Hyvät lastenvaunut?

vaunuja

Hei, odotan ensimmäistä lastani ja olen pikkuhiljaa alkanut katsella lastenvaunuja, vaikkei asia todellakaan ole vielä ajankohtainen kun raskaus on niin alussa. Mutta kartoitan vähän tarjontaa, että tietäisin suurin piirtein millaisia olisin hankkimassa sitten kun asia on ajankohtainen.

Vaunujen ominaisuuksia olisi
- kevyet työntää
- tilavat mutta mahtuu hyvin auton takakonttiin
- pitkäikäiset, mahtuu isompinkin lapsi (en välttämättä hanki matkarattaita, kun ne on niin kömpelöt ja en jotenkin tykkää niistä)

Olen miettinyt emmaljungan city cross -mallia tai cressent classic. Onko kokemusta noista? Kummat olis paremmat? Tai mitä muita ehdottaisitte?

13

2793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaunut93

      Heippa!
      Meillä on ollut Emmaljunga City Cross ja Crescent Classic yhdistelmävaunut!
      Voin kertoa näistä kokemuksia:

      Emmaljunga City Cross
      -Näissä meillä oli Quadrolift koppa sekä Citykoppa
      -Quadrolifti täydellinen syksyn ja talven vauvalle koska on lämmin ja ns. pehmee koppa ja siinä on lisäksi irroitettava karvatalja jonka voi myöhemmin siirtää ratasosaan. Lisäksi kovikkeet poistamalla kopasta voi tehdä taaperolle rattaisiin lämpöpussin.
      -Citykopan ostin kesävauvalle, se on ilmavampi ja hieman isompi kooltaan. Mutta koppa käy kuitenkin pian pieneksi ja jatkokäyttöön sitä ei saa eli jää sitten kaappiin lojumaan tai myy pois. Vaunut oli ehkä hiukan kevyemmät työntää tuon citykopan kanssa, mutta eipä kovin oleellinen seikka.
      -City Crossissa oli sitten se ratasosa myös. Se oli todella tilava ja suojaisa kun kuomun sai vedettyä näppärästi sieltä tuulen ja auringon suojaksi, lisäksi kätevät hyttys,aurinkotuuletus verkot ymym..
      -Rungossa ei heittoaisaa eli istuimen saa käännettä ympäri (ei vaan onnistu lapsi kyydissä)
      -säädettävä nivel työntöaisa ->itse tykkään
      -Näissä oli ilmakennorenkaat eli puhkeamattomat mutta nykyisin city crossiinkin saa ilmakumirenkaat, nuo ilmakennorenkaat on vähän ehkä kovat jos ajaa paljon hiekalla tai metsässä, mutta suuri plussa siitä että ei tarvi pelätä että ne puhkeaa :)
      -tavarakori kankainen -> itse en tykkää mutta ajaa asiansa
      -Jousitusta saa säädettyä mutta kokemukseni mukaan löystyy uudesta nopeasti varsinkin isomman tenavan kanssa ajeltaessa
      - sekä miinusta myös muovijarruista joita pitää huoltaa kokoajan että eivät mene rikki!!! huolto on älyttömän kallista emmaljungissa....eli tärkeää laittaa kerran viikossa silikoonia että pysyy joustavana. sekä pestä vedellä säännöllisesti runko.
      - Kangas helppo pitää puhtaana siitä iso plus! kestää hyvin myös aurinko, hylkii vettä jne. Tyylikäs muotoilu.
      - Menee suht matalaksi , en osaa sanoa mahtuuko normi autoon kuitenkaan renkaita irrottamatta. farmariin mahtuu ainakin koko settinä. kasaus on tosi helppoa.
      -värejä on paljon saatavana
      - kokonaisuutena antaisin ehkäpä arvosanaksi 8. Hyvät monipuoliset yhdistelmävaunut, laatumerkki. Miinusta siitä että varaosat ja huollot kalliita ja vaunut maksaa uutena maltaita. Itse en ostaisi enää uusia vaan käytetyt koska käyttöikä on varsin lyhyt ja hyvin pidetyt vaunut eivät mene miksikää yhdellä,kahdella lapsella..tärkeintä on siis huoltaa ja hoitaa ja säilyttää ne hyvin jolloin pysyvät hyvinä. Vaunut on kevyet työntää, mutta eivät kooltaan matkarattaat! eli vievät jonkun verran tilaa. Näillä pärjää todellakin koko ratasiän jopa 5vuotias mahtui kyytiin :) !


      Crescent Classic
      -kätevä kova kantokoppa joka asetettiin ratasosan sisälle
      -koppa ei kauheen iso mutta kyllä siinä sen vauva ajan mahtui kivasti nukkumaan
      -kätevä jalkapeite, patja ym, miellyttävät kankaat, koppaa oli helppo liikutella ja sitä oli kätevä käyttää myös matkasänkynä, kopan sai sitten lytttyyn esim kaappiin laitettavaksi kun kävi tarpeettomaksi
      -ratasosa oli tilava myös että menee kyllä sen aikaa mitä rattaita tarvii ehkä aavistuksen sirommat kuitenkin
      -tavarakori näissäkin aika pieni, ei silti kovin olleellinen seikka jos ei tee ruokaostoksia aina vaan vaunuilla
      -selkänoja ja jalkaosa sekä vyöt oli helppo säätää
      -kätevä heitto eli kääntöaisa puolelta toiselle, jos aurinko / tuuli / sade tuli väärästä suunnasta niin sai kätevästi heitettyä aisan ympäri
      -näissä istuinosa ei oo irroitettavissa, eli ainoastaan tuon heittoaisan avulla kääntyy
      - nivel työntöaisa eli saa mukavan työntökulman
      - nuo ilmakumirenkaat oli todella hyvät ei koskaan puhjennu kumit vaikka ajoin soralla, laadukkaat, ja oli myös pehmee soralla vrt. citycros
      - tukeva jarrut molemmin puolin eikä niin huollosta riippuvaiset kuin emmaljungassa
      -menee helposti kasaan , mutta en osaa sanoa että meneekö normi autoon kokonaisena. kannattaa käydä kokeilemassa :)
      - kokonaisuutena ehkäpä 8 . todella mukavat käyttää, vaikutti laatuvaunuilta, renkaa myös tosi kestävät, helpot käyttää ja kevyet lykkiä, mukavat kuosit ja tyylikäs muotoilu, ehdottomasti käy lapselta toiselle .nämä ei uutenakaan niin kauheen kalliit ollut oisko ollut 500-600e silloin. näihin ei niin semmosia crescent merkin lisävarusteita ollu mutta käy esim brion sade ja hyttyssuoja, emmaljungan lämpöpussi, bubleriden seisomalauta jne.. tykkäsin kyllä näistä

      mutta joka tapauksessa päädyt mihin vain niin kannattaa ottaa 4 pyöräiset vaunut ja saman kokoisilla renkailla, itelläni ollut pikkupyöräsi ja kolmipyöräsiä ja ne on olleet ihan täysiä fiaskoja, talvella ei etene kulku ja kolmipyöräsillä on joskus meinanut mennä ympäri.. ja tosiaan kannattaa katsella käytettynä myös vaunuja! :)

      Olikohan tästä mittään apuja ?

    • vaunuja

      Kiitos vastauksesta :) oli paljonkin hyötyä. Olen kyllä aika kallistunut noihin emmaljungiin sillä quadrolift-kopalla kun asumme kerrostalossa missä joutuu kulkemaan muutaman raput niin kantokoppa olisi helpompi. Vaikka alunperin ajattelin sitä citykoppaa, mutta tosiaan on helpompi ehkä toi kannettava. Meille tulee talvivauva niin on hyvä jos mahtuu talvitamineissa koppaan.

      Alunperin ajattelin ostaa uutena vaunut, mutta tosiaan niitä ei tule montaa vuotta käytettyä niin käytetytkin kelpaa. Kunhan ovat kunnossa.

      Onneksi on vielä aikaa mietiskellä noita vaunuja :) Kävin viime viikolla pyörähtämässä yhdessä lastentarvike liikkeessä missä oli ne crescent classic vaunut ja olivat yllättävän pienen oloiset tai ainakin se koppa vaikutti pieneltä. Pitäisi päästä katsomaan jossain vaiheessa niitä emmaljungia ja vertailla sitten.

    • vaunut933

      Jep hyvä juttu. Tosiaan se Emmaljungan Quadrolift koppa on mun mielestä isompi kuin se Crescentin kova kantokassi. Ja siinä puolen se quadrolift on näppärä että se myös venyy sivuittain koska ei ole täysin kovitettu, ja kopasta saa kätevästi kovia osia irti kun lapsi kasvaa joten sitä voi käyttää myös duopussina istuimessa kätevää talvella ja syksyllä ja kevään viileillä keleilä. Itse en ostaisi rattaita nahkaisena, mutta quadrolifti on se ja sama on onko se nahkaa vai kangasta kun se sisäosa on kummiskin kankainen. Huono puoli nahkaisessa ratasosassa on se että se on talvella kylmä ja kovettuu sekä nahka halkeilee, kesällä taasen lapsi on likomärkä helteellä kun nahka lämpiää.. Se nahkainen osa on tietty aavistuksen helpompi pitää puhtaana mutta ostaisin ehdottomasti kankaiset vaunut :) Tosiaa city crosseihin saa myös ilmakumit jotka mukavemmat hiekassa. Niin ja vielä crescenteistä sen verran että niiltän on myös se comfort malli niin niissä se koppa on isompi eli runkoon laitettava (toki vie enempi tilaa mutta on tilava verrattuna classicin kovaan kantokassiin.)

      Mutta ehkäpä tärkeimpänä se vaunuista, että ovat tukevat ja joustavat työntää missä vaan, saa ees jotenkin autoonkin laitettua ja hinta on sopiva !

    • teutsikat

      Hei! Oletkohan jo löytänyt lastenvaunut? Mulla on kokemusta Emmaljunga City Crossista ja Teutonia Prestigeistä. Ja voin sanoa että Teutoniat voittaa Emmaljungat 6-0!
      Jos halua kuulla kokemksia näistä vaunuista niin kerron niistä mielelläni =)

    • Minävaan900

      Heijssan. Minulla löytyy kokemusta myöskin Teutonia yhdistelmistä! Voinpas kertoa tähän jotakin mitä nyt muistan:

      Vaunuissa ei ole ollut mitään 3-vuoden aika eikä niitä ole kertaakaan tarvinnut viedä huoltoon!
      Vaunuissa on isot ja kevyet renkaat jotka kulkee sulavasti ja niitä on helppo kääntää
      Niissä on tukevat ja hyvät jarrut, niitä olen hoitanut kerran kuussa silikospraylla jotta säilyy joustavana
      tavarakori on iso eikä ryystä maata
      Kaikki kankaat on uutta vastaavia vaikka rattaita / vaunuja käytetty lähes päivittäin 3v
      Kaikki kiinitykset kankaissa toimii loistavasti koska ei ole neppraita vaan vahvat kuminauha tyyppiset joustavat lenksut
      Työntöaisaan ei oo tullu kloppia eli väljyyttä, työntöaisa ehyt se pehmuste
      näppärä heittoaisa!
      kevyt runkoiset, vähän muoviosia..
      istuinosa pysyy tukevasti rungossa eikä ala lonksua ainakin aiemmissani emmaljungissa teki sitä isomman tenavan kanssa..
      ihana puolikova kantokoppa, näppärä ja älyttömän tilava & joustava melkein 1v ikään asti
      kuomussa näissä takana toodella näppärä kesäsysteemi eli kankaan saa pois ja kuomu jää hyttysverkolla suojatuksi, loistava kesällä ! ! ! ! ja lapsi nukkuu erittäin hyvin.
      nämä saa helposti kasaan ja nostettua autoon ja renkaat irtoaa pikalukituksella !
      tosi ihania värejä myös saa sekä klassikkoita

      niin tämä minun mallia on 4 pyörällä varustettu PRESTIGE , teutonian.

      mä en tiedä mutta monihan sen emmaljungan ostaa siksi kun kaikilla muillakin ja niitä on kehuttu, niinhän sitä itsekin ostin mutta petyin ja samaa kuulee muilta mutta niitä EI HALUTA TUODA niin esille kun ärsyttäähän se kun ostaa tuhannen euron kiesit ja sit yks ja toinen asia krapaa.. Minusta ei ollut ainakaan kivaa, kun nepparit ei pysyny kiinni esim kopassa, jalkapeitossa. Kuomu oli kokoajan valumassa taaksepäin (asutaan vielä meren rannalla joten tuuli on normaalia kovempi.), työntöaisa löysty ja siitä meni myös teleskooppiaisan kierteet. jarrujakin yritin huoltaa mutta nekin alko löystyä oudosti ja vähitellen ne tapit ei lukinnetkaan enää molempia renkaita yhtä tiukasti. renkaita sai paikata muutaman kerran vuoteen (se vissiin normaalia et ne puhkee mutta tympi silti), ja yhdeltä olen kuullut myös että niissä on joku tyyppivika "sauma" joka voi puhkasta sen sisuskumin..samoin kun kuomun saumat tahtoo repeillä sisäpuolelta muutaman sentin kun ne on tehty aika tiukoiksi. siis mitoitettu varmaan liian kireiksi.näitä kerkesin pitää vuojen ajan ja ainakin 3 kertaa jouduttiin "paremmin" huoltamaan ja osat oli todella kalliita.

      Teutonian rattaita ei ehkä suomessa niin paljoa näykään ja ihmiset ehkä eivät tunne sitä merkkiä niin hyvin. Mutta ne on samoissa hinnoissa kyllä kun emmaljungat eli noin 800-1500 euroa riippuu mallista ,varusteista ym. Mutta jos haluaa laadukasta ja kestävää niin osta Teutonia!

    • vaunuja

      En ole vielä löytänyt mieleisiä vaunuja :) Oli hyvä kuulla kokemuksia myös noista teutonioista, niitä en olekaan katsonut.

      Olen nyt siirtynyt vähän sille kannalle etten ehkä niitä emmaljungia hanki, vaikka ne on ulkonäöllisesti minun mieleeni.
      Olen katsellut vähän myös noita ns halpis vaunuja kuten akjax traper. Ne näyttivät myös kivoilta ja saa itse suunnitella kuosin. Niissä hintakin olisi sopiva uusiksi vaunuiksi, jotain 300-400 e luokkaa. En vain tiedä sitten ovatko ne kuinka kestävät tai millaiset käytössä.

      Mutta aikaa onneksi vielä on. On vain kauhea valinnanvaikeus kun kivoja vaunuja olisi vaikka kuinka paljon, mutta luulen että se hinta ratkaisee suurimmaksi osaksi, uutena tulee luultavasti kuitenkin hankittua.

    • brio2005

      Kirjotanpa kanssa omista kokemuksitani =)
      Eli meillä on tällä hetkellä BRIO yhdistelmävaunut vm. 2005, niin, vanhat, mutta niiiin hyvät. :) Olleet käytössä 4:lle lapselle, käytetty noin 8-vuotta säännöllisesti. Ei mitään rikki, ei mitään kulumaa kankaissa, ainoastaan renkaat tietysti kuluu mutta niitäkään ei vielä ole ollut tarpeellista vaihtaa kun käyttöön ei vaikuta.
      Näissä arvostan:
      teleskooppiasai heittoaisa
      isot renkaat menee maastossa
      letkeä, paras mahdollinen jousitus mukavaa hyssytellä nukkuvaa
      pehmeä iso tilava kantokoppa jokainen lapsi nukkunut siinä 8-12 kk asti
      iso tilava ratasosa
      kuomussa kaikkia näppärää ominaisuuksia:ilmastointia..
      metallinen iso tavarakori
      kulkusuunta vaihdettavissa
      jalkapeitteet, sade- hyttyssyuojat myös alkuperäset :)

      eli itse ainakin olen ollut tyytyväinen brion vaunuihin. :) nämä on vanhat mutta kestävät en tiedä kuinka uudet mallit minne suuntaan on laatu mennyt.

      Yksi tuttavani osti nettikaupasta (en muista mikä joku lastentarvike kuitenkin tyyppinen) jotkut ulkolaiset vaunut ja hintaa tuli joku 300e sis turvakaukalon autoon..
      niissä oli tosi paljon vikaa, renkaat irtoilivat, jarrut meni rikki, ja lopuksi myös aisa katkesi. :( ja takuu tais olla puoli vuotta. että itse ainakin ostasin käytetyt laatukärryt sillä 200-500 euron hinnalla kuin uudet 400e halpa kärryt. onhan niissä eroa ja tällä mun brion 11 vuotta vanhalla kärryllä edelleen porskutetaan menemään joten valittamista ei oo : ) ehkäpä näistä lähtee viellä viidennellkin vauvalle vaunut vaikka kakkoskäyttöön!

    • vaunuja

      En ole vieläkään löytänyt vaunuja jotka ehdottomasti haluaisin. Koko ajan löytyy jotain parempia tai muita merkkejä mitä mietin.

      Olen taas kallistunut niihin emmaljungien city crosseihin, kun olen jo pitkään niitä himoinnut (jopa ennen raskauttakin) niin en pääse niistä yli :D Ainoa huoli niissä on, että mahtuvatko ne kuinka hyvin auton takakonttiin. Meillä on opel astra farmariauto ja mietin, että jos ne mahtuisivat hyvin konttiin mahdollisten matkatavaroiden kanssa niin pärjättäisiin niillä yksillä vaunuilla. Kovaa koppaa tuskin hankin, vaikka se olisikin tosi kiva mutta vie vain tilaa, hankkisin sen quadrolift kassin.

      Matkarattaita en edelleenkään oikein halua, kun tuntuu että toiset jäävät vähemmälle käytölle. Ellei sitten löydy sellaisia joissa on käännettävä istuinosa tai heittoaisa ja jotka "iskevät". Mietin brio smile -rattaita matkarattaiksi, mutten tiedä onko nekään kovin hyvin autoon mahtuvat.

      Emme tosin kauheasti reissaa, mutta mökillä tulee käytyä välillä. Siksi olisi hyvä että vaunut mahtuisivat autoon hyvin matkalaukkujen kanssa.

    • Eskimoinen

      Meillä on ollut Oran ja Emmaljungan vaunuja. Parhaat on ollut Emmaljungan city crossit (edgeistä en tykännyt kun oli liian mohlot). Laitan tähän omasta mielestäni hyviä puolia city crosseista:

      * kevyet lykittävät
      * kuomussa hyönteis- ja aurinkosuoja
      * kuomun saa käännettyä ihan eteen suojaksi
      * nätti ja sito ulkoasu
      * tilava tavarakori
      * lapselle tosi hyvä istuma-asento kun oppii istumaan, ei valu

      Mitään huonoa sanottavaa en löydä. Näitä saa paljon käytettynäkin ja vieläpä hyväkuntoisena.

    • juniorit

      Itse en citycrosseja ostaisi, ostaisin jos ois tarve niin nyt kunnon kuomulliset rattaat joissa selkänoja menee täysin makuu-asentoon myös ja niihin joko kovan tai pehmeän kantokassin vauva-aikaan, vaunu aika on niin lyhyt että kopppa käytetään keskimäärin 3-6kk. Sen sijaan rattaita voi tarvita vielä nelivuotias lapsikin. Eli kunnon rattaat ja niihin hankkisin jonku kopan tai lämpöpussin riippuen vuoden ajasta. Meil oli citycrossit, ihan kivat ekat 4-6kk, mutta kun lapselle tulee painoa n. 10kg niin olipas aika tylsät työntää, painavat ja jousitus "ryystää" maata tyylillä, ei niissä mitään vikaa sinänsä ollut vaikka tuota se teki, eli ominaisuus! Vaihdoin ne sit teutonia junior-rattaisiin joita meillä on nyt käytetty jo 3 vuotta.

    • Fanittaja

      Kyllä kirppareilta, nettikirppareilta tai tuttavilta kannattaa vaunut hankkia!
      En mä ainakaan laittas 700-1000 euroa rattaisiin joiden käyttöikä on lyhyt. Vauva ja lapsi pärjää vähemmälläkin ja samanlaiset unet nukkuu jos on nukkuakseen olipa sitten kyseessä emmaljunga tai emma. :) Nykyisin tuntuu että vaunuilla/rattailla halutaan vaan esitellä "että meilläpä on kromi runkoiset valkonahkaiset emmaljunga klassikkovaunut hienostuneella mondial kopalla")
      Meilläkin on ihan vaan käytettynä ostetut oisko ollut jo 3 lapsella ennekuin meille tulivat Emmaljunga vm 2009 Cerox rattaat Duolift kantokassilla. :) todella tyytyväinen toimivuuteen :) tottahan näissä pientä kulumaa siellä täälä ja käytetyn näköiset mutta kaiken kaikkiaan tosi siistit. Itselleni oli pääasia että eivät ole homeiset ja rattaiden kasaus toimii ja renkaat on ehyet. Mutta eivät olleet pahanhintaiset 50€ sisälti rattaat, kantokassi, jalkapeitteet ,hyttyssyuoja, sadesuoja, hoitolaukku ja lämpöpussi. eli kaikki oleellinen toimivanana, siistinä ja edullisena. :)

      hyvät ja ihanat vaunut, kuiteskin laatu merkki.

    • ceroxit900

      Meillä kanssa Emmaljunga Ceroxit ilmakumipyöräillä . Hyvä valinta jos haluaa käyttää rattaita pitkään. Kun aisan kääntää puolelta toiselle (lapsen kasvot menosuuntaan) on tuntuma rattaiden työntämiseen kevyt voisi verrata Emmaljuga scooter-rattaisiin.=)
      Vaunuaikana meillä oli kovakantokoppa näissä (babylift) ja ajoi asiansa noin 7kk asti.
      Näitten valmistus on jo lopetettu, mutta näitä on tehty vielä 2014 loppu puolella joten uudenkarheitakin on vielä saatavilla ja ehkä jostain myymälöissä vielä varastossa vielä :) me ostettiin käytettynä kun olivat kuitenkin noin 950e vaunut ja saatiin hyväkuntoiset vähän käytetyt kaikilla tarvikkeilla 400 euroa (sis.rattaat, koppa, sade-hyttyssuojat,jalkapeite,hoitolaukku)

    • 5vuotiasjo

      Joo kyllä nuo crescent classic ja emmaljunga cerox ovat parhaimmistoa. Näin 5 vuoden kokemuksella.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2646
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1991
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe