Merkit pysäköintikieltoalueen sisällä?

AluekiellonSisällä

Pysäköintikieltoalueen sisällä kadun varrella pyöreä pysäköintikieltomerkki lisäkilvellä kiekko 2 h, 8 - 17 mustalla. Saako pysäköidä vapaasti illalla ja viikonloppuna?

Pysäköinninvalvojan vastaus: Ei saa.

Pysäköidä saa ainoastaan arkisin 8 - 17 kiekon kanssa 2 h. Illalla ja viikonloppuna on toimassa aluekielto. Mutta virhemaksua ei tullut, koska katsoivat läpi näppiensä todeten että kielto illalle ja viikonlopulle ei ole järjellä perusteltu (!!!!!). Uskoivat että on merkin pystyttäjän virhe, koska kieltomerkki lisäkilpineen on ollut paikalla vuosia ennen aluekieltoa. Kieltomerkki olisi silloin pitänyt huomata muuttaa merkiksi P sinisessä neliössä ja siinä lisäkilpi kiekko, 2 h, 8 - 17, jotta pysäköinti illalla ja viikonloppuna olisi sallittua.

Tällaiset ilta- ja viikonloppukiellot mielestäni ovat veronmaksajien tarkoituksellista kiusaamista kaupungin taholta, koska ne tekevät esim. vieraijoiden pysäköinnin mahdottomaksi kun taloyhtiöllä ei ole vieraspaikkoja. Kyseessä asuntoalue, jolla muutamia pieniä liikeyrityksiä. Paikkana Vantaa Myyrmäen seutu. Kadun varteen pysäköinnistä ei pitäisi olla kenellekään haittaa, koska onhan se sallittu arkisin päivällä kiekon kanssa. Melukaan ei käy kiellon perusteeksi, koska kadulla on pientä liikennettä ympäri vuorokauden muutenkin.

Samalla pysäköintikieltoalueella on pysäköintikieltomerkki lisäkilvellä kuorma- ja linja-auto. Kysyin pysäköinninvalvojalta, että saako siinä sitten pysäköidä henkilöautolla vapaasti. Vastasivat, että ei saa, ei saa pysäköidä millään ajoneuvolla. Kysyin, että mikä sitten on kuormaa- ja linja-autokiellon merkitys kun ollaan pysäköintikieltoalueen sisällä? Vastasivat, että merkin laittajan virheajatus.

Mielestäni kansaa on opetettu epäselvästi. Itselläni on ollut käsitys, että kadun varressa käytetään pyöreää kieltomerkkiä lisäkilpineen, mikä purkaa aluekiellon kaikki vaikutukset siltä kohtaa. Ja että sinistä P-neliömerkkiä käytetään vain erillisillä pysäköintialuella eikä kadun varressa.

18

1836

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikeaan_paikkaan

      Kai lähetit tuon saman Vantaan kaupungille? Viesti on sen verran perusteellinen ja vielä asiasisällöltäänkin oikein, että olisi sääli jättää se vain tänne.

    • TaloyhtiöHoitanee

      Vantaan kaupunki tietää, koska nehän olivat Vantaan kaupungin valvojia, joilla oli tarpeeksi maalaisjärkeä tässä tapauksessa. Lisäksi valvojat kertoivat, että tulkinta vaihtelee paikkakunnittain: Joillain paikkakunnilla tulee virhemaksu tuollaisen kielto lisäkilpimerkin alta illalla ja viikonloppuna kun ollaan aluekiellon piirissä.

      Ollut puheena että k.o. kadun varren taloyhtiöt ottaisivat yhteyttä kaupunkiin, jotta korjausehdotus olisi vahvempi.

    • Liikennesäännöt

      Miten nuo pysäköinninvalvojat saisi ruotuun myös?

      Kun tuollaisia mennään laittamaan aluepysäköintikieltoalueelle, ne kumoavat kohdaltaan aluepysäköintikiellon. Eli kun lisäkilpien osoittama kielto ei ole voimassa, myös pysäköintikieltoalueella tämän merkin vaikutusalueen verran on pysäköinti vapaata.

      • väärää-merkkiä

        Sen takia pysäköintikieltoalueen sisällä ei pitäisikään käyttää pysäköintikieltomerkkejä, vaan pysäköintikieltoalueen sisällä sallitut pysäköintipaikat pitäisi osoittaa P-merkeillä. Juuri siksi tulee epäselvyyksiä, kun on kahdenlaista tulkintaa, jos pysäköintikieltomerkki ei ole voimassa, onko silloin voimassa aluepysäköintikielto. Toisten mielestä on, toisten mielestä ei.


      • ei-vaikeaa

        Pysäköintikielto, joka tarkennettu/lievennetty koskemaan vain linja-autoja ja kuorma-autoja. Riippuu ajoneuvosta, saako siihen pysäköidä.


      • ei-vaikeaa kirjoitti:

        Pysäköintikielto, joka tarkennettu/lievennetty koskemaan vain linja-autoja ja kuorma-autoja. Riippuu ajoneuvosta, saako siihen pysäköidä.

        tosin tuollaista liikennemerkkiä ei löydy liikennesäännöistä :D


      • VanhaMerkki
        ei-vaikeaa kirjoitti:

        Pysäköintikielto, joka tarkennettu/lievennetty koskemaan vain linja-autoja ja kuorma-autoja. Riippuu ajoneuvosta, saako siihen pysäköidä.

        Ketjun aloitustapauksessa kuorma- ja linja-autojen pysäköintikielto on pysäköintikieltoalueen sisällä. Valvojan mukaan pysäköintikieltoalueen vuoksi siihen ei saa pysäköidä millään ajoneuvolla - siis ei henkilöautollakaan. Merkki lienee ollut siinä aikojen alusta sallien pysäköinnin pienemmille ajoneuvoille kadun ahtauden vuoksi, mutta merkkiä ei ole huomattu korjata kun muutamaa risteystä aiemmin on pystytetty aluekieltomerkki.


      • Saa pysäköidä ilman aikarajoitusta

        pysäköintivirhemaksu voi tulla, mutta oikeudessa sekin menee kumoon koska ei ole virallista kieltoa


    • NiinIkkäänsä

      Jos laitetaan sininen P-merkki, pitää myös maalata pysäköintiruudut tai pitkä suorakaide kadun varteen. Ei onnistu jos on hiekkatiet.

      • tulkintatulkintaa

        Jyväskylän kaupunki on ainakin sitä mieltä, että ei ole pakko maalata, ja merkitsee kaikki pysäköintikieltoalueen sisällä sallitut paikat P-merkeillä, vaikka ei olisi varsinaista maalattua aluetta, vaan vain kadunvarsi.


      • NiinIkkäänsä

        Outoa, koska pysäköintiruutu joka merkitään P-merkillä, ei kuulu ajorataan toisin kuin normaali kadunvarsipysäköinti*. Siksi laissa on erillinen huomautus siitä, että pysäköintiruudun viereen ei saa pysäköidä, sillä siinähän on ajoradan reuna johon muuten voisi parkkeerata tuplaparkkina. Siksi P-merkillä merkattu alue pitää merkitä.

        *) tästä syystä P-parkkiruutuja on muuten laittomissa pysäkäköintipaikoissa kuten T-risteyksissä ja alle 5 metriä suojateistä. Nuo alueet eivät kuulu ajorataan, eivätkä siten ole risteysalueilla tai vaikuta suojatien eteenpysäköintikieltoon.


    • NeliöPmerkki

      Minäkin olen ymmärtänyt että sininen neliö P -merkki on pysäköintialue. Siis alue. Jos sellainen merkki on kadun varressa, saisi pysäköidä pitkin tai poikin ellei ole maalattuja ruutuja tai lisäkilvellä määrätty autot jonoon, rinnakkain tai vinottain.

      Ja että kadun varrella tavanomaista kadun reunaan pysäköintiä säädellään ensisijaisesti pyöreällä kieltomerkillä lisäkilpineen.

      Mikä sitten olisi se lisäkilpirykelmä, joka sallisi pysäköintikieltoalueella pysäköinnin nimetyllä pätkällä kadun varressa kiekolla arkipäivinä sekä vapaasti illalla, yöllä ja viikonloppuna? Sehän tässä oli se ekassa viestissä tarkoitettu sallittu pysäköinti.

      • Luulo_ei_ole_

        Pysäköintipaikan merkki Tieliikenneasetuksessa, tässä alku: "Merkillä osoitetaan ajoradan ulkopuolella olevaa tai ajoradasta tiemerkinnöin erotettua aluetta, joka on varattu ajoneuvojen pysäköintiin. Pysäköintiä koskevat rajoitukset on ilmaistava lisäkilvellä. "

        Mikä epäselvää? Jos merkki on kadun varressa, kadun varressa on parkkipaikkoja siitä eteenpäin kuten lisäkilpi osoittaa. Metrit eivät muutu soratielläkään...

        Näin pitäisi aina olla aluepysäköintikiellon sisällä.


      • NiinIkkäänsä

        "ajoradasta tiemerkinnöin erotettua aluetta"

        Eli P-merkillä merkitty alue pitää merkitä tiemerkinnällä jos se on kadun varressa, ei onnistu soratiellä.


      • Luulo_ei_ole_
        NiinIkkäänsä kirjoitti:

        "ajoradasta tiemerkinnöin erotettua aluetta"

        Eli P-merkillä merkitty alue pitää merkitä tiemerkinnällä jos se on kadun varressa, ei onnistu soratiellä.

        Mieti vielä.

        P-merkki, lisäkilvessä autot peräkkäin tien varressa ja "20m"

        Miksi ei toimi soratiellä?


      • Ruiseri

        Siksi, että pitää lain mukaan olla joko ajoradan ulkopuolella, tai tiemerkinnällä ajoradasta erotettu alue. TIemerkintä tarkoittaa yhtenäistä valkoista viivaa, joka ei oikein pysy hiekkapinnalla. Lisäkilpi jossa autot peräkkäin ei osoita tiemerkinnällä erotettua aluetta. Toimisi ohjeena ajaradan ulkopuolisella parkkialueella kyllä.

        Saivartelua, tietenkin, mutta näin se on. Hommassa on nimittäin olennaista, että tiemerkinnällä erotettu alue ei ole ajorataa, jolloin esimerkiksi tien keskikohta siirtyy vasemmalle. Jos kapealle tielle saa parkkeerata tien laitaan (ilman tätä P-parkkialuetta), pitää parkkeerattua autoa ohittavan auton väistää vastaantulijaa jos kumpikin ei mahdu menemään yhtä aikaa (tien keskiviivan paikka ei riipu parkkeratuista autoista). Jos tien laitaan on maalattu P-parkkialue, kulkee tien keskiviiva aina tuon ruudun ja ajoradan vasemman reunan puolivälissä, koska parkkialue ei ole ajoradan osa, joten kapeassakin kohdassa kummallakin on samat oikeudet mennä ensin, tai velvollisuus väistää.


      • diippadappadaa

        Tiemerkinnöillä tarkoitetaan maalaamalla tai muilla menetelmillä tienpintaan tehtyjä merkintöjä, joita käytetään joko yksin tai yhdessä liikennemerkkien kanssa liikenteen ohjaamiseen.

        Olisiko kiveämällä tehty merkintä " muilla menetelmillä" tehty?
        Tällaisia näkyy esimerkiksi Kankoonpeessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe