4G/3G/2G kattoantenni mökille

Wanha_mökkeilijä

Tuollainen olisi hommattuna:
http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?cPath=2083_1420&products_id=16832
Siihen sain jonkun muunnosliittimen, johon mökin sisällä ruuvattiin magneettijalustainen ympärisäteilevä nysäantenni. Mielestäni tuo ulkoantenni ei vahvista mitään sisälle. Pihalle tulee asiaa TABletin kanssa, koska sisällä neti toimii hitaasti. Laite on Samsung Galaxy tab A, jossa on 4G SIM-kortti, GPS ja WLAN.

Ulkona pihalla tulee parempi kenttä, ja saan merkinnän LTE tablettitietokoneeseeni. Latausnopeus on parhaimmillaan ulkona rakennuksen lähellä n. 17 megabittiä/s ja huonoimmillaan 8.
Laiturilla olen saanut (n. 35 m matkaa) parhaan latausnopeuden 34 megabittiä/s.

Onko tuollaisella tavalla mahdollisuus vahvistaa 4G toimivuus sisällä vai tarvitaanko jotain muuta laitteita lisäksi?
Linkkiasema on yli 3 km päässä ja kyllä mäkiä on välissä. Aika erikoinen homma on se, että järvelle tulee parempi kenttä, vaikka tämä pikkujärvi on vain n. 30 m leveä siitä kohdasta missä laituri on. Siitä syrjään kun menee, niin järven leveys on n. 400 m. Järvi on n. 800 - 900 m pitkä.

Mökillä ei ole verkkosähköä. Aggregaatti on päällä n. 4-5 tuntia iltaisin.

18

1606

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CaptainCok

      "Linkkiasema on yli 3 km päässä ja kyllä mäkiä on välissä. Aika erikoinen homma on se, että järvelle tulee parempi kenttä,"

      Tuo on ihan normaalia varsinkin mäkisessä maastossa.

      Ehdotus: laita 4G-pulikka sinne "laiturinnokkaan" tai johonkin välille ja varusta se aurinkokennolla.
      Kai wifi/wlan kantaa sinne huvilalle. Minulla Huawein akku kestää sellaiset 18 tuntia.

    • Wanha_mökkeilijä

      Juuri testasin speedtestillä sisälle tulevaa nopeutta. Samsung tabletti simmillä näyttää H ja signaali kaksi tolppaa, ei ihan huono. Mutta tässä sohvalla download speed on vain 0,5 megabittiä/s. Tämä on hirsimökki, ja järven suuntaan on iso terassi, jonka leveys on n. 2,5 m ja lisäksi räystäällä leveyttä yli sen.

      Alkuperäinen ihmetyksen aiheeni on se, miksi tablettini tuntuu ottavan jo pihalla paremmin 4G signaalin vastaan (latausnop. On vähintään 8 megabittiä/s) kuin metrin harava-antenni. Harava sisäantenniyhdistelmä hukkaa aivan kaiken, ei vaikuta mitään sisälle asti. Tässä ei ole mitään sähköistä vahvistusta, vaan nämä kaksi antennia on liitetty toisiinsa. Ulkoantennista lähtee 10 metrin kaapeli sisälle. Tuntuu kuin mitään vahvistusta ei tulisi sisälle ollenkaan. Joku liitin vaadittiin pöytäantenniin jotta ulkoantenni saatiin liitettyä siihen.
      Olisi mukavampi surffailla netissä sisätiloissa, varsinkin sadekelillä ja kylmällä ilmalla ei viitsisi ulos mennä istuskelemaan nettiin.

      • Wanha_mökkeilijä

        Unohdin sanoa että mökissä on peltikatto ja kahdella sivulla vielä yht. 34 m2 saman peltikaton alla terassitilaa järven ja samalla tukiasemaan suuntaan, jonne matkaa 3,06 km. Mäkiäkin on välissä ja järvi on hyvin kapea ttukiaseman suuntaan katsoessa. Olisipa järveä tukiasemalle asti, niin varmaan olisi vahva kenttä! Peltikatto voi heikentää signaaalin sisätiloihin tuloa.
        Mutta alkuperäinen ongelma on se että harava-antenni ei tunnu yhtään parantavan signaalia sisälle.


      • rottenpotatoes

        Harava varmaan parantaa singnaalia kun suuntaat sen oikein (=paras signaali) ja liität sen johonkin Wlania/Wifiä tekevään laitteeseen.
        Tuollaiset passiiviset antenni-antenni viritykset ovat syvältä.


    • djdjhdfhjdrfhsd

      Saattaisi jopa toimia, ehkä?

      https://www.verkkokauppa.com/fi/product/4139/dkhgc/Ecolight-Solar-Power-System-aurinkosahkojarjestelma-ja-varav

      WLAN reititin (3G/4G tuella)

      https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/6491c/Langattomat-Tukiasemat-3G-4G-tuella

      Esim. WLAN reitittimestä 4G USB mokkulan saisi mökin ulkopuolelle 10m-25m vahvistetulla jatkokaapelilla. Vielä kun vakuumi pakkaisi sen ilmattomaan tilaan, niin mokkula kestäisi ulkona vaikka millaista säätä kesät ja talvet.

    • Dollar3891

      Miks mä saan sellasen kuvan et oot tehny tälläisen ratkaisun antenni sisällä <-- kaapelia --> antenni ulkona? Toivottavasti et kun ihan noin se homma ei toimi...

      • Dollar3891

        Siis se antenni pitää olla kiinni jossain aktiivilaitteessa (esim. modeemissa johon se sim-kortti myös asennetaan) EI TOISESSA ANTENNISSA! Ja sen jälkeen se aktiivi laite jakaa sen 4G, tjms. yhteyden esim WLANin kautta päätelaitteille. Antennin voi kytkeä suoraan päätelaitteeseen (kuten tabi) MIKÄLI siittä löytyy liitäntä ulkoiselle antennille.


      • itsetehtytoistin
        Dollar3891 kirjoitti:

        Siis se antenni pitää olla kiinni jossain aktiivilaitteessa (esim. modeemissa johon se sim-kortti myös asennetaan) EI TOISESSA ANTENNISSA! Ja sen jälkeen se aktiivi laite jakaa sen 4G, tjms. yhteyden esim WLANin kautta päätelaitteille. Antennin voi kytkeä suoraan päätelaitteeseen (kuten tabi) MIKÄLI siittä löytyy liitäntä ulkoiselle antennille.

        Jos aloittaja on ajatellut että liittämällä antennit toisiinsa saa rakennettua ns. toistimen, jossa sisäantenni tuo ulkoantennin avulla mökin sisälle vahvemman 4G signaalin.


      • Dollar3891

        Se on toki mahdollista


      • Wanha_mökkeilijä

        Niinhän se Partcon myyjä opasti ja myi nämä antennit liittimen. Täytyy kai hommata myös WLAN modeemi. Kiinnostaisi sellainen joka toimii myös 12 V akulla (vapaa-ajan akku n. 75 Ah, näitä on kaksi kpl). Verkkokauppa.com:sta löytyy. Sitten voi sen pikkuantennin jättää pois käytöstä.
        Nyt on vielä ollut lämmintä olla ulkona ja surffata tabletilla netissä.


    • gyykftjdftjd

      Sen vain huomioi näiden akku-virityksien kanssa, että tietyt laitteet saattaa vaatia täysin saman jännitteen kuin laitteen virallinen muuntaja sille syöttää (vähintääkin suotavaa olla täysin sama).

      Ja näitä WLAN reittimiä on 4G tuella myös kahdenlaisia (modeemi reititin samassa), eli näissä on paikka myös SIM-kortille, erillistä USB mokkulaa ei silloin tarvita, näihin voidaan sitten liittää myös ulkoiselta LTE antennista tulevat piuhat, muussa tapauksessa ne kytketään 4G USB modeemiin.

      3G/4G modeemit/reittimet:

      https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10235c/Modeemit-Liikkuva-laajakaista

      • CaptainCok

      • Wanha_mökkeilijä

        Tuollaisia löytyy itseltäni myös, kunhan käyn kotona Helsingissä. Olin tilannut kaikenlaista roinaa eud.dx.com:sta.
        Toistaiseksi surffailen eniten ulkona tabletilla jossa on SIM-kortti. Säät ovat nyt vielä hyviä


      • Wanha_mökkeilijä

        Olisiko mahdollista se, että ei tarvitsisi tabletista siirtää SIM-korttia modeemiin, koska simmillä olisi käyttöä myös matkoilla jotta tabletti toimisi vaikka autossa. Ei kyllä viitsisi enää ostaa toista data-liittymääkään.
        Taitaa olla mahdoton temppu. Minulla on myös halpa Windows-puhelin, mutta tämä Nokia Lumia 435 toimii vain 3G, ei 4G. Se on lainassa, koska oma Lumia 820 on rikki (vain lasi).


    • efafsf

      Muuten tuo H merkillä tarkoitetaan yleensä 3G Dual Carrier verkkoa, eli tupla 3G verkkoa (Teoreettinen max. latausnopeus 42Mbit/s.), eli jos ollaan ihan normi 4G verkossa, niin sitten pitäisi olla 4G tai LTE iconi siinä tabissa. Useimmilla operaattoreilla tämä 3G DC verkko ei ole yleensä mahdollinen kuin nopeimmissa 4G liittymissä (kuuluvuus alueesta riippuen).

      Sitä vain, että esim. operaattorisi 3G DC tukiasema voi olla sitä mökkiä lähempänäkin ja niitä ei välttämättä ole ihan yhtä helppo havaita kuin näitä varsinaisia päätukiasemia. Asiaa voi tutkailla vaikka tuolta https://www.cellmapper.net/map tukiasemien sijainnit saattaa mahdollisesti nähdä ainakin suuntaa antavasti.

    • EasyAntenna

      Usein riittää ihan passiivinen antenni..
      eli mökin välikatolle sellanen antenni, mutta ei mitään piuhoja. se voimistaa singnaalit Mökkisi lähellä!
      Toki se pitää olla suunattu mastoon oikein!

      Usko pois, toimii hyvin!

      • Wanha_mökkeilijä

        Kokeilin käyttää Samsung Galaxy tab A tablettia ulkona katolla signaali ei ollut yhtään vahvempi siellä kuin maassa lähellä kuistia.
        Minulla on käytössä kesämökki missä ei ole kunnon välikattoa ollenkaan. Lämpöeristeet on jollain konstin survottu rakennusvaiheessa kattopellin alle. Sisäkatto on korkealla ja kurkihirsi näkyy hyvin. Sinne ei siis saa antenniakaan.
        Pientä saamattomuutta nyt esiintyy, mutta sunnuntaina lähden kotiin kaupunkiin, ja sen jälkeen pystyn asioimaan esim. Verkkokauppa.com:ssa ja saamaan ostokset heti mukaan. Kannattaa muuten tehdä tilaus netin kautta sen vuoksi, että takuuasioita varten saa todisteen kaupoista talteen. Tosin myyjän neuvokin voisi olla hyvä, jotta ei itse töppäile ostoksissa.


    • PassiivineAnteeni

      Olipa paljon vastuksia! Joten otan esille vaihtoehdon!

      Eli hommaa katolle sellainen lograitmi antenni 3-4g
      Mutta älä vedä piuhoja ollenkaan!
      Suuntaa se mastoon ja kuins ollakaan passiivinen anttenni vahvistaa kaikkien laitteisi mobileverkko singlnaalin huomattavasti kumpaankin suuntaan

      Tää ei ole vitsi! Se siis toimii!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe