Jotain ihan muuta kuin pennejä possupankkiin

ruusutarhaa

26

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säästöpossu

      Tuollaisia summia ei pienellä eläkkeellä säästetä. Tiedän sen itse. Minä olen pennin pyörittäjä joka rakastaa jokaista senttiä niin paljon että ei heitä vanhentuneita ruokia pois vaan syö ne. Jos ruokaa pitää olla niin harva eläkeläinen saa säästettyä 20 000-30 000 tuhatta. Pienellä eläkkeellä vain haaveillaan. Lisäksi verottaja ei koske kenenkään säästöihin ellei mene hakemaan asumistukea tai sosiaaliturvaa. Niissä katsotaan kaikki tilillä oleva tuloksi. Siis myös säästöt ja ne vähentävät asumistukea jos rahaa on huomattavia summia ja samoin jos säästössä on enemmän kuin 600,00, niin sosiaalihuolto katsoo ihmisen pärjäävän omilla tuloilla. Köyhillä nääs ei ole säästöjä. Niitä on vain rikkailla. Haaveilin minäkin kympin säästämisestä jouluksi joka kk, mutta ei voinut mitään kun sekin menee ruokaan ja muihin menoihin. Näin sossikka ja verottaja. Älä siis halvenna säästöpossua. Se voi olla ainut mikä ei ole verottajan ja sossikan tiedossa ja sitä ei veroteta.

      • ruusutarhaa

        Ei varmaankaan säästetä tuollaisia summia pienistä eläkkeistä, siinä olet ihan oikeassa. "Eläkesäästäminen" tarkoittaa kuitenkin terminä eläkeikään varautumista, siis säästämistä ennen eläkeikää. Sen tarkoituksena on helpottaa elämää jos oma eläke uhkaa jäädä pienepuoleiseksi.

        Kaikki kunnia pennin venyttäjille, eiköhän näin hiljaiselle palstalle mahdu mukaan monenlaisia näkemyksiä. En suinkaan halvenna säästöpossuasi. Aika näyttää jääkö minulle sijoitussäästöistäni jäljelle mitään tässä talouspoliittisessa turbulenssissa.


    • onneayrityksellesi

      Kiitos ymmärtämisestä ja kyllä on mukavaa kuulla toisenkinlainen mielipide, siinä olet oikeassa. Minä en saanut nuorena töitä koulutuksesta huolimatta ja olin aina silloin tällöin sijaisena. Kun eläkkeelle jäin niin eläke on pieni mutta yksinäinen elää kun vähentää ruoasta, vaatteista ja muusta sellaisesta ja opettelee käymään kierrätystavarataloissa, kirpparilla ja alennuksia, eikä osta rättejä, vaan kerralla pitkään kestävää, kunnollista, johon voi muutaman vuoden säästää kin. Sijoituksia oli minullakin mutta kaikki piti laittaa, että ruoka riitti elämiseen. Siksi suosin kotona säästöjen pitämistä koska silloin sossu eikä verottaja yllätä ja toisekseen, saa sitä verottajalta huolimatta säästää pari tonnia, mutta jos menet Sossikka an, niin et saa mitään, jos on säästöjä. Kaikki katsotaan. Koneelta näkyy. Säästä ihmeessä eläkeikää varten vaikka sijoitusrahaston tai mihin katsot aiheelliseksi sillä kyllä niitä varoja aina tarvitaan joskus. Onnea yrityksellesi.

      • Ruokaa

        Nykyään ei sossusta saa mitään vaikka on todella pienet tulot eläkkeellä.Ei ainakaan Helsingissä.Eikä ole mistä säästää ! Olis kiva syödä joskus tarpeeksi.


    • Itse666

      Suomi on surkea maa. Täällä tavallinen ihminen ei voi saavuttaa mitään.

    • kaljapullo

      Kyllä voi. Minä eläkeläisenä en saa suuria tuloja mutta pienentämällä menoja voi kontrolloida rahan käyttöänsä. Siitä sitten laskemaan ruoka, sähkö, vuokra, puhelin yms. Menot pois ensin ja mitä jää; sillä ostetaan ruokaa ja mitä jää lopuksi; silöä ostetaan vaatteita ja kaikkea ylimääräistä tai haetaan vähän käytettyjä kirpputorilta. Ja tästä mitä jää, voi laittaa seyeliä tai pennosia säästöön ja silloin ne rahat ovat rakkaita ja ne pitää mielellään purkissa. Tämä sinnittely johtaa siihen, että kokee elämän elämisen arvoiseksi ja kun jää jotain niin se tuntuu jumalan lahjalta ja siitä lähettää kiitoksen joskus yläkertaan. Kun saat tuhatsata euroa kuussa ja vuokra on yli neljä sataa, puhelimestä ja laitteista pyydetään tällä kuulla yli kolme sataa; ruokaan pitää jäädä sata euroa, jolla sinnitellään kuun loppuun. Loppu menee sähköön, vaatteisiin, koiran ruokasäkin ostoon allergiselle koiralle, lääkärimenoihin jne.
      Näitä minä lasken joka kuukausi ja koska sossinan mukaan minä saan monta sataa liikaa rahaa, niin omilla on toimeen tultava ja siitä säästettävä.
      Minä säästän tilille kun voin ja kotona pulloon ja lippaaseen ja joskus possuun, mitä on säästää. Huomasitko kirjoituksen, jossa kerrottiin että possun takia naapuri jäi yöksi ynnä muuta.

      Sitä minäkin odotan. Nyt minulla on pieni pesä.una ja lisää säästän jatkuvasti. Elämä ongelmissakin tuntuu elämisen arvoiselta kun ottaa sinnittelyn ja omatoimisuuden luojan lahjana. Niinhän ne muutkin. Niin minäkin säästän ja olen säästöihini onnellinen. Pieni säästö kerrallaan. Kyllä siitä kertyy pesämuna ja hätävararahasto. Usko pois ja ota vaikka possu tai jos löydät vanhanaikaisen kaljapullon jossa on iso suuaukko. Nopeasti se kertyy. Joka kaupassa käyntikerta minä laitan nykyään jotain possuun tahi pulloon ja olen onnellinen. Suosittelen samaa.

    • 5plus5

      Nuo kyselyt tyyliin riittääkö tulot elämiseen eläkkeellä voi pistää samaan 'koriin' kuin vastaavat kyselyt riittääkö palkkatulot elämiseen.
      Vastaukset ovat kutakuinkin yhdenmukaisia ja yleisemmin, että ei riitä. Palkkaa pitäisi saada enemmän ja vastaavasti eläkettä pitäisi saada enemmän.

      En silti yhtään väheksy pienituloisten toimeentulovaikeuksia. Varmasti niitä on. Kommenttini vain kohdistui noihin kyselyihin.
      Jos siis suurinpiirtein kysytään tarvitsitko enemmän rahaa, niin eiköhän vastaus useinmiten ole selvä.

    • possuunpossuun

      Nythän on kyse eläkesäästämisestä ja siitä yritin kertoa miten se onnistuu. En valitella vaivojani. Olen pahoillani ettet ymmärtänyt minun tarkoitustani. Siis uudelleen: Kun vähennän menot tuloista niin jäljelle jäävästä osasta tulee säästöä. Ja sen talletan eri tavoin. Milloin pienen osan pulloon ja possuun seteleitä ja pikkukolikoita. Tilille menee suuremmat säästöt ja suuremmat käteisvarat sopivaan tilaan jossa ne voivat olla. Miten onnistun säästämään vaivattomasti: Joka kaupassa käynnin jälkeen pennit possuun tai pulloon. Jonkin verran säästyy. Olen kokeillut. Siksi hankin näyttävän pullon ja olen tyytyväinen.

    • Viiskytpenninen

      Eläkesäästäminen voip olla hauskkoohhii ja pittee sisällää monpuolissii siästämismenetelmmii immeisistä riippuin. Miehhii oun oppina vähi erin siästämmää, eikä miel tie yhttää tuhlata ite siästtöö laitettuu rahhoo. Mitä enempi tulloo siästettyy, nin sitä rakkaammaks possu tulloo. Mitä sitä muute siästäs ja itele hyvä miel tulloo, ku penninnii suap siästtöö, vararahastoks niätsen.

    • Viiskytpenninen

      Asiahan on niin, että se mitä jää käteen riippuu tyylistä säästää ja siitä mitä säästetään. Minä avasin tilejä ja säästän possuun. Siinä minun keinoni säästää. Kun lantinkin laittaa joka kuukausi, se on iso raha vuoden kuluttua ja kymmenessä vuodessa vielä isompi raha. Minun possuni, joita on kymmenisen kpl joka pankista, jo jonkin aikaa olen suunnitellut tyyliä, miten säästäisin, miten paljon ja millä tyylillä. Tilille myös menee jotain, ei paljon, mutta sopivasti. Nyt olen tietoinen, miten paljon rahaa jää possuun sekä tilille. Olen suunnitellut säästämistä, tavoite on elämän ikäinen säästäminen, joten avasin tilin. Kun nyt erään haave on, että pöytä oikein notkuisi rahaa, niin siihenkin löytyy keino, vaikka rikas ei olekaan. Mene pankkiin ja pyydä kahdella sadalla eurolla viisi ja kymmen senttiä muutama pötky. Avaa rahapötkyt ja laita pöydälle. Pöytä todellakin notkuu rahoista. Näinkin yksinkertaisesti voi opetella mahdottoman haaveen täyttämään, aivan konkreettisesti.

    • pennejätaivaadta

      Aloittajan kommenttiin. Kun säästän 25,00 euroa kotiin kuussa, se on puolessa vuodessa 150,00 ja vuodessa 300,00. Kannattaa säästää, sillä jo 20,00 säästäminen kuussa on puolessa vuodessa 120,00 ja vuodessa 240,00. Kymppikin kuussa kotiin säästettynä on vuodessa 120,00 ja penni on tuhannen alku.

    • Eiverotettavaatuloa

      Totuus hankkia on se, että nykyaikana pitää olla melkoisen sitkeä ja tiara, että pystyy viisi kymppi senkään säästämään seuraavalle kuulle, eläkeläinen siis. Olen viime aikoina ylpeillä vajaan 60 cm pullon pohjalle kilahtaneista kolikoista. Säästötilille jää ja aion sen pitää siellä, näen vaikka nälkää. Sekin kestää aikansa. Kyllä jotain minunkin pitää saada sitä vastaan, että eläminen yleensä vie kaiken. Eläke-etuudet on vaarassa, jos liikaa saa säästöön, näin uskon. Suomalainen yhteiskunta kestää muutaman tonnin säästöt, mutta purkaa vastaan, jos saat yhtään yli rajan, jonka verottaja ja Sossikka eläkeläisen lehdistö säästämisen rajauksia määrää. Kukaan ei näin ollen uskalla kertoa säästäneensä. Mummelit ja ukot ottaa itseensä kovasti raha-asioiden kyselyn, eikä kukaan uskalla kehua säästäneensä, kukas niin huppu olisi, vai mitä. Kun on vahti omasta takaa, tietää, että rikkaita ei ole eikä tule eikä niitä, jotka kertoisivat, miten säästävät. Ei verotettavaa tuloa, säästöä vain.

    • Kannattaakosaanähdä

      Edellisen yhteenveto:pitää säästää siitä huolimatta, että säästöt ylittävät verotettavaksi katsotun tulon ylärajan. Enemmistö eläkeläisiä säästää satasen kerrallaan ja suosii kotona itse tehtyä ruokaa. Niin myös minä, lauantaimakkara ja maksamakkara vuosien syömisen jälkeen kyllästyttää, mutta jos pussi ei muuta kestä, niin sitä syödään, mitä rahalla saadaan. Kun kukaan eläkeläisistä ei uskalla kateuden vuoksi tunnustaa säästävän, syntyy ikävä tilanne, jos joltakin ihmiseltä kysäisee, säästätkö ja paljonko olet säästänyt ja miten. Siinä missä minä ilmoitan syöväni edullisia halpisruokia, toinen kertoo syövänsä kalliimpia, mutta tekevänsä kaiken itse ja kasvattavansa kaupungin kasvimaalla vihanneksia. Kun satanen on näin monen mutkan takana ja kauhean vyön kiristämisen takana, ennen kuin se on tilillä puhtaana, toinen eläkeläinen antaa periksi ja päättää elää kädestä suuhun-systeemillä lopun ikänsä. Tässä vain on se paha vika, että aina siinä kädessä ei ole kaikilla eläkeläisille, mitä suuhun viedä, varsinkin, jos pitää kaljoitella ja Viinat juoda joka viikon loppu. Kun eläkeläinen huomaa eläkkeen loppuvan, hän alkaa käyttää harmaita aivosolujaan ja miettiä, mistä seuraava ruoka ja mistä rahaa tilille. Silloin vanhat mummot ja ukot etsiytyy metsiin ja keräävät kaikki sienet metsistä, marjat ja salaatin tarpeet metsistä. Silloin huomaa vanhaa takkia viidettä vuotta pitäessä, että jäipä kuin jäikin satanen tilille ja se on säästöä. Siitä satasella sitten poika ja pojan poika käyvät kovaa vääntöä, kuka sen saa ja mihin ukko tai mummo sen saa muuhun käyttää. Kun eläkeläinen sanoo, ettei sitä käytetä, niin syttyy sanasota. Satasta jakamaan kun ilmoittautuu kolme neljä tuttavaa ja naapuria sekä koko lähisukulaispiiri. Siinä sitten painimaan henkistä sodan käyntiä ja katsotaan kuka lienee vahvin henkisesti ja riittääkö eläkeläisellä kantti pitää satasestaan kiinni vai viekö poika tai pojan poika eläkeläisen satasen. Kun sota on voitettu, voi eläkeläinen nostaa itselleen hattua, hän selvisi ja satanenkin jäi tilille. Vielä, sanoo lähipiiri. Mummo on rikastunut: sillä on satanen tilillä ja lähipiiri viinan ja kaljan tuskissaan turvautuu eläkeläiseen edelleen. Tämä opettaa nuorempaa sukupolvea turhaan elämään omillaan. Se on taito, jota kaikilla ei ole eivätkä kaikki opettele elämisen taitoa. Kun tulee aika, uudet eläkeläispolvet taistelevat omat taistelunsa ja voittavat kukin omalla tavallaan.

    • wealth_adviser

      Eläkesäästämisellä juurikin tarkoitetaan eläkeaikaan varautumista. Eläkkeestä säästäminen onnistuu, jos koko eläke ei kulu välttämättömiin menoihin; asumiseen ja elämiseen. Eläkesäästäminen kannattaa aloittaa ensimmäisestä palkasta ja korkoakorolle mahdollisuutta hyödyntää. Jos tuntuu hankalalta, niin pankkiin tms. mars. Myöhemminkin vielä ehtii, mutta aloittamisessa ei kannata jahkailla. Mitä aiemmin säästämisen aloituksen tekee, sitä helpommalla pääsee. Jokainen lykätty kymmenen vuotta tuplaa karkeasti laskettuna vaaditun kuukausisäästösumman. Esim. 25-vuotiaana voit aloittaa 50-100 eurolla kuussa, 35-vuotiaana summan pitää jo olla 100-200 euroa kuussa jne. Netti on pullollaan myös hyviä laskureita, joilla voit itsellesi laskea tavoitteen. Veroja ei kannata pelätä, tuotto-osasta maksetaan veroa ei säästetystä omasta pääomasta. Mikäli säästät verotuetusti saat nyt ilmaisen lainan valtiolta, mutta maksat koko summasta pääomatuloveroa - tämäkin kannattaa kun ehdit saada pitkällä säästöajalla korkoakorolle panostuksellesi. Osakesijoittamisessa ei ole käytännössä mitään riskiä kun sen tekee oikein hajautetusti ja eläkeaikaa kohti mentäessä pienentää osakepainoa. Kysykää asiantuntijoilta, palstoilta voi löytyä hyviäkin neuvoja mutta useimmat täällä ovat valitettavasti kaukana hyvistä neuvoista. Eläkeaikana tarvitset tulevaisuudessa moninkertaisen määrän suhteutettuna vuosipalkkaasi, näin varat riittävät koko eläkeajan ja vanhuuden hoivaturvaankin, jos sitä joutuu ostamaan.

    • katsoasaa

      Kiitos neuvoista. Avasin tilin johon säästän. Pois nostaminen ja tilin siirto maksaa 6 euroa, joten sitä en nyt tee. Korkoa on mutta vähänlaisesti. Osakkeita on ollut ja mennyt. Toisen kerran sain tuplasti omani takaisin; toisen kerran menetin rahassa ja lopetin. Nyt olen myös possuun säästänyt ja pieni oma vara ei ole pahitteeksi, vai mitä. Osakesäästämistä olen edelleen ajatellut mutta kun toiset sijoittaa kultaan ja jalokiviin. Ostavat halvalla 99,9 % kultaa ja myöhemmin ehkä kauppaavat sitä tai vain sijoittavat siihen rahansa. Kullan arvo pysynee kannattavana. Samoin jalokivien. Kävin ison jalokiviliikkeen sivuilla ja huomasin 99 920 000 maksavan 20 ct timantin. Niitä ne rikkaat ostaa. Minä vain katselen. Liikkeiden sivut ovat kaikille auki, siellä kävin ihailemassa kiviä ja katselin toisen liikkeen sivuilla kultarahoja ja hopearahoja. Kannattaa miettiä mihin vähät rahansa laittaa. Että saa sitten omansa takaisin. Ulkomailta ostaminen on arveluttavaa. Kaikki eivät sitä osaa. Katsoa saa. Täältä asti ei voi koskea.

    • tonninsäästö

      Jokainenhan sitä haluaa 10 000 - 20 000 euroa hätävaraksi tilille. Mutta jos satanenkin on jatkuvasti tilillä, silläkin saa jotain. Verottaja vie isoista säästöistä osan mutta pari tonnia tai viisikin säästössä on parempi kuin velka tai laina. Tilille jää kun ei käytä kaikkea. Kieltäytyy käyttämästä kovalla työllä saatuja eläkerahoja ja säästää kun on pakko. Näin minä saan säästöön. Pieni säästölinja auttaa kovasti säästämisessä, sillä minä olen jokaisen pennin säästöön saanut. Olen huomannut, että jopa läheiset voivat kadehtia sitä kymppiä, jonka säästän. Sekin katsokaas voi jollekin läheiselle olla iso säästö.

      • tonninplitikka

        Tosissako oot "Verottaja vie isoista säästöistä osan" No, ei vie!


      • kjkjnkjnkjn

        Ei verottaja vie euroakaan säästöistä, vaikka säästöjä olisi tilillä miljoonia euroja. Nykyään kun ei ole edes varallisuusveroa, joten suurtakaan omaisuutta ei veroteta ollenkaan. Verottaja vie toki osan koroista, mutta korothan ovat nykyään pieniä.


      • maksut

        Verottajaa en pelkää koska en niin isoja summia säästöön saa, joten nyt kun säästämistä jatkan, niin en kielikellona toimi kertoillen juttuja sukulaisille suurista säästöistä, oli tai oli olematta tilillä rahaa. Pankki ottaa tilinhoitomaksun ja palvelumaksun. Maksan kiltisti ja silittelen omaa päätäni.


    • Viiskytpenninen

      Minulla ei ole ollut isoja säästöjä. Olen vain tietoinen, että pankitkin ilmoittavat verotettavaa omaisuuden verottajalle ja isoista säästöistä yli muutaman tonnin säästöt ovat verotettavaa varallisuutta. Niistä menee veroa muodossa tai toisessa, en tiedä.

      • tonninplitikka

        Säästöt ja niistä kertyneet korkotulot ovat verotuksellisesti aivan eri asia. Säästöt eivät ole verotettavaa omaisuutta tai varallisuutta. Korkotuloista maksetaan veroa.


      • saan280e.kk
        tonninplitikka kirjoitti:

        Säästöt ja niistä kertyneet korkotulot ovat verotuksellisesti aivan eri asia. Säästöt eivät ole verotettavaa omaisuutta tai varallisuutta. Korkotuloista maksetaan veroa.

        Säästöille tulee vero tämän hallituksen aikana, aivan kuin on jo tullut korotettu kiinteistövero jos pitää rakentamatonta tonttia.

        Jos on luotettavia lapsia, kannattaa antaa heile kaikki jo 10 v ennen eläkeikää, sitten saa sosiaaliavustuksia ja se kun saa ilmaista rahaa on kivaa


      • rthrthrthrt
        saan280e.kk kirjoitti:

        Säästöille tulee vero tämän hallituksen aikana, aivan kuin on jo tullut korotettu kiinteistövero jos pitää rakentamatonta tonttia.

        Jos on luotettavia lapsia, kannattaa antaa heile kaikki jo 10 v ennen eläkeikää, sitten saa sosiaaliavustuksia ja se kun saa ilmaista rahaa on kivaa

        Jälkimmäinen, eli korotettu kiinteistövero, on tosiaan todennäköisesti tulossa, mutta säästöjen verotuksen en ole koskaan kuullutkaan, enkä ole nähnyt niistä mainintaakaan missään. En usko, että tuota on oikeasti edes suunniteltu.


      • talletukset

        Tietojeni mukaan talletuksissa ja säästöissä menee tilinhoitomaksu sekä palvelumaksu ja yhteiskunta huomioi säästöt vasta kun niitä on kertynyt 2000,00 euroa. Silloin jotain menee. Näin verotuksen aikaan ja Kelan hakemuksista olen huomannut. Pienemmät summat saa itse pitää.


      • regergr
        talletukset kirjoitti:

        Tietojeni mukaan talletuksissa ja säästöissä menee tilinhoitomaksu sekä palvelumaksu ja yhteiskunta huomioi säästöt vasta kun niitä on kertynyt 2000,00 euroa. Silloin jotain menee. Näin verotuksen aikaan ja Kelan hakemuksista olen huomannut. Pienemmät summat saa itse pitää.

        Tilinhoitomaksu menee aina, vaikka tilillä olisi 0 euroa ja palvelumaksut taas riippuu muusta käytöstä ja tarvituista palveluista. Tilinhoitomaksu ja palvelumaksut ovat täsmälleen samat, oli tilillä sitten 0 tai miljoona euroa. Sen sijaan säästöistä ei mene mitään. Minullakin on tileillä yhteensä 10000 käytännössä koko ajan, eikä säästöistä mene senttiäkään veroihin koskaan. Koroista otetaan toki vero, mutta ei itse säästöistä.

        Eri asia, jos on tukien varassa, silloin toki huomioidaan tuissa säästöjen määrä. Mutta, jos ei tukia saa, ei mitään veroja mene säästöistä. Tämä pätee myös eläkeläisiin.

        Monet näyttävät muistavan vielä vanhan varallisuusveron, mutta varallisuusvero poistettiin noin 10 vuotta sitten. Nyt verottaja ei tilastoi ollenkaan varallisuutta, koska siitä ei mene veroa, eikä heidän siten tarvitse tietää ihmisten varallisuuden määrää. Ei edes miljoonien eurojen varallisuudesta.


    • Viiskytpenninen

      Kiitos tiedosta. Jos saan säästetty 25 000 euroa, veroja ei mene, vaikka Sossikka ei armoa soisikaan. Avasin juuri uuden tilin ja säästämis into on kova.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe