Tutkittu tosiasia on että VEHNÄ on tehokkain veren sokeria nostattava ravinneosa ja tekee sen vielä sokeria nopeammin. Muut viljatuotteet tuleva siinä perässä. Vaikutukset ulottuvat diabeteksen lisäksi moniin muihin sairauksiin, kuten mm sydän ja verisunisaraksiin.
Kyseessä on suuri "ajatusrikos" johon osallistuu terveydenhuolto ylintä valtion hallintoa myöten. Samalla asialla on tässä tapauksessa Suomen Diabetesliitto.
Diabeetikko, kenties Sinua huijataan ?
62
900
Vastaukset
- hammaslääkäri
Vehnään sekä sokereiden kilohintaan nolla lisää, niin johan läski lähtee ja II-tyypin diabetes on kukistettu tulevaisuudessa mahdollisilta uusilta tapauksilta ja jo sairastuneet saavat sairautensa remissioon.
Ja D-vitamiinin virallinen saantisuositus terveyttä edistävälle tasolle ja tämä D-vitamiinin syönti myös varmistetaan ihan jokaiselta, joka lääkäriin menee.
D-vitamiini on jo niin halpaa, että ihan jokaisella on sitä varaa ostaa.
Mutta älä osta apteekista, koska siellä se on ylihinnoiteltu.
Kaupasta ja nettikaupasta saa laadukasta öljykapselia hintaan 10-20 euroa / vuosi.- Firman_nimi_unohtui
Hassua että D-vitamiinimainostaja on laittanut nimimerkikseen hammaslääkäri. Vai onko tässä taas kyse tällaisesta "moniosaamisesta" kuin mm. ortopedi esiintyy diabeteksen asiantuntijana.
- hpv
Puhdistetusta vehnästä tehty leipä nostaa verensokeria nopeasti mutta se ei suinkaan ole nopein hiilihydraatti. Täysjyväpasta on puolestaan hyvin hidas hiilihydraatti jota diabeetikon kannattaa suosia.
- mkjnh
Muistan, että valkoiselle leivälle on saatu GI-arvoja, jotka ovat korkeampia kuin glukoosin GI-arvo.
Täysjyvää tai jauhona niin tilanne on yhtä paha, sillä määrä ratkaisee. Kannattaa siirtyä vähemmän hiilihydraatteja sisältäviin ruokiin. Tosin vehnäriippuvuus on vaikea tauti ja vielä se on vaikeampi terveydenhoito henkilöstölle ja lääkäreille, koska he "eivät saa tietää asiassa mitään". Onneksi maailmalla on lääkäreitä joka parantavat tuhansissa määrin potilaita sairauksista pelkällä vehnän poistolla ruokavaliosta.
Mikä olikaan vielä vehnääkin nopeampi hiilihydraatti ?- hpv
uusajattelija kirjoitti:
Täysjyvää tai jauhona niin tilanne on yhtä paha, sillä määrä ratkaisee. Kannattaa siirtyä vähemmän hiilihydraatteja sisältäviin ruokiin. Tosin vehnäriippuvuus on vaikea tauti ja vielä se on vaikeampi terveydenhoito henkilöstölle ja lääkäreille, koska he "eivät saa tietää asiassa mitään". Onneksi maailmalla on lääkäreitä joka parantavat tuhansissa määrin potilaita sairauksista pelkällä vehnän poistolla ruokavaliosta.
Mikä olikaan vielä vehnääkin nopeampi hiilihydraatti ?Esimerkiksi uuniperuna.
Täällä on lista ruokien GI-arvoista:
http://www.health.harvard.edu/diseases-and-conditions/glycemic_index_and_glycemic_load_for_100_foods
Pasta alhaisimmillaan 32, vaalea leipä 71, glukoosi on 100.
Vehnä on tekijänä vain 5 sairaudessa. Harva lääkäri pitää vehnättömuutta ratkaisuna.
http://www.pronutritionist.net/2013/02/gluteeni-ja-vehna-monien-sairauksien-ainoa-syy-ei-kai-sentaan/ Kiitos listastasi ja käytän sitä tarvittaessa. Pasta lienee jo jalostetumpaa ruokaa ja leivän osalta voin kertoa kokemuksesta, että pari kunnon leipä siivua aamupalalla nosti sokeriarvoja 4 pykälää.
Tuon sairauksien määrä 5 on kyllä totuuden vastaista tietoa ja liittynee siihen että Suomen lääkärikunta ei tiedä vehnän vaikutuksista "höläsen pöläystä". Minäkin tiedän asiasta enemmän kun koko suomen lääkärikunta.
Tuo Laatikaisen kirjoitus vaikutti enemmän olevan niitä "tutkimusten vääristelyjä" joita nyt johtavat viranomaistahot pyytelevät maailmalla anteeksi ,kun ollaan oltu n 50 vuotta väärässä.
Eikö tuo William Davis ole kutenkin pystynyt parantamaan runsaat 2000 potilastaan terveeksi.- hpv
uusajattelija kirjoitti:
Kiitos listastasi ja käytän sitä tarvittaessa. Pasta lienee jo jalostetumpaa ruokaa ja leivän osalta voin kertoa kokemuksesta, että pari kunnon leipä siivua aamupalalla nosti sokeriarvoja 4 pykälää.
Tuon sairauksien määrä 5 on kyllä totuuden vastaista tietoa ja liittynee siihen että Suomen lääkärikunta ei tiedä vehnän vaikutuksista "höläsen pöläystä". Minäkin tiedän asiasta enemmän kun koko suomen lääkärikunta.
Tuo Laatikaisen kirjoitus vaikutti enemmän olevan niitä "tutkimusten vääristelyjä" joita nyt johtavat viranomaistahot pyytelevät maailmalla anteeksi ,kun ollaan oltu n 50 vuotta väärässä.
Eikö tuo William Davis ole kutenkin pystynyt parantamaan runsaat 2000 potilastaan terveeksi.Kyseessä on siis maailman johtavien gluteenitutkijoiden mielipiteestä, ei suomalaisesta käsityksestä.
Eiköhän Davis ole samanlainen lääkäri kuin Heikkilä. Väitteitä ihmeparantumisiksi löytyy mutta ei lainkaan todisteita.
GI-listan mukaan syöminen auttaa diabeetikoita paljon. Matala GI tarkoittaa yleensä myös suurempaa määrää hivenravinteita ja parempaa nälänpitokykyä.
Täysjyväpasta on varsin hyvä ruoka diabeetikoille. Vielä parempi se olisi kylmänä koska osa sen sisältämästä hiilihydraatista ei tällöin imeydy. Erikoisen jalostettu tuote pasta ei ole, vilja jauhetaan ja kostutetaan, muotoillaan ja kuivataan. Matalan GI:n selittää sen rakenne eli ruuansulatusentsyymit eivät pääse sulattamaan sitä helposti. Leivässä taas on huokoinen rakenne ja ruuansulatusentsyymit pääsevät purkamaan tärkkelystä heti. Oli Davisin kirjassa 20 sivua asiantuntijoita ja heidän tutkimusaineistoa, joukossa muutama suomalainenkin. Miten joku suomalainen pystyy sanomaan, ettei maailmalta tullut tieto ole todellista kun täällä ei ole tutkittu mitään. Suomen lääkärikunta ei tiedä hiilihydraateista yhtään mitään, tai ei saa tietää ?
Täällä kun täytyy ylläpitää tuota "puskauskontoa" joka sekin on vanhentunutta tietoa.
Tuo "pastajuttu" toimii silloin kun pastan saa nopeammin ulosteen mukana pihalle.
Peräsit niitä viittä (5) sairautta jotka aiheutuu vehnästä ja suomen lääkärikunta tietää. Pannaan paremmaksi eli Diabetes liitännäissairauksineen, sydän- ja verisunisairaudet, suolistosairaudet, maksasairaudet, dementia ja Parkinsonin tauti, sekä syöpä sairaudet. Huomaa että luettelin sairauksia näppituntumalta ryhminä ja erikseen yksilöimättä.
Kyllä meidän tulee olla tosissaan huolestuneita jos suomen lääkärikunta tunnistaa vain 5 vehnän aiheuttamaa sairautta. Heikkiläkin muutti Saksaan, joka tietenkin laski Suomen tasoa oleellisesti.
Valitettavasti minä en ole lääkäri, mutta tohtori kuitenkin.
Hauskaa vappua kun sitä vielä riittää !- hpv
uusajattelija kirjoitti:
Oli Davisin kirjassa 20 sivua asiantuntijoita ja heidän tutkimusaineistoa, joukossa muutama suomalainenkin. Miten joku suomalainen pystyy sanomaan, ettei maailmalta tullut tieto ole todellista kun täällä ei ole tutkittu mitään. Suomen lääkärikunta ei tiedä hiilihydraateista yhtään mitään, tai ei saa tietää ?
Täällä kun täytyy ylläpitää tuota "puskauskontoa" joka sekin on vanhentunutta tietoa.
Tuo "pastajuttu" toimii silloin kun pastan saa nopeammin ulosteen mukana pihalle.
Peräsit niitä viittä (5) sairautta jotka aiheutuu vehnästä ja suomen lääkärikunta tietää. Pannaan paremmaksi eli Diabetes liitännäissairauksineen, sydän- ja verisunisairaudet, suolistosairaudet, maksasairaudet, dementia ja Parkinsonin tauti, sekä syöpä sairaudet. Huomaa että luettelin sairauksia näppituntumalta ryhminä ja erikseen yksilöimättä.
Kyllä meidän tulee olla tosissaan huolestuneita jos suomen lääkärikunta tunnistaa vain 5 vehnän aiheuttamaa sairautta. Heikkiläkin muutti Saksaan, joka tietenkin laski Suomen tasoa oleellisesti.
Valitettavasti minä en ole lääkäri, mutta tohtori kuitenkin.
Hauskaa vappua kun sitä vielä riittää !Juu, ei. Alan asiantuntijat eivät pidä vehnää syypäänä muihin kuin noihin 5 sairauteen. Siis maailmanlaajuisesti.
Davis on ottanut kirjaansa kaikki mahdolliset sairaudet joiden yhteydessä on mainittu vehnä tai gluteeni. Hän sitten tulkitsee näitä tutkimuksia samaan tapaan kuin Heikkilä eli käytännössä kertoo satuja. Kannattaa tehdä nettihaku 'wheat belly critique'.
Tulee mm. tämmöinen linkki:
http://nogluten-noproblem.com/2012/03/wheat-belly-busted.html
ja sieltä ote:
'One branch of such studies uses the drug naloxone, an opiate blocker, to cancel the potential effect of gluten exorphins and other related compounds.
Davis makes the claim that gluten exorphins are addictive like morphine (another opiate), and that those addictive properties cause you to eat more calories and gain weight. As the theory goes, block the gluten exorphins with naloxone, and you block the addictive properties of wheat-based foods. To back up his boast, he then cites a study, published in the American Journal of Clinical Nutrition, in which binge eaters were left in a room filled with a variety of foods for one hour. Davis writes “participants consumed 28 percent less wheat crackers, bread sticks, and pretzels with the administration of naloxone.” And there you have it! See? Naloxone blocked the evil action of gluten exorphins, and those binge eaters ate fewer calories as a result! Except that’s not what happened.
Here’s the truth: While naloxone appeared to have an impact on the consumption of high fat and high sugar foods, it had no effect that correlated with gluten. In fact, while Davis claims that participants consumed 28 percent fewer wheat crackers, bread sticks, and pretzels, they actually consumed 40 percent more gluten-containing bread sticks.'
Eli Davis väitää, että Naloxone (opiaattien vaikutuksen poistava lääke) vähensi leipätikkujen syöntiä ym. syöntiä 28% eräässä tutkimuksessa kun tutkimuksen mukaan leipätikkujen syönti lisääntyi 40%.
Ihan sama kuin Heikkilällä. Teksti vaikuttaa järkeen käyvältä mutta ei siedä lähempää tarkastelua. - Joku_tutkimus
hpv kirjoitti:
Kyseessä on siis maailman johtavien gluteenitutkijoiden mielipiteestä, ei suomalaisesta käsityksestä.
Eiköhän Davis ole samanlainen lääkäri kuin Heikkilä. Väitteitä ihmeparantumisiksi löytyy mutta ei lainkaan todisteita.
GI-listan mukaan syöminen auttaa diabeetikoita paljon. Matala GI tarkoittaa yleensä myös suurempaa määrää hivenravinteita ja parempaa nälänpitokykyä.
Täysjyväpasta on varsin hyvä ruoka diabeetikoille. Vielä parempi se olisi kylmänä koska osa sen sisältämästä hiilihydraatista ei tällöin imeydy. Erikoisen jalostettu tuote pasta ei ole, vilja jauhetaan ja kostutetaan, muotoillaan ja kuivataan. Matalan GI:n selittää sen rakenne eli ruuansulatusentsyymit eivät pääse sulattamaan sitä helposti. Leivässä taas on huokoinen rakenne ja ruuansulatusentsyymit pääsevät purkamaan tärkkelystä heti.Kun pastaa tutkittiin, todettiin että jäähdytetty ja uudelleen lämmitetty pasta on terveellisempi vaihtoehto.
- hpv
Joku_tutkimus kirjoitti:
Kun pastaa tutkittiin, todettiin että jäähdytetty ja uudelleen lämmitetty pasta on terveellisempi vaihtoehto.
Joo. Kun pasta jäähtyy niin osa sen tärkkelyksestä muuttuu resistentiksi tärkkelykseksi joka ei imeydy kovinkaan hyvin. Toimii aika pitkälle samaan tapaan kuin ravintokuitu. Itse en kylläkään pidä uudelleen lämmitetystä pastasta, menee kylläkin kylmänä salaatissa.
Miksi sitten pitää noita pastoja "mainostaa" kun on muutakin terveellistä ruokaa olemassa. Minä olen saanut vähennettyä ruokia valkkaamalla sydänlääkkeet pois melkein kokonaan, kiitos Heikkilälle ja kolesterolilääkettä syön puoli annosta, diabeteshoitajan mieliksi. Davis antoi selkeän vihjeen että vehnä on kolesterolien pahin nostattaja, eli pienten LDL solujen määrä nousee "kuin pullataikina".
Taitaa olla lääkärikunnan pahin pelko, että työt loppuvat kun ihmiset hoidetaan terveeksi. Toinen tapa on että "haukutaan" niitä jota osaavat, kun eivät itse osaa.Jatkan vielä tuosta "leipätikkujen menekin lisäyksestä" niin faktaa myös määritelmä "valhe, emävalhe ja tilasto", ei noihin tilastoihin voi uskoa kuin korkeintaan "surkeana todellisuutena". Mitä hyötyä niistä on.
- tiedolla-ajatteleva
uusajattelija kirjoitti:
Miksi sitten pitää noita pastoja "mainostaa" kun on muutakin terveellistä ruokaa olemassa. Minä olen saanut vähennettyä ruokia valkkaamalla sydänlääkkeet pois melkein kokonaan, kiitos Heikkilälle ja kolesterolilääkettä syön puoli annosta, diabeteshoitajan mieliksi. Davis antoi selkeän vihjeen että vehnä on kolesterolien pahin nostattaja, eli pienten LDL solujen määrä nousee "kuin pullataikina".
Taitaa olla lääkärikunnan pahin pelko, että työt loppuvat kun ihmiset hoidetaan terveeksi. Toinen tapa on että "haukutaan" niitä jota osaavat, kun eivät itse osaa.------Minä olen saanut vähennettyä ruokia valkkaamalla sydänlääkkeet pois melkein kokonaan, kiitos Heikkilälle ja kolesterolilääkettä syön puoli annosta, ----
Kuules tätä kun minä kerron. Syön suunnilleen suositusten mukaan eikä minulla ole ollut sydän- eikä kolesteroliongelmia, kumpiakaan lääkkeitä en ole koskaan tarvinnut. Sokeritauti on sukurasitteena isän puolelta.
Olen 68 v mies ja kokonaiskolesteroli on inansa yli 4, trigly alle 0,6, HDL n. 1,5 ja LDL en nyt muista mutta matala sekin on. Että mahtavat on arvot tämän ikäiselle ja lievästi ylipainoiselle (BMI n. 28) suomalaismiehelle.
Että usko sinä vain Heikkilää ja syö lääkkeitä, niin muutkin VHH-opetuslapset joutuvat tekemään. - hpv
tiedolla-ajatteleva kirjoitti:
------Minä olen saanut vähennettyä ruokia valkkaamalla sydänlääkkeet pois melkein kokonaan, kiitos Heikkilälle ja kolesterolilääkettä syön puoli annosta, ----
Kuules tätä kun minä kerron. Syön suunnilleen suositusten mukaan eikä minulla ole ollut sydän- eikä kolesteroliongelmia, kumpiakaan lääkkeitä en ole koskaan tarvinnut. Sokeritauti on sukurasitteena isän puolelta.
Olen 68 v mies ja kokonaiskolesteroli on inansa yli 4, trigly alle 0,6, HDL n. 1,5 ja LDL en nyt muista mutta matala sekin on. Että mahtavat on arvot tämän ikäiselle ja lievästi ylipainoiselle (BMI n. 28) suomalaismiehelle.
Että usko sinä vain Heikkilää ja syö lääkkeitä, niin muutkin VHH-opetuslapset joutuvat tekemään.Minulla on kokonaiskolesteroli noin 3.5 mmol/l ja HDL miltei 2 mmol/l. Paljon ei jää LDL:ää, olisiko ollut 1.3 mmol/l. Karppauskokeilunni aikana LDL oli 4.5 mmol/l eli erittäin korkea.
"Veisaa nyt vain virsiäsi" Heikkilän lukuun, sillä hän ei minun lääkkeitäni ole määrännyt, vaan normaalin terveydenhuollon kautta. Tosin hänen opeillaan olen lääkitystäni pystynyt vähentämään puolella.
Tuo diabetes on myös sukurasite, mutta muuta sukuselvitystä en ala sinulle kertomaan.
Taidat olla niitä laihialaisia, kun miehelle määrätiin virtsanäytteen otto jota mies vei viikon kuluttua ämpärillisen. Kun tuli maksun aika niin laihialainen maksoi koko kympin kun lääkäri sanoi hinnaksi 5 euroa. Lääkäri sitten ihmettelemään maksua kun ollaan Laihialla. Mies tokaisi siihen "no kun saatiin koko kylä samalla kertaa".
Jotenka en tule "hullua hurskaammaksi" sinun veriarvoistasi !- hpv
uusajattelija kirjoitti:
Jatkan vielä tuosta "leipätikkujen menekin lisäyksestä" niin faktaa myös määritelmä "valhe, emävalhe ja tilasto", ei noihin tilastoihin voi uskoa kuin korkeintaan "surkeana todellisuutena". Mitä hyötyä niistä on.
Siis kyseessä ei ollut tilasto vaan tieteellinen koe. Ihmiset saivat tai eivät saaneet tuota opiaattiblokkeria ja sen jälkeen saivat syödä puhvetista. Opiaattiblokkeri ei vähentänyt gluteenin saantia mutta vähensi rasvan ja sokerin syöntiä. Daivis taas väittää (siis valehtelee), että opiaattiblokkeri vähentää gluteenin syöntiä eli gluteeni aiheuttaisi riippuvuutta.
Daivisin väitteitä ovat mm.
1) vehnä lihottaa
Kuitenkin viljan syönti on vähentynyt kaikissa teollisuusmaissa samaan aikaan kun lihavuus on lisääntynyt.
2) vehnä aiheuttaa riippuvuutta
Ei ainakaan opiaattireseptoreiden kautta kuten Daivis väittää
3) vehnä aiheuttaa yli 150 sairautta
Tutkijoiden mukaan aiheuttaa vain 5 sairautta
4) vehnä on jalostettu ihmiselle sopimattomaksi viimeisen 50 vuoden aikana
Vehnää on jalostettu yli 10 000 vuotta eikä tuon ajan jälkeen kovin suuria muutoksia tapahdu.
Ei hänen väitteistään jää mitään jäljelle kun niitä tarkastelee kriittisesti. - Ruokasyrjintää
uusajattelija kirjoitti:
Miksi sitten pitää noita pastoja "mainostaa" kun on muutakin terveellistä ruokaa olemassa. Minä olen saanut vähennettyä ruokia valkkaamalla sydänlääkkeet pois melkein kokonaan, kiitos Heikkilälle ja kolesterolilääkettä syön puoli annosta, diabeteshoitajan mieliksi. Davis antoi selkeän vihjeen että vehnä on kolesterolien pahin nostattaja, eli pienten LDL solujen määrä nousee "kuin pullataikina".
Taitaa olla lääkärikunnan pahin pelko, että työt loppuvat kun ihmiset hoidetaan terveeksi. Toinen tapa on että "haukutaan" niitä jota osaavat, kun eivät itse osaa.Onko Välimeren maissa elävät ihmiset sitten erilaisia kun pystyvät syömään pääruokalajinaan pastaa (perunaa ei käytetä paljoakaan). Eikä heillä ole enempää sairauksia kuin Suomessa, pikemminkin päinvastoin.
Välimeren maissa ihmiset syövät terveemmin vihanneksia, erilaisia pataruokia, kalaa, äyriäisiä hedelmiä kaikessa rauhassa ja juomana on sitä punaviiniä. Ei siellä leipäkään ole pääruokana vaan mausteena.
Turisteille ranskikset syötetään ja muut länsimaan hampurilaisen perään, pastakaan ei ole tavanomainen ruokalaji. Seuraan tilannetta talvisin muutaman kuukauden ja tiedän mitä suunnilleen puhun- hpv
uusajattelija kirjoitti:
Välimeren maissa ihmiset syövät terveemmin vihanneksia, erilaisia pataruokia, kalaa, äyriäisiä hedelmiä kaikessa rauhassa ja juomana on sitä punaviiniä. Ei siellä leipäkään ole pääruokana vaan mausteena.
Turisteille ranskikset syötetään ja muut länsimaan hampurilaisen perään, pastakaan ei ole tavanomainen ruokalaji. Seuraan tilannetta talvisin muutaman kuukauden ja tiedän mitä suunnilleen puhunItaliassa käytetään nykyään vain 30 kg pastaa per vuosi ja ihminen. Aiemmin meni huomattavasti enemmän. Tuo on silti liki 100 g kuivaa pastaa per päivä. Siellä menee myös leipää yli 50 kg vuodessa.
Ennen meni vielä huomattavasti enemmän.
Tässä on linkki välimeren ruokavalioon:
http://www.pronutritionist.net/2011/12/valimeren-ruokavalio-kestava-pohja-terveyden-vaalimiseen/
Välimeren dieetin terveyshyödyissä viljan osuus on kuitenkin pieni.
Kuten Laatikainen sanoo 'Välimeren ruokavaliossa on oleellista runsaan neitsytoliiviöljyn ja kalan kulutuksen lisäksi, runsas kokojyväviljatuotteiden, vihannesten, kasvisten ja palkokasvien runsas kulutus, sekä vähäinen lihan, lihavalmisteiden ja maitotuotteiden käyttö.' Siis runsaasti kokojyvävehnää ja tuolla dieetillä oltiin Euroopan terveimpiä 1950-luvulla. Voita siellä ei juurikaan käytetty. Suomessa meni vuonna 1970 30 kg maitorasvaa per ihminen ja terveys ehkä Euroopan huonoin. Välimeren dieetti on siis erittäin kaukana sianrasvakarppauksesta, jossa jopa 80% energiasta tulee kovista rasvoista.
Välimerellä dieetti on huonontunut paljon ja lihan, eläinrasvan sekä sokerin kulutus kasvanut.
Valitettavasti parin kuukauden All Inclusivella ei maan ruokakulttuuriin pääse tutustumaan. Laatikainen sanoo mitä sanoo, mutta oliiviöljy hoitaa loput. Sitten turismi miljoonamäärissä hoitaa tilastot, kuten heidän haluama roskaruoka.
En tietysti osaa määrittää mitä "tilastomiehet" osaavat mutta minä voin kyllä osata lausua vahvan mielipiteeni kokemuksesta, siinä kuin Laatikainenkin tilastoineen.
Sama on kun Sinä yrität muutamalla rivillä yrität saada asiat päälaelleen, pois nykytietämyksen tasosta, niin Pekka Puska kuvitteli olevansa oikeassa poistaessaan "levän päältä rasvan" kun olisi pitänyt poistaa "rasvan alta leivän". Tosin Puska sai aikaan paljon hyvääkin, mutta saisi jo siirtyä "mummoja naurattamaan" pois nykytietämyksen tieltä.- hpv
uusajattelija kirjoitti:
Laatikainen sanoo mitä sanoo, mutta oliiviöljy hoitaa loput. Sitten turismi miljoonamäärissä hoitaa tilastot, kuten heidän haluama roskaruoka.
En tietysti osaa määrittää mitä "tilastomiehet" osaavat mutta minä voin kyllä osata lausua vahvan mielipiteeni kokemuksesta, siinä kuin Laatikainenkin tilastoineen.
Sama on kun Sinä yrität muutamalla rivillä yrität saada asiat päälaelleen, pois nykytietämyksen tasosta, niin Pekka Puska kuvitteli olevansa oikeassa poistaessaan "levän päältä rasvan" kun olisi pitänyt poistaa "rasvan alta leivän". Tosin Puska sai aikaan paljon hyvääkin, mutta saisi jo siirtyä "mummoja naurattamaan" pois nykytietämyksen tieltä.Minä referoin ja uskon nimenomaan nykytietämykseen enkä kaikkiin huru-ukkoihin.
Heikkilä, Davis ja kumppanit sitten esittävät ihan uusia asioita ja täysin ilman perusteita. Kyseessä eivät todellakaan ole alan gurut vaan poppaukot, jotka ovat lyöneet rahoiksi pseudotieteellisillä opuksillaan.
Edelleenkään missään ei virallinen taho suosita karppausta diabeteksen hoitoon. Vehnää ei pidetä syypäänä 150 sairauteen eikä vehnättömyyttä käytetä näiden 150 sairauden hoitoon (pl. ne 5 sairautta, joista on näyttöä).
- tiedolla-ajatteleva
Ihan pelkkää valetta. Diabetesliitto ei ole koskaan eikä missään suositellut nimenomaan vehnän syöntiä. Sellaista et löydä. Sen sijaan suositellaan ruista ja kauraa ja nekin täysjyvätuotteina. Vehnäkin eroaa siitä syökö sen täysjyvänä eli grahamina vaiko valkoisina pulla- ja hampurilaistuotteina.
Olkoon nikkisi vaikka kuinka uusajattelija niin ei se takaa sitä, että ajattelisit vähääkään oikein. Uudet ajatuksesi ovat vääriä, ne ovat VHH-opin myrkyttämät.- hpv
Itse asiassa Diabetesliitto ja ravitsemussuositukset suosittavat täysjyväviljaa. Suomessa vaan täysjyvävehnä on suhteellisen harvinaista verrattuna rukiiseen ja kauraan. Täysjyväpasta onkin näppärä tapa lisätä täysjyvää ruokavalioon ja erityisen hyvä se on diabeetikolle koska se on hyvin hidas hiilihydraatti.
Graham-jauho on eräs täysjyväviljan muoto, on niitä muitakin.
- huijauksen-uhri
Joo, puhut ihan totta, meitä huijataan ja kovasti huijataakin. Sinä, Puustinen, Heikkilä, Somppi ja koko VHH-niminen uskontokunta (tai LCHF) koettaa huijata meitä parhaansa mukaan ja valitettavasti moni heikko onkin jo sortunut sairastuttamaan itsensä opeillanne.
Diabetesliitto kenties syyllistyy "piiloherjaukseen" suosittamalla 6-8 leipäpalaa ja täysjyväviljaa, mutta ei muka tiedä mistä samasta tuutista ne tulee ja pahennetaan tilannetta, mutta syököön mihin uskoo ja tulkoon onnelliseksi tai lihavaksi. Liikuntakyky ja dementia siinä on lähimpänä toteutua.
Minua ei kiinnosta kuuluuko joku "Puskauskovaisiin" tai johonkin muuhun lahkoon, muuta nimillä ositteleminen on alatyylistä.- Tarkoitushakuisuutta
Tuo 6-8 leipäpalaa on VHH-uskovaisten peruskauraa kun haukutaan Diabetesliittoa. Pitäisi lukea tuo ohje kokonaan ja ajatuksella. Tuo 6-8 leipäpalaa ei tarkoita sananmukaisesti leipäpaloja eikä yhdellä aterialla. Ensinnäkin tuo annos on koko vuorokauden ajalla syötävien aterioiden summa (aika vähän yhdellä aterialla). Vaikka puhutaan leipäpaloista, sillä tarkoitetaan kaikkia viljatuotteita, tavallisen kuluttajan on näin helpompi ymmärtää annoskokoa. Esimerkiksi aamupalan "leipäpalat" voivatkin olla puurolautanen.
Kyllä teistä vastaajista olisi ainesta enemmän "sadunkirjoittajiksi" kuin terveydenhuollon tietäjiksi. Kyllä näitäkin on hauska lukea, mutta kun näillä jutuilla ei ole kaunista loppua, vaan kaikki päätyvät sairauteen ja kuolemaan. Tosin "hpv" sai vehnän sairaudet putoamaan Davisin 150:stä tasan viiteen, olet kyllä huippu sadunkertojana tai tietäjänä, jotenka sinulle löytyy kysyntää jatkossa.
- Loppuiko_palikat
Paraskin selittäjä. Olet samaa joukkoa.
- no_jopas
oli viisasteluita,kaikki ok tai ei. perusteluita löytyy kuin ilmoja maailmassa. lieneeenö mitään enää oikeaa tai ei sovi kaikille.
toive olisi helppo lista,mistä katsoa arvio sopivuudesta kropalle kohtuu hyvin.
pitkiä selityksiä ja tietoviisauksia lähes turha ja toivoton lukea,koska jokainen väittää toisen nurin.
siis mitä ja miten olisi parasta syödä,jotta mm. diabetes pysyy kurissa tai jopa panenee ?
sama koskee monia sydän- ja verisuonitauteja,jotka nekin monesti yksilöllisiä eikä juuri voi mitään ?
ja vitamiinit ym. hivenaineet,niistäkin ollaan eri mieltä laidasta laitaan ?Paras ja yksinkertaisin neuvo on että vähennä hiilihydraattien syöntiä ja eritysesti vehnää oli se sitten kokojyvää tai jauhettua. Toinen neuvo on että syö parempia öljyjä, esimerkkiä oliiviöljy sekä voita. Vältä noita teollisesti valmistettuja rasvoja, joita saat erityisesti valmisruuista ja välipaloista. Tuolla pääset alkuun ja terveempään suuntaan.
- jbjhgggfjg
uusajattelija kirjoitti:
Paras ja yksinkertaisin neuvo on että vähennä hiilihydraattien syöntiä ja eritysesti vehnää oli se sitten kokojyvää tai jauhettua. Toinen neuvo on että syö parempia öljyjä, esimerkkiä oliiviöljy sekä voita. Vältä noita teollisesti valmistettuja rasvoja, joita saat erityisesti valmisruuista ja välipaloista. Tuolla pääset alkuun ja terveempään suuntaan.
Voi ei ole terveellistä. Piste!
- näitä-varo
uusajattelija kirjoitti:
Paras ja yksinkertaisin neuvo on että vähennä hiilihydraattien syöntiä ja eritysesti vehnää oli se sitten kokojyvää tai jauhettua. Toinen neuvo on että syö parempia öljyjä, esimerkkiä oliiviöljy sekä voita. Vältä noita teollisesti valmistettuja rasvoja, joita saat erityisesti valmisruuista ja välipaloista. Tuolla pääset alkuun ja terveempään suuntaan.
------Vältä noita teollisesti valmistettuja rasvoja,-----
Kuten voita ja juustoja, nehän ovat valmistettuja, valmiina ei löydy mistään.
- sekysyväveku4571
hpv
Kun nyt joku muukin kysyy niin vaivaituisitko vastaamaan? - suuntaparempaan
Kannattaisi kokeilla gluteenittomuutta, eikä odottaa valmiita vastauksia. Vähintään puoli vuotta mieluiten vuosi, ennen kuin voi mitään päätellä. Maitotuotteet on hyvä jättää samalla kertaa myös pois.
Minulla ei diabetestä, joten siitä en osaa sanoa, mutta muita ongelmia ja niissä radikaali muutos tapahtui vähitellen, ensimmäiset merkit vasta puolen vuoden jälkeen. - Insuliinilihottaa
Se lienee aika selvää että mitä vähemmän insuliinia joutuu pistämään, niin sen parempi. Eli syö mahdollisiman vähän hiilihydraatteja. Sen määrän minkä kulutat. Valkoinen sokeri pois.
- Nollatutkimus
Eiköhän tässä ole syynä muna vai kana -efekti. Kun syö enemmän hiilihydraattia joutuu pistämään enemmän insuliinia, mutta tuo liiallinen hiilihydraatti on se joka lihottaa. Jos taas syö vähemmän hiilihydraattia, ei lihoa ja parhaimmillaan laihtuu, samalla voi vähentää insuliiniannosta.
Kuka diabeetikko syö sokeria?! JOKAINEN diabeetikko ymmärtää sen vaarallisuuden.
- ei_aikaa
Diabeetikkoja huijataan. Minullakin piti olla aika varattuna laboratoriosta, mutta kun menin sinne sovittuun aikaan laboratoriotäti katsoi tietokoneeltaan ja totesi ykskantaan:
- ei täällä sinulle ole merkitty ajanvarausta.
No se siitä sitten. ei ollut aikaa vaikka ajanvaraustädin kanssa oli sovittu ajasta puhelimitse. Miten voi olla mahdollista, että ajanvaraus tietoa EI VOIDA siirtää laboratorion tietokoneelle?
Miksi terveyskeskuksen organisaation on niin monimutkainen ettei toiset tiedä mitään toisten töistä? (vasen käsi ei tiedä mitä oikea käsi tekee?)
Tai onko tämä sitä säästötointa jonka byrokratia on viisaudessaan keksinyt kestävyysvajeen torjumiseksi?
Ei aikaa - ei diabeetikolle verikokeita, tämähän se uusi linja tulee olemaan SOTE:ssa. Nyt saa vain pientä esimakua mikä tulevaisuudessa odottaa.- toopetaavi
Näin on käynyt minullekin, inhimillinen erreys.
- Haukut_väärää_puuta
Terveyskeskuksessa "ajanvaraustäti" ei tee laboratoriotutkimusten lähetteitä. Hän voi välittää sairaanhoitajallesi tai lääkärillesi koepyyntösi ja vain heillä on oikeus tehdä labralähete. Jossain portaassa on ollut katko kun lähetettä ei ole kirjoitettu.
Kävin kolme viikkoa sitten terveyskeskuksessa sairaanhoitajalla diabeetikon vuosikäynnillä. Hoitaja teki samantien tarvittavat labralähetteet ja kun kiipesin kerrosta ylemmäs labraan hakemaan virtsakoetarvikkeita, lähetteet näkyi siellä jo koneella, vaikka labra ei olekaan terveyskeskuksen oma.
- sekysyväveku2431
ei_aikaa
Kuinka paljon saat mittausta varten tikkuja? Kuinka usein mittaat itse täysiä mittaussarjoja (ilalla nukkumaan käydessäsi, aamulla herättyäsi ja aina ennen ruokaa ja 1h ja 2h ruokailujen jälkeen )?- Puhut_asian_sivusta
Nyt ei ollut kyse kotiseurannasta, vaan laboratoriokokeista joita ei voi edes tehdä kotona omatoimisesti.
SUOMESSA käypähoito-ohjeet määrittelee kuinka paljon missäkin diabeteksen sairausmuodossa ja hoitotilanteessa annetaan verensokerin kotimittarin mittausliuskoja ja muita tarvikkeita. Minulla ei ole koskaan loppunut liuskat kesken ja olen voinut ottaa tarpeelliset mittaukset säännöllisesti.
- vhh-huijaa
Niin, minustakin tuntuu siltä, että VHH-porukka huijaa meitä.
Kyllä täällä on aikamoinen "ajatusrikos ja sensurointikampanja" menossa kun puhutaan VEHNÄN vaarallisuudesta ihmisten ravinnoksi. Vehnä lihottaa suomalaisia ja eli noin puolet on ylipainoisia ja suuri osa saa diabeteksen, sekä sydän- ja verisunisairaudet ym. Sairauksien lukumäärä liikkuu 5 - 200 sadan luokkaa riippuen mistä vinkkelistä katsotaan. Lopputulos kuitenkin on että me kaikki kuitenkin kuolemme, toiset enneaikaisesti, toiset myöhemmin. Kaikki oman uskomuksensa mukaan, mutta ketkä ottavat vastuun tämän aikakauden "ajatusrikoksesta". Ei kukaan.
Korjataan vielä maininta sairauksien lukumäärästä, nimittäin Suomen lääkärikunta tuntee hiilihydraateista johtuvia sairauksia määrällisesti vain 5, kun maailmalla tunnetaan n 200 tyyppiä. Johan on aikamoinen tasoero lääkärikunnan tietotasossa ??
- hpv
uusajattelija kirjoitti:
Korjataan vielä maininta sairauksien lukumäärästä, nimittäin Suomen lääkärikunta tuntee hiilihydraateista johtuvia sairauksia määrällisesti vain 5, kun maailmalla tunnetaan n 200 tyyppiä. Johan on aikamoinen tasoero lääkärikunnan tietotasossa ??
Hiilihydraatin ei tiedetä aiheuttavan yhtään sairautta. Ei Suomessa eikä ulkomailla.
Gluteenin tiedetään aiheuttavan sitten noita 5 sairautta. Näin Suomessa ja ulkomailla.
- eimitääntotta
Avaus perustuu kiertokoulutason tietoihin eli ei siis totta siteeksikään.
- hpv
Valitettavasti näitä huijareiden kirjoittamia kirjoja julkaistaan ja jotkut vielä uskovat niihin. Suomessa syötiin vielä 100 vuotta sitten noin 200 kg viljaa per asukas ja vuosi. Muualla myös. Etelä-Euroopassa tuo vilja oli vehnää. Mahtoivat ihmiset olla siellä tuolloin sairaita. ;)
Ja kuolivat nuorena, valitettavasti. Siten osa kuoli vielä nälkäänkin kun ei ollut edes leipää, vai menikö nekin herrojen hevosille. Kannattaa muistaa että vielä noin 100 vuotta sitten maassamme oli noin 80 % torppareita ja mäkitupalaisia, mutta nyt on setään köyhätkin lihavia.
Nyt sentään suomen "köyhäkansa" tietää että "maailman menestyskirjat ovat huijareitten kirjoittamia ja jotkut vielä uskovat niihin". Olet toistanut tätä kenties kymmenen vuotta, mutta uskooko kukaan.
Taitaa tiedon taso saavuttaa pian meikäläisen, jotenka jätetään tilaa muillekin. Älkää nyt vain pullaan tukehtuko ja vaipuko diabeteksen vaaroihin. Vehnä on sitä sokeriakin vaarallisempaa syötävää, muiden hiilihydraattien ohella.
- älä-sorru
Olet ihan oikeassa, sinua SYRITETÄÄN huijata muta älä sorru huijauksiin. LCFF- ja VHH-porukat ovat kiinnostuneita vain sinun rahoistasi, eivät terveydestäsi. Heillä on hinkuna myydä kalliita kirjoja ja että tulisit kuulemaan heidän esitelmiään joissa samalla on myytävänä purkkikaupalla erilaisia lisämömmöjä joita kuulemma tarviit ihan välttämättä diabeteksesi hoitoon.
Joten älä anna huijata itseäsi vaan kuuntele oikeita asiantuntijoita, älä näitä rahastavia valelääkäreitä.- kilot-kuntoon
Oikein, valelääkärien neuvot ja "lääkkeet" maksavat satoja euroja/vuosi sekä päälle kalliit voit ja pekonit ym. Tulee halvemmaksikin syödä normaalisti ja tarvittaessa apteekin oikeita ja vaikuttavia lääkkeitä ja lopputulos on paras mitä nykyaikana kyetään takaamaan. Valelääkärien neuvoilla pilaat lopunkin terveytesi. Tietenkin paljon riippuu itsestäsikin kuten että mahdollinen ylipaino pois.
- nosenytainakin
Puustinen ainakin yrittää huijata meitä. Joukossa tietysti muutama muukin.
- ei-diabeetikko
Eikö juuri insuliini lyhennä diabeetikkojen elinikää? Ei tähän karppi-ideologiaa tarvita, kun laskee 1 plus 1.
- Ymmärrät_väärin
Insuliini pitää diabeetikon hengissä. Ilman insuliinia ykköstyypin diabeetikko kuolee muutamassa viikossa. Kakkostyypin diabeetikon elinikä lyhenee radikaalisti ellei saa insuliinia. Lievässä muodossa oma insuliinituotanto toimii jotenkuten ja lääkityksellä tuetaan sitä. Kun insuliinituotanto vähenee edelleen, tarvitaan insuliinia ruiskeina.
Ajatuksesi perusteella terveillä elinikä lyhenisi reilusti koska haima tuottaa runsaasti insuliinia.
- lähespetetty
Minua yritettiin huijata vhh:lla. Ymmärsin että en osaa syötä oikein enkä saa verensokereita hallintaan ellen osta riittävää määrää heidän kirjojaan. Niissä kun kuulemma neuvotaan oikean elämän eväät eikä muualla.
Voi hyvä ihminen. Älä nyt niitä kirjoja syö, lue niistä parhaimmat. Eilen tuli "Arman, täällä Pohjan tähden alla" jossa kerrottiin totuuksia muutaman asiantuntija toimesta mm Heikkilä ja muutama muu. Sitten "yksi tollo" THL:lläläinen sopersi täyttä soopaa.
Hieno ohjelma ja taas tuli kerran totuus esille.- Puolueellista_touhua
Jaaha, meni sitten Armaninkin uskottavuus maan rakoon.
- uuttaajattelua
Uskotko Heikkilän kertomaan salaliittoteoriaan? Jos et usko, niin miksi uskot mitään muutakaan?
- vanhassavara
Onko hypo kun tollasta kirjoittelet?
Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.2462761Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin691826- 681800
Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä901677En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin1741651Vakava varoitus perussuomalaisista!
Keskustan Annika Saarikolta veret seisauttavaa tekstiä, lukekaa uutinen kokonaisuudessaan, tässä siitä maistiainen: ”Ke279140490-luvulla maa syöksyi lamaan, ja silloinkin oli syypäinä samat tahot kuin nyt
Laman aiheuttajat olivat demarivetoinen virheellinen finanssipolitiikka, sekä ay-liikkeen taipumattomuus tilanteessa mik1511363- 1731017
Olisitko ihminen minulle. Ihan ihminen vain.
Tiedätkö, että saan kyyneleet silmiini, niin syvästi sinua kaipaan. Meidän välillä on jotain todella syvää, kaunista ja581005Mä olisin niin iloinen
Jos vielä joskus nähtäis.. Ollaanko tulkittu mies toisiamme väärin?. Kumpikin luuli ettei toinen tykkää, vaikka molemmat62887