kaksoisolentopalvelulla läpi pakkoruotsista

swedenyes

olen kuullut tälläisestä verkostosta jossa ideana on siis että mahdollisimman paljon sinun näköisesi ruotsinkielen taitoinen henkilö menee avoimeen tekemään virkaruotsin esiintyen sinuna maksua vastaan. onko kellään kokemuksia? mikä hintataso? mitkä seuraamukset on jos jää kiinni

149

1406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • danielixyx

      Aika tavallinen tämä järjestely akateemisissa piireissä! Itse löysin faijan kanssa netistä kaverin joka kävi juurikin avoimessa "minuna" pakkoruotsin. oli kevyt ja kätevä järjestely joka sopi faijallekin! Tämä kaveri kuulemma käynyt kurssin jo toistakymmentä kertaa :)
      Kontaktiopetusta oli 15 kertaa ja sovimme maksun jokaisen kerran jälkeen siten että tunnista maksoin 30 euron korvauksen faijan kanssa! Faija maksoi kaiken.
      Tämä on erittäin yleistä, tätä vartenhan avoimen kursseja järjestetään koska "kotikoulussa" on vaikeampi huijata! Useampi kaveri tehnyt samoin ja hinta taitaa olla juurikin tuo 30 euroa tunti. Lisäksi faija maksoi kertakorvauksena 400 euroa, joista 200 euroa ennen kurssia ja 200 euroa kurssin jälkeen. Materiaalimaksuja sovimme 80 euroa ja polttoainekustannukset verohallinnon ohjeen mukaisesti.
      Toivottavasti vastaus auttoi.

    • demier

      Mullaki vanhemmat makso ruotsin tällee... me maksettiin vaan kertakorvauksen 2 ja puol tonnii plus matkat ja sain tokariin hyväksytyn eikä tarttenu opisskella ruotsii yhtää suosittelen kaikille netist löytyy paljo vaik kaikkii suomenruotsalaisii sun muita mitkävoi käydä kurssin silleen.ja sitt on kaikkii tyyppei mitkä tekee duuniks tätä

      • perfect_body

        Itse olen vaan teetättänyt käännöstoimistolla aineet. Ope laittoikin että on virheetöntä tekstiä ;)


      • ammattilaiset_tekee
        perfect_body kirjoitti:

        Itse olen vaan teetättänyt käännöstoimistolla aineet. Ope laittoikin että on virheetöntä tekstiä ;)

        Käännöstoimistoa käytin minäkin, eikä moraalinhikeä pukkaa yhtään...


      • Saara_zz

        Käännöstoimisto on paras! Toki niitä naurattaa kun takuu jutun juonen! Yleensä annan suoraan vapaat kädet, ne tekee yleensä ihan kelpo tuotoksen!!


      • Luice
        perfect_body kirjoitti:

        Itse olen vaan teetättänyt käännöstoimistolla aineet. Ope laittoikin että on virheetöntä tekstiä ;)

        Kkäännöstoimisto on tehnyt kaikki mun esseet kun sanoin et saa vapaasti keksiä mitä kirjoittaa koska englannin kanssa tökkii.... enkä mä niitä tekstejä itse edes suomeksi jaksaisi keksiä. kyllä ne ilmeisesti sitä tekee enemmänkin siinä toimistossa. Tää kyl oli ulkomaisella MBA kurssilla mut kuitenkin. Maksaahan se mutta maksaahan se MBAkin. Ei tätä savottaa alkaisi köyhänä kulkemaan ;) pääasia että sai kunnon MBA paperit hyvästä koulusta niin näyttää cv hyvältä


      • PariisinMirka

        Käännöstoimisto on mielestäni aika vaivaton. Itse olen lähettänyt toimeksiannon tyyliin "kirjoittakaa essee tästä aiheesta" ja ne tekee sen suoraan MBA:ta varten enkuks! :) Toki hintaa tulee, mutta kunnon koulutuksesta sietää maksaa!


      • MBA2011
        perfect_body kirjoitti:

        Itse olen vaan teetättänyt käännöstoimistolla aineet. Ope laittoikin että on virheetöntä tekstiä ;)

        kKäännös toimiston apu on ollut korvaamatonta!!tuskin muutenolisin edes valmistunutkaan,,,sen verarn on niisssä tekemistä niissä tehtävissä. Että ei niistä ilman apua mitään tule!!Eikä Englanninkieli ole vahvuus mulle,,,eli apuja tarvii!!


    • BB_fani

      Tähän on lisättävä, että joissain kurssikeskuksissa missä käy "kiertävä opettaja", voinee neuvotella "vaihtoehtoisista suoritustavoista" eli sopii opettajan ja vanhempien kanssa miten kurssin käy sekä tietenkin minkälaisella kustannuksella, esim. "teemaesseet". Oon kuullut että näinkin on tehty. Toki kallis ratkaisu, mutta jos on umpikujassa ja vanhemmilla varakkuutta niin mikä jottei voi kysyä. "Teemaesseen" saa esim. käännöstoimiston kautta käännätettyä, jos sitä nyt jostain syystä muodollisesti kysytään.

      Toinen juttu on että näistä ei pitäisi hirveästi netissä huudella, tiedätte kyllä miksi. Muuten esim. tenteissä aletaan tarkastamaan eri tavalla henkkareita, sähköisissä ei voi käydä enää "sivupersoonia" ja tutkinnon saanti tulee käytännössä mahdottomaksi. Eli kun vanhempanne maksavat hiljaa olosta, niin olkaa hiljaa itsekin!

      • sini91

        Itse olen kaikki kurssit puurtanut läpi itse. Kielten kohdalla on tosin joskus tullut vähän mieleen opettajan vihjailuista juuri "kiertävien opettajien kohdalla", että tälläistä palvelua on tarjolla. Kyllä taitaa moraali olla hukassa, jos julkisesti näin tehdään todellakin tässä mittakaavassa!


    • Koijjareita_jokainen

      Jaahas ! Ai että tämmöistä touhua ja peliä. Ja samaa puliveivaamista meinaatte jatkaa lopun elämäänne kaikissa eteentulevissa tilanteissa. Bluffausta,koijjaamista,pelaamista, kieron peliä. Niin falskia, niin falskia että. Eikä sitten tippaakaan hävetä. Periytyvä sukuvika siis. hyh-hyh :)

      • stephen000

        Täytyy sanoa että mielummin itse matkustan ja harrastan kuin istun himassa lukemassa!


      • Joonatan345
        stephen000 kirjoitti:

        Täytyy sanoa että mielummin itse matkustan ja harrastan kuin istun himassa lukemassa!

        Mä myös!!


    • sininen_uni_95

      Kohdallani Ruotsi tuli "esteeksi". Sovin vanhempien kanssa suorituksen "ostosta" tämänkin osalta. Aikamoisen selvittelyn ja sopan kautta merkintä tuli kuin tulikin. Ilmeisesti oli hankalampi kuin muiden kurssien kohdalla. Kuitenkin: Läpi, jee! En tiedä paljonko maksoi, ilmeisesti ei ihan halvaksi tullut, mutta läpi on läpi, ei se mua kiinnosta :)

      Tuolle "koijjareita jokainen" -nimimerkille: Varmasti jokainen on jonkin arvosanan ostanut tai käyttänyt toista tentissä. Relax! Turha moralisoida, ei kaikkee voi hallita. Relax and enjoy!

    • paprut_nopee

      ei täs sinänsä mitään uutta oo. kolme vuotta sit oli sama meininki ja aika yleistähän tää on. varmaan toistakyt kurssii meni täl periaatteel aika monella, ruotsi yks vaan muiden joukossa. Vaikeet kurssit kannattaa ulkoistaa muille ketkä jaksaa hinkkaa kirjaa. Ku tarvii paprut nopee, fyrkkaa vaan tiskiin! ja arvosanojen korotukseen voi hölmöimmillään tepsii pullo / soitto faijalta :)

      • tuloksettulokset

        On munki mielestä tosi yleistä, itse kymmeniä kursseja näin "suorittaneena". Ei muuta ku kyselee vaan rohkeesti ja laittakaa vanhemmat asialle ni tulee tuloksii!


      • Hdjd
        tuloksettulokset kirjoitti:

        On munki mielestä tosi yleistä, itse kymmeniä kursseja näin "suorittaneena". Ei muuta ku kyselee vaan rohkeesti ja laittakaa vanhemmat asialle ni tulee tuloksii!

        Vanhemmat?? Eikö aikuiset ihmiset osaa itse asioitaan hoitaa?


      • MBAMBA
        Hdjd kirjoitti:

        Vanhemmat?? Eikö aikuiset ihmiset osaa itse asioitaan hoitaa?

        Mitä väliä sillä on, kuka sen hoitaa????????


    • huhhuuuu

      Kyllä täytyy sanoa, että on tyhmää porukkaa!

      • kekekekee

        Ei tämä tyhmäksi tee. Tyhmä paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä. Pienet €€€€ panostukset vanhemmilta säästää tuhottomasti aikaa ja vaivaa. Ei kaikkia kursseja ole kaikille tarkoitettu. Sitä varten voi ostaa suorittajan.


      • hanki_elama

        Mitä sitte itse teet? opiskelet ne kurssit ja kirjat itte? voi LOL, get a life!!


      • aggreement
        hanki_elama kirjoitti:

        Mitä sitte itse teet? opiskelet ne kurssit ja kirjat itte? voi LOL, get a life!!

        I feel u! Mä oon täysin identtinen mieleltä ton asian kanssa. On tyhmää opetella kaikenmaailman kirjat ulkoo ei niistä lukemalla opi!!


      • xlax
        hanki_elama kirjoitti:

        Mitä sitte itse teet? opiskelet ne kurssit ja kirjat itte? voi LOL, get a life!!

        Peukku tälle. Ei siinä ole mitään järkeä!


    • helpompi_tie

      Itse olen käynyt lähinnä orientoivat opinnot itse, muut olen saanut "ulkoistettua". "Opintovauhti" on loistava ja menestys myös.

      Itse en todellakaan aio nenä kiinni kirjassa istua. Haluan pelata, purjehtia ja matkailla ja olla kavereiden kanssa!

      Tentit on rahakysymys. Jonkun vanhemmilla sitä vaan on...

      • lindiliinu

        Mullaki menee tärkeemmät asiat opintojen edelle.


    • vaihtoehdot

      PÄÄSYKOKEET!
      Tuli pääsykokeista mieleen ettei iskä tahtonut löytää ketään kuka olisi vastannut mun alan pääsykokeista --- eli miten te muut olette hankkineet "pääsykoevaihtoehdon"? En viitti omaa alaa ja aluetta sanoa mutta sellainen tosi tosi suosittu on kyseessä.

      Vanhempien kautta pääsittekö vai oletteko itse kyselleet? Osassa ilmeisesti helpompaa ja osassa vaikeampaa.

      Nyt jouduin osallistumaan itse pääsykokeisiin (LOL) kun ei saatu rahallakaan sisäänpääsyä, en tajunnut mitään nistä hiton pääsykoekysymyksistä joten keskeytin sen, mutta nyt ensi vuonna iskän kaverilla kait jotain kontakteja että sais ostettuu...

      Niin ärsyttävää kun joutuu odottaa! Ja tässä ei todellakaan ole rahasta kiinni et mikä hitto tässä mättää!!!

      • kcdkdldl

        Ei edes oma äidinkielesi (suomi vai viro) näköjään ota sujuakseen.

        Et ole tuota perusosaamista saanut ostettua?


      • kati_97

        Aika läppä :)
        Kannattaa pyytää vanhempii aktiivisesti toimii tän asian puolest. Vähä vissiin vaan vanhempies aikaansaamattomuutta enemmän ku sun omaa saamattomuutta. Millasil summil pelailitte?


    • menestyksenolemus

      Musta noiden kaksoisolentojen hankkiminen ja ainainen maksaminen on ajatuksenakin hankala. Siksi mun faija osti mulle saman tien koko tutkintotodistuksen erinomaisin arvosanoin. Pääsin sillä jo 21-vuotiaana alani huippupaikalle ja -palkalle.

      • kjdjdkdk

        Mulla ihan sama juttu! Kalliiksi tuli vanhemmille, mutta kyllä kannatti.

        Oletko koskaan joutunut tilanteeseen, jossa tietämättömyytesi ja oppimattomuutesi selviää? Minulla on ollut pari kertaa tosi lähellä.


      • Se_alipalkattu_valopää
        kjdjdkdk kirjoitti:

        Mulla ihan sama juttu! Kalliiksi tuli vanhemmille, mutta kyllä kannatti.

        Oletko koskaan joutunut tilanteeseen, jossa tietämättömyytesi ja oppimattomuutesi selviää? Minulla on ollut pari kertaa tosi lähellä.

        Jos olet saanut päällikköpaikan jo 25v. heti yliopiston jälkeen, niin tietämättömyytesi ja oppimattomuutesi ja tyhmyytesi on vain pelietu ja meriitti. Herrahissi on sinulle valmis. Suurin osa firmojen päälliköistä on puhuvia päitä ilman substanssia ja osaamista. Hankalat jutut tietenkin delegoit sille firman alipalkatulle valopäälle joka jaksaa ottaa asioista selvän ja ratkaista ongelmat. Hän tekee työsi ja Sinä korjaat hedelmät :) Etenet raketinomaisesti urallasi kohti huippua.


      • menestyksenolemus
        Se_alipalkattu_valopää kirjoitti:

        Jos olet saanut päällikköpaikan jo 25v. heti yliopiston jälkeen, niin tietämättömyytesi ja oppimattomuutesi ja tyhmyytesi on vain pelietu ja meriitti. Herrahissi on sinulle valmis. Suurin osa firmojen päälliköistä on puhuvia päitä ilman substanssia ja osaamista. Hankalat jutut tietenkin delegoit sille firman alipalkatulle valopäälle joka jaksaa ottaa asioista selvän ja ratkaista ongelmat. Hän tekee työsi ja Sinä korjaat hedelmät :) Etenet raketinomaisesti urallasi kohti huippua.

        Juuri näin minulle on käynyt! Vanhemmat osti paperit ja osti paikat. Olen tosi tyytyväinen järjestelyyn. Työ on jotakin myös opettanut mutta oeellista on hyvä palkka ja hyvä alaiset. Maisema ikkunasta pitää olla mielellään puistoon tai merelle päin ja autona mieluiten eurooppalainen.


      • kiinnostunu--

        mekin mietitään perheen kaa mistä ostas eli anna suosituksii,,, pliide, mist ostit ja paljo makso ja mikä tutkinto,,, pitää olla joku vähä parenpi


      • menestyksenolemus
        kiinnostunu-- kirjoitti:

        mekin mietitään perheen kaa mistä ostas eli anna suosituksii,,, pliide, mist ostit ja paljo makso ja mikä tutkinto,,, pitää olla joku vähä parenpi

        Nää on pienen sisäpiirin juttuja, kaikille ei kerrota. Mutta sulle ehkä. Riippuu sun faijan maksukyvystä ja -halusta.


      • cassucas
        kiinnostunu-- kirjoitti:

        mekin mietitään perheen kaa mistä ostas eli anna suosituksii,,, pliide, mist ostit ja paljo makso ja mikä tutkinto,,, pitää olla joku vähä parenpi

        Haluutko ostaa koti- vai ulkomaiselta?
        Ulkomainen: tarvii Master/Amex/Visa --> Sopimisesta paperit nopeasti, järkkäävät "kirjanpidot" kun osaa kysellä
        Kotimainen: Enemmän työtä, kartoitusta, suhteita, lompakosta menee useammalle ja kannattaa varautua enempään, joissain tutkinnoissa mahdoton.

        Tälläkin foorumilla kait tarjotaan "paperit käteen" -periaatteella palvelua?? En tiedä.


      • troll_hunter
        kjdjdkdk kirjoitti:

        Mulla ihan sama juttu! Kalliiksi tuli vanhemmille, mutta kyllä kannatti.

        Oletko koskaan joutunut tilanteeseen, jossa tietämättömyytesi ja oppimattomuutesi selviää? Minulla on ollut pari kertaa tosi lähellä.

        Tää on trolli!


      • Hiiman96

        Virkamiesruotsi on kurssina hankala. Kaksikielisen viranomaisen palveluksessa tarvitaan molemmat kielitaidot. Kaksikielisyys on hieno asia. Ruotsin kurssin läpäisy vaatii rohkeutta. Suullinen koe on vaikeampi kuin kirjoituskoe. Ongelma ruotsin kanssa voi kostautua.
        Tarvitaan tukea ruotsin kielen opiskeluun. Ruotsin kielen valmennuskurssi voi olla avuksi. Ruotsin kielen kertauskurssi voi olla kallis.
        Ammattikorkeakoulun ruotsin kielen osaamisvaatimus on sama kuin yliopiston ruotsin kielen osaamisvaatimus.
        Pakkoruotsikurssista ei voi puhua, koska kukaan ei ole kurssilla vastentahtoisesti. Sieltä pääsee pois.
        Ruotsin kurssin arviointi annetaan aina, vaikkei suullinen koe tai kirjallinen koe menisi läpi.
        Ruotsin kielen osaamisvaatimus luultavasti pysyy. Arviointinsa on tyydyttävät taidot, hyvät taidot ja kiitettävät tiedot tai numeroarviointi.
        Tutkintotodistus sisältää maininnan osaamistasosta tai siitä, jos on tapahtunut vapautus virkamiesruotsista eli vapautus ruotsin kielen opetuksesta.


    • juristisks_iisisti

      Tallinnan yliopistoon pääsee opiskelee helsingissä vaikka juristiksi! Mun faija maksaa mulle juristin koulutuksen siel. on kuulemma helpot tentit vähä sinnepäin, ei pääsykokeita, ei ruotsia, lungii meininkii ja aidon juristin paperit vaan pelkäl massilla.

      mun kaverit käyny näissä "svenska" kouluissa ostaa papruja mutta toi tallinnan setti on aika hyvä. Faija on ostanut mulle ulkomailta jo 2 MSc:tä mutta haluisin kotimaisen, tallinna lähin joten rahaa tiskii! siis opiskelu hesas jos joku ei tajunnu niin goooogleen vaan tallinna university law school helsinki nii löytyy

      Miten muut, onko tallinann halvat paprut kiinnostaneet? onko kokemuksii ?

      • kirjat_on_toopeille

        Olen myös kiinnostunut tästä mahdollisuudesta. Tutustuin nettisivuihin ja puhuin jo faijalle. Oon kans käynyt "opiskelemassa" ulkomailla BSc MSc mutta en siis ollut luennoilla tai mitään, lähinnä vaan hengailin meijän perhetuttujen kaa :)

        Onko tossa pakko käydä tentit, vai onko mahista "päästä helpommalla" kun en ite ala lukee mitään järkyttävää määrää tekstejä. Voin kyl välil käydä luennol ainaki jos on chicksejä ;)


    • ostetut_on_turhia

      Sopiiko arvon herrasväeltä kysyä, minkä takia te ostatte noita todistuksia? Suhteet on ne, millä mennään, ei todistukset.

      Esimerkki: Faija soitti yhelle kaverille, pääsisinkö --> pääsin --> vakijobi --> urakehitys --> massii

      Toinen esimerkki voisi olla: hinataan kirjoja --> tentit --> haetaan harjotteluu jne. Vähä ählyy! Mä haluun ainaki nopee duuniin ja pääsinki 1 soitolla.

      Mä en ainakaan arvosta papruja, on mullakin MSc ulkomailta mut mitä sit? Mun kaverilla on kolme. Ei ne papereiden osto opeta. Käytä päätä - käytä suhteita!

      Ja ps. ala bloggaa, saat arvostusta
      ja pps. verkostoidu samanmielisten kanssa
      ja ppps. nauti elämästä, näit on vaan 1

      • almost_every_day_student

        mist bloggaat, oon ite ajatellu jotai life-style blogii niinku kahviloit ja ruokaa ja vaatteit jne. me matkustellaan paljo perheen kaa ja opiskelen jenkeis just parhaillaan :) jaany vaan opinnot vahemmalle mut ne etenee :)


      • can_you

        Mulla on vaha samanlainen tarina taustalla. Sain vanhempien kautta paikan aika herkkuduunista ja silla tiella olen taalla ulkomailla. Periaatteessa en oo kayny muuta kuin peruskoulun, ja kun on oikeat suhteet, koulutuksella ei oo mitaan valia. Kannattaa yrittaa sellaseen duuniin missa saa paljon vapauksia, jokin johtotason tyo niinkuin mulla.


    • looking_for_the_MBA

      Help! Haussa MBA jonka saa _puhtaalla rahalla_ eli ei mitään esseitä/muuta shittii.

      sinänsä hinnast ei oo välii mut pitäs olla jonku paremman koulun etä-MBA ja tosiaan niin ettei mitään esseitä tai sit vaihtoehtoisesti tähän joku palvelupaketti

      • rahallasaa

        Itse sain MBA:n suoritettua hyvämaineisessa jenkkiyliopistossa. Hintaa tuli < 150K$ ja kirjalliset teetätin tutulla, joka on käytännössä ammattilainen. Aikaa meni kaikkinensa vajaat pari vuotta, sähköpostitkin meni suoraan tälle tutulle joten siitä sisällöstä en tiedä yhtään. Tutulle maksoin vielä päälle töiden mukaan. Käännöstoimiston kautta meni kirjalliset vielä korjattavaksi, saatiin pilkut paikalleen.

        Kiitettävää pukkasi ja ainakin omissa piireissä tämä on todella tyypillistä.

        MBA sinänsä on arvostettu, vaikka en "oppinut" mitään. Olen lapsesta asti nähnyt bisnestä, eikä millään koululla ole yhtään mitään annettavaa koska osaan jo käytännössä kaiken, paremmin kuin moni proffa. MBA tästä yliopistosta on kuitenkin sellainen, että sillä tekee vaikutuksen, ja siksi sen ostin.


      • yks_tyttö

        Hei, kiitti viestistä. Itse suoritin MBA:n hyvin samalla tavalla. Käännöstoimiston sijasta käytin tosin miestäni ja osallistuin kyllä seminaareihin verkostoitumismielessä. MBA:lla ei nyt lähtökohtaisesti olekaan muuta tarkoitusta kuin kerätä järjestäjälleen rahaa, toki muodollisia tehtäviä on. Niihin kannattaa käyttää kolmatta osapuolta.


      • kirjan_oppinut

        On selvää, että osaaminen ei kehity tuollaisessa tilanteessa ollenkaan. Griffinin (1975) mukaan "henkilö, joka ostaa tutkinnon, menettää oppimisen mukana tulevan itsensä kehittämisen mahdollisuuden. Ostetun tutkinnon kautta ihmisen itsensä kehittämisen mahdollisuus katoaa". On myös todettava, että osaaminen on riippuvainen yksilöstä (Numminen et al., 1977) mutta osaamista voi kehittää opiskelemalla (Nilsiä 1980).
        Suosittelenkin siis sinua opiskelemaan itse, eikä hankkimaan tutkintoja ostamalla!


    • kjfjfjfjfjfjf

      Ostin juristin paperit Suomesta. Faija maksoi ja massia löytyy!

      Laista en valitettavasti ymmärrä mitään, jäänköhän kiinni joskus?

      • tyton_nakoinen

        balttiasta saa paprut halvalla juristin meinaan ja sitten vaan tutkinnon rinnastustesti suomessa ja AVOT (sivupersoonan avulla)


      • menestyksenolemus

        Niin niin, mulla on Suomesta ostetut ja maksetut paperit, mutta pitääkö juristin osata jotakin?


      • tyton_nakoinen

        no eiköhän se idea oo se että saat hyvän duunin, et sillon jää yksin ja voi kysyy. tuskin sä mikään court room lawyer haluut olla. lähinnä titteli on se juttu. en mä ainakaan ala hikoilee jossain konttoris ma-pe 8-16


      • tallinna
        tyton_nakoinen kirjoitti:

        balttiasta saa paprut halvalla juristin meinaan ja sitten vaan tutkinnon rinnastustesti suomessa ja AVOT (sivupersoonan avulla)

        Bolognan kautta Suomessa saa juristin paprut käytännössä ilmaiseksi ja helposti. Jos ei halua mennä merta edemmäs kalaan, Tallinnan yliopisto järkkää kurssit stadissa...


    • Huonorölli

      Huono trolli, olet nimittäin liian usein ja tiuhaan kirjoittanut ja vastaillut itsellesi.

      Totta sinsä, että Virossa saa rahalla tutkinnot, mutta sillä tutkinnolla et tee yhtään mitään Suomessa. Sitä ei arvosteta eikä se päde Suomessa. Lisäksi jos ostat tutkintoja ja pääset töihin, mutta hajuakaan ei ole itse asiasta eikä edes perusasioista, etkä ymmärrä koko alasta mitään, teet aika nopeaa suuremman luokan kökköjä virkavirheitä ja ne maksaa loppupeleissä sinulle, juuri sinulle.

      • kaikkiEiTrollaa

        Tähän kommentti vastauksena, että täällä on selkeästi trolli joukossa, mutta olen pari kommenttia tehnyt, enkä tod. ole trolli. Trollailtu täällä toki on mutta ei kaikissa kommenteissa.

        Lähinnä se on todellakin monella aidosti mielessä, miten rahalla voi opintoja nopeuttaa. Raha kuin on vain rahaa, sillä ei saa aikaa mutta tutkintoja saa. Eli ei kaikki trollaa vaikka joku trollaakin :)

        Ruotsi on arsesta ja läpi pääsee muullakin kuin puurtamisella. Oikeat narut käteen ja nyppimään. Osalla vanhemmat tukee, osalla ei. Täällä tuetaan ja apu otetaan vastaan.


      • Asennevammastaeroon

        Eihän ruotsia tarvitse lukea kun ne pakolliset kurssit. Kyllä vähemmän osaavakin niistä selviää. Laitat vaan lukuaikataulun löysemmäksi ja pidemmälle tähtäimelle. Ei se niin kauheaa ole, asennevamma se on se kauhein asia. Ajattele, että luet ne väkisin ja sitten saat keskittyä siihen mistä itse tykkäät.


      • ihanhuonotrolli3
        kaikkiEiTrollaa kirjoitti:

        Tähän kommentti vastauksena, että täällä on selkeästi trolli joukossa, mutta olen pari kommenttia tehnyt, enkä tod. ole trolli. Trollailtu täällä toki on mutta ei kaikissa kommenteissa.

        Lähinnä se on todellakin monella aidosti mielessä, miten rahalla voi opintoja nopeuttaa. Raha kuin on vain rahaa, sillä ei saa aikaa mutta tutkintoja saa. Eli ei kaikki trollaa vaikka joku trollaakin :)

        Ruotsi on arsesta ja läpi pääsee muullakin kuin puurtamisella. Oikeat narut käteen ja nyppimään. Osalla vanhemmat tukee, osalla ei. Täällä tuetaan ja apu otetaan vastaan.

        Et ole geeneiltäsi kovin fiksu ja sen vuoksi isäsi ja äitisi joutuvat auttamaan sinua

        Ja mistä tiedän?

        1. Et ole edes ruotsin kielen alkeita oppinut, vaan mieluummin turvaudut vilppiin ja vanhempiisi. Saatko vielä äitisi tissimaitoa?

        2. Tekstisi on täynnä virheitä ja kirjoitat kuin virolaiset. Mikä on äidinkielesi?


      • trolliwetaw4t
        kaikkiEiTrollaa kirjoitti:

        Tähän kommentti vastauksena, että täällä on selkeästi trolli joukossa, mutta olen pari kommenttia tehnyt, enkä tod. ole trolli. Trollailtu täällä toki on mutta ei kaikissa kommenteissa.

        Lähinnä se on todellakin monella aidosti mielessä, miten rahalla voi opintoja nopeuttaa. Raha kuin on vain rahaa, sillä ei saa aikaa mutta tutkintoja saa. Eli ei kaikki trollaa vaikka joku trollaakin :)

        Ruotsi on arsesta ja läpi pääsee muullakin kuin puurtamisella. Oikeat narut käteen ja nyppimään. Osalla vanhemmat tukee, osalla ei. Täällä tuetaan ja apu otetaan vastaan.

        trolli trolli


      • santtu_xxx
        kaikkiEiTrollaa kirjoitti:

        Tähän kommentti vastauksena, että täällä on selkeästi trolli joukossa, mutta olen pari kommenttia tehnyt, enkä tod. ole trolli. Trollailtu täällä toki on mutta ei kaikissa kommenteissa.

        Lähinnä se on todellakin monella aidosti mielessä, miten rahalla voi opintoja nopeuttaa. Raha kuin on vain rahaa, sillä ei saa aikaa mutta tutkintoja saa. Eli ei kaikki trollaa vaikka joku trollaakin :)

        Ruotsi on arsesta ja läpi pääsee muullakin kuin puurtamisella. Oikeat narut käteen ja nyppimään. Osalla vanhemmat tukee, osalla ei. Täällä tuetaan ja apu otetaan vastaan.

        ISO PEUKKU TÄLLE!


      • rahalla_saa_saa
        Asennevammastaeroon kirjoitti:

        Eihän ruotsia tarvitse lukea kun ne pakolliset kurssit. Kyllä vähemmän osaavakin niistä selviää. Laitat vaan lukuaikataulun löysemmäksi ja pidemmälle tähtäimelle. Ei se niin kauheaa ole, asennevamma se on se kauhein asia. Ajattele, että luet ne väkisin ja sitten saat keskittyä siihen mistä itse tykkäät.

        Pakolliset kurssit? Ei tässä kyse lukiosta ole sentään. Lukiossa arvosanoihin pystyi vaikuttamaan todella helposti "muullakin kuin opiskelulla", nimittäin suhteilla, pienillä muistamisilla jne. Kirjoitukset sitten vähän niin tai näin, mutta niihin auttoi yksityisopettajat eri aineista.


      • Todella_helppoa
        rahalla_saa_saa kirjoitti:

        Pakolliset kurssit? Ei tässä kyse lukiosta ole sentään. Lukiossa arvosanoihin pystyi vaikuttamaan todella helposti "muullakin kuin opiskelulla", nimittäin suhteilla, pienillä muistamisilla jne. Kirjoitukset sitten vähän niin tai näin, mutta niihin auttoi yksityisopettajat eri aineista.

        Meidän iskä taas osti minun abivuotenani lukion opettajakunnan lisäksi koko ylioppilaslautakunnan ja sain 16 ällää sekä kympin keskiarvon. Tulos julistettiin salaiseksi, etten olisi turhaan joutunut julkisen kohun kohteeksi.

        Olipa helppo valita sopiva yliopisto ja tiedekunta tuollaisella ylivoimaisella näytöllä.


      • trol_hunter_94

        Been there done that, honey. Satun vaan tietää et oot trolli :)


    • kikikia

      Mulla ihan kaveri kävi Ruotsin kurssin. Sovittiin maksu sille. Tää on ihan hyvä tapa järjestellä kurssi.

      • Sudahideen

        Samanlainen kokemus itsellä. AMK. Onko yleistä?


    • kdjhdkdkdk

      Miten tyhmä pitää olla ettei pääse ruotsin kurssista läpi itse - helpoimpia kieliä maailmassa? Parempi faijan on tehdä kurssi-ostokset vaativampia opintoja varten.

      Ps. Välillä käy sillä tavalla, että olisi hauskaa osata jotakin aiheesta, josta on ostanut paperit. Alaiseni varmaan pitää minua välillä ihan taukkina, kun en osaa mitään, mutta sanon vain että olen unohtanut asiat.

      • santtu_xxx0

        Meillä ainakin vanhemmat tukee opiskelua. En tiedä teidän perheestä. En jää näitten kurssiaisioitten kanssa yksin. Jos vanhemmat ei maksaisi, istuisin varmaan viikoittain opiskelemassa!!!!


      • Sarita-bb

        Kyllä min mielestä on OK ostaa todistus. Sitten ei tarvitse istua koulussa!


    • aino_96

      Heipä hei, tuleva fuksi täällä kirjoittelee :)

      Miten te vuoden alussa "otatte kontaktin sopimusasioissa" opettajaan? Onko parempi että vanhemmat soittaa ja sopii, vai onko parempi että itse kysyy suoraan?

      Tuntuu vaan jotenkin hölmöltä mennä ekan tunnin jälkeen kysymään että "Hei, ole kuullut että suoritusmerkinnöistä ja arvosanoista voisi sopia eri suoritusmuotoja pientä korvausta vastaan vaivannäöstä".

      Miten te lähestytte? Oon kuitenkin ujo tyttö, enkä mikään kieroilija!

      Iskä sanoi, että se voi myös hoitaa soittelut, koska sillä on tuttuja siellä.

      lisäksi lahjat: Varaanko käteistä (ja paljon, 500 vai tonni) ja annetaanko ne samalla tavalla kuin lukiossa eli opettajan lokerikkoon huomaamatta kuoressa? Vai jotenkin parkkipaikalla koulun jälkeen? Mistä näitä voi tietää!!!!

      Mitä mieltä ootte, ja miten itse ootte hoitaneet nämä?

      • kssjsjjs

        Aino: sinä voit antaa proffalle pillua! Sillä saat saman aikaiseksi kuin rahallakin. Ujolla tytöllä ehkä enemmänkin.


      • aino_96

        Kiitos vaan vinkistä, mutta mulla on jo poikaystävä, eikä se oo tod. mikään proffa... :) Mutta voisin olettaa, että jotkut vähävaraiset voivat joutua näihin "proffien lisätentteihin", mistä ei tosin paljon puhuta.


      • suoraanasiaan007

        Mä kysyn asiasta suoraan opettajalta kurssin aluksi. Sitten villinä vinkkinä, että jos opettajat nihkeitä, toimistohenkilökunta voi joskus auttaa.


      • P_ja_P
        kssjsjjs kirjoitti:

        Aino: sinä voit antaa proffalle pillua! Sillä saat saman aikaiseksi kuin rahallakin. Ujolla tytöllä ehkä enemmänkin.

        Minä kysyin opettajalta, että kelpaako pillu ja perse maksuksi. Molemmat kyllä kelpasi, mutta hän vaati koeajoa. Poikaystävä ei ollut asiaa vastaan.


      • jsgsjskjsk
        P_ja_P kirjoitti:

        Minä kysyin opettajalta, että kelpaako pillu ja perse maksuksi. Molemmat kyllä kelpasi, mutta hän vaati koeajoa. Poikaystävä ei ollut asiaa vastaan.

        Siis sinun poikaystäväsi vaiko opettajan poikaystävä ei ollut pillulla ja perseellä maksamista vastaan?


    • Niksu_91

      Oisko vinkkejä ”sopivista kursseista” vaikka avoimessa?

      • Rhythm

        Kyl mä luulen et kaikis avoimia onnistuu niin et varaat ittes kurssille ja meet sinne sitten ekan tunnin alussa kysytty opettajalta ehtiikö jutella ja vilauttaa rahaa yleensä tajuaa heti mikä meininki sitten kysyy voiko saada tenttiin apupisteitä ja sitten siitä vaan eteenpäin on toiminut kaikilla kerroilla eikä isän tarvii soittaa! Joskus toki on isä soittanut opelle suoraan se auttaa yleensä paremmin kun isä osaa kuitenkin puhua aika suoraan tavallaan ite noloa kysyy pääseekö rahalla siksi on kivampi että isä kysyy


      • Heini931

        Mikä on sun mielestä sopiva korvaus kurssista? Iskä soittaa joku päivä mutta mietittiin hintoja.


      • Lari-kari

        Korkeakoulu vai 2. aste?

        Hatusta sellainen 1K€


      • Pappamaksaa

        Miksi nämä on aina "iskä sitä ja tätä"?
        Käyttäkää mielikuvitusta tarinoita keksiessänne! Menee uskottavuus. Äiti, isä, velipuoli, enonsisko... riittäähän noita roolihahmoja tarinoissa.


      • Nimimerkitön1114

        Mitä väliä sillä oikeesti on, että faija maksaa siitä, että pääsee helpommalla? Osalla on vanhemmat, mitkä välittää! En lähtis suustani aukomaan siitä, jos toiset saa vanhemmiltaan rahaa! Nolo olis olla ottamatta rahaa ja istua ite lukemassa.


      • DanielKik
        Pappamaksaa kirjoitti:

        Miksi nämä on aina "iskä sitä ja tätä"?
        Käyttäkää mielikuvitusta tarinoita keksiessänne! Menee uskottavuus. Äiti, isä, velipuoli, enonsisko... riittäähän noita roolihahmoja tarinoissa.

        Siis harmittaako se että iskä on maksaja? Iskä on perheen pää ja päättää rahasta. So what?


      • lindalii0
        Nimimerkitön1114 kirjoitti:

        Mitä väliä sillä oikeesti on, että faija maksaa siitä, että pääsee helpommalla? Osalla on vanhemmat, mitkä välittää! En lähtis suustani aukomaan siitä, jos toiset saa vanhemmiltaan rahaa! Nolo olis olla ottamatta rahaa ja istua ite lukemassa.

        Munkin iskä helppaa rahalla, eikä mua se nolota. Se nolottas jos lukisin illat kirjoja.


    • PleiPlayboi

      Mba:n saa rahal, paprut tulee postis paris viikos tilauksest. Faijan master kävi maksuun

      • Turotaylor

        Oon kans MBA mutta haluun myös kotimaisen korkeakoulun. MBA oli pirun kallis (siis oikeesti kallis) vaikka vanhemmat varakkaita.

        Joku aiemmin kirjoitti siitä, että MBA kannattaa suorittaa siten, että teetättää tehtävät ammattilaisella ja tarvittaessa kääntäjällä. Näin omalla kohdallanikin toimittiin ja papereista tuli kerrassaan loistavat :)

        MBA:n kokonaishintaa en aio tässä kertoa koska se kuulostaisi kehumiselta. Sen sanon, että erittäin kalliiksi tuli, mutta teki CV:n kerrassaan komeaksi.

        Vinkkini on, että kouluttautukaa ja maksakaa kunnon työstä kunnon korvaus. Koulutusta arvostetaan ja siksi siitä kannattaa maksaa.

        Rahalla saa ja hevosella pääsee :)


    • Turotaylor

      Itse suoritin ruotsin kaverin kautta niin että meni kurssille mun puolesta. Faija maksoi koko lystistä 2000 euroa mistä sain kuitin ja kaveri maksoi verot. En itse olisi jaksanut edes yrittää. Muita kursseja suoritin AMK:Ssa samalla tavalla kaverin kautta. Joskus opettajat huomaa ja silloin on hyvä muistaa pienellä lahjalla. Ilman iskän rahallista panostusta mä luultavasti lukisin joka päivä kirjoja ja istuisin luennolla. Intohimo on kuitenkin muualla, siksi pikku kevennys tekee terää.

    • Ray_ban_girl

      Tallinnan yliopisto opettaa oikeustiedettä Helsingissä siten, että sieltä valmistuu tutkintoon, joka rinnastuu kotimaiseksi oikeustieteen maisteri -tutkinnoksi. Itse ajattelin tätä, koska se olisi helppoa suorittaa rahalla. Eli juristiksi ei tarvitse lukea miljoonaa kirjaa ;)

      Homma menee siis niin kait että eka on Skype-haastattelu ja sitten ne katsoo yo-todistuksen. Vanhemmat tekee tilisiirrot ja opinnot alkaa. Onko kokemuksia meneekö oikeesti näin helposti? Siis 100% ei pääsykoetta???

    • Mielenkiintoista__

      Millä aloilla ja koulutusasteilla tämä systeemi toimii? Osa tästä keskustelusta varmaan nimittäin ihan totta, osa selkeää bluffia.

      • 111Kivinentie

        No itse opiskelin aikoinaan Suomessa ja aika tavallista tama oli. Nyt ulkomailla ja ajattelin myos ostaa MBA:n ja kartoitin jo kaantajan hintoja.

        Onko vinkkeja helposta MBA:sta? Siis rahat tiskiin ja paperit kateen?


      • Sultans

        En ite oo maksanut, mutta eiköhän tää lukioissa ja korkeakouluissa pyöri?


    • Urpojenmaa

      Jos näistä jutuista puoletkaan totta, niin ei ihan penaalin terävimpiä kyniä tää porukka. Täällähän näistä nimittäin kannattaa meuhkata.

      • Sanni_87

        Samaa mieltä. Urpot huutelee täällä ja trollaa.


    • Selkärankaa

      No huh huh. Ei olisi tullut mieleenkään, että joku muu tekisi minun tenttejä, opintoja tai muitakaan töitä.

      Monimuoto-opinnot, etäopinnot, verkkotentit yms. murentaa takuuta siitä, että tutkinnon suorittanut ihminen olisi oikeasti osaava. Varakkaat voivat pian ostaa tohtorin tutkinnonkin itselleen - ellei niin jo tapahdu.

      Ja kuten joku jo täällä sanoikin - vilpilläkö te ratkaisette kaikki eteenne tulevat haasteet elämässänne sitten jatkossakin?

    • Passi_ja_hammasharja

      Kannattaa muuttaa Venäjälle tai entisen Neuvostoliiton eteläosan tasavaltoihin joksikin toviksi. Siellä voi ostaa vaikka tohtorin tutkinnon, jos rahaa riittää. Eikä tarvitse olla huolissaan, vaikka paikallista kieltä ei osaisi sanaakaan, tutkinto kyllä järjestyy.

      • Surfer_girl

        EU:n sisältä saa erittäin pätevät paperit rahalla, ei kukaan osta nykyisin Venäjältä. Iskänkin kaikki tutkinnot on ostettu hyvistä yliopistoista Euroopasta.


    • Surfer_girl

      Ajattelin yrittää suomalaiseen lääkikseen lukion jälkeen, mutta luultavasti meen ulkomaille lukukausimaksuilla, koska mulla on rikkaat vanhemmat ja haluan nähdä maailmaa ilman pääsykokeita. Ja haluan kansainvälistyä.

      Tuttu sanoi, ettei Suomessa lääkiksessä ole arvosanoja, vaan kaikki kurssit on arvioitu hyväksytty/hylätty. Onko tosiaan näin? Sitten ei tulis ”paineita korottaa”.

      • Ratkiriemukasmaailma

        Tätä on hauska lukea. Vahvistaa pessimististä maailmankuvaani. Itse olen suorittanut ylemmän kk-tutkinnon kiltisti lukemalla, ahertamalla ja niin rehellisesti. Ja en kyllä kannusta ketään samaan. Koulutus kun nykyisin ei juuri takaa mitään ja dementia viimeistään pyyhkii kaiken opitun muistoista. Näin sitä pitää elää!


    • Sambalele

      noni oliskoha aika jo lopettaa täst puhumine täällä? haloo!

    • Tutkimusmenetelmä

      Miten yleistä tää pillun avulla suoritetut kurssit on? Onko monikin ohjaaja/lehtori/dosentti ns. kuormasta syöjä?

      Osasta näkee, kun hiplaavat muka salaa munaa siinä luentosalissa, mutta entäs nää sosiaalisesti kyvykkäämmät? Mistä huomaa?

    • KysynvaanZZ

      Mua häiritsee tässä ketjussa tuomitsevat kommentit, tyyliin ”miksi iskäs maksaa” ja ”noloo ostaa suorituksia” tai ”typerää käyttää kaksoisolentoa”.

      Haluaisinkin kysyä, miten te, arvon arvostelijat, suoritettu kurssinne? Väitättekö kirkkain silmin opiskelevamme kaikki AMK 210op ITSE, myös kielet? LOL sanon minä.

      Aika kaksinaismoralistisia heittoja meinaan!

      • Itsetuliopiskeltua

        Kyllä, ihan itse omin aivoin tuli opiskeltua kk-tutkinto. Järjetöntä? Ja opintopisteitä vielä enemmän kun tuo 210.


      • Sanna-22

        Joo ihan varmasti ;)


      • Liinuliina
        Itsetuliopiskeltua kirjoitti:

        Kyllä, ihan itse omin aivoin tuli opiskeltua kk-tutkinto. Järjetöntä? Ja opintopisteitä vielä enemmän kun tuo 210.

        Kyllä ne kurssit läpi pääsee, mut kuka jaksaa niitä tehdä?


      • Sori_oikeesti

        Ihan samat ajatukset itsellä. Tervejärkinen pääsee läpi, kun lukee. Anteeksi kun sanon, mutta lukeminen on loppujen lopuksi köyhien hommaa (sori!!). Taidot oppii tekemällä ja johtamisen esim vanhempien kautta. Sieltä toki se työkin tulee.

        Toki on mielenkiintoista kuunnella välillä opetusta, mutta on muutakin... Bileitä, matkustelua ja ... Kyllä te tiiätte ;)

        Siksi on hyvä, että on olemassa mahdollisuus keventää ja mahdollisuus päästä listalle. Toki ei kaikille, mutta niille kenellä on maksukykyä.


      • 22inka

        Ihan samaa mieltä. Kaikki ne läpi pääsee mutta KUKA JAKSAA? Ei hyvää päivää, kursseja on varmaan sata! Itse mieluiten biletän XD


      • barby
        Liinuliina kirjoitti:

        Kyllä ne kurssit läpi pääsee, mut kuka jaksaa niitä tehdä?

        Samaa mieltä!


    • Kirsikankukka6

      Oon aina ollut ”kympin oppilas”. Kohdallani tämä on vaatinut varakkaita vanhempia. Tavallaan olen kateellinen niille, ketkä näkevät itse vaivan opiskeluun. Tavallaan on hieno ”ansaita arvosanansa”, eikä vain maksaa siitä. Rahalla ne saa kuitenkin helpommin.

    • Kisuliini0001

      Mulla sama. Ruotsi ei ois menny läpi ilman iskän rahallist tukea

    • Sinisilmäinen2

      Mun on jotenkin vaikea uskoa, että Suomessa on tällasta, rahalla opintosuoritusten ostoa jne. Ainakaan ns. hyvämaineisissa, isoissa yliopistoissa ja läheskään kaikilla aloilla. Miten se ois jäänyt huomaamatta kun vuosia olen opiskellut.

      Sitä olen kyllä miettinyt, että missä määrin kouluihin mennään sisään suhteilla, tietääkö kukaan? Aika pienet piirit, ja tavallaan inhimillistä haluta auttaa sen verran.

      • Mansikka90000

        No suosituilla aloilla tuskin sisään pääsekään muilla kuin suhteilla. Tai no okei, pääsykokeiden kautta joo, mutta se vaatisi jo aika paljon ponnisteluja.


      • Tuulikki011

        Tosta sisäänpääsystä... Olen käsittänyt, että osa menee sitten "listalta sisään" Näihin kouluihin. Mikä Tämä "lista" on? Olen kuullut Tästä puhuttavan paljon.


      • Sanna-22

        Listalle tuskin pääset, jos et tiedä mikä se on. Ne ketkä tietää, ei siitä huutelee. Eikä siitä edes suomeksi huudeltaisi ;) Mistä muuten kuulit listasta?


      • Tiina_001
        Tuulikki011 kirjoitti:

        Tosta sisäänpääsystä... Olen käsittänyt, että osa menee sitten "listalta sisään" Näihin kouluihin. Mikä Tämä "lista" on? Olen kuullut Tästä puhuttavan paljon.

        Kysy siltä, keneltä kuulit listasta. Muuten anna asian olla.


      • Artsi11o

        Kai se aika tavallista on et suhteilla. Sad but true


      • Selvittelija
        Tuulikki011 kirjoitti:

        Tosta sisäänpääsystä... Olen käsittänyt, että osa menee sitten "listalta sisään" Näihin kouluihin. Mikä Tämä "lista" on? Olen kuullut Tästä puhuttavan paljon.

        Kyselin ja kyselin tästä listasta ja kuulin, että se ei ole ”oikea lista” vaan tapa päästä opiskelemaan tiettyjä aloja pääsykokeiden ohella. Eräiden vanhempien lapsille siis mahdollistetaan opinnot. Nämä listalaiset ilmeisesti ovat jo perinteikkäitä ja itsekin joskus kuulema kertovat olevansa listalta. En tiedä onko tässä perää. Sen kuulin myös ettei sinne ole mahdollisuutta päästä ns. taviksilla ja köyhillä. Eli jos unelmoitte listalle pääsystä, unohtakaa.


      • Sinisilmainenmyos

        Hei Sinisilmainen2.

        Samaa ajattelin itsekin. Ettei tämä voi olla totta.

        Taitaa kuitenkin olla niin, että hyvät arvosanat edellyttää pientä muistamista ja suhteet auttaa sisäänpääsyssä. En tiedä mutta uskoisin.

        Useamman ulkomaisen ”tutkinnon” tehneenä voin sanoa, että maksu laitetaan tilille ja paperit lähtee postiin. Niitä sitten CV:en lisäillään mitä kehdataan.

        Kyllä kaikki tietää, ettei ulkomaiset ”yliopistotutkinnot” ja muut oo hiellä hankittuja vaan aika lailla varmaan maksettuja. Toki voi poikkeuksia olla.

        Suomalaisista tutkinnoista en tiedä. Mulla on ulkomaisia ostettuja, ehkä suomalaiset tutkinnot edellyttää opiskelua?


    • MitäOissyytäTutkia

      Hei, tämä pitäis vinkata jonnekin MOT-ohjelmaan tai vastaavaan.
      Olisi kiva tietää onko tässä perää vai onko joittenkin elämäänsä tylsistyneitten harrastelua tämä kirjoittelu.

    • Järkipäähän

      Trollausta koko ketju alusta alkaen! Ei ole mitään perää näissä teksteissä. Saman ihmisen tekstejä ja muutama muu innostunut trollaamaan. Kaikki mikä on internetissä, ei ole totta.

      • IhanHöpölöpö

        Siltä vähän vaikuttaa. Yksittäistapauksina voi olla jotakin perää, mutta näin laajamittaisesti ei.


    • amppapamppa

      Faijan kanssa mietittiin että nyt syksyllä voisi ekaa vuotta "kevennellä" MUTTA: Oon varakkaasta perheestä mutta faijalla ei Suomen kouluihin kontakteja ELI: onko parempi että kyselee suoraan maikoilta arvosanojen ostosta VAI: kannattaako faijan kartoittaa koko verkostossa ja kysellä sitä kautta?
      Sitten vähän käytännön asiaa, eli onko "kevennys" lukion hinnoissa?

      • Sanna-22

        Kevennä vaan! Ota ekalla tunnilla opeen kontakti. Suora puhe puree :)


      • Iina01

        Näin on. Rahan vilautus toimii aina.


      • Linnea20

        Ei nykyään enää aina. Välillä joutuu vääntämään enemmän, mutta lopulta aina iskä on saanut taivuteltua. Edellyttää tietenkin, että iskän kontaktit on kunnossa.


      • Mika21

        Joo faija lopulta saa ratkaistuksi aina


      • Saara_1230

        About lukion hinnat


    • Eiolemitaanlistaa

      Listaa ei ole.

    • kysymysvaan

      Voidaanko kaksoisolentopalvelua käyttää hyväksi myös varusmiespalveluksen suhteen? Itse kävin aikanaan intin, mutta olisihan se ollut paljon paljon fiksumpaa, että senkin homman olisi ulkoistanut oikealle ammattilaiselle.

      Faija jälkeenpäin kyllä ihmetteli, että kuinka tälläistä palvelua ei muka ollut saatavilla. Ihan hienona piti, että kävin armeijan, mutta samaan hengenvetoon sanoi, että on se vaan ihme ettei ole vaihtoeehtoisia keinoja.

      Olen nyt jälkeenpäin kuullut huhuja, että kaksoisolentopalvelulla voisi esimerkiksi saada intin suoritettua. Se on varmaan sitten kai eri hintaistakin riippuen aselajista ja tietysti siitä, haluaisiko itselleen alikersantin tai vänrikin natsat. Jos joku on tälläistä palvelua käyttänyt, niin olisi kiva kuulla kokemuksia.

      • Arminou

        Armeija vaatii läsnäoloa eikä se oo kait korruptoitunut. Ei ole siis mahdollista.

        Parasta on suhteilla päästä esimerkiksi tekemään intin ”tutkimusta” vaikka kotioloihin. Vaatinee tosi hyviä suhteita ja rahaa todistuksia varten. Tätä kait kuitenkin on.

        Paras mennä sivariin ja tekee palvelus jossain suhteilla saadussa paikassa.

        Ite olin sivarissa faijan suhteilla. Elämäni helpointa ja makeinta aikaa!


    • oMg___

      OMG, vieläkö tämä keskustelu jatkuu. Luin
      tän kerran läpi. Toivottavasti kukaan ei ota tosissaan.

      • Themon

        Mitä tarkoitat ettei ota tosissaan?

        En mä sano et tää jokapäiväistä on mutta yleistä ny kuitenkin ?


    • pruits

      Itsellä kun on tyttöystävä, mutta olen vähän laiska ja huono panomies, niin kaipailisin itseni näköistä himokasta ja hyvin varustettua kaveria viihdyttämään tyttöä. Eihän tässäkään mitään tule siitä, että osaamaton ja vaatimattomasti varustettu amatööri yrittää ähkiä, vaan tarvitaan tietysti ronjeremy-luokan ammattiosaamista.

    • Sepppo-

      Kyllä se niin on. Että kympit saa todistukseen kun ojentaa ruskean kuoren. Ja pokkuroi ja kumartelee.

      Että näin.

    • Kaannostoimistot

      Olen teetättänyt kaikki MBA tutkinnon esseet käännöstoimistolla. Ne teki ne alusta loppuun itse ;)

      Jo lukioaikana yksityisopettajat teki esseet kielissä ja äikässä. Vanhemmat palkkas kiitå tukiopettajiksi. Laatu niillä on parenpi ;)

    • AMK-ruotsi

      Paljonko ootte maksaneet siitä Ruotsin kurssista?

      • Ilona00

        Muakin kiinnostaa! Varmaan eri hinnat kuin lukiossa?


      • Sarita-96

        Oisko jollain tietoo, iskä tarttis tiedon ennen kurssin alkua!!!!


      • PPekka1

        Ei näistä ole tapana huudella. Kannattaa jättää suoraan vanhempien hoidettavaksi...


      • Mitä_häh
        Sarita-96 kirjoitti:

        Oisko jollain tietoo, iskä tarttis tiedon ennen kurssin alkua!!!!

        Eikö iskälläs oo tarpeeks massii?


      • sarita_96

        On ihan riittävästi :)


      • niko_demus
        Sarita-96 kirjoitti:

        Oisko jollain tietoo, iskä tarttis tiedon ennen kurssin alkua!!!!

        Kysy suoraan! Yleensä suoraan kysymykseen saa suoran vastauksen. Itse kysyn aina suoraan. Elämä helpottuu, kun ei isää tarvitse joka asiaan avuksi, vain lompakkoa lainaksi :)


    • saku--11

      Loppujen lopuksi aikas naurettavaa kritisoida niitä jotka etenee opinnoissa pienen tuen avulla. Kritisoidaan mutta samaan aikaan tehdään itse samaa. Tuskin kukaan opintojaan itse täysin suorittaa ilman että ollenkaan keventää!!

      • Liinu92

        oon saku siun kans samaa mieltä!


      • ruskea_kuori

        Täysin samaa mieltä. Yleensä nämä "teen itse tutkintoni" -tyypit on näitä suurimpia rahakirjetyyppejä! Eivät vain kehtaa myönsää sitä itse.


      • danny_007

        Kevennys on ihan basic stuff. Tuskin kukaan oikeasti kaikkea itse tekee :D


    • pyoratpyorii

      Kuulin tutulta että se oli tehnyt sellaisen nettitutkinnon englanniksi (maisterin) yhessä illassa eli maksanut todistuksesta. Se sai sillä kåytännössä heti töitä ulkomailta. Onks muilla kokemuksia näistä "helpoista" nettitutkinnoista? Hintoja?
      Faija vois laittaa sellaseen maksimissaan 50.000 eli jos voitte laittaa linkkii ni saa laittaa tulee!

      • sinikka555

        no mä tei sellasen online mba tutkinnon netissä mulle tuli spostilla tehtävii ja sitte oli vähä niinku moodle mihin tehtiin tehtävii mä annoin käännös toimiston spostin sinne ja tunnukset siihen alustaan mihin tehtävät tehdään ne teki ne suoraan en tiedä mitä ja miten ja todistus tuli postissa noin vuoden päästä koko homma oli tosi helppo ja suosittelen vaikka tuli kaiken kaikkiaan kalliiksi koska tutkinto oli kallis ja rahaa meni myös käännös toimiston palkkaan mutta olen saanut sillä töitä tosi hyvin ja tutkinto on kannattanut kaiken puolin ei oppi ojaan kaada ja oppia koko ikä kannattaa sopia hyvän käännös toimiston kanssa asiasta ja ostaa laadukas tutkinto että kehtaa näyttää vaikka harward tai muu kuuluisa britti yliopisto jos ostaa halvan sillä ei välttämättä saa töitä siksi suosittelen että kunnolla rahaa kiinni hyvä kääntäjä ja mielellään jos on varaa niin käyttää asian hoitajaa välissä muuten menee sekavaksi varsinkin jos joutuu itse englaniksi katsomaan tekstit onnea kaikille terveisin sinikka


      • Äikkähallussa
        sinikka555 kirjoitti:

        no mä tei sellasen online mba tutkinnon netissä mulle tuli spostilla tehtävii ja sitte oli vähä niinku moodle mihin tehtiin tehtävii mä annoin käännös toimiston spostin sinne ja tunnukset siihen alustaan mihin tehtävät tehdään ne teki ne suoraan en tiedä mitä ja miten ja todistus tuli postissa noin vuoden päästä koko homma oli tosi helppo ja suosittelen vaikka tuli kaiken kaikkiaan kalliiksi koska tutkinto oli kallis ja rahaa meni myös käännös toimiston palkkaan mutta olen saanut sillä töitä tosi hyvin ja tutkinto on kannattanut kaiken puolin ei oppi ojaan kaada ja oppia koko ikä kannattaa sopia hyvän käännös toimiston kanssa asiasta ja ostaa laadukas tutkinto että kehtaa näyttää vaikka harward tai muu kuuluisa britti yliopisto jos ostaa halvan sillä ei välttämättä saa töitä siksi suosittelen että kunnolla rahaa kiinni hyvä kääntäjä ja mielellään jos on varaa niin käyttää asian hoitajaa välissä muuten menee sekavaksi varsinkin jos joutuu itse englaniksi katsomaan tekstit onnea kaikille terveisin sinikka

        Käännöstoimisto on yhdyssana... eipä muuta lisättävää..


      • Takuuvarmaa
        sinikka555 kirjoitti:

        no mä tei sellasen online mba tutkinnon netissä mulle tuli spostilla tehtävii ja sitte oli vähä niinku moodle mihin tehtiin tehtävii mä annoin käännös toimiston spostin sinne ja tunnukset siihen alustaan mihin tehtävät tehdään ne teki ne suoraan en tiedä mitä ja miten ja todistus tuli postissa noin vuoden päästä koko homma oli tosi helppo ja suosittelen vaikka tuli kaiken kaikkiaan kalliiksi koska tutkinto oli kallis ja rahaa meni myös käännös toimiston palkkaan mutta olen saanut sillä töitä tosi hyvin ja tutkinto on kannattanut kaiken puolin ei oppi ojaan kaada ja oppia koko ikä kannattaa sopia hyvän käännös toimiston kanssa asiasta ja ostaa laadukas tutkinto että kehtaa näyttää vaikka harward tai muu kuuluisa britti yliopisto jos ostaa halvan sillä ei välttämättä saa töitä siksi suosittelen että kunnolla rahaa kiinni hyvä kääntäjä ja mielellään jos on varaa niin käyttää asian hoitajaa välissä muuten menee sekavaksi varsinkin jos joutuu itse englaniksi katsomaan tekstit onnea kaikille terveisin sinikka

        Kun oivallisten papereiden haltija työntää kirjallisessa haku- tai haastattelutilanteessa tuollaisen putkellisen skeidaa, niin tyhmemmälläkin rekrytoijalla ryhtyvät kellot kilkattamaan.


      • sinikka555

        olipas kommentti tarkennatko mitä skeidaa vai kilkuttaako sinulla vain ihan omat kellosi terveisin sinikka


    • måstesvenska

      Haluaisiko joku aloittaa Discord-kanavan jossa ruotsia osaavat ja virkamiesruotsin kanssa painiskelevat voisivat kohdata ja sopia yhteistyöstä? Jos ulkonäkö riittää opiskelijakortissa olevan kuvan kanssa niin diili syntyy jne

      • Daniel0071

        Sellainen on kuulemma jo mutta MISSÄ!? Facessa vai???


      • 1234annika

        mukana! voitko sä perustaa sen jakertoo mite voi liittyyja maksaakse


    • diida96

      Ruotsin kurssi meni niin, että iskä hoiti sen itse täysin :) Merkintä ilmestyi :)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1759
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1664
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      61
      1500
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1458
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1385
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1359
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe