Kiista katkenneesta VW Polon jakohihnasta: Ostaja

Tuhkamunat

Kiista katkenneesta VW Polon jakohihnasta: Ostaja sai tonnin korvauksen !

Hah hah haaa. Koijari joutui avaamaan kukkaroaan ja kaivamaan tonnin riihikuivaa. Ei sitä autokoijarit niin vaan sälytetä auton tarkastusvastuuta kuluttajalle joten huollattakaa ne paskanne ennenkuin kusetatta ostajaa sillä se voipi tulla kalliiksi.

http://www.iltalehti.fi/autot/2016042721480974_au.shtml

37

556

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eisemitäänsaannu

      Kuluttajariitalautakunta suositteli korvausta. Suosittelu ei vielä velvoita myyjää mihinkään. Huvittavinta oli se että auton hinta 2800€ ja ostajan vaatimukset 3200€....

      • KaupanpurkuEIvaihtoehto

        Miksipä ei liike tuota suositusta noudattaisi?

        "Ostajan vaatimaan 3 129 euron korvaukseen tai kaupan purkuun lautakunta ei taipunut, koska auto tuli korjausten takia vastaavia autoja parempaan kuntoon. Sen sijaan se päätyi suosittelemaan 500 euron hinnan alennusta ja 500 euron korvausta vioista."

        Huvittavaa ja ennenkaikkea järjenvastaistahan on takuu-uskovaisen lähtökohtainen 3200euron vaatimus tai vaihtoehtona se itkupillien päävaihtoehto; kaupanpurku. Sen vuoksihan koko asia on näin pitkälle kuin kuluttajariitalautakuntaan asti mennytkin; liike on penännyt oikeuksiaan ja halunnut lainmukaisen lausunnon. Ei 10-vuotiasta halpaa autoa korjailla "myyjäliikkeen piikkiin" 3200eurolla eikä kaupanpurku ole mikään vaihtoehto.

        Nyt kun suositus on saatu, uskon liikkeen maksavan suosituksen mukaiset korvaukset 500 500. Jakohihnan katkeamisesta, eli tässä tapauksessa moottori on kaput; liikkeen vastuu 500euroa. Muita, lähinnä kulutusosia uusittava, liikkeen vastuulle 500euroa.
        Ei paha. Tosin onhan tuokin kauppasummaan suhteutettuna järjetön, mutta mitä olisikaan ollut 3200euroa goodwill-osanotto tai asiakaan romuksi ajaman romuauton takaisinosto, kuten asiakas vaati?

        Oivallinen esimerkki siitä, että liikkeen kannattaa aina hakea lainmukainen suositus kuluttajaneuvonnasta ja jopa kuluttajariitalautakunnasta asti. Takuu-uskovaisen itkupillin kaupanpurku ja maksatte kaiken vaatimuksiin ei pidäkään missään nimessä suostua. Hieno artikkeli, vaikka yksittäisenä kauppanahan tuo meni todennäköisesti pikkuisen miinukselle, mutta entäpä jos 3200euroa tai kaupanpurku? Huhhuh... tästä on hyvä jatkaa.


      • yhyyitkettää

        Jos nämä itkuiikat ja takuu-uskovaiset hörhöt käyttäisivät edes murto-osan siitä energiasta, jolla koettavat etsiä maksumiestä elämälleen ja tekemilleen huonoille valinnoille, työntekoon.....


    • Neonpaskoja

      Varmaan joku jobbariliike.

    • Pahoinpideltykatiska

      Ja ostajana Osssssssi.

    • Rewi

      Jos eikä niin harvoinkaan kuluttajariitalautakunta tekee vääriä ratkaisuja ja tässä niistä yksi. Onneksi tuolla suosituksella ei ole paskapaperin vertaista arvoa, sillä oikeuden lainvoimainen päätös vasta sitoo myyjää tai ostajaa korvauksiin.

    • vasuritvittuun

      Aika pitkä taival on kuluttaja(kommari)lautakunnan arpomasta suosituksesta siihen että saa korvauksen. Tuolla päätöksellä voi pyyhkäistä perseen, kehystää ja lähettää aasiakkaan kotiin seinälle ripustettavaksi. Tätä ei muuta edes tutun "kommariduunariveljen" raapustelema lehtiartikkeli.

    • Jobbariliikkeetvittuun

      Elikkäs ei ne jobbariliikkeet mitään korvauksia maksa, kannattaisi ostaa autot kunnon liikkeistä.

    • Maksaa_kiltisti

      Autohuijarit täällä tukka pystyssä vaahtoamassa järkyttyneenä kun huijaaminen vaikeutuu. Kyllä se on syytä kiltisti maksaa tai leivättömän pöydän ääressä itkee ja maksaa oikeudenkäyntikuluineen !

      Kusettaminen ei ole hyvän kaupankäynnin mukaista joten tuomari pamauttaa varmasti nuijan pöytään ostajan hyväksi. Olisi myyjän kannattanut tarkistaa jakopään hihna :D

      "" myyjä on ennen kaupantekoa laiminlyönyt velvollisuutensa antaa ostajalle tiedon tavaran ominaisuuksia tai käyttöä koskevasta olennaisesta seikasta, josta hänen täytyy olettaa tienneen ja josta ostaja perustellusti saattoi olettaa saavansa tiedon. Tämä pätee silloin, kun tiedonannon laiminlyönti on vaikuttanut kauppaan. ""

      • TästäOnHyväJatkaa

        Ehei... ei autoliikkeet tuosta hämmästy saati tukka pystyssä vaahtoa mitenkään; uutinenhan on liikkeille HYVÄKSI ja päinvastoin takuu-uskovaisille KUOLONISKU. Lainaus ylempää, alan ammattilaisen sanomisesta:

        "Oivallinen esimerkki siitä, että liikkeen kannattaa aina hakea lainmukainen suositus kuluttajaneuvonnasta ja jopa kuluttajariitalautakunnasta asti. Takuu-uskovaisen itkupillin kaupanpurku ja maksatte kaiken vaatimuksiin ei pidäkään missään nimessä suostua. Hieno artikkeli, vaikka yksittäisenä kauppanahan tuo meni todennäköisesti pikkuisen miinukselle, mutta entäpä jos 3200euroa tai kaupanpurku?"


    • seuraavaapäätöstäeitule

      Seuraavassa kauppakirjassa lukee "ostajaa suositellaan tarkastamaan jakohihnan kunto. Myyjäliike toteaa tarkastuksen olevan ajankohtainen" .. Menkääpäs pojat reippaina aamuvuoroon vaan ja jättäkää ajattelu niille joilla on aivot

      • Vweikestäkäyttöä

        Ja mitenhän merkkihuollot hihnan tarkastaa niin tiheään.?
        Tuntien työ kun kaivetaan hihna esille..tuskimpa sitä tehdään käytännössä?


      • Äläpä_kehtaa
        Vweikestäkäyttöä kirjoitti:

        Ja mitenhän merkkihuollot hihnan tarkastaa niin tiheään.?
        Tuntien työ kun kaivetaan hihna esille..tuskimpa sitä tehdään käytännössä?

        Jakohihnan tarkastus tehtaan ohjeen mukaan kuuluu longlife-/30tkm:n huoltoon, eikä kestä varttituntia enempää.


    • pommit

      Urpo olis ostanu uuden polon!

      • Kallekustaakorkki

        Nimenomaan Urpo olisi ostanut uuden Polon.


      • TästäOnHyväJatkaa

        Nimenomaan Urpo hahhattelee autoliikkeitä soimaten tästä uutisesta, tarkemmin kun uutisen lukee, niin sehän on sisällöltään vain liikkeiden etujen mukainen ja takuu-uskovaisen kyykyttävä.


      • fargon
        TästäOnHyväJatkaa kirjoitti:

        Nimenomaan Urpo hahhattelee autoliikkeitä soimaten tästä uutisesta, tarkemmin kun uutisen lukee, niin sehän on sisällöltään vain liikkeiden etujen mukainen ja takuu-uskovaisen kyykyttävä.

        Suomalainen perseaukinen urpo yleensä kuvittelee ostavansa uuden auton, niinkuin ko. Tapauksessakin. Onneksi itsellä on kaksi toimivaa kättä ja toimiva pää yhdistettynä ahkeraan luonteeseen, ei tarvitse olla perseaukinen itkupilli, mutta kukin tyylillään...


    • njähnääääääää

      Hyvä että saadaan nämä huijarikusettajat vastuuseen. Tarkoitan: rehelliset autokauppiaat.

      • ggblog

        Hyvä että saadaan nämä kuningaskuluttajat ja takuu-uskovaiset ruotuun. Tarkoitan: pölvästit luulotteluineen, että liike kunnostelee auton uudeksi.
        Vaatimus: kaupanpurku tai 3200euroa. Lopputulos: 1000euroa.
        Melkoinen kädenojennus kuluttajariitalautakunnalta autokauppiaiden pussiin. Kiitos.


    • Lisäätätä

      Kyllä tonni on hyvä raha kun viitsi yrittää. Jobbarin kate meni siihen voi voi.

    • Järkipäähänostaessa

      Tuskin näkee penniäkään noista rahoista. Noita kahdentonnin autoja kauppaaville on turha vaahdota mistään mustista listosta tai muista. Ne vähät välittää maineenmenetyksestä kun sellaista ei ole koskaan ollutkaan. Petsettään pyyhkivät tuollaisilla suosituksilla.
      Ja kaikenkaikliaan tuonhintaisilta ritsoilta voi odottaa mitä vaan. Eihän myyjä voi kertoa osa osalta kuinka finaalissa ne ovat. Kaikki ne ovat finaalissa joka tapauksessa.
      Kannattaa pysyä erossa jos ei jaksa tai osaa tarkistaa autoa läpikotaisin.

    • Jazzi

      No suositus on julkinen, senkun sivuilta lukee ja hiphei runkkarin nimi selvillä alta aikayksikön trafi tiedustelun jälkeen. Älykääpiön vaatimus ei sitten ollut, kuin 2200 euroa ylimitoitettu ja taitaa tuo tonnikin jäädä saamatta, kun ei ole rahaa käräjöintiin, josta voi päätyä kalliin viidentoistatuhannan egen vanhan polon omistajaksi.

    • TästäOnHyväJatkaa

      Heh... takuu-uskovaiset, aina kaikesta valittajat, rehellisiä yrittäjiä jobbareiksi nimittelevät tyhjäntoimittajat kääntävät tämänkin uutisen "voitokseen". Hauskaa luettavaa, kertakaikkiaan.

      Tosiasiahan on, että jokaiselle autoliikkeelle sattuu vastaavanlaisia vahinkoja ja jokainen autoliike on joutunut/joutuu virhevastuuasioita kohtaamaan ja niihin kantaakin ottamaan ja kaupanjälkeistä rahaa siten "jakelemaan"... se nyt vaan kuuluu tämän alan riskeihin ja that´s it.

      Oleellistahan tässä uutisessa ei ole se, että liikkeelle on vahinko sattunut ja virhevastuukorvaus realisoitunut. Ehei... oleellisin sisältö uutisessa on se, miten hullu voi halvankin auton ostaja olla takuu-uskovaisuuksissaan; vaatii yli auton ostohinnan suuruista vahingonkorvausta tai rikkomansa auton noin vaan takaisin palauttamista, eli kaupanpurkua!?!?
      Tähän, ihan luonnollisestikin, alan yrittäjä on antanut totaalisen kieltävän vastauksen ja asia on viety kuluttajaneuvojalle arvioitavaksi. Siellä takuu-uskovaisen 3200euron vahingonkorvaus onkin kohtuullistunut 1000euron korvaukseksi perusteluin:

      "Ostajankin on auton käyttöikä ja ajomäärä sekä kauppahinta huomioon ottaen täytynyt varautua auton tavanomaisesta käytöstä ja ikääntymisestä aiheutuviin korjauskustannuksiin. Pelkästään se, että tällaista autoa joudutaan korjaamaan tai kunnostamaan, ei osoita, että autossa olisi virhe. Ostajan vaatimaan 3 129 euron korvaukseen tai kaupan purkuun lautakunta ei taipunut, koska auto tuli korjausten takia vastaavia autoja parempaan kuntoon. Sen sijaan se päätyi suosittelemaan 500 euron hinnan alennusta ja 500 euron korvausta vioista. "

      Toki noin halvassa autossa tuokin on yritystoiminnan kannalta kohtuuton ja tuo yksittäinen kauppa saattaakin kääntyä tappiolliseksi korvauksen jälkeen. Mutta mitäpä sitten? Jokaiselle autoliikkeelle, niin isolle kuin pienellekin, täysin jokapäiväistä kauraa että jokunen autokauppa kääntyy joskus tappiolliseksi ja joskus kuluttajaneuvonnan suositus on kohtuuton. Tällä kertaa suosituksen haku kuluttajaneuvonnasta oli kuitenkin autoliikkeen eduksi 2200euron säästön arvoinen. Ei paha?

      Lopputuloksena kyseinen liike toimii lakien mukaisesti korvauksen maksettuaan (miksipä ei maksaisi?), eikä missään nimessä kuulu tässäkin esiintyneiden itkupilli-hahhattelijoitten solvaamaan ryhmään "huonot liikkeet / huijariliikkeet" ja edelleenkin laskisin niinpäin, että liikehän tästä pikku episodista selviytyi "voittajana".
      Ei mikään autoliike parin viissatasen tuuleen heittelyyn kaadu. Elämä on.

      • Vanharisa

        Juuri noin tämä menee. Aika spede kaveri on ollut liikkeellä tuon korvausvaatimuksen kanssa. Toivottavasti oppii tapauksesta jotain. Aika kalliiksi on kahden tonnin auto tullut, niinkuin niillä tapana on ellei itsellä ole pajaa missä laittaa autoa.


    • ToimittajaJärkiinsä

      "Autoa koskeva vaatimustaso ei voi olla kovinkaan korkea, kun otetaan huomioon sen ikä, ajomäärä ja kauppahinta. ...yli 200 000 kilometriä ajettu pikkuauto tarvitsee perushuoltojen lisäksi remontteja."

      Joten onpas toimittaja Pentti J. Rönkkökin tullut järkiinsä; ensin lienee ollut tarkoitus mustamaalata pienliikkeitä, kunnes on huomannut ettei tässä ollutkaan siitä kyse vaan päinvastaisesta... ja muuttanut oeellisesti otsikkoa jälkikäteen:

      "Juttua muokattu 27.4.2016 kello 12.35: Otsikkoa tarkennettu, minimaalinen korvaus muutettu tonnin korvaukseksi."

      "Ostajan vaatimaan 3 129 euron korvaukseen tai kaupan purkuun lautakunta ei taipunut, koska auto tuli korjausten takia vastaavia autoja parempaan kuntoon. Sen sijaan se päätyi suosittelemaan 500 euron hinnan alennusta ja 500 euron korvausta vioista."

      Toimittaja P.J.Rönkkö olisi toki voinut muokata otsikon edelleenkin oikeudenmukaisemmaksi ja tarkoitusta vastaavaksi:

      "Kiista katkenneesta VW Polon jakohihnasta: Ostaja sai RUHTINAALLISEN KORVAUKSEN!"

      • HuhhahheiMAOvoitonvei

        Ruhtinaallinen on huono vertaus näin työnsankareiden juhlan alla. Huomenna kaikki punalippuja kaduille heiluttelemaan ja juhlistamaan alistettujen vuoden suurinta juhlaa jotta jaksatte taas paremmin palvella kapitalisti-isäntäänne.


      • Huonotvwskodaseataudi

        Vw tuote kyseessä niin tarkistus on syytä tehdä autotohtorilla.


      • pröötAuto
        Huonotvwskodaseataudi kirjoitti:

        Vw tuote kyseessä niin tarkistus on syytä tehdä autotohtorilla.

        Takuu-uskovainen kyseessä niin tarkistus on syytä tehdä psykiatrilla.


    • HAHsittenvaan

      "Kiista katkenneesta VW Polon jakohihnasta: Ostaja sai tonnin korvauksen !
      Hah hah haaa. Takuu-uskovainen itkupilli vaati kaupanpurkua tai 3200 ja sai tonnin korvauksen! Hah hah haaa.

      • pikkukauppiaspkseutu

        Sai suosituksen tonnin korvauksesta. Tuskin saa rahoja.


    • jäävuorenhuippu

      Taitaa jobbareilla niska punoittaa.

    • maksa_pois

      Jobbarin niska punottaa kun tonni lompakosta katoaa. Hah haaaaaa kusetuksella on paskainen loppu joten herra se on herrallakin perkeles. Jokaiselle hevoselle löytyy kuski joten nöyryyttä kehiin sillä tuomarin nuija pamahtaa niin siinä ei auta palopuheet joita mielellänne pidätte :D

      • TästäOnHyväJatkaa

        So what?
        Yhden tonnin viskaaminen huonosti menneen kaupan hyvityksenä ei kaada yhtäkään autoliikettä ja kuuluu silloin tällöin alan omituisuuksiin, kun korvaillaan jälkikäteen käytettyyn halpaankin autoon vikoja. Näitä sattuu niin isoille kuin pienillekin liikkeille yhtälailla molemmille.
        Ja kun tarkasti luet tapahtuman kulun (vaatimus 3200, sai tonnin) niin veikkaisin sen niskan punotuksen olevan siellä Polonsa korjauttaneen (jos omat rahat riitti?) ostajan puolella.
        Edelleen jos sisäistät tapahtumankulkua, niin "tuomarin nuija" ei ole vielä pamahtanut; nyt on vasta saatu suositus. Tuomarointiin ja nuijan heilutteluun on matkaa 1-2-vuotta ja muutama tuhat euroa oikeudenkäyntikuluja, mikäli ostaja tai myyjäliike kokee suosituksen epäoikeudenmukaiseksi ja haluaa oikeuden päätöksen asialle.


      • TuleeHyväVuosi2016
        TästäOnHyväJatkaa kirjoitti:

        So what?
        Yhden tonnin viskaaminen huonosti menneen kaupan hyvityksenä ei kaada yhtäkään autoliikettä ja kuuluu silloin tällöin alan omituisuuksiin, kun korvaillaan jälkikäteen käytettyyn halpaankin autoon vikoja. Näitä sattuu niin isoille kuin pienillekin liikkeille yhtälailla molemmille.
        Ja kun tarkasti luet tapahtuman kulun (vaatimus 3200, sai tonnin) niin veikkaisin sen niskan punotuksen olevan siellä Polonsa korjauttaneen (jos omat rahat riitti?) ostajan puolella.
        Edelleen jos sisäistät tapahtumankulkua, niin "tuomarin nuija" ei ole vielä pamahtanut; nyt on vasta saatu suositus. Tuomarointiin ja nuijan heilutteluun on matkaa 1-2-vuotta ja muutama tuhat euroa oikeudenkäyntikuluja, mikäli ostaja tai myyjäliike kokee suosituksen epäoikeudenmukaiseksi ja haluaa oikeuden päätöksen asialle.

        Mitäpä tästä opimme?
        AUTOLIIKKEEN kannattaa aina haetuttaa LAINMUKAINEN SUOSITUS kuluttajaneuvonnan kautta. Tässäkin tapauksessa LIIKE SÄÄSTI 2200euroa!
        Autoliike EI OLE PELASTUSARMEIJA / hyväntekeväisyysjärjestö eikä maksuautomaatti auton vikojen korjaamiseen.


    • Kaikkee

      kurjaa ne on keksinyt,kun takuun,ihan yrittäjien kiusaamista!
      Tietenkään TAKUU USKOVAISELLE ei pidä maksaa mitään.

      • TuleeHyväVuosi2016

        Ei, vaan takuu-uskovainen LUULOTTELEE käytetylle autolle TAKUUN, jota ei tietenkään ole.
        "Ne", eli lainsäätäjät, joiden mukaan kuluttajaneuvojat antavat suosituksensa tietävät, ettei TAKUUTA ole vaan virhevastuu ja sekin vahvasti rajattuna käytetyssä autossa.


      • takuu.vain.uusissa.autoi
        TuleeHyväVuosi2016 kirjoitti:

        Ei, vaan takuu-uskovainen LUULOTTELEE käytetylle autolle TAKUUN, jota ei tietenkään ole.
        "Ne", eli lainsäätäjät, joiden mukaan kuluttajaneuvojat antavat suosituksensa tietävät, ettei TAKUUTA ole vaan virhevastuu ja sekin vahvasti rajattuna käytetyssä autossa.

        Ei käytetyllä autolla ole automaattisesti mitään takuuta. Kauppias voi sellaisen antaa, mutta se pitää mainita erikseen kaupan yhteydessä.
        Kuka pösilö oikeasti luulee että kun ostaa puhkiajetun kahdentonnin auton jonka huolto-ohjelma on täysin retuperällä niin siihen saisi jonkinmoisen takuun automaattisesti.
        Myyjän ei saa piilotella vikoja ja hänen täytyy rehellisesti kertoa niistä, mutta muuten tuollaisen pommin ostaja on aivan omillaan. Ellei muuta erikseen sovita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe