Työttömät KOEkaniineina!

KustannusReformi

Ensi vuonna työttömillä tehdään alueellisia kokeita.

Kokeilut voivat painottaa työttömien eri ryhmiä, kuten maahanmuuttajia, nuoria, osatyökykyisiä, pitkäaikaistyöttömiä sekä yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia.

Kokeilut ovat osa kuntien, maakuntien ja koko julkisen sektorin kustannusten karsimisen reformia.

Kokeiluilla tavoitellaan kymmenen prosentin kustannussäästöä työttömyyden julkiselle taloudelle.

Työkkärit lopetetaan kokonaan vuoteen 2019 mennessä, jolloin työttämistä "huolehtii" kunnat, yksityiset ja kolmannen sektorin toimijat.

Pelottaako olla koe-eläimenä?

28

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OsallistavaTULEEjo2016

      Osallistavaa sos.turvaa koskevien ehdotusten valmistuttua vuoden 2016 lopussa selvitetään mahdollisuus yhdistää osallistavan sosiaaliturvan kokeilut tässä tarkotettuihin kokeiluihin.

    • KuntienORJIKSI

      Linström lupasi kuntakokeiluja, jotta kunnat saisivat itse päättää mitä työttömillään tekee.

      Mitä luulette että 2017 alusta työttömille tapahtuu?

      Pakottaako kunta kaikki työttömänsä kunnalle orjahommiin ilman palkkaa?

      • H.Arashoo

        Ei ilman palkkaa vaan vastikkeellisella sosiaaliturvalla.


      • enolemikään

        Hittto, pitää varmaan alkaa vääntää pentua ku vielä oon hedeelmällisyysiässä, jos sattuu olemaan työtön vuonna 2017, mitä tuohon hallituksen kauhukaavailuun tulee. Isäkandidaatteja lapsille, minimivaatimukset olis vaaan 5000 euroa kuukausipalkkaa ja ei talousongelmia, camoon hei, mäkin haluan lapsiperhetuki,:missä siittäjät? Jos sillä pääsisi tukien saajaksi, että niinku lapsia.

        Minusta sellainen parturikampaaja joka parturoisi työministerin possuniskan näkymättömiin, olisi paras parturikampaaja.


    • wrrerer

      Tähän kun lisätään vielä se että 2017 alussa joillekin työttömille saattaa napsahtaa arpa että kuuluvat perustulokokeiluun, niin voi kyllä sanoa että missä sattuu ensvuonna asumaan, niin on suuri vaikutus.

      Jossakin voi raipppa heilua ja karenssit paukkua kun taas toisaalla voipi huoletta valkata mihin osallistuu pelkäämättä leipärahansa menetystä.

      • Asennebarometri

        Itselläni ei ole harmainta haisua, että missä asun edes ensi elokuussa. Nämä uudistukset kun pakkaavat tulemaan käytäntöön saman tien. Otanpa esimerkin varhaiskasvatusoikeuden rajaamisesta: Nyt jo ollaan heittämässä ulos julkiselta koulualueelta siihen malliin, ettei ole mahdollisuutta hoitaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä. Malttakaa nyt odottaa edes elokuuhun!


      • b5i
        Asennebarometri kirjoitti:

        Itselläni ei ole harmainta haisua, että missä asun edes ensi elokuussa. Nämä uudistukset kun pakkaavat tulemaan käytäntöön saman tien. Otanpa esimerkin varhaiskasvatusoikeuden rajaamisesta: Nyt jo ollaan heittämässä ulos julkiselta koulualueelta siihen malliin, ettei ole mahdollisuutta hoitaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä. Malttakaa nyt odottaa edes elokuuhun!

        Kannattaa seurata jos perustulokokeilu alkaa vain osassa maata niin kannattaa siirtää kirjat sellaiseen paikkakuntaan. Saapahan olla ainakin 2 vuotta rauhassa te-toimiston yhteydenotoilta.


      • kuntakokeilut

    • wrrerer

      Aikataulusta sen verran että nyt toukokuun saa kaikki kynnelle kykenevät ehdottaa kokeiluja ja jopa lakimuutoksia kokeiluunsa. 23.6 tulee päätökset paikkakunnista. Lait ja tarkemmat sisällöt sorvataan syysistuntokaudella.

      Toteutus aikasintaan 2017 alusta.
      Uskoisin että isot kaupungit ainakin on tavalla tai toisella mukana kimpassa tai itsekseen.

      • muistanko.oikein

        Muistan lukeneeni, ettei esim. Helsinki ole mukana en muista oisko Tampere tai Turkukaan. Eli lähinnä pienemmät kaupungit. Näissä isoissahan ne asumismenot on jo melkoiset ettei tuolla 550 e perustulolla todellakaan elä. Menis kokeilut heti persiilleen kun yks sun toinen joutuis kodittomaks.


      • wrrerer

        No kyllä muistat väärin sillä Helsinki ja kaikki isot muutkin isot kaupungit on aikaisemmin ilmoittaneet halustaan ottaa ainakin pitkäaikaistyöttömät haltuunsa. TEM sitten päättää loppupeleissä kenen ehdotus menee läpi ja kuka jää ilman koskien kokeiluja.


    • 167-176
      • kivellä

        - "...työttömien pitää vastaisuudessakin saada kieltäytyä työstä, jos siitä maksettu palkka on huonompi kuin työttömyysturva..."
        - "No voi voi, näitä saattaa sattua"


    • työpanos_riistoo

      Kohta ollaan kun ryysyrannan Joseppi kunnan/kaupungin jauhoissa, sopassa, hätäaputöissä ja valtio vetäytyy työllisyyden hoidosta.

    • Tyhmiätyöttömiä

      Mikä siinä pelottaa? Rupusakki on jo kuntouttavassa ja nyt siihen joutuu kaikki loputkin luuserit niin että makoilu loppui nyt.

      Kuntouttavaan tulee nyt eliitti työttömiä jotka ovat potkittu iän tai sairastelun takia pois jostain suojatyöpaikasta. Turhikkeita ei pidetä enään missään palkkaa nostamassa. On hauskaa huomata kuinka puutteelliset atk taidot niillä on niin etteivät osaa yksinkertaisimpiakaan asioita ja minähän en ala opettamaan ilmaiseksi.

      • pian.luulisin

        Jaa että työttömät tyhmiä eivätkä osaa edes atk ohjelmia. Voi voi sentään kun juuri näytit oman tyhmyytesi. Koskahan joudut itse sinne kuntouttavaan.


    • 20plus51

      Olen varma siitä että Mulkku jonakin päivänä kävelee nyrkkiin.

    • Hämmästynytjoo

      Mitä vittua nää työttömät ovat elämänsä aikana tehneet kun eivät osaa ees aukaista tai kiinni laittaa tietokonetta. Aivan ääliöitä tulee kuntouttavaan koko ajan. Näitä ääliöitä pois potkitaan ilmeisesti suojatyöpaikoista.

      Ei vittu mitä jauholakkia. Suhteilla pääse vaikka mikä tyhmä ihan minne tahansa.

      • kyllä.se.elämä.opettaa

        Oletko siis itse kuntouttavassa vai... Jos taas olet heitä opettamassa niin tietävätkö palkkasi maksajat millainen ennakkokäsitys sinulla on opetettavistasi. Oliskohan työntekijän vaihto paikallaan. Voisit sitten työttömänä käydä saman mankelin läpi kuin muutkin.


    • 7plus14

      Mulkku on yhden kauden ministeri ja sen jälkeen poistuu areenalta. Nousee joksikin luottamusmiesten Kekkoseksi AY-liikkeeseen ja ryhtyy paukuttelemaan henkseleitä ja tienaamaan tuhansia. Mutta kukahan hoitaa oikeusministeriötä kun Mulkku ei osaa lainsäädännön perusteita edes..

    • TyöstäPALKAA

      > Pakottaako kunta kaikki työttömänsä kunnalle orjahommiin ilman palkkaa? <

      > Ei ilman palkkaa vaan vastikkeellisella sosiaaliturvalla. <

      Sos.turva EI ole palkkaa!

      Siitä EI kerry eläkettä, ei anssia, ei sairas- eikä äitiyspäivärahaa, eikä mitään muutakaan!

      Töitä tehdään palkasta, sos.turvaa saadaan ilman töitä!

      • simatnautittu

        Totta. Sosiaaliturvaa saa ilman työntekoakin. Mutta orjahommaa taas tehdään työttömyysturvalla, se ei oikeasti vaadi työntekoa. Sen se vaatii että tulee paikalle. Helpoimmillaan yhtenä päivänä viikossa, pahimmillaan neljänä. Onko oikein että työttömyysturvan vastineeksi joutuu käymään jossain vähintään yhtenä päivänä viikossa. Oikeasti tietysti vaan jotkut. Onko tämä paluu aikaan kun joutu käymään leimaamassa työtön kortin viikottain. Mitä kuntakokeilut tuo. Monta palloa ja kysymystä ilmassa vapun jälkeen.


    • 18plus11

      Ainakin valvonta lisääntyy kun työkkärin hommat menevät kunnille. Tuo sen johdosta, että kuntien on maksettava 50% tai 70% työttömän työmarkkinatuesta Kelaan. Eli työttömistä tulee kunnan pikku apureita esim. vanhusten ulkoiluttamisessa ja puistotöissä. Tämänhetkisestä työttömyystilanteesta ei mennä kuin ylöspäin, niin kunnan johtajan virka on viimeinen mitä ryhdytään tekemään palkatta. Itse uskon työttömien kyykytyksen kunnissa perustuvan siihen, että palkkatyöt pikkuhiljaa loppuvat ja jollakin tavalla kuntalaiset on ruokittava => sossun luukulta

      • TyökykyisetORJIKSI

        Kunnalle EI ole mitään väliä vaikka olet työssä osa-aikaisesti!

        Koska jos saat soviteltua, kunta joutuu silti maksamaan työttömästä.

        Tästä syystä jopa töissä käyviä eli siis ihan työkykyisiä, koitetaan pakottaa ORJAKS "kuntouttavaan"?!


    • wrreredsd

      Niin se kuntouttava on ainakin toistaiseksi sosaalipalvelu, johon kriteeriksi ei riitä ainoastaan se että työttömyys on pitkittynyt. Tätähän toki rikotaan paljon mutta se on asiakkaiden / joidenkin kuntien tietämättömyyttä tai ei vaan välitetä..

      Nyt tosin on annettu oikeus esittää kokeilukuntiin lakimuutoksia, joten mielenkiintoiseksi menee. Pitkällä tähtäimellähän asiat menee kyllä niin että "harava" yms. hommista ei enää tulevaisuudessa palkkaa makseta vaan ne tehdään sosiaaliturvalla. Siihen viittaa myös tämä "osallistava sosiaaliturva" jonka alle saadaan ihmiset töihin pelkällä työkkärirahalla ehkä joku pieni ruokaha.

      Näin se menee maailma, kun rahakaivo pienenee ja pienenee ja ahneus omistavalta luokalta senkuin lisääntyy..

      • Kaikki.ORJIKSI

        > Yritetäänkö TYP/MoPassa leipoa työttömästä esim. melenterveysongelmaista tai muuten leimata sairaaksi. <

        No tottakai koska terveitä työkykyisiä työttömiä EI lain mukaan saa pakottaa sossun "kuntouttavaan" ORJAtyöpalveluun!

        Siksi työttömille järjestetään ilmaisia terveystarkastuksia, jotta jokaisesta työttömästä löydettäisiin joku vika jonka perusteella voitaisiin väittää työttömän olevan viallinen.

        Ainoa oikea korjaus tapa "vialliseen" työttömään on Typpiläisten/MoPalaisten mielestä on ORJAtyö!


      • ILMIANTAKAAorjatyö
        Kaikki.ORJIKSI kirjoitti:

        > Yritetäänkö TYP/MoPassa leipoa työttömästä esim. melenterveysongelmaista tai muuten leimata sairaaksi. <

        No tottakai koska terveitä työkykyisiä työttömiä EI lain mukaan saa pakottaa sossun "kuntouttavaan" ORJAtyöpalveluun!

        Siksi työttömille järjestetään ilmaisia terveystarkastuksia, jotta jokaisesta työttömästä löydettäisiin joku vika jonka perusteella voitaisiin väittää työttömän olevan viallinen.

        Ainoa oikea korjaus tapa "vialliseen" työttömään on Typpiläisten/MoPalaisten mielestä on ORJAtyö!

        Oikeusasiamies pyysi "kuntouttavan" orjatyöpalvelun väärinkäytöksiin ministeriön (STM) selvitystä.

        Kantelun myötä "kuntouttavassa" orjatyössä huomattiin ministeriössä (STM) selviä rikkeitä.

        "Kuntouttavasta" pakkoOrjatyöstä tehdyn kantelun perusteella STM on antanut lausunnon:

        "Työtoimintaa EI saa hankkia yritykseltä.

        Myös yhdistys tai säätiö voidaan katsoa yritykseksi jos se harjoittaa elinkeinotoimintaa.

        Sama pätee avoimilla markkinoilla toimiviin liikelaitoksiin."

        Lain mukaan työtoiminta ei saa korvata virka - tai työsuhteessa tehtävää työtä.

        Työtoimintaa ei myöskään saa hankkia yritykseltä.

        STMn mukaan tällä pyritään siihen, että kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden työpanosta EI käytetä taloudellisen voiton tuottamiseen.

        Eli jos huomaatte orjatöissänne jotain mikä vähänkään viittaa siihen että orjilla teetetään mitään yritys eli liiketoimintaan liittyviä töitä, tehkää välittömästi kantelu viranomaisille!

        Orjatöissä olevan EI siis tarvitse eikä lain mukaan saakkaan tehdä mitään sellaista mistä voidaan millään tavoin laskuttaa toisilta yrityksiltä tai yksityisiltä henkilöiltä!


      • Laskuri

        Pitäisi olla päivänselvä asia!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe