Kaikkeuden synty

J00peli

Ei vaadi jumalaa, eikä ole edes tarvetta sen olettamiselle, ohessa jo kertaalleen postaamani selvitys aiheesta:

Tavallinen uskomus edelleenkin lienee, että ”tyhjässä ei ole mitään”. Vanha väite, jonka mukaan ”tyhjästä ei voi nyhjäistä mitään” on todellakin vanhentunut, sillä fysiikka on saanut selville paljon tietoa tyhjiöstä (vakuumi), jonka ymmärtäminen on voimakkaasti kehittynyt 1900-luvulla. Olemattomuutta ei ole, vaan tyhjiössäkin pulputtaa hiukkasien kattila. Kvanttiteorioista lähtien on ollut tiedossa, että kvanttifysikaalinen tyhjiö ei ole tyhjä, vaan siinä on automaattisesti tyhjiöenergiaa – se suorastaan kuplii hiukkasia.

Kyseessä ovat todelliset ja havaitut hiukkaset eikä mikään teoreettinen spekulaatio: elektroni-positroni -pari voi tulla esiin tyhjästä ja elää Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen mukaisesti kunnes se taas häviää kvanttimekaanisten todennäköisyyksien syövereihin. Kvanttifysikaalinen tyhjiön hiukkaskuplinta näkyy atomien energiatasoissa jälkinä, jotka ovat täysin havaittavia. Ainoa ongelma oli laskea tyhjiöenergian määrä, ei suinkaan sen olemassaolon sinänsä osoittaminen. Lisäksi pimeän energian määrä tilavuusyksikköä kohden ei muutu, ja tällä tavalla kosmologinen vakio on määritelty peräti.

Epätarkkuusperiaatteen mukaan materiaa voi tulla tyhjästä jos ”energian lainaus” maksetaan kuitenkin takaisin epämääräisyysajan puitteissa. Koko universumi on siis voinut syntyä tyhjästä, massaenergian kuplasta, jonka painovoimakentällä on ollut yhtä suuri määrä vastakkaista energiaa. Siten universumin kokonaisenergian määrä on nolla ja inflaatio on laajentanut sen pienen kuplan nykyään näkyväksi maailmankaikkeudeksi. Tämä teoria on täysin linjassa fysiikan kanssa.

Jo 1980-luvulla kosmologiassa päästiin selvyyteen kosmisen energian lähteestä, josta aine muodostui (energiasta muodostuu ainetta jos energia on tarpeeksi keskittynyttä): maailmankaikkeuden kokonaisenergia on nolla eli kyseessä on ”tyhjästä tyhjää-luonteinen tapahtuma” (Davies). Maailmankaikkeuden sisältämän aineen määrä on 10^50 tonnia vaikka universumin kokonaisenergian määrä on nolla, sillä sen gravitaatiokentällä on negatiivinen energia. Kosmologiassa pystyttiin selvittämään, kuinka positiivinen energia muuttui aineeksi ja yhtä suuri määrä negatiivista energiaa meni gravitaatiokenttään, joten kaikki kosminen aine syntyi ilmaiseksi. Tämän löydön jälkeen oli uskottava oletus, että maailmankaikkeus syntyi tyhjästä avaruudesta ja aine syntyi melko nopeasti sen jälkeen luonnollisten fysikaalisten prosessien avulla. Siten leikkaantui pois tarve oletukselle ajan alussa tapahtuneesta yliluonnollisesta aineen syöttämisestä (Paul Davies, Viides ihme s.50-51).

Kvanttifyysikko Pascual Jordan laski, että jos mitä tahansa ainetta olevan kappaleen kaikki massa on keskittynyt yhteen pisteeseen, on sen vetovoimakentän negatiivisen energian oltava -mc2, joka mitätöi kappaleen – kuten tähden – positiivisen massaenergian. Minkä tahansa massaisen kappaleen gravitaatioenergia on negatiivinen ja mitä tiiviimpi kappale on, sitä negatiivisempi sen gravitaatioenergia on. Pascual Jordanin ajatuksiin liittyen fyysikko Georgy Gamow (k. 1968) esitti, että tähti saattoi syntyä tyhjästä (Gamow kertoi Einsteinin pysähtyneen paikoilleen keskellä katua kuultuaan tämän).

Tässä ei ole kyse vain analogiasta tai ihmisen tavasta mitata energiaa. Kyseessä on merkittävä tosiasia maailmankaikkeuden toiminnasta: vetovoimakentillä on negatiivinen energia, joka kumoaa yhteen pisteeseen tiivistyneenä täsmällisesti ko. aineen massaenergian. Ja juuri näistä Pascualin ja Gamowin esittämistä ajatuksista muodostui kulmakivi teorialle, jonka mukaan koko maailmankaikkeus on voinut syntyä tyhjästä, siis massaenergian kuplasta, jonka painovoimakentällä on ollut yhtä suuri määrä vastakkaista energiaa. Täten energian kokonaismäärä maailmankaikkeudessa on nolla ja inflaatio on se prosessi, joka kasvatti kuplasta havaitsemamme maailmankaikkeuden (kvanttifysiikan mukaan tyhjässä voi aivan helposti olla jotakin, vaikka tavalliselle arkiajattelulle asia tuntuu oudolta).

70

527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • J00peli

      Alkuräjähdysteoria on parhaiten tutkimustiedon avulla tuettu teoria maailmankaikkeuden synnystä, joka tapahtui mahdollisesti tyhjästä tai lähes tyhjästä kvanttifluktuaationa (= tyhjiöenergia, josta syntyy hiukkasia).

      (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kvanttifluktuaatio)

      varsinaisesti alkuräjähdysteorian muotoili ukrainalaissyntyinen fyysikko Georgy Antovitsh Gamow, joka oli vuoteen 1946 mennessä yhdistänyt ydinfysiikan Friedmannin keksimän laajentuvan universumin ratkaisun kanssa. Yksityiskohtaisten laskelmien tekemisestä lankesi kunnia Gamowin oppilaalle Ralp Alpherille, joka teki yhteistyötä Robert Hermanin kanssa ja alkuräjähdysteoriaa tarkennettiin 1940-luvun lopulla edelleen (Alpher ja Herman päättelivät yhdessä myös kosmisen taustasäteilyn lämpötilan, minkä ennusteen ovat mittaukset todentaneet varsin tarkaksi ennusteeksi, virhettä oli vain 2 Kelviniä). Kosmologiasta alkoi tulla empiiristä fysiikkaa, joka myös ennustaa asioita, joita tullaan löytämään.

      Alkuräjähdysteoria sai osakseen paljon vastustusta ja teoria jäi unohduksiinkin, kunnes se saavutti päivänvalon uusien tutkimuksien kautta, jotka ovat vahvistaneet alkuräjähdysteorian, sekä täsmentäneet sitä edelleen. 1970-luvulla brittiläinen matemaatikko Roger Penrose sekä fyysikko Stephen Hawking näyttivät toteen pitävästi, että singulariteetti sisältyy aina suhteellisuusteoreettisen maailmankaikkeuden ratkaisuihin. Alkuräjähdys ei tapahtunut jossain tietyssä kohtaa jotain autiota tyhjyyttä jonain tulipallon leimauksena, ei siis ole jossakin tiettyä paikkaa, jossa alkuräjähdys olisi tapahtunut – universumi syntyi kerralla joka paikassa, yhtä aikaa (alkusingulariteetti on piste, jossa kaikki avaruus, aine ja kaikki aika oli puristettuna).

      Alkuräjähdys ei ole metafyysisen spekuloinnin aihe eikä havaintotukea vailla olevien olettamuksien varassa: alkuräjähdystä voi kuka tahansa kuunnella tavallisen radion radiokohinasta, sen voi nähdä television ”lumisateessa” ja maistaa vettä juomalla (veden vety on alkuräjähdyksen ”lapsi”). Alkuräjähdysteoria on saanut vankkaa tukea havainnoista, eikä sellaisia tutkimustuloksia ole tähän mennessä tehty, jotka olisivat ehdottomasti ja kiistatta osoittaneet alkuräjähdysteorian mahdottomaksi selitykseksi (toki ko. teoriaa todennäköisesti täsmennetään ja muokataan yksityiskohdissa jatkossa jos havainnot antavat siihen aihetta).

      Tosin populaari nimitys teorialle ”alkuräjähdys” (joka on peräisin teoriaa vastustaneelta Fred Hoylelta ja tarkoitettu pilkkanimeksi) on harhaanjohtava, sillä kyseessä ei ollut jokin räjähdys, jonkin tulipallon räjähtäminen jossain tyhjässä tilassa. Kyseessä on teoria maailmankaikkeuden kehityksestä, laajentumisesta. Kun maailmankaikkeus oli alussa äärimmäisen tiivis, kuuma ja pieni alkusingulariteetti alkoi 10-35 sekunnin kuluttua alkuräjähdyksestä inflaatio, joka tarkoittaa maailmankaikkeuden erittäin voimakasta laajentumista. Laajenemisnopeus oli sanoin kuvaamaton: 10-35 sekunnissa maailmankaikkeuden koko laajeni 10100 kertaiseksi, kuin atomista olisi tullut hetkessä galaksi. Inflaatiovaihe päättyi nopeasti ja nuori universumi alkoi jäähtyä ja laajeneminen hidastui seitsemän ensimmäisen miljardin vuoden aikana maailmankaikkeuden historiaa. 379 000 vuoden kuluttua muodostui neutraaleja vety- ja heliumatomeja. Ensimmäiset tähdet syntyivät vasta 400 miljoonaa vuotta alkuräjähdyksen jälkeen. Alkuräjähdysteoria seisoo vankkojen, kokeelliseen luonnontieteeseen eli empiirisiin havaintoihin perustuvien kivijalkojen varassa, jotka ovat:

      1. maailmankaikkeuden mikroaaltotaustasäteily, joka löydettiin vuonna 1965. Se sisältää viestin siitä, että universumi oli alussa erittäin kuuma ja tiheä. Mikroaaltotaustasäteily ympäröi meitä joka suunnalta kuin ”pallonkuori” tai ”kalvo taivaalla” estäen seinän tavoin näkemästä sen taakse. Mikroaaltotaustasäteilyn avulla on saatu selville maailmankaikkeuden ikä sekä koostumus, koska ensimmäiset tähdet syntyivät, selitys galaksien synnylle sekä vieläpä vastaus kysymykseen ajan suunnasta (joka kulkee kohti kaaosta).

      2. spektriviivojen järjestelmällinen punertuminen, mikä todistaa avaruuden laajentumisesta sekä galaksien etäisyyksistä (punasiirtymä). Tämäkin päätodiste perustuu empiirisiin havaintoihin.

      3. maailmankaikkeuden keveiden alkuaineiden pitoisuudet – tätä ei voi havaita suoraan, vaan se on päätelty johdonmukaisesti ja sen kautta pääsemme yhden sekunnin päähän universumin alkuhetkestä. Alkuaineiden synnyn tarkkailu on mahdotonta, sillä ne saivat alkunsa kauan ennen alkuplasman tulemista läpinäkyväksi, joten heliumin synnyn alkuhetket ovat taivaanpallon mikroaaltotaustasäteilyn ”kalvon” takana. Alkuaineiden pitoisuudet voidaan silti mitata ja sen kautta arvioida alkuaineiden pitoisuudet maailmankaikkeuden alkuvaiheessa.

      • J00peli

        Uudet säteilymittaukset ovat antaneet empiiristä tukea aluksi kiistellylle inflaatio-teorialle, jonka Alan Guth esitteli jo vuonna 1980. Inflaatio-teoria, joka on nyt siis saanut vahvistuksen mittauksien avulla, ratkaisee monia kosmologisia ongelmia, sekä poistaa hienoviritysongelman, josta oli tullut kosmologeille päänvaivaa. Nimittäin maailmankaikkeuden kriittistä tiheyttä ( = se ainemäärä, jonka vaikutus avaruuden geometrian käyristämiseen on tarkalleen satula- ja pallopinnan välissä) ja ainetiheyttä kuvaava suhde on nimeltään Omega (sen arvo määrää senkin, onko maailmankaikkeus suljettu vai avoin, jos Omega on tasan yksi niin avaruuden geometria on tasainen).

        Tämän Omegan arvon tarkkuus on siksi äärimmäisen tarkka asia, sillä maailmankaikkeus olisi romahtanut kasaan, jos sen arvo olisi ollut 5% suurempi kuin yksi ja jos Omega olisi ollut 5% pienempi kuin yksi ei galakseja ja tähtiä olisi syntynyt eikä planeettojakaan, koska ainemäärä olisi jäänyt liian vähäiseksi. Ongelma on siis ollut, että miksi Omega on niin lähellä ykköstä – onko jokin korkeampi voima säätänyt Omegan arvon, jotta me olisimme sitä ihmettelemässä? Ei – inflaation avulla tämäkin ongelma ratkesi: ovatpa alkuolosuhteet olleet melkein millaisia tahansa niin Omegan arvo asettuu erittäin lähellä ykköstä dynaamisesti, luonnollisen fysikaalisen prosessin tuloksena ilman että jonkin ”kosmisen suunnittelijan” tarvitsee sitä asettaa.

        Omegan arvo oli ennustettu inflaatio-mallissa olevan yksi ja Boomerangin havainnot vuonna 2000 todistivat riidattomasti, että Omega on todellakin yksi ja avaruuden geometria on tasainen. Boomerang sai selville mittauksillaan ensimmäisen akustisen piikin paikan ja se paikka ilmaisee Omegan arvon (universumin massaenergian määrän) ja Omega taasen on kiinni avaruuden geometriassa (avaruuden geometria eli avaruuden käyristyminen pallo- tai satulapinnaksi tai tasaiseksi määrää tavan, miten fotonit kulkevat). Näin saatiin yksi todiste inflaatio-mallille (inflaatiota pidetään oikeastaan mallina eikä niinkään teoriana tarkemmin sanoen).

        Tuleepa mahdollinen lopullinen teoria maailmankaikkeudesta olemaan mikä tahansa niin empiiristen mittauksien selvien tuloksien tähden sen teorian pitää antaa samankaltaisia ennusteita. Kosmologisen vakion arvoa ei ole vielä voitu selittää, siinä on samantyyppinen hienoviritysongelma – kuten Omegan tapaus osoittaa, senkään selitys (jonka puuttuminen kuvastaa vain tietämättömyyttä eikä merkitse sinällään mitään metafyysisten oletusten tarvetta) ei tarvitse olla luonnollista mekanismia kummempi (kunhan se vain löydetään). Voi olla, että pimeä energia vaikuttaa niin, että energiatiheys voi saada vain tietyn arvon (Enqvist, emt. s. 176-177).

        Perimmältään maailmankaikkeuden makrorakenteen (galaksit, tähdet, planeetat, elämä) määrää mikrorakenne eli hiukkasfysiikka: alkeishiukkaset. Kun me katselemme avaruutta katselemme itse asiassa alkeishiukkasten sisään samalla sekä aineen (joka on energiaa) perimmäiseen luonteeseen, emmekä vain tähtiin – ne ovat alkeishiukkasten lapsia. Itse asiassa hiukkasfysiikkaa määrittää koko maailmankaikkeuden olemuksen kokeellisten tuloksien perusteella, joita viime vuosina on saatu. Suurin ei ole tärkeintä eikä edes kauneinta, vaan kaikkein pienin määrää suurimman olemuksen. Kvanttiheilahteluja tapahtuu ympärillämme edelleen ja pienet kvanttiheilahtelut olivat alkuna niille pienille ainejakauman epätasaisuuksille, joista galaksit alkoivat muodostua.

        nflaatio-malli on siis saanut vahvistuksen WMAP-satelliitin mittauksien avulla, jonka viiden vuoden aikana tekemistä mittauksista saatiin tehtyä 16.3.2006 täydellinen kuva avaruuden äänispektristä – ”alkuräjähdyksen kaiku todistaa inflaatioteorian” (Tieteen Kuvalehti s.28 8/2006). Havaittu äänispektri oli hämmästyttävän tarkasti inflaatio-mallin ennusteen mukainen. On merkittävää huomata, että spektri pitäisi olla täysin erilainen sellaisissa alkuräjähdysmalleissa, joissa ei ole inflaatiota.


      • J00peli

        Kaikki edellämainittu on kaikenkansan käsissä olevaa vertaisarvioitua tiedettä.

        Korostaisin kreationisteille seikkaa, että tiede on metodi, joka on vain "viritettyä arkijärkeä". Ei mikään uskomusten varainen asia tai salaliitto uskontoja vastaan.

        Toki tieteeseenkin liittyy uskomuksia, eikä se tarjoa mitään absoluuttisia totuuksia mutta toki käytännön totuuksia, joita voidaan havainnoin ja käytännön kautta joko suorasti tai epäsuorasti todentaa.

        Esim. voin esittää sinulle väitteen, hypoteesin, että ranskassa on eiffeltorni. Voimme mennä yhdessä tarkastamaan asian ja todeta että näin on.
        Voin esittää tämän väitteen joka päivä ja voimme joka päivä käydä tarkastamassa, että torni tosiaan on siellä.
        Voimme myös soittaa ranskaan ja pyytää jotain toista tarkastamaan asian ja todentaa sen epäsuorasti.
        Jossain vaiheessa kuitenkin tulee "raja" vastaan, eikä enään ole järkevää mennä tarkastamaan asiaa vaan voimme uskoa asian ja pitää tätä käytännön totuutena, että ranskassa on eiffel-torni. Kaikki viittaa siihen, eikä muuta.

        Täysin samalla periaatteella toimii tieteelliset teoriat.
        Esim suhteellisuusteoria on osoittautunut oikeaksi niin laajalti, että voimme pitää sitä totena.


      • eetrstes
        J00peli kirjoitti:

        Kaikki edellämainittu on kaikenkansan käsissä olevaa vertaisarvioitua tiedettä.

        Korostaisin kreationisteille seikkaa, että tiede on metodi, joka on vain "viritettyä arkijärkeä". Ei mikään uskomusten varainen asia tai salaliitto uskontoja vastaan.

        Toki tieteeseenkin liittyy uskomuksia, eikä se tarjoa mitään absoluuttisia totuuksia mutta toki käytännön totuuksia, joita voidaan havainnoin ja käytännön kautta joko suorasti tai epäsuorasti todentaa.

        Esim. voin esittää sinulle väitteen, hypoteesin, että ranskassa on eiffeltorni. Voimme mennä yhdessä tarkastamaan asian ja todeta että näin on.
        Voin esittää tämän väitteen joka päivä ja voimme joka päivä käydä tarkastamassa, että torni tosiaan on siellä.
        Voimme myös soittaa ranskaan ja pyytää jotain toista tarkastamaan asian ja todentaa sen epäsuorasti.
        Jossain vaiheessa kuitenkin tulee "raja" vastaan, eikä enään ole järkevää mennä tarkastamaan asiaa vaan voimme uskoa asian ja pitää tätä käytännön totuutena, että ranskassa on eiffel-torni. Kaikki viittaa siihen, eikä muuta.

        Täysin samalla periaatteella toimii tieteelliset teoriat.
        Esim suhteellisuusteoria on osoittautunut oikeaksi niin laajalti, että voimme pitää sitä totena.

        Oletko JOOpeli sama kirjoittaja kuin tässä?

        http://www.argumentti.fi/argumentti/2011/10/alkurajahdysteoria-maailmankaikkeuden-synty/

        Jos et niin miksi et kertonut kirjoituksen lähdettä?


      • tieteenharrastaja

        Ei vaadi Jumalaa, mutta ei myöskään osoita sitovasti tarpeettomuutta:

        "Alkuräjähdysteoria on parhaiten tutkimustiedon avulla tuettu teoria maailmankaikkeuden synnystä, joka tapahtui mahdollisesti tyhjästä tai lähes tyhjästä kvanttifluktuaationa (= tyhjiöenergia, josta syntyy hiukkasia)."

        Näkemämme maailmankaikkeuden hyvin tiheä ja kuuma alkutila sekä sen ensin nopea ja sitten hitaampi laajeneminen ovat tutkimushavaintojen jokseenkin vankasti tukemia hypoteeseja. Ne eivät kuitenkaan anna juuri minkäänlaista tietoa alkuräjähdyksen alkuhetkestä eivätkä varsinkaan sitä edeltäneestä tilanteesta. Näitä kuvaavat näkemykset ovat siksi lähinnä kosmologisia spekulaatioita. Ne voidaan toki muotoilla Jumalaa tarvitsemattomiksi, kuten luonnontieteen metodiin havaintojen puuttuessa perustellusti kuuluukin.

        Tästä ei kuitenkaan vielä seuraa Jumalan olemassaolon tai alkuräjähdykseen vaikuttamisen mahdottomuutta.


    • juujaei

      Tuo on varmaan jotain hirveän hienoa ja älykästä, mutta ihmistä ja ihmisyyttä se ei auta ymmärtämään millään tavalla. Nämä hienot teoriat luovat pelkkää vastakkainasettelua. Suosittelisin, että koet tuon tyhjiön meditoinnin avulla. Näin voisit saada näkemystä siihen, mistä uskonnot ovat syntyneet. Jos käytät aivoistasi pelkää rationaalisen ajattelun osaa, niin toinen osa jää hyödyntämättä. Me kuitenkin olemme osa tätä tyhjiö universumia, jolloin sen havainnoimiseksi täytyy mieli tyhjentää joutavasta mölinästä. Tyhjiön kokemisessa mitään rajaa ei tule vastaan, toisin kuin ajattelussa ja älyllistämisessä. Eikö ole mielenkiintoista?

      Itse en usko mitään, joka perustuu pelkkään suppeaan älylliseen teoretisointiin. Järjestäytyneet uskonnot perustuvat myös samaan asiaan. Vaadin, että koko ihmisen aivokapasiteetti on otettu käyttöön, jotta voidaan puhua yhtään mistään. Voi olla, että sen jälkeen tulee hiljaisuus.

      • Ciddhaboi

        Onx teillä CHACRAT tukossa?


    • proovprovprovproooo

      Tyhjällä tarkoitetaan olemattomuutta, kuten sanoit: sellaista ei ole. Jotain on, verrattuna olemattomuuteen. Toinen on yksinkertaisempi, toinen monimutkaisempi. Luonto ei siten suosi yksinkertaisempaa, helpompaa, vähempi energistä jne. josta seuraa loogisesti: luontoon itsessään voi sisäänrakennetusti kuulua äärimmäistä monimutkaisuutta aka mitä luonnollisin jumala.

      Mutta aikuisten oikeesti. Kvanttityhjiö ei vastaa kysymykseen miksi sellainen, eikä muunlainen tai ei-mitään.

      • proovprovprovproooo

        Ja joku voi selittää, jos ei tuolla jo lue, koska kvanttityhjiö syntyi. Jos sitä pidetään maailmankaikkeuteen kuuluvana, eli syntyneenä sen mukana, se ei voi olla syy sen syntymiseen.


      • proovprovprovproooo
        proovprovprovproooo kirjoitti:

        Ja joku voi selittää, jos ei tuolla jo lue, koska kvanttityhjiö syntyi. Jos sitä pidetään maailmankaikkeuteen kuuluvana, eli syntyneenä sen mukana, se ei voi olla syy sen syntymiseen.

        Hissua on, niin kovin hissua...


    • huuhaaavaus

      "Tavallinen uskomus edelleenkin lienee, että ”tyhjässä ei ole mitään”.....fysiikka on saanut selville paljon tietoa tyhjiöstä (vakuumi)"

      Tyypillinen aloitus kahdellakin tapaa:
      - tyhjiö sotketaan tyhjään. Tyhjä tarkoittaa että ei ole edes kvanttimaailman luonnonlakeja. Siis ei ole mitään.
      - Jos kuvaus olisi tieteellisillä havainnoilla vahvistettu ja todistettu maailmansyntyteoria, niin se vastaisi teoriata elämän synnystä muinaismaapallolla. Kummastakin olisi myönnetty Nobelit kehittäjilleen jo ajat sitten.

      Tuossa muutama ongelma: https://fi.wikipedia.org/wiki/Alkuräjähdys#Alkur.C3.A4j.C3.A4hdysteorian_ongelmia

      • heh-heh-heh-

        "- tyhjiö sotketaan tyhjään. Tyhjä tarkoittaa että ei ole edes kvanttimaailman luonnonlakeja. Siis ei ole mitään."
        Eihän sotketa. Aloituksessa kerrotaan: "Olemattomuutta ei ole, vaan tyhjiössäkin pulputtaa hiukkasien kattila. Kvanttiteorioista lähtien on ollut tiedossa, että kvanttifysikaalinen tyhjiö ei ole tyhjä, vaan siinä on automaattisesti tyhjiöenergiaa – se suorastaan kuplii hiukkasia."
        Siis tyhjää merkityksessä kaiken olemattomuus ei ole.


      • tieteenharrastaja
        heh-heh-heh- kirjoitti:

        "- tyhjiö sotketaan tyhjään. Tyhjä tarkoittaa että ei ole edes kvanttimaailman luonnonlakeja. Siis ei ole mitään."
        Eihän sotketa. Aloituksessa kerrotaan: "Olemattomuutta ei ole, vaan tyhjiössäkin pulputtaa hiukkasien kattila. Kvanttiteorioista lähtien on ollut tiedossa, että kvanttifysikaalinen tyhjiö ei ole tyhjä, vaan siinä on automaattisesti tyhjiöenergiaa – se suorastaan kuplii hiukkasia."
        Siis tyhjää merkityksessä kaiken olemattomuus ei ole.

        Ei ole noin varmaa:

        "Siis tyhjää merkityksessä kaiken olemattomuus ei ole."

        Tyhjin ihmisten havaitsema paikka ei ole täysi tyhjä. Tämä ei kuitenkaan sulje pois, ettei vielä tyhjempääkin voisi olla, mutta ei tietenkään sitä todistakaan.


      • huuhaaavaus

        heh-heh olipas älykäs kommentti. Tyhjiö on tila, jossa vaikuttaa kaikenlaisia kvanttimaailman luonnonlakeja. Mistäs kvanttilait pulpahtivat tyhjiöön. Sekä tila että kvanttilait tarvitsevat alkusyyn. Yleensä tämän kaltaiset avaukset yrittävät perustella äärettömällä kaiken.


      • huuhaaavaus kirjoitti:

        heh-heh olipas älykäs kommentti. Tyhjiö on tila, jossa vaikuttaa kaikenlaisia kvanttimaailman luonnonlakeja. Mistäs kvanttilait pulpahtivat tyhjiöön. Sekä tila että kvanttilait tarvitsevat alkusyyn. Yleensä tämän kaltaiset avaukset yrittävät perustella äärettömällä kaiken.

        Se nyt vain on niin, että tyhjiön olemukseen kuuluu se, että siinä on tyhjiöenergiaa. Myös "täysin tyhjän".


      • uiohdfoiheio
        moloch_horridus kirjoitti:

        Se nyt vain on niin, että tyhjiön olemukseen kuuluu se, että siinä on tyhjiöenergiaa. Myös "täysin tyhjän".

        Oikeastaan miksi kutsua tuollaista tyhjiöksi kun se ei sellainen ole. Hiukkasista vapaa vain.


      • Sana tyhjiö tarkoittaa juuri sitä, että siinä ei ole hiukkasia. Paitsi tietysti virtuaalihiukkasia.


      • heh-heh-heh-
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Ei ole noin varmaa:

        "Siis tyhjää merkityksessä kaiken olemattomuus ei ole."

        Tyhjin ihmisten havaitsema paikka ei ole täysi tyhjä. Tämä ei kuitenkaan sulje pois, ettei vielä tyhjempääkin voisi olla, mutta ei tietenkään sitä todistakaan.

        "Tyhjin ihmisten havaitsema paikka ei ole täysi tyhjä. Tämä ei kuitenkaan sulje pois, ettei vielä tyhjempääkin voisi olla, mutta ei tietenkään sitä todistakaan."
        Jos on olemassa se tyhjiö, jossa tyhjiöenergiaa, silloin ei voi olla tyhjä merkityksessä kaiken olemattomuus, koska on tyhjiö. Pitää kiistää tyhjiön olemassaolo, jos meinaa väittää, että tyhjä on.


      • tieteenharrastaja
        heh-heh-heh- kirjoitti:

        "Tyhjin ihmisten havaitsema paikka ei ole täysi tyhjä. Tämä ei kuitenkaan sulje pois, ettei vielä tyhjempääkin voisi olla, mutta ei tietenkään sitä todistakaan."
        Jos on olemassa se tyhjiö, jossa tyhjiöenergiaa, silloin ei voi olla tyhjä merkityksessä kaiken olemattomuus, koska on tyhjiö. Pitää kiistää tyhjiön olemassaolo, jos meinaa väittää, että tyhjä on.

        Miksei periaatteessa voi jossakin olla myös toisenlainen tyhjiö, jossa ei ole energiaa. Siitä ei meillä vain ole havaintoa.


      • AvaruudenRajalla

        Kuinka monesta pisteestä täytyy tyhjiön koostua ennekuin ihminen sen havaitsee? Jos puhutaan oman fysikaalisen avaruutemme pistestä? Minun käsitykseni mukaan saattaisimme nipin napin havaita pisteenä tyhjiön joka koostuu 10^50 grid-pisteestä?


      • heh-heh-heh-
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Miksei periaatteessa voi jossakin olla myös toisenlainen tyhjiö, jossa ei ole energiaa. Siitä ei meillä vain ole havaintoa.

        Jossakin voi olla myös vaaleansininen tulta pierevä yksisarvinen, jonka hengitys haisee koiranpaskalle. Siitä ei meillä vain ole havaintoa.


      • no-hah-hah-haa
        heh-heh-heh- kirjoitti:

        Jossakin voi olla myös vaaleansininen tulta pierevä yksisarvinen, jonka hengitys haisee koiranpaskalle. Siitä ei meillä vain ole havaintoa.

        Koska tuossa on dildo, dildo on aina ollut. Koska tuossa on dildo, siinä ei voi olla ei-dildo.


      • uyfhioyuf
        heh-heh-heh- kirjoitti:

        Jossakin voi olla myös vaaleansininen tulta pierevä yksisarvinen, jonka hengitys haisee koiranpaskalle. Siitä ei meillä vain ole havaintoa.

        Juuri keksimme, että tyhjiöllä on energiaa ja maailmankaikkeus laajenee, eikä mielesi muuhun taivu saatana :)


      • Maukino

        Tyhjiöllä on ainakin se "energia"; että se on eräänlainen koordinaatisto. Kuinka tiheä se on, onko teillä käsitystä tästä? Planckin epätarkkuusperiaate EI riitä, koska jos olettaa tuon hiukkasen tai gridpisteen vain jonkun Ångströmin kokoiseksi, niin siinä Ångströmin mittaisessa(10^-10m) pitää olla kuitenkin jonkinlainen matriisilogiikka, kuinka käännellä itseään avaruudessa, jos valo tai massahiukkanen sen läpi sujahtaa! TÄMÄN vuoksi lisäisin tiheyttä sen alle jopa 10^-50 metriin asti ainakin!(Siihen mittaan jokainen piste osaisi varmaan ohjelmoida itsensä toimimaan vektoriena kääntää kappaleitakin) Ja aikaa voisi olla kai 10^(33/2)=>10^(34/2) sekuntia, jos se aika on juurena 1/3 pituudesta eli 10^100 asti sekin? Eli korkeussunnassa, atomeista ylös, myös 10^50 metriä....Koko avaruus siis luokkaa 10^300 pistettä, ja AIKAA 10^(100/6) sekuntia, joka on 1,47 miljardia vuotta, ELLEI sitä kerrottaisi jostain syystä kymmenellä:-)

        Eli tämä aiempi laskelmani että:
        7 päivää * 200 miljardia tähteä = 3,8 * 10^9 vuotta on about 1/3 tuosta määrästä?
        Eli se 1/3 voisi tulla vaikkapa tuon numeron dervoinnoin takia kertoimena, eli saimme saman luomispäivän pituuden kuin joskus taannoin: 500-600 miljoonaa vuotta? Olisikohan ihmisen näkemien PISTEIDEN määrä, osapuilleen, molemmilla silmillä, tuota luokkaa? Näitä syklejä on siis mennyt nykykäistyksen mukaan korkeintaan muutamia kymmeniä?


      • Pakkstori
        heh-heh-heh- kirjoitti:

        Jossakin voi olla myös vaaleansininen tulta pierevä yksisarvinen, jonka hengitys haisee koiranpaskalle. Siitä ei meillä vain ole havaintoa.

        Ihmisistä kuitenkin meillä on havaintoja, ja ihan yhtä kummallisista eläimistä, kuin "Unicorneista" maapallolla. Ei Raamattu sano, että Jumalan Henkinen olemus, olisi silminnähtävä: Johannes sanoi, että "Jumalaa ei ole kukaan kuitenkaan nähnyt ja että jos et rakastata veljeäsi, jonka olet nähnyt, et voi rakastaa Jumalaa, jota et ole nähnyt", vaikka Jeesushan sanoi, että "PUHDASSYDÄMINEN on NÄHNYT Jumalan". Panteistit tosin näkevät Jumalan aivan missä tahansa. Mooseksellehan Jumala esiintyi niin että Hänen edellään kulki kivetkin halkaiseva voima, mutta EI JUMALA ollut niissä. Lopulta tuli vieno Tuuli, ja Jumala sanoi Moosekselle, tässä olen, saat nähdä minut "takaapäin".... Jumalahan Exoduksen aikaan oli pilvessä, tulisessa, hohtavassa pilvessä. Onko tietokoneohjelmannekaan, kun se on bitteinä muistissa, "silminnähtävä?" Jos siitä tehdään takaperinkin koodi, niin se on jonain symbolisina käskyinä nähtävissä, jotka tulkataan tai käännetään, ja samoinhan moni uskoo Raamatustakin, että siinä on Jumalan sanoja ihmiskunnalle, vaikka EI JUMALA ole niinkään näissä kirjaimissa, Jumala on siinä, miten aivoimme TULKITSEVAT ne sanat....
        Hänen näkymätön olemuksensa on se, joka on kaiken koodannut, ja IHMINEN on saanut olla KUVANSA; mutta ihminen syntisenä haluaisi nähdä Jumalan, jonkun ihme monsterin kai? Jeesushan sanoi, että "Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän". Etpä ole itsekään ulkoisesti sen kummemman näköinen "monsteri" kuin Jeesus, mutta Jeesus tarkoitti tuossa "sanojensa ymmärtämistä".


    • muupallo

      No uskotaan uskotaan , onhan niitä asuttavia planeettoja niin paljon että ei määrästä tietoa ja asukkaita kans, juhani af grann tietää . Niitähän syntyy kun sieniä sateella meinaan uusia maapalloja ja muupalloja eikä mitään tartte tehrä. Olishan se kumma jos yks vaan tulis että en ihmettele yhtään kun koko ajan pukkaa uutta palloa ja asukkaita kans ja viisaitakin ovat kun pysyy piilossa niin ei näytä tyhmyyttäänkään

    • MarkinKyssäriNurinpäin

      Mark5, ennen kuin vastaat mitään, sinun pitää pystyä selittämään kuka loi Luojan ja miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa jos häntä ei ole luotu.

      • "Mark5, ennen kuin vastaat mitään, sinun pitää pystyä selittämään kuka loi Luojan ja miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa jos häntä ei ole luotu."

        On olemassa materiaalinen maailmankaikkeus, jossa vaikuttavat luonnonlait ja ne käsitteet, joihin luonnontiede ja ihmisjärki perustuu. Sitten on olemassa myös hengen maailma, joka ei ole riippuvainen luonnontieteestä eikä ihmisjärjestä ja ihmisen käsityksistä. Jumala asuu juuri hengen maailmassa, joka on ihmiskäsitteiden ulkopuolella. Voimme kuitenkin kokea sen ja Jumalan olemassaolon sen mukaan, kuin Jumala on siitä meille ilmoittanut.


      • TaksinKatolla
        Mark5 kirjoitti:

        "Mark5, ennen kuin vastaat mitään, sinun pitää pystyä selittämään kuka loi Luojan ja miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa jos häntä ei ole luotu."

        On olemassa materiaalinen maailmankaikkeus, jossa vaikuttavat luonnonlait ja ne käsitteet, joihin luonnontiede ja ihmisjärki perustuu. Sitten on olemassa myös hengen maailma, joka ei ole riippuvainen luonnontieteestä eikä ihmisjärjestä ja ihmisen käsityksistä. Jumala asuu juuri hengen maailmassa, joka on ihmiskäsitteiden ulkopuolella. Voimme kuitenkin kokea sen ja Jumalan olemassaolon sen mukaan, kuin Jumala on siitä meille ilmoittanut.

        "Voimme kuitenkin kokea sen ja Jumalan olemassaolon sen mukaan, kuin Jumala on siitä meille ilmoittanut."

        Kuka olet puhumaan kenenkään muun puolesta? Vai oletko jo ylennyt maailmankaikkeuden hierarkiassa niin ylös että sinulla on lupa käyttää "kuninkaallista monikkoa"?


    • "Olemattomuutta ei ole, vaan tyhjiössäkin pulputtaa hiukkasien kattila. Kvanttiteorioista lähtien on ollut tiedossa, että kvanttifysikaalinen tyhjiö ei ole tyhjä, vaan siinä on automaattisesti tyhjiöenergiaa – se suorastaan kuplii hiukkasia."

      Koko teoriasi on ristiriidassa itsensä kanssa. Jos tyhjiössä pulputtaa hiukkasten kattila, niin silloin kyse ei olekaan tyhjiöstä eikä olemattomuudesta.
      Kysymys kuuluukin, kuka loi kyseiset hiukkaset tyhjästä ja olemattomuudesta?

      • Anti-Mark

        Kuka loi Luojan? Ja mistä hän loi maailmankaikkeuden? Ja jos häntä ei ole luotu, miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa ja mistä hän on syntynyt?

        Sinä olet ristiriidassa sekä todellisuuden että itsesi kanssa.


      • anoli

        " Kysymys kuuluukin, kuka loi kyseiset hiukkaset tyhjästä ja olemattomuudesta?"

        Enki loi,eikös tämä ole itsestään selvää?


      • Anti-Mark kirjoitti:

        Kuka loi Luojan? Ja mistä hän loi maailmankaikkeuden? Ja jos häntä ei ole luotu, miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa ja mistä hän on syntynyt?

        Sinä olet ristiriidassa sekä todellisuuden että itsesi kanssa.

        "Kuka loi Luojan? Ja mistä hän loi maailmankaikkeuden? Ja jos häntä ei ole luotu, miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa ja mistä hän on syntynyt?"

        Vastasin tuohon kysymykseesi toiselle nimimerkille yllä. Lue sieltä. Voin kuitenkin täydentää vastaustani vähän tässä samalla:
        Ennen kuin voimme esittää kysymyksen kuka suunnitteli kellon, meidän täytyy uskoa, että kello on olemassa. Samoin, ennen kuin voidaan esittää kysymys, kuka loi Jumalan, meidän täytyy uskoa, että Jumala on olemassa. Koska ateisti ei usko Jumalan olemassaoloon, hän ei voi esittää edes sellaista kysymystä, kuin kuka loi Jumalan?


      • Kankimaisteri
        Mark5 kirjoitti:

        "Kuka loi Luojan? Ja mistä hän loi maailmankaikkeuden? Ja jos häntä ei ole luotu, miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa ja mistä hän on syntynyt?"

        Vastasin tuohon kysymykseesi toiselle nimimerkille yllä. Lue sieltä. Voin kuitenkin täydentää vastaustani vähän tässä samalla:
        Ennen kuin voimme esittää kysymyksen kuka suunnitteli kellon, meidän täytyy uskoa, että kello on olemassa. Samoin, ennen kuin voidaan esittää kysymys, kuka loi Jumalan, meidän täytyy uskoa, että Jumala on olemassa. Koska ateisti ei usko Jumalan olemassaoloon, hän ei voi esittää edes sellaista kysymystä, kuin kuka loi Jumalan?

        Logiigan mestari markki:D
        Viikon paras,ellei sitten kuukauden.


      • HorlockShelmes
        Mark5 kirjoitti:

        "Kuka loi Luojan? Ja mistä hän loi maailmankaikkeuden? Ja jos häntä ei ole luotu, miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa ja mistä hän on syntynyt?"

        Vastasin tuohon kysymykseesi toiselle nimimerkille yllä. Lue sieltä. Voin kuitenkin täydentää vastaustani vähän tässä samalla:
        Ennen kuin voimme esittää kysymyksen kuka suunnitteli kellon, meidän täytyy uskoa, että kello on olemassa. Samoin, ennen kuin voidaan esittää kysymys, kuka loi Jumalan, meidän täytyy uskoa, että Jumala on olemassa. Koska ateisti ei usko Jumalan olemassaoloon, hän ei voi esittää edes sellaista kysymystä, kuin kuka loi Jumalan?

        "Samoin, ennen kuin voidaan esittää kysymys, kuka loi Jumalan, meidän täytyy uskoa, että Jumala on olemassa."

        Ei suinkaan. Riittää että ottaa huomioon sen mahdollisuuden että Jumala on olemassa uskosta riippumatta.

        Entä kun kysytään kuka loi Sherlock Holmesin? Täytyykö ensin uskoa että Sherlock Holmes on olemassa? Suomen kielen semantiikan kannalta katsottuna maailmankaikkeuden luomisella ja Sherlock Holmesin luomisella ei ole mitään eroa.


      • tieteenharrastaja
        Mark5 kirjoitti:

        "Kuka loi Luojan? Ja mistä hän loi maailmankaikkeuden? Ja jos häntä ei ole luotu, miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa ja mistä hän on syntynyt?"

        Vastasin tuohon kysymykseesi toiselle nimimerkille yllä. Lue sieltä. Voin kuitenkin täydentää vastaustani vähän tässä samalla:
        Ennen kuin voimme esittää kysymyksen kuka suunnitteli kellon, meidän täytyy uskoa, että kello on olemassa. Samoin, ennen kuin voidaan esittää kysymys, kuka loi Jumalan, meidän täytyy uskoa, että Jumala on olemassa. Koska ateisti ei usko Jumalan olemassaoloon, hän ei voi esittää edes sellaista kysymystä, kuin kuka loi Jumalan?

        Taas tätä mustavalkeaa seebralogiikkaasi:

        !Samoin, ennen kuin voidaan esittää kysymys, kuka loi Jumalan, meidän täytyy uskoa, että Jumala on olemassa. Koska ateisti ei usko Jumalan olemassaoloon, hän ei voi esittää edes sellaista kysymystä, kuin kuka loi Jumalan?"

        Riittää miniosti, että uskoo jonkun toisen (vaikkapa sinun) uskovan Jumalaan. Silloin voi tietenkin myös kysyä, miten uskot uskomasi Jumalan syntyneen.


      • Maukino
        Mark5 kirjoitti:

        "Kuka loi Luojan? Ja mistä hän loi maailmankaikkeuden? Ja jos häntä ei ole luotu, miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa ja mistä hän on syntynyt?"

        Vastasin tuohon kysymykseesi toiselle nimimerkille yllä. Lue sieltä. Voin kuitenkin täydentää vastaustani vähän tässä samalla:
        Ennen kuin voimme esittää kysymyksen kuka suunnitteli kellon, meidän täytyy uskoa, että kello on olemassa. Samoin, ennen kuin voidaan esittää kysymys, kuka loi Jumalan, meidän täytyy uskoa, että Jumala on olemassa. Koska ateisti ei usko Jumalan olemassaoloon, hän ei voi esittää edes sellaista kysymystä, kuin kuka loi Jumalan?

        Mistä resoluutio-koodinaatisto syntyi? Minkälainen oli ensimmäinen resoluutio? Yksi valtava, maailmnkaikkeuksien maailmankaikkeudet täyttävä oo x oo neliö tai vain 1 x 1 ja 0 x 0, jotka jaettiin toisillaan, vaiko jotain aivan totaalista kaaosta, olla olematta mikään numeromäärä tai lukema? Ja miten nykyinen kaikkeus vaikuttaa noiden ennen aikaakin olleiden "peliavaruuksien, joilla Jumala omassa "lapsuudessaan leikki" - tapahtumiin? Mikä tai kuka oli se materiaali, josta Jumala kokosi tietoisuuttaan?

        Informaatiopinta, on ollut ensimmäisiä keksintöjä, eli yhteen ulottuvuusputkeen pistetty kohouma, vähän kuin sokeiden kirjoitus? Tunne oli olemassa ennen näköä ja kuuloa, ja miten tuo tunne se sitten kykeni pienentymään esim. valon tai äänen havaitsemiseksi? Aparaattinahan, elimenä nuo aistinvälineet ovat melko monimutkaisia? Jos olentojakin on äärettömästi, ainakin ikuisuudessa, ja onko ollut aina silti, ketkä noista ENKELEISTÄ kohosivat Jumaliksi? Paholainen ja Luciferhan yms. eivät siihen asemaan päässeet, koska heidän kykynsä pitää olentoja hengissä oli pienempi kuin Jumalilla. Jumala on itse se Korkein Enkeli, ja Lucifer oli hänen tasollaan, joissakin kyvyissään, mutta Jumala oli ehkä sosiaalisesti korkeampi suhteissaan muihin. ISÄNÄ tunnettiin Ihmiselle Jumala, mutta oliko älykkäämpikin, kuin nuo pahikset, niin se on hieman ristiriitainen ajatus? Luciferhan oli jopa niin älykäs, että "hedelmöitti mahdottoman ajatuksen tehdä OMA maailmankaikkeutensa, omien enkeliensä avulla"(Urantia). Hän joutui siis etsimään paljon vastakohtaisia näkemyksiä, kaiken toiminnasta. (PAHAA!)


      • Pakkstori
        Mark5 kirjoitti:

        "Kuka loi Luojan? Ja mistä hän loi maailmankaikkeuden? Ja jos häntä ei ole luotu, miten hän on voinut olla ikuisesti olemassa ja mistä hän on syntynyt?"

        Vastasin tuohon kysymykseesi toiselle nimimerkille yllä. Lue sieltä. Voin kuitenkin täydentää vastaustani vähän tässä samalla:
        Ennen kuin voimme esittää kysymyksen kuka suunnitteli kellon, meidän täytyy uskoa, että kello on olemassa. Samoin, ennen kuin voidaan esittää kysymys, kuka loi Jumalan, meidän täytyy uskoa, että Jumala on olemassa. Koska ateisti ei usko Jumalan olemassaoloon, hän ei voi esittää edes sellaista kysymystä, kuin kuka loi Jumalan?

        Kuka Loi Luojan? Luojan Isä, sitten hänen Isän Isänsä jne. Olipas lapsellisen helppo kysymys? Mutta ongelma on, että jos jokainen noista on IKUINEN OLENTO, niin miten ikuiset olennot muka olivat olemassa ennen toisiaan? Olivatko ikuiset ollenot KAIKKI ilmaantuneet TÄYSIN YHT'AIKAA? Sepäs olisin sopuisaa, jos näin olisi, ja se onkin varmaan tärkeä asia, kun Jumalat kilpailevat toisiaan vastaan kaikessa Rauhassa? Pahaahan on ollut kai myöksi aina ja, juurikin se olemattomuus, se(olemaatomuus) tunnetaan tunteena IHMISSYDÄMISSÄ järjettömänä KAUHUNA. Rauhan kanssa ei ole olemattomuuden kanssa mitään tekemistä, se on se vastakohta, ja RAUHA on se, että rakennetaan rakkaudella lisää mukavia "vankiloita hengelle".... Johannehan kuittasi(se kastaja) koko ongelma, sillä, että "se joka tulee minun jälkeen, oli vain olemassa ennen minuakin" ja: "jos sitten minäkin välillä olin ennen sitä hänen edellistä ilmaantumistaan?" Vain tämä materiakehomme tekee meille sen niin erikoisen kokemuksen kuolemasta, ja on kipu ja tuska tästä ruokaruumista aina luopuakin? Mutta miestä jää kuvajaisia, yksinkertaisesti siitäkin syystä, että olemme liikkuneet maaplaneetan mukana, ties kuinka kauan? Muistoissakihan ihminen voi olla läsnä ties missä, vaikka joku lääkäri inisee korvassani, että juuri tuo muistojensa repiminen sekavasti milloin tahansa, luultavasti aiheuttaa syöpää kehoomme....


    • ÄlyÄläJätä

      Tyypillinen äärettömyys avaus. Äärettömän pitkäikäisestä tyhjiöstä pulpahtelee maailmankaikkeuksia. Ja kun niitä on ääretömän paljon, on luonnollista että äärettömän monessa kehittyy myös äärettömän älyllistä elämää. äärettömällä voi perustella mitä tahansa.

      • kvsi

        Tosin nuo tyhjiöstä pulpahtavat maailmankaikkeudet ovat värittömiä.


      • Maukino

        Joo, tajuattehan kuitenkin, että äärettömyys kasvaa äärettömässä avaruudessa äärettömin askelin, mutta kun mennään ylempään integraalin, tuon derivaatan paikallinen äärettömyys on ylemmässä ulottuvuudessa(sen integraalissa), mahdollisesti jo muutaman integraalin jälkeen vain vakioarvo. Tämän vuoksihan meillä on "vain" 3D-maailma, ja 4D on varattu massan tiheydelle, ja sen ajallisille kestoillle(ja kiihtvyydelle) ja esim. massojen liikutteluun... Ei kaikki ole silti vielä mahdollista, massamaailmassamme, vaikka jos uskoo, saattaa kyetä edes kuvittelmaan jotakin mahdotonta. Onneksi mielemme on hidas miettimään sanoja, jos olisimme nopeampia ajattelemaan, maailmankaikkeus olisi tuhon oma, koska toivoisimme kaikenlaista liikaa....


    • Jyriosaaajatellamitessä

      Jahhah haa hah hah, kerrohan avaaja että mistä ne hiukkaset sinne absoluuttiseen tyhjyyteen tupsahtivat?

      Totuushan on edelleenkin se että koska ihmisen järjellä ajateltuna, siis ihan tieteellisellä järjellä ajateltuna ainetta ei kuuluisi olla olemassa eikä jumaliakaan eikä yhtään mitään yhtään missään jne. mutta kun kuitenkin olemme tässä niin onhan se selvää että jotain ihmistä suurempaa toimintaa on yksinkertaisesti oltava jossain aineellisen kaikkeuden ulkopuollella, siis sellaista toimintaa joka meidät tuotti. Siis yliluonnollista.

      Mutta hei, yksi asia ontuu tuossa ihmisen järkeilyssä siitä että mitään ei pitäisi olla missään. Nimittäin kyllähän meidän tieteellinen järkemme kuitenkin tajuaa sen että tila on ääretön, siis jos painelemme avaruutta mihin suuntaan tahansa niin eipä tule ikinä seinää vastaan ja se tuntuu meistä käsittämättömältä mutta tajuamme kyllä että niin se vain on.
      Ja toinen asia on ajankulu, tiedämme että aikaa tulee olemaan loputtomasti, ei sen kuluminen koskaan lopu, eikä sillä ole voinut tietenkään olla alkuhetkeäkään vaan kyse on ikuisuudesta menneisyyteen ja ikuisuudesta tulevaisuuteen.

      Siis tajuamme että on olemassa asioita joita emme kykene täysin hahmottamaan mutta jotka ovat todellisuutta. Siis meidän tieteellisesti ajattelevien ihmisten on tunnustettava että älyllämme on rajat. Ja koska emme kykene kuin hämärästi hahmottamaan tilan ja ajan äärettömyyksiä niin millä oikeudella me sanomme että ei ole olemassa mitään ihmisälyä roimasti suurempaa älyä tuolla jossain tämän luomakunnan ulkopuolella? Siis vaikkapa kavereita joiden mielestä oli varsin hauskaa rakennella kosmos maapalloineen ja ihmisineen? Aikaa oli ja tilaa oli, heh. Ei meillä ole mitään oikeutta sanoa että ei tuolla jossain ole mitään älyä. Pikemminkin meidän tulisi tunnustaa että siellä täytyy olla jotakin ihmeellistä koskapa olemme täällä.


      Näinollen ateismi ei ole tieteeseen perustava aate vaan silkka vajaatietoisten uskomus.

      Toisaalta, ei meidän tarvitse olla ihan tyhmiä tämän asiakokonaisuuden kanssa vaan tietenkin asia loogisesti ajatellen on ihan ilman uskomuksia siten että tarkastelemalla sitä mitä aineesta on muodostunut, voimme päätellä jotakin tekijästämme.

      • LÄMPÖKUOLEMA

        Maailmankaikkeus ei voi olla ikuinen, koska näen tähtiä taivaalla, tähdillä on tietty elinikä, meidän aurinko 10 miljardia vuotta ~ ,joten jos se on aina ollut, et näkisi niitä koska ne olisi 'sammunneet' eikä meitäkään olisi täälä puhumassa skeidaa. Aloittaja puhuu ihan asia.


      • tieteenharrastaja
        LÄMPÖKUOLEMA kirjoitti:

        Maailmankaikkeus ei voi olla ikuinen, koska näen tähtiä taivaalla, tähdillä on tietty elinikä, meidän aurinko 10 miljardia vuotta ~ ,joten jos se on aina ollut, et näkisi niitä koska ne olisi 'sammunneet' eikä meitäkään olisi täälä puhumassa skeidaa. Aloittaja puhuu ihan asia.

        Näkemämme mailmankaikkeus on saanut alkunsa vajaat 14 miljardia vuotta sitten, ja voidaan arvioida tuleva ajankohta, jolloin siinä ei enää ole ainetta eikä säteilyä. Näkemämme osa kaikkeudesta ei siis ole ikuinen, mutta sen ulkopuolella saattaa silti olla alueita, jotka ovat.


      • Luojallinen

        Niin, siis Stepheng vetäisee virtuaalisia kvarkkeja ja kvantteja, vaikkapa perseensä puutumisesta, kun liikkumattomana höpisee äänisyntikkansa kera. Stepheng totesi, ettei ainoastaan GOD luonut maailmaa vaan myös BAD, ja Se siis loi kaikenlaista pahaa maailmaan, hän, joka etsi vääriä käyttäytymisiä ja vääriä teorioita...Jos BÄÄD jotain luo, niin miten kuitenkaan muka oikein voisi mitään SE pähkäillä? Luultavasti BÄÄD ja GUUD ovat samanlaisia tieteeltään, mutta sosiaalisissa suhteissaan on suuri eroavaisuus.... Kaikki rajastavat Jumalaa, vaikka nekin sitten jotka nauravat HÄNET olemattomaksi, mutta se joka kohtaa ELÄVÄN Jumalan, silloin kohtaa IHMISEN joko Rauha tai Kauhu. HAJOTKAA ITSE OLEMATTOMAKSI OLEMATTOMINE LUOJINENNE! JOS TEILLÄ EI OLE LUOJAA, ETTE TULE OLEMAAN OLEMASSA KAUAA!


      • utti
        Luojallinen kirjoitti:

        Niin, siis Stepheng vetäisee virtuaalisia kvarkkeja ja kvantteja, vaikkapa perseensä puutumisesta, kun liikkumattomana höpisee äänisyntikkansa kera. Stepheng totesi, ettei ainoastaan GOD luonut maailmaa vaan myös BAD, ja Se siis loi kaikenlaista pahaa maailmaan, hän, joka etsi vääriä käyttäytymisiä ja vääriä teorioita...Jos BÄÄD jotain luo, niin miten kuitenkaan muka oikein voisi mitään SE pähkäillä? Luultavasti BÄÄD ja GUUD ovat samanlaisia tieteeltään, mutta sosiaalisissa suhteissaan on suuri eroavaisuus.... Kaikki rajastavat Jumalaa, vaikka nekin sitten jotka nauravat HÄNET olemattomaksi, mutta se joka kohtaa ELÄVÄN Jumalan, silloin kohtaa IHMISEN joko Rauha tai Kauhu. HAJOTKAA ITSE OLEMATTOMAKSI OLEMATTOMINE LUOJINENNE! JOS TEILLÄ EI OLE LUOJAA, ETTE TULE OLEMAAN OLEMASSA KAUAA!

        Lääkkeet ottamatta?


    • Hihhuuli

      Niin, sanat ovat henki ja elämä, ja sinä kiellät sanojen voiman? Sanomalla että HENKEÄ ei ole: "Jumala on Henki"(Jeesus) ja Häntä tulee rukoilla hengessä ja totuudessa. Kuinka kauan te jaksatte, mutta kyllä minäkin jaksan, ei tässä hommassa tuu edes hiki.

    • Maukino

      EI vaadita Jumalaa? Jos teidän JUmalanne on olematon siis aivan totaalisesti nolla, niin eihän äärettömyyttä saada aikaan kuin jakamalla esim. 1/dx = oo, missä dx-> 0.
      Siinäpä teille uskovahvistusta.

    • tieteen_rajat

      Miksi luonnonlait ovat täsmälleen sellaisia kuin ovat, nehän voisivat olla hiukan tai enemmän toisenlaisia. Toisinsanoen luonnonlait vaikuttavat sisältävän tietyn täsmällisen logiikan, ja logiikka on subjektin ominaisuus, subjekti taas on aineeton ja sama kun platoninen idea.

      Koko ihmisyys ja yhteiskunta perustuu näkemykseen yksilön omasta toiminnasta ja itsemääräämisestä. Miksi siis tämä täydellinen vastakkaisuus tieteen ja yhteiskunnan ja yksilön välillä. Jos tieteellinen maailmankuva otettaisiin yhteiskuntaa määrittämään, tarkoittaisi se yksilön omasta vastuusta luopumista ja näin ollen koko yksilön vastuun ja myös lain tulemista merkityksettömäksi.

      Tieteellisyys ja objektiivisuus ovat myös harhaa siinä mielessä että tiede asettaa itsensä materiaaliseen kehykseen jo siinä että kaiken tieteellisen pitää perustua materiaalisien havaintovälineiden tuloksiin, tiede siis itsessään asettaa omat tuloksensa pelkästään materiaalisiksi. Voisiko tiede olettaa minkään ei materiaalisen olemassa oloa edes vaikka logiikka osoittaisi ei-materiaalisen ulottuvuuden olemassa olon väistämättömäksi.

      Loppujen lopuksi tiede on hyvin rajoittunutta ja teennäistä, eikä koskaan voisi nähdä maailman moninaisuutta sellaisena kuin se todellisuudessa olisi, koska se on asettanut itsensä jo lähtökohdiltaan kaiken muun paitsi materian kieltäväksi.

      Tieteen absoluuttinen todistuksellisuus vaatimus lähtee taikauskon ja harhatulkintojen pelosta. Logiikka kuitenkin toimii maailman ilmiöiden selittäjänä tiedettä laajemmin.

      • tieteenharrastaja

        Yhdessä tapauksessa mielestäni kyllö:

        "Voisiko tiede olettaa minkään ei materiaalisen olemassa oloa edes vaikka logiikka osoittaisi ei-materiaalisen ulottuvuuden olemassa olon väistämättömäksi."

        Silloin, kun tuo logiikka väittää näin ainoana järkevänä selityksenä objektiivisiin havaintoihin. Noinhan juuri on oletettu pimeä aine ja energia sekä aikoinaan vaikkapa Neptunus-planeetan olemassaolo. Ennen havaitsemistaanhan nuo asiat ova olleet - ja pimeä energia vieläkin - ei-materiaalisia.

        Filosofit ovat opettaneet luonnontieteelle vuosituhansien aikana, ettei minkä tahansa logiikan osoittaman olion perään kannata lähteä ravaamaan.


    • diagnoosi_tehty

      Ateistinen tiedeuskova luottaa tietysti itseensä ja sitten onkin luonnollista se, että luonnonvalinta ja sopeutuma tieteelliseen teoriaan tuottaa ajatuksen:
      Jumalaa ei ole eikä voi olla.

      Tiedesatuilu on siis luonnonvalinnan ja sopeutuman tulosta. Ateistinen luonne onkin sellainen, että se tahtoo määrittää "mitä saa olla olemassa ja mitä ei saa olla".
      Usko omaan rajattomaan ajatuskykyyn on niin vahvaa.

      He uskovat saaneensa evoluutiovirrassa rajattoman järjen eli heitä vaivaa "suuruuden hulluden" syndrooma.

      • SämpyläPöö

        Kukahan tuossa nyt uskookaan omaan rajattomaan ajatuskykyyn...

        "Voisiko tiede olettaa minkään ei materiaalisen olemassa oloa edes vaikka logiikka osoittaisi ei-materiaalisen ulottuvuuden olemassa olon väistämättömäksi."

        Tiede ei voi tutkia sellaista mitä ei voi edes havaita. Palataan asiaan jahka osoitat tämän ei-materiaalisen ulottuvuuden olevan olemassa ja havaittavissa. Muutenhan hypoteesi sen olemassaolosta on pelkkä hypoteesi.


      • heartorbrain
        SämpyläPöö kirjoitti:

        Kukahan tuossa nyt uskookaan omaan rajattomaan ajatuskykyyn...

        "Voisiko tiede olettaa minkään ei materiaalisen olemassa oloa edes vaikka logiikka osoittaisi ei-materiaalisen ulottuvuuden olemassa olon väistämättömäksi."

        Tiede ei voi tutkia sellaista mitä ei voi edes havaita. Palataan asiaan jahka osoitat tämän ei-materiaalisen ulottuvuuden olevan olemassa ja havaittavissa. Muutenhan hypoteesi sen olemassaolosta on pelkkä hypoteesi.

        Kun ihminen keskittyy pelkkään materiaan ja muotoon, niin se voi huonosti. Siinä on todistetta riittävästi. Kyllähän tiedekin jo alkaa ymmärtää sen, että sydämessä asuu viisaus.

        "Many of the changes in bodily function that occur during the coherence state revolve around changes in the heart’s pattern of activity. While the heart is certainly a remarkable pump, interestingly, it is only relatively recently in the course of human history—around the past three centuries or so—that the heart’s function has been defined (by Western scientific thought) as only that of pumping blood. Historically, in almost every culture of the world, the heart was ascribed a far more multifaceted role in the human system, being regarded as a source of wisdom, spiritual insight, thought, and emotion. Intriguingly, scientific research over the past several decades has begun to provide evidence that many of these long-surviving associations may well be more than simply metaphorical. These developments have led science to once again to revise and expand its understanding of the heart and the role of this amazing organ."

        https://www.heartmath.org/programs/emwave-self-regulation-technology-theoretical-basis/


      • Luojallinen

        Luojahan tarkoittaa ketä tahansa, joka osaa "koodata", esim. tietokoneohjelman, ruuan ohjeesta, pelisäännöt tms. Ei ole mahdollista ihmisen pysyä järjissään, jos hän kieltää itsensä kaltaisen Luojan osuuden kaiken suunnitteluun ja luomiseen.
        Eli jos ette kohta enää ole järjissänne, älkää syyttäkö minua, näin se vain on.


      • tieteenharrastaja
        Luojallinen kirjoitti:

        Luojahan tarkoittaa ketä tahansa, joka osaa "koodata", esim. tietokoneohjelman, ruuan ohjeesta, pelisäännöt tms. Ei ole mahdollista ihmisen pysyä järjissään, jos hän kieltää itsensä kaltaisen Luojan osuuden kaiken suunnitteluun ja luomiseen.
        Eli jos ette kohta enää ole järjissänne, älkää syyttäkö minua, näin se vain on.

        Ilmeisesti uskot näin tosi lujasti:

        "Ei ole mahdollista ihmisen pysyä järjissään, jos hän kieltää itsensä kaltaisen Luojan osuuden kaiken suunnitteluun ja luomiseen."

        Väitteeshiän on selvästi reaalitodellisuuden vastainen ja täysin perustelematon,


      • Luojallinen

        Jaa haluat perusteluja? Jos uskot vain tähän yhteen elämään, niin eihän tällä elämällä olisi mitään merkitystä, ihan sama olisi nousta heti hirteen sen kunniaksi, mutta näinhän ei ole, vaan olemme Luojallemme vastuussa siitä, miten elämämme käytämme.
        Jos ihmisrakkauteen kaiken perustaa, esim. yksittäisen naisen lempeen, niin se pohja romahtaa heti esim. avioeron tai avoeron tapahtuessa. Loppuelämä noilla menee pyöriä tampiona keskuudessamme...


      • tieteenharrastaja
        Luojallinen kirjoitti:

        Jaa haluat perusteluja? Jos uskot vain tähän yhteen elämään, niin eihän tällä elämällä olisi mitään merkitystä, ihan sama olisi nousta heti hirteen sen kunniaksi, mutta näinhän ei ole, vaan olemme Luojallemme vastuussa siitä, miten elämämme käytämme.
        Jos ihmisrakkauteen kaiken perustaa, esim. yksittäisen naisen lempeen, niin se pohja romahtaa heti esim. avioeron tai avoeron tapahtuessa. Loppuelämä noilla menee pyöriä tampiona keskuudessamme...

        Ei minus kiinnosta tarkemmat selitykset siitä, miksi sinä väität noin. Esitäpä järjettömyystodisteita siitä huomttavasta osasta ihmiskuntaa, joka ei myönnä "kaltaisenas Luojan osuutta" maailman ja elämän synnyssä.


      • Luojallinen

        Haluat järjettömyystodisteita? Nehän voi olla mitä hyvänsä. Jumalaa ei ole, koska lemmikkirottani päälle ajoi auto? Jumalaa ei ole olemassa, koska vanha isoisäni kuoli pois, ennenkuin olin edes syntynytkään? Jumalaa ei ole olemassa,koska en ole Suomen Presidentti? Näitähän riittää? Tavallisempaa on olla katkera myös jos vähistä rahoista, pienestä lahjakkuudestaan, ja epäonnistumisista naisten kanssa tai tavallisten kaverien kanssa. Ja totta, kaikessa niissä on ollut kyse, joko omasta tai jonkun muun jumalattomuudesta...


      • tieteenharrastaja
        Luojallinen kirjoitti:

        Haluat järjettömyystodisteita? Nehän voi olla mitä hyvänsä. Jumalaa ei ole, koska lemmikkirottani päälle ajoi auto? Jumalaa ei ole olemassa, koska vanha isoisäni kuoli pois, ennenkuin olin edes syntynytkään? Jumalaa ei ole olemassa,koska en ole Suomen Presidentti? Näitähän riittää? Tavallisempaa on olla katkera myös jos vähistä rahoista, pienestä lahjakkuudestaan, ja epäonnistumisista naisten kanssa tai tavallisten kaverien kanssa. Ja totta, kaikessa niissä on ollut kyse, joko omasta tai jonkun muun jumalattomuudesta...

        Päässäsihän niitä riittää:

        "Näitähän riittää?"

        Kuvaavat sen sisältöä oikein hyvin.


    • pihut

      Kun ateistille sanoo sen tieteellisen faktan ettei absoluuttisesta tyhjyydestä mitään ilmaannu, niin eiköhän tuo nolomolo ala vänkyttämään ettei ole absoluuttista tyhjyyttä vaan aina on ollut siellä tyhjiössäkin energiahiukkasia jotka sitten kasaantuivat ja synnyttivät alkuräjähdyksen. Hehe.

      Eikö tuo toope tajua että tokihan nuo kuvitellut absoluuttisen tyhjiön aivopieruenergiahiukkasetkin ovat jostain olevaisesta ilmaantuneet.

      Vitsi mistä näitä ääliöitä piisaa?????

      Ai niin, bg-opehan noita suoltaa.

      • blabalala

        blabalala,hehe blabalala.
        hitsi blabalaba evopieru blabalaba.
        blabalala yritän saada viimeisen sanan blabalala.
        ääliö blabalalabala.
        Puhun ilman mitään faktaa,niinkuinaina blabalala,heheh.


      • Hihhuuli

        Se voi olla totta, että OLETUSARVOISESTI, MITÄÄN ei ole olemassa? Mutta mitä se olemattomuus sitten alussa oli? Emme me silti enää näe mitään "Olematonta Luojaa" missään, panteistisesti täällä on Jumalia kaikkialla, ja Ihminen on Hänen kuvansa, ja teknologian ja rakentamistaitomme pääsee joskus vertailuun, muiden humonoidien yms. kanssa, vaikka luulenpa että olisimme vielä melko "alkukantaisia" teknologialtamme, ainakin niihin "Elämän Levittäjä"-olentoihin verrattuna, jotka kävivät täällä joskus 4 miljardia vuotta sitten. Joskus ihmiskunnan lapsuus tai pikemminkin vauvaaika päättyy, ja saamme oikeita kontakteja ulkoavaruuden olentoihin, siitä voi tulla aivan arkipäiävinen tapahtuma joskus. Nykyään ihmisillä on vasta VÄÄRÄÄ persoonallisuutta siinä, että luulemme itseämme aikuisiksi, henkisesti ja sieluliisesti liian varhain, MEITÄ ON PETETTY! Ja Henki sanoo, että nuo olennot ovat vasta vahingoniloisia meitä kohtaan siitä. Leikkikää KAIKKI leikkinne ensin alta pois, jos kuolette liian aikasin ököttämään vanhusten tavoin, niin kuka siihen on syyllinen? Ihminen on LIIAN kuolevainen, ALHAISIMPIA enkeleistä siinä, että elämmme niin vähän aikaa, mutta edes muutamaa eläinlajia kauemmin saamme elää yksilöinä. Olemme tulleet petetyksi siinäkin, ettei eläinten syöminen kostaudu hyvin piankin. Toisaaalta kristinuskossakaan ei ihmisen elämä pääty siihen, että ruokaruumis kosahtaa alta pois. Paavali puhui uudesta ruummiista.


      • Krevokki

        Niin, taitaa olla totta, että Nykyään on kaiken luoja, fyysikoille, joku HIGSSIN hiukkanen tai olemattomasti itsestään käänteisestä tyhjiöstä mustan aukon, tai tyhjiön reunalla irronnut kvanttikvarkki? "Se joka on pienin keskuudessanne, ON TODELLA SUURI"(Jeesus), Tuohan voi vaikuttaa ehkä jotakin henkisiä virtauksiakin? Menee ainakiN Hawkingisilla aina ääni kähreeksi syntikassaan, kun sellaista saa päähänsä? Mutta totuus on se, että oma 3D-10^300 gridin maailmankaikkeutemme(arvio, hatusta) on melkoisen puhdas kaikesta kaaoksesta, mitä on maailmankaikkeutemme ULKOPUOLELLA; siellä, missä mitään ei ole, ei sitäkään, että siellä ei mitään olisi, ja siksi siellä SE loogisesti kääntyy olemaankin silloin, kun se kieltää oman olemattomuutensa, sekin outter-space-chaos-particle.
        Varmaan aurinkojen on paikoitellen vaikeakin pitää kaikkia hiukkasiaan kurissa? EIhän ihmisetkään kovin kurissa pysy? Ählämit räjäyttä itsensä mieluiten 7 Juutalaisen takia, ja sitten joku onnellinen juutalainen jotuu sen vuoksi taas pieraisemaan 12 ipanaa, ettei väestökatoa tulisi?


    • Pakkstori

      ÖÖ, eikö tarvita? Mitä olisi olemassa, jos ei olisi SUUREMPIA(Isä, >), PIENEMPIÄ(Poika, <) ja tarkalleen YHTÄSUURIA(=, veli) asioita, tuota Pyhää Kolminaisuuttamme, ja "Pahaa" kolmiulotteisuuttamme? Ettekö te mitään samaistusta ymmärrä? Kaikki kantaluvuiltaan samaksi tehdyt asiat, ovat kuin toistensa peilikuvia, toistensa isiä ja poikia, eräät asiat suorastaan synonyymeja, samanarvoisia veljiä.
      Jos joissakin asioissa on eri määrä elementtejä, kuten Jumalan SEITSEMÄN HENKEÄ(111 = 7) niin tuossakin on pohjalla SAMA määrä bittejä(3 kpl).
      Myös Saatanalla ja Pedolla on 7 päätä, ja Karitsallakin oli 7 silmää....
      Joitakin eri tavoin jaoteltuja asioita on, ja juuri sehän luo illuusion siitä, että IHAN kaikki ei kuitenkaan samaa olisi?

      • iosidjdj

        Olet hemmetin sekasin päästäs. Mene juttelemaan lääkärille.


      • LakiV

        Paraskin sanoja: iosidjdj, mitä tuokaan sekoilu tarkoittaa, opi kirjoittamaan edes joskus omallakin nimelläsi, niin edes joku ottaisi sinut vakavasti:-)


      • utti
        LakiV kirjoitti:

        Paraskin sanoja: iosidjdj, mitä tuokaan sekoilu tarkoittaa, opi kirjoittamaan edes joskus omallakin nimelläsi, niin edes joku ottaisi sinut vakavasti:-)

        Ja kuinkahan montaa nimimerkkiä herra itse käyttää? Jotta kannattaako arvostella muiden nimimerkkejä?


      • iosidjdj
        LakiV kirjoitti:

        Paraskin sanoja: iosidjdj, mitä tuokaan sekoilu tarkoittaa, opi kirjoittamaan edes joskus omallakin nimelläsi, niin edes joku ottaisi sinut vakavasti:-)

        Kuten sinäkin :D

        Oikeasti täällä tulee välillä semmoista hengentuotetta vastaan, että jos päiväkirjassa moista lukisi ja valkotakkinen näkisi, niin lähtö tulisi. Sinä hyvänä esimerkkinä.


      • LakiV

        Kyllähän Raamattu sanoo, että "hulluhuulinen kukistuu". Mutta tiedätkö mikä on PANETTELIJAN kohtalo? Ei sen parempi, he tekevät SYNTIÄ hengessään, ja syntiset henget kuolevat, vaikka kuolema oli alunperin juuri HENGELLE mahdoton asia.
        No, eipä onneksi tuossa sun viestissä ole vielä siitä kyse, mitä nyt pikkuisen nälvit, mutta minulta on jo parannettu psykoosiani, ja psykoosini todella paranee päivä päivältä:"Se jolla on, annetaan, sillä jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin vähä, mitä luuli omistavansa"(Jeesus). Raamattu kieltää esiintymästä ylen viisaana, koska siihen tulee vain väärää persoonallisuutta mukaan, kovin harva, viisaana esiintynyt, oli sitten OIKEASTI mikään viisas, suurinen elämänkokemuksineen. Kaikki VÄÄRYYS on syntiä, sanoo Raamattu. Kyllä mekin olemme NÄHNEET ja KUULLEET viisaita ihmisiä, jos välillä heitä matkimme, mutta tokihan viestimme sisältö, on usein liian typerä, ollakseen viisas: TYTTÖJEN PERÄÄN vain silti, pojankoltiaiset pohjimmiltamme olemme?


      • LakIV
        iosidjdj kirjoitti:

        Kuten sinäkin :D

        Oikeasti täällä tulee välillä semmoista hengentuotetta vastaan, että jos päiväkirjassa moista lukisi ja valkotakkinen näkisi, niin lähtö tulisi. Sinä hyvänä esimerkkinä.

        Ja pieni varoituksen sana, psykiatreihin turvaamisesta: He kyllä löytävät kenestä hyvänsä, hulluuden, jos heidän annetaan sitä etsiä. Jos katsot vaikkapa netistä, niitä skitsofrenian oireita, niin eipä siinä kyllä terveen papereita saisi monikaan... Minäkin vain lievästi kännissä sekoilin, ja jouduin psyykekuntoutuksen piiriin, muutamaksi vuodeksi ainakin, tai jopa vuosikymmeneksikin. KUitenkin SUomi on siitä hyvä maa, ettei psyykestatus sinänsä estä opiskelemasta, ja näistä piireistä pääsee poiskin, mutta myös yksinäisyys tekee hulluksi, vaikka itse uskoisin jo KOLMANNELLA kerralla siitä selviäväni. Luultavasti jo ensi syksynä olen omassa asunnossani, ja alanko sitten ulvoa täälläkin kuin se kuuluisa "yksinäinen susi"?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe