Liittyy vanhuksiin ja muuhunkin sairaanhoidossa.

säästöäjahyötyäsamalla

Tästä tulisi suuri säästö jos ruoanlaatua parannettaisiin niin, että jokaisella potilaalla olisi oikeus syödä riittävä määrä proteiinia, eli kaloreissa/ravinnossa yleensä noin 40000 kilokaloria päivässä.

Toipumisaika lyhenisi huomattavasti ja sairaalahenkilöstöä voisi silloin vähentää.

12

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoit_su

      ???????

    • säästöäjahyötyäsamalla

      Niin tosiaan eläinproteiinin määrää pitäisi lisätä ravinnossa reilusti.

    • pienempiinpäin

      Mielestäni nykyiset vanhustenhoito laitokset ovat liian suuria yksiköitä. Siellä on tunnelma kuin rangaistuslaitoksissa ? On monta kerrosta on hissit on vaaleat seinät kirkkaat lamput. Niin laitosmaista että. Sen sijaan pitäisi tukea sellaisia 5 ja 10 hengen hoitoloita joissa tunnelma on aivan toinen ja yhteiskunta säästäisi.

      • perhehoitoon

        Työllistykää kaikki vanhusten saamasta hoidosta huolestuneet perhehoitajiksi, otatte omat ja muutaman vieraan vanhuksen kotiinne, josta yhteiskunta maksaa teille palkkiota. Perhehoito on yhteiskunnalle laitoshoitoa halvempaa. Teille on mahdollista ottaa vanhuksenne heti huomenna kotiinne saamaan mieleistänne hoitoa, teette vaan sopimuksen sosiaaliviraston kanssa. Ehkä 5 vanhusta olisi sopiva luku vai mitä? Proteiinia saa kaikesta ruoasta, vanhukset pitävät kevyestä ruoasta raskaan liharuoan sijaan kun ei raskasta fyysistä rasitusta enää vaadita eikä vanhukset enää kasva. Tavallisesta kotiruoasta saa tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet lisättynä D-vitamiinilla. Vellit ja puurot on hyvää ravitsevaa kuitupitoista ruokaa. Kuidut on vanhuksille tarpeen suolen toiminnan hidastuessa ikääntyessä. Parempi vanhusten on kodikkaaksi laittamassanne kodissanne kuten toteat.


      • ertfvgertfee

        No voihan isonkin laitoksen muuttaa sellaiseksi että se on kodin omainen.

        Mun mielestä tässä tehdään virhe kun vanhustenhoitoa yksityistetään pieniin hoivakoteihin, jos rahaa aatellaan niin tätä ei millään voi olla edullisempaa.
        Kaupunki sitten vuokraa näistä hoitopaikkoja, koskaan se vuokraaminen ei ole pitkässä juoksussa taloudellista.

        Pieness' hoivakodissa resurssit on pienet eli pelivarat, tavallaan näissä ei kukaan valvo eikä tiedä mitä pienen talon sisälllä tapahtuu. Isossa laitoksessa on pelivaraa, toinen osasto voi tukea aina toista, valvoa, monessa paikkaa nähnyt tämän hyvin toimivana. Pienessä hoivakodissa ei tosiaan ole sitten sijaista jos kaksi on poissa niin voi olla että sijaista ei tule ainuttakaan mistään, sitten mennään jopa 50% alimiehityksellä. ISOISSAKAAN hoitolaitoksissa ei niitä sijaisia kasva puussa aina/siis saada sijaisia aina tuosta vaan sormia napsutellen, muuta kuin niin että toiselta osastolta voi löytyä se sijaistuki vähäksi aikaa.

        Monessa paikkaa toimineena niin pienissä yksiköissä ei koskaan itseasiassa edes sijaisia ollutkaan, varsinkaan yksityisissä hoitokodeissa edes isommissa sellaisissa ei paljoa sijaisia tarvittu oli sitten mieheitys kuinka alhainen hyvänsä mutta isommassa laitoksessa oli sitä pelivaraa!


      • pelivara

        Perhehoito on huomattavasti halvempaa ja kodinomaisempaa. Hoitaja/hoitajat perustaa vaikkapa avoimen yhtiön ja tilat on perhehoitajan kodin yhteydessä. Perhekodilla voi olla työntekijöitä palkkasuhteessa. Yleensä perhehoitajien sukulaiset tai ystävät sijaistavat perhehoitajia, perhehoitajat hankkivat myös omien lomiensa ajaksi tuuraajat, työntekijät voivat myös sijaistaa. Perhekodeissa sukulaiset kelpaavat sijaistamaan, yleensä sosiaalivirastoilla ei ole huomautettavaa vaikkei koulutustakaan ole. Perhehoitoa valvovat kunnat ja avit ja kannella voi useampaan paikkaan. Eikä ole uskottavaa että hoito olisi huonoa koska niin paljon on vanhuksilleen parempaa ja kodinomaisempaa asumista toivovia täälläkin. Kun jokainen huolestuneista jotka täälläkin huoltaan julki tuovat, perustaa perhekodin, niin jo monta vanhusta on paremmissa oloissa.

        Yhteiskunnalle on halvempaa maksaa perhehoitajan palkkio vaikkapa 2000 e verrattuna 10000 e laitoshoidosta yhdessä kuukaudessa yhdestä vanhuksesta.


    • Ruokaonperusjuttu

      Todellakin on niin, että ruuan laatuun ja ravitsevuuteen tulisi kiinnittää paljon enemmän huomiota; proteiineja tarpeeksi, hyvälaatuisia rasvoja eli öljyjä, vitamiinipitoisia, kuituisia ... Kun ravinto on ihmisen rakennusaine ja pitää terveyttä yllä, niin se myös auttaa toipumaan nopeammin ja paremmin.

      Mutta mitä hyvän ravinnon tarjoaminen hyödyttää jos vanhus ei osaa syödä oikein kun on koko elämänsä pannut suusta alas vain vatsan täytettä. Liian monen iäkkään ruokalautaselle jäävät vihannekset ja salaatit koskematta, edes maistamatta. Siinä syy, miksi sairaala- ja laitoskierre jossain kohdassa alkavat - liian aikaisin.

      Kalori- ja henkilöstöjutut aloittajalta sen sijaan menevät täysin päin hevon peetä, kankkulan kaivoa ja metsän mäntyä.

    • Vanhuksen, joka on jo laitos/hoivapaikassa on kuitenkin jo elämänsä viime metreillä. Pääasia että ruoka maistuisi. Alkaa olla jo purenta- ja nielemisvaikeuksia. Toisaalta ravinnon laatu ei varmaan enää paljon ehdi vaikuttaa siinä vaiheessa. Kunhan kuitua saa reilusti että vatsa toimii.
      Vitamiinien syöntiä en oikein ymmärrä. Yli yhdeksänkymppisilläkin taitaa olla lähes kaikilla joku syöpä (todettu tai ei). Vitamiinit vaan ruokkii syöpäkasvaimia.
      Proteiinit vaikuttaa solujen uusimiseen jolloin haavat ehkä paranevat paremmin. Harva enää harjaannuttaa lihaksia tai muutenkaan suuremmin rehki fyysisesti, jolloin proteiinin tarve ei ole kovin suuri.
      Vielä tämän päivän vanhukset pitävät puuroista ja velleistä. Ehkä sitten tulevaisuudessa meille syötetään tortilloja, pizzoja ja hampurilaisia.

      • Ettetvainlöpise

        Ehkä näin siinä kohdassa kun 'peli' on jo menetetty. Ts. kun huonoista ja vääristä elämäntapavalinnoista ja ravinnottomasta ruuasta johtuva elimistön rappeutuminen on jo tehnyt tehtäviään tarpeeksi kauan. Silloin juuri mikään ei enää auta mitään.

        Miten niitä kuituja syödään siinä vaiheessa kun on jo purentavaikeuksia(kin)? Meinaatko oikeasti että nuorikaan syöpäpotilas ei enää syö monipuolisesti ravintorikasta, siis myös vitamiini- ja hivenainepitoista ruokaa? Miten silloin pääsee parantumaan, jaksaa parantua?


    • Vitamiini- ja hivenainepitoista ja muutenkin monipuolista ruokaa varmaan kannattaa syödä niin pitkään kun yleensä voi syödä, joskaan ehtoopuolella siitä ei enää liene hyötyä tai haittaa söi mitä söi. Vitamiineja ei pidä syödä purkista jos sairastaa tai on sairastanut syövän.

    • Kuituja saa myös esim. puuroista, hedelmistä, kasviksista. Rakennemuunneltuna (valmiiksi hienonnettu, pilkottu, soseutettu) pystyy kukin syömään omanlaisenaan niin kauan kun yleensä mikään menee suun kautta.

      • 21q212121215tt

        Miljoonia tonneja eläinproteiinia kun pitäisi saada sekä c-vitamiinia?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1412
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe