veronkierto firmat ja jättää palkat m rovaniemellä

noro

Tietoa rovaniemellä olevista työnantajista jotka kiertää veroja ja jättää palkat maksamatta. Ihan mielenkiinosta kysyn kun oon sekatyö mies ja vasta muuttanut rovaniemelle oulusta. Teen paljon hommia pikku firmoille.

42

714

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sorsakuski

      No justha tos oli yksi. Se napapiirillä oleva ravintola. Pitää jotain ahmeddia töissä jolla ei oo ees papereita. Mitään työsopimuksia ei suostu tämä timo kirjoittamaan. Sitte kannattee kiertää nämä pienet maanrakennus firmat ynms. Soranajo porukka on täys kartelli.

    • Järkiintynyt

      Eihän me tavalliset ihmiset aina tiedetä kuka yrittäjistä maksaa palkat palkollisilleen. Tai kiertää veronmaksun.

      Eniten epäilystä herättää yrittäjä joka lupaa tehdä rempan ns. könttäsummalla. Itse haluan eritellyn laskun jossa näkyy kaikki tarvikkeet joita on remontissa käytetty, työpalkka, alvit ym ja kaikki selkeästi.

      Tai sitten ostan itse tarvikkeet ja maksan vain työn. Ei jää epäselvää.

      Joskus pelottaa, että nuo pikkufirmat sahaa linssiin kun ei ole esittää selkeää laskelmaa. Onko kaikki käytetty juuri minun työkohteessani vai onko laskuun lisätty muualle menevää tai jopa urakoitsijan omaan käyttöön lautaa, levyä, maaleja jne mitä kussakin tilaamassani työssä on tarvittu.

      Toinen juttu joka on käynyt ilmi, on se että hamutaan enemmän töitä ja urakoita kuin on resursseja tehdä. Sitten juostaan ja juoksetetaan työmiehiä monessa työpisteessä ja urakka venyy. Minusta on hyvä jos tilaamani työ tehdään reippaasti valmiiksi eikä tarvi odotella suvaitseeko työporukka tänään tulla, tekeekö päivän silloin tällöin ja lyhyttä päivää. Joissain remonteissa kuten kylppärirempassa pitää olla niitä kuivatusaikoja, sen ymmärtää. Mutta jos katot revitään auki ja häippästään päiviksi toisille työmaille on hyvin vaikeaa käsittää tai sietää.

      Olen teettänyt täyden rempan keittiöön, kylpyhuoneeseen, wc:n, parvekelasituksen sekä maalauttanut ja tapiseerauttanut seiniä. Joitakin firmoja voisin jopa suositella, kokemukset hyviä.

      • mikset-perusta-omaa

        firmaa kun olet noin saatanan pätevä... vai oletko pätevä vain arvostelemaan muiden töitä.... mitähän hommaa neiti tekee itse.. vai oletko pelkkä paskaloinen jota elätetään muiden maksamilla rahoilla, etkä oikeasti tee yhtään mitään....


      • Järkiintynyt

        Älä nyt ihmeessä vedä hernettä nenuun jos minä oikeasti olen kantapään kautta nähnyt ja kokenut eri remppafirmojen töitä.

        Ensinnäkään en ole neiti ja olen ihan omalla työllä hankkinut asunnon jota stailaan, korjautan ja "päivitän" itselleni sellaiseksi mieleiseksi kodiksi jossa on hyvä olla. Kumma kun oma äly ei riitä, aletaan heti nimitellä paskaloiseksi vaikka juurikin itsesi paljastat siksi.

        Jos minä maksan selvää rahaa vaikkapa 15 000 € keittiöstä, on minulla piru vie oikeus vaatia, että työ tehdään kunnolla ja sovitussa aikataulussa. On silkkaa pikkufirmojen pikkupomojen ahneutta, että otetaan urakoita enemmän kuin ehditään oikeasti kunnolla toteuttaa.

        Itse en tee remontteja koska olen aina tiennyt, että on olemassa firmoja jotka työllistävät sillä, että osaava porukka tekee työn ns. avaimet käteen periaatteella.
        Minä saan palkkaa omasta duunista ja sillä rahalla työllistän jonkun, saan tosin kotitalousvähennystä joka on oikeammin eräänlainen veronpalautus.

        Ihme ja kumma jos minulla ei ole oikeutta sanoa mielipidettä asiasta josta oikeasti tiedän. Voisin vaikka varottaa joistain firmoista ja suositella sellaista yrittäjää jonka palvelukset olen kokenut hyväksi. Yhä minun on vaikea ymmärtää, että työ aloitetaan ja tullaan jatkamaan urakkaa miten ja milloin sattuu. Ei ole firman työtekijän syy vaan sen yrittäjän joka palkollisiaan juoksettaa työpisteestä toiseen.

        Olet oikeassa nimim."mikset perusta omaa", että olen pätevä ja voin ihan oikeasti kokemuksieni kautta jopa neuvoa jotain remppaa suunnittelevaa asunnon omistajaa. Asunnon omistaminen on yksi isoimpia satsauksia itsekunkin elämässä ja siinä on omaisuus kiinni ja jos sitä haluaa korjata silkalla rahalla, haluaa täyden vastineen rahalleen. Käsitä nyt edes se!


      • vossii
        mikset-perusta-omaa kirjoitti:

        firmaa kun olet noin saatanan pätevä... vai oletko pätevä vain arvostelemaan muiden töitä.... mitähän hommaa neiti tekee itse.. vai oletko pelkkä paskaloinen jota elätetään muiden maksamilla rahoilla, etkä oikeasti tee yhtään mitään....

        Osuko arkaan paikkaan


      • Lumenpukkaaja
        vossii kirjoitti:

        Osuko arkaan paikkaan

        Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Vanha sanalasku ja taisi kalikka kalahtaa tuon nimim. mikset-perusta- omaa nilkkaan .

        Paha kello kauas kiirii, hyvä vielä kauemmas. Hyvämaineisille riittää aina töitä, huonon maineen saa jos ei toiminta ole kaikilta osiltaan läpinäkyvää.


    • Käräyttäkää

      Verotarkastajat voisivat kierrellä kesäaikaan mökinrakennustyömailla maalaiskylissä ahkerasti. Sieltä löytyisi kirvesmiestä, muuraria ja maalaria täydessä työn touhussa koko kesän ajan. Samaan aikaan nuo tyypit nostavat muhkeita liiton maksamia työttömyyspäivärahoja.
      Osa heistä jopa ylpeilee ansioillaan kun pimeänä tehdään töitä ja liitosta saa samaan aikaan hyvät päivärahat.

      Työn teettäjän kanssa sovitaan aina että hän tuli vain "talkoisiin" yhdeksi päiväksi jos käry meinaa käydä. Tuo selitys vain ei enää mene läpi, ja tiedän tarkan syyn siihen.

      Käräyttäkää kaikki pimeän työn tekijät jotka loisivat liiton rahoilla samaan aikaan.

      • Persjalka

        Mitä näitä kyttäämään ja käräyttämään ...maan tapa, sanovat poliitikotkin. Kaikkihan niitä remppoja teettää tutuilla ja tuttavan tutuilla. Itteki oot teettänyt, ole rehellinen ja tunnusta pois.

        Siinähän säästää silkkaa hynää, kun tehdään ensin sulle mökki ja sitten minulle, raha on tiukassa duunarilla ja mökki pitää olla. Onneksi on vielä tuttu sähkömieskin, saan sen töihin isolla halkokuormalla. Ei ole häviäjiä, kaikki voittaa loppupeleissä. Niin, että lopeta se skitsoaminen.


    • Käräytän_kaikki_sutkit

      Tuliko sinulla edes mieleen että veroaste nousee koko ajan juuri noiden "pimeän työn" tekijöiden vuoksi meillä rehellisillä veronmaksajilla? Kaiken huippuna on vielä se että useimmiten juuri tuo sama porukka huijaa työttömyyskorvaustakin itselleen vaikka kulkee töissä. Siinähän tapahtuu ns. tuplahuijaus.

      Jos pidät tuota sallittuna "maan tapana" niin aika löyhä on moraalisi.

      • Persjalka

        Ei minun moraali ole sen löyhempi kuin muillakaan. Meitähän on jo vuosia opetettu ylemmältä taholta, että MAAN TAPA. Sehän ei ole rangaistavaa eikä joudu käpälälautaan kun vain livauttaa suustaan tuon mantran: maan tapa.
        Näin ne tekee johtavassa asemassa olevat politiikanmiehet. Oppi on mennyt kansalaisilla perille.


    • kovalaki

      Aloita se maan tavan pois kitkeminen itsestäsi. Itse maksan aina veroni ja olen aina maksanut. Kiistämätön tosiasia on että jos kaikki (mukaanlukien isokenkäiset) toimisivat rehellisesti niin Suomi olisi paljon paremmassa asemassa.

      Kohta olemme konkurssissa ja EU ottaa holhoukseen Suomen.

      • Persjalka

        Kyllähän se totuus on, että ne meikäläisten tavallisten palkallaan elävien veronkierrot on kuin hyttysen pissa meressä. Tottavie ne on aivan toisenlaisia rahasummia liikuttelevat joiden veroilla ja rehellisellä toiminnalla maa pelastetaan. Vaikka en usko pelastumiseen, Suomi on jo niin syvällä suossa.

        Ihmettelen aina niitä miljoonaomaisuuksia omistavien toimintaa, mitä enemmän sinulla on, sitä enemmän pitää vielä saada ja vaikka kepulikonsteilla.

        Vielä sitten se hyvävelijärjestelmä, joka takaa ihmisille niin isoja vuosipalkkoja, että ei mitää rajaa. Ei ihminen tarvi monen sadantuhannen vuosiansiota. Määränsä se on mitä kukaan oikeasti tarvitsee. Ei kukaan ole niin arvokas ja tuottava, että ökypalkoille olisi järkevää perustetta.

        Suomi on jo konkurssissa ja yritetään nostaa pienipalkkaisia kurittamalla kun valtionyhtiöt on hukattu maailmalle. Talvivaaraan lapetaan rahaa kuormakaupalla.
        Joku viisas onkin sanonut, että kumpa kansa tietäisi kuinka vähällä tietämyksellä tätä maata johdetaan!


    • Vain_puhelinsoitto

      Ja tuet "jäädytetään" ja tutkinta alkaa. Käräyttäkää kaikki pimeän työn tekijät ja tukihuijarit. Minä ainakin aion tehdä jatkossa niin.

      • Insernööri

        Pitää olla varma, kun alkaa käräytellä. Viimetalvena joku KATEELLINEN ilmiantoi yhden yrittäjän maksamattomista veroista ja kävikin niin hassusti, että kun verotarkastus tehtiin perinpohjin, tämä yrittäjä saikin takaisin liikaa maksettuja veroja ja paljon. Hän jopa olisi ilmiantajalleen maksanut palkkion, mutta eihän paskahousu koskaan ilennyt ilmottautua.

        Mielenkiinnolla odotellaan kuinka monta käräytät. Faktaa pitää olla ja mistäpä niitä hankit?


      • Persjalka

        Kateus ei tosiaakaan riitä käräyttämisen perusteeksi.


      • loiset-käräytetään

        Verotarkastukset firmoihin ovat täysin eri asia mistä nyt keskustellaan.

        Käräytän kaikki pimeän työn tekijät ilomielin. Ettekö tosiaan tajua miten helppoa se on? Vain ilmoitus ja tuet jäädytettän heti ja tutkinta käynnistyy. Liiton miehet pistäytyvät mielellään tarkistusreissuilla...


      • Persjalka

        Kateus ei tosiaankaan riitä käryyn.


      • onkoomaatuntoa

        Kirjoitat koko ajan kateudesta. Väitteesi on tyypillinen sellaiselle henkilölle joka itse harrastaa veronkiertoa ja vilppiä muutenkin elämässään. Moraalissasi on tarkistamisen varaa jos pidät oikeana toimintana nostaa työttömyyskorvausta, sosiaalitukia ja asumistukea samaan aikaan kun teet pimeää työtä. Sinunlaistesi vuoksi rehelliset veronmaksajat ja oikeasti töissä käyvät henkilöt kärsivät veronkorotuksista. Huijarit jäävät kyllä aina kiinni, tavalla tai toisella.


    • Lumenpukkaaja

      Yrittäminen on kova ja kilpailtu laji. Yrittäjällä pitää olla paljon työkaluja sekä kalustoa ainakin remonttifirmoissa. Jos palkkaat työntekijöitä, on arpapeliä millaisen saat. Osaava porukka maksaa itsensä takaisin. Jos työnjälki on sutta ja sekundaa, se ajaa pian konkurssiin.

      Nuoret pojat painaa innolla juoksujalkaa töitä ja aina on pelko onko osaamista. Remontit on yleensä kalliita, puhutaan kymppitonneista ja yksityinen työntilaaja haluaa saada sellaista työnjälkeä, että kestää vuosikymmeniä. Ongelmana onkin ne itse yrittäjät, niille kun tulee liian usein vauhtisokeus ja otetaan urakoita liikaa. Sitten palkataan osaamatonta väkeä ja liikutellaan työmiehiä työpisteestä toiseen. Ei anneta työrauhaa suorittaa yksi työ huolella loppuun vaan teetetään useita urakoita päällekkäin. Ei niin yleensä tule hyvää jälkeä.

      Luottamus pitää tosiaankin ansaita. Monesti naapurit kyselevät ainakin omakotialueella naapureiltaan kokemuksia. Jos esim. uusitaan vesikatto, hyvin työn tehnyttä firmaa rohkenee suositella, mutta jos jää pienintäkään epäilystä tai jotain "hampaankoloon", kehotan kyllä välttämään ja kiertämään kaukaa.

    • karseaa-jälkeä

      Olet oikeassa.

      Ongelma on siinä että moni pikku urakoitsija ottaa niitä töitä liikaa ja sitten hosutaan ja hiukan "oiotaan" työnteossa. Jälki on mitä on.

      • Insernööri

        Jos ajattelee remonttiurakoita yrittäjän kannalta, ei kukaan halua tappiokseen tehdä.

        Mutta sitten kun ajattelee työn tilaajan kannalta, iso kallis remontti voi olla ainutkertainen. Maksaa paljon, työn suorittaminen haittaa normaalia elämää ja olettaa, että työ on tehty niin hyvin, että kestää isältä pojalle. Jos remontin jäljessä on moitittavaa, yrittäjä on vienyt jo porukkansa muihin töihin ja reklamoinnista huolimatta virheitä ei korjata. Alkaa turkasenmoinen kädenvääntö ja yrittäjäparka koittaa vääntää mustan valkoiseksi. Näitä on liikaa tässäkin kaupungissa.

        Kuten jo edellä mainittiin: Luottamus on ansaittava.


    • ammattimiehiä-heh-heh

      Vielä 70-80-luvulla puhuttiin ammattiylpeydestä ja hyvästä työnjäljestä kunnia-asiana raksoilla. Se aika on muisto vain, nyt on pitkään tehty sutta ja sekundaa ja tarkoituksena on vain saada iso tili ja äkkiä ja häpipyä paikalta mahdollismman nopeasti.

      • Järkiintynyt

        Jos olen maksanut rempasta 10 000 € riihikuivaa ja jäljelle jää menetetyt rahat ja ketutus, ei voi olla rempan tasoon, suorittamiseen eikä työhön tyytyväinen.
        Missä on tänäpäivänä ammattimiehen ylpeys hyvin tehdystä työstä???? Vastuu työnjohdolla, jota ei pahemmin työmaalla näkynyt.

        Neuvoni onkin, että ota ennen remonttia selville faktoja, seuraa remontin edistymistä, kysy paljon, kyseenalaista ratkaisuja, palkkaa valvoja ja ole aktiivinen kun lopputarkastus tehdään. Ota tarkastuksen loppuraportista kopio itsellesi ja VAADI tehtävät korjaukset heti suoritettavaksi ja tehdyistä korjauksistakin mustaa valkoisella.

        Rakennuttaminen sekä remontointi tässä maassa tuottaa eniten reklamointia ja aivan liian usein joudutaan pulmia ratkomaan jopa oikeusteitse.


    • 3_keittiötä_1_hinnalla

      Kaikkihan nuo kusettaa, pitää vaan osata itse vetää takuuseen kunnon korjaukset. Jos ei onnistu niin käräjien kautta.

      • Ilmainen_remppa

        Hah,Paras on kun teetät esim. kuolinpesän piikiin ja jätät maksamatta. Vitun hanut osaa ottaa tuota huomioon.


    • Saatanaremontti666

      Olet kyllä just niin vitun kusipäinen asiakas kuin vain voi olla. Haista mätää paskaa kusihuora ja tukehdu isäsi penikseen! Tuossa toimintatavassa kärjistyy se miksi remontit maksaa jos niitä haluaa työkseen tehdä. Takuu, takuu vitun takuu. Kaikki saatanan rasaukset pitää teettää moneen kertaan kun pikkuhuoravaimo ei ole tyytyväinen, vitunvitunvittu!!!!

      • Järkiintynyt

        Jopa siellä ollaan hiilenä.
        Tekisit työsi niin kunnolla, että ei jää reklamointitarvetta. Niin yksinkertaista ja iisiä se on. Kenenkään ei tarvitse hyväksyä sutta ja sekundaa. Piste.!


      • Kusetettu-Perttu

        Tämä sinun tapaus on niin vitun selkeä kuin vain voi olla. Ole Kura-huora hiljaa ja tee työsi loppuun saatanan apina. Vittu minä vihaan sitä faktaa että hengitämme samaa ilmaa sinä saasta!


      • Saatana666remppa

        Voi, voi. Oliko pakko tahtoa sellaista mitä perse ei kestä. Laske rahasi ennenkuin alat säheltään. Tulee kaikille osapuolille helpommaksi. Voit vihata mutta perintä pitää!


    • imeisääsimyös

      Helpottiko? Jatka äitisi nussimista pikkupoika ja jätä miesten jutut väliin.

    • Ihan-oikea-homma

      Jos palkkaatte varsinkin pienen urakointifirman tekemään remonttia niin kyselkää ihmeessä heidän entisistä kohteista tietoa miten hommat ovat sujuneet.

      Työlle pitää vaatia aina takuu ja teetättää lopputarkastus ammatti-ihmisen valvonnassa. Jos urakoitsija tekee hyvää jälkeä ja toimii rehellisesti niin miksi hän vastustaisi sitä? Sitä voi miettiä tuo aivopierun päästänyt pikkupoikakin tuolla ylempänä (Saatananremontti666.)

    • Pitkä-Plakkari

      No no, älkää sekoilko. Parastahan on kun saa hyvin maksuaikaa laskuun kun jaksaa tarpeeksi reklamoida, oli aihetta tai ei.

    • Saatana-Remontti-666

      Voi vitun apina, just tuollasten vitun käpyperseiden takia hommat ei kulje. Et voi maksaa omia laskuja kun joku vitun apina holdaa sun rahoja." Siirrä sentti sitä karmia kun en tiiä onko se suorassa", no vittu siirrä ite sonnankyntäjäeunukki. Sanon että asiakkaista 95% on asiallista porukka mutta tuo 5% tekee kaikille hommat hankalaksi(kalliiksi) Tukehdu siis paskaan Pitkä-Plakkari ja jätä perintönä AIDS suvulles, HOMO!

    • Tasapaino-88

      No nyt ollaan jo sillä tiellä etten tiedä onko paluuta. oikeusjuttu vireille ja konna korvauksia maksamaan. Tuo on hävytöntä, et varmaan osaa edes hävetä sinä ala-rotuinen apina?

    • Pitkä-Plakkari

      Muista SR666 että tiedän missä asut:) Hommat voi muuttua hankallammaksi jos et nöyrry tässä:)

      • Saatanaremppa666

        No nyt. Tästä kuullaan vielä. Voi olla että emme pääse siis sopimukseen mistä puhuimme... Tuo menee jo sen verran yli hilseen että en ole kanssasi missään muussa kuin asianajajayhteydessä. Toivottavasti unohdat hengittää ensi yönä persläpi.


    • tiesitkö-aisuri

      Persläpi on aika pimeä paikka. Ja sieltä näkyy välillä sinun pää...

    • SR666

      Nyt teit viimeisen virheesi Pitkä-Plakkari, ei kannata kylillä huudella että olet onnistumassa kusetuksessasi. Tämä ei todellakaan jää tähän.

    • Pitkä-Plakkari

      SR666 älä ala isottelemaan. Tiedät ett' täältä pesee jos sille tielle lähdet. Maksa tai tee ne työt mistä sovittiin tai sitten elämä voi yllättäen päättyä...

    • SR666

      No nyt taas teit sen mitä ei olisi pitäny, hah mikä urpo. Tästä saisi hyvän oikeusjutun mutta mie soitin sinunkin tuntemillesi NSBM-pojille asiasta ja voit olla varma että perästä kuuluu.

      • Järkiintynyt

        On tosi sairasta täällä yöllä "pullistella". Taidat olla aika pipi nimim. SR666.

        Onneksi oon kaikki remppani maksanut heti - korjaustarvetta tosin on ollut joskus. Niistä on selvitty hyvin.

        Olen edelleenkin sitä mieltä, että hyvin työnsä tehnyt on rahansa ansainnut. Ilomielin maksaa, kun on tyytyväinen. Miksi et tehnyt kunnolla. että pitää riitauttaa?


    • kyliltä-kuuluu

      Katsos kun se ei osaa tehdä töitään kunnolla, siinähän se syy on. Paljon on puhetta kuulunut että tekee sutta ja sekundaa kun ei muuhun pysty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe