mopa typpiä

TyöttömänOhjeistus

Onko omakohtaisia kokemuksia vuoden 2016 mopa typ palveluista ?
- Onko mitkä asiat ja toimet esillä nyt, ja miten asiakasta käsitellään 2016 ?

- Kyselen, kun te toimisto tarjoaa, ( meinaa pakottaa..), mopa typ kuuria. Ja itse suhtaudun hieman epäillen tuohon toimintaan. Olen 56v, työtön, ja en oikein tällaisesta työvoimalla pelleilystä innostu.
- Sain kuulla, etten voisi kieltäytyä mopa typ palveluista, jne, siis minua haluttiin siirtää väkipakolla mopa typ asiakkaaksi. Ilmeisesti en jatkossa voisi kieltäytyä jos määräys tulee ? Menettäisinkö työttömyysturvan jos en mene mopa typ puuhiin ?

- Aikaisemmin ovat tuttavat kertoneet typ toiminnan olleen hieman säälittävää, huvittavaa puuhaa.... Jossa asiakasta on käsitelty ylimielisesti. Asiakasta on pidetty syrjäytyjänä ja ongelmaisena, hoidokkina, vaikka kyseessä ei ole terveydenhoito palvelu, jne.

138

1964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TälläinenMopaKokemus

      Kävin tammi/helmikuussa mopassa, ja parin käynnin jälkeen pyysin, että tämä leikki lopetetaan. Silloin uhkasivat karenssilla. Mutta sitten vaan lopetettiin ne joutavat istunnot. Ei ole vielä tullu karenssia. Katsotaan nyt tuleeko vai ei.
      Ei siinä tosiaan mitään järkeä ollu. Kaksi aikuista naista haastatteli minua, eikä niillä ollut mitään oikeaa asiaa. Mutta saivat itse palkan ja sovittiin aikoja ja katseltiin kalenteria tärkeänä.
      Että siinä se mopa juttu oli.

      • Syrjäytymisvaara

        Olisit menny kuntoutumaan ilman palkkaa !! Kun ihminen kuulemma kuntoutuu kun tekee jotain ilman palkkaa.
        Muutenhan ihminen syrjäytyy.


      • moraalitontaAikaa

        ei todeksi uskoisi, että vuonna 2016 tarjotaan orjuutta ilman palkkaa lääkkeeksi työttömyyteen ja palkattomuuteen !!


    • NäkeeKunVanhaksiElää

      Nykyään mielestäni hankalampi päästä irti mopa typistä. Minuakin uhataan karenssilla kun haluan pois tuosta joutavasta kyykytys palvelusta.

      • TyöpaikkaJaPalkkaPula

        Minä sain 3kk karenssin kun kieltäydyin joutavista höpinöistä.


    • moniammatillinenpalvelu

      Se mopa on suurinpiirtein sama kuin typ. Siellä susta kaivetaan se laiskuuden mato pois. Psykiatreina esiintyy sosionomit ja lääkäreinä merkonomit ja lähihoitajat. Moniammatillista halpaa toimintaa siis.

      • HalpaTerveydenhoito

        Huvittavaa kun tosiaan psykiatreina esiintyy melko sivistymättömiä ihmisiä,,,,,,,,, säälin tunne heräää,,,,,


    • HienoHallintoSysteemi

      Onhan se huvittavaa ja irvokasta kun virkatyönä kyykytetään työttömiä.
      Ja todellisuudessa se ongelma on työmarkkina, joka ei toimi.
      Mutta virka mopat saa palkkaa kun kyykyttää ja työtön saa sen päähän potkitun aseman.
      Typ on, työttömillä pelleilyä.
      Mopa, moka pahenee.

    • päikkärit

      Mopassa yritetään laittaa vaikka palkkatuella töihin, vaikka töitä ei vaan ole! Tai sitten yritetään pistää kuntouttavaan työtoimintaan tai oppisopimukseen. Yrittävät saada työkkärin kursseillekin, oon kuullut että yritetään jopa laittaa koulutuskokeiluun, vaikka koulupaikkoja ei vaan riitä kaikille! Jos et suostu, aletaan udella intiimejä juttuja että juonko tai vedänkö jotain aineita, jopa terveysongelmia ja mielenterveyttä saattavat kysellä. Jos erehdyt sanomaan, että selkä vaivaa tai masentaa, alkavat ehdotella tutkimuksia.

      • MopanAlamainen

        Niillä lienee velvoitteena jotain keksiä ja ohjata edelleen, ja se ongelma on kun ei ole rehellisiä töitä tarjolla.
        Niinpä kuntoutus kuntoiluun ja ajan tuhlaukseen yms, palkattomaan puuhasteluun ne yrittää ohjata, tai sitten mielenvikaiseksi johonkin hoivaan. Kun ei saa sanoa ääneen, ettei ole olemassa palkka-töitä.
        Niin kyykytetään sitten työttömiä... vikahan on työttömissä !!!!


      • AjanKuvaa

        Palkka tuki paikkoja olen hakenut, ja ne on ollu aika huvittavia. On haastattelut, hakemukset ja sitten on joku aivan mitätön, tarpeeton työ, jota haetaan tärkeenä.
        Meno on Ihan kuin hölmölässä !!
        Kuntouttava oli karmea kokemus, oltiin vaan ja juotiin kahvia ja tapettiin aikaa. Oli aamu ja ilta rukoukset. Lähinnä ihmettelin, miten sen uskonnollisen yhteisön palkatut työntekijät henkisesti kesti sen tyhjäkäynnin, vuodesta toiseen.... Olivatkohan niin paatuneita, tai syrjäytyneitä, tms ? Tavallinen, terve ihminen ei olisi kestänyt sellaista syvää tyhjäkäyntiä.

        Karensilla uhaten olen tehny näitä eri käskettyjä toimenpiteitä, ja täytyy sanoa, ettei niissä ole ollut järjen häivääkään. Mutta systeemi vaan pyörii. Mopa virkailijat saa palkkaa. Politikot vaikenee. Massa-työttömyys jatkuu.


    • MassaTyöttömyysOngelma

      Tämä mopa on suurinpiirtein samanlainen kuin se typ.
      Ollaan tekevinään ja puuhastellaan. Työtön on siinä se työnantaja ja ylimääräinen. Noi mopa virastot varmaan toimiis aivan itsekseenkin.

      • Verovaroinmopassa

        jooooooo. ei tarvi teatteriin mennä ihmettelemään, kun menee mopaan, niin siellä saa virka teatteri esityksen.


      • eikehtaapitkäänkattoa

        Olen ollu pakko typ asiakkaana. ja olen jo sieltä päässyt pois ( onneksi). ne mopa tädit on pika koulutettu siihen puuhaan. mutta huvittavia tilanteita tulee. ja mahdottoman tehtävän parissa ne työskentelee.
        kun ei se mopa luo työpaikkoja. mopa vaan järjestelee jotain puuhia, esim. palkatonta päivähoitoa aikuisille.
        On ikävä juttu että sinne nyt voidaan määrätä karenssin uhalla. Palkaton puuhastelu vaan lisääntyy. Ja se tosiaan ei tuota mitään. Tai tuotta se vtutusta kovasti. Lieneekö se tarkoitus ? työttömän murskaaminen ?


      • KeinotteluunTähdätään

        Se on just sitä aitoa kyykytys hallintoa, joka tulevaisuudessa vaan lisääntyy.
        Kun työmarkkina murtuu ja maata pakko monikulttuuri asutetaan lepäävillä kulttuureilla, niin silloin kaikkien entiset edut tuhoutuu....
        Ja Menee sen huonoimman kaavan mukaan. Tuleva epäsopu ja riisto on rikkaiden etua !!! hajota ja hallitse !


      • Ygänäpogana

        Kaveri joutui tonne kans, ja oli kuulema sanonut siellä että virkailijoille että teidänkin työpaikka on olemassa vain ja ainoastaan siksi että on työttömiä, niin saisitte kohdella meitä työnantajina ja olla meille kiitollisisa siitä että teillä on työpaikka ^^. Olivat kuulema ottaneet nokkinsa siitä ^^. Kaveri perusti oman netti yrityksen ja on kuulema iso helpotus päästä pois työkkärin ikeestä.


      • ihmeniuhoja
        Ygänäpogana kirjoitti:

        Kaveri joutui tonne kans, ja oli kuulema sanonut siellä että virkailijoille että teidänkin työpaikka on olemassa vain ja ainoastaan siksi että on työttömiä, niin saisitte kohdella meitä työnantajina ja olla meille kiitollisisa siitä että teillä on työpaikka ^^. Olivat kuulema ottaneet nokkinsa siitä ^^. Kaveri perusti oman netti yrityksen ja on kuulema iso helpotus päästä pois työkkärin ikeestä.

        "Olivat kuulema ottaneet nokkinsa siitä "

        AIka turhaan, kun tuo on kuitenkin täysin totta.


    • PakollinenMopa

      Aika sama meno on edelleen, kuin oli ennenkin typ jutuissa.
      Minut tänä vuonna pakko siirrettiin mopa palveluiden piiriin.
      Nyt on mopa istuntoja, ja ihmetellään joukolla kun ei ole töitä.
      Minä ja kaksi mopa virkailijaa ihmettelee istunnoissa.

    • 10plus4

      Mopa hommissa on karenssin vaara johtuen kutsukirjeiden lähtemättömyydesta järjestelmästä tai kutuskirjeiden lähtemättömyys. Siis mopeissa on paljon sellaista henkilökuntaa jotka eivät osaa käyttää typpi järjestelmää ja sitten pitäisi vielä saada sähköpostit lähtemään. Sitten on niitä jotka haluavat sabotoida systeemiä kun eivät halua lähettää sähköposteja.

      • kyykkyynkyykkyyn

        Taitaa olla taktiikka jolla saadaan karenssi päälle.
        Ja yritetään saada tilanne että asiakas ottaa itse karenssin !

        mulle väkipakolla yrittävät tyrkyttää pestiä hikipajalle, jossa tehtäisiin töitä ilman palkkaa !!! On mennyt tämä kyykytys jo täydelliseksi helvetiksi.

        Ja mitään tuottamaton 3. sektori on laajennut jo teollisuuden alaksi, jossa on satoja virkamiehiä ja työnään ilmaisorjia ne siellä holhoaa.... Työleiri järjestelmä. jossa on palkatut "politrukit".


      • AhnePervoJärjestelmä

        Tem hallinto Järjestelmä haluaa syrjäyttää sinut jos vastustelet. Vaikka olisi järkevä peruste vastustaa mielivaltaa, niin saat karenssin.
        Nälkä, siis työttömyys turvan lakkautus on se peliväline ja piiska, jolla työtöntä syrjäytyjää ajetaan karsinaan kuin karjaa....
        Olit sitten syrjäytynyt, tai ei, niin työttömänä olet se kastin alin olento, siis nimitelty, se syrjäytynyt, epäkelpo, krooninen työtön, piilotyötön, pitkäaikaistyötön, osaamaton, juoppo, vääränikäinen, tai kohtaanto ei toimi, työvoima ei liiku, on työvoimapula, huutava työvoimapula, jne, jne....

        Koska systeemi on tällainen, niin suomalaisen työttömän kannattaa poistua suomesta, ja tulla takaisin ilman papereita ja ilmoittautua pakolaiseksi. Tällöin kohtelu on parempaa, ja saat etua ja tukea. Sinua ei haluta tuhota ja syrjäyttää ! Tulotasosi on parempi kuin suomalaisen työttömän !!! Kaikki edut saat, ruoka, asunto, harrasterahaa, työttömyys tukea ilman karenssia,,, asunnot järjestetään ja mikään ei maksa !! Siis täysin ilmaiset lomat!! --- - älä siis enää kärsi työttömänä suomlaisena hallinnon simputusta, vaan ala lomailevaksi pakolaiseksi !!!
        ------- Elintasosi nousee heti !!!


    • SijaisToimintaa

      Omakohtainen kokemus on te ja mopa hommista Etelä-suomesta, kokoomus työvoimapula alueelta. nyt talvella 2016.
      Te konttorissa tehtiin suunnitelma. Ja te kautta tarjottiin, ja pitää hakea tuki töitä, ilmaistöitä, yms. Ja piti hakea ja todistaa että on niitä hakenut. En kuitenkaan päässyt mihinkään palkkatuki paikkaan tai muuhun. Ei siis ollut pätevyyttä edes näihin keksittyihin leikki työpaikkoihin. Hakijoita oli kuulemma satoja !
      Myös Mopaan siirto tuli kun työttömyys on pitkittynyt. Mopassa oli kaksi tätiä, ikäisiäni. Ne alkoivat ammatillisesti mopattaa. istuin ja kuuntelin. Ja on nyt laitettu uusia tapaamisia.
      Onhan se se tämäkin toimintaa, ja ajankulua, mutta vaikutta hieman hoopolta kuunnella itse ilman palkkaa kun moniammatilliset tietää, ja nostaa omaa palkkaa.

      • ByrokratiaJauhaa

        Tämä aikuisten hoiva työllistää paljon sos. alan väkeä.
        Ja kun sos. alan väkeä koulutetaan liikaa, niin tarvitaan näitä hoiva systeemejä jotta sos. koulutetut työllistyy.

        Se, että onko tällainen aikuisilla ihmisillä pelleily sitten järkevää, niin siihen ei kukaan kiinnitä huomiota.


      • PaljoPsykojaTöissä

        Kun joutuu alimpaan kastiin, niin on uhri.
        Työtöntä voidaan kohdella miten vaan. ja jos on huono tuuri niin sattuu joku aito psykopaatti virkailija.... Ja elämä voi mennä helvetiksi.


      • tieto.liikkeelle
        PaljoPsykojaTöissä kirjoitti:

        Kun joutuu alimpaan kastiin, niin on uhri.
        Työtöntä voidaan kohdella miten vaan. ja jos on huono tuuri niin sattuu joku aito psykopaatti virkailija.... Ja elämä voi mennä helvetiksi.

        Sellaisista vaan nimet ja naamat nettiin.

        Samoin näistä täteistä, jotka pyörittää näitä "työllistämispalveluja" tarjoavia yhteiskunnankuppausfirmoja. Veronmaksajien on hyvä tietää, kenen taskuun heidän rahansa menevät.


    • KunkinPätevyys

      MInun kaupungin mopa typissä on lähihoitaja esiintynyt palveluohjaajana ja sairaanhoitajana apuhoitaja. Noita virkailijoiden pätevyyksiä voi katsella Julki Terhikistä. Tosin virkailijat saattavat esiintyä eri nimellä mitä ovat sivuillaan tai kirjeissään ilmoittaneet. Esim. Pirjo-Riitta onkin Pirjo ja kaksiosaisilla sukunimillä sama juttu :

      https://julkiterhikki.valvira.fi/

      • KapoPelkää

        Kapot ylentää itsensä ja sitten kuitenkin pelkäävät ja haluavat kätkeä nimensä ! Pelkäävät asiakkaiden yhteydenottoja ?
        Mopa typ te toimintaan tarvitaan juuri yksinkertaisia sivistymättömiä kapoja.
        Terve ja sivistynyt ihminen ei tekisi kapon töitä.


    • TehosettuTEmopa

      Nyt keväällä itse kävin te toimistossa tekemässä papereita, joihin kirjattiin samoja asioita kuin ennenkin. Mutta On varmaankin nyt tullut uusia määräyksiä ylempää, kun te nainenkin alkoi pakkosyöttää pakko hakua järjettömiin työllisyys-puuhiin, siis noihin leikki-työpaikkoihin. Ja lopuksi uhkasi siirrolla mopa hoitoon, jos ei ala löytyä hikipaja puuhaa, tai muuta muuten.
      Ja SÄÄLITTÄVÄ kokemus oli käydä PARISSA HIKIPAJA HAASTATTELUSSA. SIELLÄ USEAMMAN HIKIPAJAKAPO HENKILÖN VOIMIN HAASTATELTIIN, VIRALLISESTI. OLI SIIN ITTELLÄ HYMYSSÄ PITELEMISTÄ !!! TODELLA TOIVON ETTEN NOIHIN LAITOKSIIN JOUDU koskaan..

      • AikuisenaPäivähoitoon

        Tuputtavat nyt noita 3. sektorin tarjoamia aikuisten päivähoito paikkoja.
        Kai on jo liikaa noita päivähoitopaikkoja ? Ja asiakkaita ei riitä ? tms ??


      • voivoi4

        palkallisia vai palkattomia paikkoja? Palkkatukityön palkka noissa paikoissa tosin noin 1000 euroa kuussa.


      • TyöPelleilyä

        Mulle tarjottiin ensin palkatonta kuntouttavaa ja sitten mini palkalla, osa-aika tuki palkka työtä. Ja molemmissa oli sellainen , sanoisiko päivähoito idea. Ei niissä puuhissa mitään järkeä ollu.
        Ja oli kuitenkin sillä kyseisellä työttömien hoiva systemillä paljon johtajia ja kapoja jo ennestään.
        Ja mun mini palkka virka olisi ollu osa-aika kapona patistaa palkattomia kuntouttavaan työpuuhaan hiki pajalla.
        Aika moraaliton toimi se oli. ( eivät kuulemma saa kuntoutujia motivoitua... työsuorituksiin, niin tarviivat kannustavaa motivoivaa tyyppiä, sosiaalisia taitoja, yhteistyökykyä, johtamiskykyä, hyvää tyyppiä !! - sanoi lähihoitaja ja pikku kapo haastattelussa... ).
        Kieltäydyin moraalittomasta kapon pestistä..... Nyt odottelen karenssia.


    • löysätpois

      Juu ja 2017 kovenee ja tiukkenee :D. Ns löysät pyritään ottamaan pois kokonaan, eli ei voi olla vaan kotona ja saada työttömyyskorvausta jonkun määräajan, niinkuin nyt, ennenkuin alkaa tulee pakkoja. Veikkaan et ens vuonna maksimi minkä voi olla työttömyyskorvauksella tekemättä mitään, on kuukausi jonka jälkeen pamahtaa typ ja mop

      • ByroB

        Ja mistäs nykäistään ne ohjaajat ym. ?
        Kun työttömiä on jotain 0,5 miljoonaa, ei ihan onnistu lykätä kaikkia johonkin puuhakerhoihin. Tai se tulisi niin kalliiksi, ettei siihen ole rahaa. Ja ne 30 000 lomailijaa vok:ssa pitää myös ruokkia!


      • massatyöttömyys

        jos kaikki työttömät ( eri nimikkeillä...), lasketaan yhteen, niin kuulemma on jo noin 1,5 miljoonaa työtöntä suomessa !! - 0,5 on tilasto huijjausta...


      • säästäsinäsuomalainen

        ja lomailevia pakolaisturisteja on jo n. 38 000 kpl, - täys ylläpito lomat, ja verorahoista se lomailu maksetaan.....


      • MaksaLisääVeroa

        Nämä on näitä uusia turisteja.
        Ennestään on esim helsingin ja turun lähiöt asutettu täyteen lepäävää väkeä. Ne on ollu lomilla jo kymmeniä vuosia !
        Kokonais summa tästä super naivista pakolaisbisneksestä on veronmaksajille noin, 2 - 2,5 miljardia e/ vuosi !!!
        Ei siis ole halpaa.
        Samaan aikaan Tuntuu kornilta että suomalaisen pitäisi säästää lomarahoista, ja palkoista, jotta kallis pakolaisbisnes voisi jatkua... jne...


      • ByroB kirjoitti:

        Ja mistäs nykäistään ne ohjaajat ym. ?
        Kun työttömiä on jotain 0,5 miljoonaa, ei ihan onnistu lykätä kaikkia johonkin puuhakerhoihin. Tai se tulisi niin kalliiksi, ettei siihen ole rahaa. Ja ne 30 000 lomailijaa vok:ssa pitää myös ruokkia!

        Juuri näin. Nämä mopista ja typeistä vauhkoajat eivät tajua, että kunnissa ei todellakaan ole mitään paikkoja, jonne tunkea satoja tuhansia työttömiä tai edes kaikkia pitkäaikaistyöttömiä. Se mitä joku ministeri höpöttää äänestäjiä kosiakseen, on täysin epäoleellista.

        Kuntoutuspaikat menevät lainkin mukaan oikeasti kuntoutuksen tarpeessa oleville, eli alkkiksille jne.


      • tehostettumopa

        on panostettu nyt, niin terveetki saa maistaa kuntoutusta !! ajat on muuttuneet !


      • ikäväkyllä

        Kuntouttavaa tarjotaan ja Terveitä yritetään tehdä sairaiksi !! Outo tilanne !


      • VerovaroinLomilla
        MaksaLisääVeroa kirjoitti:

        Nämä on näitä uusia turisteja.
        Ennestään on esim helsingin ja turun lähiöt asutettu täyteen lepäävää väkeä. Ne on ollu lomilla jo kymmeniä vuosia !
        Kokonais summa tästä super naivista pakolaisbisneksestä on veronmaksajille noin, 2 - 2,5 miljardia e/ vuosi !!!
        Ei siis ole halpaa.
        Samaan aikaan Tuntuu kornilta että suomalaisen pitäisi säästää lomarahoista, ja palkoista, jotta kallis pakolaisbisnes voisi jatkua... jne...

        Kalliiksi tulee noi Kotoutus Lomat !!! Lomilla vuosia ja vuosikymmeniä verovaroin !!!


      • LevossaHelsingissä

        Katselin helsingin ikeassa kun raskaana olevat kotoutus turistit verovaroin ylläpidetyillä kotoutus lomillaan katseli sisustus tarvikkeita verovaroin ylläpidettyyihin uusiin asuntoihin.
        Koko suku lepää ja sisustaa, jopa mummokin oli tuotu lähi-idästä tänne verovaroin maksetulle eläkkeelle lepäämään !!!

        Kalliiksi siis tulee, ja rahat loppuu, noi kotoutus lomat maksaa jo 2-3 mijardia e vuodessa.
        kokoomus Kapo risikko vaatii 2016 lisäbudgettiin lisää rahaa, kun raha ei riitä laajaan lomailuun suomessa....


      • prkleeeeeeee
        outsider1 kirjoitti:

        Juuri näin. Nämä mopista ja typeistä vauhkoajat eivät tajua, että kunnissa ei todellakaan ole mitään paikkoja, jonne tunkea satoja tuhansia työttömiä tai edes kaikkia pitkäaikaistyöttömiä. Se mitä joku ministeri höpöttää äänestäjiä kosiakseen, on täysin epäoleellista.

        Kuntoutuspaikat menevät lainkin mukaan oikeasti kuntoutuksen tarpeessa oleville, eli alkkiksille jne.

        "Nämä mopista ja typeistä vauhkoajat eivät tajua"

        Kyllä ne tajuaa. Tarkoitus on vain rahastaa. Veronmaksajat tässä tyhmiä on kun maksavat noille loisille.


      • Pakkomonikulttuuri
        LevossaHelsingissä kirjoitti:

        Katselin helsingin ikeassa kun raskaana olevat kotoutus turistit verovaroin ylläpidetyillä kotoutus lomillaan katseli sisustus tarvikkeita verovaroin ylläpidettyyihin uusiin asuntoihin.
        Koko suku lepää ja sisustaa, jopa mummokin oli tuotu lähi-idästä tänne verovaroin maksetulle eläkkeelle lepäämään !!!

        Kalliiksi siis tulee, ja rahat loppuu, noi kotoutus lomat maksaa jo 2-3 mijardia e vuodessa.
        kokoomus Kapo risikko vaatii 2016 lisäbudgettiin lisää rahaa, kun raha ei riitä laajaan lomailuun suomessa....

        Kotoutus lomat, siis pakolais turismi maksaa vuodessa jo 2-3 miljardia e !!!!
        Ja verovaroin ja lainarahalla maksetaan ! Ei ihme että suomalaisten eduista leikataan !!!! kun rahaa tuhlataan turismiin !!


    • KuspääHallinto

      Mistä johtuu että kanta suomalaisia työttömiä nöyryytetään ja saa nöyryyttää te sadistisessa mopa systeemissä ?
      Miksi samaan aikaan ulkomaan pakolais turistit saa kaikki edut ja ilman nöyryytystä ? Onkos ne esim veroa maksaneet suomeen, tms ??
      Miksi suomen duunarin pitäisi alentaa lomarahoja ja lisätä työaikaa, kun samaan aikaan pakolais turistit lomailee ilmaiseksi kaikilla eduilla vuodet ympäri ???? ( edut ovat paremmat kuin kanta suomalaiselle...).
      Miksi valta media, lehdistö puolustaa suomen sosiaaliturvaa ahneesti hyväksikäyttäviä ulkomaalaisia perheitä ja turisteja ?
      Miksi valta media ei huolestu kanta suomalaisten leipäjonoista ja kanta suomalaisten köyhyydestä ja massa-työttömyydestä ?? MIKSI ?

      • LaitostunutTyötön

        Voi kyykyttää vapaasti, kun suomalaiset ei ole viel noussu kapinaan.

        Olin itsekin noissa mopa ilmais töissä, ( karenssilla uhkailtuna...kiristettynä...) ja siellä aikaa tuhlatessa tajusin miten laajaa on tämä 3. sektorin puuhailu ja hikipaja toiminta. Siellä alistuneet lampaat leikkii töitä, juo kahvia ja on muka töissä. Vahteina on moraaliton palkka kapo armeija.
        Näistä alistuneista lampaista ei ole vaaraa, kun ne on laitostuneet jo.
        Ja varmaankin "laitostamalla työttömyys" ja mielisairauteen hoivaan kuntoutukseen panostamalla , yms, pyritään siihen, ettei tulisi veristä kapinaa.
        Valta ja rahanjako voi siis jatkua näin ahneesti ja moraalittomasti. se lienee se toive ?
        Köyhät nimitellään alhaisiksi mielisairaiksi ja ajetaan leipäjonoihin, ja hallinnolle edut palkat eläkkeet, ja korkea elintaso......


      • Kokoomuksenleivissä

        Hah hah haa, kylläpä köyhien narinat naurattaa. Näin se yhteiskunta toimii, pitää tehdä aktiivisesti töitä ja kilpailla mahdollisesta työpaikasta suostumalla tekemään halvemmalla. Markkinoilla maksetaan vain osaavasta työvoimasta eikä masentuneista nurisioista, työnantajan arvostelijoista ja laiskureista.


      • kokoomustyhmä

        terve jyrki, onko kovat palkat suojatyöpaikassa brysselissä ? ja sulla toi aito tyhmyys vaan lisääntyy.. kohta tulee työtön tuppi sinne sulle kuntoutumaan suojatöihin, siltä loppu duuni ahneus kokkareissa..


    • SuomikinORJUUTTAA

      YK: Eritrean hallinto orjuuttaa kansaansa

      Eritrean hallitus on syyllistynyt raskaisiin ihmisoikeusrikoksiin, kertoi YK:n ihmisoikeusneuvosto maanantaina.

      Neuvoston mukaan vuodesta 1991 vallassa ollut presidentti Isaias Afwerkin hallinto on orjuuttanut systemaattisesti jopa 400 000:ta ihmistä.

      Samoin kymmeniä tuhansia ihmisiä on pakotettu väkisin palvelukseen, josta heillä ei ole toivoakaan päästä pois.

      - Hyvin harvat eritrealaiset vapautuvat koskaan velvollisuuksistaan, muotoili tukimusta johtanut Mike Smith.

      Eritrean hallinnon edustajan Yemane Gebreabin mukaan ihmisoikeusneuvoston raportin väitteet "ovat todella naurettavia".

      Miksei YK puutu Suomen valtion harjoittamaan oman kansansa ORJUUTUKSEEN?!

      Suomessakin vuosittain orjuutetaan kymmeniä tuhansia suomalaisia.

      Moni on ollut orjatyöpalveluksessa Suomessa jo vuodesta 2001 lähtien, eikä loppua orjuudelle näy.

      Suomen orjatyöpajoista EI pääse pois ennen kuin kuolee!?

    • RikosORJUUTTAA

      Jos työntekijä asetetaan huomattavan epäedulliseen asemaan, käyttämällä hyväksi työntekijän taloudellista tai muuta ahdinkoa kuten työttömyyttä, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä, ajattelemattomuutta tai tietämättömyyttä, katsotaan teko kiskonnantapaiseksi työsyrjinnäksi.

      "Kuntouttava" pakkoOrjatyöpalvelu on mitä ilmeisimmin kiskonnantapaista työsyrjintää.

      Toiset saavat samasta työstä kunnon palkkaa, toiset joutuvat tekemään samaa työtä palkatta.

      Heille ei kerry eläkettä, ei anssia, eikä mitään muutakaa sos.turvaa.

      Tehkää ihmeessä rikosilmoitus kun kohtaatte selkeästi laitonta toimintaa.

      Mikään ei koskaan muutu jollei kukaan nosta asiasta numeroa.

      Niin kauan kuin laiton touhu hiljaisesti hyväksytään, se jatkuu ja pahenee.

    • KannelkaaLaittomuuksista

      Oikeusasiamies pyysi "kuntouttavan" orjatyöpalvelun väärinkäytöksiin ministeriön (STM) selvitystä.

      Kantelun myötä "kuntouttavassa" orjatyössä huomattiin ministeriössä (STM) selviä rikkeitä.

      "Kuntouttavasta" pakkoOrjatyöstä tehdyn kantelun perusteella STM on antanut lausunnon:

      "Työtoimintaa EI saa hankkia yritykseltä.

      Myös yhdistys tai säätiö voidaan katsoa yritykseksi jos se harjoittaa elinkeinotoimintaa.

      Sama pätee avoimilla markkinoilla toimiviin liikelaitoksiin."

      Lain mukaan työtoiminta ei saa korvata virka - tai työsuhteessa tehtävää työtä.

      Työtoimintaa ei myöskään saa hankkia yritykseltä.

      STMn mukaan tällä pyritään siihen, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työpanosta EI käytetä taloudellisen voiton tuottamiseen.

      Eli jos huomaatte orjatöissänne jotain mikä vähänkään viittaa siihen että orjilla teetetään mitään yritys eli liiketoimintaan liittyviä töitä, tehkää välittömästi kantelu viranomaisille!

      Orjatöissä olevan EI siis tarvitse eikä lain mukaan saakkaan tehdä mitään sellaista mistä voidaan millään tavoin laskuttaa toisilta yrityksiltä tai yksityisiltä henkilöiltä!

    • 56vkyykkyyn

      kovasti toi te painostaa sinne mopaan, ja virkailija sano että voi pakko määrätä sinne, ja karenssi tulee jos kieltäytyy. tällästä on nyt täällä kentällä, te keskuksessa.
      ja kuulemma syksyllä tulee minulle komento mopaan jos ei töitä löydy. että huonompaan ollaan menossa. näin vanhaa työtöntä kyykytetään.

      mopassa käyneet kaverit on kertoneet että mopa on suurta viihdettä, istuntoja usean virkailijan kanssa, ja etsitään vikaa työttömästä. ja sitten tarjotaan kuntoutusta kun vikaa löytyy tai ei, ja pitäisi tehdä jotain.... Näin Massa työttömyyttä muunnetaan sosiaaliongelmiksi mikäli vaan mahdollista.

      • LeipäjonojenMaa

        Mopa typ, ja kuntien kuntouttavat yms, ne voi olla hyviä sellaiselle ihmiselle, joka on oikeasti sairas, juoppo, - siis hyvästä normaali terveestä elämästä jotenkin syrjäytynyt. Tai työkokemusta vailla oleva nuori tms, jolle hikipaja on hyvää ammatti oppia muun puutteessa.

        Mutta virhe on terveitä ihmisiä pistää sairaan muottiin ja alkaa terveitä kuntouttaa, jne.. Esim. Itse täysin terveenä olen joutunut olemaan kuntouttavassa puuhassa torjumassa karenssia. Karenssin sain te mielivallalla, ja kun ei ole töitä, niin ainoa keino oli istua karenssi rangaistus pois kuntouttavassa tyhjä toiminnassa. Siellä näin kuitenkin tämän toiminnan laajuuden ja mielettömyyden. Että oikein kauhistuttaa tämä massa-työttömyys, leipäjono suomi 2016 !!


      • TittelinMuutos

        heh hee ! samoja kokemuksia on minulla.
        Karenssista en päässyt pois muuten, kuin menemällä ns. kuntouttavaan oleiluun.
        Ja kärsin sen karenssi rangaistuksen oleilemalla hikipajassa. OLEILEMALLA.
        Kun palkkaa ei maksettu.
        Tässä tein virheen, koska nyt olen ollut kuntouttavassa, niin nyt minulle tuputetaan lisää mielisairaan ja syrjäytyneen ja epäkelvon kuntoutusta. Olen nyt virallisesti mielenterveys kuntoutuja ! syrjäytyjä, tms. Kuitenkin näyttää että olen hallinnon kyykytys sylkykuppi.
        Ei siis kannattaisi mennä noihin hullujen puuhasteluihin työterapioihin ja oleiluun ollenkaan.


      • KyykytyksenUhri

        Lienee yleistä tällainen jo ? Kun minä myös olin viime vuonna ns. kuntouttavassa pelleilyssä. Ja syy mennä kuntouttavaan oli sama, kun muuten ei olis päässy pois karenssista, ( kun töitä 56v ikäiselle ei ole, koulutuksiin ei vanha ihminen pääse, jne, eikä työvoimakoulutuksia enää juuri ole ).
        Vanhat työttömät on aivan heitteillä ! Ja saa karensseja.

        Ja toi te suhtautuminen ja kyykytys vaan paheni kun olen ollu siellä kuntouttavassa. Puhuvat nyt kuin idiootille. Sivistymättömiltä vaikuttaa noi virkailijat. Nyt tosiaan on mut leimattu idiootiksi. Ja tälle kohtelulle ei voi mitään. Olen ö ryhmää !


      • LiianKokenutPelleilemään

        Olenkohan jo joutumassa johonkin pakko mopa kuntoutukseen ? mulla tuli 750 pv. työttömyystukea täyteen.
        Ja Ei kiinnosta minuakaan yhtään noi pelleilyt ja aikuisten päivähoito. Kokemusta on säälittävästä alistavasta pelleilystä jo. Olin pari vuotta sitten oleskelemassa hikipajalla ilman palkkaa. Ja syy oli just toi, että karenssia ei saanu muuten pois. Sen rangaistuksen jälkeen sain olla rauhassa ja hakea itse töitä ilman kuntoutus tai orjuus velvoitteita. Mutta ei vanhat töihin palkalla kelpaa enää suomessa.
        Nyt on edessä te suunnitelman uusiminen te toimistossa. Ja kuulemani mukaan laittavat nyt 2016 meitä vanhoja mopaan pelleilemään. Ja ei voi kieltäytyä, koska pakko ohjataan. Ja kuulemma tulee karenssi jos ei mene kiltisti nöyränä mopaan.


      • PohjolanIntia

        Puhutte asiaa.
        Meitä iäkkäitä työttömiä kohdellaan kaltoin.
        Ja me virutaan löysässä hirressä pitkään,
        kunnes ehkä saadaan alhainen eläke, jolla ei tule toimeen !


      • PoliittinenKorruptio

        Vakuutusyhtiöiden etu on että ei tarvi maksaa eläkkeitä !!!
        Politikot ja vak. yhtiöt pelaa yhteen ja pitää ihmisiä työttöminä, niin ei ne ihmiset sitten saa kunnon eläkkeitä !

        Meillä siis on poliittinen korruptio, ahne keinottelu työttömyydessä, asumisessa, ja soten kautta tulee terveydenhoitoon !!!
        Tämä on ahne kokoomus juutalaisten ahneus peli, jota tukevat sdp vihreät kepu..


      • massatyöttömyydenuhri
        LiianKokenutPelleilemään kirjoitti:

        Olenkohan jo joutumassa johonkin pakko mopa kuntoutukseen ? mulla tuli 750 pv. työttömyystukea täyteen.
        Ja Ei kiinnosta minuakaan yhtään noi pelleilyt ja aikuisten päivähoito. Kokemusta on säälittävästä alistavasta pelleilystä jo. Olin pari vuotta sitten oleskelemassa hikipajalla ilman palkkaa. Ja syy oli just toi, että karenssia ei saanu muuten pois. Sen rangaistuksen jälkeen sain olla rauhassa ja hakea itse töitä ilman kuntoutus tai orjuus velvoitteita. Mutta ei vanhat töihin palkalla kelpaa enää suomessa.
        Nyt on edessä te suunnitelman uusiminen te toimistossa. Ja kuulemani mukaan laittavat nyt 2016 meitä vanhoja mopaan pelleilemään. Ja ei voi kieltäytyä, koska pakko ohjataan. Ja kuulemma tulee karenssi jos ei mene kiltisti nöyränä mopaan.

        Mulla tuli 800 pv täyteen ja nyt on tulossa pakko mopa.
        Muita hallinnon ja työttömyyden hoito keinoja ei kai sitten ole ?


    • tahtootietää

      Mitä se mopatus käytännössä on?
      Miten liikuntarajoitteista, rollaattorilla kulkevaa, työtöntö työnhakijaa kuntoutetaan?

      • pahaSyrjäytynyt

        kyllä ne sulle keksii jotain kuntouttavaa, ettet syrjäydy.....


    • MopaPotilas

      Omakohtainen kokemus.
      Keväällä jouduin mopa typ asiakkaaksi. Se oli Pakko siirto te toimistosta. Karenssilla uhaten oli pakko mennä. Ei siis voi enää itse valita tai päättää, meneekö typ asiakkaaksi.
      Pari mopa typ istuntoa on ollu. Kyselevät kummia. En kehtaa vastailla asiattomiin kysymyksiin. Tyrkyttävät terveys tarkastusta. Kerroin, että olen terve. Itse kysyin että missä on palkka töitä. Asia ei ole edennyt. Lisää istuntoja on tulossa. Olen 56v. mies. Terve ja monta ammattia, mutta ei ole palkka-töitä. Nyt kai olen haluamattani mopa kuntoutuksessa,mopa potilas, tms?

      • koitakestää

        Sinä työllistät heitä ja saat palkaksi provoilua ja kyykytystä. He palkaksi rahaa ja jotkut heistä sairaan mielihyvän tekemästään "työstä". Toisaalta käy sääliksi, että joutuvat tekemään sellaista työtä, jossa joutuu usein moraalisesti väärien valintojen ja ratkaisujen eteen. Kenen pää sellaista kestää pidemmän päälle? Voi olla, että joutuvat syömään lääkkeitä selvitäkseen tai ovat vain muuten kovasydämmisiä.


    • EläkkeelleSuositus

      Olen tosi tyytyväinen tyytyväinen TYP in palveluihin. Ohjattiin kuntoutuskurssille jossa todettiin työkyvyttömäksi ja nyt odottelen eläkepäätöstä.

      Eli jos on vaikeita terveysongelmia kannattaa pyytää terveydenhoitajalle ja sitä kautta työvoimaneuvoja järjestää tutkimukset, esim polille tai kuntoutuskurssille.

      Ihmetyttää tuo moittiminen, ainakin minulla on ollut ymmärtäväiset virkailijat, jotka kartoitti kokonaistilanteen.

      Eli iäkkäämmät tai terveysongelmista kärsivät, pyytäkää tutkimusta, niin siinä kartoitetaan terveystilanne ja sen myötä jatkotutkimus ja tarvttaessa eläkkeellehaku.

      Hakemuksen teossakin autetaan .

      • TerveestäkinSairas

        Entäs jos olet terve, niin mihin mopaa tarvitaan ?


      • VaaraVaanii

        "Eli iäkkäämmät tai terveysongelmista kärsivät, pyytäkää tutkimusta, niin siinä kartoitetaan terveystilanne ja sen myötä jatkotutkimus ja tarvttaessa eläkkeellehaku. "

        Tuossa on vaarana se, että terveytesi puolesta et pääsekään enää työttömäksi työnhakijaksi ja kun eläkettäkään ei myönnetä, niin on haettava toimeentulotukea. Mutta jos sinulla on rahaksi muutettavaa omaisuutta, et saakaan toimeentulotukea. Että millä sitten elät kun et saa työttömyysturvaa etkä toimeentulotukea? Eli aina kannattaa pysyä työttömänä työnhakijana eikä ryhtyä ainakaan esittämään sairasta.


    • eläkr

      sairaslomaa 3kk, maksimi 300 pv, eli
      sairaana työkkäriin tarvi mennä, eikä osoituksia anneta

    • eläke12

      Jos on sairas ei voi näytellä tervettä. Virkailija auttoi takinkin päälle

    • jaska_parru

      Ei hylätty eläkehakemus estä työnhakijana olemista, eikä työttömyyspäivärahaa.

      • paha_juttu

        Eli sairaana ollessaan menettää oikeuden olla työnhakijana työkkärissä, niin hukka perii kun ei saa työttömyysturvaa eikä toimeentulotukea omaisuudesta johtuen.


    • eläke23

      Virkailija sanoi että jos hylly tulee voi valittaa, olla työnhakijana, mutta osoituksia ja toimenpiteitä ei tule

      • eläke12

        Eläkehakemus on vireillä, sairaspäivärahaa 300 pv. jos eläke hylätään, teen valituksen ja siihenkin saan apua TYP in tiimiltä.
        Sittten kun 300 pv sairaspäiväraha täynnä, ja eläkeasiat kesken, ilmoittaudun työnhakijaksi. Työkkärin virkailija sanoi että toimenpiteitä ja osoituksia ei tule.

        Kun laitettiin nämä eläkeasiat vireille, oli vielä verkostopalaveri jossa, mukana Kelan virkailija.
        Annan täydet 10 pistettä TYP in tiimille


    • eläke12

      Mikä helpotus, luin juuri syksyn muutoksista, eli syksyllä sairaatkin varmaan tungetaan MoPa vaikka vain istumaan jos ei muuta voi tehdä. Roikotetaan 65 vuotiaaksi, eikä päästetä eläkkeelle.

      Te joilla on mahdollisuus päästä eläkkeelle, toimikaa nyt!!!


      Näkyi olevan tulollaan myös OSKU osatyö ohjelma eli joutuu tekemään töitä sillä työkyvyllä mikä jäljellä

      Minulla on ollut hyvät virkailijat mutta kun ohjeistus muuttuu ylhäältä käsin he ei voi toimia oman näkemyksensä mukaan.

    • Armahtakaaheidätjo

      Paljonko maksaa per kuukausi/työtön nuo toimenpiteet valtiolle/kunnalle?, veikkaisin että useita tuhansia euroja.
      Esim yli 50 vuotiaat jotka olleet kokonaan työttömänä esim 20 vuotta ja joilla ei ole yhtään mitään mahdollisuutta päästä töihin, voitaisiin armahtaa ja he saisivat sen työttömyyskorvauksen verran/kk.

      • siipansiivestäjä

        Kyllä minäkin tyytyisin 500/kk, vaikka mulla onkin työkokemusta 25v ja koulutustakin. Jäisi nuoremmille hommat ja niihin liittyvät murheet. Saisivat maksella asuntonsa. Mä tein sen jo.


    • TerveyskeskuksetOnJo

      sdp ihalainen, työvoima ministerinä alkoi laajentaa typ mopa systeemiä. ja nyt 2016 typ mopaa pakko syötetään suomen työttömille.
      Ja se on huvittavaa, kun on miljoona työtöntä, ja oikeaa järkevää tekemistä ei ole, vaan työttömiä pakko mopa hoidetaan vammaisina ja kuntoutetaan.
      Tämä on täysin mätä ja pervo systeemi.
      Mihin tarvitaan epäpätevää typ mopa avo "terveyskeskus psykiatria järjestelmää" ?
      Se on vaan turhaa kallista hallintoa verovaroin.

      • Filatovi2000.2007

        Samoin demari toveri Filatovi on ollut työministerinä vuosina 2000–2007 ja pistänyt työttömiä työläisiä pakko-orjahommiin.

        Vuonna 2000: Työministeri Filatovi selvitti ensi vuonna käynnistyvän pitkäaikaistyöttömien kuntouttavan työtoiminnan taustaa.

        Kuntouttava työtoiminta on tarkoitus vakiinnuttaa koko maahan ja siten parantaa työttömän elämänhallintaa.

        Käytännössä työtön on orjatöissä, 3-24 kuukautta kerrallaan, 1-5 päivää viikossa, vähintäin 4 ja enintäin 8 tuntia päivässä, enintään 230 päivää vuodessa.

        Eli jopa 1840 tuntia joka vuosi ilmaiseksi raatamassa toisten varallisuutta kartuttaen!


      • SDPnSYYTÄ.ORJUUS
        Filatovi2000.2007 kirjoitti:

        Samoin demari toveri Filatovi on ollut työministerinä vuosina 2000–2007 ja pistänyt työttömiä työläisiä pakko-orjahommiin.

        Vuonna 2000: Työministeri Filatovi selvitti ensi vuonna käynnistyvän pitkäaikaistyöttömien kuntouttavan työtoiminnan taustaa.

        Kuntouttava työtoiminta on tarkoitus vakiinnuttaa koko maahan ja siten parantaa työttömän elämänhallintaa.

        Käytännössä työtön on orjatöissä, 3-24 kuukautta kerrallaan, 1-5 päivää viikossa, vähintäin 4 ja enintäin 8 tuntia päivässä, enintään 230 päivää vuodessa.

        Eli jopa 1840 tuntia joka vuosi ilmaiseksi raatamassa toisten varallisuutta kartuttaen!

        Työttömät eivät lämmenneet kuntouttavalle työtoiminnalle.

        Sen pelättiin olevan uusi peitenimi entisille tukimuodolle.

        Ministeri Filatovilta penättiin, mitä termi todellisuudessa tarkoittaa.

        Vastaus kuului: se on on työtä, joka kuntouttaa työhön. ?! WHAT?!

        "Kuntouttava" sossun ORJAtyöpalvelu ON SIIS DEMAREIDEN FILATOVIN IDEA?!


      • kuntouttavEiollutmörkö

        Miksi te mietitte menneitä? Jotain Filatovin aikoja, joista on jo yli 10 vuotta. Nyt eletään vuotta 2016 keskustan, kokoomuksen ja takinkääntäjien aikakautta, josta iso syy äänestämättä jättäneille.

        Minä olen ollu kuntouttavassa työtoiminnassa eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Olin mukavassa puljussa, jossa värkkäsin tietokoneiden kanssa, minusta se oli mukavaa , sai värkätä koneiden kanssa,purkaa, kasata, testata eri käyttiksiä, olla samanhenkisessä porukassa. Työaika oli 4 tuntia päivässä. Kun olin ollut 3kk pääsin samaan paikkaan palkkatuella ja olin 2 vuotta. Mieluummin olin kuntouttavassa kun kotona tylsistymässä. Kaiken lisäksi siinä sai ylläpitokorvauksen ja aktivointilisän ja niitä ei sossu huomioinut eli 400e tuli työmarkkinatuen päälle. Puljun vetäjä oli tosi hyvä tyyppi.

        Ei tulis mieleenkään ottaa karenssia sen takia että laitetaan kuntouttavaan, jos töitä ei ole, niin mieluummin sitä jotain tekee kun tylsistyy kämpillä.
        Se on eri asia jos paikka on aivan karsea mutta jos mieleiseen paikkaan , niin mikä siinä.


      • SDP.SYYTÄ
        kuntouttavEiollutmörkö kirjoitti:

        Miksi te mietitte menneitä? Jotain Filatovin aikoja, joista on jo yli 10 vuotta. Nyt eletään vuotta 2016 keskustan, kokoomuksen ja takinkääntäjien aikakautta, josta iso syy äänestämättä jättäneille.

        Minä olen ollu kuntouttavassa työtoiminnassa eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Olin mukavassa puljussa, jossa värkkäsin tietokoneiden kanssa, minusta se oli mukavaa , sai värkätä koneiden kanssa,purkaa, kasata, testata eri käyttiksiä, olla samanhenkisessä porukassa. Työaika oli 4 tuntia päivässä. Kun olin ollut 3kk pääsin samaan paikkaan palkkatuella ja olin 2 vuotta. Mieluummin olin kuntouttavassa kun kotona tylsistymässä. Kaiken lisäksi siinä sai ylläpitokorvauksen ja aktivointilisän ja niitä ei sossu huomioinut eli 400e tuli työmarkkinatuen päälle. Puljun vetäjä oli tosi hyvä tyyppi.

        Ei tulis mieleenkään ottaa karenssia sen takia että laitetaan kuntouttavaan, jos töitä ei ole, niin mieluummin sitä jotain tekee kun tylsistyy kämpillä.
        Se on eri asia jos paikka on aivan karsea mutta jos mieleiseen paikkaan , niin mikä siinä.

        Ei kai kukaan kiellä menemästä jos ja kun joku haluaa mennä?

        Ai niin DEMARIT KIELTÄÄ.

        Kun Linströmmi koitti ehdottaa työnäytettä missä ITSE olisit saanut päättää haluatko mennä antamaan oikealle työnantajalle kykysi, SDP KIELSI sen?!

        SDP haluaa PAKOTTAA sossun ORJAtyöpajalle, josta kukaan EI saa OIKEAA työtä! (Paitsi muutamat kapot).

        Miksi kukaan mielummin haluaisi mennä kolmannen sektorin orjatyöpajalle jossa tietää ettei ne koskaan oikeasti palkkaa ketään?

        Tottakai mielummin menee oikeisiin töihin jossa voi ihan oikeasti saada oikeita palkallisia töitä.

        Miksi sen demarit haluavat kieltää?


      • Itsemääräämisoikeus
        kuntouttavEiollutmörkö kirjoitti:

        Miksi te mietitte menneitä? Jotain Filatovin aikoja, joista on jo yli 10 vuotta. Nyt eletään vuotta 2016 keskustan, kokoomuksen ja takinkääntäjien aikakautta, josta iso syy äänestämättä jättäneille.

        Minä olen ollu kuntouttavassa työtoiminnassa eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Olin mukavassa puljussa, jossa värkkäsin tietokoneiden kanssa, minusta se oli mukavaa , sai värkätä koneiden kanssa,purkaa, kasata, testata eri käyttiksiä, olla samanhenkisessä porukassa. Työaika oli 4 tuntia päivässä. Kun olin ollut 3kk pääsin samaan paikkaan palkkatuella ja olin 2 vuotta. Mieluummin olin kuntouttavassa kun kotona tylsistymässä. Kaiken lisäksi siinä sai ylläpitokorvauksen ja aktivointilisän ja niitä ei sossu huomioinut eli 400e tuli työmarkkinatuen päälle. Puljun vetäjä oli tosi hyvä tyyppi.

        Ei tulis mieleenkään ottaa karenssia sen takia että laitetaan kuntouttavaan, jos töitä ei ole, niin mieluummin sitä jotain tekee kun tylsistyy kämpillä.
        Se on eri asia jos paikka on aivan karsea mutta jos mieleiseen paikkaan , niin mikä siinä.

        > Se on eri asia jos paikka on aivan karsea <

        Ongelma onkin siinä että sinä et itse saa päättää mihin menet!

        "Kuntouttava" orjatyöpalvelu on sossun pakollinen "palvelu", josta ei voi sanktioitta kieltäytyä.

        Miksei saa mennä hommiin työttömyyskorvauksella jos itse haluaa, mutta toisaalta sossu saa pakottaa ja määrätä jonnekin mihin ei halua mennä?

        Demarit haluavat aina viedä yksilöltä itsemääräämisoikeuden.


      • PoissaTyömarkkinoilta
        kuntouttavEiollutmörkö kirjoitti:

        Miksi te mietitte menneitä? Jotain Filatovin aikoja, joista on jo yli 10 vuotta. Nyt eletään vuotta 2016 keskustan, kokoomuksen ja takinkääntäjien aikakautta, josta iso syy äänestämättä jättäneille.

        Minä olen ollu kuntouttavassa työtoiminnassa eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Olin mukavassa puljussa, jossa värkkäsin tietokoneiden kanssa, minusta se oli mukavaa , sai värkätä koneiden kanssa,purkaa, kasata, testata eri käyttiksiä, olla samanhenkisessä porukassa. Työaika oli 4 tuntia päivässä. Kun olin ollut 3kk pääsin samaan paikkaan palkkatuella ja olin 2 vuotta. Mieluummin olin kuntouttavassa kun kotona tylsistymässä. Kaiken lisäksi siinä sai ylläpitokorvauksen ja aktivointilisän ja niitä ei sossu huomioinut eli 400e tuli työmarkkinatuen päälle. Puljun vetäjä oli tosi hyvä tyyppi.

        Ei tulis mieleenkään ottaa karenssia sen takia että laitetaan kuntouttavaan, jos töitä ei ole, niin mieluummin sitä jotain tekee kun tylsistyy kämpillä.
        Se on eri asia jos paikka on aivan karsea mutta jos mieleiseen paikkaan , niin mikä siinä.

        Pistetään sossun "kuntouttavaan" pakkoORJAtyöpalveluun NE JOTKA HALUAA MENNÄ?

        DEMARIEN LUOMA nykysysteemi jossa PAKOTETAAN elannon menettämisen uhalla orjaksi on VÄÄRIN!

        Koittakaa ymmärtää että sossun "kuntouttavassa" pakkoORJAtyöpalvelussa ON POISSA TYÖMARKKINOILTA.

        SE EI OLE TYÖTÄ!

        Vaan sossun asiakkuutta!

        Se olisi sama kuin tunnustaisit että olet ollut vastentahtoisesti pakkohoidossa mielisairaalassa tai vankilassa.

        Tosin vankilassakin saa ihan oikeaa palkkaa josta kertyy eläkettä, anssia ym. sairaus- ja vanhempainpäivärahoja, toisin kuin sossun "kuntouttavassa".

        Sossun "kuntouttavassa" pakkoORJAtyöpalvelussa EI KERRY MITÄÄN!!!

        Vaikka tekisit sossun "kuntouttavaa" pakkoORJAtyöpalvelua VUOSIA, olisit edelleen pitkäaikaistyötön jos joskus pääsisit sieltä pois.

        Todellisuudessa sossun "kuntouttavaa" pakkoORJAtyöpalvelua voidaan KETUJUTTAA LOPUN ELÄMÄÄSI.

        Orjuudesta EI pääse pois ennen kuin kuolee, tai pääsee eläkkeelle, jollei löydä ihan oikeaa palkallista työtä.


      • LaitostunutTyötön
        kuntouttavEiollutmörkö kirjoitti:

        Miksi te mietitte menneitä? Jotain Filatovin aikoja, joista on jo yli 10 vuotta. Nyt eletään vuotta 2016 keskustan, kokoomuksen ja takinkääntäjien aikakautta, josta iso syy äänestämättä jättäneille.

        Minä olen ollu kuntouttavassa työtoiminnassa eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Olin mukavassa puljussa, jossa värkkäsin tietokoneiden kanssa, minusta se oli mukavaa , sai värkätä koneiden kanssa,purkaa, kasata, testata eri käyttiksiä, olla samanhenkisessä porukassa. Työaika oli 4 tuntia päivässä. Kun olin ollut 3kk pääsin samaan paikkaan palkkatuella ja olin 2 vuotta. Mieluummin olin kuntouttavassa kun kotona tylsistymässä. Kaiken lisäksi siinä sai ylläpitokorvauksen ja aktivointilisän ja niitä ei sossu huomioinut eli 400e tuli työmarkkinatuen päälle. Puljun vetäjä oli tosi hyvä tyyppi.

        Ei tulis mieleenkään ottaa karenssia sen takia että laitetaan kuntouttavaan, jos töitä ei ole, niin mieluummin sitä jotain tekee kun tylsistyy kämpillä.
        Se on eri asia jos paikka on aivan karsea mutta jos mieleiseen paikkaan , niin mikä siinä.

        tyhmille on hyvä tuollainen aktivointi, on kuin päivä hoidossa kävisi harrastamassa, kun ei itse osaa mitään.
        Toisaalta se vakava laitostuminen tuollaiseen järjestettyyn puuhailuun tuhoaa ihmisen kokonaan....


      • kutyjohtipalkkatyöhön

        Etten osaa mitään!! Juuri sen takia siellä ATK firmassa olin että sai tehdä sitä mitä halusi ja pitää osaamisen ajan tasalla.

        Minä sain itse valita paikan mihin menin ja kävin itse kysymässä paikkaa.

        Vai että kuntouttava ei johda mihinkään!!! Sain vuoden työn palkkatuella, ja toisen vuoden firma maksoi suurimmaksi osaksi itse.

        Taitaa olla pötypuhetta tuo teidän pakottamispropaganda, olette vaan laiskoja ettekä viitsi mennä harjoitteluun kun pelkäätte että senjälkeen voisitte saada oikean työpaikan.


      • päivähoitoa

        tyhmille on hyvä tuollainen aktivointi, on kuin päivä hoidossa kävisi harrastamassa, kun ei itse osaa mitään.
        Toisaalta se vakava laitostuminen tuollaiseen järjestettyyn puuhailuun tuhoaa ihmisen kokonaan....


      • Tyhmyyttä
        kutyjohtipalkkatyöhön kirjoitti:

        Etten osaa mitään!! Juuri sen takia siellä ATK firmassa olin että sai tehdä sitä mitä halusi ja pitää osaamisen ajan tasalla.

        Minä sain itse valita paikan mihin menin ja kävin itse kysymässä paikkaa.

        Vai että kuntouttava ei johda mihinkään!!! Sain vuoden työn palkkatuella, ja toisen vuoden firma maksoi suurimmaksi osaksi itse.

        Taitaa olla pötypuhetta tuo teidän pakottamispropaganda, olette vaan laiskoja ettekä viitsi mennä harjoitteluun kun pelkäätte että senjälkeen voisitte saada oikean työpaikan.

        Mutta miksi sinä haluat tienata firmalle ilmaiseksi saamatta itse mitään? Miksi sinä haluat käytökselläsi vääristää työmarkkinoita? Miksi tämä mahtava firma ei alun alkaenkin halunnut maksaa sinulle palkkaa? Miksi firma alkuun hyväksikäytti sinua? Miksi jatkossa menit tähän firmaan palkallisiin töihin, miksi et jatkanut palkattomana koska teillä molemmilla oli jo valmiiksi hyvä mieli? Miksi lisäsit firman kuluja vaatimalla/ottamalla vastaan palkkaa?


    • mopaAsiakas

      Kyllä se melkoista pelleilyä on, ikävä kyllä.
      Karenssin uhalla oli minunkin pakko mopaan mennä potilaaksi.

      Aikuisena terveenä ihmisenä ei tarvi kuntoutusta yms leikki puuhaa.
      Mutta sitä kuntouttavaa terapiaa tarjotaan puolipakolla, kun muutakaan ei ole.
      Yhteiskunta siis ei pýsty tarjoamaan kuin aikuisten päivähoitoa.
      Valtavat määrät hyvää työvoimaa hukataan tietoisesti !

      Ja esim. tällainen aikuinen ihminen, jolla on koulutukset, työkokemukset ja hyvä terveys, niin ei se tarvi pakko kuntoutusta.
      Tällainen ihminen tarvii rahaa, palkkaa, kulutuskykyä.

      Tuntuu kun olisi taas kehitetty keino siirtää ihmisiä syrjään tulon jaosta. Syrjään elintasosta. Ja ajatuksella etteivät nouse köyhät kapinaan kun ovat jossain päivähoidossa.

      Siksipä työttömyyteen syrjäytettyjen tulisi nousta kapinan ja rettelöidä niin paljon, että tällaiset työttömän elävältä hautaamis toimet ( typ mopa, kuntoutus,,,liika koulutus,,se koulutus mantra,,, ) lopetettaisiin, ja nekin suuret hallinto rahat käytettäisiin suoraan työttömien palkkaamiseen, ja jos ei muuta keksitä, niin vaikka yhteiskunnan palvelukseen, yhteiskunnan kunnia työläisiksi, jos siis ei muuta tuottavaa toimintaa keksitä.
      Työttömien mopa piirileikit ja työttömyyden piilottelu on lopetettava !

    • TypMopaMachtFrei

      saksassa 1930-40 L, oli typ mopa, nimeltään arbeit macht frei järjestelmä. oli kuntoutus leirit ja leipäjonot. ja hallinto toimi.

      kun sodan jälkeen 1945-47 saksan typ mopa järjestelmä purettiin, ja typ mopa toimihenkilöt tuomittiin nurnbergin oikeudenkäynnissä, niin nämä johtavat kapot ja alemmat kapot kertoivat oikeudessa, että he vain noudattivat käskyjä ja lakeja.
      silti monta kapoa ja johtajaa hirtettiin.

      suomessakin olisi typ mopa te johtajien ja kapojen syytä varautua kansan tuomioon.
      tulisi käyttää tervettä järkeä ja luopua esim. typ mopa sadismista ja pakko kuntoutuksesta, halventavasta työttömien kohtelusta. palkattomasta orja työstä. ja aivan omatoimisesti toimia, vastoin sdp-kepu-kokoomus-vihreä vallan aikaan tehtyjä sadistisia työttömien kyykytys lakeja !

      • SDPpahempi

        Höpöhöpö.. VAIN nuorukaisten piti tehdä palkatonta työtä NatsiSaksassa ja sitäkin vain puoli vuotta!

        NatsiSaksassa 1935 määrätyn lain mukaan nuorten aikuisten miesten iältään 18-25 vuotta täytyi suorittaa palkaton 6 kuukauden työpalvelusjakso opintojen jälkeen.

        Suomen DEMARI Lauri SAK IIhalainenhan on PALJON PAHEMPI kuin HITLER ja NATSIT koska SDP:lle EI riitä ennen 2010 vuotta ollut PAKKOTYÖlaki, jossa vain alle 25-vuotiaiden oli pakko mennä orjatyöpajalle.

        Suomessa on vuodesta 2001 lähtien ollut voimassa orjatyölaki.

        Tosin ennen vuotta 2010 PAKKO-ORJAtyölaki koski vain 18-25-vuotiaita, kun nykyään se koskee KAIKKIA.

        NatsiSaksassa riitti että teki palkatonta työtä 6 kk.

        NYKYSuomessa PAKKO-ORJAtyötä jotuu tekemään LOPUN ELÄMÄÄNSÄ kunnes kuolee tai muka löytää jostain oikeaa palkallista työtä.

        Suomessa puolivuotta / vuoden työttömänä ollut joutuu uuteen MoPaan (ex-TyPa) jossa työtön laitetaan orjatyöpajalle 8 tunniksi päivässä, 40 tuntia viikossa 172 tuntia kuukaudessa 1840 tuntia vuodessa, 3680 tuntia 2 vuodessa mikä on maksimi orjuutusaika, toisin sitä voidaan ketjuttaa loputtomiin.

        Tästä syystä Suomessa on ihmisiä jotka ovat olleet orjina jo toistakymmentä vuotta.

        Suomen SDPn luoma orjuutussysteemi on siis paljon pahempi kun Natsien?


      • ElävältäHautaus

        Käykää katsomassa kuntoutus puuhailuja !! niin hämmästytte. Ja niitä hiki- yms pajoja ja oleskelu pajoja ja oleskelu toimintaa on nykyään tosi paljon !
        Ei siellä tehdä mitään, ollaan vaan, kulutetaan aikaa.
        Ja silti näiden systeemien johtajat ja kapot ja muut palkatut saa palkkaa !
        Politikot ovat ratkaisseet ongelmaa - massa-työttömyyttä on näin piiloteltu, meno on kuin hölmölän saduista.
        Näin Työttömät massat haudataan elävältä kuntoutukseen ja leipäjonoihin !!


      • tuotaodotellessa

        "kun sodan jälkeen 1945-47 saksan typ mopa järjestelmä purettiin, ja typ mopa toimihenkilöt tuomittiin nurnbergin oikeudenkäynnissä, niin nämä johtavat kapot ja alemmat kapot kertoivat oikeudessa, että he vain noudattivat käskyjä ja lakeja.
        silti monta kapoa ja johtajaa hirtettiin."

        Toivottavasti elän tuon ajan, jolloin suomen työttömien ihmiosoikeuksia loukkanneet joutuvat vastaamaan teoistaan.

        Tuomiosta päätettäessä täytyy ottaa huomioon, että kuoleman pelossa eivät ole työtään tehneet vaan täysin vapaaehtoisesti ja tietoisina mahdollisuudestaan sosiaaliturvaan. Kun otetaan vielä huomioon heidän oma asenteensa, että työtä löytyy tekevälle, niin työttömien ihmisoikeuksien loukkaaminen on täysin tietoinen valinta. Lisäksi voitaisiin huomioida heidän asenteensa, että "sosiaaliturvalla elää niin hyvin ettei töihin viitsitä mennä."


    • LaittomuuksiinPuututaan

      Ensinnäkään työkykyisiä saa määrätä väkisin kuntouttavaan työtoimintaan.

      Toiseksi sitä ei saa teettää yrityksellä tai vastaavassa toiminnassa.

      Oikeusasiamies pyysi "kuntouttavan" orjatyöpalvelun väärinkäytöksiin ministeriön (STM) selvitystä.

      Kantelun myötä "kuntouttavassa" orjatyössä huomattiin ministeriössä (STM) selviä rikkeitä.

      "Kuntouttavasta" pakkoOrjatyöstä tehdyn kantelun perusteella STM on antanut lausunnon:

      "Työtoimintaa EI saa hankkia yritykseltä.

      Myös yhdistys tai säätiö voidaan katsoa yritykseksi jos se harjoittaa elinkeinotoimintaa.

      Sama pätee avoimilla markkinoilla toimiviin liikelaitoksiin."

      Lain mukaan työtoiminta ei saa korvata virka - tai työsuhteessa tehtävää työtä.

      Muistakaa vaatia lain noudattamista sossun "kuntouttavissa" orjatyöpajoissa!

    • TurhaaKallistaHallintoa

      Huomioita mopa typ palveluista, elokuu 2016:
      - liian kalliit toimitilat, tässä on selvä tulonsiirto verovaroista kiinteistö keinottelijalle ! Siis tuhlausta ja korruptiota.
      - liikaa henkilökuntaa, kun 3 naista jouti keskustelemaan turhaan tapaamiseeni.
      - mitään oikeaa asiaa ei ollut, kulutettiin vain aikaa
      - uusia tapaamisia kalenteriin.
      - tälläinen turha hallinto helvetti vaan toimii verovaroin !

    • KuntouttavaTyötoiminta

      MoPA TYP:ssä on tarkoitus ensisijaisesti teettää KUNTOUTTAVAA TYÖTOIMINTAA (palkatonta "työtä" yhdistyksissä), ja viimesijaisena eli käytännössä ei ollenkaan tarjota palkkatyötä (suora työllistyminen avoimille työmarkkinoille). Kuntouttavassa työtoiminnassa perusterve työtön ei saa mitään hyötyä, vaan hyötyaste on enemminkin negatiivinen (kunnolle, mielenterveydelle yms.):

      --------------------------------------------------------------------------------------------

      Palkatonta työtä teetetään terveillä 2 vuotta kerrallaan, ja aloitetaan alusta. Yhdistyksissä mm. hikipajoilla tekemässä ei mitään, korkeintaan linnunpönttöjä.

      Sitä kutsutaan nimellä "kuntouttava työtoiminta". Työkokeilu on jo "so last season".

      TYP- ja TE-tätejen sekä sossutanttojen mukaan tämä ei ole suoraa työtä, mutta parantaa mahdollisuuksia työllistyä avoimille työmarkkinoille.

      Käytännössä hyöty avoimille työmarkkinoille työllistymiseen on työttömälle puhdas nolla.

      Vaihtoehdot 2 vuotta kerrallaan kunnan yhdistyksen hikipajalla ilman mitään hyötyä (voidaan jatkaa hamaan saakka, enemmänkin haittaa jos on perusterve, koska joukossa väh. puolet nistejä mm. oikeasti moniongelmaisia, ja max. puolet karenssin uhalla pakotettuja perusterveitä työttömiä, samaan tilaan ängettynä) TAI ikikarenssi (aka työssäoloehto).

      • kuntoututarpeen

        kyllä mopa typ terapia ohjaa sut moniammatillisesti mielenterveys kuntouttavaan työtoimintaan.
        noin sitten kuntoudut syrjäytymisestäsi.


    • superTyötön

      Työttömänä täällä hetkun, ja tapasin mopa typ ketkun.
      Työtön on mopa typpiin pakotettu, tai karenssilla sakotettu.
      Kummaa fuulaa olen siellä kuullut.
      Suomea olen sivistysvaltioksi aiemmin luullut.
      Nyt nyt kelvottomat kapot ohjaa työtöntä kohti pohjaa.

    • EIterveilleEIyritystä

      > MoPA TYP:ssä on tarkoitus ensisijaisesti teettää KUNTOUTTAVAA TYÖTOIMINTAA (palkatonta "työtä" yhdistyksissä), <

      > Kuntouttavassa työtoiminnassa perusterve työtön ei saa mitään hyötyä, vaan hyötyaste on enemminkin negatiivinen (kunnolle, mielenterveydelle yms.) <

      Ensinnäkään terveitä työkykyisiä EI saa laittaa kuntouttavaan!

      Toiseksi niillä EI saa teettää YRITYStoimintaa, mitä useimmat orjatyöpajat teettävät.

      Oikeusasiamies pyysi "kuntouttavan" orjatyöpalvelun väärinkäytöksiin ministeriön (STM) selvitystä.

      Kantelun myötä "kuntouttavassa" orjatyössä huomattiin ministeriössä (STM) selviä rikkeitä.

      "Kuntouttavasta" pakkoOrjatyöstä tehdyn kantelun perusteella STM on antanut lausunnon:

      "Työtoimintaa EI saa hankkia yritykseltä.

      Myös yhdistys tai säätiö voidaan katsoa yritykseksi jos se harjoittaa elinkeinotoimintaa.

      Sama pätee avoimilla markkinoilla toimiviin liikelaitoksiin."

      Lain mukaan työtoiminta ei saa korvata virka - tai työsuhteessa tehtävää työtä.

      Työtoimintaa ei myöskään saa hankkia yritykseltä.

      STMn mukaan tällä pyritään siihen, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työpanosta EI käytetä taloudellisen voiton tuottamiseen.

      Eli varmaan ainakin tonne STMään kannattas ilmottaa?

      • TerveenVoilaittaaTYPiin

        Kyllä muuten saa laittaa terveen typiin ja kuntouttavaan. Laki on se, mikä asian määrittelee, ei suinkaan STM:n "ohjesäännöt". Laki sanoo ainoastaan, että 500 työttömyyspäivän jälkeen (vai oliko se nykyisin jo 300) saa laittaa monialaisen palvelun piiriin. Mikään laki ei kiellä kirjaamasta tuohon kuntouttavaa työtoimintaa osana. Ja monialaiseen palveluun tarkoittaminen tarkoittaa käytännössä juurkin TYP-linjaa.

        STM:n ohjeistus toki sanoo, että pitäisi olla muutakin ongelmaa kuin vain pitkittynyt työttömyys, työn puute, ja ammattitaidon puute, mutta TÄTÄ EI OLE KIRJATTU LAKIIN. Näin ollen se on käytännössä mitätön, jos virkailija sattuu päättämään, että terve laitetaan monialaisen palvelun piiriin (TYP linja) ja suunnitelmaan kirjataan kuntouttava työtoiminta. Vain työttömyyspäivät on kirjattu itse lakiin perusteeksi.


    • KansalaisRohkeuttaKapoil

      Karmeeta tämä typ mopa ! Onkohan ne virkailijat jotenkin oikeesti tyhmiä, tai ÄO alhainen ?
      Mutta täytyy olla aika toope, että kapona toimii !!!!

      Kapolla olisi henk. kohtaisesti mahdollisuus torjua mielivaltaa, jos haluaisi,is ja ymmärtäisi. Ja tem ministeriö voisi tervehdyttää luomansa sdp-kokoomus-kepu-vihreä tyranni hallinnon, - siis jos haluaisi ??!!.

      • psykosadisti

        Vain moraaliton tai tyhmä ihminen voi toimia kapona.


      • HuuhaaHallintoa

        Ja niitä riittää. Koko te hallinto on kuin joku mätä molokki, aivan liian suuri ja kallis !! Mätä latvasta ja alatasolta.
        Johtajina on ollu sarja työvoima ministereitä, jotka eivät ole tajunneet mitään, esim. jaakonsaari sdp, filatov sdp, ihalainen sdp, vihreä grönberg, jne,,,,jne...


    • TarpeetontaHallintoa

      Oma kokemus nyt 2016, että on turhaa toimintaa.
      Kun töitä palkalla ei ole, niin leikitään tällaista mopa typpiä !
      Toisaalta mopa typ toimihenkilöt työllistyy näin.
      Mutta varmaan täytyy mopa typ töissä olevan olla joko tyhmä, tai sitten ummistaa silmänsä....ja nostaa palkkaa itse.

      • hölmölä2016

        tulee nyt sitten 3 kk välein haastatteluja lisäksi, näin työllistyy yksityiset huijjarifirmat !!
        markkinatalous mainosten mukaan vagisan emätinvoide pelastaa kuivat byrokraatit, mutta silti ne haluaa kostaa työttömille !


      • HolokaustiHallitus
        hölmölä2016 kirjoitti:

        tulee nyt sitten 3 kk välein haastatteluja lisäksi, näin työllistyy yksityiset huijjarifirmat !!
        markkinatalous mainosten mukaan vagisan emätinvoide pelastaa kuivat byrokraatit, mutta silti ne haluaa kostaa työttömille !

        Näin tuhotaan kokonaisen yhden työttömäksi jääneen sukupolven itsekunnioitus, mielenterveys, sekä työkyky. Kiitos hallitukselle, olette tuhonneet kokonaisen yhden sukupolven työttömiä hallituskautenne aikaansaannoksilla kertaheitolla. Aikaansaannoksenne, tiukennuksenne lakiin "aktivoivan" ja "osallistavan" työttömyysturvan varjolla, korusanojen siivittämänä, jotka eivät ole missään tekemisissä suoraan palkkatöihin työllistymisen ja avoimille työmarkkinoille tähtäämisen kanssa, johtavat useita satoja tuhansia työnhakijoita oravanpyörään, josta ei ole enää työkykyä takaisin palkkatöihin.

        Olette saaneet aikaan työttömyysturvaa heikentävät lakimuutokset, jotka eivät luo yhtäkään uutta aitoa palkkatyöpaikkaa, tai saata yhtäkään työtöntä oikean työsopimuksen alaisen työn pariin; lakimuutokset, jotka tulevat tuhoamaan 200 000-300 000 suomalaisen ihmisen työkyvyn ja elämän tulevien vuosien aikana, sillä tuloksella, että vaikutus oikeaan työllistymiseen on puhdas nolla.

        Mitä tuloksia työpajatoiminta tai uudet työpaikat 3kk työttömien haastatteluja varten tuovat Suomen talouskasvulle? Ne eivät ole taloudellisesti "tuottavia töitä" Suomen taloudelle, eivätkä vauhdita markkinataloutta tai kaupankäyntiä. Ne ovat pelkkiä "lumetyöpaikkoja". Näillä muutoksilla luotte pelkästään yhden sukupolven työkyvyttömiä, stressaantuneita, loppuunpalaneita ihmisiä.

        Hallitus on tuhonnut 200 000-300 000 suomalaisen ihmisen terveyden ja mahdollisuuden työllistyä oikeisiin töihin yhden hallituskauden lakimuutoksillaan, miltä nyt tuntuu? Tässä on kaikkien aikojen Suomen huonoin hallitus!


      • Kuntouttavasdp

        edellinen hallitus ja sdp ihalainen tvm, loi lisä mopa typ tuhonnan !! nykyinen hallitus vain toteuttaa sdp vihreä kpkoomus kepu tuho toimia !
        Tämä työmiehen kyykytys on sdp hallinnon ideaa, ja nyt ne sdp keplut irtisanoutuu omista kyykytys visoistaan, saman tekee vihreät ! ---aika ovelaa !!!


    • VerorahojenHaaskaus

      - Ja on vikaa työttömissäkin, esim. työttömät lepäävät somalit lomailee turvattomassa kotimaassaan suomen työttömyysturvalla, , ja jopa isis joukoissa ollaan suomen työttömyys turvalla !!
      - ja muualla ukomailla lepäilee suomalaisia työttömiä, niin näitä keplottelijoita joudutaan nyt käskemään ilmoittautumaan 3 kk välein..... tilanne on karannut käsistä...

    • AhneusSyntinäSuomessa

      kokoomus, kepu, sdp vihreä rikkaat ahneet ahnehtii ja pervoilee. ja syntisinä vielä herjaavat riistämiään ihmisiä. valta media tukee riistoa ja herjaa.
      Pakko homoilu on ykkösasia pitkältä lomalta palanneelle eduskunnalla ! - Hallinto on täysin harhautunut !!! Ministerit askartelee pakolais turistien asioiden kanssa..liian kalliita turisteja ei saada ulos maasta... tai edes töihin, lepo lomat jatkuu vaan...
      Työttömiä suomessa kyykytetään ja kiusataan, on virallinen työttömien kiusaus ja tuhonta systeemi , tem ministeriö moraalittomine kapoineen, typ mopa, jne siis massa-työttömyyden peittelyä, tuhoaa, Tämä on Helvetillinen ja ahneus pervo tilanne !!!
      Rikkaat ahneet ei luovu mistää, massa-työttömyyttä ei haluta hoitaa pois, halutaan vaan kyykyttää työttömiä ! Se on Pervoa ja ahnetta toimintaa. Jumalatonta toimintaa.

      • itsetehtyTulonjako

        markkinatalous kuplaa, ahneutta, kokoomus hyörii, kepu kepuilee, sdp jakaa ulkomaille ja ahnehtii, vihreät alasajaa,,,, tuloksena leipäjonot ja massa-työttömyys


      • Kokomushranpenikat

        Markkinatalous on saastaa !! Puhdasta pervoilua, ahneutta, jumalatonta huoraamista kaikella !!!


      • AhneuttaHölmölässä

        niinhän se on käytännössä kyllä. mutta kuuntele juhlapuheita joissa paatuneet maksetut markkinatalous papit puhuu ja kehuu riiston moraalisuutta !!!! valehtelu vaan jatkuu.


      • AhneudenPapisto

        jo jeesus kaatoi kauppiaitten ja pappien pöydät temppelissä, mutta sama ahne kokoomus kepu juutalaisuus vaan jatkuu nykyäänkin.


      • kaksinkertainenAhneus

        Pyhän ahneuden siunaaminen näyttää olevan se idea. Ja tietysti siihen päälle köyhien syyllistäminen !!


    • tyhjäkäyntiäverovaroin

      huvittavaa oli mopassa ! aikuiset ihmiset siellä tuhlaa aikaa. kuuntelin kysymyksiä ja uusi tapaaminen sovittiin.
      turhaa hallintoa. kaksi haastattelijaa oli, asiaa ei ollut. ne sai palkan. minä en.

    • OsaamattomuusHallinnossa

      Kyllä se tämä tem, te, typ, mopa, jne, - niin se koko hallinto on täyttä pelleilyä !
      Ja varmaan ensi vuonna alkavat työttömien pakko haastattelut on myös täyttä pelleilyä.
      Tässä pelleily tilanteessa ollaan, kun Ei vaan ole osaamista ja poliittista halua massa-työttömyyden ja Leipäjonojen poistamiseen !!! On vain jumalatonta ahnetta halua herjata ja kiusata työttömiä ja köyhiä.

      Ikävä kyllä osaamaton ja kyvytön hallinto on tällaiseen alhoon massa-työttömyyden hoidon vienyt. jo useiden kokoomus hallitusten ajan.

      Myös pakolais turistit lepää hotelleissa jouten, ja töitä niille ei löydy, jne. Verovaroja tuhlataan näin kun on täysin osaamaton ja kyvytön hallinto !!!

      • itsetehtytulos

        Hallinto on mätä, täysin mätä !!
        Suomen ovat alasajaneet sdp, kokoomus kepu vihreät !


    • TyhjääTouhua

      Olen tässä mopa kierteessä, haastatteluja on kahden naisen voimin.
      Ei ole oikeaa mitään asiaa, vain kuntouttavaa työtä olisi tarjolla ( ilman palkkaa).
      Tyhjän saisi ilman mopaakin.

      • ToienPuoliAsiaa

        Sinä työllistät ne mopa naiset. Niillä on siistit sisätyöt ! Turvallinen työ, jatkuva palkan maksu, lomaedut, ja vapaat. Ne voi itse suunnitellla elämää.

        Haittana niillä on kun joutuvat katsomaan työtöntä rupusakkia ja kuuntelemaan kaikenmaailman selityksiä, miksi laiskaa ei työ kiinnosta, jne.
        Lisäksi ne työttömät tolvanat ei halua edes kuntoutua.
        Vaikka joku hikipaja olisi nille juuri se oikea paikka !
        Täytyy siis pakko kuntouttaa moppeja, kun se osaaminen on niin heikkoa.


    • KuntoutusMachtFrei

      Hallinto ei osaa, ja hallinto ei halua hoitaa massa-työttömyyttä ja kokoomuskepuli leipäjonoja pois !!
      Vasemmisto vihreät on super idealistien käsissä, jotka vihaa omaa köyhää kansaa.

      Mopa typ pakko kuntoutus avo leirien avulla yritetään peitellä kaameaa tilannetta.

    • HallinnonKyykytyksessä

      Olen pakotettuna mopassa ja kuulusteluja on ollu. Ilmeisesti kartoittavat ja testaavat sietokykyä, tms. Ei ole mitään hyödyllistä asiaa.
      Mahdollisuus olisi kuulemma kuntouttavaan toimintaan ilman palkkaa.

      • asdsadsad

        Kuulostaa siltä että koittavat saada itsetuntosi nolliin ja mielenterveytesi pois raiteiltaan.


      • työttömyysvammainen

        työttömyys yritetään määrittää sairaudeksi, näin vastuu siirtyy työttömälle.


      • SynninRiivaamaHallinto

        Totta puhut !
        Menossa on vastuun pakoilu ja köyhien ja työttömien syyllistäminen.
        Siis kyse on kaksinkertaisesta ahneuden synnistä !


    • kooooe

      tarkastakaa virkailijoidenne ammattipätevyys täältä (ilmainen palvelu), riittää, että tiedät henkilön nimen. mulle selvisi, että mua haastatteli lähihoitaja ja sairaanhoitaja siellä.

      Hae sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilön ammattioikeutta koskevia tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekistereiden julkisesta tietopalvelusta.

      https://julkiterhikki.valvira.fi/

    • grfw

      Sakun hyvä kirjoitus blogissaan:
      http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/09/11/aktivointia-ja-lojumista/

      "Niitä toimintaohjeita on kaipailtu ennenkin, mutta täydellisiä neuvoja ei voi antaa. Kuntouttava työtoiminta on lakisääteistä toimintaa, joten paras keino valmistautua on tuntea laki ja sen nojalla annetut soveltamisohjeet.

      Laki löytyy täältä http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189?search[nimike]=laki kuntouttavasta työtoiminnasta&search[type]=metadata

      ja sosiaali- ja terveysministeriön ohjekirje täältä http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ordnande-av-arbetsverksamhet-i-rehabiliteringssyfte-och-andringar-i-lagen-om-arbetsverksamhet-i-rehabiliteringssyfte-som-trader-i-kraft-1-1-2015

      Lakiin ja ohjekirjeeseen kannattaa perehtyä viimeistään siinä vaiheessa, kun tulee kutsu aktiovintisuunnitelman laatimiseen. Siitä se aina alkaa. Lain mukaan työ- ja elinkeinotoimisto ja kunta ovat velvolliset laatimaan aktivointisuunnitelman yhteistyössä työttömän kanssa. Pitäkää huolta siitä, että paikalla oikeasti on myös TE-toimiston edustaja, sillä liian usein työttömältä vain pyydetään nimi valmiiksi tehtyyn aktivointisuunnitelmaan

      Lain mukaan aktivointisuunnitelmaan on merkittävä henkilön koulutusta ja työuraa koskevat tiedot, arvio aikaisempien julkisten työvoimapalvelujen vaikuttavuudesta, arvio aikaisempien työllistymissuunnitelmien ja kunnan tekemien henkilöä koskevien suunnitelmien toteutumisesta ja toimenpiteet, jotka voivat olla työtarjouksia, muita julkisia työvoimapalveluja, kuntouttavaa työtoimintaa, muita sosiaalipalveluja sekä terveys-, kuntoutus- ja koulutuspalveluja. Jos näitä lakisääteisiä asioita ei ole kirjattu suunnitelmaan, niin vaatikaa niiden kirjaamista.

      Ensiksi on selvitettävä mahdollisuus tarjota työtä tai julkisia työvoimapalveluja. Kuntouttava työtoiminta on viimesijainen toimenpide ja se tarkoittaa sitä, että ensin on käytävä läpi kaikki muut mahdollisuudet. Tämä unohtuu valitettavan usein kuntien virkamiehiltä, joiden ainoa toimeksianto omilta esimiehiltään saattaa olla kunnan ns. sakkomaksujen säästäminen ja palkattoman työvoiman haaliminen kunnalle.

      On pidettävä mielessä, että kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelua ja tarkoitettu vain niille, jotka jotka eivät kykene palkkatyöhön tai muihin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin. Työkykyistä ei saa sijoittaa kuntouttavaan työtoimintaan. Jos teille tarjotaan kuntouttavaa työtoimintaa, niin kysykää kuka, milloin ja millä perusteella on määritellyt teidät palkkatyöhön tai muihin työvoimapoliittisiin toimenpiteisiin kykenemättömäksi. Jos tällaista määrittelyä ei löydy, niin vaatikaa päästä terveysviranomaisten tutkittavaksi. Jos teidän sanotaan olevan alkoholiongelmainen ja elämänhallintansa menettänyt, niin kysykää perusteluja väitteelle.

      Tässä vaiheessa teitä luultavasti uhataan karenssilla. Ei pidä säikähtää, sillä viranomaisten on noudatettava lakia ja olette vain vaatinut lakiin kirjattujen oikeuksienne noudattamista.

      Nyt aktivointisuunnitelman teko luultavasti loppuu toteamukseen, että olette työkykyinen ja teille tarjotaan muita työvoimapoliittisia palveluja. Niihin kannattaa suostua.

      Nämä ovat ohjeeni niille, joiden työkyvyssä ja -haluissa ei ole mitään vikaa eikä elämänhallinnassa puutteita. Jos koette olevanne sosiaalisen kuntoutuksen tarpeessa, niin vaatikaa saada sitä. Palkatta tehtävä työ rinta rinnan samasta työstä palkkaa saavan kanssa ei ole sosiaalista kuntoutusta, vaan orjuuttamista."

    • efwsd

      Kuntouttava työtoiminta on ainoa sosiaalipalvelu, johon ihminen määrätään osallistumaan pelkästään työttömyyden keston perusteella. Se on myös ainoa sosiaalipalvelu, johon osallistuminen on pakollista taloudellisen sanktion uhalla. Ja se on ihan varmasti ainoa sosiaalipalvelu, jota avoimesti käytetään kuntatalouden tasapainottamiseen.

      Kuntouttavasta työtoiminnasta annetun lain mukaan 500 päivää työttömänä olleelle on laadittava aktivointisuunnitelma. Tähän suunnitelmaan otetaan mukaan kuntouttava työtoiminta, jos työ- ja elinkeinotoimisto, kunta ja henkilö yhdessä arvioivat, että henkilö ei työ- ja toimintakykynsä asettamien rajoitusten vuoksi voi osallistua julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön.

      Kieltäytyjää rangaistaan työttömyysturvan menettämisellä määräajaksi ja hän joutuu toimeentulotuelle. Sitä alennetaan lisärangaistuksena 20 % ja toistuvasta kieltäytymisestä 40 %.

      Jos kunta ei järjestä kuntouttavaa työtoimintaa, niin se joutuu maksamaan puolet pitkäaikaistyöttömän työmarkkinatuesta jo silloin, kun 300 työttömyyspäivää on tullut täyteen. Kun kunta sijoittaa työttömän kuntouttavaan työtoimintaan, niin se vapautuu tästä virheellisesti sakkomaksuksi sanotusta maksusta ja saa lisäksi valtiolta työllistämiskorvausta 10,09 euroa/työtön/päivä.

      Kun lakia päivien osalta muutettiin, niin kuntouttavan työtoiminnan päiväraja jäi ilmeisen epähuomiossa muuttamatta. Se ei kuitenkaan haittaa, koska asiakkaalle voidaan järjestää kuntouttavaa työtoimintaa jo ennen 500:n päivän täyttymistä. Ehtona on, että asiakas itse sitä haluaa. Ja haluaahan asiakas, kun häntä sopivasti kiristetään ja uhkaillaan.

      .
      Kunnat myöntävät ihan avoimesti, että kuntouttavalla työtoiminnalla on tarkoitus tasapainottaa kuntataloutta. Kuntien sakkomaksuihin käyttämille rahoille keksitään mitä kummallisimpia vertailukohteita.

      Melkoista sosiaalipalvelua.

      Keitä sitten ovat ne ihmiset, jotka pääsevät tästä sosiaalipalvelusta osallisiksi?

      STM:n ohjekirjeen mukaan kuntouttava työtoiminta ei ole tarkoitettu niille työttömille, jotka kykenisivät osallistumaan julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön. Lain mukaan kuitenkin sosiaali- tai terveyspalveluja tarvitsevat on ohjattava saamaan niitä siihen saakka, kunnes he kykenevät osallistumaan kuntouttavaan työtoimintaan.

      Tästä sosiaalipalvelusta osalliseksi pääsevien pitäisi siis olla sellaisia, jotka ovat kykenemättömiä työhön tai työvoimapalvelun asiakkaaksi, mutta kykenevät kuitenkin tekemään työtä kuntouttavan työtoiminnan nimellä. Heidän pitää siis olla samanaikaisesti sekä työhön kykenemättömiä että siihen kykeneviä.

      Minä en tiedä millainen ihminen täyttää tämän määritelmän eikä sitä tiedä kukaan muukaan. Silti nämä ihmiset tekevät tänäänkin pilkkeitä, ulkoiluttavat vanhuksia, entisöivät huonekaluja, korjaavat pienkoneita, työskentelevät kierrätyskeskuksissa, ovat risusavotassa, pussittvat ruuveja tai sorvaavat mölkkypeljejä tehtaalla. Heitä myös vuokrataan yksityishenkilöille työvoimaksi kymmenen euron tuntikorvauksella, vaikka he itse saavat vain yhdeksän euroa päivässä. Vain mielikuvitus on rajana sille, mihin kaikkeen nämä työhön kykenemättömät kykenevät, kunhan työ vain naamioidaan sosiaalipalveluksi ja sitä kutsutaan kuntouttavaksi työtoiminnaksi.

      Tämä olkoon vastaukseni niille, jotka kysyvät syytä näihin minun teksteihini. Kerrotaan vielä lopuksi vielä se tärkein syy, jonka sanominen tuntuu nykyisin olevan synti tai ainakin osoitus 80-luvulle jämähtäneestä maailmankuvasta:

      Jos jokin työ on tekemisen arvoista, niin siitä pitää maksaa alan TES:n mukainen vähimmäispalkka. Jos ei makseta, niin se työ joutaa jäädä tekemättä siinäkin tapauksessa, että se naamioidaan sosiaalipalveluksi.

      Lähde:

      http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/tag/aktivointisuunnitelma/page/3/

    • tewd

      Menkää kanta.fi sivulle ja kirjautukaa sisään. Poistakaa kaikki suostumukset, mitä olette mahdollisesti antaneet. Rajoittakaa myös tietojenluovutukset ja reseptitiedot kaikissa paikoissa, joissa olette käyneet (siellä on valmis lista, raksi ruutuun vain). Jos ette tee tätä, typissä ja mopassa olevat henkilöt näkevät sinun tietosi. Ja sitten leimaavat sinut väkisinkin sairaaksi ja töihin kykenemättömäksi, mikä tarkoittaa, että sinut voidaan karenssin uhalla määrätä kuntouttavaan työtoimintaan = orjatöihin ilman palkkaa.

    • oiu0p

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14217129/lue-tama-terveystietojen-katselusta-omakanta-fi

      12 § (28.12.2012/937)
      Oikeus salassa pidettäviin tietoihin ja aktivointisuunnitelman tallentaminen

      Aktivointisuunnitelman laatimiseen 5 §:n 1 momentin mukaisesti osallistuvilla ja suunnitelmaa laadittaessa asiantuntijoina 8 §:n 4 momentin mukaisesti käytettävillä henkilöillä on oikeus salassapitosäännösten estämättä saada toisiltaan ja luovuttaa toisilleen aktivointisuunnitelman laatimiseksi henkilöä koskevat välttämättömät tiedot. Aktivointisuunnitelma talletetaan kunnan sosiaalihuollon henkilörekisteriin ja työ- ja elinkeinotoimiston asiakastietojärjestelmän henkilöasiakasrekisteriin.

      Palaan jälleen tähän aiemmin kirjoittamaani omakanta.fi asiaan.
      ...oikeus salassapitosäännösten estämättä...tämä on se säädetty epäkohta, vaikka olet kieltänyt terveystietojesi luovutuksen, lailla nyt niin naurettavaa kuin onkin, TYP:n sairaanhoitajan käytettävissä.

      Tänään olen laittanut eräälle kansanedustajalle viestin, että nyt rikotaan niin räikeästi ihmisen oikeusturvaa että siihen on saatava pikainen muutos!
      Kysyin myöskin onko oikeuskansleri vaiko mikä oikea osoite johon otan yhteyden,
      Tarkistin äsken viimeksi, 3 kertaa TYP:n sairaanhoitaja katsonut tietojani, SOS maininta ili yksi joka käynyt, ilmeisesti? sos.työntekijä.

      Nyt ruksasin varmuudeksi kaikki kohdat että terveystietojani EI saa luovuottaa, siellä alhaalla on kuitenkin ruksi jonka ruksasin, annaoin luvan että mahdollisessa hengenvaarassa saa katsoa tietoni.

      Ihmisiä ei informoida liiemmin, että omakanta.fi kirjaudut normaali pankkitunnuksilla sinne, näet kaikki käyntisi, epikriisisisi, diagnoosit, lähetteet, ja aina näkee päivämäärän ja kuka tietojasi on katsonut, kirjoittaneet myös selvityksen miksi ovat katsoneet tiedot.
      www.omakanta.fi

    • 9787tuyf

      9 §
      Yhteiseen käyttöön talletettavat työtöntä koskevat tiedot ja niiden käsittely

      Työ- ja elinkeinotoimisto ylläpitää monialaisen yhteispalvelun toteuttamiseksi rekisteriä, joka on julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain 13 luvun 1 §:ssä tarkoitetun työ- ja elinkeinotoimiston asiakastietojärjestelmän henkilöasiakasrekisterin osarekisteri (monialaisen yhteispalvelun asiakasrekisteri).

      Monialaisen yhteispalvelun asiakasrekisteriin talletetaan:

      1) työttömän yksilöinti- ja yhteystiedot;

      2) monialaisen yhteispalvelun asiakkuuteen ja asiointiin sekä asioinnin mahdollisesti edellyttämiin erityisjärjestelyihin liittyvät tiedot;

      3) työttömän ammatillista osaamista koskevat tiedot;

      4) sellaiset työttömän sosiaalista tilannetta koskevat tiedot, joilla on vaikutusta hänen työllistymiseensä;

      5) sellaiset työttömän terveydentilaa ja työ- ja toimintatyökykyä koskevat tiedot, joilla on vaikutusta työttömän työllistymiseen ja jotka ovat välttämättömiä palvelujen tarjoamiseksi työttömälle;

      6) työttömän palvelutarvetta koskevat tiedot; sekä

      7) monialainen työllistymissuunnitelma ja sen toteutumista, seurantaa ja tarkistamista koskevat tiedot.

      Työ- ja elinkeinotoimiston, kunnan tai Kansaneläkelaitoksen palveluksessa oleva voi tässä laissa tarkoitettujen tehtävien hoitamiseksi ja palvelun tarjoamiseksi työttömälle salassapitosäännösten estämättä saada ja käyttää monialaisen yhteispalvelun asiarekisteriin talletettuja tietoja sekä tehdä siihen merkintöjä. Tietoja tallettanut vastaa tekemiensä tietojen virheettömyydestä.
      10 §
      Työtöntä koskevien tietojen tallettaminen monialaiseen yhteispalveluun osallistuvan viranomaisen rekisteriin

      Työ- ja elinkeinotoimisto, kunta ja Kansaneläkelaitos tallettavat omiin rekistereihinsä tiedot asiakkaan monialaisen yhteispalvelun aikana saamista julkisista työvoimapalveluista ja sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluista sekä palveluihin liittyvistä etuuksista siten kuin mainittuja palveluja ja etuuksia koskevissa laeissa säädetään.

      Työ- ja elinkeinotoimiston, kunnan ja Kansaneläkelaitoksen rekistereihin saadaan tallettaa 9 §:n 2 momentissa tarkoitettuja tietoja siltä osin kuin ne ovat tarpeellisia viranomaisen järjestämisvastuulla olevan palvelun tarjoamiseksi työttömälle.
      11 §
      Salassa pidettävien tietojen saaminen palvelun järjestämistä varten

      Salassa pidettävät työtöntä koskevat tiedot, jotka ovat tarpeellisia monialaisen yhteispalvelun tarjoamiseksi, hankitaan ensisijassa työttömän suostumuksella, jollei jäljempänä 2 momentissa tai muussa laissa toisin säädetä.

      Työttömän suostumuksesta riippumatta työ- ja elinkeinotoimistolla, kunnalla ja Kansaneläkelaitoksella on oikeus salassapitosäännösten ja muiden tiedon saantia koskevien rajoitusten estämättä oikeus saada toisiltaan ja luovuttaa toisilleen sekä tässä laissa tarkoitettujen tehtävien hoitamiseksi käyttää edellä 9 §:n 2 momentissa tarkoitettuja työtöntä koskevia tietoja, jotka ovat välttämättömiä työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun järjestämiseksi työttömälle. Tiedot voidaan luovuttaa teknisen käyttöyhteyden avulla.
      12 §
      Voimaantulo

      Tämä laki tulee voimaan päivänä kuuta 20 . Lain 2 §:n 3 momenttia ja 7 §:n 2 momenttia sovelletaan kuitenkin vasta 1 päivästä tammikuuta 2016.

    • HenkeniOnUhattunaTYP

      Itsekin olen kieltänyt kaikkien mahdollisten tietojen luovuttamisen mitä minusta on kanta.fi palvelussa, ihan periaatteen vuoksi. Saa luovuttaa vain mikäli henkeni on vaarassa.

      Toki varmaan voidaan tulkita, että henkeni on vaarassa silloin, mikäli syrjäytyminen on lähellä ja minut pitää äkkiä saada aktivoitua TYPin kautta kuntouttavaan työtoimintaan vääntämään nistien kanssa linnunpönttöjä ilman palkkaa tai työsopimusta, että päiväni saavat täytettä (joudun vaihtamaan oikeasti hyvät terveet harrastukset näihin "sairaisiin" pajahommiin), aktivoidun, ja näin uhassa oleva henkeni pelastuu.

      Tällä verukkeella sitten TYP "anteliasnainen" sairaanhoitaja saa tarkstaa uhassa olevan henkeni perusteella salatut tietoni joihin olen antanut tietojenluovutuskiellon.

      • liiatLuulotKarsitaan

        selvää asenne ongelmaa. Mutta kyl mopa typ kuntoutus parantaa ylimieliset tunteet ja vääristyneen omakuvan,
        Kuntoutukseen hopi hopi, kiltisti vaan.


    • ovelatketut

      Varokaa! Monelle on tuttu käytäntö, että TE- toimisto lähettää netin kautta hyväksyttäväksi tavallisen työllistymissuunnitelman. Tämä on siis ihan normaali käytäntö. Mutta nyt tavallisen työllistymissuunnitelman varjolla yritetään HUIJATA työtön hyväksymään monialaisen yhteispalvelun palvelusuunnitelma!!!Minulle tapahtui seuraavaa...Olin kieltäytynyt Typ Mopan ensimmäisestä tapaamisesta. Sanomattakin oli selvää, että en aio olla koko palvelun kanssa missään tekemisissä ja en ikinä tule allekirjoittamaan monialaisen yhteispalvelun palvelusuunnitelmaa! Tämän tein kirjallisesti selväksi myös työkkärille, kun vaativat selvitystä miksi en mennyt tapaamiseen. Anoin että saisin jatkaa tavallisen työkkärin asiakkaana.Pian nettiin ilmestyi tavallisen TE-toimiston tutun ja mukavan virkailijan viesti, että lähetin sinulle hyväksyttäväksi uuden työllistymissuunnitelman. Annettiin ymmärtää, että saan jatkaa siis tavallisen työkärin asiakkaana. Tarkemmin työllistymissuunnitelmaa lukiessani huomasin,että se olikin monialaisen yhteispalvelun sopimus, jonka tavallisen työkkörin täti oli lähettänyt, ja yritti huijata minua hyväksymään sen!

      • PelotPoisJaKuntoutukseen

        Suuret luulot itsestä, ja maanis depressiivinen mielenlaatu ehkäisevät kuntoutumista. Joten Nyt mopa typ Kuntouttavaan kipi kipi, niin mieli tervehtyy.


      • TEkusetusta

        Miten kävi? Itsekin olen kieltäytynyt kirjoittamassa nyt sekä jatkossa monialaista palvelusuunnitelmaa koska se sitoo TYP MoPA:an sekä sitä kautta kuntouttavaan työtoimintaan, tehtiin pari kk sitten päätös että ei ole monialaiset yhteispalvelun tarvetta, ja annettiin ymmärtää että saan jatkaa PL2 eli tavallisen työkkärin palvelulinjalla. Nyt kuitenkin työllistymissuunnitelma on lopuillaan, ja ennakoin samantapaisia kusetustoimia.


      • KuntoutusAvoLeirilleMars

        Työttömien hoitoon ohjaus tehostuu. Kuntouttava työ parantaa sinutkin. Turhaan pyristelet vastaan. Nyt reippaasti kuntoutumaan !!


    • Kaspanrmara

      No mulle ilmoitettiin että en voi kieltäytyä typ kutsusta joka postista tupsahti ja rangaistuksena kuulema on työttömyysetuuden menettäminen ja myös työnhaku katkaistaan, eli poistetaan työkkärin kirjoilta. Eli ei näköjään selviä karessilla enää vaan myös työnhaku asiakkuus lopetetaan.

      Ilmoitin työkkäriin että en tule koskaan suostumaan typ asiakkaaksi missään tilanteessa, enkä aio mennä tapaamiseen

      • onnittelijamies348383

        No sitten vaan kelalta toimeentulotukea. Leikkaavat sitä toki. Oikeus siihen kuitenkin on toimeentulotukilain "2 a § (30.12.2002/1294) Velvollisuus ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi" mukaisin sanktion, mikäli kieltäydyt ilmoittautumasta TE-keskuksen kirjoille työttömäksi työnhakijaksi tämän seurauksena.

        Myöskään itsenäisen suoriutumisen edistämiseksi laadittavan suunnitelman tekoon kunnan sossun kanssa ei ole pakko osallistua saadakseen toimeentulotukea (joka pitää laatia, mikäli mahdollista, yhdessä virkailijan sekä asiakkaan kanssa, kun toimeentulotukea leikataan), mutta sekin voidaan tulkita mahdollisesti sanktioperusteena, jolloin sulla on -40% leikkaus toimeentulotuen perusosasta pian.

        Onnittelut kuitenkin rohkeudellesi kieltäytyä TYP:istä. Toivottavasti selviät eteenpäin!


    • Hlvetillistämenoa

      Tänä vuonna 2017, on saanut olla rauhassa. Johtuneeko korkeasta iästä, olen 57v.
      Olen myös kuullut muilta 55-65v vuotiailta, etteivät ole 2017 kyykyttäneet niin aktiivisesti ja raakasti kuin aiemmin tekivät. -esim. sitä pakko Kuntouttavaa filatov -ihalainen sdp-vihreää pakko yhteiskuntapalvelua ei enää pakolla syötetä vanhoille ?
      Kuitenkin me 50-70v ollaan aika suossa. Töitä palkalla ei saa, ja eläkkeelle ei enää pääse kuin n. 65v iässä.
      Ollaan siis kymmeniä vuosia syvässä köyhyydessä, ja sen jälkeen vielä köyhyydessä huonoilla eläkkeillä ! Siis Helvetillinen tilanne jo maan päällä !
      Riiston ja keinottelun aikaa eletään, Kokoomus kepuli sdp vihreä helvetti toteutuu siis jo täällä.

      • TemHallintoa

        Olen 58v. ja minunkin te suunnitelman uusintaa vain siirrellään eteenpäin,
        Nyt ei ole kohdalle onneksi tullut niitä kovia kepuli lintilä toimenpiteitä, 2017 kepu-kokoomus kyykytys toimenpiteitä.
        Aiemmin jouduin jo karenssiin, se oli sitä aitoa kepu-sdp-vihreä-kokoomus kyykytystä.
        Sen karenssiin sain katkaistua vain pakko yhteiskuntapalvelulla joutavassa 3. sektorin kuntouttavassa oleskelussa. Se oli käytännön kokemus tämän yhteiskunnan syvästä rappiosta.


    • Kokemus76

      Ei todellakaan kannata. Joudut vain työharjoittelusta toiseen jatkuvasti ja tarkoituksena ei todellakaan ole edes työllistyä vaan ainoastaan siivota työttömyys tilastoja. Itse olin muinoin typ kautta kunnalla puistopuolella ja ketjutus harjoitteluista ei näyttänyt loppua tulevan vaan karenssilla uhkailivat. No vihdoin pääsin kuitenkin orjatyöstä eroon kun parista ruohonleikkurista repäisin käynnistysnarun katki ja kolaroin firman auton lunastuskuntoon. Itseltä meni kolarissa muutama kulkiluu poikki ja airbag rikkoi silmälasit. Onneksi korvasi työkkäri vakuutuksen kautta uudet silmälasit ja sairaalakäynnit mutta vaikka ei olisikaan korvannut oli sen arvoista kun pääsi tuosta orjatyöstä eroon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe