Clomifenit & Letrozol

Nahkuri13

Moikka!

Ollaan mieheni kanssa yritetty lasta 2v. Syyskuussa 2015 hakeuduimme hoitoihin.
Ensin otettiin mieheltä näyte- ei ollut paras mahdollinen, mutta ei mikään super huonokaan.
Kiertoni on mennyt miten sattuu, välillä joka kk ja välillä kerran kolmessa kk.
Minulle määrättiin Terolutit tasaamaan ja alkamaan, ja kp 3-7/1 pilleri/pvä Clomifenia. Clomista ei ollut ekalla kierrolla apua, rakkuloita oli n. 20 & 15 kpl mutta ei johtavaa. Lääkäri vaihtoi heti ekan Clomi kierron jälkeen lääkkeen Lotrozoliin kp 3-7/2pilleri/pvä.
Tänään oli niistä ultra, ei tehonnut nekään. Taas paljon rakkuloita mutta ei johtavaa.
Samalla tehtiin tutkimus onko tukoksia/muita häiriötekijöitä. Ei onneksi ollut, muuta kuin että vasen puoli on pois käytöstä koska leikattu. ( ei ole ennen haitannut raskautumista)
Lääkärin mielestä seuraava askel keinohedelmöitys?
Mitä olen muiden kokemuksia lukenut, niin ekalla lääke kierrolla ei välttämättä ole ollut apua eikä toisellakaan. Mutta ehkä kolmas tai neljäs, mutta meillä sitä ei edes ehdotettu vaan suoraan keinohommiin? Mitä mieltä olette? Lääkkeitä löytyy vielä koska resepteistä jäi niin paljon kaikkia, tekisi mieli koittaa vielä lääkitse.. en kysynyt lääkäriltä koska oli niin jyrkkä keinohedelmöitys mielipide :/

Tuntuu pahalta sanoa, mutta välillä tuntuu että yksityiset vaan yrittävät rahastaa :D
Tiedän että raha on pieni murhe tässä kohtaa, mutta 4000e tuntuu hurjalta!

8

1724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JulkkarilleEhkä

      Mitä tarkoitat keinohedelmöityksellä? Koeputkihedelmöitystä? Ei se kyllä noin paljon yhdeltä kerralta maksa. Tietysti kun joutuu useamman kerran yrittämään, niin äkkiä on monta tonnia mennyt. Jos hoidot eivät tehoa, niin jossain vaiheessa ei ole enää rahaa jatkaa.

      Oletteko yrittäneet julkiselle puolelle hoitoihin? Kuulostatte siltä, että pääsisitte.

      • jdjddj

        Minä olin juuri yhdessä ivf-hoidossa, tuloksettomassa sellaisessa ja maksoi yli 3500 e mihin ei ole edes lääkkeitä laskettu (ne maksoi yli 600 e). Eli kannattaa mennä julkiselle JOS pääsee. Me ei päästä.

        Aina ei rakkulat kypsy niillä piikkihoidoillakaan ivf:ssä ja silloin menee rahat taivaan tuuliin...


      • Nahkuri13

        Saanko kysy missä kävit? Tuntuu olevan hirveästi eroja hoidoissa :/ Auttoiko sinulla mikään rakkuloiden kasvuun?


      • Nahkuri13

        Ja mihin perustuu kuka julkisiin hoitoihin pääsee ja kuka ei?


      • JulkkarilleEhkä

        Heteropari, ei ennestään yhteisiä lapsia, yrittäneet kotona vähintään vuoden, nainen alle 40 v. Painoindeksi pitää olla normaali ja vammaisten ei kannata vaivautua. Esim. Tyks on tunnettu siitä, että liikuntavammaiset eivät heillä saa hoitoa, koska klinikan mielestä vanhemman pitää pystyä juoksemaan lapsen perässä.

        http://ohjepankki.vsshp.fi/fi/2794/28330/

        "TYKS tarjoaa lapsettomuushoitoja pariskunnille, jotka ovat avo- tai avioliitossa aktiivisesti yrittäneet raskautta vähintään vuoden ajan.

        Hoitoja ja tutkimuksia ei tarjota, mikäli nainen on täyttänyt 40 vuotta tai pariskunnan jompikumpi osapuoli on steriloitu. Hoitojen ennustetta huonontaviin elämäntapoihin (tupakointi, päihteiden käyttö, merkittävä yli- ja alipaino) tulee tehdä muutos ennen hoitoihin pääsyä. Lisäksi pariskunnalta tutkitaan veriteitse tarttuvat taudit (HIV, hepatiitit B ja C). Nykyisillä resursseilla tautien kantajille ei ole mahdollista tarjota hoitoa.

        Hedelmöityslaki kieltää tekemästä lapsettomuushoitoja, mikäli on aiheellista epäillä, että hoidosta tai raskaudesta koituu naiselle tai sikiölle merkittävä terveydellinen vaara. Samoin on kiellettyä hoitaa, mikäli pariskunnan toinen osapuoli on tahollaan naimisissa muun kuin hoitoa hakevan henkilön kanssa.

        Laissa on myös kielletty antamasta hedelmöityshoitoa, mikäli on aihetta epäillä, että syntyvälle lapselle ei ole tarjota tasapainoista kehitystä. Mikäli epäily syntyy, hoitomahdollisuuksien arvioimiseen tarvitaan sosiaalityöntekijöiden kannanottoa ja/tai psykiatrin tekemää vanhemmuuden arviointia. "


      • jdjddj
        Nahkuri13 kirjoitti:

        Saanko kysy missä kävit? Tuntuu olevan hirveästi eroja hoidoissa :/ Auttoiko sinulla mikään rakkuloiden kasvuun?

        Fertinovassa ollaan hoidossa. Hinnasto on heidän sivuillaan netissä ja klinikoita useita eri puolilla suomea. Sen on ihmiskohtaista mikä lääke auttaa. Kokeilevat monet, jos ei heti kypsy. Ja eri annosta kokeilevat. Ne kokeilut vaan maksaa ikävän paljon.

        Kokonaishinta määräytyy monen eri tekijän mukaan, hinnastot ovat vain suuntaa antavia. Ja lääkkeissäkin eroja hinnoissa, useita satoja euroja. Jos vaikka annostus nousee, voi tulla pari sataa kalliimpi lääkesatsi. Toki jos lääkekatto täyttyy ja kelan korvauskriteerit, tietyt lääkkeet tulee silloin lähes ilmaiseksi loppuvuodesta.


    • Nahkuri13

      Nii siis putkihedelmöitys juurikin! :) meille tänään kerrottiin että hoito 3600e ja lääkkeet lähemmäs 2000e. Näistä kaikista kaikista Kela-korvausta saa yhteensä n. 1500e :/ Ei olla koitettu julkisella vielä, sinne on niin hirveän pitkät jonot ainakin täällä Turussa päin. Mutta lähinnä murehdin tuota lääkkeillä koittamista, kun lääkäri ei edes ehdottanut että Clomeja tai Letrozoleja koittaisi parin/muutaman kierron verran :/

      • JulkkarilleEhkä

        Minulla ei maksanut ihan noin paljon. Ehkä teillä on sitten jokin mutkikkaampi hoito. Lääkkeisiin meni alle tonni, lyhyen kaavan hoito kyseessä, mutta voin kyllä uskoa tuon kaksi tonniakin, jos teillä on eri lääkkeet. Sinkkuna en saanut kelakorvauksia hoidosta enkä juurikaan lääkkeistä. Muutaman lantin tutkimuksista, tautitesteistä ja ultrasta.

        Jos menette yksityiselle koeputkeen, niin se vähennetään teidän julkisen hoidoista tietääkseni. Eli ensin kannattaa käyttää julkiset pois. Tosin en ole varma, koska en ole ollut julkisella. Siellähän hoito on käytännössä ilmaista, paitsi lääkkeet joutuu ostamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1615
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1244
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1072
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      857
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      741
    Aihe