Kämäen"herranpaskaan astuneet!

tämäonteille

STTK haastoi huhtikuun alussa suomalaiset työpaikat panostamaan työhyvinvointiin sekä jakamaan parhaat ideansa myös muiden käyttöön.

Haaste poiki runsaasti keskustelua työhyvinvoinnista sekä lukuisia yhteydenottoja haasteeseen tarttuneista suomalaisyrityksistä.

– Monet työpaikat vakuuttuivat työhyvinvoinnin tuotoista. Hyviä kehittämisideoita ja toimia saatiin runsaasti jakoon. Jaetut vinkit liittyivät esimerkiksi fyysisen ja henkisen työhyvinvoinnin parantamiseen, parempaan johtamiseen ja esimiestyöhön sekä työkyvyn ennakoivaan edistämiseen. #6euroatakaisin -kampanja jatkuu koko kevään ajan. Toivomme, että haasteeseen tarttuu vielä lisää työpaikkoja, STTK:n edunvalvontajohtaja Katarina Murto kertoo.

STTK:n #6euroatakaisin -työhyvinvointihaasteen taustalla on sosiaali- ja terveysministeriön arvio menetetyn työpanoksen aiheuttamista vähimmäiskustannuksista työpaikoille ja yhteiskunnalle. Kustannukset ovat arviolta 24 miljardia euroa vuodessa.

Työterveyslaitos on arvioinut, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa jopa kuusi euroa takaisin.

Työpahoinvoinnin kustannukset kansantaloudelle ovat niin suuret, että tilanteen korjaamiseksi pitää etsiä velvoittavia keinoja.

STTK:n esittää työnantajalle velvoitetta varmistaa johtajien ja esimiesten riittävä osaaminen.

– Suomessa on paljon työhyvinvoinnillaan tulosta parantavia työpaikkoja. Ongelman muodostavat ne, joissa asiaa ei ole vielä tiedostettu. Haluamme työnantajille lakisääteisen velvoitteen tarjota esimiestehtävissä työskenteleville mahdollisuus osallistua koulutukseen esimiestaitojen kehittämiseksi, Murto esittää.

– Työpahoinvoinnin kustannukset kansantaloudelle ovat niin suuret, että tilanteen korjaamiseksi pitää etsiä velvoittavia keinoja. Työhyvinvointia edistämällä työnantaja panostaa samalla kilpailukykyyn ja parempaan tuottavuuteen. Näin tehdään parempaa tulosta, mikä tuottaa työnantajalle ja Suomelle selvää rahaa.

12

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juurisinäse

      24 miljardia vuodessa!, "minäninäminä hengestä

    • sopii-tähän

      Kotimaa 29.4.2016 klo 14:50 | päivitetty 29.4.2016 klo 15:03
      Työterveyslaitoksen professori: Vähintään 25 miljardin vuosittaiset kustannukset työpahoinvoinnista
      Pahoinvointi näkyy työpaikoilla sairauspoissaoloina, työkyvyttömyytenä ja sitoutumattomuutena. Emeritusprofessori Guy Ahosen mukaan Suomessa ei asiaa vielä ymmärretä, vaan maassa kukoistaa huono henkilöstöjohtaminen.


      Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Guy Ahonen
      Työterveyslaitoksen emeritusprofessorin Guy Ahosen mukaan työpahoinvointi on Suomessa vakava ongelma. Kuva: YLE
      Työterveyslaitoksen emeritusprofessorin Guy Ahosen mukaan Suomella on vakava, laaja ja erittäin kallis ongelma: työpahoinvointi. Se maksaa Ahosen laskelmien mukaan vähintään 25 miljardia euroa vuodessa.

      – Onhan työpahoinvointi iso ongelma, jos yksi sen ilmenemismuoto on se, että parikymmentätuhatta ihmistä joutuu jäämään työkyvyttömyysseläkkeelle keskimäärin 51–52-vuotiaana. Sen takia menetetään 250 000–260 000 työvuotta joka vuosi, Ahonen summaa.

      Kun pieni osa (tiedosta) saadaan hyödynnettyä, niin sillä jo parannetaan Suomen elinkeinoelämää.
      – Olemme kollegoiden kanssa myös laskeneet, että puutteellisen johtamisen ja työhyvinvoinnin takia menetetään noin parikymmentä prosenttia työn tuottavuudesta.

      Ahosta on kritisoitu laskelmista, sillä työpahoinvointia on mahdotonta kitkeä kokonaan.

      – En sitä väitäkään, mutta kun pieni osa (tiedosta) saadaan hyödynnettyä, niin sillä jo parannetaan Suomen elinkeinoelämää ja yhteiskuntaa valtavasti.

      Sairauspoissaoloja ja sitoutumattomuutta

      Pahoinvointi näkyy työpaikoilla muun muassa sairauspoissaoloina, työkyvyttömyytenä ja sitoutumattomuutena. Ahosen mielestä Suomessa ei asiaa vielä ymmärretä, vaan maassa kukoistaa huono henkilöstöjohtaminen.

      Meidän on syytä päivittää näkemystämme työstä.
      – Nostaisin syyksi perinteisten yritysten johdon raportointijärjestelmän, joissa kirjanpito ja tilinpäätösjärjestelmä ovat numero yksi. Henkilöstö näkyy vain lukuina. Työhyvinvoinnin hallinta edellyttäisi laajempaa seurantajärjestelmää.

      Toinen syy, miksi työhyvinvointiin ei kiinnitetä yrityksissä riittävästi huomiota, on niin sanottu ydintoiminta-ajattelu.

      – On modernia ajatella, että yrityksen pitää keskittyä vaan siihen omaan ydintoimintaan ja loput asiat on pidettävä näkökentän ulkopuolella.

      Hallitus saa pyyhkeitä

      Ahonen uskoo, että hänen ajatuksensa sotivat perinteisiä työelämän käsityksiä vastaan. Edelleen mielletään yleisesti, että työpaikoille ei tulla viihtymään, vaan tekemään pelkästään töitä.

      – Meidän on syytä päivittää näkemystämme työstä. Tulos on parempaa, jos ihminen kokee työnsä mielekkääksi ja tärkeäksi osaksi omaa elämää.

      Myös nykyinen hallitus saa emeritusprofessorilta pyyhkeitä. Säästöt ja leikkaukset huolestuttavat, eikä työhyvinvoinnin mahdollisuutta ei ole professorin harmiksi hyödynnetty lainkaan.

      – Useimmat niistä toimista, joita on toteutettu ja suunniteltu nimenomaan aiheuttavat lisäpahoinvointia ja lisäävät sitä laskua, jota vuosittain maksetaan.

      Guy Ahonen korostaa, että on oikeasti olemassa todellisia keinoja parantaa työhyvinvointia. Ahonen on tutkinut tutkijakollegansa Ossi Auran kanssa viime vuosina kahtatuhatta suomalaista yritystä. Tulokset puhuvat puolestaan: Kun yritys on satsannut kunnolla työhyvinvointiin, niin se tuottaa myös euroja paremmin.

      – Kehittämällä esimiestyötä ja sitä kautta henkilöstön ominaisuuksia, saadaan aikaan yrityksen tulosta.

      • liiankallistaKOPS

        "Pahoinvointi näkyy työpaikoilla sairauspoissaoloina, työkyvyttömyytenä ja sitoutumattomuutena - maassa kukoistaa huono henkilöstöjohtaminen."

        Ihan kuin kärsämäen kuntalaiset vs. kuntajohtajat - kärsämäessä kukoistaa huono johtaminen.


      • nimiäonmuttaolkoon
        liiankallistaKOPS kirjoitti:

        "Pahoinvointi näkyy työpaikoilla sairauspoissaoloina, työkyvyttömyytenä ja sitoutumattomuutena - maassa kukoistaa huono henkilöstöjohtaminen."

        Ihan kuin kärsämäen kuntalaiset vs. kuntajohtajat - kärsämäessä kukoistaa huono johtaminen.

        "kukot on kukoistaneet kämäessä jo siitä alkaen kuin sotien jälkeinen nousukasvu alkoi, silloin kouluutuksen puutteessa pääsi "herraksi narsissti "kyttääjät, suomeksi seon kuin nykyisin Itä-Saksa- P-korea. Vain piikkilanka ja kp puuttui mutta selkään puukotus yleistä.


      • aakkupaovorpellupekäsräk

        eipä ole niistä päivistä paljon muuttunut mitä mitättömämpi koulutustaso sitä korkeammalla pönötetään. Hyvä jos amis on käytynä


      • kyyllä
        liiankallistaKOPS kirjoitti:

        "Pahoinvointi näkyy työpaikoilla sairauspoissaoloina, työkyvyttömyytenä ja sitoutumattomuutena - maassa kukoistaa huono henkilöstöjohtaminen."

        Ihan kuin kärsämäen kuntalaiset vs. kuntajohtajat - kärsämäessä kukoistaa huono johtaminen.

        siellähän ne 17 ydintä istuu, niillä ois osalla "peiliinkatsomisen paikka, ollut aikoinaan, nythän he on jo horisevia, päätöksistä päättäen.


    • viimeinki

      40 vuoden kokemukseni tietämisen tulos on nyt julki tuotu, voi, että kun minä sen tietämisestä tiedosta tiesin ja kärsin, tästä lähtee suomi nousuun, hra sipilä(huom pienellä s")

    • Hra.Pääministeri

      Sipilä voisi nyt hiljentyä ja orientoitua em tutkimustulosten valossa ja astua alas prosessitaululta ja aloittaa välittömästi neuvottelut t-mark. järjestöjen kanssa, että miten käytännössä ko tiedoksi tullutta työpaikkojen esimies-pomo-hengen "ponottamisen 25 miljardin aiheuttamaa kustannusta kansan tuloon saataisiin vaikkapa viidennes vähennettyä, siinä olisi jo vähäosaisilta suunnitellut leikatut miljardit kasassa ja seuraavana vuotena toinen mokoma. Ostovoima säilyy ja raha kiertää. Mutta jos Keskustan hegemonia vaatii, että kansan pitää "polvistua ja nöyrtyä Leevin hengessä, niin se sitten maksaa maltaita kaikille, tämän päivä menetetty satonen on sata kertaa huomisen ylihuomenna, yli kiveenhakatun"

    • EX-kepu

      Herra Jeesus kiitetty, Ristisen heinäpellot niitetty !

    • aminaalinen

      Mitäpä sannoo meijän oma matemaattinen ihme, amis käytynä?

      • pois-huonovointiset

        Mää oon sitä mieltä että jotka voi pahoin siitä että on töitä vaihtakoon hommia työttömän kans joka haluua innolla tehdä ne hommat!


      • leipäjakoon
        pois-huonovointiset kirjoitti:

        Mää oon sitä mieltä että jotka voi pahoin siitä että on töitä vaihtakoon hommia työttömän kans joka haluua innolla tehdä ne hommat!

        mää oon sitä mieltä että koo sipilä silpuaa palkkoja pitä leikata myös työaikaa, että työtön pääsee töihin, silppuista kertyneellä maksaa siten työlistetylle työttömälle joka tuli niille leikatuile säästö tunneille töihin, tämänhän ny tietää reetta ja erkkikin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe