Työaikaa tulee lyhentää

s.partacus

SKP on vaatinut pidemmän aikaa työajan lyhentämistä ansiotasoa alentamatta. IPU on yhtynyt teesiin. IPU:n puheenjohtaja Antti Pesonen ehdottaa 30 tunnin säännöllistä työaikaa.
http://anttipesonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216212-30-tunnin-tyoviikko-tavoitteeksi

Säännöllisen työajan lyhentäminen tulee entistä välttämättömämmäksi. Sillä olisi merkittävä piristysruiske kansantalouteen.
Ammattiliittojen tulisi irtautua kilpailukykyneuvotteluista. Hallitus on jo "puukottanut" selkään ja lisää on tulossa. Saksassa proletaarit eivät tyydy 2 % palkankorotuksiin vaan vaativat enemmän.

14

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se ei liene ongelma mutta se vaatii tuottavampaa otetta työhön sillä nyt jo työ maksaa liikaa ja kauppa ei käy koska suomalainen tavara on liian kallista.

      Käyttäkää järkeänne arvon komut! Vai onko se kielletty teiltä?

      Miten s.p perustelet työajan lyhentämisen olevan piristysruiske taloudelle?

    • Ottaapäähän

      Älä nyt helvetti vieköön kitise lähempää työaikaa, minä teen 50 tuntia viikossa ja se on ihan sopiva. Ristus että vituttaa nämä työtä pelkäävät punanutut. Ja vielä ovat muka työläisiä. Hah.

    • TimoEspoosta

      Se nyt on ihan sama mitä SKP ja IPU ehdottavat. Heitä ei kuuntele ja kannata kuin häviävän pieni joukko suomalaisia. Eivätkä he ole edes päätökseneteossa mukana, eivät edes tiedä missä niitä tehdään.
      Joten - sen kuin ehdotatte...

      • Näkeehän sen kaikkien komumaiden talouden menestyksestä paljonko heidän talousideoihinsa kannattaa huomiota kiinnittää. Onhan hyvin laajalti havaittu, että KOMMUNISMI = KONKURSSI!

        Tuon huomaa tämänkin palstan komutrollien kirjoittelusta.


    • nollaa_tehdään_jo

      Irtisanotuilla se työaika on jo lyhentynyt nollaan. Ja nollasopimuksen tehneillä työaika voi jo olla nollatuntia.

    • Demandador

      Vai, että SKP vallan "vaatii". No ei lopu kummat kuulumasta. Ja SKP:n mandaatti on melkoinen - jotain alle 0.5 %. Mutta saahan sitä vaatia - siihen on kaikilla oikeus.

    • työllä_nousuun

      Suomessa asiat ovat maailman mitassa hyvin, mutta suunta on huono. Päättäjät eivät ole ymmärtäneet mitä kello on lyönyt. Suomessa todellinen työttömien määrä on n 500 000. Silti eläkeikää nostetaan, työaikaa pidennetään ja syyllistetään työtä vailla olevia. Oikein olisi panostaa työn jakamiseen ja ihmisen osallistumisen mahdollistamiseen.
      Antti Pesonen

      Arvaus on hyvä. Työttömien määrä on korkea. Oikea luku voi olla korkeampikin. Työn arvo laskee suhteessa teknistymiseen. Koneiden ansiosta tuottavuus kohoaa. Mikäli palattaisiin 12 tuntiin työaikaan työttömyys kasvaisi roimasti. Säännöllisen työajan lyhentämisen aika alkaa olla väistämätön ja tarpeellinen.
      Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimukset hälyttävät kroonistuneen pitkäaikaistyöttömyyden vaaroista. Tieteellistekninen kehitys mahdollistaa tuottavuuden kohoamisen jatkuvuutta toistaiseksi. Ehdolla että järjestelmä on halukas siihen.
      Kannatetaan.

    • spimi

      Antti Pesonen:
      Kaikkien pärjäämiseen ja perustarpeiden tyydyttämiseen panostaminen tarkoittaa näkökulman ja politiikan suunnan muuttamista. Ylikansallinen kaikki-kaikkia-vastaan –kilpailu ja kilpajuoksu kohti pohjaa pitää hylätä. On haettava tasapainoa ihmisten välille, siis oikeudenmukaisuutta. Tarvitaan myös tasapainoa ihmisen tarpeiden ja luonnon kestokyvyn välille. Se merkitsee kasvun pakosta luopumista. On nähtävä, että ”kakun” kokoa tärkeämpää on sen sisältö ja jakaminen.
      Kilpailu merkitsee kapitalistisen tuotannon anarkiaa. Terve kilpailu, jossa huomioidaan työllisyys ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen, kelpaa. Uusien energiamuotojen kehittely, tuotannon edelleen koneellistaminen sekä kansakunnan koulutus- ja sivistystason kohottaminen ovat ensiarvoisia. Siis aivan toisenlaista politiikkaa kuin SSS hallitus harjoittaa. Jatkuvan kasvun teoria on kriisissä. Se on solmussa ja jota ei voi avata. Jatkuva kasvu merkitsisi maailman raaka-ainevarojen siirtämistä yhä enemmän lännen kapitalismin tehtaisiin muun maailman tappioksi. Uusi talouspolitiikka tulee kehittämään maailmaa kokonaisvaltaisesti. Tuotekehittely vaati panostamista, koska perinteidet raaka-aineet eivät kertakaikkiaan riitä. Ne eväät, jotka olivat kapitalismin voimavara sen syrjäyttäessä feodalismin on syöty. Tarvitaan toisenlaista näkökulmaa kuin aseiden avulla raaka-aineiden anastamista.

    • "Pääomien siirtelyn vapauttaminen on merkinnyt taloudellisen riiston ulottamista kaikkialle. Muutama kymmenen ihmistä omistaa enemmän kuin 3 500 000 000 köyhintä.

      Nykyinen talousmalli, joka toimii harvojen ehdoilla ja on levittäytynyt kaikkialle, on tulossa tiensä päähän monestakin syystä. Jatkuva talouskasvu, joka perustuu kasvavaan velkaan ja ehtyvien luonnonvarojen käyttöön on tuhoisa ja älyvapaa ajatus."

      Sillä valta kenenellä rahat. Maailman talouskehitys johtaa kansallisvaltioissa ja maapallon mitassa harvainvaltaa kohti. Trendi voimistui viime vuosisadan viimeisellä neljänneksellä. Suomen kapitalismi kulkee sinnikkäästi samaan suuntaan. 1 990 luvulla tehdyt verolakien linjaukset edistivät huomattavasti pääomien kasautumista.
      Kokoomuksen Stubb saattaakin rinta röyhistellen sanoa, että SSS hallitus noudattaa kokoomuslaisinta politiikkaa ikinä. Se on totta. Näin mittavaa tulonsiirtoa työläisten takataskusta pääoman holveihin ei ole ennen nähty. Rosvous on vielä kesken.

      Työajan tuntuva lyhentäminen ansiotaso alentamatta on välttämätön. Kansantalous saisi tuntuvan piristysruiskeen. Kansaterveys edistyisi monen muun myönteiden seikan mukana.

    • DesastreTotal

      Miksei saman tien rustata työaikaa oikein kunnolla? Miksi tyytyä näpertelyyn? Viikkotyöaika 10 tuntia, ilman että kuukausi- ja vuosiansio laskisi. Voi hyvät hyssykät noita teidän sepustuksianne. Kommareilla voi olla joitain vahvuuksiakin, ehkä - taloudenpito ei kuitenkaan kuulu niihin.

    • arm_rem

      1800 luvun alussa työaika oli 14 - 16 tuntia. Ylitöistä ei voinut kieltäytyä. Lapsityö oli yleistä. On selvää, että noissa olosuhteissa työläisen oli mahdotonta sivistää itseään ja tulla yhteiskunnan päättäväksi jäseneksi. Toisen neljänneksen aikana ammatillinen järjestäytyminen ja työajan lyhennysliike kehittyivät yhtä aikaa. Yksilöiden toimilla työaikaan ei voinut vaikuttaa. Työläiset tajusivat, että yhteinen voima voi muuttaa olosuhteita ja muuttikin.
      Suomessa viimeinen työajan lyhennyskamppailu tapahtui 1960 luvulla ja se toteutui 1970 kahta puolen. 45 tuntinen työviikko muuttui 40 tuntiseksi. Kataisen hallitus aloitti työajan pidentämisen vuotuisena sekä elinkaaren mittaisena.
      Jotain on muuttunut kahdensadan vuoden aikana. Työläisten laiskuuden takia menty taaksepäin! Ehkäpä toisin. Tieteellistekninen kehitys on on muuttanut työn tuotantovoimaa monikymmenkertaisesti korkeammalle tasolle. Menossa oleva tietotekniikan "vallankumous" nostaa tuottavuutta tavattomasti. Siihen on aineelliset mahdollisuudet.
      Maapallon raaka-ainevarat asettavat rajat jatkuvalle kasvulle. Toisaalta yksityiset perustarpeet eivät tarvitse tavaraa tavaran vuoksi nurkkiin lojumaan.
      Kamppailu säännöllisen työajan lyhentämisen puolesta on alkanut. Teemaan liittyy keskustelu perustulosta, kansalaispalkasta ja kansalaisyhteiskunnasta. Ne eivät ehkä sovi riistokapitalismin raameihin. Kapitalismin rakenteet ovat vanhentuneet. Se tuntee vain patruunavallan. Kansalaiset eivät halua enää sellaista. Vanhentuneet rakenteet tulevat kaatumaan estämästä kansalaisille hyviä uudistuksia.

      • 30h_vko_OK

        Juuri näin on asia.
        Hallituksen suunnittelemat työajan pidennykset aiheuttavat vaan lisää työttömyyttä, koska lisätyövoiman palkkaaminen on silloin tarpeetonta.
        Ainoa syy siihen on vaan suuryritysten porvariomistajien loputon ahneus.


    • Ottaapäähän

      Menkää kitisijät pohjois-koreaan, siellä saatte saatanan ruinaajat kitistä lyhyttä työaikaa. Se ideologiahan on teidän Jumalanne. Ostakaa vain menolippu, ei me tarvita tänne punikkeja.

    • hattukierällä

      Kyllä me tarvitaan Suomeen punikkeja. Rikkaiden persuuksien nuolijat voivat huoletta mennä pohjoiskoreaan. Kukaan ei estä. Pohjois-Koreahan on tiedän Jeesuksenne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3869
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2318
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2121
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      2027
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      93
      1704
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      303
      1236
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe