Toimeentulotuella pärjää kun ei vaadi mitään

Elämää_vaan

Siis itseltään. Siis mitään.

Eikä haaveile mistään. On vaan ja ostaa ruokaa niillä muutamilla roposilla. Niin menee mulla

22

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isot_kulut

      Niin jos menet töihin tarvit:

      Vaatteita lisää paljon monta vaatekertaa.
      Kenkiä, takkeja
      Auton tai bussiliput yms

      Kauheet kulut.

      Usein ei lasketa sitä aikaa joka menee työpaikalle esim julkisilla voi mennä kotoa noin 1 h helposti etelässä.

      Kotona voit olla päivät kalsarilla ja juoda keppanaa. Heh no mutta noin suurinpiirtein.

    • väliaikaista_

      Kannattaa tosiaan muistaa, että toimeentulotuki on viimesijainen etuus, jolla onkin tarkoitus lähinnä pysyä hengissä ja säilyttää asunto. Pitää myös muistaa, että toimeentulotuki on aina väliaikainen ratkaisu. Esim. töihin meno on yksi ratkaisu. Pienelläkin palkalla pystyy pieniä haaveita toteuttamaan. Ja työnteko on kivaa ja hyvää psyykelle. Suosittelen!

      • phyi.stana.sentään

        "työnteko on kivaa"
        ja vtut.
        et taida olla itse töissä?
        tai olet jossakin verorahoilla ylläpidetyssä, puuhastellaan jotakin, duunissa.


      • pöhpöh

        Laiskalle työnteko ei ole kivaa koskaan, työkaveritkaan eivät ole kavereita laiskalle. Osalle työnteko on hauskaa ihan noin onnistumisen elämystenkin kautta, osalle työyhteisö tekee sinällään tylsästä työstä sellaista että työpaikalle tuleminen ei tunnu ollenkaan huonolta tavalta viettää päivää.
        Usein työstä pitävät ostavat jonain päivänä omakotitalon, eivätkä ollenkaan kauhistu sitä, että työpäivän jälkeen ja lomien aikana pitää vielä pihatöitäkin tehdä, ihan ilmaiseksi. Laiska odottaa vuokra-asunnossaan sitä, että taloyhtiön huoltoyhtiö hoitaa pihalta sinne itse heittämänsä tupakan tumpitkin.


      • Jipiiitoimeentulotuki

        Toimeentulotuki vaan on semmonen,että sitä saa vasta kun on pehva aukinen.Ennemin ottaa työn vastaan ,ennen kun kaikki mitä olet tehnyt valuu kankkulan kaivoon. Perusturvaan ei kuulu autojen ylläpito ,ei kännykköjen,eikä internet yhteydet. Asumistuki on erikseen ja sekin on omastuulinen,joka tyhjiin imetty työtön maksaa perusturvastaan ,joka on 550 e/4 vko ja tuosta sitten vuokran oma vastuu pois. Elämiseen ei käytänössä jää riittävästi rahaa .Köyhyysraja kun on 1200e tuon 550e saatavan sijaan. Tuost pitäisi hoitaa kaikki juoksevat menot ,vaatteet ,syöminen,terveysmenot ,kännykät ,internet yhteydet.Ei riiä lähimaillekkaan.Lapsikoroitus on 5e pvä,jolla samat pitäisi laåpselle taata.Tuotavarten on toimeentulotuki,joka on sitten harkinnanvarainen. Kyllä työnteko on kivaa kun nälkäkurnii suolia ja laskuja ei saa maksettua.Kyllä pennut saa tuolla rahalla tikkareita,mutta ei sillä kukaan perheelinen elä saati elvistele.


      • älä-venkoile-ole-rehelli
        pöhpöh kirjoitti:

        Laiskalle työnteko ei ole kivaa koskaan, työkaveritkaan eivät ole kavereita laiskalle. Osalle työnteko on hauskaa ihan noin onnistumisen elämystenkin kautta, osalle työyhteisö tekee sinällään tylsästä työstä sellaista että työpaikalle tuleminen ei tunnu ollenkaan huonolta tavalta viettää päivää.
        Usein työstä pitävät ostavat jonain päivänä omakotitalon, eivätkä ollenkaan kauhistu sitä, että työpäivän jälkeen ja lomien aikana pitää vielä pihatöitäkin tehdä, ihan ilmaiseksi. Laiska odottaa vuokra-asunnossaan sitä, että taloyhtiön huoltoyhtiö hoitaa pihalta sinne itse heittämänsä tupakan tumpitkin.

        Kerro suoraan oletko "verorahoilla ylläpidetyssä" duunissa vai et?


      • pöhpöh

        Ihan yksityisen sektorin töitä teen. Itse nautin työstäni ja nyt olen siihen asemaan päässyt, että voin jo aika vapaasti huseerata mitä tarpeelliseksi näen ja yleensä firman omistaja on samaa mieltä tekemisistäni. Aina en siinä asemassa ole ollut, mutta silloin työkaverit ja halu pyrkiä eteenpäin olivat yhdessä se mikä teki työnteosta mielenkiintoista.


      • kaikki.viedään

        No ei ole jos se palkka on niin pieni että tarvitset edelleen sitä toimeentulotukea. Toimeentulotuestahan vähennettään melkein koko palkkasi eli käteen jää ehkä vain 150 e vaikka olisit ansainnut monta sataa enemmän. Eli pitäisi olla ensinnäkin kokopäivätyö ja palkka vähintään niin paljon että pystyt maksamaan kaikki laskusi, työmatkamenot, ruoan, vaatteet jne. Eli jos palkka jää niin pieneksi ettei riitä mehoisisi olet kusessa sen toimeentulotuen takia.

        Toimeentulotuki on pahin kannustusloukku ja työllistymisen este. Sellaiseksi se kait on tarkoitettukin ettei köyhä pääsisi takaisin jaloilleen.


    • auttakaaplease

      Hei! Apuva, auttakaa...Olen toistuvasti kieltäytynyt menemästä ilmaiseen orjatyötön työkokeiluun ja saanut sen vuoksi työkkäristä rangaistustyössäoloehdon ja haen nyt ensimmäistä kertaa sitten sitä alennettua toimeentulotukea netin kautta. Onko kellään tietoa siitä että tarviiko mitään muita toimenpiteitä kuin vain sen, että haen sitä tukea netissä ja liitän sähköisesti kaikki tarvittavat liitteet? Eli eihän tarvitse mennä käymään paikan päällä minkään sossun tätin juttusilla? Ennen vanhaan kuulemma piti mennä silloin sossussa käymään paikan päällä, jos kyseessä ensimmäinen hakemus, tai hakemus, missä haetaan perusosaa, jota tullaan alentamaan. Apuva! Eli onko nykyisin mitään velvollisuutta mennä käymään paikan päällä?

      • Fkgkgklccbll

        Mikset halua mennä paikanpäällä käymään? Haet tukea sähköisesti, oletko edes Suomessa nyt?


      • auttakaaplease
        Fkgkgklccbll kirjoitti:

        Mikset halua mennä paikanpäällä käymään? Haet tukea sähköisesti, oletko edes Suomessa nyt?

        Olen ihan Suomessa ja asun vakituisessa osoitteessa täällä. Mutta minulla on kolme lasta. Paikkakunnallani on tapana, että jos työkokeilusta ja Typistä kieltäytynyt perheellinen asioi millään tavalla sossun kanssa, niin he tekevät automaattisesti lastensuojeluilmoitusten ilman syytä. Eli sossun täti tulee kotikäynnille, vaikka siihen ei ole mitään syytä. Olen hyvä vanhempi. Ainoa rikokseni on se, että kieltäydyin ilmaistöistä. Palkkatyöhön olisin valmis vaikka heti.


      • muodollinenlaki

        Suomessa toimeentulotuen myöntäminen on kirjallinen prosessi, joka tarkoittaa, että toimeentulotuki myönnetään asiapapereiden perusteella.

        Aina sosiaalityöntekijän tapaaminen on ollut enemmän tai vähemmän vapaaehtoista. Sosiaalityöntekijät kuitenkin katsovat olevansa lain yläpuolella, joten he voivat vaatia mitä tahansa kyykkyhyppelyä tai nöyryytystä toimeentulotuen saamisen ehtona. Kannattaa aina miettiä pääseekö helpommalla ärsyttämällä sosiaalityöntekijää vai kannattaisiko kuitenkin alistua tekemään sosiaalityöntekijän käskyjen mukaan, sillä sosiaalityötekijälle on annettu lähes rajoittamaton mielivalta opettaa toimeentulotuen hakijalle nöyryyttä.


      • opelius

        Ja kas edes se työkokeilu ei ole vielä? Kuin sinun ontossa.............


    • auttakaaplease

      Täällä taas siis yksi pakko Typistä kieltäytyjä. Luulin että voisin vain jättää menemättä sinne, ja heidän tarjoamiin työkokeiluihin ja hakea toimeentulotukea netistä ilman että tarttee ola kasvotusten sossun tätien kanssa. Mutta sitten kuulin jotain juttua että pitäisikin mennä käymään paikan päälle,häh? Paikan päällä Typin virkailija ja sossun täti leimaavat työttömän mielisairaaksi ja sossun täti ehdottaa, että voisin tulla käymään vähän katsomassa miten asustelet. Minä en sossun toimeentulotukea hae kohta ollenkaan, jos sitä ei voi hakea netin kautta ns. anonyymisti ilman mitään tapaamisia.

      • uprpooiu

        Sanot "kiitos ei" kaikille tapaamisille. Luultavasti pääset vähemmällä, jos tyydyt alennettuun perusosaan. Kokonaan toimeentulotukea ei voida evätä, vaan lain perusteella perusosaa voidaan vain alentaa 20 ja 40 %:ia ja vain lain määrittelemillä perusteilla. Työnhaku pitää olla voimassa ja voit aina aloittaa työnhaun uudestaan kun työnhaku katkeaa, vaikka sosiaalityöntekijä esittää vaatimuksen, että työnhaku pitää olla katkeamatta voimassa (laissa ei tällaista ehtoa ole, mutta jokaisen kieltäytymisen jälkeen perusosaa voidaan alentaa kahden kuukauden ajan).

        Ainakin 40 %:lla alennetusta perusosasta kannattaa valittaa, niin pitkälle, että päätös muuttuu, vaikka jäisi työvoimatoimiston palveluiden ulkopuolelle.

        Jos haluat toimeentulotuen täyden perusosan, niin yleensä sen saa varmemmin alistumalla sosiaalityöntekijän ja työvoimavirkailijan määräämään nöyryytykseen.

        Mikäli kantti riittää, niin kannattaa valittaa alennetuista toimeentulotuen perusosista, sillä pakkotyö on ihmisoikeuksien vastaista.


    • tutultakuulostaa

      Ymmärsinkö nyt oikein? Oletko siis joutunut Typpiin ja nyt haluat siitä eroon kieltäytymällä heidän ehdottamista jutuista? Voi, sinua reppanaa. Etkö ymmärrä, ettei Typistä pääse ikinä eroon! Sinut on nyt rekisteröity sinne Typpi rekisteriin ja sossunkainen vahtii sinun asioitasi sieltä käsin nyt kokoajan. Ja herra Jumala sentään jos haet toimeentulotukea, niin kyllä ne näkee senkin ja sieltä tulee lastensuojeluviranomainen kotiovelle, vaikka lähettäisitkin pelkän sähköisen hakemuksen netin kautta. Tietyissä kunnissa lastensuojeluviranomaiset käy kaikkien perheellisten työttömien kotiovella, jotka hakevat toimeentulotukea. Ihan vain siksi, koska työttömät on Suomessa leimattu rikollisiakin pahemmiksi ihmisiksi. Itse heitin Typin sossunkaisen pihalle, kun yritti tulla meille. Jos haluat koko systeemistä eroon lopullisesti,niin silloin ei kannata hakea toimeentulotukea. Itse tein niin. Mies elättää. Tulot nolla euroa kuukaudessa.

    • pakkoTyp

      Typistä voi tulla sossun täti kotikäynnille,vaikka et hakisikaan mitään toimeentulotukia,etkä olisi millään tavalla koskaan ollut sossun asiakas. Pakko Typ vei viimeisetkin oikeudet ja ihmisarvon perheellisiltä työttömiltä. Toki sieltä tehdään kotikäyntejä perheettömillekkin.Jos olet työtön,olet Typin tätin ja sossun tätin mukaan vähintään ainakin hullu,jos et muuten sairas,juoppo tai narkki. Moni perheellinen ei kestä sitä nöyryytystä,että jotuu alistumaan näihin turhiin ja aiheettomiin kotikäynteihin. Ja silloin he antavat periksi ja suostuvat ilmaistöihin, eli systeemi voittaa. Uhkailu ja kiristys näyttäneet toimivan. Suomen valtio on tullut hulluksi.

      • ghgjgjhgjl

        Kotikäynnille pitää olla riittävät perusteet. Perusteeksi ei riitä työttömyys tai toimeentulotuen hakeminen.(piste) - toisin kirjoitettu laki ei ole koskaan ollut este tai edes hidaste sosiaalityöntekijän mielivallan käytölle.


    • fnfjfhdhdh

      Sain kutsun Typpiin. En mennyt. Sain karenssin 3 kk. Hain toimeentulotukea. Toimeentulotuki hakemukseen piti laittaa liitteeksi karenssipäätös. Ei mittään käyntejä tarvinnut. Toimeentulotukea leikattiin 20 prossaa. Ei kai ne käynnit pakollisia ole?

    • tietääkökukaan

      Nyt kyllä alkoi minuakin kiinnostamaan. Kutsu Typpiin tällä viikolla, enkä ajatellut mennä. Sanotaan että jos on saanut rangaistustyössäoloehdon ja hakee toimeentulotukea, niin sen saamisen edellytyksenä on pakollisen aktivointisuunnitelman allekirjoittaminen. Eli siis pitäisi mennä käymään sossussa tai Typissä paikan päällä. Silti olen kuullut huhuja ihmisistä, joiden ei ole tarvinnut mennä yhtään mihinkään vaan on riittänyt että hakee tukea sähköisesti. Onko kenelläkään oikeaa tietoa, että onko siis paikan päälle meneminen pakollista vai ei?

      • tytytytytyty

        Muista ettet allekirjoita mitään sellaista, johon et anna vapaaehtoista suostumusta. Pyydä poistamaan suunnitelmasta ennen allekirjoitamista kaikki, mitä et hyväksy tai et varmasti ymmärrä (esim. vaadi toistamaan sanat "työllistämistä edistävät toimenpiteet"). Laki ei määrittele suunnitelman sisältöä vaan sinun tarpeesi ja laki ei vaadi sinua allekirjoittamaan suunnitelmaa, jota et hyväksy.

        Muista ettei työvoimavirkailijan tai sosiaalivirkailijan tehtävänä ole auttaa sinua vaan heidän ainoa velvollisuutensa on painostaa sinut palkattomaan työhön.


    • höpöhöpöjahöpönpöpö

      On tainnut trolli eksyä tälle palstalle. Vai että lastensuojeluviranomaiset "ratsaa" tietyissä kunnissa kaikki työttömät perheelliset, jotka saavat tt-tukea. Sitä jaksan kyllä hieman nyt tässä epäillä:)Mitkään resurssit ei sellaiseen riitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe