ketipinor vieroitus ja uniongelmat - faktaa?

ketiapiini

Söin ketipinoria vähän yli vuoden parhaimmillaan 400 mg. Söin sitä, koska suvussani on kaksisuuntaista ja lääkäri halusi pelata varman päälle, kun kävin stressistä ylikierroksilla. Lopetin lääkkeen helmikuun alussa. Olen aina ollut todella hyvä nukkuja, mutta lääkkeen lopettamisen jälkeen nukkuminen on ollut todella erilaista. Heräilen monta kertaa yössä, saatan nousta aamulla kuudelta, vaikka aikaisemmin nukkuminen onnistui viikonloppuisin myöhäänkin. Tuntuu siltä, kun aivoissa olisi tapahtunut jotain.
Olen lukenut keskustelupalstoilta vastaavista ongelmista. Monet ovat maininneet, että "ketipinor tuhoaa aivojen unikeskusta". Onko aiheesta olemassa tutkimusta/artikkeleita/informaatiota? Tietääkö joku, mistä voisi saada jotain muuta tietoa asiasta kuin ihmisten kokemuksia?

4

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huviini

      "Tuntuu siltä kuin aivoissa olisi tapahtunut jotain"

      No älä. Tottakai siellä on jotain muutoksia tapahtunut. Toivottavasti palautuvia. Kokeile vaikka mirtazapiinia. Lääkkeet muuttavat aina aivoja.

    • kjhgfdfghjkl

      Kyllä ihmettelisin kovasti jos minua lääkittäisiin siksi, että joku sukulaiseni olisi sairas.

      Menetin nukkumakykyni fyysisen lääketieteen puolella käytetystä lääkeaineesta.
      Juurikin koin aivoissa tapahtuneen jotain ihan niinkuin joku unikeskus olisi tuhoutunut,
      Hirveä kokemus. Nyt jo edes hetkeksi nukahdan öisin miltei valvottuani vuosia,

    • Jxklxllclö

      Voi hitto noiden psykiatrien kanssa. Varmistamalla ettet sairastu kaksisuuntaiseen olet nyt lopettaessa uniongelmissa mikä lisää riskiä vaikka mihin oireiluun. Kannattaa pysyä nyt ainakin lääkkeettömällä linjalla, kärvistellä ja ootella josko uni kohentuisi, en suosittele uusia lääkkeitä putkeen. Uni on tärkeää mielenterveydelle. Psyykenlääkkeiden on todettu heikentävän unen laatua minkä takia niitä ei myöskään kannattaisi käyttää, tuostakaan harvoin mainitaan. Moni turvautuu psyykenlääkkeiden aiheuttamissa uniongelmissa lääkitykseen... huoh... ja kierre jatkuu. . toivottavasti lopetit vähitellen, se sopeuttaa aivot uuteen tilaan ilman lääkettä paremmin. Tila paranee, älä huoli. Siihen voi mennä aikaa. Liiku, mikä parantaa unta ja ajattele että asia korjaantuu äläkä lue mitään ikäviä artikkeleita. Mennyt on mennyttä, tulevalla on merkitystä eli kannattaa varoa lääkityksiä, kokemuksestasi oppien, unettomuus on yleinen lopetusoire, jos olet selvinnyt vähällä muuten, olet onnekas. Jotkut ei nuku ollenkaan ketipinorin jälkeen ja palaavat siihen joten ajattele että olet päässyt eroon ja nukut kumminkin. Aivoilla menee aikaa tasapainottua lääkinnän jälkeen. Kokeile magnesiumia, se voisi auttaa koska se vaikuttaa rentouttavasti ja uneen, ota ennen nukkumaanmenoa.. tai teaniinia, se rauhoittavaa luonnollisesti stressiä ja voi auttaa unessa. Kahvi ja kofeiinijuomat kannattaa jättää aamupäivään ja vähentää..Tsemppiä!

    • Heavens

      Minä söin ketipinoria kolme vuotta annoksella 800 mg. Lopetin, kun tuntui, että sydän tilttaa. Lääke määrättiin unettomuuteen ja kun pienimmät annokset eivät tehonneet, niin lääkeannos nostettiin näihin lukemiin.
      Unettomuus oli oli pahin vieroitusoire, kun muitakin tosi järkyttäviä oireita oli niin pajon, että ajattelin, että nyt kuolema korjaa. Silti minä kestin, kun taivasasiani olivat kunnossa.
      Luin silloin näitä kirjoituksia, miten ketiapiini tuhoaa aivojen unikeskuksen, aiheuttaa aivovaurion. Minä uskoin näitä kirjoituksia ja elin vuosia ajatuksena, että kuolen milloin tahansa, tapahtuu se äkillinen bad thing. Näin ei sitten kuitenkaan käynyt, olenhan vielä elossa.
      Ensimmäinen vuosi meni lähes täydellisessä unettomuudessa, tai nukuin horrosmaista, hyvin kevyttä unta unia näkemättä. Olo oli todella kurja. Toinen vuosi meni, mutta ei paljon sitä paremmin. Kolmas vuosi ja sitten alkoi valo tulla elämääni, kun aloin nukkumaan tunnin, pari, mutta syvää unta. Nyt on neljäs vuosi menossa. Kuukausi kuukaudelta uniaika lisääntyy ja nukun paremmin.
      Unettomuus tosin aiheutti elimistöni ylikuormittumisen ja olin hyvin huonossa kunnossa, yksi mikä näkyy ulospäin on, että lihoin valtavasti. Mutta nyt se on hoidon kohteena ja saan siihen apua.
      Kuitenkin nyt olen iloinen, että lopetin ketipinorin käytön, kun elämäni laatu on miljoona kertaa parempi kuin silloin lääkettä käyttäessäni. Nyt tunteeni, ajatukseni ja seksielämäni toimivat, jotka olivat täysin kadonneet silloin, kun ketipinor oli kuvioissa.
      Tsemppiä sinulle, kyllä siitä ketipinorin lopettamisesta selviää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe