Tarvitsenko asianajajaa?

oikeusummikko

Olen toistuvien pahoinpitelyjen uhri ja haastehakemus on monikohtainen. Tarvitsenko asianajajaa itselleni vai riittääkö että kerron vain miten asiat ovat menneet? Ja jos saisinkin asianajajan niin mitä hän muka puolestani voi tehdä?
Entä saako syytetty automaattisesti puolustusasianajajan itselleen?

11

1198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannattaakysyä

      Asianomistajana et välttämättä tarvitse asianajajaa, mutta voisi olla hyvä käydä vaikkapa oikeusaputoimistossa kysymässä neuvoja niihin asioihin. Jos otat asianajajan oikeuteen niin hänen tehtävänsä on ajaa asiaasi parhaalla mahdollisella tavalla (eli hoitaa puhuminen ja mahdolliset paperiasiat)

      Syytettykään ei saa automaattisesti puolustusasianajajaa vaan hänenkin on itse päätettävä haluaako sellaisen vai ei

    • Petos-juttu

      kuultavan uhkaaminen ja vaikuttaminen on yleisen syyttäjän alainen rikos juttu ja kuitekin meillä suomessa asianomistajan itsensä on siitä nostetava juttu ja kannettava kulu seuraamukset ja juridinen vastuu? miks ihmeessä? eikö jutun syyttäjää valvo kukaan? tai eikö esm.poliisissa tiedetä miten protokollan kuuluis toimia ja otaisi sieltä virkansa puolesta yhteyksiä syyttäjään joka sitten määrää tai on määrämättä rikostutkinnan. kuten laki edellyttää. vai onko asianomistajan itse alettava kanteleen niin syyttäjästä kuin poliisista valatakunnan syyttäjälle johon ne omat taidot ei riitä ja asia mutkistuu ja vesittyy. onhan tämä saatana moista venkoilua.

    • jantte1

      Jos kyseessä on isompi asia kuin sakko rangaistus vastaajalle ja muutoin jos haet korvauksia vastaajalta jotka saat valtionkonttorista jos vastaaja on varaton. Tottakai sun kannatta hakea kunnon puolustus asianajaja eikä mitään oikeusaputoimiston henkilöä joilla ei ole oikeestaan kuin juuri ja juuri jotain laen perus tietoa...

    • Hyvä, että olet lähtenyt hakemaan neuvoja asiaasi. Oikeudenkäynnissä joudut joka tapauksessa itse kertomaan omin sanoin, mitä mainitsemissasi pahoinpitelytapauksissa on tapahtunut. Asianajaja ei voi näitä tapahtumia kertoa puolestasi, mutta hän voi antaa neuvoja sekä tehdä sinulle kysymyksiä, jotta varmasti kaikki oleellinen tulee kerrottua oikeudenkäynnissä.

      Useimmiten pahoinpitelyrikoksen uhri tarvitsee asianajajaa vahingonkorvaussummien arviointiin, niiden esittämiseen oikeudelle sekä vaatimusten perusteluun.

      Neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä oikeusaputoimistoon. Sieltä saat neuvoja asianajajan hankkimiseen sekä myös tietoa mm. siitä oletko oikeutettu oikeusapuun eli saatko tukea asianajajan hankkimisesta aiheutuneisiin kuluihin. Oikeusturvavakuutuksesta korvataan asianajajan kuluja myös rikosasioissa. Mikäli sinulla on ko. vakuutus, niin ohjeita saat omasta vakuutusyhtiöstäsi. Yleinen käytäntö on, että asianajajan kulut vaaditaan syytetyltä oikeudenkäynnissä, mutta ne voidaan määrätä hänen maksettavakseen vain, jos hänet tuomitaan teosta.

      Pahoinpitelyrikoksissa syytetylle (vastaaja) ei lain mukaan määrätä asianajajaa, vaan hänen pitää itse olla asiassa aloitteellinen, jos haluaa hankkia asianajajan. Poikkeuksena tilanteet, joissa syytetty on teon tehdessään ollut 15–18 vuotias taikka syytetty on vangittuna tai pidätettynä ja myös jos syytetty ei itse kykene puolustamaan itseään.

      Lisää tietoa oikeudenkäynnistä ja mm. asianajajan hankkimisesta saat www.oikeus.fi -sivuilta.

      Voit myös ottaa yhteyttä itseäsi lähimpään Rikosuhripäivystyksen palvelupisteeseen, yhteystiedot löytyvät täältä http://www.riku.fi/fi/yhteystiedot/

      Ystävällisin terveisin
      Rikosuhripäivystys

    • oikeusummikko

      Oikeusaputoimiston tulorajojen mukaan en saa "ilmaista asianajajaa" vaan joutuisin maksamaan itse sen. Pahoinpitelyjä on kuusi kappaletta mutta vain yhdestä on kaksi todistetta. Muuta perustuvat minun omaan kertomukseeni tapahtumista, joten voi olla että niitä ei uskota tapahtuneen.
      Onhan viime aikoina ollut paljon tapauksia joissa nainen on syyttänyt keksityn tarinan perusteella jotakuta esim. raiskauksesta, joten varmaankin uskottavuus uhreja kohtaan on vähentynyt. Minulla ei ole kuin oma kertomukseni yhden valokuvan ja yhden poiliisien käynnin lisäksi. En voi ottaa riskiä että joutuisin maksamaan tuhansien eurojen asianajokuluja, joten jätän asianajajan hommaamisen sikseen.

      • HK438483

        Olen sitä mieltä, että jos joku syyttää aiheetta jotakuta rikoksesta ja jää siitä kiinni, hänet pitäisi tuomita vähintään siihen rangaistukseen, joka olisi ollut tuomio syytetystä rikoksesta. Että nuo naisten tekemät aiheettomat raiskauskanteet ottavat päähän! Heidät pitäisi laittaa vankilaan vuosiksi niin oppisivat ettei rikos kannata! He ajattelevat vain: "Hmm..en pidä tuosta miehestä. Voin hyvin tehdä rikosilmoituksen raiskauksesta. Vaikka jäisin kiinni niin mitä sitten? Saan korkeintaan pienen sakon, mutta mies voi joutua vuosiksi vankilaan jos hänet tuomitaan. Siellä hänet raiskataan varmasti." Ajattelevatko nämä naiset ollenkaan, että heidän aiheettomat rikosilmoituksensa kuormittavat poliisia ja oikeusjärjestelmää yleensäkin????!!!! Vankilaan vain miesten joukkoon! Ei mies ja naisvankiloita pidä olla erikseen! Miehet ja naiset ovat tasa-arvoisia lain edessä! Ainakin pitäisi olla!


    • Onnibonni

      Saako tässä kysyä, että mitä poliisi ja syyttäjänlaitos on tehnyt? Onko esitutkinta suoritetty, syyte nostettu, mitä?

      Normaalisti tällaisissa asioissa syyttäjä hoitaa asiat, ja uhri (asianomistaja) tarvitsee asianajajaa vain vahingonkorvausvaatimusten tekemistä varten.

    • Todettua

      Asianajajaliitto puolustaa asianajajain tolkuttomuuksia/valheita päättömillä selityksillä. Jutut ovat niin lapsellisia, etteivät edes terveet lapset niitä esitä.

    • onko-

      eläke eläke el'ke

    • Todettua

      Ennakkoon usealta asianajajalta kysyttäessä asettuvat kysyjän puolelle. Oikeus on kuitenkin eri mieltä. Asianajajat eivät ota mitään vastuuta. Ottavat vain rahat.

    • näinsemenee1

      Tuo on ihan totta mitä edellä kerrotaan, itse otin riita-jutussa asianajajan, ja niin piti asian olla muka selvää tämän arvostetun asianajajan mielestä, ja "varma voitto". No, ei tullut. Sitten ehdottaa, että valitetaan hoviin.
      Kyllä se niin on, että oikeus voi tuomita ihan mitä vaan - ikävä kyllä, on todellakin karisseet harhaluulot. Ja asianajajat kyttäävät omaa palkkiotaan. Jutut kestää ainakin Helsingissä joka tapauksessa yli vuoden, ja kun olet jonkun asianajajan ottanut, niin vaikka häntä ei ikinä tavoita jne., niin vaihtaakin on vaikeaa. Ja kaikki ne on samanlaisia.
      Ajakaa hyvät ihmiset omat juttunne - rehellisesti vaan. Silti toki oikeus voi tuomita ihan mitä vaan siihen kannattaa aina varautua. Pelkkä oikeus ei paljoa maksa, mutta aina kun on mukana asianajajia niin laskut hirveitä. Edes vakuutus ei korvaa kuin murto-osan, jos voit käyttää asiaan vakuutusta (nekin on laadittu tietty niin, että aika harvoin voi). Ja kun ajatte itse, muistakaa aina paljoksua vastapuolen kuluja, ja pyytää niiden kohtuullistamista ja vaatia, jos voitatte kaikkia kulujanne maksettaviksi, ja pankaa omalle työllenne kova tuntihinta. Olettehan te joutunut ottamaan asioista selvää, jotta voitte ajaa juttuanne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe