Miksi lapsiperheet levittävät tauteja?

Maijulimoikkelis

Nyt alkaa olla jo pahin vatsatauti aika ohitse pikkuhiljaa, mutta avaudun silti, vaikka ensi vuoden varalle. Mikä ihme siinä on, että sitä tautia ei voida sairastaa siellä kotona, vaan pitää laittaa se Jari- Petteri hoitoon heti kun pahin oksentaminen loppuu? Tai päästää se Liisa-maija leikkimään sinne teidän tautipesään? Päästää ne puolikuntoiset lapset ulos levittämään sitä tautia? Tai mennä itse töihin puolikuntoisena, oksennella siellä sitten ja ihmetellään kun koko toimisto sairastu. Pysykää herranen aika KOKO TAUTI kotona ja vielä ne terveet päivät. Nauttikaa siitä omasta perheestä vaikka. Ja opettakaa niille kultamussukoille perushygienia, ei oo niin vaikeeta. Itse kerhossa työskennellen moni lapsi ihmettelee miksi kädet pestään kun tullaan pihalta tai aletaan syömään. Haloo, perus asiat kuntoon. Ja ennenkuin kukaan alkaa selittää kuinka sen taudin voi napata vaikka kaupasta, Ei se sinne kauppaan itsestään mene, kyllä sen sieltä saakin kun ensin tautinen on käynyt niitä omenoita hypistelemässä! Ja syy miksi tämä on henkilökohtainen asia, on meitä, joille tauti on hengenvaarallinen ja vaatii aina sairaala hoitoa. Puhumattakaan näistä typeryksistä jotka menee vanhainkotiin kun on vielä tauti kesken, vie sen sitten sinne, 2 mummoa sairaalaan ja 1 pappa kuoli. Juuri sinä olisit voinut tähän vaikuttaa.

Tartuntojen estämiseksi on tärkeää pestä kädet hyvin saippualla WC:ssä käynnin tai eritteiden käsittelyn jälkeen sekä ennen ruokailua ja ruuan valmistamista. Sairastuneen ei pidä valmistaa ruokaa muille.

Vatsataudin aiheuttava virus tai bakteerimäärä voi olla hyvinkin pieni, mutta sairastunut voi erittää taudinaiheuttajaa ulosteeseen tai oksennukseen suuria määriä ja eritys voi jatkua pitkäänkin, jopa kuukauden, paranemisen jälkeen. Siksi vatsatauti tarttuu erittäin helposti. Vatsatauti tarttuu kosketustartuntana, mutta norovirus voi tarttua myös pisaratartuntana. Virus tarttuu myös saastuneiden pintojen kautta.

Paras tapa estää leviämistä on sairaana ollessaan pysytellä kotona. Kädet pitää pestä saippualla vessassa käynnin jälkeen sekä ennen syömistä, ja käyttää omaa käsipyyhettä

Sairastettu vatsatauti ei yleensä suojaa uudelta vatsataudilta.

Vatsatauti kestää yleensä muutaman päivän. Päiväkotiin, kouluun tai töihin voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen, paitsi jos työskentelee riskityössä, kuten vastasyntyneiden osastolla tai herkästi pilaantuvien elintarvikkeiden käsittelyssä. Silloin on oltava poissa kaksi oireetonta päivää.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2013/05/13/onko-siihen-laaketta-ja-9-muuta-kysymysta-vatsataudista

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisääpesua

      Tarttuvissa taudeissa ongelmallisin aika on se, kun ihminen on saanut tartunnan, mutta ei vielä tiedä sairastavansa. Samoin se sairastelun alkuvaihe, kun taudinaiheuttajia on vielä paljon elimistössä.

      Aloittajan kannattaa lisätä käsienpesua. Minä nimittäin pesen käteni kun tulen kaupasta ja laitettuani tavarat kaappeihin. Jos niitä tomaatteja oli joku tautinen hypistellyt, niin peseytyvät pöpöt omista käsistäni pois.

    • mikrobimikrobimikrobi

      Turha pelkästään lapsiperheitä syyllistää. Eipä se heilläkään ole helppoa, jos pieniä lapsia on useita, ja jokaisella on lukuisia sairaspäiviä vuodessa. Työnantaja ei tykkää jatkuvista poissaoloista sairaan lapsen vuoksi. Eli markkinatalous elikkä kapitalismi tässä on suurin ongelma. Täytyy olla tuottava, vaikka kapitalistinen tuottavuus on lähinnä tuhoisaa koko ekosysteemille.

      Hyvin onnistuu tautien levittäminen jopa eläkeläisiltä. Käyn paljon "mummojen" tapahtumissa, mitkä ovat todellakin ihan harrastetoimintaa. Siitä huolimatta eivät räkätautiset malta jäädä kotiin, vaan ryystävät ja räkivät tartuttaen muita ja häiriten tilaisuuksia. Myös teini-ikäisiltä ja nuorilta aikuisilta on unohtunut (tai eivät piittaa) kaikki kohteliaisuus toisten terveyttä kohtaan: aivastellaan ja yskitään päin toisia avoimella suulla. Ei edes yritetä estää pisarointia esim. hihan avulla.

      Toisaalta kaikkia tauteja ei voi millään välttää. Jos pelkää kuolemakseen kaikkia mikrobeja, niin on parasta bunkkeroitua omaan kämppäänsä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe