Kilpapyöräily sylkee ketävyysurheilun päälle

Phallusimpudicus

Kilpapyöräilijä eli monen silmissä ketjujapyörittävä lääkekaappi. Tämä ikävävä nimitys ei kuitenkaan ole tullut turhasta.
Jokainen vähänkin maantiepyöräilyä seurannut tietää mitä yhteistä on kielletyillä aineilla ja maantiepyöräilyllä.
Ei siitä sen enempää. Pyöräilyyn on nyt tullut uusi tapa huijata kilpailutilanteissa.
Teknologiahuijaus. Se tarkoittaa piilotettua moottoria polkupyörässä.
Ensimmäinen kiinnijäänyt on Belgialainen Femke Driessche.
Vuonna 2012 maantiepyöräilyn sky talli kertoi emme tarvitse kiellettyjä aineita voittaaksemme kilpailuja, meillä on uusi keino.
Niin, se keino lienee nyt selvillä.
Viimeistään nyt kun viime kesän Tour De Francessa, kilpailuja seurannut yleisö väitti Cristopher Froomen ajaneen moottoroidulla pyörällä.
Yleisö mm. sylki Froomen päälle.
Driesshen kiinnijäänti laittaa miettimään uudestaa Viime kesän Tour de Francea.
Kovia syytöksiä ranskalaiselta pyöräily-yleisöltä mutta tuskin aiheettomia. Ei tämä yleisö tyhmä ole.
Oli miten oli, lienee väärin kutsua näitä ihmisiä kestävyysurheilun kuninkaiksi.
laji jonka uusin villitys on piilotettu moottori polkupyörään ja jossa urheiliajat käryävät jatkuvasti kielletyistäaineista sylkee ja räkii rehellisen kestävyysurheilun päälle.

18

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AktiiviPyöräilijä

      https://www.youtube.com/watch?v=RHbjYCYU53Q

      Nojakit ja velomobiilit kiellettiin pyöräilykisoista, koska ne ovat paljon nopeampia, kuin mitkään kilpapyörät.
      Nojakilla voittaa kilpapyörän mennen tullen. Ominaisuus perustuu pieneen ilmanvastukseen.
      Kilpapyöräilijän suurin vastus on ilmanvastus. Keveimmät ja suurimmat nopeudet saavutetaan low racer tyylisillä nojakeilla, joissa on yleensä vain kaksi pyörää ja ollaan lähes makuuasennossa.
      Nojakilla pääsee keskivertopyöräilijäkin 40-50km/h nopeuksiin ja alamäessä nopeus voi nopeus kasvaa 70-100km/h.
      Mitä kovempi kunto, niin sitä kovempaa pääsee ja aina se pystypyörän hakkaa mennen tullen.
      Pystyasento on huonoin mahdollinen pyöräilyasento.

      Pystypyörällä olen tähän saakka ajanut, mutta kiinnostaisi kovasti hankkia nojakki tai velomobiili. Harmillista, ettei nojakkeja oikein suomesta tahdo saada, jolloin joutuu tilaamaan euroopasta, jossa niitä on monipuolisesti saatavissa, jollei ala itse rakentamaan.
      Tuollainen kevyt hiilikuituinen olisi hieno, vaikka aika arvokas se on.

      • nojapyöräilijä

        Nojapyörän paras puoli on, että voi katsella tyttöjä maan rajasta. Saattaapa jopa nähdä hameen alle. Ei niitä sateella kukaan viitsi käyttää.


    • Niitonmoneks

      Edellisestä lainattu: "Pystyasento on huonoin mahdollinen pyöräilyasento."
      No miten sen nyt ottaa... Sanoisin, ett riippuu tavoitteesta...
      Jos haluu leppoisasti fiilistellä ja katella maisemia ajellessaan, niin kyll sillee istuallaan näkee pal paree, kuin perse pystyssä runnoen ja niska kipeenä taaksepäin taivutettuna. Mulla kun ei ainakaan ol silmiä peräpäässäni...
      Ja jos sitt taas vain vauhti on tavoitteena, niin ei millään ite poljettavalla pyörällä lujaa pääse. Siinä tarvitaan kyll moottoria apuna - mieluummin polttomoottoria. Bensa tai nitro sellaista.

      • retropyörämies

        Pystyasento on ihn hyvä kaupunkiajeluun ja puolen tunnin pikkulenkkeihin. Lenkkien pidentyessä huonot puuolet korostuu, perse puutuu painon ollessa lähes täysin sen päällä, kädetkin alkaa puutua kun ei voi suoralla tangolla vaihtaa otteita.


      • AktiiviPyöräilijä

        Itellä kans alkaa takapuoli puutumaan yli 10 km lenkeillä ja muutaman kerran pidemmällä lenkillä on jölli meinannu mennä tunnottomaksi, eikä ollu mikään mukava tunne se. Joutuu pidemmillä lenkeillä välillä kävelemään.
        Kädetkin välillä meinaa puutua ihan lyhyilläkin pyörälenkeillä. Kaupungissa pystypyörä on ihan hyvä lyhyillä kauppamatkoilla ja on tienannut itsensä takaisin säästyneinä polttoainekuluina.
        Nojakissa paino jakautuu laajemmalle alueelle, kun pysypyörässä paino on takapuolen päällä, joten puutuminen aiheutuu verenkierron heikentymisestä.
        Tietäähän sen, kun verisuonet on ahtaammalla, niin alkaa puutumaan.
        Maastopyörässä on ostoskori ja siinä saa ruokaostoksia kuljetettua.
        Nojakissa ruokakassien kuljetus on vähän vaikeampi toteuttaa. Velomobiili olisi hyvä kauppakassi, kun kakkosautoa yleensä kustaan kauppakassiksi, joka on kuitenkin usein kalliimpi, kuin velomobiili.

        Ihmiset ovat niin tottuneet autoilun mukavuuteen, kun moottori kuljettaa. Autoahan voi kutsua velomobiiliksi ja auton muotoilussakin pyritään mahdollisimman virtaviivaiseen muotoiluun, vaikka ei olisikaan välttämätöntä, koska autossa on moottori, joka jaksaa puskea vaikka autossa matkustettaisiin seisaaltaan ja autossa olisi matkustajien kokoinen pystysuora seinä.
        Autossahan matkustetaan ihan samalla tavalla, kuin nojapyörässä, ei autossa olla seisoma-asennossa, kuten pystypyörässä ollaan.


    • puhdasurheiluonkirosana

      Hah...kerroppa urheilulaji jossa ei huipulla doupattais????niin sitähän minäkin..harvassa ovat..

    • naivia_ihmisiä

      Onko tavallinen douping hyväksytympää kuin mekaaninen huijaus? Ilmeisesti koska jälkimmäisestä annettiin kovempi rangaistus. Omalla terveydellä voi leikkiä mutta älkää rassatko pyöriä. Se kai on tämän jutun viesti ja opetus.
      On todella naiivi jos uskoo kestävyysurheilun huipulla kilpailtavan puhtaasti, laji kuin laji.

      • Phallusimpudicus

        Lopeta meuhkaaminen uskosta. Ei nämä uskon asioita ole. Kielletyt aineet ei varsinaisesti kuulu mihinkään lajiin. Valitettavasti ne ovat kestävyysurheilussa yleisiä.
        Etenkin maantiepyöräilyssä. Toki pyöriä rassata saa mutta piilotettu moottori polkupyörässä ei pelkästään ole huijaus kanssa kilpailioita kohtaan, siinä moottoroidulla pyörällä ajava kilpailia pitää pilkkanaan koko kilpailua seuraavaa yleisöä.
        Suurissa ympäriajoissahan yleisö kuvittelee seuraavan todellisen kestävyysurheilun kuninkaan hirmuista suoritusta missä hän polkee yli kolmetuhatta kilometriä ylittäen samalla useita vuoria.
        Että näin maantiepyöräilyssä.


    • karuahkoa

      mä oon ulkomailla tullut pitkän tien alamäkeä alas jarru pohjassa ei pelottanut yhtään siin oli mutkia ja piennarta ei ollut onneksi ei autoja tullut eikä mennyt

    • carreterra

      Joka joukossa on mätämunia. Maantiepyöräilyllä on kovin synkkä menneisyys ja siitä maineesta on vaikea päästä eroon vaikka mitä tekisi. Eikä nämä moottorikäryt edesauta asiaa millään lailla. Näin taviksen näkökulmasta ajatellen, kun miettii suuria ympäriajoja ja fyysisiä ponnistuksia. Vaikea käsittää että ihan pelkästään ns. "kaurapuuron" voimalla mennään edelleenkään. Toista sataa kilsaa joka päivä päälle 40 kmh keskareilla ja kolme viikkoa putkeen ja hyvin jaksaa. Haluan itse uskoa lajin olevan puhdasta urheilua mutta kaikessa rehellisyyydessä, epäilyksen varjo on kuitenkin vahva. Kriitikon osa on tietysti helppo. Onko lajin seuraajat menettäneet suhteellisuuden tajunsa jo ajat sitten johon kilpailijat yrittävät epätoivoisesti vastata keinoilla millä hyvänsä?

    • Alkup_maantiepyöräi

      Maantiepyöräilyssä saadaan kiinni kiellettyjen aineiden käyttäjiä, joten kontrolli todistetusti pelaa. Koska viimeksi on kärähtänyt NHL tai KHL jääkiekkoilija? Eikä muuten jalkapallossakaan ole käryjä ruuhkaksi asti.

    • Phallusimpudicus

      Niin. Niin kuin tuossa aijemmin jo kirjoitin kielletyt aineet eivät kuulu kaikkiin urheilu lajeihin.
      Maantiepyöräilyyn sitäkin enemmän. Maantiepyöräily on muutenkin esittäytynyt kuluvallalla kaudella muusakin mielessä ei kenties niin kaikista fiksuimpana lajina.
      Gent-welvegem kilpailussa muunmuassa moottoripyörä jyräsi erään kilpailian hengiltä. Hän ei ole enää "kestävyysurheilunkuningas" Hänestä tuli kestävyysurheilun enkeli.
      Että näin maantiepyöräilyssä.

      • Alkup_maantiepyöräi

        Kiellettyjä aineita käytetään kaikissa kestävyyttä vaativissa urheilulajeissa. Maantiepyöräilyssä on käryjä, joten maantiepyöräilyssä on siis toimiva antidopingjärjestelmä. Koska viimeksi on kärynnyt hiihtäjä, maratoonari tai jääkiekkoilija?


      • Phallusimpudicus

        Meillä maantiepyöräilyn ystävillä aina douppingkäryn sattuessa lajissamme, on tapana syyttää muita lajeja kiellettyjenaineiden käytöstä.
        Että näin. Sallittakoon se ilo heille. Se kenties lievittää heidän tuskaansa.
        En tiedä, mutta ainakin suomalaisia hiihtäjiä käryää lähes joka vuosi. Niistä meillä on tapana syyttää Norjalaisia hiihtäjiä.
        Sanotaanko että maantiepyöräilijät ja suomalaiset hiihtäjät ovat ainakin hyvin edustettuina kielletyistä aineista kärynneiden tilastoissa.


      • Alkup_maantiepyöräi
        Phallusimpudicus kirjoitti:

        Meillä maantiepyöräilyn ystävillä aina douppingkäryn sattuessa lajissamme, on tapana syyttää muita lajeja kiellettyjenaineiden käytöstä.
        Että näin. Sallittakoon se ilo heille. Se kenties lievittää heidän tuskaansa.
        En tiedä, mutta ainakin suomalaisia hiihtäjiä käryää lähes joka vuosi. Niistä meillä on tapana syyttää Norjalaisia hiihtäjiä.
        Sanotaanko että maantiepyöräilijät ja suomalaiset hiihtäjät ovat ainakin hyvin edustettuina kielletyistä aineista kärynneiden tilastoissa.

        Kaikissa niissä lajeissa, joissa liikkuu rahaa ja tarvitaan kestävyyttä, liikkuu myös kiellettyjä aineita. Tämän todisti loistavasti Operaatio Puerton paljastuminen. Murto osa asiakkaista oli pyöräilijöitä, mutta silloinkin vain heidän nimensä julkaistiin. Jalkapallo, tennis, jne peittelevät jälkiä.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Puerto


    • 234345667

      Ja sitten on nämä pyöräkauppiaat Suomessa jotka douppaavat huoltohinnat asiakkaan tietämättä ylös huollon jälkeen .

      • Phallusimpudicus

        Jos ihminen on niin vähäjärkinen ettei osaa polkupyörää itse huoltaa, vaan joutuu viemään sen pyöräliikkeeseen huollettavaksi.
        Minun mieleipiteeni on että hänen joutaakin joutua siitä maksamaan.


    • rihtaaja

      Ammattipyöräilijötä lienee Euroopassa n. 4000(?) Tarkentakoon, joka tietää paremmin. Jotain moukarinhetääjää on siihen verrattuna vain muutama ja heistä voittoihin kykeneviä ehkä 5 - 10. Jos lasketaan vähän suhdelukuja dopingista kärynneistä verrattuna harrastajamäärään, niin....
      ...muuten olen sitä mieltä, että moottoridopingista kiinni jäänyt talli pitää poistaa lopullisesti kilpailuista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      85
      3617
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      572
      3397
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3229
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2132
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2031
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1908
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1885
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      149
      1574
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1331
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe