Talvirenkaat poistohintaan.

ihmeellinenrengaskauppa

Uusien nastarenkaiden osto on edessä ensi talveksi, ja typerä asiakkaana ajattelin, että mahdollisesti renkaat voisi nyt hankkia hieman edullisemmin.
Näine ajatuksineni kanssa selasin sitten netistä rengasliikkeitä ja muutamassa olikin ilmoitus renkaiden poistomyynnistä.
Liikkeet olivat osittain samoja joista kahdesta kysyin marraskuussa hintaa rengassarjalle, tuolloin jäivät hankkimatta kun tuli muita tärkeämpiä asioita hoidettavaksi.
Olin kuitenkin laittanut nuo saamani hinnat tuolloin ylös, ja yllätys olikin suuri, kun poistohinta oli nyt toisessa sama kuin silloin, ja toisessa hieman korkeampi kuin silloin.
No, kävin sitten paikan päällä kahdessa ihan toisessa liikkeessä kysymässä olisiko yhtään nastarengassarjaa jäänyt josta saisi tarjoushinnan.
Ja en siis oleta, että saisin n.400 euron renkaat mihinkään pilkkahintaan, en, luulin kuitenkin, että tilanne voisi jossain olla se, että renkaitakin ehkä jää varastoon, ja että niitä voi rengasliikkeeseen mennä kysymään ihan normaalisti, että onko tilanne tämä.
Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ole tilanne yleensäkään rengaskaupassa.
Renkaat tuntuvat olevan mittatilaustyö tason tavaraa jotka tehdään aina käsitilaustyönä, ei yhtään rengassarjaa koskaan jää ylimääräiseksi, ja asiakas joka ei tätä ymmärrä on typerä.
Yleisesti lähes kaikkia tuotteita ja tavaroita myydään kauden ohi mentyä edes jonkinlaisella tarjouksella, eri syistä johtuen, mallistot vaihtuu, tuote on hieman vanha, tuotteella on päiväys, tuotteita on jäänyt varastoon jne jne.
Mikään edellä mainituista ei kuitenkaan päde rengaskauppaan, koska renkaat ovat hightech tuotteita, joita tehdään hyvin tarkkaan valikoituja eriä, ja juuri oikeita optimoituja määriä.
Rengaskaupan ammattilaiset ovat kaupallisen toiminnan huippuguruja, joiden taidot toteuttaa kaikki kaupalliset lainalaisuudet ovat ilmiömäiset.
Olen itse tehnyt kauppaa yli kolmekymmentä vuotta, ja minun täytyy kyllä myöntää, että olen hyvin kateellinen näille huippuguruille, jotka kykenevät vuodesta toiseen toteuttamaan 100% tarkkudella kaikki täydellisen kaupanteon lainalaisuudet.
Sain tästä kaksi suullista luentoa, kun uskalsin lähestyä näitä guruja väärään aikaan nastarengassesongin ulkopuolella.
Onneksi opin kuitenkin nyt läksyni, enkä enää toiste häiritse näitä tähtiä, vaan jään innolla odottamaan, että rengasliikkeeseen saapuu taas ensitalveksi tuo uusin, tuorein, ajantasaisin ja viimeistä mallia oleva rengas.

26

2827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • halvatoli

      Nokian Nordman 5 175/65/14=220e.

      • mopokuski

        Mopoon renkaat saa halvalla.


    • turhaaEnnakointia

      Jos mälläätkin autosi ennen seuraavaa talvea? Nuo tarjoukset lupaa isoja prosenntteja, mutta samoihin hintoihin niitä saa syksylläkin.

    • masseri

      Hyvä kirjoitus. Taisit saada kahdelta läksytystä että tee kuten muukin aivoton massa ja tule kiireisimpänä kautena hakemaan renkaat - silloin siis kun on myyjän markkinat.

      Ei ihme jos tuolla asenteella guruja hatuttaa kun renkaat voi myös kilpailuttaa oikeasti ja tilata netistä suoraan kotiovelle. Tälläisiä vääräuskoisia tulee tietenkin rankaista tuplaamalla vanteilleasennusmaksu.

    • talvirenkaatpoistohinta

      Joo, otti vaan päähän tilanne kun tuota kirjoitin, ja haluan siis korostaa, että itse ajattelen seuraavasti:
      -menen sesongin ulkopuolella pelkät vanteet renkaineen mukanani liikkeeseen
      -ostan käteisellä varastoon jääneet nastarenkaat
      -olen valmis ostamaan joko kalliit merkkirenkaat tai vaihtoehtoisesti kakkos luokan renkaat
      -odotan saavani alennusta riippuen hieman renkaasta, mutta sanotaanko noin, 15-30%.
      En siis odota saavani juuri mitä haluan, enkä hintaa mihin haluan.
      Enkä edes odota saavani kauppoja aikaiseksi, mutta en myöskään jaksa katsella tuollaista epärehellistä hinnoittelua, ja vielä aivan avointa sellaista, eikä myöskään saamani asiakaspalvelu ollut mitään palvelua.

      En ole koskaan tilannut mitään renkaita tai osia aiemmin ulkomailta, vaan aina marssinut kivijalkaliikkeisiin, koska olen halunnut pitää rahani Suomessa, ja jos nyt ei Suomessa, mutta kuitenkin Suomessa asioidessa saa ainakin liikkeessä toimiva henkilökunta osan palkastaan minunkin tuomista rahoista.

      Mietin tässä kyllä että isä vainaani itse laittoi renkaat vanteiden päälle ja kävi vaan tasapainoittamassa ne liikkeessä. Hän sai joltain tutultaan vähän käytettyjä renkaita ilmaiseksi ja niitä sitten hyödynsi.
      Niiden päällä tuli pompittua apu painona, olin kyllä niin pieni, että en muista tekniikkaa miten isä sen teki. Hän nyt oli teknisesti minua huomattavasti taitavampi, ja enkä tiedä onko rengastekniikka muuttunut jotenkin niin, että tuollaista ei ole enää edes mahdollista tehdä, se oli 70-80 luvulla se.

      Ulkopuolelta kun rengasalaa hiemankin näin kuluttajana katselee, niin se vaikuttaa suojatulta markkinalta, jolla todellista kilpailua ei ole. Luulen, että jos joku yritys hinnoittelisi renkaita alennuksella, niin hyvin pian loppuisi tuon liikkeiden ostot tukkuportaalta. En muista koskaan, että joltain kärkimerkiltä tai kakkosmerkiltä olisi juuri eroavaa hinnoittelua näkynyt, pientä hintaero mielikuvaa saadaan, kun markkinoille tuodaan noita "kinkki" halpis merkkejä, joita tietenkin sitten kaikki mahdolliset toimijat haukkuvat kuorossa.
      Näin saadaan kuluttajalle se vankka käsitys, että vain ja ainoastaan se kallein merkki on järkevä, ja että se renkaan teko on niin niin valtavan ihmeellinen juttu ja rengasvalmistaja on kuin jokin hyväntekijä kaikkine kehitystöineen, että niissä ei juuri edes enää katetta ole jäljellä kun ne kaupan hyllylle tulevat.

      Tuo yksi kommentoija voi laittaa linkin mistä saa Nordman 5 hintaan 220e.

      • Röppänen

        Olipa kyllä aika uskomaton juttu tuo sun alkuperäinen tarina. Vaan eipä tuommoisella asenteella kauan liiketoiminta jatku. Itsekin oon tässä tutkinut renkaiden kilpailutusta. Aattelin kokeilla löytyskö tämän kautta https://autojerry.fi/palvelut/renkaat/


      • Ulkomailta
        Röppänen kirjoitti:

        Olipa kyllä aika uskomaton juttu tuo sun alkuperäinen tarina. Vaan eipä tuommoisella asenteella kauan liiketoiminta jatku. Itsekin oon tässä tutkinut renkaiden kilpailutusta. Aattelin kokeilla löytyskö tämän kautta https://autojerry.fi/palvelut/renkaat/

        Ei tuo uskomaton tarina ole. Minun paikkakunnalla sama juttu rengaspalvelu nimisessä liikkeessä ja eräässä toisessakin. Poistohintaan myydään tai tietyllä prosentti vähennyksellä. Hinta lasketaan ihan tehdas lähtö hinnasta, olkoon vaikka 150e/kpl. Normaalisti sitä myydään 125e/kpl. Huijaustahan rengaskauppa suomessa on. Ulkomailta ostamalla säästää, varsinkin jos autossa on isommat renkaat. Kottikärry kokoa ei kannattane.


    • Käytetyillä_ajellaan

      Itsekin olen menestyksekkäästi vaihdellut renkaita ihan rengasrautojen kanssa, kun on saanut ilmaiseksi tai pilkkahintaan käypiä lähe uuden veroisia kumeja. renkaan vanteelta painamiseen toimii hydraulinen halkomakone josta "terä" suojattu laudanpalalla. Näkyy youtube videoissa ihan pitkän lankun kanssa autolla päälleajamallakin irtoavan vanteelta. Sitten vaan parilla rengasraudalla kumit pois ja uudet tilalle. Vähän fairya jos muuten ei onnistu. Tuommoiset perus 13-15 tuumaiset onnistuvat helposti (isommat jopa helpompia). En ole huomannut tarvetta tasapainoittelulle näissä suomen nopeuksissa. Muutenkin pölykapselit ja vanteisiin tarttuva lumi, jää ja muta vievät tasapainoituksesta hyödyn. Kokeilemaan vaan tekniikkalaji, mutta ei sen vaikeampaa kun polkupyöränrenkaankaan kanssa.

    • kovakilpailu

      4 kpl rengas, rengastyöt, tasapainotus, venttiilit ja rengaskierrätysmaksu ei
      autoon alle laittoa, koko 1756514

      -Conti IceCont.2
      Hinta 380 euroa
      -Nokian Hakkapeliitta 8
      Hinta 390 euroa
      -Mich.X-Ice North 3
      Hinta 350 euroa
      -GoodYear UltraGrip Ice Arctic
      Hinta 360 euroa
      -Sava Eskimo Stud
      Hinta 300 euroa

      Tässä kolmen pks-seudun liikkeen hinnat joulu-huhtikuu 2015-2016, kaksi eri hintapyyntökierrosta tehty, hinnat ei ole muuttuneet tuona ajanjaksona.
      Liikkeiden väliset hintaerot max 10e per sarja, siksi hinnat esitetty yhdessä.
      Varsinaisesta kilpailusta ei voi juuri puhua, ainakaan hinnoittelun osalta.

    • EnemmänVaihtoehtoja

      Osta vaan ulkomaisesta nettikaupasta ja kyttää sopiva hetki tilata. Välillä saa jopa puoleen normaalista myyntihinnasta, mutta normaali vaihteluväli 30%. Logiikkaa en ole huomannut syksy/kevät- varastontyhjennyksessä. Ehkä sen, että jotkin mallit eivät ole myyneet odotetusti ja myydään esim. Baltiaan alennuksella. Nokiakin taitaa toimia näin. Renkaat kotona jemmassa voit sitten valita asennuspaikan ja -ajankohdan vapaasti.

      Itselläni inho rengasliikkeitä kohtaan alkoi siitä, kun pyysin Keski-Euroopan kitkoja tilattavaksi ja asennettavaksi tutussa rengasliikkeessä, johon pienen rengasliikkeen omistava, kaikkitietävä besserwisser, asiakasta ojentaakseen totesi: "Sellaisia ei meillä alle laiteta". No deltigum toimitti ja naapurissa oleva liike asensi.

      • tyhjänsaailmankin

        Näin olen kyllä ajatellut nyt tehdä.
        Laittakaan vinkkiä mikä olisi hyvä ulkolainen nettirengasliike, koska asiaan perehtymättömänä hieman hämmensi kun hieman niitä katselin, että mitkä nyt ovat niitä varsinaisia ulkolaisia nettiliikkeitä, ja mitkä taasen ihan normaaleja kotimaisia nettiliikkeitä.
        Vai onko tässäkin kotimainen rengaskartellimafia tehnyt työtään Googlen hakukoneoptimoinnin suhteen ja saanut painettua oikeat ulkolaiset rengasliikkeet pois Suomalaisten tekemistä Google hauista.
        No, menee jo foliohattu touhuiksi, mutta toisaalta, itsekin ikäni kauppaa tehneenä niin eipä minua mikään enää yllätä.
        Tässä rengas asiassa kyllä pääsi yllättämään se tosiasia, että mitään alennuksia ei todellakaan ole saatavissa, millään tavoin, vaan että kaikilla on samat hinnat, ja mikä yllättävintä, ne samat hinnat on voimassa läpi vuoden.
        Linkkejä saa siis laitella.
        Mukavaa kevättä kaikille ja ennakoivaa renkaita säästävää ajoa!


      • Rehvid

        Noiden nastarenkaiden ostossa on valitettavasti vähemmän mahdollisuuksia, kun ne ovat osasyyllisiä meidän häiriintynyneille rengasmarkkinoille. Ylihintaan myydään tuote, joka muualla ei mene kaupaksi tai on laiton. No näyttäisi 175/65-14 Hakkapeliitta 7 lähtevän Tallinnasta 59€ ja Saksasta Delticomilta kotiovelle 74,30€. Siinä ehkä vähän offseason-polkumyynnin makua.

        Mutta yllätyinpä kesärenkaista. Suosikkifirmani kumm.ee myy nyt ilmeisesti jo kesärengassesongin jälkeisen varastonsa:
        Continnental Premiumcontact 5 44€
        Goodyear Efficientgrip Compact 42€
        Hankook Kinergy K425 Kinergy Eco 39€

        Ja hanttirenkaat vielä halvemmalla. Kitkoissa loistotarjouksia, usein alin hinta helmikuussa. Nyt Michelin Alpin A4 54€ ja X-Ice3 55€-

        Delticomilta olen tilannut (rengasonline). Ainakin varmatoiminen, mutta monesti kallis, joskus tarjouksia.
        1001renkaat hyvä halpa vertailupohja, ei kokemusta.
        Ja tämä Tallinnan kumm.ee on huippu, joskin tilaaminen vähän hankalaa. Rahti neuvoteltava erikseen. Mutta hinnat parhaillaan tarjouksessa jopa alle reifen.com-verkkokaupan, joka on vain Saksassa toimiva halvin ja tehokkain. Hyvä paikka tarkistaa alin hinta.

        Tuolla 1001renkailla on joskus tosi edullisia vuosikertarenkaita tai demo-renkaita, jotka on vaihdettu pois uudesta autosta. Nämä voi saada puoleen hintaan.

        On varmaan muitakin ja kotimaisia edullia nettikauppiaita, mutta jos joku löytää alle noiden mainitsemieni, niin tervetullos vinkkiä vaan.


      • halppaaon

        Hei,

        ja kiitos yhteydenotosta. Tarjoan sinulle seuraavia vaihtoehtoja:

        koko 175/65/14

        Goodyear UltraGrip Ice Arctic 400 €
        Pirelli Winter Ice Zero 380 €
        Sava Eskimo Stud 340 €

        Hinnat sisältävät rengastyöt ja kierrätysmaksut. Toivon tarjouksen
        miellyttävän ja johtavan rengaskauppaan.

        Ystävällisin terveisin

        pks-alueen liikkeiden puolesta

        Rengasmafia


    • homosaab

      Sopikoo saabiin,sopiko saabii, sopiko saabii sopiko saabii, sopiko saabiin sopiko saabiin?

      • usojo

        eisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovieisovi


    • kovettuuko

      Sama tilanne itselläkin. Ajattelin aloittaa kyselemään, onko liikkeissä nyt halvemmalla myymättä jääneitä talvikumeja. Mutta menettääkö siinä yhden vuoden käyttöaikaa, jos ottaa talvikumit keväällä? Eli onko syksyllä myytävät jo vuoden nuorempia? Minun ajoillani kun talvikumit eivät ehdi kulumaan paljon mitään ennen kuin ne jo muuttuvat liian koviksi talvikäyttöön n .6-7 vuodessa.

    • ihmeellisiäyrittäjiä

      Välillä nämä tarinat suomalaisesta asiakaspalvelusta on masentavia. Siis jos asiakas haluaa esim keski-euroopan kitkat, niin miksei hänelle niitä vaan myydä ja laiteta alle? Tai jos asiakas tulee heinäkuussa ostamaan nastarenkaita, niin myisin silmää räpäyttämättä. Mitä se kauppiasta liikuttaa millon kukakin mitäkin ostaa, pääasia että ostaa. Luulisi sen kaupanteon olevan kaiken perusta. Mutta ei, pitää oikein alkaa vittuilemaan sille asiakkaalle ja varmistaa ettei se vahingossakaan eksy kauppaan uudestaan.
      Viimesin oma kokemus tälläsistä viisastelijamyyjästä oli lasiliikkeessä. Pyysin korjaamaan juuri tulleen kiveniskemän. Kaveri katto lasia ja sano ettei sitä kannata korjata kun tässä lasissa on näitä muitakin jälkiä. Kannattaa vaihtaa koko lasi. Just.. no arvatkaa menenkö sinne uudelleen enää missään asiassa? En takuulla koska siellä ei saa haluamaansa palvelua.

      • Omalehmäojaan

        Näinhän tuppaa mennä, sitten ihmetellään kun suomalaiset kantaa rahansa renkaiden, tuulilasien, varaosien takia viroon, venäjälle tai ostaa netistä. Ei luulisi olevan varaa valikoida asiakkaita tai arvostella. Monta paikkaa mihin ei tarvitse uudestaan.


      • lehmätielle

        Minä ainakin arvostaisin lasinkorjaajaa, joka ajattelisi etuani, eikä toteuttaisi mukisematta kaikkia mahdollisesti asiantuntemattomia pyyntöjäni. Toki mukinan jälkeen sitten saa luvan toteuttaa ne, jos asiakas edelleen on samaa mieltä asiasta.
        Tosin jos sama liike myös myy uusia laseja, niin saattoihan tuo ajatella omaakin etuaan..

        Mutta jos asiakas pahoittaa mielensä aivan asiallisesta huomautuksesta, kuten, ettei lasia kannata paikkauttaa (jos se siis aidosti on tilanne) niin saa mennä asiakas peiliä hakemaan ja opettelemaan ihmisten kanssa olemista tai muuttaa korpeen.


      • krhgfkhfdkjv

        Kyllä se vika useimmiten on suomalaisessa kivijalkakauppiaassa. "Asiakas on aina oikeassa" on useimmissa markkinatalousmaissa vanhastaan tunnettu periaate, vaan ei täällä vääristyneillä markkinoilla. Jos asiakas tuntee itsensä ei-tervetulleeksi meiningin ollessa tyyliä "Painu nyt v*ttuun täältä, me mitään myydä", on bisnes tuomittu epäonnistumaan nykyaikana.

        Sitten itketään netissä nettirenkaista ja tyhmistä asiakkaista...


      • AsiakasMinäkin

        Suomi on pullollaan sananlaskuja ja muita hokemia, joita toistellaan vailla niiden todenperäisyyttä. Tuo "asiakas on aina oikeassa" on hyvä esimerkki hokemista. Jos asiakas menee rangaskauppaan ja haluaa itselleen renkaansa esim. 80% alennuksella on asiakas... väärässä!


      • Rengaskartellisuomessa
        AsiakasMinäkin kirjoitti:

        Suomi on pullollaan sananlaskuja ja muita hokemia, joita toistellaan vailla niiden todenperäisyyttä. Tuo "asiakas on aina oikeassa" on hyvä esimerkki hokemista. Jos asiakas menee rangaskauppaan ja haluaa itselleen renkaansa esim. 80% alennuksella on asiakas... väärässä!

        Nuo rengaskaupan hinnat kivijalkamyymälöissä on käsittämättömät. 150-250e/sarja kalliimmat ja työtkin monesti vielä päälle, pienellä vaivalla esim. Netistä tai viron lomareissulta toisenlaiset hinnat.


      • eyhfjhrfjvhfk
        AsiakasMinäkin kirjoitti:

        Suomi on pullollaan sananlaskuja ja muita hokemia, joita toistellaan vailla niiden todenperäisyyttä. Tuo "asiakas on aina oikeassa" on hyvä esimerkki hokemista. Jos asiakas menee rangaskauppaan ja haluaa itselleen renkaansa esim. 80% alennuksella on asiakas... väärässä!

        Tuohan oli esimerkki sananlaskusta joka _ei_ päde suomessa, ja keksit ihan suotta ääriesimerkin. Sille on syynsä miksi harvat kivijalkaliikkeet enää menestyvät ja niitä suositellaan, ja miksi toiset eivät menesty ja niitä ei suositella. Asiakaspalvelu ja asenne, ainoastaan niillä voi enää pärjätä netin tarjontaa, oikeaa valinnanvapautta, eli valikoimaa ja hintatasoa vastaan.


      • paljonkotänäänmaksaisin
        Rengaskartellisuomessa kirjoitti:

        Nuo rengaskaupan hinnat kivijalkamyymälöissä on käsittämättömät. 150-250e/sarja kalliimmat ja työtkin monesti vielä päälle, pienellä vaivalla esim. Netistä tai viron lomareissulta toisenlaiset hinnat.

        Lisäksi se että useimmiten kivijalkaliikkeistä sitä kulloisenkin päivän / pärstän erikoishintaa saa kuulustella, tai mikä on joidenkin mielestä yhä tänäkin päivänä tavattoman kätevää, soitella tai tehdä tarjouspyyntöjä ja odotella vastauksia..


    • MelkoHelppoa

      Itse menin paikkakunnan rengasliikkeeseen, tilasin sen kummenpaa testejä lukematta tietyn testivoittajamallin uudentulevan rengasmallin kevytmetallivanteineen ja läksin sitten kaupasta pois. En halunnyt jäädä kyttäilemään ulkomaiden tarjouksia, suunnitellut Viron matkaa tms.
      Hyvin palveltiin. Sen renkaan täydellisyydestä tai ehdottomasta parhaimmuudesta en tiedä; rauhallinen ja ennokoiva ajotyyli on paras "pito".

      • poistoon

        lotto voittaja


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3910
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      604
      3717
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3702
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2351
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      63
      2291
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      327
      1988
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1967
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1806
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1479
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1372
    Aihe