Äänestys pakolaisten kuntapaikoista 25.4. 2016

Tiedoksi-2017-kuntavaali

Kuntapaikkoja vastaan äänestivät:

Rajala Sanna
Paavuori Heikki
Haaparanta Jukka
Kataja Pekka
Kotiaho Jouni
Loberg Hannu
Perälä Risto
Rantanen Piritta
Sahala Eila
Suosaari Voitto
Suuronen Pertti
Valkeinen Ari
Blom Jouko
Aaltonen Eija


Kuntapaikkojen puolesta äänestivät:

Lahtinen Merja
Ahola Lotta
Alanen Tuomo
El Sayed Seija
Haggren Ari
Hakanen Tapio
Hirvelä Sirkka
Koivula Antero
Kokko Jyrki
Konstari Tarmo
Koskinen Pentti
Kyrö Mika
Laaksonen Erja
Leppänen Kari
Mäntylä Erkki
Nurmesviita Sakari
Paakkanen Arja
Peltonen Tuula
Poti Jorma
Putkonen Aira
Pärnäjärvi Leena
Riihinen Pertti
Similä Matti
Sipilä Markku
Tapiainen Tommi
Valkeajärvi Leena
Velling Reino
Wickholm Jani
Niivee Esa

203

3223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terrorhotnivå

      Onnea valitsemallanne tiellä. Kannattaisiko tehdä asioiden eteenpäin viemiseksi pieni laivaseminaari ja poiketa Tukholmassa tutustumassa parhaisiin ratkaisuihin:
      http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22702123.ab
      Sydämeltään sivistyneet osaavat myös ruotsia :)

    • Pettäjän_Tie_

      on tuskainen käy harhaan...

    • Hallin_Janne

      Olihan se Koskinen saanut lopulta nysvättyä itsellensä jonkinlaisen mielipiteen tähän äänestykseen... vaikka pieleen sekin meni...

    • äläikänämorjesta

      voi vittulan väki. sen ny ties että suvakki leppänen mut potikin

      • pellemikäpelle

        Koskenpään Pol Pot.


    • kumpa

      Hallituksen päätöksestä huokuikin epätoivoinen perusapaattinen suhtautuminen Jämsän tulevaisuuteen: nehän muuttaa kuitenkin pois Jämsästä, jos ne tänne otetaan! Muualla nähdään nuorten ja lasten maahanmuutossa iso mahdollisuus. Suomi on aikanaan teollistettu maahanmuuttajien ideoiden varaan, Suomessa ei ollut silloin pääomia eikä omaa päätäkään. Valtuusto toimi ryhdikkäästi pitkälle tulevaisuuteen nähden, kiitos!

      • jompakumpa

        Olet aivan oikeassa. Suomessa on ollut aika, jolloin täältä puuttuivat sekä pääomat että myöskin päät. Valitettavasti silloin aikanaan ei niitä päitä Jämsään saakka riittänyt. Sen näkee jo tästä valtuuston ratkaisusta. Mielenkiinnolla odotamme montako "päätä" ja paljonko pääomaa nämä 25 tulevaisuuden toivoa Jämsään tuovat.
        Tarkoitatko tuolla pitkälle tulevaisuuteen tähtäämisellä sitä kuuluisaa 500 vuotta, jonka on todettu olevan minimi aika kotouttamisen epäonnistumisen myöntämiseen?


    • byäähh

      Kauhee itku muutaman mahdollisesti tänne asettuvan ulkomaalaisen takia.

      Aika todennäköistä vielä, että tänne ei niistäkään lopullisesti jää kukaan.

      Aika monet niistä tänne aikoinaan tulleista venäläisistäkin on lähteneet täältä jonnekin muualle.

    • Valitettavasti

      Kyllä siinä näyttää perää olevan, että isältä pojalle perityt paperityöläisen duunit ovat tyhmistäneet jämsäläisiä sukupolvesta toiseen. Nyt on sitten lopputulos näkyvissä: Omaan sokeaan kuplaansa jämähtänyt yksinkertainen juntti.

    • velatkin-on-maksettava

      Kuntavaaleissa 2012 T. Peltonen sai 194 ääntä ja T. Alanen sai 141 ääntä. Vuoden 2017 kuntavaaleissa molempien äänimäärä tulee jäämään alle 50 äänen. Hyvästit saavat jättää Jämsän kaupunginvaltuustolle.

    • ei-mikään-peränpitäjä

      Tehkää tuosta Perälästä Kaipolan paperitehtaalle uusi pääluottamusmies. Sai rutkasti ääniä jo viime kuntavaaleissakin.

      • VittulanUuno

        Kumpi sai enemmän ääniä. Aku Ankka vai persläpi?


    • VokTehdas

      Jämsä olisikin hyvä paikka isolle vastaanottokeskukselle, johon voitaisiin kärrätä vaikka koko pirkanmaan tulijat. Toisi työtä, työllisyyttä ja hyvinvointia.

      • VittulanUuno

        Kannatan, kunhan leirin ympärille laitetaan iso piikkilanka-aita, ja kulmiin vartiotornit.


    • panacoodaaja

      Jokos ne suvakki-hyysärit on maksaneet Jämsän kaupungin kassaan rahat siitä ostamastaan entisestä Jämsänkosken terveyskeskuksesta? Siitähän piti tulla vokki. Kauppa on kauppa, vaikka pikipäitä ei enää tuliskaan.

    • muuttokuorma

      Tiedän ketä äänestän en ainakaan samaa mitä viimeksi, hyvä mies on täysin seonnut. Kyllä sinne mamukin ensivuona varmasti äänestetään. Ei p...ele . Tuo Muurame jota joku jo ehdotti olisi kyllä otettava tosissaan .

    • petturit-julki

      Eläköön Suomi24 ja vapaa tiedottaminen. Suvakki-hyysärilehdet ei laittaneet omien toimittajiensa kirjoittamana näkyviin listaa, miten Jämsän kaupunginvaltuustossa valtuutetut äänestivät pakoloisten kuntapaikka-asiassa. Onneksi aina löytyy kokouksessa paikalla olleita, jotka tiedottavat tälle palstalle Suoraselkäiset ja ne toiset Petturi-Hyysäri kaupunginvaltuutetut kuntapaikka-äänestyksessä.

    • Hyvähyvä

      Tämähän on hyvä uutinen. Närpiössäkin kuntatalouden pelastajina ovat toimineet turvapaikanhakijat. Rahan lisäksi humaanit arvot.

      • rasmuspistefi

        Ai sinä oletkin sellainen Rasmuksen palkkaama kiertolaissuvakki joka käy omaa totuuttaan huutamassa joka kylän palstalle. Kaikenlaisia sitä yhteiskunta elättääkin. Eikö yhtään hävetä?


      • Hyvähyvä
        rasmuspistefi kirjoitti:

        Ai sinä oletkin sellainen Rasmuksen palkkaama kiertolaissuvakki joka käy omaa totuuttaan huutamassa joka kylän palstalle. Kaikenlaisia sitä yhteiskunta elättääkin. Eikö yhtään hävetä?

        Ihan sopisi Jämsään uusia ahkeria ja osaavia työntekijöitä se 2000-3000 kpl. Miksei enemmänkin.


      • Kossuvainen
        Hyvähyvä kirjoitti:

        Ihan sopisi Jämsään uusia ahkeria ja osaavia työntekijöitä se 2000-3000 kpl. Miksei enemmänkin.

        Mitähän he jämsässä tekisivät, kun ei työtä ole edes omalle väelle.


      • Simppeliä
        Kossuvainen kirjoitti:

        Mitähän he jämsässä tekisivät, kun ei työtä ole edes omalle väelle.

        Osaajina perustavat yrityksiä, jotka työllistävät myös paikallisia.


      • Aqavitix
        Simppeliä kirjoitti:

        Osaajina perustavat yrityksiä, jotka työllistävät myös paikallisia.

        Olihan tämä huumoria, olihan?


    • Neropatix

      Mutta onhan se nyt mahdottoman hyvä, että tuo nimilista on jo valmiina täällä netissä näkyvissä. Ensi keväänä nostetaan se viikkoa ennen kuntavaalien ennakkoäänestystä taas keulille luettavaksi ja pidetään sitä siinä jatkuvasti uusilla nostoilla kärjessä aina vaalipäivän iltaan asti. Siinä ne on ensimmäiset 14 nimeä heti silmiin näkyvissä, ketä kannattaa sitten ensi keväänä kuntavaaleissa äänestää.

      • Mitensennytottaa

        Tai ovat sitten siinä ne ensimmäiset 14, jota ei kannata ääämestää, jos ovat ehdokkaina. Katsos, kun asioilla tuppaa olemaan ainakin kaksi puolta


      • VittulanAnna
        Mitensennytottaa kirjoitti:

        Tai ovat sitten siinä ne ensimmäiset 14, jota ei kannata ääämestää, jos ovat ehdokkaina. Katsos, kun asioilla tuppaa olemaan ainakin kaksi puolta

        Jos äänestää tuolta jälkimmäiseltä puoliskolta, on se väärin äänestetty! Minä olen pian niin vanha mummo, että muutan vanhainkotiin, jos pääsen, ja minun pillua ei musta tai irakilainen ukko pese!


      • Kuinuosukainen
        VittulanAnna kirjoitti:

        Jos äänestää tuolta jälkimmäiseltä puoliskolta, on se väärin äänestetty! Minä olen pian niin vanha mummo, että muutan vanhainkotiin, jos pääsen, ja minun pillua ei musta tai irakilainen ukko pese!

        Sinähän kommentoit kuin Uosukainen aikanaan pressan vaaleissa, kun ei päässyt toiselle kierroselle ja hänen mukaansa äänestäjät äänestivät väärin.
        Jää pian pesut tekemättä, jos alat pesijöitä valitsemaan. Joudut sitten palkkaamaan yksityisen, jonka voit sitten ihan itse valita. Se onkin helppoa, kun vanhainkotia ei Jämsässä ole on vaan tehostetun palvelun yksikköjä, johon kaikki palvelut maksetaan erikseen vuokran lisäksi.


    • sahloisista

      vikholm äänesti oikein

      • virsut-ja-tuohikontti

        Wickholm ajatteli tuossa äänestyksessä pelkästään omaa rahapussiaan. Ei hän mikään oikea persu ole... mikä lie alumiininiityistä lauleleva haaveilija? Jämsässä on alumiinia (DUR-sellaista) ralliautojen pohjapanssareissa... tämä vaan Wickholmille tiedoksi. Keravan kaljatehtaalta lähti Jani niin rinta rottingilla aikoinaan pohjanmaalle, kun siellä elämisessä on kuulemma sitä jotain. Oli hän siellä jossain tuppukylässä oikein jonkinlainen sankari ja julkkiskin, mutta niin vaan halusi muuttaa sieltä vielä syvempään korpeen Koskenpäälle. Ei tätä maailmaa perheineen eikä lapsineen pääse pakoon edes Koskenpään korvessa, vaikka sinne ne rattijuopot laulajatkin pakenee, enkä tarkoita tällä nyt Wickholmia. Mielenkiinnolla seuraan, kuinka kauan he siellä ikävässä korvessa jaksavat olla, ennen kuin alkaa tekemään mieli ihmisten ilmoille? Johan siinä alkaa jossain vaiheessa omat lapsetkin protestoimaan, että "kun täällä korvessa ei ole yhtään mitään, eikä ketään kavereitakaan". Mon Reposia mainostettiin 70-luvun alussa sloganilla, että "Koskenpää-kiireen tuolla puolen" Se oli silloin olevinaan hienoa lähteä Jämsästä taksilla sinne korpeen kapakkaan ryyppäämään... nyt ei kenellekään tulisi edes mieleen lähteä sinne pöpelikköön Mon Reposiin ryyppäämään... kai ne rakennukset nykyään siellä vielä sentään pystyssä on? Kun ihminen vanhenee, se haluaa korvesta pois.

        Jos Wickholm olisi äänestänyt Jämsän kaupunginvaltuustossa toisin, olisi hänet leimattu julkisuudessa välittömästi hyysärien ja suvakkien toimesta rasistiksi ja natsiksi, vaikka ihan oikeasti hän ei sellainen ole. Eikä ole kukaan noista muistakaan, jotka äänesti EI pakolaisten kuntapaikoille Jämsässä. He vain ymmärsivät realiteetit, että kahden pers'aukisen ei kannata mennä naimisiin... nimittäin Jämsän ja pakolaisten. Vanha viisaus, joka ainakin täällä Jämsässä on tiedetty jo monta sataa vuotta.


      • onneksasuumetässä

        mistähän sekin heppu jämsään löys,olis ajannu ohi.


      • Ohimennyt
        onneksasuumetässä kirjoitti:

        mistähän sekin heppu jämsään löys,olis ajannu ohi.

        Hyvä kun tuli. Jämsä kaipaa veronmaksajia.


    • linja-pitää

      Kunnat ovat Suomessa edelleenkin vastahakoisia ottamaan vastaan pakolaisia. 10.000 pakolaiselle pitäisi paikat löytyä, mutta vasta 2.500 on paikan saanut. Jämsä taas hölmöilee tapansa mukaan siinäkin asiassa eturintamassa, kuten on tottunut tekemään monessa muussakin asiassa Patajoen kanavasta alkaen. Laittakaa niitä kuntapaikkojen pakolaisia asumaan sinne Koskenpään korpeen Wickholmin naapureiksi, kun hän niitä tänne niin haluaa.

    • jämsäläinen-veronmaksaja

      Täältä sitten tämän ketjun aloituksesta tekemään valinta, ketä äänestää/ei ainakaan äänestä kevään 2017 kuntavaaleissa.

      • Minähänsenpäätän

        Turhaa agiteerausta. Ainakaan minua ei teidän suosittelunne kiinnosta. Ääni voi mennä ihan kumpaan ryhmään tahansa.


      • äänioikeus

        Hyvä nosto :)

        Oletteko muuten huomanneet, että porkkanapää on nyt kiinnostunut myös äänioikeutettujen hyvinvoinnista? Näin voisi päätellä paikallislehden yleisönosastokirjoittelusta...


      • Härkä-Heikki

        Porkkanatukka ei nyt näyttele naamaansa lehdissä paljoa Kameli-Kemalien porukoissa, kun on pelko persiissä, että häntä ei valita enää uudelleen keväällä 2017 Jämsän kaupunginvaltuustoon. Minun ääneni menee takuuvarmasti tuolla aloituksessa olevan listan 14 ensimmäisen nimen joukosta jollekin ehdokkaalle.


      • jaskanhajua
        Härkä-Heikki kirjoitti:

        Porkkanatukka ei nyt näyttele naamaansa lehdissä paljoa Kameli-Kemalien porukoissa, kun on pelko persiissä, että häntä ei valita enää uudelleen keväällä 2017 Jämsän kaupunginvaltuustoon. Minun ääneni menee takuuvarmasti tuolla aloituksessa olevan listan 14 ensimmäisen nimen joukosta jollekin ehdokkaalle.

        Sama täällä. Painukoon nuo puoltajat sinne mikä on pitkä ja ruskea... sieltä kauttahan ne ovat syntyneetkin.


    • KurimaassaOllaPitää-kuri
    • tänäänvoialoittaa

      Tuossa on tyyliä, ei kun Auvilasta taluttaa junaasemalle ja kontissa rahtilaivalla sinne mistä tullukkin.Suvakit samaa koppiin.

    • pitkä-muisti

      Tuosta aloitusviestistä sitä on nyt helppoa valita, ketä kuntavaaleissa 9.4. 2017 äänestää.

      • Hyvämuistutus

        Niinpä onkin, ehdokas löytyy tuosta pitemmästä listasta. Kiitoksia!


      • pois-pois-Jämsästä-pois

        Närästääkö pitkän listan hyysäriä ? Auvilan prinssit hakkaa meidän rahoja Lidlin peliautomaatteihin... vielä... vaan kohta sekin lysti Jämsässä kamelipaimenilta loppuu. Luulit varmaan, että tuon listan esille laitto juuri ennen kuntavaaleja olisi unohtunut. eheii... ei sinne päinkään... Listaa nostetaan aktiivisesti tässä ketjussa keulille aina vaalipäivään asti.


      • Hölönpölö
        pois-pois-Jämsästä-pois kirjoitti:

        Närästääkö pitkän listan hyysäriä ? Auvilan prinssit hakkaa meidän rahoja Lidlin peliautomaatteihin... vielä... vaan kohta sekin lysti Jämsässä kamelipaimenilta loppuu. Luulit varmaan, että tuon listan esille laitto juuri ennen kuntavaaleja olisi unohtunut. eheii... ei sinne päinkään... Listaa nostetaan aktiivisesti tässä ketjussa keulille aina vaalipäivään asti.

        Listan nostelu on ihan turhaa. Ei kukaan sinun yllyttelyjesi mukaan äänestä, vaikka kuinka hösötät.


      • pois-pois-Jämsästä-pois

        Listaa nostetaan kärkeen siltikin säännöllisesti... aina vaaleihin asti.


      • Ehdokasasettelu
        pois-pois-Jämsästä-pois kirjoitti:

        Listaa nostetaan kärkeen siltikin säännöllisesti... aina vaaleihin asti.

        Kannattaa kuitenkin äänestää seuraavissa kuntavaaleissa olevia ehdokkaita, jos haluaa äänellään todella vaikuttaa. Nykyisistä valtuutetuistahan osa ei enää ole ehdolla ja uusia ehdokkaita on listalla. Eiköhän jokainen löydä itse ehdokkaan, jota äänestää, jos mielenkiintoa riittää.
        Saahan tänne vaikka mitä vanhoja juttuja nostaa, jos kuvittelee sillä olevan johonkin vaikutusta.


    • tavararitsi

      kuntapaikkojen puolesta

    • tästä-se-lähtee

      Jämsän kuntavaalit 2017 tulevan äänikuningattaren nimi on ONNEKSI jo tuossa aloituksen ensimmäisessä lyhyemmässä listassa. Ei Jämsässä ole kameleita, niin ei täällä tarvita mitään kamelipaimeniakaan.

    • kameli-linko

      Uppia... äänet kuntavaaleissa aloitusviestissä olevan ylemmän listan ehdokkaille !!

      • Kysyvä

        Nyt on jollain ehdokkaalle kova hätä jatkopaikastaan, kun täytyy jatkuvasti upota. No vaalityötähän tämäkin, mutta minkä tasoista?


    • Hyvästi-Kemal

      Uppia... muistin virkistämiseksi... kuntavaalit tulossa...

    • äänestä-oikein

      Ei Jämsästä uutta Rinkebytä !!

    • Kysyvä

      Kova vaalityö näyttää jatkuvan.

      • KiitosPalvelusta

        Minusta tuo alempi lista vaikuttaa fiksummalta. Pitääpä siitä valita ehdokas, kun konservatiivista junttia en halua äänestää. Kyllä nyt on äänestäminen helppoa, kun nimet pidetään näin hyvin esillä.


      • voittajat-hymyilee

        Ja uppia listasta tulee varmuudella ihan vaalipäivään asti... mutta ei enää sen jälkeen. Ylemmän listan ehdokkaasta tulee myös Jämsän äänikuningatar.


    • voittajan-puolella

      Kyllä se on numero 52 kuntavaalien 2017 Jämsän äänikuningatar.

    • topleroona

      alempi lista, paremmat ehdokkaat. harmi kun eivät ole lähteneet mukaan eim. KL jne

    • kohta-nähdään
    • valtuusto-uusiksi
    • on-se-meininkiä

      Siellähän ne Auvilan Prinssit notkui taas porukalla hakkaamassa meidän rahoja Lidlin peliautomaatteihin, ettei meinannut suomalainen veronmaksaja päästä ostoskärryjen kanssa ohi näistä geeniperimämme parantajista.

    • Tubelius

      Laihututa persettäs rasisti

      • rahahanat-kiinni

        Lidlistä saa samalla rahalla niin ison kärryllisen tavaraa, että ostoskärry niihin Auvilan moniosaajiin osuu, eikä kärryn työntäjä.


    • ainakinyksonpoislistoilt

      Vaalit lähestyy, vieläkö mielessä kuka halus nämä notkujat tänne.

    • JepppJeppp

      Kiitos kun tämä lista on vielä täällä näkyvillä. Voi tarkistaa ettei äänestä vahingossakaan mitään partavauvojen hyysäreitä.

    • äänestyksessä_muistetaan

      Uppia... notkujat pois Jämsästä.

      • EdestäJohtaen

        Eikö ne Persujohtajat voisi näyttää mallia lopettaa ulkomaalaisten majoittamisen omassa kodissaan?


      • perunanenä_

        Ei ne juopot nysäkullit saa suomalaista naista, niin pitää hommata panopuut ulkomailta.


    • ylempi.lista

      Auvila pysyy koko ajan täynnä, kun sinne dumpataan muualta Suomesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet.

    • Paha_Pohjan_Akka

      Suomi suomalaisille. Ylempi lista.

      • Hyvintäälläpyyhkii

        Hienosti on sujunut Jämsässä. Kaikki kuntapaikat ovat täyttyneet oleskeluluvan saaneista luki lehdessä. Mitään isompia ongelmia ei ole mamujen kanssa ollut. Ehdottomasti minun ehdokkaani löytyy alemmasta listasta, vaikka en olekaan mikään suvakki. Ne jotka eivät saa oleskelulupaa, pitää poistaa maasta.


      • lihaa-ja-perunaa

        Onneksi kuntapaikoilla nyt olevat elätettävät kuitenkin pian kyllästyy junttilaan nimeltä Jämsä ja häipyvät täältä pois kuluttamasta jämsäläisten veroeuroja. Ääni ylemmälle listalle takaa, että uusia kuntapaikkalaisia ei kaivata, eikä oteta Jämsään. Kuntapaikkakiintiö on nyt lopullisesti täytetty. Mikäli kaikki nykyiset kuntapaikkalaiset häipyvät (toivottavasti) Jämsästä pois, niin kaupunginvaltuustossa on hyvä olla tulevaisuudessa järki-ihmisiä, jotka torppaavat uusien elätettävien tulon Jämsään.


      • Muukalaisvihaton
        lihaa-ja-perunaa kirjoitti:

        Onneksi kuntapaikoilla nyt olevat elätettävät kuitenkin pian kyllästyy junttilaan nimeltä Jämsä ja häipyvät täältä pois kuluttamasta jämsäläisten veroeuroja. Ääni ylemmälle listalle takaa, että uusia kuntapaikkalaisia ei kaivata, eikä oteta Jämsään. Kuntapaikkakiintiö on nyt lopullisesti täytetty. Mikäli kaikki nykyiset kuntapaikkalaiset häipyvät (toivottavasti) Jämsästä pois, niin kaupunginvaltuustossa on hyvä olla tulevaisuudessa järki-ihmisiä, jotka torppaavat uusien elätettävien tulon Jämsään.

        Jämsä menettää joka vuosi 200 - 300 asukasta. Näin on ollut jo pitkään. Uusia ei tule kuin muuton kautta. Muunlaista muuttoa kuin pakolaiset ei ole odotettavissa. Onko muukalaisvihasi niin suuri, että mieluummin Jämsä saa näivettyä siihen pisteeseen, että loputkin palvelut katoavat Jyväskylään. Olen ihan varma siitä, että ainakin osasta mamuista tulee veronmaksajia ja ovat kiitollisia, kun saavat jotakin työtä. Oma sossuporukkamme taas on suuremmaksi osaksi semmoista, että niistä ei veronmaksajia tule, vaikka heille työtä tarjottaisiinkin.


    • lihaa-ja-perunaa

      Nyt vaan äänestetään rohkeasti semmoinen uusi kaupunginvaltuusto vajaan kolmen viikon sisällä Jämsään, mikä ei ollenkaan haihattele enää mielessään uusien kuntapaikkojen perustamista mamuille Jämsään muutamien kymppitonnien tähden, millä valtio yrittää lahjoa kuntia ottamaan vielä lisää elätettäviä kontolleen... siis ylempi lista.

      • Kiitossinullesiitä

        Jämsä kansainvälistyy, etkä sinä sille mitään voi. Himoksen ansiosta täällä käy paljon ulkomaisia matkailijoita ja myös muuttoa tulee tapahtumaan. Sekä pakolaisia, että muulla tavalla tulleita. Sinä siellä uuninpankollasi jurnottamassa alat pian olla samanlainen harvinaisuus, kuin ulkomaalainen oli täällä ennen.

        Teet hyvää työtä muukalaisvihasi kanssa ärsyttämällä meitä tavallisia ihmisiä äänestämään nimenomaan niitä ehdokkaita, jotka suhtautuvat kansainvälistymiseen normaalilla tavalla.


    • suvakeille.edesvähähäpyä

      Alempi listalaiset varmaankin kertovat,mistä kuntalaisten palveluista he ovat valmiita tinkimään,kun valtion kolmen vuoden rahoitus näille eläteille loppuu.Jostakinhan rahat tähän on raavittava.Valtion raha on muuten n. 2300€ vuosi elättiä kohden.Se ei taida vastata todellisia kustannuksia.
      Äänekkäimmin haittamaahanmuuttoa puolustavatkin ne,jotka tekevät sen muiden rahoilla.
      Kun kohde on sopiva poliitikon,suvaitsevaisen tai vaikkapa kirkon sädekehän kiillotukseen,niin rahaa löytyy käytännössä avoimella shekillä.Omat köyhät eivät tähän sovellu.
      Esim. kirkkoa ei kuluvien vuosikymmenten aikana vähempää olisi voinut kiinnostaa tuhannet omat asunnottomat.
      Sama koskee päättäjiä.He ovat mailmanpelastus kiimassaan häpeilemättä valmiita paskomaan omien vähä osaisten kuppiin.

      • Siitäpuhemistäpuute

        Kolmessa vuodessa osa maahanmuuttajista on jo varmasti työllistynyt, koska halua työntekoon selvästi on, toisin kuin näillä paikallisilla pummeilla. Taitaa olla niin, että juuri he äänekkäimmin vastustavat maahanmuuttajia. Ja käyhän tuo tekstistäsikin selville, että pelko on omista elättirahoistasi. Minä en pelkää yhtään näiden uusien jämsäläisten takia oman toimeentuloni kaventuvan.

        Mitä kirkkoon tulee, niin kyllä se on tehnyt ja tekee koko ajan työtä vähäosaisten hyväksi. Samaan aikaan kun te äänekkäät rehvastelette kirkosta eroamisella ja tuputatte eroa kirkosta -osoitetta nettipalstoilla.


      • Töitä.löytyy
        Siitäpuhemistäpuute kirjoitti:

        Kolmessa vuodessa osa maahanmuuttajista on jo varmasti työllistynyt, koska halua työntekoon selvästi on, toisin kuin näillä paikallisilla pummeilla. Taitaa olla niin, että juuri he äänekkäimmin vastustavat maahanmuuttajia. Ja käyhän tuo tekstistäsikin selville, että pelko on omista elättirahoistasi. Minä en pelkää yhtään näiden uusien jämsäläisten takia oman toimeentuloni kaventuvan.

        Mitä kirkkoon tulee, niin kyllä se on tehnyt ja tekee koko ajan työtä vähäosaisten hyväksi. Samaan aikaan kun te äänekkäät rehvastelette kirkosta eroamisella ja tuputatte eroa kirkosta -osoitetta nettipalstoilla.

        300 mamua on parhaillaan koulutettavana Uudenkaupungin autotehtaalle. Eipä taida Jämsän työttömistä kukaan olla sinne lähdössä, vaikka tarjolla olisi 1000 uutta työpaikkaa?


      • Siitäpuhemistäpuhe
        Siitäpuhemistäpuute kirjoitti:

        Kolmessa vuodessa osa maahanmuuttajista on jo varmasti työllistynyt, koska halua työntekoon selvästi on, toisin kuin näillä paikallisilla pummeilla. Taitaa olla niin, että juuri he äänekkäimmin vastustavat maahanmuuttajia. Ja käyhän tuo tekstistäsikin selville, että pelko on omista elättirahoistasi. Minä en pelkää yhtään näiden uusien jämsäläisten takia oman toimeentuloni kaventuvan.

        Mitä kirkkoon tulee, niin kyllä se on tehnyt ja tekee koko ajan työtä vähäosaisten hyväksi. Samaan aikaan kun te äänekkäät rehvastelette kirkosta eroamisella ja tuputatte eroa kirkosta -osoitetta nettipalstoilla.

        Sisäministeriön tutkimuksen mukaan valtaosa suomalaisista on asioista aivan eri mieltä kuin sinä...

        http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/79477/09_2017_Kansalaismielipide Turvapaikanhakijat ja turvapaikkapolitiikka.pdf?sequence=1


      • Siitäpuhemistäpuhe
        Siitäpuhemistäpuute kirjoitti:

        Kolmessa vuodessa osa maahanmuuttajista on jo varmasti työllistynyt, koska halua työntekoon selvästi on, toisin kuin näillä paikallisilla pummeilla. Taitaa olla niin, että juuri he äänekkäimmin vastustavat maahanmuuttajia. Ja käyhän tuo tekstistäsikin selville, että pelko on omista elättirahoistasi. Minä en pelkää yhtään näiden uusien jämsäläisten takia oman toimeentuloni kaventuvan.

        Mitä kirkkoon tulee, niin kyllä se on tehnyt ja tekee koko ajan työtä vähäosaisten hyväksi. Samaan aikaan kun te äänekkäät rehvastelette kirkosta eroamisella ja tuputatte eroa kirkosta -osoitetta nettipalstoilla.

        Mitenkäs se Hyyssärin Sanomatkin nyt tällaisia kirjoittelee?
        http://www.hs.fi/talous/art-2000005139833.html


      • Valettakaikki

    • lihaa-ja-perunaa

      Pidetäänpä keskustelua yllä, että hyvä äänestyslista pysyy koko ajan keulilla ja näkyvillä ihan vaalipäivään asti. Pääsee kuntalaiset antamaan äänensä ylemmän listan jämsäläisiä veronmaksajia puolustaneille kaupunginvaltuutetuille.

      • Potunpureksijalle

        Se on hyvä, että on sinullakin edes jotain hommaa, kun tätä ketjua nostelet. Vaalien tulokseenhan se ei mitään vaikuta, mutta tule sinä vaan onnelliseksi uskossasi. Valmistaudu kuitenkin samalla pahaan pettymykseen.


    • PetsamonLava

      Taas terroriteko Lontoossa ja turkki uhkaa sodalla länsimaita, jämsän zuvakilla pää perseessä ja siellä se pysyy pysyvästi!

    • lihaa-ja-perunaa

      Hiljattain tehdyt terroriteot on kuin heittäisi bensaa liekkeihin, että saadaan kansakunnat ja tietysti Jämsä siinä mukana vastustamaan maahanmuuttoa kaikin mahdollisin tavoin. Kyllä tästä hyvä tulee... äänet vaaleissa ylemmälle listalle, niin ei tule ilkeitä matuja enää lisää Jämsään. Ylemmältä listalta löytyy monen puolueen edustajia, joten eiköhän sieltä sopiva ehdokas löydy monelle aatesuunnalle.

    • autokauppias_

      Kuka oikeasti haluaa myydä maahanmuuttotaustaiselle auton, joka on heidän kanssaan joskus asioinut? Aina menee kauppatilanteessa 10-kertaa enemmän aikaa ja vaivaa kuin kantasuomalaisen kanssa vastaavassa tilanteessa.
      Tyyli on yleensä ärsyttävä ja ylimielinen, ovat tottuneet että he sanelevat säännöt ja Suomalainen tottelee. Ovat todella närkästyneitä ja epäasiallisia kun kertoo faktoja, sekä niitä sääntöjä ja asetuksia, mitä autoliikkeissä Suomessa noudatetaan.
      Mikään asia ei ole niin kuin puhelimessa, netissä, paikanpäällä kertovat, ei mikään, ja kirkkain silmin valehtelevat aina joka asiasta, ja aina huom. aina tulee jälkeenpäin valitusta, kaupanperumista ja kaikkea keksittyjä vikoja ja korvausten pyytämistä. Heiltä tulevat vaihtoautot ovat aina niin pommeja, ettei mistään tule niin p*skoja romuja, ei koskaan eikä keneltäkään. Ei näitä enää lisää Jämsään !!

    • synninlukko

      Nyt jarrua Jämsän mamuttamiselle kun vielä ehditään painamaan jarrua.

    • OikeastiNyt

      Kiitos että nostit tämän esille, tuore tutkimuskin toteaa että ei näitä tänne haluta. Vaikka pieni ja todella äänekäs porukka niin haluaa, tiedä sitten miksi? Nyt on taas kerra herran jestas vaikuttaa äänestämisellä. Älkääkö menkö siihen halpaa että äänestätte ehdokasta mikä lupaa maat ja mannut. Vaan menkää puolueen taakse mitä puheenjohtaja on päättänyt.

    • lihaa-ja-perunaa

      Joko Jämsän suvakit ja hyysärit on lähettäneet surunvalittelut Lontoon parlamentin edustalle hyökänneen miehen kuolemasta?

    • kunta-kinte_
    • katapultilla.ulos

      ISIS ilmoitti olevansa eilisen Lontoon iskun takana. Johan meni suvakit ja hyysärit hiljaiseksi Jämsässä asti.

      • Järkihäntuonsanoo

        Typeryksiähän ne olisivat olleet, jos eivät näin toimisi. Vaikka takuuvarmasti eivät ole ikinä ennen tästä häiskästä kuulleetkaan.


    • Forod

      Se oli Kentin miehiä, ei BDA

    • kyllä.lähtee

      Uppia !! Muistin virkistämiseksi kohta alkavien kuntavaalien äänestyskäyttäytymiseen. Ei enää uusia maleksijoita ja elintasosurffaajia ulkomailta Jämsään paikallisten veronmaksajien elätettäväksi. Ylempi lista...

    • Kyllä_Hyysää

      Ei enää vaalipäälliköksi henkilöä, joka pilaa porukan maineen hyysäämällä kotonaan maahanpyrkijää.

    • Kuntavaaliehdokas77

      Täysin henkilökohtainen kommenttini,josta vain minä otan vastuun. Muutama fakta pöytään. Olen useaan otteeseen pyytänyt Jämsän virkamiesjohdolta summia mitä on kulunut tähän meidän Auvilan väen hyysäämiseen. Yhdeltäkään toimialajohtajalta en ole saanut mitään vastausta, korkeinta virkamiesjohtoa myöden. Ehkä siksi kukaan ei ole vastannut usein toistamiini kysymyksiin, etteivät he saisi rasistin leimaa vaikka kyseessä on yksinkertaisesti vain totuus. Sitäkään todellisuutta ei kyselyistäni huolimatta ole kerrottu kuinka moni Auvilan asukas tai muualta tullut on jäänyt Jämsään, ja ainoastaan sosiaalituen ja muiden saamiensa kaupungin maksamien tukien piiriin, jotka ovat todellisuudessa ja kokonaisuudessaan monin kertaiset meidän heikompiosaisten Jämsäläisten tukiin nähden. Jos olen oikein ymmärtänyt on meidän idioottimaisen 25 kuntapaikan sijaan paikkakunnalle jäänyt tai haalittu yli 60 mamua, joista tuskin edes kourallista nähdään missään töissä kymmeneen vuoteen. Keuruu on julkaissut omat kustannuksensa ja ne ovat kokonaisuudessaan n. 10M€:a, joten pienistä summista ei ole kyse. Tulevaisuus ei ole yhtään sen valoisampi, sillä kaikkien lakkautettavien vokkien mahdolliset asukkaat ja uudet tulokkaat sijoitetaan kuntiin joissa on näitä vokkeja, eli Jämsänkin mamukanta lisääntyy huomattavasti. Oma mielipiteeni on ehdottomasti se että satsattaisiin omiin kanta Jämsäläisiin lapsiin, nuoriin, lapsiperheisiin, vanhuksiin, vammaisiin ja heikommassa asemassa oleviin kuntalaisiin nämäkin kaikki rahat jotka menevät "roteviin" ja varakkaisiin mamuihin joita meille Jämsään on tullut. Totuus on se että tänne ei ole tullut yhtäkään sellaista joka oikeasti apua tarvitsisi, sillä ne jotka oikeasti apua tarvitsevat eivät kykene sitä saamaan. Tässä vasta vain pintapuolinen raapaisu totuuteen, josta varmasti saan R-leiman, mutta mitä väliä sillä koska itselleni se on realistileima, eikä mikään pilvilinnoissa elävän suvakki maailmanparantajan rooli. Enkä kirjoita tätä vain siksi että haen jatkokaudelle valtuustoon, vaan siksi että pikkuhiljaa ruvettaisiin Jämsässä elämään tässä todellisuudessa mihin olemme nykymenolla menossa.

      • Seuraatiedotusvälineitä

        Valtiohan ne kulut korvaa vielä täysimääräisesti


      • Täyttähuuhaata

        Ei ole vaaliehdokkaalla muuta kuin väärää tietoa niin oman kaupungin kuin Keuruunkin osalta. Valtio maksaa vokit ja sijoitusluvan saaneidenkin kulut 3 vuotta, joten kuluja ei ole vielä tullut sen enempää Jämsälle kuin Keuruullekaan. Ei kannata äänestää näin huonosti asioista selvää ottavaa ehdokasta.


      • havahtukaa

        Hieno ja asiallinen kirjoitus "Kuntavaaliehdokas77". Juuri noin asia Jämsässä tällä hetkellä menee. Aloituksessa olevat alemman listan kaupunginvaltuutetut soisivat tämän saman rahan kylvämisen jatkuvan Jämsässä mistä lie maailman persreiästä tänne saapuneille elintasopinnareille luultavasti näiden turvapaikkaturistien koko eliniän ajan.

        Äänestämällä kuntavaalissa 2 viikon kuluttua ylemmän listan ehdokkaita, on jämsäläisellä veronmaksajalla nyt mahdollisuus ihan oikeasti vaikuttaa. Painamme siis jarrua jämsäläisten veroeurojen kylvämiselle tänne saapuneiden onnenonkijoiden vastikkeettomalle täysylöspidolle. Siihen on aivan turha kenenkään suvakki-hyysärin vedota, että "valtiohan ne kulut korvaa täysimääräisesti", sillä valtio olemme ME.


      • Täyttäsoopaa
        havahtukaa kirjoitti:

        Hieno ja asiallinen kirjoitus "Kuntavaaliehdokas77". Juuri noin asia Jämsässä tällä hetkellä menee. Aloituksessa olevat alemman listan kaupunginvaltuutetut soisivat tämän saman rahan kylvämisen jatkuvan Jämsässä mistä lie maailman persreiästä tänne saapuneille elintasopinnareille luultavasti näiden turvapaikkaturistien koko eliniän ajan.

        Äänestämällä kuntavaalissa 2 viikon kuluttua ylemmän listan ehdokkaita, on jämsäläisellä veronmaksajalla nyt mahdollisuus ihan oikeasti vaikuttaa. Painamme siis jarrua jämsäläisten veroeurojen kylvämiselle tänne saapuneiden onnenonkijoiden vastikkeettomalle täysylöspidolle. Siihen on aivan turha kenenkään suvakki-hyysärin vedota, että "valtiohan ne kulut korvaa täysimääräisesti", sillä valtio olemme ME.

        Hieno ja asiallinen kirjoitus jonkun mielestä vaikka onkin hölynpölyä. Tämmöistä se on persujen politiikka. Mutu ja luuleminen aina faktat voittaa, niinkö?


      • Heikotyleistiedot

        "Muutama fakta pöytään" aloittaa kaupunginvaltuutettu ja kunnallisvaaliehdokas kirjoituksensa ja kirjoittaa sen jälkeen pelkkää puppua. Tämmöisiäkö ehdokkaita meillä on valtuustoon pyrkimässä? Näin siinä käy, kun ei ota asioista selvää ja lukee pelkkää MV-lehteä.


      • hipassu
        Seuraatiedotusvälineitä kirjoitti:

        Valtiohan ne kulut korvaa vielä täysimääräisesti

        Seuraatiedoitusvälineitä otappa selvää faktoista olikohan se noin kolme vuotta kun valtio maksaa ja valtiollehhan me verojakin maksetaan,kolmen vuoden päästä ne on kotiutettu ja Jämsä maksaa sen jälkeen kaiken ylläpidon.


      • hipassu
        hipassu kirjoitti:

        Seuraatiedoitusvälineitä otappa selvää faktoista olikohan se noin kolme vuotta kun valtio maksaa ja valtiollehhan me verojakin maksetaan,kolmen vuoden päästä ne on kotiutettu ja Jämsä maksaa sen jälkeen kaiken ylläpidon.

        Valtio maksaa pakolaisia vastaanottavalle kunnalle laskennallista korvausta alle 7-vuotiaasta 6 845 euroa vuodessa ja yli 7-vuotiaasta 2 300 euroa vuodessa. Oleskeluluvan saaneilla turvapaikanhakijoilla korvausaika on kolme ja kiintiöpakolaisilla neljä vuotta.

        Tuossa faktaa.


      • Asiatjärjestyy
        hipassu kirjoitti:

        Seuraatiedoitusvälineitä otappa selvää faktoista olikohan se noin kolme vuotta kun valtio maksaa ja valtiollehhan me verojakin maksetaan,kolmen vuoden päästä ne on kotiutettu ja Jämsä maksaa sen jälkeen kaiken ylläpidon.

        Kolmen vuoden päästä osa on jo töissä ja veronmaksajia. Muutama käy töissä jo nyt. Taitaa olla niin, että monet aktiivisimmat tämän palstan mamukirjoittelijat eivät itse ole töissä, eivätkä koskaan menekään. Tämän voi päätellä mm. kirjoitusten kellonajoista. Ei työssäkäyvät istu koneen ääressä ympäri vuorokauden kukkumassa.


      • käännytyskaikille
        Asiatjärjestyy kirjoitti:

        Kolmen vuoden päästä osa on jo töissä ja veronmaksajia. Muutama käy töissä jo nyt. Taitaa olla niin, että monet aktiivisimmat tämän palstan mamukirjoittelijat eivät itse ole töissä, eivätkä koskaan menekään. Tämän voi päätellä mm. kirjoitusten kellonajoista. Ei työssäkäyvät istu koneen ääressä ympäri vuorokauden kukkumassa.

        Niistä karkureita ei töihin ole, että älä yleistä jos kaks on on ollu Elosella.


      • Asiatjärjestyy
        käännytyskaikille kirjoitti:

        Niistä karkureita ei töihin ole, että älä yleistä jos kaks on on ollu Elosella.

        On niitä muuallakin ja kovasti ahkeriksi kehutaan. Yksityiskohtia en ala tämmöisellä paskapalstalla paljastamaan.


    • kylätoimikunta

      Daesh`n karkureille ei missään nimessä tule antaa sijaa maasta.

    • sadsadsadsadsad

      Onkos näistä mamuista nyt ollut jotain hyötyä? Tietenkin säästyy mummojen rahat kun hedelmäpelit on aina varattu mamujen toimesta.

      • Hyötynen

        Ei niistä ainakaan minulle ole ollut mitään haittaakaan. Voisitko saman tien esitellä mitä hyötyä sinusta on minulle ollut?


      • lähtökokosakille
        Hyötynen kirjoitti:

        Ei niistä ainakaan minulle ole ollut mitään haittaakaan. Voisitko saman tien esitellä mitä hyötyä sinusta on minulle ollut?

        Mitäs hyötyä niistä tunkeilijoista on sulle ollut. Tieteskin jos ot perinteinen lihava suvakki, niin ehkä ymmärtää.


      • Hyötynen
        lähtökokosakille kirjoitti:

        Mitäs hyötyä niistä tunkeilijoista on sulle ollut. Tieteskin jos ot perinteinen lihava suvakki, niin ehkä ymmärtää.

        Minkä takia niistä pitäisi olla minulle jotakin hyötyä? Ei sinustakaan ole minulle mitään hyötyä ollut. Eikä monesta muustakaan jämsäläisestä.
        Kummallista ajattelua. Enkä ole suvakki, enkä lihavakaan.


    • kyyti.kylmenee

      Nyt voi äänestämällä kuntavaalissa ihan OIKEASTI vaikuttaa siihen, mikä määrä noita notkujia ja elätettäviä elintasosurffareita notkuu tulevaisuudessa Jämsän kauppojen peliautomaateilla hakkaamassa koneisiin suomalaisten maksamia veroeuroja. Käyttäkää siis tilaisuus hyväksenne ja vaikuttaa asiaan, kun on näin loistava mahdollisuus tarjolla. Ylempi lista...

    • TimoaTuleeIkävä

      Luulin ehdokas 77 olevan listan järkevimmästä päästä.
      Erehdyin.
      Samoja Mestarin sanansaattajia hänkin.

    • Lapuan-liitto

      Täällä puhutaan valtion maksavan ja eihän niitä kuluja vielä Jämsälle ole tullut sun muuta sontaa. Jos ei todellisuudessa tiedä mistä nämä kulut ja menot oikeasti kertyvät niin ei kannattaisi vaivautua tänne suutaan aukomaan. Mistähän nyt valtio veronsa kerää, sitä nämä posken soittajat sun muut kukkahatut nyt voivat tosissaan miettiä. Toisekseen kaikki mamuvastustajat leimataan automaattisesti perussuomalaisten leiriin, mikä sekään ei pidä paikkaansa. Tämä puolue myi sielunsa ja mottonsa astuessaan opposition eteen ja jyrkkä maahanmuuttopolitiikka unohtui. Perussuomalaiset voisi olla varteen otettava puolue, mutta puukotus selkään vuonna 2011 ei tahdo unohtua.

      • Räkytiräkyti

        Meinaatko, että oppositiosta pistetään mamuasiat kuntoon? Mitenkähän se mahtaa tapahtua? Ei taida paljon auttaa, vaikka mestari sieltä kuinka räkyttäisi.


      • Lapuan-liitto
        Räkytiräkyti kirjoitti:

        Meinaatko, että oppositiosta pistetään mamuasiat kuntoon? Mitenkähän se mahtaa tapahtua? Ei taida paljon auttaa, vaikka mestari sieltä kuinka räkyttäisi.

        Olenko niin sanonut jossain? Ennen vaaleja luvatut lupaukset täytyy pitää tai jos ei saada tahtoa läpi niin lähdetään hallituksesta. Persut olisivat pitäneet kasvonsa jos olisi tässä mamupolitiikassa ja euromaiden tuissa pitäneet linjansa, mitä ennen vaaleja uhosivat niin isoin kirjaimin. Soinikin isoon ääneen toitotti EI sentin senttiä, ei pennin penniä, ei jenin jeniä kriisimaille ja sama linja jatkui mamuilun suhteen, mutta mitenkäs kävikään kun istuttiin korkeimmille tuoleille? Äänestäjien pettämiseksi tuollaista kutsutaan. Persut nousi täysin eu kriittisyyden ja mamuvastaisen politiikan takia hallitukseen, muuten olisivat rämpineet vasureiden kanssa samassa suossa... no nythän siellä sitten ollaan.


      • Räkytiräkyti

        No mikäs tässä pakolaisasiassa olisi toisin, jos Persut olisivat jääneet oppositioon "linjaansa pitämään". Ei yhtään mikään.


      • Lapuan-liitto
        Räkytiräkyti kirjoitti:

        No mikäs tässä pakolaisasiassa olisi toisin, jos Persut olisivat jääneet oppositioon "linjaansa pitämään". Ei yhtään mikään.

        :D No mitäs tässä NYT sitten on toisin tämän asian tiimoilta vaikka on päättämässä kyseisistä asioista?? Näyttävämpää ja media rikkaampaa oisi ollut kun hallituksen alkutaipaleella olis lahdellu muille puolueille ehdot pöytään tai ulos. Onhan se nyt noloa kun jopa viherpiiperötkin menneet kannatuksessa ohitse.


      • Räkytiräkyti

        Eli änkyröimällä oppositiossa olisi saatu pidettyä tyhmä kansanosa puolueen kannattajina? Näyttävämpi ja mediarikkaampi politiikkako tämän maan asiat kuntoon laittaa, vaikka pysyttäisiin ulkona päättävistä elimistä? Eli puolueen etu on valtakunnan asioiden hoitamista tärkeämpi? Oppositiosta niitä asioita ei koskaan hoideta.


      • Lapuan-liitto
        Räkytiräkyti kirjoitti:

        Eli änkyröimällä oppositiossa olisi saatu pidettyä tyhmä kansanosa puolueen kannattajina? Näyttävämpi ja mediarikkaampi politiikkako tämän maan asiat kuntoon laittaa, vaikka pysyttäisiin ulkona päättävistä elimistä? Eli puolueen etu on valtakunnan asioiden hoitamista tärkeämpi? Oppositiosta niitä asioita ei koskaan hoideta.

        Eikä näköjään osata hoitaa hallituksestakaan käsin. Mitä tämän hallituksen kanssa on sovittu, niin näistä on luistettu. Hallitus on tehtaillut päätöksiä ja kohta vetänyt ne takaisin, mikä kuvastaa hallituksen kädettömyyden ja epävarmuuden. Se on kuule räkytin tässä elämässä jokotai, ei ole kompromisseja varsinkaan mamupolitiikassa. Tyhmempi kansanosa tai ei, mutta luvut olisivat toiset jos olisivat pitäneet linjansa etkä sinä sitä asiaa pysty kiistämään.


      • Räkytiräkyti
        Lapuan-liitto kirjoitti:

        Eikä näköjään osata hoitaa hallituksestakaan käsin. Mitä tämän hallituksen kanssa on sovittu, niin näistä on luistettu. Hallitus on tehtaillut päätöksiä ja kohta vetänyt ne takaisin, mikä kuvastaa hallituksen kädettömyyden ja epävarmuuden. Se on kuule räkytin tässä elämässä jokotai, ei ole kompromisseja varsinkaan mamupolitiikassa. Tyhmempi kansanosa tai ei, mutta luvut olisivat toiset jos olisivat pitäneet linjansa etkä sinä sitä asiaa pysty kiistämään.

        Hallitushan on kiristänyt Suomen pakolaispolitiikkaa ja sen luulisi sopivan sinullekin. Koko politiikan teko on kompromissien tekemistä toisin kuin sinä väität. Vain yksipuoluejärjestelmässä kompromisseja ei tarvitse tehdä. Sillä taas ei olisi mitään merkitystä tämän maan kannalta, vaikka oppositioon jääneiden Persujen kannatus olisi nykyistä suurempi. Kuin kärpäsen surinaa korvissani sanoisi Sinuhe egyptiläinen. (Täytyykin taas pitkästä aikaa lukea).
        Minusta se, että hallitus pystyy vetämään toimimattomiksi huomattuja päätöksiään takaisin, on hyvä asia. Sehän osoittaa, että pyritään löytämään parhaat mahdolliset ratkaisut erehdyksistä oppia ottaen. Jääräpäisyys ei ole viisasta ongelmanratkaisutaitoa.


      • AudillaSnagarille

        "Näyttävämpi ja mediarikkaampi politiikkako tämän maan asiat kuntoon laittaa,"

        Hakkarainen ja Sebastian ministereiksi niin saadaan Suomen lait muutettua kuntoon ja mediarikkaita lausuntoja ynnä vauhdikasta sutinaa ministeriauton takapenkille.


      • Säälittävää
        AudillaSnagarille kirjoitti:

        "Näyttävämpi ja mediarikkaampi politiikkako tämän maan asiat kuntoon laittaa,"

        Hakkarainen ja Sebastian ministereiksi niin saadaan Suomen lait muutettua kuntoon ja mediarikkaita lausuntoja ynnä vauhdikasta sutinaa ministeriauton takapenkille.

        Ei niitä Suomen lakeja pari Persua pysty muuttamaan, kun muut eivät esityksiä kannata. Mediarikkaudesta valhemediassa ei ole muuta kuin haittaa ja sitä ainoaa oikeaa MV-lehteä ei lue kuin idiootit. Kyllä se on persuparat nyt pelinne pelattu.

        Eikä romahdukseen auta sekään, että näin väittelemällä tätä ketjua nostellaan kärkeen. Ei kukaan järkevä ihminen välitä listoistanne pätkääkään, eikä ne edes tätä paskatuuttia lue.


    • Sankarikansa

      Soinin Perussuomalaiset on liian pehmeä ja sovinnollinen.
      Kesäkuussa siihen tulee muutos. Sen jälkeen siivotaan puolueesta petturit ja kotonaan etnisiä majoittavat vaalipäälliköt.

      • Jahurlumhei

        Toverit! Kesäkuussa saamme kiväärit, niillä ammumme kaverit! Niinkö?


    • Mestari-Oi-Mestari

      Vaikka puolue sinun puoluejohtajavaalivoittosi jälkeen Oi Mestari hajoaakin, niin puolueesta jää jäljelle parasta ainesta oleva kova keihäänkärki. He kyllä saavat pidettyä valpasta jengiä sen verran liikkeellä, että luvattomasti maassa olevat murjaanit ei kantasuomalaisten silmille hypi.

      • Historianrohvessoori

        Puolueesta jää jäljelle joukko Suomi kaksnelosessa pulisevia spurguja, jotka uuninpankolla kylkeä kääntäessään muistelevat kaljahoureissaan isoa jytkyä ja aikaa jolloin Jämsän torilla vielä tepasteltiin tuohikontti selässä.


    • Tuoretta

      Hyvä, kun jaksatte upata tätäkin ketjua. Jokainen voi tästä katsoa mahdollisen ehdokkaansa äänestyskäyttäytymisen yksittäisessä asiassa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kunnallispolitiikassa tehdään hyvin moninaisia päätöksiä, joten jokaisen kannattaa miettiä yksittäisen äänestyksen painoarvoa, vai kannattaisiko perehtyä mahdollisen ehdokkaan toimintaan koko valtuustokauden aikana. On tietenkin mahdollista, että ehdokas löytyy aivan tuoreista nimistä. Itse meinaan äänestää tuoretta verta valtuustoon.

      • Jämsäänuuttaväkeä

        Tosi mukava tästä on tarkastaa, että ei erehdy äänestämään noita ylemmän ketjun nimiä. Kiitos!


    • hiekkaprinssit-ulos

      Olipa hyvä, että tuota listaa pidetään esillä. Huomenna napsahtaa ääni ylemmän listan ehdokkaalle.

      • HehHehHehHehHeh

        Muuten olisit ollut huomenna hukassa? Onneksi on Suomi 24, että osaat äänestää itse ylläpitämäsi muistilistan mukaan. :D


    • pinokuutio-koivukuitua

      Uppia !! Huomenna sitten äänestämään ylemmän listan ehdokkaita. He eivät halua kylvää jämsäläisten maksamia veroeuroja ilmaista täysylöspitoa odottaville elintasomatkaajille.

      • UuttaVerta

        Kataja, Kotiaho ja Järvenpää ovat miehiä SMP menneisyydestä. Liian sovinnollisia.
        Kun Mestarimme nousee valtaan kesäkuussa loppuu kompromissien teko. Me mestarin oppilaat sanelemme pelin säännöt.


      • Lapsellista_uhoa
        UuttaVerta kirjoitti:

        Kataja, Kotiaho ja Järvenpää ovat miehiä SMP menneisyydestä. Liian sovinnollisia.
        Kun Mestarimme nousee valtaan kesäkuussa loppuu kompromissien teko. Me mestarin oppilaat sanelemme pelin säännöt.

        Sanelette niitä sääntöjä toisillenne. Mahtaa sillä olla suurikin vaikutus asioihin. Mikään puolue ei tee yhteistyötä "mestarin" puolueen kanssa, eikä sitä huolita hallitukseen. Kuinkas sitten suu pannaan?


    • AitoOuninpohjanOhrana-8

      UPPIA täältä OIKEESTA SUOMESTA, annetaan zuvakkihölmöjen hikoilla nytten!

    • mennään.uurnille.näin

      Uppia !! Antaa Jämsän kaupunginvaltuuston suvakki-hyysäreitten nyt kieriskellä epätietoisuudessa ja tuskan hiessä vaaleihin 9.4. 2017 asti, kun pettivät äänestyksessä noin vuosi sitten jämsäläiset veronmaksajat ottamalla Jämsään kuntapaikoille suuren joukon elätettäviä. Nyt tulevissa kuntavaaleissa jämsäläiset veronmaksajat maksaa teille rahankylväjä-tuhlareille potut pottuina. Äänestä vaaliuurnilla Ylempi lista...

      • Hikoilemuttaäläpety

        Vaikuttaa sitä tuskanhikeä valuvan enemmän siellä natsiosastolla. Normaali ihminen ei päätään vaivaa sillä ketä kukakin äänestää. Sinulle se näyttää olevan elämän ja kuoleman kysymys. Jotta ei järkytys olisi kerralla liian suuri, suosittelen jo pikkuhiljaa etukäteen valmistautumaan siihen, että pettymys tulee vaalien jälkeen olemaan sinulle iso.


    • Voiälyhoi

      Vieläkö toi Peltonen ja Paakkanenkin kehtaavat olla ehdokkaina? Siinä vasta parivaljakko joiden korvien välistä kuuluu pelkkää suhinaa kun tuuli halkoo läpi korvien, voi elämä kaikkee kans.

      • Ylempi-lista

        Onhan ne molemmat siinä alemmassa suvakki-hyysäri listassa. Siinä listassa onkin pitkä liuta vastuuttomia jämsäläisten veronmaksajien rahankylväjiä, jotka eivät ansaitse äänestäjän ääntä tulevissa vaaleissa.


      • Näinonnäreetjuu

        Minun entinen ehdokkaani näkyy olevan siellä yläporukassa. Olisin voinut häntä äänestääkin, mutta nyt en äänestä. Pelkästään siitä syystä, että minuahan ei piru vieköön natsit äänestämisessä opasta!


    • KehoitusTeille

      Höpön Höpö juntit olkaa jo hiljaa!

      • pitkä-muisti

        9.4. 2017 jälkeen tämä ketju jää unholaan. Siihen asti se tuo päivä päivältä petturien nimet näkyviin, jotka päättivät hankkia Jämsään vastoin kaupunkilaisten enemmistön mielipidettä laiskoja elätettäviä jämsäläisten veronmaksajien riesaksi. Ylempi lista saa äänet...


      • Puhuvaanomastapuolestasi
        pitkä-muisti kirjoitti:

        9.4. 2017 jälkeen tämä ketju jää unholaan. Siihen asti se tuo päivä päivältä petturien nimet näkyviin, jotka päättivät hankkia Jämsään vastoin kaupunkilaisten enemmistön mielipidettä laiskoja elätettäviä jämsäläisten veronmaksajien riesaksi. Ylempi lista saa äänet...

        Mistä sinä kaupunkilaisten enemmistön mielipiteen luulet tietäväsi? Eiköhän valtuuston enemmistö kuvaa aika kattavasti myös kansalaisten enemmistöä?


    • Hellanlettas2

      "päättivät hankkia Jämsään vastoin kaupunkilaisten enemmistön mielipidettä"

      Loistava esimerkki Mestaria seuraavien hyödyllisten idioottien älynlahjoista.

      Näistä jokainen on mielestään keskiarvoa parempi kuski ja panomies.

    • sadsadsda

      Hyvin nimistä huomaa että tyhmät mamuja halusi.

    • Vaaleista-mitali-tulossa

      Uppia !! Ettei tunnollisesti jämsäläisten veronmaksajien puolta pitäneet ylemmän listan ehdokkaat pääse äänestäjiltä unohtumaan.

    • RönninLavajaAgentsi

      UPPIA! Nyt on ollaan äänestetty ja se ääni EI mennyt jollekkin petturille, tuntuu hyvältä tämä. Vi**uun nämä petturit! Nyt vois juoda vaikka samppanjaa tälläisen Isänmaallisen teon jälkeen.

    • Kiitosta.ja.kunniaa

      Uppia !! Ei enää lisää helppoa elintasoa etsiviä notkujia kuntapaikoille ja meidän veroeuroja peliautomaatteihin hakkaavia elätettäviä Jämsään. Ylempi lista... kiitos teille ryhdikkäästä äänestyspäätöksestä Jämsän kaupunginvaltuustossa huhtikuussa 2016.

    • akanat.pois.jyvistä

      Kiitos Teille ylemmän listan kaupunginvaltuutetut ryhdikkäästä äänestyksestä 25.4. 2016. Ei enää jämsäläisten rahoja ulkomailta tulleille pinnareille ja pelikoneiden vieressä notkujille.

    • Suomi-kiittää

      Uppia !! Ylempi lista.

    • Tubelius

      on se alempi parempi. Noitten ylälistan kaltaisia oli ne jotka lähetti sylivauvankin ja muita lapsia tapettavaksi natsi sioille tallinnaan

      • yli.2000.katselukertaa

        Vaan ylemmän listan ehdokas se jyrää vaalivideogalleriassa.


    • tietoa.pantataan

      Kova sepustus radiossa jo monta tuntia, kuinka Tukholmassa kuorma-auto ajoi väkijoukkoon ja ainakin kolme ihmistä kuollut. Kuorma-auton kuski saatu kiinni, mutta missään ei mainita, minkä värinen naama kuorma-autokuskilla oli? Vaalit... ylempi lista.

      • Pötyätaas

        Ei ole saatu kiinni.


    • Rautoihin-vaan

      Huppupäisen mokkanaaman kuvan Ruotsin poliisi julkaisi, jota nyt etsitään.

    • paha.tulee.ulkomailta

      Ei Tukholman kuorma-automurhaajia Suomeen. Äänestä huomenna kuntavaalissa ylemmän listan ehdokkaita.

    • PeliPoikki

      Uppia! Potkaistaan nuo Kalifaatin ihailijat sinne minne kuuluu, takasin hiekkadyyneille! Oi Mestari Oi Mestari. Zuvakkipaskat palakoon helvetissä ja kauan.

    • Lapuan-liitto

      Ehdokas numero 77 ehdottomasti. Kaikista tärkein ratkaisija ääneeni oli maahanmuutto vastaisuus.

      • Kosolan_Kopla

        Tutkimuksen mukaan Perussuomalaisvaltuutet saivat moninkertaisen määrän syytteitä väkivaltarikoksista verrattuna kantasuomalaisvaltuutettuihin viime valtuustokaudella.


    • Tarkistasinäkin

      Olen lähdössä äänestämään. Tarkistin vielä listat, ettei vahingossakaan mene ääni tuolle ylemmälle porukalle. Ei mene.

    • Kiitollinen

      Kiitos tämän ketjun avaajalle. Viimetipassa huomasin, että hän jota olen aina äänestänyt olikin tuolla ylemmässä luettelossa. Nyt tuli sitten vaihdettua ääni alemmasta ryhmästä löytyneelle ehdokkaalle.

    • murjaanille.monoa.persee

      Meinasi jäädä ihan ääni antamatta ylemmän listan ehdokkaalle. Tukholmassa joku luvatta maassa oleva murjaani teki pahojaan, niin havahduin, että pitää vielä tänään ehtiä äänestämään ja antamaan Jämsässä arvokas ääni ylemmän listan ehdokkaalle. Kiitos isänmaalliselle viestiketjun avaajalle.

    • Kylläjämptionniin

      Alemman listan ehdokkaalle meni täältäkin ääni.

    • Iänestäjä

      Ylemmälle meni epäröimättä.

    • Särkijärvi-2

      Meiltä lähti 2 ääntä ylemmän listan ehdokkaille ja tuli hyvä mieli. Maailman persreijistä tänne tullut roskaväki pihalle Jämsästä, eikä yhtään uutta tilalle.

      • Isoporukka

        Meidän porukalla rätkäistiin 8 ääntä alemmalle.


    • voitto.tulossa

      Vielä tunti aikaa äänestää ylemmän listan ehdokkaita. Kolmen tunnin päästä nauretaan jo selkäkeikkanauruja, kuinka Piritta Rantanen pesi äänimäärässä alemman listan kyömyleuka-kokoomuslaiset, sun muut murjaanien hyysääjät. Voittajan on helppo hymyillä. Palataan myöhemmin illalla asiaan...

      • ännestäjäiita

        Toiseksi jäi Piritta Rantanen, jos et ole sattunut huomaamaan


      • Jkrebvjtb

        Pääasiahan on,että valtuustossa on enemmän pakolaisvastaisia nyt tällähetkellä kuin ennen (lähde= vaalikone) äänimäärä voitto on sivuseikka.


    • Jakioinen

      Hyvältä näyttää "rasistien" kannalta... HIENOA!!! Nyt kun kaikki valitut valtuustoon pitävät lupauksistaan kiinni niin hyvä tulee.

    • Ettäsilleen

      No hyvinkö puraisi tämän palstan nostelu? Onko nostelija tyytyväinen? Maksoiko vaivan? :-D

      • mopot.öäyghwöghyö.raksat

        Hyvin puraisi. Kapinarouvat VOITTI !! Tuli oikein hyvä mieli.


    • Julukunen

      Omasta mielestäni hyvin. Pakolaisvastaiset valtuustoon pääsiät tuplasivat omat äänensä edellisiin vaaleihin verrattuna, olen oikein tyytyväinen. Kuinkas kävi supersuvakkien kuten Paakkanen, Peltonen ? Ja ei sitten ihan noin kovat mamu intoilijat kokko, Sipilä puhumattakaan haggren, konstari? Että hienosti meni :D oma ehdokas heittämällä läpi hoiteleen tätä ongelmaa.

      • shampanjaa.shampanjaa

        Sama havainto täällä. Murjaanien kuntapaikkojen perustamista Jämsään vastustaneet saivat Jämsässä nyt kovat äänimäärät. Samaten "mopot ja raksat käyntiin" tekstiviestien lähettäjä sai oikein kunnolla nenilleen kapinarouvien voittaessa huikeasti lisää ääniä edellisiin kuntavaaleihin verrattuna.


      • Bolsu-Desanttiii

        Onkos SuperZuvakkien omat mamufanit nyt allapäin? Heh heh heh, toivottavasti huono olo jatkuu ja jatkuu ja jatkuuu........... kunnes muutatte pois! Hehhehhehe


    • Ihmisyyskunniaan

      Seija El Sayed äänikuningatar. Äänesti kuntapaikkojen puolesta

      • Lapuan-liitto

        Tähän kommenttiin tohtisin sanoa että vaikka Seijan silakat olivat maukkaita vaalitulosten tultua julki, niin valtuuston joulupöydässä ne ovat vaatimattoman pieniä... jos ymmärsit mitä tarkoitan.


    • mnbmnmn

      Kuinka monta rattomamua nämä suvakit tarvii? Luulisi prkl riittävän yksi kikkeli joka reikään?

    • Kampanjakontrolli

      Minun laskujeni mukaan ylemmästä listasta on nyt 8 nimeä mukana ja 6 puuttuu, että aika heikosti meni tämä kampanjointi, kun melkein puolet putosi. :-D

      • kukalaskee

        Onhan niitä pudonneita alemmaltakin listalta vaikka kuinka paljon. Ei vaan tämä keskustelu ole niin kiinnostava, että vaivautuisin laskemaan pudonneet ja valitut. Osa kun luovutti jo ennen vaaleja.


      • Ijijhbyv

        Katsokaa uusien valittujen mamuvastaisuus niin ei tarvitse laskea, löytyy koneesta.


      • kukalaskee

        Aloittajan, ns. alemmalla listalla oli 30 nimeä, heistä jatkaa pikaisen laskun mukaan 15.
        Ylemmällä listalla oli nimiä 14, heistä jatkaa 8 valtutettua.
        Siitähän niitä kannatussuhteita voi laskea.
        PS. Laskua ei ole tarkistettu, enkä tarkista.


    • Terveyskeskuskin

      Nyt kun on hyväksyttyä että murjaaneja pitää olla ja elätää.kaipolan ja j.kosken tyhjät asunot täyteen niitä.

    • Kalergi-suunnitelma

      Auvilan VOK suljettava ja äkkiä !! Koululaisten turvallisuutta ei saa vaarantaa. Liian paljon uhkatekijöitä samalla kampuksella.

    • Väinämöinen-Vaka-Vanha

      Ei ole Turun puukottaja turvapaikanhakija, eikä edes Turkuun kuntapaikalle päässyt pakolainen, vaan luvatta maahan muuttanut ja elää meidän suomalaisten sosiaalituilla.
      Olen minäkin Marokossa käynyt, mutta minulta kysyttiin passi. Miksi Turun puukottaja on päässyt Suomeen ilman passia?

    • kunnalle-elätettäviä

      Joko Jämsän kaupunginvaltuuston turvapaikanhakijoille myöntämät ns. "kuntapaikat" ovat täynnä?

    • otsasi-hiessä-sinun-pitä

      Käykö Jämsän kuntapaikoilla olevat maahanmuuttajat töissä? Ei Jämsä laiskoja elätä muuta kuin sen aikaa, että siirtyvät Auvilasta muualle.

    • DC-3-lla-etelään

      Kait se jonkinmoista työtä on sekin, kun hakkaa suomalaisten veronmaksajien rahoja Lidlin pelikoneisiin.

    • matkaan-käy

      Avatkaa tilinumero, minne voi maksaa menolipun hinnan. K@upunginvaltuusto kaipaa osittaista puhdistusta. Eikös niitä menolippulaisia aina jokunen kerrallaan mahdu sinne Turkish Airlinesin koneeseen muiden kaltaistensa kanssamatkustajiksi.

    • Auvilan_aukeilta

      Tulkaapas nyt @lemman list@n väki reippaasti ja avoimesti kertomaan meille kaikille jämsäläisille, miksi halusitte noita "kulttuurimme rikastajia ja geeniperimämme parantajia" juuri tänne Jämsään. Erityisesti Auvilan VOK:n tilanne kiinnostaa. Tuliko hankittua Auvilan VOK:n osakkeita? Nyt saavat koululaisten vanhemmat pelätä lastensa puolesta Auvilan koulu-kommuunia, koska sinne on koko ajan siirretty jotain uutta väkeä muista vastaanottokeskuksista. Pelottava tilanne on nyt koko ajan päällä Auvilassa. Turun VOK:sta lähti viime perjantaina tekemään surm@töitään tuokin nyt sairaalassa makaava kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut marokolainen, jonka oikeaa nimeä ei Suomen poliisi vieläkään tiedä. Perusteluja äänestykäyttäytymisellenne... Kiitos !!

    • Rahaahanon

      Kunnes viimeinen eläkeläinen kuolee.

      • kaikkipois

        Siellä oli aiemmin kovia tappeluita kun kaksi eri uskonlahkoa oli majoitettuna Auvilaan.Toinen lohko siirrettin sitten pohjanmaalle,sieltä samanuskoiset tuotiin JämsäänMut ketkä siellä nyt mellasttaa.Olisivat tyytyväisiä kun ovat päässet pois sodanjaloista.Vai eikö elintason nousu olekkaan tarpeeksi korkea.Ilmainen ylläpito ei taidakkaan riittää.Sanoin jo kolme vuotta sitten ettei nämä äijät siellä kauan pingistä pelaa.


    • Bingo-Bango-Bongo

      Siellä on Afrikan puolella yksistään jo Nigeriassa 186 miljoonaa tummahipiäistä, joista varmaan muutama kymmenen miljoonaa olisi valmis tulemaan ihan Jämsään asti valmiille kuntapaikoille. Työn teko ei tosin kuulu sikäläiseen kulttuuriin, joten sitä ei voi Jämsästäkään heille tarjota. Mutta Suomessa on onneksi taikaseinä, mistä "raha tule kate, kun tuonta kortti seina". Aina on tilaa vielä yhdelle nigerialaiselle, joka sanoo Tornion rajanylityspaikalla taikasanan "Asyl".

    • Kongo_Muller

      Kyllä 60-luvulla Afrikan poika pysyi kiltisti omalla tontillaan, kun minä olin siellä järjestystä pitämässä.

    • Kinshasa

      Mina tule Jamsa taysylospito koko loppuelama. Tama hyva.

    • Pjotr-Kropotkin

      Venäjältä Tupolevin vanhoja 60-luvun rahtikoneita paluulennätyksiin. Eiköhän sieltä joku armeijan vanha 80-vuotias rahtikoneen lentäjä jouda Helsinki-Vantaalta muutaman palautuslennon hoitamaan.

    • Sanna-Alonen

      Menkää yhteiskuvaan kaikki kuntapaikkojen puolesta äänestäneet kaupunginvaltuuston jäsenet ja kuntapaikoille muuttaneet turvapaikan saaneet. Kuvasta tulee keräilyharvinaisuus !!

      • onnex-ei-tippunu-mereen

        Joku matu kuvaamaan se konkkaronkka. Niillähän on niissä hienoissa älypuhelimissaan hyvät kamerat.


    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      346
      3895
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1719
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1480
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe