Lapset miehen entisestä suhteesta

Ahdistunutt

Hei kaikki! Minua ahdistaa lapset miehen entisestä suhteesta. Tyttö 7.v ja poika 9.v ovat meillä joka toinen viikko ja ahdistuksen määrä on valtava aina välillä. Itkettää, ärsyttää, ahdistaa, vituttaa ja kaikkea siltä väliltä.

Lapset ovat itsessään ihan mukavia ja vietän heidän kanssa aikaa, mutta olen mustasukkainen miehini huomiosta silloin kun lapset ovat täällä. Meillä on vähän yhteistä aikaa jo muutenkin.

Olen miettinyt eroa lasten takia muutamaan otteseen. Olemme olleet yhdessä 7 kk ja lapset ovat siis olleet läsnä aina suhteessamme. Tykkään välillä viettää heidän kanssaan aikaa, kasvattaa, opettaa ja antaa rakkautta. Tuntuu vain että parisuhteemme jää taka-alalle näillä viikoilla ja mieheni on ns. Yhteisillä viikoilla toisella paikkakunnalla töissä. (Ei tietenkään joka viikko mutta useasti)

Meillä on huomattava ikäero ja minulla ei ole lapsia. Asumme yhdessä ja lasten äiti asuu noin 2 kilometrin päässä. En ota äidistä paineita, emme pidä toisistamme mutta pystymme keskustelemaan. Hän on ollut huono vaimo heidän entisessä suhteessaan pettämistä yms. Ja viettää omilla viikoilla hyvin vähän lastensa kanssa aikaa, hänen äitinsä hoitaa lapset asuvat paritalossa vierekkäin.

Onko kellään muulla kokemuksia tai vinkkejä miten tästä tilanteesta voisi selvitä ?

43

1874

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokunimimerkki123

      Olen ollut samanlaisessa asetelmassa lapsena, eli oli "äitipuoli" joka ei tykännyt lapsista ollenkaan. Tähän on vain yksi ratkaisu: Eroa. Helppoa varsinkin kun on noin tuore suhde. Ei se siitä paremmaksi muutu, pahenee vain. Lisäksi aiheutat kitkaa heidän perheeseen. Kun lapset ovat aikuisia, niin aiheuttaa ikäviä tilanteita kun isä halutaan kutsua juhliin yms. mutta äitipuolta ei.

      • Ahdistunutt

        Haluan korostaa että rakastan näitä molempia lapsia ja molemmat minua, jopa enemmän kuin omaa äitiään. Ongelmana on tämä ahdistus ja mustasukkaisuus mieheni huomiosta, sillä yhteistä aikaa on vähän ja se että näitä lapsia paapotaan ihan turhan paljon ikäänsä nähden.


      • zeropointtoyou

        joopa joo, älä unta näe.
        Olet keskenkasvuinen tyyppi joka kuvittelee olevansa maailman napa. Ei onnistu.


      • Ahdistunutt

        Ihan sama mitä sä uskot. Musta tuntuu et tää sun lapsuudentrauma tässä sua painaa, mut hyvää jatkoa!:)


      • hölmöoleet

        luepa itse mitä kirjoitat olet mustis pienelle lapsille jotka tarvitsevat vanhempaansa,heillä on oikeus isänsä rakkauteen, ja totuus on kaikille vanhemmille uusperheissäkin tulee lapset ykkösenä,koska on osa sydäntä niin sanoitusti,omaa verta, sinä tulet aina olemaan kakkonen. Jos et kestä etsi mies jolla ei ole lapsia.


      • huhheijjaamikätyyppi
        Ahdistunutt kirjoitti:

        Haluan korostaa että rakastan näitä molempia lapsia ja molemmat minua, jopa enemmän kuin omaa äitiään. Ongelmana on tämä ahdistus ja mustasukkaisuus mieheni huomiosta, sillä yhteistä aikaa on vähän ja se että näitä lapsia paapotaan ihan turhan paljon ikäänsä nähden.

        mistä sinä tiedät kuinka paljon miehesi lapset rakastavat äitiään?


    • Hei.

      Kuulostaa hyvältä, että olet muodostanut tunnesuhteen lasten kanssa.
      Se taas ei kuulosta hyvältä, että asemoit itsesi samalle janalle kilpaillen miehen huomiosta. Silloin ikään kuin samastut lapsen asemaan. Parisuhteessa paikkasi on muussa kohdassa.

      Sinun voisi olla hyvä tarkastella tuota vaille jäämisen ja mustasukkaisuuden tunnetta. Se varmaan liittyy jollain lailla omaan elämänhistoriaasi. Millainen oli asemasi lapsuudenperheessäsi? Kilpailitko kenties vanhempiesi huomiosta sisarustesi kanssa? Vai tuleeko tästä mustasukkaisuudesta jokin muu aiemmassa elämässäsi tunnistettava tunnekokemus? Oletko miettinyt mahdollisuutta terapiassa avata asiaa. Vaikuttaa, että jonkinlainen tarvitsevuus hyökyy aikuisuutesi yli näissä viikonlopuissa. Voisiko keskusteluapu auttaa sinua jäsentämään tilannetta niin, ettei lapsiviikonloppuina sinulla olisi vaillejäämisen olo, vaan aidosti voisit kokea ne rikkautena ja 'bonuksena' elämääsi? Olisi sääli, että muuten hyvä perhe-elämänne päättyisi.

      Merja, diakoni

      • Ahdistunutt

        Kiitos paljon vastauksestasi Merja! Lapset ovat meillä siis joka toinen viikko eli 2 viikkoa kuukaudesta.

        Samaistun varmaan sen takia tähän "lapsen asemaan" koska mieheni jaksaa aina mainita siitä kuinka me 3 olemme aina samalla linjalla ja mikään ei tule menemään lasten edelle. Tottakai ymmärrän tämän sillä hänen on tarvinnut lastenhuoltajuudesta kiistellä.

        Minulla on kaksi nuorempaa sisarusta, mutta en koe että minun olisi tarvinnut heidän kanssaan tarvinnut taistella huomiosta.

        Nautin yhteisestä ajasta lasten ja miesteni kanssa tietyn aikaa, mutta joka toinen viikko on minulle liikaa koska mieheni on noin yhden viikon kuukaudesta toisella paikkakunnalla töissä.

        Terapiaan minulla ei ole varaa, olen tähän asti puhunut asiasta ystävieni, vanhempieni ja mieheni kanssa.


    • Taffel

      Ota semmoinen mies jolla ei ole lapsia,silloin teillä on yhteistä aikaa vaalia suhdetta,
      ja vaikka matkustella.Suosittelen,niin minä tein!

      • Ahdistunutt

        Tämä alkaa tuntumaan ainoalta vaihtoehdolta tässä tilanteessa.


    • Ahonlaita1

      Ihan vaan siintä jos on ahdistunut niin et voi hyvin joten niin ei voi hirveesti jatkaa!
      Etkä myöskään ole tilaan tyytyväinen ! Ehdotan eroamista että voit hengittää normaalisti suhdehan pitää olla oman mielen mukainen kummallakin osapuolella.
      Voit sairastua vakavammin jos et ajoissa toimi!

      • Ahdistunutt

        Uskon että minulla on ollut lievää masennusta tämän asian tiimoilta, mutta kun rakastan tätä miestä niin paljon että ero tuntuu raastavalta. Harmikseni en nää enää muita vaihtoehtoja.


    • 16ja20

      Oletteko olleet vasta 7 kk yhdessä ja asutte jo yhdessä? Jos näin on, niin en yhtään ihmettele sun mustasukkaisuutta. Teillä on iso ikäero? Kuinka paljon? Sinulla ehkä on vielä nuoren ihmisen ajatusmaailma yhdessäolosta, kuten kuuluukin ilman lapsia.

      Itse elän suhteessa, jossa kummallakin on omat asunnot (olemme viiskymppisiä) ja miehellä lapset lähes maailmalle lähdössä. Valitettavasti lapset ovat ihmeellisellä tavalla napanuora kiinni vanhemmissaan, joten lasten "asiat" ovat aina tapeetilla. Itse olen tätä katsellut usean vuoden ja nyt rupeaa riittämään.

      On parempi olla parisuhteessa ihmisen kanssa, jonka entistä elämää ei tarvitse käsitellä lähes päivittäin. Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan ja varsinkin, jos oma elämä on tasapainossa menneisyyden kanssa.

      • Ahdistunutt

        Kyllä! Muutimme yhteen noin 2kk seurustelun jälkeen, koska raijasin kamojani edes takasin kahden asunnon välillä.

        Ikäeroa on 26 vuotta se ei meitä ole sinänsä haitannut, mutta en osaa olla niin kypsä ja katsoa asioita niin suuressa mittakaavassa kun hän toivoisi.

        Lapset ovat meillä 14pv kuukaudessa ja mieheni 5pv tai enemmän töissä toisella paikkakunnalla. Kompromisseja työnteosta tai lapsista ei synny, joten koen paremmaksi lähteä ja elää omaa elämääni.

        Todenteolla ymmärrän kommenttisi menneisyydestä! Toisen menneisyys on lähestulkoon päivittäin esillä jossain muodossa.

        Alan uskomaan että elämällä on jotain muutakin annettavaa.

        Kiitos vastauksestasi


    • sääliedeslapsiaellet

      Kun tuommoiset asiat askarruttaa että vihaa miehen lapsia on parempi lähtä pois. Mie ei ikinä jätä sinun takia lapsiaan jos on kunnon mies ja sinä olet hänelle aina se viimeinen, siivooja ja laastari.
      Kurjaa jos painostat häntä hylkää lapsensensa.
      Hyvä kun itse ymmärsit tilanteesi että olet se lasten vihajopa se paljon puhuttu perheenrikkoja jos estät lapsia näkeästä isää. Korjaappa luusi pian ennenkuin lapset kärsii vielä enempi mitä nyt.

      • Ahdistunutt

        En ole missään vaiheessa pyytänyt hylkäämään lapsia vaan sovittamaan heidän täällä olonsa ja miehen työt tasapainoon, jotta parisuhteelle jää tilaa hengittää.

        Lapset eivät ole minun takia kärsineet ja haluaisivat enemmän olla äitinsä kanssa. Mies ei vaan halua elatusmaksu rumbaa.


      • Tehotyttönen

        Nimimerkille "sääliedeslapsiaellet "

        Lissu on taas vauhdissa ja aikamoisessa tuiskeessa jo ennen puolta päivää. Hän ei ymmärrä lukemaansa - tai edes osaa lukea. Hän vääntää mantraansa ihan kaikkeen copy-paste-menetelmällä. Hänestä on parasta olla välittämättä yhtään mitään.

        Aloittajan tilanne on kieltämättä hyvin ikävä. On kurjaa lähteä nostelemaan suhteesta, jossa kuitenkin on myös paljon hyvää. Vaikeuksia näyttäisi siltikin olevan niin paljon ja niin hankalia, että omienkin sanojensa mukaan hän alkaa nähdä parhaaksi vaihtoehdoksi lähtemisen. Minusta hän vaikuttaa ajattelevalta ja tuntevalta ihmiseltä, joka on päätynyt melko vaikeaan tilanteeseen. Olen aika varma, että päättää hän nyt mitä tahansa, asiat tulevat hänen kohdallaan järjestymään hyvin.


      • Ahdistunutt

        Vaikea tämä tilanne on suhteessamme on paljon hyvää ja mies on niin rakas, rakastan myös lapsia mutta tasopainoa tässä suhteessa ei ole. Työt ja lapset menevät rakkauden edelle.

        Kiitos kannustavasta kommentista.


    • turhalastakadehtia

      Monet eivät siedä miehen lapsia edellisistä liitoista.Parasta pysyä erossa jopa sellaisista miehistä.Saattaa olla naiselle ainoa mies ehdolla ja vietti kova.Silloin pitää vaan kestää toisen entinen perhe.Lapsille on annettava oikea mahdollisuus tulla tasapainoisesi ihmiseksi ja kohdeltava heitä hyvin.Aikuiset selvittävät välinsä sivistyneesti.

      • Ahdistunutt

        Lapsissa ei ole mitään vikaa he ovat erittäin ihania ja pirteitä rakastan heitä valtavasti.

        Ongelma on yhteinen aika ja parisuhde josta en tällä hetkellä näiden järjestelyjen takia nauti.


    • juuli333

      Siis 26 vuoden ikäero teillä?!
      Ei kai vaan ole käynyt niin että miehellä oli kiire muuttaa yhteen nuoren naisen kanssa koska exä petti - kerroit siitä? - ja näin hän sai näytettyä exälle että kyllä minäkin osaan, nappasin nuoren tytön! Miehelle tuli siis eron jälkeen exän suhteen siitäs saat-näytttämisen halu?
      Olet varmaan oikeassa siinä kun tunnet että olisi varmaan parempi lähteä eri teille. Olet joutunut nuorella iällä eronneen miehen ja perheen kurimukseen, lastenhoito, kiista huoltajuudesta ja elatusmaksuista. Luulenpa myös, että olet joutunut kuuntelemaan miehen katkeria, vihantäyteisiä purkauksia siitä kuinka exä oli sitä, ja exä oli tätä, huono vaimo, pettäjä ja huono äiti, se syyllinen perheen hajoamiseen.....!
      Muista, että nuo vihapuheet itseasiassa ei kuulu sinulle, mies vain pitää sinua vihansa ja katkeruutensa roska-astiana.
      Tuollaiset jutut eivät kuulu nuoren naisen elämään. Sinulla on oma elämä edessä. Etsi ikäisesi mies, naimaton ja lapseton. Ajattele sitäkin, että kun olet parhaassa iässä, joudut hoivaamaan vanhaa sairasta miestä!
      Myös kun olet vapauttanut itsesi, et enää joudu kuuntelemaan mahdollisia herjauksia  siitä että ''vihaisit miehen lapsia, että olet ikuisesti se kakkosnainen, että olet perheenrikkoja''. Eronneen miehen kanssa asuva nainen saa joskus kuulla tuollaista vihaa ja katkeruutta - eronneilta naisilta jotka eivät ole vielä selvittäneet tuntemuksiaan eron suhteen.

      • Ahdistunutt

        Itkettää niin paljon. Nukuin yöllä vain hetken olen itkenyt kokoajan, niin että ääni lähtee. Suhde on huono, mies on erittäin rakas ja tärkeä.

        Jonkinlaista näyttämisen halua olen huomannut, yritetään tehä exä katkeraksi.

        Miehen menneisyys on päivittäin tapetilla ja olen myös kuunnellut exä sitä exä tätä juttuja. Kaikist pahinta on varmaan että mies heidän avioeronsa jälkeen yritti saada exää takaisin pitkään, mutta se nainen on erittäin kylmä.

        Kiitos paljon viestistäsi se laittaa ajattelemaan ja on kyllä täyttä totta. Sitä on vaan niin palasina, ettei ole elämän halua tällä hetkellä.


      • vanhamieshakeepiikaa
        Ahdistunutt kirjoitti:

        Itkettää niin paljon. Nukuin yöllä vain hetken olen itkenyt kokoajan, niin että ääni lähtee. Suhde on huono, mies on erittäin rakas ja tärkeä.

        Jonkinlaista näyttämisen halua olen huomannut, yritetään tehä exä katkeraksi.

        Miehen menneisyys on päivittäin tapetilla ja olen myös kuunnellut exä sitä exä tätä juttuja. Kaikist pahinta on varmaan että mies heidän avioeronsa jälkeen yritti saada exää takaisin pitkään, mutta se nainen on erittäin kylmä.

        Kiitos paljon viestistäsi se laittaa ajattelemaan ja on kyllä täyttä totta. Sitä on vaan niin palasina, ettei ole elämän halua tällä hetkellä.

        ...exä on kylmä kun ei ota miestä takaisin... siis mitä... miehen exällä on jo uusi ja miehellä on uusi ja sinä valitat täällä siitä.

        mieshän voisi olla sinun isäsi. Ikäeronne on niin suuri.
        Sinuna hankkisin oman ikäisen ja henkisesti samalla tasolla kanssasi olevan seurustelukumppanin!


    • nhdjsklflöa

      Minä ainakin sanoin heti alussa että jos sulla on lapsia niin kiito en ala heille äidiksi. Mies oli pahoillaan kun halusi mut niiden äidiksi. Olen kuulemma nuori, kaunis ja jaksan olla lasten kanssa. Minä sanoin että en hoida kenenkään kakaroita. Mies onneksi ymmärsi ja menimme naimisiin ja lapset ovat täällä silloin kun minä niin haluan. Otamme ne kerran kolmessa kuukaudess, ja sekin on joskus liikaa. On ne kauheita. Ite haluan omia mutta yhden vaan, ja näitä on kuusi tenavaa. Tulen hulluksi jos en saa joskus huilaa.
      Mies on ihana mutte en jaksa sen lapsia. Haluan elää omaa elämää enkä villivarsojen kanssa. En tykkää siivoota enkä laittaa ruokaa. Nautin olemisesta kun mies tuo rahaa kotiin niin kaupasa käyn mutta en muuta tee.
      Mies tykkää musta kauheesti. Mä tiedän sen, ja siksi olenkin täällä.

      • Ahdistunutt

        Ihanaa että mies on laittanut teidän liiton ja rakkauden kaiken edelle. Mietin myös että miksi ei mieheni sitä ymmärrä, että tulee todennäköisesti elämään sitten yksin kun valitsi työn ja lapset rakkauden sijaan. Ja lapsista ei olisi tarvinnut luopua tässäkään tilanteessa kokonaan.

        Täälläkin oli ihan liikaa odotuksia mun ikään nähden. Kyllä minä lapsista tykkään ja omankin haluan joskus, mutta kun nämä ei ole minun ja minun elämäni menee hukkaa lapsia paapoessa täällä kun haluaisin olla tämän miehen kanssa kahden.

        Olen todella onnellinen sun ja teidän puolesta että ootte saanu asian järjestymään noin. Olisin ehdottanut että lapset ovat meillä 1 vk/kk tämän hetkisen 2vk/kk sijaan. Mutta voin rehellisesti sanoa, että tämän on miehen häviö, vaikka tää raskasta meille molemmille onkin.


      • eökleöpjkdö

        Ei todellakaan ole miehen häviö, jos sinut jättää! Jos minä koskaan ehdottaisin miehelleni, että haluan hänen lapsensa meille harvemmin, niin varmasti olisi suhteemme lopettanut. Onneksi niin, koska haluan että miehellä on arvomaailma kohdallaan! Miehen lapsi saa asua meillä vaikka aina, koska hän on osa meidän perhettä! Jokaisen uusperheellisen pitäisi tajuta, että puolison lapset on osa pakettia. Jos ei halua koko pakettia, niin suhteeseen ei pidä alkaa ollenkaan.


      • ei_oo_todellista
        Ahdistunutt kirjoitti:

        Ihanaa että mies on laittanut teidän liiton ja rakkauden kaiken edelle. Mietin myös että miksi ei mieheni sitä ymmärrä, että tulee todennäköisesti elämään sitten yksin kun valitsi työn ja lapset rakkauden sijaan. Ja lapsista ei olisi tarvinnut luopua tässäkään tilanteessa kokonaan.

        Täälläkin oli ihan liikaa odotuksia mun ikään nähden. Kyllä minä lapsista tykkään ja omankin haluan joskus, mutta kun nämä ei ole minun ja minun elämäni menee hukkaa lapsia paapoessa täällä kun haluaisin olla tämän miehen kanssa kahden.

        Olen todella onnellinen sun ja teidän puolesta että ootte saanu asian järjestymään noin. Olisin ehdottanut että lapset ovat meillä 1 vk/kk tämän hetkisen 2vk/kk sijaan. Mutta voin rehellisesti sanoa, että tämän on miehen häviö, vaikka tää raskasta meille molemmille onkin.

        meinaatko tosissaan tehdä isäsi ikäiselle miehelle lapsia?
        Itse en voisi mennä edes sänkyyn noin vanhan miehen kanssa. Olisi kuin jotain eläkeläistä naisi.


    • Juu1234

      Aika käsittämätöntä paskaa. Mies yrittää olla hyvä isä muksuille ja oot mustasukkainen siitä. Moni nainen ois iloinen tuollasesta.

      • Ahdistunutt

        Hyvä isä saa ja pitää olla.

        Mutta aikuisena ihmisenä mies jo 45 vuotias, jonka kolme edellistä naista ovat joko pettäneet, yrittäneet tappaa itsensä, puukottaneet häntä, tehnyt abortin salaa yms. Tytöstä ei ollut edes varmuutta onko hän mieheni tytär onneksi isyyskokeessa tulokset kertoivat että on. He menivät vasta tämän tyttären syntymän jälkeen naimisiin.

        Niin voisinko antaa tälle miehelle sellaista rakkautta mitä hän ansaitsee?


      • oppeliini1

        Haluatko sinä todella tuollaista rumbaa seuraavat 13 vuotta kunnes lapset ovat laillisesti täysi-ikäisiä ja omillaan?

        Jos nyt jo epäilet että se on ylivoimaista sinulle, mikä ei ole lainkaan epänormaalia, olet tehnyt ison virheen antaessasi pienokaisten uskoa sinuun ja. Nyt he arasti luottavat aikuiseen, sinuun, että tulet olemaan osa heidän elämäänsä; tukemaan ja kasvamaan heidän kanssaan.
        (mies tässä suurin syypää tosin on kun salli tämä kaiken tapahtuvan!!!!)

        Nyt jos sinä tunnetkin ettet jaksa tai kykene tähän elämään, taas on pienokaisilta repäisty yksi heidän luotettavaksi uskomansa ihminen pois heidän elämästään.

        Sanoisin että mies on todella suuri syyllinen. Hänen täytyy jo tuossa iässä kyetä valitsemaan vaimoehdokas joka on kykenevä rakastamaan, ohjaamaan, tukemaan hähen lapsiaan silloinkin kun hän itse ei ole paikalla.
        Mies tietoisesti (tai tiedottomasti?) tekee suurta hallaa lapsilleen käytoksellään.

        Ketkä todellakaan ovat suurimmat kärsijät tässä yhtälossä?
        Avuttomat pienokaiset!


      • EnpäSuostuisi

        "Aika käsittämätöntä paskaa. Mies yrittää olla hyvä isä muksuille ja oot mustasukkainen siitä. Moni nainen ois iloinen tuollasesta."

        Jaa että iloinen mistä? Että saa kasvattaa, uhrata vapaa-aikansa ja nuoruutensa toisen naisen kohdunhedelmien kasvattamiseen? Eiköhän se aloittaja toivo kuitenkin omaa perhettä ja omia lapsia.

        Ja ihan tervettä itsekkyyttä aloittajan asenne ainakin minun mielestäni edustaa, vai kutsuisitko sinä naapurin kersat ilmaiseksi syömään, jättäisit työt tekemättä, että saat käydä niiden perheiden huushollit siivoomassa ja vielä olisit siitä suu messingillä, että nyt on toisten lapsilla hyvät oltavat. Et taatusti.

        Minusta vaikuttaa pahasti siltä, että aloittajaa on huijattu. Ukko voi olla vaikka kuinka kultainen, mutta jos näitä plussia ja miinuksia alkaa paperille pistämään ylös, niin kovin vähälle ne plussat jäävät. Ukon pitää olla todella "jotain", että tuollaiseen suostuu.


    • itsekräsiteniten

      Ei kannata mennä kenenkään perheen väliin vaifkka tuntuu että itse voittaa, mutta saa huonon naisen maineen kun rikkoo toisten perheen ja kertoo siitä kaikille miten huonoja oli miehen exä ja lapset ja perhe ja suku. Kannattaako rietostella ja haukkua yleisesti toisten perheitä?

    • ojerlojwe

      Nyt on kyseessä sinun oma kypsymättömyytesi. Elämässä on realiteetteja, joita sinä et vielä ymmärrä. Esimerkiksi se, että aikuinen ei koskaan saa kilpailla lasten kanssa. Sinä olet miehen elämässä ns. korvattava, mutta hänen lapsensa eivät koskaan ole korvattavia. Eli jos mies vaihtaa naista, niin tilalle voi tulla joku yhtä tärkeä, tai vaikkapa joskus joku sinua tärkeämpi. Ja sitä kautta vanha nainen menettää merkityksensä, unohtuu, eikä ole enää tärkeä. Mutta jos mies menettäisi lapsensa, niin uudet lapset eivät koskaan korvaisi menetettyjä, vaikka kuinka rakkaita olisivat hekin. Ymmärräthän sinä tämän?

      Sitä kautta kenties ymmärrät myöskin sen, että miehen kuuluukin panostaa suhteeseensa lapsiin. Koska lapsen elävät kahdessa kodissa, mies menettää joka toisen viikon lastensa kanssa. Oletko koskaan tajunnut tätä? Sinä voit kenties kaivata enemmän aikaa miehen kanssa, mutta mietitkö kuinka paljon isä kaipaa lapsiaan, kun he ovat äidillään?

      Lapsilta et hetkeäkään aikaa voi ottaa itsellesi. Heillä on nytkin vain joka toinen viikko isän luona. Se on hyvä, että sinäkin olet luonut suhdetta lapsiin, ja jatka siinä asiassa samalla tavalla. Älä kuitenkaan tässäkään asiassa ala vertaamaan itseäsi heidän äitiinsä. Sinä olet varmaan lapsille tärkeä aikuinen, mutta et korvaa heidän äitiään. Riippumatta siitä, kuinka paljon äiti lasten kanssa on, niin lasten silmissä äiti on nyt ja aina rakas, korvaamaton. Se ei ole mitenkään pois sinulta, eikä vaikuta sinun suhteeseen lasten kanssa.

      Jos haluatte enemmän yhteistä aikaa, niin panostakaa niihin viikkoihin kun lapset ovat äidillään. Voiko mies reissata vähemmän? Kaikkineen minua hämmentää, että mitenkä paljon perheellisellä pitäis olla parisuhdeaikaa??? Jos teillä olisi ydinperhe, niin kuinka usein kuvittelet, että teillä olisi miehen kanssa aikaa kahdestaan??? Miehellä on perhe, ja koska te asutte yhdessä, myös sinulla on perhe. Ala siis suhtautua parisuhteeseen sitä kautta. Älä odota perheettömän vapaa-aikaa.

      Meilläkin on uusperhe. Molemmilla lapsia. Kahdestaan olemme n. yhden viikonlopun kuukaudessa. Riittää erinomaisesti parisuhteen omaksi ajaksi. Yhdessä ollaan edetty 4 vuotta. Lapset ovat 5v-9v.

      • Ahdistunutt

        Suhteeni on täysin paska tässä tilanteess. Ja minulla kun ei ole lapsia niin on vain hän ja hänen lapsensa. Ajattelin alkaa elää nuoruttaana 19- vuotiaana ja jättää nämä äitipuoli hommat.


      • ehvöbkff

        Koska tuo on suhtautumisesi, niin ero on paras ratkaisu. Parisuhteeseen sellaisen miehen tai naisen kanssa voi alkaa VAIN jos on valmis perhe-elämään iloineen ja haasteineen. Sinä et ole siihen valmis, joten eroa. Sinä ja mies kyllä koska tahansa pääsisitte suhteesta myöhemminkin helposti yli, mutta lasten takia asiaa ei saa enää pitkittää!! On heitä kohtaan väärin, jos venytät asiaa.


    • KuulostaaOudolta

      Ehkä alitajuisesti olet oivaltanut, että aviomies ei enää halua lapsia kanssasi. Hän on saanut jo perheen, jatkanut sukua, ja se tietty jakso elämässä on eletty loppuun. Aika harvat 40 miehet enää haluavat perheenlisäystä. Naisilta loppuu hedelmällisyys ja miehiltä jaksaminen.

      Sinä sen sijaan nuorempana olet selkeästi lapsenlikkana, kun isäntä häärää jossain muualla. Eikö sen isän kuuluisi olla siellä lapsien kanssa seurustelemassa eikä sinun? Hänen lapsiaan ne ovat. Sinua kohtaan tuollainen myös epäkohteliasta, eikä kerro paljoa arvostuksesta.

      Voi olla myös mahdollista, että aviomiehesi laittaa ylipäätään enemmän painoa lapsilleen kuin teidän suhteellenne. Ehkä tärkein on kuitenkin työ, sitten lapset ja viimeisenä sinä. Kuulostaa tyypilliseltä luterilaiselta perheenisältä. Lapset tulevat olemaan maailmantappiin muistutus siitä, että ukollasi on myös muita velvollisuuksia ja sitoomuksia.

      Melkoisella varmuudella voi sanoa, että jos nyt olet tyytymätön, niin jatkossa tulet olemaan sitä moninkertaisesti. Ei tuo asetelma tuosta mihinkään muutu. Itse luultavasti lähtisin, jos fiilikset käyvät oikein ärsyyntyneiksi.

    • jupiterlupiter

      Kuka mies näyttelee lapsilleen viraita naisia ja pakottaa heitä näkemään heitä. En ymmärrä, millanen isä toimii vasten exän ja lasten tahtoa.
      En voisi kuvitellakaan että mun mies pakotttaisi meidät näkemään uusia naisia, se olisi todella pöyrityttävää. Mei ei ymmärretä sitämeininkiä... miksi toisi naiset meille? Heh...jos mies jättää perheensä hän ei enää kuulu siihen perheeseen, pitäisi ymmärtää pysyä poissa. Oli vaikka viissataa naista ne ei kuulu lasten ja exän elämään.

      • Ahdistunutt

        Tämä exä on virallisesti huora silmissäni petti heidän suhteessaan noin 4 vuotta ja omi miesten kanssa ketkä maksoivat ja ostivat hänelle kaikenlaista. Ei mitään kunnioitusta lasten äitiä kohtaan!


      • mariiiiiiiiiiiiiiiia
        Ahdistunutt kirjoitti:

        Tämä exä on virallisesti huora silmissäni petti heidän suhteessaan noin 4 vuotta ja omi miesten kanssa ketkä maksoivat ja ostivat hänelle kaikenlaista. Ei mitään kunnioitusta lasten äitiä kohtaan!

        Emme nyt ymmärrä mistä sinä puhut? Itsestäsikö? Surullista, kai voit vielä hakea apua? Rauha kanssasi kyllä selviit, uskon sen hallelujaa!


      • Ahdistunutt
        mariiiiiiiiiiiiiiiia kirjoitti:

        Emme nyt ymmärrä mistä sinä puhut? Itsestäsikö? Surullista, kai voit vielä hakea apua? Rauha kanssasi kyllä selviit, uskon sen hallelujaa!

        Kiitos päivä nauruista!


    • Olethan

      Olethan jo laskenut isän lastensa luo?
      Olethan jo päättänyt elää omaa nuorta elämääsi opiskelujen ja kesätöiden merkeissä, ulkomaan matkojen ja omanikäistesi kanssa maailmaa parantaen? olethan?
      Olethan jo jättänyt tuon vanhan miehen etsimään lapsilleen uuden, omanikäisen äitipuolen, joka pystyy rakastamaan ja ohjaamaan miehen lapsia kaikista vaikeuksista huolimatta.
      Olethan valmis etsimään ( jos sinun on aivan pakko etsiä elättäjää) lapsettomista miehistä?
      Olethan tarpeeksi älykäs tajuamaan että sinulla on paljon annettavaa yhteiskunnalle ja saatavaa yhteiskunnalta , tuhlaamalla aikaasi tuossa sotkussa, s-i-n-ä olet se suurin häviäjä.

    • Lellu_5671

      Haloo. Olet 19-vuotiaana 45 -vuotiaan miehen lasten äitipuolena pari viikkoa kuukaudesta. Sinun pitäisi elää aivan toisenlaista elämää. Opiskella ja tapailla miehiä, joiden ikä alkaa korkeintaan kakkosella. Ei ihme, että ahdistaa. Luovuta jo.

      Mies on vastuussa lapsistaan ja hänen velvollisuutensa on huolehtia lapsistaan joka toinen viikko. Hän haluaa tehdä sen. On kypsymätöntä vaatia jotain muuta.
      Olet ihan liian nuori tuohon parisuhteeseen.

    • ei_voi_olla_totta

      Nyt on pakko vääntää ratakiskoa suoraksi, en oikein käsitä tätä kuviota.
      Tosi outo kuvio teillä kuin olla ja voi.
      Miehen ex-vaimo oli maksullinen huora, ei käy ilmeisesti töissäkään kun on niin kiire hoitojensa kanssa, ex-vaimon äiti hoitaa lapset 2 vko/kk.

      Miehen lapset ovat loput 2 vko/kk isänsä luona, mutta isä huitelee niistä toisen viikon työreissuillaan ja on ottanut lastenhoitajaksi 19 vuotiaan teinipimun.
      Siis oikeastiko lapset ovat 2 viikkoa mummollaan ja 1 viikon sinun kanssa?
      Aika hyvin ovat nuo vanhemmat osanneet ulkoistaa lastensa hoidon muille ihmisille!!!!

      Opiskeletko, käytkö töissä, vai myytkö itseäsi miehelle ruoka-asunto-lastehoito-palkalla ja vielä siinä sivussa annat vanhalle miehelle pimpsaa siinä sivussa?
      Jos näin on, niin sinuna miettisin tarkkaan mitä elämälläsi teet.

      Missä sinun vanhempasi ovat, eivätkö he yrittäneet puhua sinulle, että mitä järkeä tuollaisessa kuviossa oikein on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3518
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      192
      1621
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1307
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1182
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      835
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      804
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      799
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      50
      793
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe