Rasismi-syytteen varjolla jo potkut töistä!?

HerääSuomi

Tikkurilan Seurakunta on erottanut työntekijänsä siksi, että hän on julkisesti eli somessa arvostellut seurakunnan tapaa hyysätä mamuja.

Potkun syyksi ilmoitetaan-yllätys. yllätys-rasismi!? Työntekijä on toiminut RajatKiinni-liikkeessä. Ja tuonut esiin mamujen törkeän käytöksen seurakunnan tilaisuuksissa.

Kyse on siis pelkästään poliittisesta ajojahdista. Potkun syynä on työntekijän poliittinen näkemys. Rasismi-syytös on vain veruke.

Olemmeko jos siinä pisteessä, että mamutulvaa vastustavia kansalaisia aletaan erottaa työpaikoistaan näkemyksiensä takia!? Suomi ei enää ole demokratia, vaan mamukratia. Jotain on mätää Suomenmaassa......

28

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valtiokirkon_tila

      Suomalaisia ja seurakuntalaisiaan halveksiva arkkipiispa Kari Mäkinen on varmaan tyytyväinen potkuihin? Ja Tikkurilan seurakunnan kirkkoherra voi odottaa nopeaa ylenemistä kirkon hierarkiassa.

      Valtiokirkostamme on muodostunut valtaeliitin poliittinen käsikassara. Itse uskonto ja hengellisyys on väistynyt politiikan teon tieltä.

    • Näkemykseni

      Poliittisten näkemysten perusteella vainoaminen ei todellakaan kuulu nykyaikaiseen demokratiaan ja vapaaseen kansalaisyhteiskuntaan!

      Maahanmuuttopolitiikka on myös politiikkaa, vaikka kiihkomamuttajat yrittävät sen muuksi muuttaa.

      On järkyttävää, jos menettää työpaikkansa vai sen takia, että sanoo totuuden havaitsemistaan asioista!?

    • uururtu

      Just oikein! Kenkää! Mä oon siivonnut kaveripiiristäkin rasistit pois ja kaikkien tulisi tehdä samalla tavalla. Ei armoa, enkä unohda sittenkään, kun tämä muoti-ilmiö menee ohi.

      • poistu_maasta_heti

        Suvakki-idiootti ei tajua tai ole tajuavinaan avauksen pointtia!???

        Rasismi- syyte oli vain TEKOSYY, jotta väärinajattelija saatiin erotettua.

        Varmasti sinun kaveripiirissäsi ei ole muita kuin itsesi kaltaisia omaa kansaansa ja kulttuuriaan halveksivia loisia, jotka tunnetusti elävät tulonsiirroilla. ;-)


      • Paitsi_että
        poistu_maasta_heti kirjoitti:

        Suvakki-idiootti ei tajua tai ole tajuavinaan avauksen pointtia!???

        Rasismi- syyte oli vain TEKOSYY, jotta väärinajattelija saatiin erotettua.

        Varmasti sinun kaveripiirissäsi ei ole muita kuin itsesi kaltaisia omaa kansaansa ja kulttuuriaan halveksivia loisia, jotka tunnetusti elävät tulonsiirroilla. ;-)

        Tikkurilan seurakunnan vahtimestarina toiminut henkilö irtisanottiin rasistisen Facebook-kirjoittelun takia. Asiasta tehtiin päätös viime viikolla kirkkoneuvoston kokouksessa.

        Samainen henkilö esitti joulukuussa sosiaalisessa mediassa julkisesti rasistisia kommentteja turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia kohtaan.

        Työntekijä oli joulukuisessa kirjoittelussaan kommentoinut Facebookin Rajat Kiinni -ryhmässä seurakunnan järjestämää puurojuhlaa. Kommentit liittyivät puuroon sylkemiseen ja kirkon polttamiseen.

        Tuolloin tapaus otettiin poliisin tutkittavaksi ja työntekijä erotettiin määräajaksi. Määräajan jälkeen vahtimestari palasi takaisin töihinsä.

        – Kyseessä on tämä sama henkilö, sanoo Vantaan seurakunnan yhtymäjohtaja Juha Tuohimäki.

        Tuohimäki toteaa, että seurakunnan arvoihin kuuluvat suvaitsevaisuus ja kunnioitus muita ihmisiä kohtaan. Tätä työntekijä ei ole itse kunnioittanut.

        – Samantyyppinen kirjoittelu on henkilöllä jatkunut kuin mitä joulukuussa tapahtui, Tuohimäki kertoo.

        Asiasta tekivät seurakunnalle ilmoituksen useat eri ulkopuoliset henkilöt, jotka olivat huomanneet henkilön kirjoittelun jatkuvan. Viime viikolla Tuohimäki esitteli asian kirkkoneuvostolle, joka päätti henkilön erottamisesta.

        – Hänellä on kuuden kuukauden irtisanomisaika, mutta sen jälkeen irtisanominen on lopullinen, toteaa Tuohimäki.


    • RasismiHävitettävä

      Suunta on oikea. Lähtökohtaisesti rasismi tulisi haistaa jo rekrytointitilaisuudessa kysymyksillä niin, ettei rasisti edes pääse työhön. Ja mikäli rasismia töissä ilmenee, välitön irtisanominen ilman irtisanomisaikaa ja 6kk karenssi päälle ilman valitusoikeutta. Rasismille on oltava totaalinen nollatoleranssi työelämässä.

      • SuuriJohtaja

        Huhhuh, mikä kommentti!? Todella pelottavaa. Tulee mieleen entinen Neuvostoliitto tai Natsi-Saksa. Niissä myös toisinajattelijoita sorrettiin jonkun "aatteen" verukkeella.

        Olisiko sinun paras muuttaa vaikka Pohjois-Koreaan? menstysisit siellä varmasti.


      • Paitsi_että
        SuuriJohtaja kirjoitti:

        Huhhuh, mikä kommentti!? Todella pelottavaa. Tulee mieleen entinen Neuvostoliitto tai Natsi-Saksa. Niissä myös toisinajattelijoita sorrettiin jonkun "aatteen" verukkeella.

        Olisiko sinun paras muuttaa vaikka Pohjois-Koreaan? menstysisit siellä varmasti.

        rasismi ei ole ajattelua.


      • vaihda_levyä

        Rasismi-kortin loputon heiluttelu poliittisen leimaamisen välineenä osoittaa epätoivoa ja ajattelun köyhyyttä.


      • Tuunuuhkimaan

        Mites haistetaan maahantulijoiden aikeet? Ollaanko sitä isisistä, ilmaisen rahan perässä vai oikeasti hädänalaisia? Nytkin 2500 turvista kuulemma "hukassa" maahan ovat tulleet mutta kukaan ei tiedä missä lojuvat nyt.


      • lssah

        Suvakit hävitettävä suomesta vaikka ampumalla


    • Jotakin.rajaa

      On menty toiseen ääripäähän rasismisyytöksillä. Rasistiksi haukkumista kuulee jos joku on toista mieltä maahanmuutosta. Aina nämä ihmiset eivät ole rasisteja, he kertoo usein totuuden järjettömästä maahantulosta ja sen aiheuttamista ongelmista. Valheitako suvaitsevaiset haluaa kuulla ja painetaan unohduksiin ongelmat joita nämä ihmiset tuo.
      Puututaanhaan usein suomalaistenkin tuomiin ongelmiin. Ei mikään asia tule muuttumaan jos näin ei toimita. Elämme Suomessa Suomen tavalla. Ei kukaan elä kodissaankaan vieraan tavalla vaan odottaa että toisen kotia kunnioitetaan.
      Suomi ottaa velkaa ja hoitaa maahan tulleiden "vieraidensa" asioita.
      Ottaako teistä suvaitsevaisista yksikään itselleen velkaa että voi muukalaisia auttaa? Helposti sysäätte kaiken suomalaisten köyhimpienkin hartioille ja nostatte veroja. Kertokaa se te autuaat ihmiset jotka olette mielestänne niin jaloja ja itsenne kieltäneitä, kuka teistä ottaa velkaa auttaakseen maahantulijoita joista osa on rikollisia ja maksaa heidän kulut. Tekopyhyys tulee esille hyvinkin monella.
      Ei kristitynkään tarvitse olla tyhmä ja antaa käyttää itseään hyväksi. On etsittävä ja hyväksyttävä totuus. Joskus totuus satuttaa myös yltiöpäisiä suvaitsevaisia jotka ei ajattele asioita syvemmin.
      On helppoa syyttää rasistiksi totuuden puhujaa oman väärän asenteensa takia. Rasistiksi syytti asiantuntijaa sekin yöjuoksuillaan käynyt maahanmuuttaja, joka ei saanut ilmaista erikoiskohtelua kadottaessaan itse avaimensa, koska hänen olisi pitänyt itse maksaa aiheuttamansa vahinko. Näin Suomessa toimitaan suomalaistenkin kohdalla. Selvää järkeä ja realismia on näihinkin asioihin saatava. Muutenhan olemme naiivin tyhmiä.

      • lopsispopsis

        Rasismia ei ole laittoman maahanmuuton kriittinen arvioiminen. En erityisemmin pidä ns. .....kohtaamista kaupan ovella. He eivät tietenkään ymmärrä olla kohteliaita, ovathan he täällä vieraina. Se ylimielinen asenne !


      • lopsispopsis2

        Korjaan " kohtaamisesta"


    • kirkko_alas

      Selvästi laiton irtisanominen! Suosittelen irtisanotulle asian oikeuteen viemistä! Jos ei ole oikeuden tuomiota "rasistisesta viharikoksesta", niin ei voi olla mitään syytä vedota rasismiin.

    • Realismiapeliin

      Työntekijä uhkasi julkisesti polttaa työpaikkansa ja sylkevänsä vierailijoiden ruokaan. Kertokaapa minulle yksikin työpaikka joka ei tällaisesta anna varoitusta tai potkuja?

      • Ähmed Muhmedin Gebappi et halal vuohi puoti(!)OK


      • realismia_kehiin

        Vaikka kirjoittaisikin jotain tuollaista, niin ei työnantaja voi vedota olemattomiin rasismituomioihin. Homma vois jotenkin mennä läpi, jos ois vedottu seurakunnan työntekijälle sopimattomaan käytökseen.


    • lkjhgfds

      No jos on niin tyhmä että omalla nimellä esiintyy Somessa, varsinkaan Facen Rajat Kiinni ryhmässä, niin sietääkin saada potkut, omalla nimellään. Tyhmähän se on, jo noin niinkuin lähtökohtaisesti. Ei olis mun kaveri.

      • hiihaasuvakki

        jaa mutta kaverisihan seisoo takanasi ja sinä olet nelinkontin


    • erotaan.kirkosta

      Kyllä ne valeuskovaiset yltiösuvakitkin lopulta lähtee, kun kirkolta rahat loppuu.

    • HemiKuppi

      Jos seurakunta ja kirkko tietää että tällä erottamistoimella saadaan autettua välittömästi vaikka vain seitsemääsataatuhatta Somalian ja Syyrian pakolaista heidän kotimaissaan niin erottamiselle on hyvät perusteet.

    • kiitosjeesuskiiitooos

      Jeesus kumartuu profeetan kaulankatkaisun edessä.

    • contamination

      Rasistit laitetaan matkustuskieltoon jottei tauti leviä.

    • pellepalle

      Erotkaa suomalaiset kirkosta, niin minä teen.

    • usdfusdf-aka-asdfasdf

      tuo työntekijä löytää kyllä varmasti paremman työpaikan mitä entinen on.

    • mg42

      Rahat lopuu kirkolta kun erotaan kirkosta

    • väärätuomio

      Uskonto ei ole rotu. Ei merkkiäkään rasismista.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe