä eikä edes illalla kohtaamatta irrallaan juoksevia koiria. Eikä ole merkitystä silläkään, että lain mukaan koiran kuuluisi olla kiinni!
Metsästyslaki:
"Lain mukaan koirat on pidettävä kytkettyinä maaliskuun alusta aina elokuun 19. päivään asti. Kiinnipitoaika varmistaa rauhan luonnoneläimille niiden lisääntymisajan aikana.
Kiinnipitoaikana koira on pidettävä aina kytkettynä tai siten, että se on välittömästi kytkettävissä. Kiinnipitoaikana koiraa saa pitää vapaana alueen omistajan tai haltijan luvalla ainoastaan pihamaalla, puutarhassa tai muulla aidatulla alueella. Kiinnipitoaika ei koske poliisin, tullin, puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen työtehtävissä olevia koiria tai paimentamis-, opas- tai vartiointitehtävien koulutustilanteita.
Kiinnipitoajan ulkopuolellakin metsästyslaki määrää pitämään koiran kytkettynä, ellei vapaana pitämiseen ole lupaa maanomistajalta tai metsästysoikeuden haltijalta."

No, mitäs niitä koiria juoksetaan vapaana metsissä, jonne muuten tullaan sitten oikein kunnolla autolla! Siis lähdetään ulkoiluttamaan koiraa, ajetaan autolla jonnekin metsänlaitaan ja annetaan koiran juosta vapaana sitten siellä metsässä.
Eilen törmäsin pienellä metsäalueella, jossa kuitenkin esm. peuroja majailee ihan vakituisesti, niin törmäsin vapaana juoksevaan miltei vasikan kokoiseen hurttaan! No, ehkä se oli joku pentuyksilö vielä, tulee oikein riemumielin kuulkaa vastaan, löytyi jotain kivaa, varmaan olisi ruvennut hyppimään päin, siis hyppimään päin!, ellen olisi pysähtynyt ja odottanut että matkan päässä oleva koiran omistaja viitsisi huutaa sen hurttansa tykönsä! No, vähän vaikeaa se luokse kutsuminen tuntui olevan... "tää on ihan kiltti koira!". Aha! Ja siis nythän ollaan jo huhtikuun lopussa, että mitenkäs se onkaan koirien kiinnipitoaika, ja ihan siis AUTOLLA LÄHDETÄÄN KOIRAA ULKOILUTTAMAAN! Sitten tuli tässä mieleen, että kesällä on sitten varmaan kiva kökkiä koiranpaskoissa mustikoita poimimassa, ja mikä vielä mukavampaa, siinä kun olet syventynyt marjojen poimintaan ja omissa ajatuksissasi, niin jostain helvetti soikoon ryntää taas yksi helvetin marjastajannoutaja puskista päin! Eikä omistajaa näy missään! Kaikki mukkelismakkelis maassa, ja hurtta sen kun läähättää!

Ja sitten vielä lisää, no, sitten on näitä jotain vesipelastajia ja muita pelastuskoiria, no, ihan sama niitten kanssa, tullaan autolla jonnekin metsäalueelle ja taas juoksutetaan niitä rakkeja irrallaan ympäri ja ämpäri ja uitetaan rannoilla joilla on vesilintujen pesimäpaikkoja.... Jooooooo. Metsästyslaki! Koirat on kivoja, ja niitä on ihan kiva kuljetella autolla jonnekin mettän laitaan jossa niitä sitten voi päästää vapaaksi ja antaa juosta vaan!

Siis AUTOLLA ULKOILUTTAMAAN KOIRIA! JA ANNETAAN JUOKSENNELLA VAPAINA YMPÄRI METTIÄ MUITA METSÄSSÄ LIIKKUJIA; IHMISIÄ JA ELÄIMIÄ; SÄIKYTTELEMÄSSÄ; TÄÄ ON IHAN KILTTI KOIRA!

18

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hurtta_jokaisella

      "Koiranomistajia velvoittaa myös järjestyslaki

      Järjestyslain mukaan koira on pidettävä aina kytkettynä taajamassa. Koiran vapaana pitäminen on sallittua ainoastaan koirapuistoissa, koirien harjoituspaikoissa ja suljetuilla piha-alueilla. Koiran tulee näissäkin paikoissa olla omistajansa tai haltijansa valvonnassa.

      Järjestyslaissa määrätään myös, että koiraa ei saa päästää kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle. Koiraa ei saa myöskään viedä yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille tai yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle. Poikkeuksena ovat esimerkiksi hiihtoladut, jotka on merkitty koiraladuiksi."

      Jos jokin metsäalue on niin kuin asetettu koirien harjoituspaikaksi ihan virallisesti niin siitä olisi kiva olla vaikka kyltti sitten siinä alueelle johtavalla tiellä, niin kaikki osaisivat sitten varoa niitä vapaina juoksentelevia, siis metsäalueella juoksentelevia, hurttia! Jotka ovat vaan niitä kilttejä koiria, ja eihän ne mitään, paskovat joka paikkaan ja häiritsevät eläimiä. Nää on vaan näitä kilttejä koiria! Ja ihan kuulkaa vielä autolla tullaan koiria ulkoiluttamaan. Kuinkahan pitkän lenkin ne siellä mettässä tekee.... tuleeko edes kilometriä? Parempi kun hankkisivat sylikoiria ja juoksuttaisivat sen muutaman sata metriä sitten ihan kadun laitaa kulkien ja koira kytkettynä ja kytkyn päässä kulkevalla kaksjalkasella paskapussi kädessä ja se pussi menis sitten vieläpä sinne sekajäteastiaan eikä minnekään tien varteen!

      Kyllä on kiva harrastus tää koiraharrastus!

      • VÄLITTÖMÄSTI

        Kertokaas joku että mitäs varten se koira pitää sinne metsään tuoda juoksemaan vapaana? Siis koirien kiinnipitoaikana vieläpä!
        Sitten tämä välittömästi kytkettävissä oleminen. Ilmeisestikin sillä tarkoitetaan sitä, että koira voi kulkea omistajansa rinnalla, siis aivan vieressä kytkemättömänä, sillä sehän on ainoa paikka, missä se koira on VÄLITTÖMÄSTI kytkettävissä!

        Jumalauta mitä helvetin luontoharrastajia! JA VIELÄ AUTOLLA KOIRAA ULKOILUTTAMAAN!


      • rakas_koira

        No, entäs sitten kun ihmisille asetetaan jopa omakotiasujina kaikenlaisia vaatimuksia kaupungeissa ja jopa maaseudullakin. Pääkaupunkiseudulla ainakin tekevät jopa siisteystarkastuksia ihan kunnan toimesta, käyvät siis tsekkaamassa että piha-alueet ovat tiptop-kunnossa. Siis ihmisten omien kotien suhteen, oma piha ja niin pois päin. Kyylätään siinä sitten ihan kunnan taholta, puhumattakaan naapurin taholta. Rupeaa niin vituttaan, jos on toisen pihalla joku epäkohta, tai vaikkapa voikukat leviävät sitten sieltä omaan hienosti hoidettuun englantilaistyyliseen nurmikkoon. Ja kaikki muut käytösrajoitukset, ja olemisen onnellisuusmääräykset.

        No, mutta sitten on se oma rakas koira! Se ihana harrastusväline ja karvaturri, niin sen kanssa kyllä sitten rikotaan kaikki säännöt ja määräykset... "ihan kiltti koira!" Paskantuottajan jätöksiä ympäriinsä nykyään kun kulkee kaduilla, puistoissa, metsissä, ja jopa oman asuintalonsa, kerrostalon, piha-alueelle paskantuottajan jätöksiä! No, sehän on luonnontuote, ihan hyvää vaan maaperälle, sanoo joku paskantuottajan omistaja. siin vaan pääsee siltä puolustelijalta unohtuu, siinä paskakoneen paskassa on kaikenlaisia haitallisia bakteereita... joka bakteerikasvusto ei häviä vaikkei sitä paskakasaa vesisateitten jälkeen enää ojan pientareella näkyiskään. Juu, ei häviä bakteerit, siinä ne maaperässä edelleen ovat. Mitenkähän muuten, kun nykyään linnuillakin on kaikenlaisia viruskasvaimia ynnä muita epämuodostumia, niin nämä linnuthan ne niitä maaperiä tonkivat, mites toi valtava paskantuottajamäärä paskoineen siihen vaikuttaa! No joo! Se on niin kiltti koira...... Ja laki määrää pitämään kiinni tai välittömästi kiinni kytkettävissä olevana, ja jossakin kai määrätään siitäkin että helvetin paskakoneen tuotoskin pitäs kerätä pois! Niitä koiranpaskoja kun on paljon enemmän kuin esim. ketunpaskoja!

        Se on niin kiva ja kiltti koira, ihan autolla tultiin koiraa ulkoiluttaan, sen kun pitää saada vähän juosta vapaana, niin mikäs sen parempi paikka kuin tämä mettä! Ja jos se mettä mukamas on joku koirien kasvatukselliseen käyttöön tarkoitettu alue, niin kiva jos laittaisitte kyltin, että kaikki tietäs sitte, että täällä on sallittua hurttia juoksuttaa oli vuodenaika tai vuorokauden aika mikä tahansa. MINÄ JA MUN KOIRA, MINÄ JA MUN AUTO, MINÄ JA MUN PERSE!


    • rohkeaolit

      Sydämetön koirantappo järkytti koko perheen

      Olisipa hyvä tietää mitä päässäsi liikkui silloin, kun tuijotit ilmakiväärin tähtäimen läpi 10 kk vanhaa pentukoiraamme ja painoit liipasimesta. Eikö olisi riittänyt, että koiran olisi käskenyt kotiin.

      Meitä on moneen lähtöön, mutta jotenkin en pysty käsittämään sitä vihaa ja välinpitämättömyyttä siitä, millaista tuskaa tekosi tulisi aiheuttamaan.

      Aikamoinen järkytyshän tuo oli, kun olin perjantaina ajamassa töistä kotiin. Puhelin soi, soittaja oli 10-vuotias tyttäreni, joka hysteerisestä selityksestä sain sen verran selvää, että koira makaa pihassa ja sen silmät eivät liiku. Se ei hengitä.

      Toinen 8-vuotias tyttäreni oli mennyt kaikessa rauhassa pyytämään koiraa sisälle. Ei tullut koira enää.

      Pitkiä olivat minuutit tyttöjen kahdestaan kotona odottaa vanhemman saapumista. Totta, koira oli kuollut kun saavuin kotiin, en vain halunnut uskoa sitä todeksi.

      Miksi menitkin karkaamaan aiemmin päivällä?

      Koira oli siis karannut. Oli karannut aikaisemminkin. Mutta ei karannut kauas. Sanoisin, että pysyi huutomatkan päässä kodistamme. Eikä aina tullut heti sisälle, kun pyysi.

      Sisäinen verenvuoto päätti koiramme leikit hetkeä myöhemmin ulko-oven eteen.

      Vaimo lähti päivällä töihin. Tytöt tulisivat koulusta tunnin kuluttua, koira oli pihalla iloisena vastassa. Jaksoi leikkiä vielä tyttöjen kanssa koko iltapäivän, mutta ei suostunut tulemaan sisälle.

      Tietoa ei ollut oliko luoti jo silloin keuhkoissa. Vai kävikö koira ammuttavana naapurustossa sillä välin, kun tytöt menivät sisälle. Sisäinen verenvuoto päätti koiramme leikit hetkeä myöhemmin ulko-oven eteen.

      • kylläjämptionnäin

        Veti meikäläisen hiljaiseksi. Osaan asettua asemaanne,koska minulta kissa oli hakattu tuusannuuskaksi (lähetin sen ruumiin Helsinkiin kuolinsyyn selvillesaamiseksi). Kissa oli viimeisillä voimilla shokissa raahautunut pihakuusen juurelle matalien oksien alle - mistä sen sitten ensin maat ja mannut etsittyämme löysimme kuolleena. jumala teki VAIN yhden virheen luodessaan koko tämän IHANAN/KAUNIIN systeemin. hän OLI IDIOOTTI ja LIIAN KUNNIANHIMOINEN (= lue:tieto/taito EI riittänyt) luodessaan lopuksi "IHMISEN" tälle pallolle!!! Ihmisen luomisen myötä kasvien ja eläinten maanpäällinen paratiisi alkoi tuhoutua saman tien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • omavikanne

        Tuoltakin olisitte välttyneet pitämällä rakkinne kiinni kuten kuuluu.


      • omapihapiiri
        kylläjämptionnäin kirjoitti:

        Veti meikäläisen hiljaiseksi. Osaan asettua asemaanne,koska minulta kissa oli hakattu tuusannuuskaksi (lähetin sen ruumiin Helsinkiin kuolinsyyn selvillesaamiseksi). Kissa oli viimeisillä voimilla shokissa raahautunut pihakuusen juurelle matalien oksien alle - mistä sen sitten ensin maat ja mannut etsittyämme löysimme kuolleena. jumala teki VAIN yhden virheen luodessaan koko tämän IHANAN/KAUNIIN systeemin. hän OLI IDIOOTTI ja LIIAN KUNNIANHIMOINEN (= lue:tieto/taito EI riittänyt) luodessaan lopuksi "IHMISEN" tälle pallolle!!! Ihmisen luomisen myötä kasvien ja eläinten maanpäällinen paratiisi alkoi tuhoutua saman tien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Tuskin kukaan pihallenne on tullut kissaa hakkaamaan. Kissa on vaan sitten ollut vapaana pihapiirinsä ulkopuolella. Kissaa ei myöskään saa kaupunkialueella pitää vapaana, näin se vaan todellisuudessa menee. Kissa kuseskelee ja merkkailee paikkoja. Kissan pissa lemuaa todella karmaisevan pahalle, joten ihmiset eivät halua kissoja pihoilleen. Pitäkää siis kissanne liekaan kytkettynä omilla pihoillanne tai tehkää niille korkea aitaus pihalle, josta eivät pääse luikkimaan muille maille.


    • hotdoggy

      Ei kannata olla koiranvihaaja.

      Tässä on kyse ihmisten tyhmyydestä ja välinpitämättömyydestä, ei mistään muusta. Koira juoksee mielellään vapaana ja tekee kaikkea lajilleen tyypillistä jos se vapaaksi päästetään. Ja silloin kun se koira juoksee vapaana vika on ihmisen. Aina.

      Asun sattumalta sellaisessa paikassa, jonka ohi kulkee kymmenittäin koiranulkoiluttajia päivittäin. Olen vähän tarkkaillut. Vapaana juoksemisen lisäksi on tuo koiran jätösten kerääminen melko huonolla tolalla. Näyttää vielä olevan niin, että mitä suurempi koira sen todennäköisennin sen pa###kat jäävät keräämättä ja roiskiin viemättä. Se johtunee siitä, että mitä surempi on koira sitä suurempi on paska - sen talutushihnan toisessa päässä.

      • RAKITKIINNIKUSETTAMATTA

        Kun kerran tarkkailet ja tunnet lähistön rakit ja löydät niiden paskakasoja. niin tiedät kait sitten, missä ne asuvatkin. Monihan kyllästyy siihen että rakki juoksee omalle pihalle jostain puskista vapaana,...tiedät mitä ko rakille käy. Moni kyllästyy juuri noihin metsistä kuntopoluille hyökkääviin rakkeihin, joiden omistajista ei tietoa, tiedät kyllä miten siinä sitten lopulta käy. Saattaapi olla rakki entinen tai katoaa äkki arvaamatta.

        PITÄKÄÄ NE RAKIT KIINNI LIEKASSA. ÄLKÄÄ ANTAKO NIITTEN RAKKIEN KUSTA PIHOILLE, PORTIN PIELIIN, JALKAKÄYTÄVILLE, ÄLKÄÄ ANTAKO NIIDEN RAKKIENNE KUSTA TALOJEN KIVIJALKOIHIN, TALOJEN RAKENTEISIIN. PITÄKÄÄ SIIS RAKKINNE KAUKANA KERROSTALOJEN KIVIJALOISTA JA KULMISTA, JOIHIN NE RAKKINNE NIIN MIELELLÄÄN KUSEVAT HAJUNSA JA SITTEN ALKAA BAKTEERIT KASVAA. VIRTSA-AINE TUHOAA AJAN MITTAAN JOPA BETONIRAKENNETTA JA BAKTEERIT KASVAVAT.


    • Theo2013

      On olemassa myös laki joka kieltää koskemasta mihinkään lemmikki eläimeen saati tappaa.Luulen että eläinrääkkäys syyte tulee ja iso sakko ja korvaus eläimen arvosta joka voi olla iso jos kyse näyttely eläimestä,myös omistaja saa henkisistä kärsimyksistä isot rahat ja kriisi hoitoa ainakin lapsille.Minulle ei raha eikä tuomiot kelpaisi,minä tekisin jotain joka jättäisi ikuiset haitat ihmiseen joka eläimiini kajoaa,,neljä raajaa vajaaksi niin ei enää hakkaa eikä ammu ketään.Ampuma ase muuten helppo jäljittää lähistön asukkailta jotka kärsineet eläimestä,siinä menee pyssyt valtiolle ja sakko on todella iso ja ainakin ehdonalaista tulee..Milloinkahan eräät ampuu lapsia hiekkalaatikolle,tai omille pihoille valituksia kyllä kuulee joka päivä äänekkäistä leikeistä?

      • rakitliekassahaukkumatta

        Kuten kirjoitettu tällä palstalla, niin rakit liekaan. piste. Onko oma rakkisi liekassa, oikeisiin paikkoihin kusetettu, muualle kuin ihmisten kulkureiteille, rakkisi paskat korjattu pussiin ja pussi viety oikeanlaiseen roskikseen????


      • höpöhöpöö

        Irtorakin saa tappaa jos tulee omalle alueelle ja esim metsästäjät saa tappaa muuallakin. Kuka vaan saa tappaa jos rakki käyttäytyy uhkaavasti ja täytyy suojella itseään tai muita.


    • ajatuxsia

      Valitettavasti osa kirjoitettelusta on niin totta. Koiran kun ottaa, on se myös koulutettava se tottelemaan ne seitsemän peruskäskyä ja osattava ohjaamaan sitä ihan jo koiran oman turvallisuudenkin vuoksi. Huomauttaisin samalla meistä ihmisistä, jotka kuljemme myös samoilla poluilla ja kulkuväylillä ja etenkin me ihmiset niillä kuljemme.Huomauttaisin siis, että enemmän olen huomannut ihmisten jättämiä luontojälkiä, kuten pitsalaatikoita, tupakkalaatikoita, tupakantumppia, karamellipapereita, maitotölkkejä, juomatölkkejä ja asioita, joita en kehtaa edes mainita. Todella hävettäviä roskia heitetty tiensivuun ja reunoille. Kyllä tietää milloin on flunssa-aika menoillaan, kun polunvarret, kävelytiet on täynnänsä nenäniiloja. Yhtälailla voidaan ihmetellä huonosti käyttäytyviä ihmisiä, jotka eivät löydä sitä roskista tai eivät viitsi viedä roskiaan sinne minne ne kuuluvat. Ihanan lemmikin siitä saa ja perheen jäsenen. Ehkä ihmettelemme juuri samoja itsekkäitä ihmisiä, jotka hoitavat lemmikkejäänkin huonosti. En tiedä. Oma koirani kaivautuu ihan kuusen, juurelle,niin, yleensä aina kuusen juureen asioilleen, syvälle metsään. Ei koskaan polulle, eikä luvattomalle alueelle. Siellä ko jätös maatuu nopsaan. Korjaan pussiin ja vien roskiin, jos jätös jostain syystä tuleekin muualle. Yleensä joudun kantamaan pussin kotiin asti, kun roskiksia ei juurikaan ole. Ulkoilut koirani kanssa eivät ole koskaan missään lasten leikkipaikoilla ym , vaan metsän vierusteillä, poluilla ja hihnassa. Koira on paljon antava ja paljon vaativa omistajaltaan oleva lemmikki, perheenjäsen. Olkaamme joustavia. Itsekin siivoan kanssaihmisten "jätöksiä" päivittäin pihatieni reunalta ja siivoustalkoissa. Tosin manaten miten joku voi heittää ne maahan eikä roskikseen. Samoin ihmisiä ihmettelen, jota autostaan heittelevät kaiken roskan liikkuvasta autosta ulos ikkunasta. taito sekin ja vaaraksi takana tulevalle kanssakulkevalle autoilijalle. Turvallista ja aurinkoista kesää kaikille!

      • hunnimaattorit

        Olet naivi. Nyt puhutaan koiran paskoista ja kusista eikä paperiroskista.

        Jos näet vapaana olevan koiran ja sen omistajan, ota kuva ja lataa se nettiin kaikkien nähtäväksi ja kirjoita paikka, jossa kuva otettiin. Jos näet koiran kusevan johonkin talon rakenteeseen ohikävellessään, niin ota kuva ja tee samoin, lataa nettiin.


    • Eiarkala

      Linnut,kanit,rotat ja jotkut seinään nojailijat sotkevat samoin kuin koirat. Sade pesee kaikkien jätökset luonnon lannoitteeksi. Paperi ja muovi ja ihmisten roskat ei huuhtoudu eikä lannoita luontoa, vaan on osin myrkyllistä jätettä.

      • höpöhöpöö

        Aurajoessa ja Itämeressä niitä lannoitteita on liikaa ennestään. Kuivunut paska taas pölisee ilmassa tuulen takia tai kun leikataan nurmikkoa jne, homesienet ja bakteerit aiheuttaa enemmän sairauksia kuin mikään muu kaupunki-ilmassa.


    • kaikistakaieiolekkaan

      Ei olis tuotakaan ongelmaa, eikä montaa muutakaan, jos jokainen lemmikin ottaja,huolehtis lemmikeistään.Siis ihan oikeasti ottais vastuun,katsois ettei mene vaaroihin ja karkaa.Se on ihan sama mikä eläin kyseessä.Itse en jättäis lemmikkiä yksin ulos karkailemaan, sehän voi jäädä autonalle, ihan vanhingossa, juosta junaradalle ihan huomaamattaan,kadota yms.
      Kyllä se vastuu lemmikistä ja sen hyvinvoinnista on aina omistajalla, kaikista kai ei sitten ole lemmikin omistajiksi.Se pitäis vaan itse huomata, ennekun lemmikkiä ottaa,ja jättää sitten kokonaan ottamatta.

      • vertis

        Totta puhut! Vastuu ennen kaikkea omistajalla kun eläimen ottaa hoitoonsa! Oli mikä tahansa eläin, niin nekin tuntevat ja ovat älykkäämpiä kuin osataan ajatellakaan.
        Todellakin kaikista ei ole ottamaan vastuuta lemmikeistä!
        Se vaan on niin, ikävä kyllä, ettei osa ihmisistä ymmärrä koko asiaa :(


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe