Työttömät ovat sairaita

HoitoonÄkkiä

Valtaosa vaikeimmin työllistyvistä pitkäaikaistyöttömistä on niin sairaita, etteivät kykenisi töihin. Lääkärilehdessä julkaistun selvityksen mukaan työttömien sairauksia ei ole kuitenkaan koskaan hoidettu. Koko maahan suhteutettuna pitkäaikaistyöttömistä on sairaita 50 000.

Kuntoutuslääkäri Raija Kerätär on kierrellyt kymmenkunta vuotta Pohjois-Suomen työvoiman palvelukeskuksia ja selvitellyt, miksi moni pitkäaikaistyötön ei työllisty lukemattomista tukitoimista ja kokeiluista huolimatta. Hän on koonnut yhteen toissavuoden kokemuksensa artikkeliksi Lääkärilehteen.

Kerättären hämmästykseksi 65 prosenttia poti työkykyä heikentäviä mielenterveyden häiriöitä.

- Suurin ryhmä oli mielialahäiriöt ja seuraavaksi suurin ryhmä olivat kehitysvammaiset, lähinnä heikkolahjaiset. Runsaasti oli pelko-ahdistusoireita, sosiaalista jännittämistä ja paniikkioireita. Myös skitsofreenikkoja löytyi, Kerätär summaa.

Kerätärtä ihmetytti, miten tämä joukko seuloutui esille vasta, kun heitä on palloteltu vuosia työttömyyskortistossa. Yksikään sairaista ei ollut saanut hoitosuositusten mukaista hoitoa.

23

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • narsisti_työnantaja

      Siispä 65%:lla on ollut työnantaja, joka on ollut henkisesti niin sairas, että on tartuttanut tautinsa työntekijöihinkin..

      • Ulkoistamisenautuus

        Kyllä. Juuri näin, muunmuuassa. Suomi on holhousvaltio ja "mieli" häiriöisiä kartetaan, holhotaan ja halutaan holhota, jotta holhoojilla olisi työtä, ja jotta holhoojat ja heidän kanssaan samaa mieltä olevat ihmiset saisivat todistetusti kokea olevansa tarpeellisia, oikeassa ja ennenkaikkea terveitä, älykkäitä ja parempiosaisia.

        Ihmisillä on aina ollut vajauksia joko fyysisen tai "henkisen" terveyden suhteen ja nyt olisi näiden terveiden vain osattava asennoitua siten että pärjäisivät työssään kun työkaverina on "skitso". Mutta ei... Suomi on holhousvaltio ja ihme että sitä rahaa riittää holhoukseen. Vieläpä ministerin suulla (Berner ;) ) halutaan tehostaa valtion menoja (väyläliikennemenot), jotta rahaa riittäisi sosiaali- ja terveyssektorille lisää. Siis mitä ihmettä?

        Jos ihminen haluaakin tehdä työtä eikä olla holhouksessa niin toiset ovat tiskin takana laittamassa ihmistä hoitoon ja holhoukseen. Miksi ns. "terveet" pelkää "sairautta" tai poikkeavia? Eikö tässä pikkuhiljaa pitäisi alkaa hoitaa niitä "terveitä" ja työelämässä olevia että kestäisivät "erilaisuutta"? Vai onko heidän osaltaan vielä lääkkeet kehittämättä??

        Asiasta ajankohtaiseen: Applen tulos oli ensimmäistä kertaa sitten iPhone-nousun myötä nyt laskussa. Meniköhän siinä about 13 vuotta??? Oli miten oli.. Kun tulos kerrottiin Suomen uutisissa, sai pian lukea että Applen konferenssitiloista löytyi ruumis.

        Jokainen voi arvailla että oliko kysymys mistä, mutta tässä tulee päätelmäni: yrityksen päätehtävä on tuottaa voittoa omistajille, joiden etua ajaa toimitusjohtaja. Applen pomo sai negatiivisen tuloksen, piti alaisilleen tiukan puheen hyvin tarkoin valituin sanoin, ja kas työntekijä menetti kasvonsa, mieli tuhoutui täysin, ja sitä sisäistä tunnekuohua ei pystynyt käsittelemään vaan aivot paukkui, räiskyi ja lopputulos oli kuolema. Tälläisia ne yritysjohtajat ovat. Jos ihmisen mieli ei kestä nöyryytystä niin syytetään ihmisen terveyttä ja heikkoa mieltä ja eikun hoitoon. Nyt olisi jo aika korjata tämä käsitysvirhe. Mistäköhän johtuu ettei haluta?

        Siis kai Te nyt ymmärrätte asian jos sitä vääntää rautalangasta? Eli että
        a) omistaja ei osaa painaa rahaa eikä tehdä polttopuuta. Omistaja on siis täysi nolla. Käytännössä omistaja on sairas ja vajaa, koska ei osaa itse ratkaista toimeentuloaan ja henkiinjäämiskamppailuaan, joten
        b) omistaja ulkoistaa ongelmansa yritykselle, ja
        c) yritys on vain näennäinen apuväline (eli pelkkä kulissi) päämäärän hakuun ja yritys tarvitsee luonnollisen henkilö-/n/t. Tarvitaan siis omistajia edustava
        d) toimitusjohtaja, joka saa eteensä omistajan ongelman, minkä tj ulkoistaa työntekijälle (ai että se on helppoa kun on alaisia)
        e) ja kun työntekijä menestyy, saa työntekijä pullaa ja kahvia ja omistajat kiittää.

        Kun tulee tappiota, on omistajalla ongelma, jonka se ulkoistaa tj:lle, joka on velvoitettu pitämään puheen ao. vastuulliselle luonnolliselle henkilölle, koska oikeushenkilö eli yritys ei voi kuunnella puhetta kun yritys on vain teoreettinen olio. Tarvitaan siis luonnollinen henkilö eli ihminen, jolle toimitusjohtaja ulkoistaa ongelman, ja jos tästä syntyy ongelma työntekijälle, joka ei enää oikeusteknisesti pysty ulkoistamaan ongelmaa eteenpäin vaan joutuu ratkaisemaan sitä, eikä pysty koska ei ole Jumala vaan ihminen, ja tälle ihmiselle kehittyy mieleen vaurio, mutta säilyy hengissä, niin Suomi-valtio alkaa holhota tällaista työntekijää, ja tarjoaa niin pillereitä kuin terapiaa ja vielä osastoa ja toisille suljettuja jne.

        Eli siis ihminen, joka yritti ratkaista ulkoistetun ongelman, saa itselleen jopa pysyvän vaurion ja missään ei kuulu puhetta että ongelman juuri piileekin alkulähteellä eli siellä omistajan tasolla a)

        Siis ulkoistaminen kannattaa, ja suosittelen sitä kaikille mielenterveyden häiriöistä kärsiville. Koska joku on ulkoistanut teille ongelman, ja se tulee ilmi vain Teidän luonnollisen ilmaisun kautta niin ei muuta kuin lisää tällaista kiitos! Ulkoistetaan vaan kaikki kaikille niin olemme kaikki yhtä autuaita kuin omistajat konsanaan! Alas holhous, ylös ulkoistaminen!!! Kuka lähtee mukaan seuraaviin eduskuntavaaleihin tämän asian puolesta?


    • Lorvitkeksiikeinot

      Jos ei ole fyysistä vaivaa niin osa on niin saatanan laiskoja ja suuvärkki erittäin lahjakas.

      Kiinnostaako se yhtään ketään kun joku puhuu itsestään kahdeksan tuntia tai taukoomatta koko sen ajan kun kuuntelijoita vaan riittää. Nykyajan kakarathan kasvatetaan suunnattoman itsekkäiksi ja kehutaan niitä koko ajan vaikkei mitään kehuttavaa olisikkaan.

      Paskapuhujia riittää ja rehvastelijoita tässä maailmassa niin paljon ja kaikki nostanut yhteiskunnan tuet vuosikymmeniä.

      Teko sairaita on suurin osa todellisia hyvin vähän. Tehtyjä "sairauksia" on hyvin monilla ja nuoret osaavat jo tekeytyä mielisairaaksi saaden eläkkeen. Masennus (tehty) on jo työkyvyttömyys eläke ja pääsee koko yhteiskunnasta eroon.

      Laitetaan nuppeja lärviin ja tatuointeja nii ei tarvitse koskaan töissä käydä. Työnantaja ei ota koskaan töihin vaikka mitä töitä tarjottaisiin kun on ihan sekopään näköinen.

      • TuetPoikkiHeti

        Masennus on laiskuutta ja vastuuttomuutta. Huijareiden tauti.


      • kalikkakalahtaa

        Kyllä koira koiran tuntee kun vai mitä Kalervo. Kalervon ammatti on olla palstan mielisairas!.


      • mitäyhdetedelläsitätoise

        toi on tosi et kyllä työnvieroksujat opettelee ja jakaa toisille kakki temput miten ällöttää ja ärsyttää työhönottajaa eniten, ja miten päästä varhaiseläkkeelle. ei tämä lopu ennen kun sosiaalitukien maksatus loppuu. jokainen varhaiseläkkeelle kannabis-skitsofrenian tai alkoholismi-deleriumin avulla päässyt työnvieroksuja toimii mallina muille miten tässä maassa pelkkä oleilu-chillailu, juopottelu ja pössyttely onnistuu ja rahaa paukkuu tilille suoraan veronmaksajilta.


      • kaverinanaalia

        Ihan totta puhut!. Näin tämä Kalervo kullanuppu tekee ihan käytännössä ihan itse-se syyllistää muita aina ongelmastaan- kun tuo ilkeä saunakauha raiskaa


    • huolestunut_äiti

      Jaa, mutta jos kunkin työttömän työttömyyden selitys olisi hänen vai pitäisikö sanoa tämän hoitamattomat fyysiset tai henkiset sairaudet tai jopa kehitysvammaisuus, niin silloinhan pitäisi jokaista sairasta tai kehitysvammaista työtöntä kohden olla odottamassa jossain vapaa työpaikka sitä että josko edes joku niistä sairaista työttömistä sattuisi toipumaan sieltä tautivuoteeltaan.

      Katsotaanpa Mol.Fi:stä: Koko maa 17808 vapaata työpaikkaa. Ja samaanaikaan työttömiä yli 500 000.

      Työttömistä siis sairaita ja/tai kehitysvammaisia noin 17808, mutta mikähän selittää loppujen yli 500 000 työttömyyden?. Ettei sittenkin syynä olisi se että työpaikkaa ei ole ihan jokaiselle heistä osoitettavissa?

      Niin ketkä päättävätkään työpaikkojen availusta ja myös siitä että niitä ei avata? Aivan, työnantajathan ne siitä yksin päättävät.

      Josta seurannee että jokaista noin 500 000 avaamatta jäänyttä työpaikkaa kohden luultavasti jossain on fyysisesti tai henkisesti sairas ja/tai kehitysvammainen työnantaja, sillä muutenhan hän ettei peräti se varmaankin olisi sen nyt puuttuvan työpaikan jo avannut, varsinkin kun nyt työvoimapula on huutava ja Suomi tekemätöntä työtä täynnänsä.

      Myöskin pitää ottaa huomioon että on peräti käsittämätöntä ettei avoimia työpaikkoja tunnu minnekkään ilmaantuvan kun huomioi vielä sen että sadattuhannet työttömät on kuntoutettu huipputyövireeseen mitä tieteellisimmin metoodein siis palkattomien pakkotöiden teettämisen avulla ja kautta.

      Siinä sitä olisi lääkäri rva Kerättärelle bisnessarkaa kynnettäväksi eiku lääkäröitäväksi kun tutkisi kaikki Suomen työnantajat josko löytyy fyysistä sairautta tai vammaa tahi hulluutta tai kehitysvammaisuutta selitykseksi sille miksi se kulloinkin tutkittavaksi saatu työnantaja on pelkästään x:n työntekijän työnantaja sensijaan että olisi edes X 1 työntekijän työnantaja.

    • vettä_polvessa

      Nimimerkki "TuetPoikkiHeti" kirjoitti:"Masennus on laiskuutta ja vastuuttomuutta. Huijareiden tauti."

      Yllä nimimerkin valinta kertoo millä tuo kirjoittaja olisi hoitavinaan varsin yleistä psyykkistä ongelmatilaa nimeltä masennus.

      Otinkin jo yhteyttä lääkintöhallituksen asiantuntijoihin ja ehdotin että työttömyyskorvaukset pitäisi ensin lakkauttaa, ja sitten kuukauden parin perästä lakkautetaan myös sairaalaverkosto ja lääkärien ja hoitajien koulutus.

      Perustelin ehdotustani sillä että kun muuan tuleva lääketieteen nobelin palkinnon saaja on keksinyt että maksetut työttömyyskorvaukset ovat perisyy kaikkiin sairauksiin, niin sairaaloita tai lääkäreitä tai sairaanhoitajia tuskin enää juuri lainkaan tulevaisuudessa tarvitaan sitten kunhan työttömyyskorvaukset on ensin lakkautettu.

      Tosin ihmetyttää että miksi naapuri joka ei työttömänä ole ollut koskaan, on kuulemma kuolemassa syöpään. Mikähän hänen erittäin vakavan sairautensa on aiheuttanut kun hän eikä kukaan muukaan perheestään koskaan ole saanut työttömyyskorvausta lanttiakaan?

    • eihyvältänäytä

      Hoitoonkaan ei pääse, että se siitä. Ainahan pitää olla joku jota potkitaan päähän.

    • Pitkäaikaistyötön

      En ole koskaan ollut vankilassa enkä mielisairaalassa. Minua silti kiinnostaa ne paikat.

      Monet työttömät ovat olleet jommassa kummassa, haluaisitteko kertoa jotakin niistä. Mitä siellä tapahtui ja miltä tuntui. Se myös vaivaa, tarkastetaanko peräsuoli kun tullaan sisälle? Ja onko niitä miestenraiskaamisia?

      Itse näen vain päivittäin toistuvaa seuraavanlaista unta. Unessa seinät ovat täynnä potilaiden kynsillä raapimia kirjoituksia. Monet ovat hädissään turvautuneet raapusteluun. Eräskin on piirtänyt seinään suuren sydämen ja keskelle tekstin: ”I LOVE TE AND KELA ROCKS”. Seinän yläosassa on yksi kalteroitu ikkuna ja katossa hurisee maanisesti ilmastointilaite. Lattialla on yksi ohut keltainen ja kova patja. Vessaa ei ole, joten kaikki tarpeet pitää tehdä nurkkaan. Sellin katonrajassa tilannetta vartioi valvontakamera ja vähän väliä joku hoitaja käy katselemassa turvalasin takaa. Unessani mietin, että miten tällainen ”hoito” lisää potilaan terveyttä?

      Olisi kuitenkin mukavaa kuulla joitakin tositarinoita. Tuollainen toistuva uni ei kerro totuutta elämästäni, vaikka paikkakuntani terveyskeskuksessa hoitajat sanovat unienkin olevan totta. Melko tyhmää.

    • herätkäätähänelämään

      työttömät on sosiaalitanttojen säälittävää osastaan tietämätöntä tykinruokaa. Hankkiutukaa nysvät yrittäjäksi, ulkomaille tai hanttitöihin. Heikkoälyiset jää heidän ansoihin ja viritelmiin aina työkokeiluista huuhaakursseihin. Jos ihminen yhtään kunnioittaa omaa identiteettiään, ei jää "esittämään" reppanaa, luuseria, tukiaisjeesusta, häviäjää, vihaista työnvieroksujaa, ovelaa sossukikkailijaa, varhaiseläkeläistä, hullua ym.
      ei tänne sen takia synnytty alunperin että kotona kytätään tiliotetta, markkinatukilappuja ja vertillaan työmenokannattavuuksia, pelataan jotain peliä sosionomien kanssa 60 vuotta elinkaaresta ja näytetään pitkää nenää vanhana, väsyneenä, tyhjätaskuna ja lääkittynä. Kuka htto niin luulee, on pahasti erehtynyt elämän tarkoituksesta. Herätkää tähän elämään tämänkin palstan kävijät

      • heolihanitsekäytännöllis

        Nyt löytyi jo lääketieteen Nobelin saaja täältä palstalta.

        Ja kaikki menestyy aina omalla työllään( me muut saamme omat ja varsinkin niiltä muilta kun tyhjät kourat on syvällä näiden muiden taskujen pohjilla- ne ei vaan sitä itse huomaa).

        Tiesitkö että Kreikassa oli kauppiaalla ja varkaalla sama jumala.


      • Hanttityöt: ei saa.

        Ulkomaille: ei kiinnosta, ja missä muka nykyaikana on töitä?

        Yrittäjyys: työttömälle taloudellisesti aika mahdotonta, pääoma puuttuu, tuet lopetetaan yms. Sitä paitsi luonne ei ole tippaakaan myyntihenkinen tai sosiaalinen, eikä siis sovi yrittämiseen. Uusista yrityksistä valtaosa kaatuu. Why bother?


      • dcfxswd
        outsider1 kirjoitti:

        Hanttityöt: ei saa.

        Ulkomaille: ei kiinnosta, ja missä muka nykyaikana on töitä?

        Yrittäjyys: työttömälle taloudellisesti aika mahdotonta, pääoma puuttuu, tuet lopetetaan yms. Sitä paitsi luonne ei ole tippaakaan myyntihenkinen tai sosiaalinen, eikä siis sovi yrittämiseen. Uusista yrityksistä valtaosa kaatuu. Why bother?

        Tuohon on ratkaisut:

        hanttitöiden saanti ei siis johdu sinusta vaan työnantajasta > ei sinun ongelma. turha yrittää saada diplomia, jos työnantaja ei vieläkään kiiinnostu!

        Ulkomaille: töitä on kaikkialla, mutta työnsaanti on se ongelma. Lisäksi kielitaidosta on aina apua ;) eli... työttömän on hyvä mennä kielikurssille, tavata uusia ihmisiä ja olla avoin uusille ideoille, miksei myös säästäisi sukanvarteen että kun lähtee ulkomaille niin pärjää ainakin sen 6 kuukautta ilman tuloja. -> ei ongelma vaan haaste

        Yrittäjyys: perustulo, joka korvaa työmarkkinatuen/sossun perusosan/työmarkkinatukea vastaavan verran vaikka ansiosidonnaisen perusosuuden... lisäksi se pitäisi maksaa yrittäjälle ei yritykselle. Yrittäjä voi siis maksaa sillä henkilökohtaiset menot, jos yritys ei tuota. Kun perustulo olisi mahdollinen myös yrittäjille, meille Suomeen voisi syntyä työttömien määrää vastaava määrä yrityksiä, tai työttömien kaverusten kimppayritykset. -> ongelmasi vain jos siitä äänestetään kansanäänestyksellä tai valitaan uutta eduskuntaa, muutoin muiden ongelma ;)


      • tukijullijuhliijyvätuell

        Näin puhuu aito tukijulli uuninpankolta, kun jyvätuki napsahtanut tilille!.

        Kun tukijulli sairastuu.......jyvätuki viipyy.....se on työttömien syytä.


      • vinkkisanakartokijadyk
        outsider1 kirjoitti:

        Hanttityöt: ei saa.

        Ulkomaille: ei kiinnosta, ja missä muka nykyaikana on töitä?

        Yrittäjyys: työttömälle taloudellisesti aika mahdotonta, pääoma puuttuu, tuet lopetetaan yms. Sitä paitsi luonne ei ole tippaakaan myyntihenkinen tai sosiaalinen, eikä siis sovi yrittämiseen. Uusista yrityksistä valtaosa kaatuu. Why bother?

        tiedätkö mitä tuon asenteen omaavat työtä vailla olevat muualla maailmassa tekee ? mitä jos kertoisit omin sanoin ?


      • vinkkisanakartokijadyk kirjoitti:

        tiedätkö mitä tuon asenteen omaavat työtä vailla olevat muualla maailmassa tekee ? mitä jos kertoisit omin sanoin ?

        Minkä asenteen? Kerroin vain tosiasioita.


      • tuosankariaavikon
        vinkkisanakartokijadyk kirjoitti:

        tiedätkö mitä tuon asenteen omaavat työtä vailla olevat muualla maailmassa tekee ? mitä jos kertoisit omin sanoin ?

        "tiedätkö mitä tuon asenteen omaavat työtä vailla olevat muualla maailmassa tekee ? mitä jos kertoisit omin sanoin ?"

        Omin sanoin? kolönäetä kurjentaksu mielipäze, ... jos sopii niin käytän omien sanojen sijaan suomenkielen sanoja.

        Mitäkö ne tekevät ulkomailla jos ei ole töitä? Taisi olla kysymys. no jotkut tulee tänne pakolaisina, ja loput liittyvät äiskään tai isikseen?

        Ja sitten päätyvät hautuumaalle joko venäjän suorittaman barbaarisen ilmapommituksen seurauksena, tai sitten länsimaitten suorittaman huimaanien ilmapommituksen seurauksena.

        P.S: Juu Venäjän suorittamat ilmapommitukset on barbaarisia kun niissä maamme vapaan porvarillisen lehdistön raportoinnin mukaan kuolee myös sivilejä, ja länsimaiset ilmapommitukset on humaaneja kun niissä maamme vapaan porvarillisen lehdistön raportoinnin mukaan ei koskaan kuole sivilejä, ja jos joskus kuoleekin niin se oli silkka oho ja hupsis, eli siis aina silti humaania niin humaania.


    • käsivemputtaja

      entäpä kun jo vuosikymmeniä sitten työelämässä ollut kertoi, kun työtön sanoi että ei ole sairas.. "kyllä sinä sitten sairastut kun työt alkaa" ..sama henkilö tervehti limaisen kylmällä kättelyllään

      työttömillä pitäisi olla lähtökohta vähemmän rasituksen takia pysyä terveinä, tosin ulosottovelka vain kasvaa ja ei rahaa ole, mutta kulutustakin on vähemmän

    • tasotellanViellä

      Ei työttömän kannata mennä töihin, tuet loppuu.
      Eikä näin vapun jälkeen jaksakkaan.
      Pitää otella vielä pari päivää.

    • Arskanaamaan

      Kuka nyt tällä ilmalla töihin lähtee?

    • HulluhullumaailmaJos

      Typin virkailijat leimaavat täysin terveet ja työkykyiset työttömät sairaiksi, ja niiden tilastojen pohjalta sitten hehkutetaan, että niin ja niin moni työtön on jollain tavalla sairas. Nimenomaan leimataan mieleltään sairaiksi. Suurimmalla osalla työttömistä ei ole oikeasti mitään psyykkistä vikaa missään. Mutta esim. Pelkkä v...tutus diagnosoidaan siellä jo masennukseksi. Eihän niillä virkailijoilla oikeasti olisi mitään lupaa kenestäkään mitään diagnooseja tehdä, kun eivät ole lääkäreitä, mutta niin ne vaan tekevät silti. Kun ne kysyy sun fiiliksiä ja kerrot että harmittaa, kun olet työtön, niin olet niin masentunut että. Jos tas kerrot, ettei yhtään haittaa että olet työtön, koska elämässä on muutakin kuin työ, niin silloin olet vähintäänkin mielisairas, koska eihän niin kuulu kenenkään ajatella.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3421
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      176
      1468
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1122
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      805
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      769
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      42
      750
    Aihe