Onko näkynyt tällaista juoksijaa?

KovakinTreeniMaistuu

Tunnistatteko tyypin?

Sukupuoli: Mies
Ikä: 30-60
Harrastus: JUOKSU (oikeesti hölkkä)

Juoksee maratonin vuosittain ja muutaman lyhemmän juoksutapahtuman. Tulokset ja harkkakilometrit ovat tärkeitä ja niistä tehdään selkoa muillekin.

Sitten kun tulee cooperin testi, niin: "Oisin voinut jatkaa tuota vauhtia vaikka kuinka pitkään".

Tai 5km kisa kaveriporukassa: "Otetaan kympin kisa ja katsotaan kuka on kuka"

Sitten tulee se kympin kisa: "Oikea juoksu alkaa vasta 20km kohdalla"

Eli tappio selitetään aina liian lyhyellä matkalla, mutta ei kehdata myöntää, että itse ei ole tullut tehtyä yhden yhtäkään tuskaista harjoitusta, joilla saataisiin vauhtikestävyyttä lempparimatkaa lyhyemmillä matkoilla. Pelkkää kilometrien nielemistä ja sykkeiden seurantaa.

Tiedän, että tämänkin palstan lukijoista moni on lähes tällainen ehkä ilman samaa ärsyttävyyttä vaan jättää selittelyt vähemmälle. Mutta siis pitää itseään tosi kovana juoksija, mutta junnaa aina samoilla sykkeillä. Eikä siinä mitään. Kukin saa juosta tavallaan. Juoksu on loistava harrastus.

Kaipaan ehkä sitä, että joku myöntäisi mulle, että olit parempi eikä että juostaan pisempi matka, kun juostaan vaikka 4 kilsaa tai 5 kilsaa.

Eikö kuitenkin 5-10km juoksukisat ole kestävyysjuoksua puhtaimmillaan?

18

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusinta

      Tämä sama viesti ollut täällä ennenkin. Huvinsa kullakin.

    • HölkkääIhanMitenHölkkäät

      Juoksukyttääjiä on ainakin kovasti liikkeellä ja kovalla sykellä. Sitä jokaisen omaa sykettä tuntuu näillä lenkkikaverien kyttääjillä kovasti nostattavan muiden juoksijoiden juoksumatkat, tyylit, sykkeet, askeltiheys, lenkkimäärät, rytmi, vauhti, tavoitteet, motivaatio, tossut ja jopa vaatetus.

    • perusjamppale

      Aloittajalle: Enemmistö meistä juoksun harrastajista on nautiskelijoita. Ja sillä selvä. On varmaan totta, että hivenen liian suuren statuksen toivoo paljon juokseva itselleen kyseisen harrastuksen vuoksi saavansa. Ei ne kolmen ja puolen tunnin maratonit niin hurjia vaadi. Lähtökohdat on toki monenlaiset.

      Olen jopa sitäkin mieltä, että ruotsi-ottelussakin meitä edustaa nykyään sellaisia, jotka eivät voi sanoa olevansa kunnon juoksijoita. Eli ehkä aloittaja vähän oikeassa onkin.

      Mutta suuri enemmistö nauttii juoksusta eikä tee itsestään numeroa.

    • jakter893

      No jopas on kusipäinen keskustelunavaus. Mitäpä jos vaan harjoittelisit, ja lopettaisit tuon energian tuhlaamisen lannistamalla ja lannistumalla suorituskykyeroista. Treeni on parasta treenimotivaatiota kusipäät tosin motivoituu kapuloiden rattaisiin heitosta ja riitelystä. Kesity treeniin ja unohda kateelliset mulkut äläkä kadehdi itsekään.

    • starburster

      Ei niinkään huono avaus. Kyllä on "uran" varrella tullu tilanteita, joissa itseään kovana pitänyt on joutunut hiljenee, kun tulee ns. kovia vastaan vaikka ne ei oo oikeesti ollu mitään kovia.

      Ihan tällainen tapaus. Maratoonari, joka tietääkseni on tehny sinänsä hienon tuloksen 3.02 pelkästään kilometreillä. Sama mies pesee meitä kympin kisassa minuuttitolkulla. Juoksee 41-42 minuuttiin ja on niin kovaa juoksijaa että.

      Mutta sitten on pari kertaa ollut meidän tavallisten mielestä kovia juoksijoita mukana, niin kauhee selittäminen. Tämä herra sopii kyllä aloittajan kuvaelmaan. Eikä nämä vieraat ole olleet kuin sellaisia 39 minuutin menijöitä eli ei mitään oikeita juoksijoita.

      P.S. 4min/km on ihan kelpo vauhti - mutta ei riitä kympin kisassa.

      • jakter893

        Onhan se nyt aivan törkeää harrastaa lenkkeilyä, jos on tuollainen 4-5minuutin kilometrivauhdin menijä matkan pituudesta riippuen. Ettäs kehtaavatkin näyttäytyä lenkkipoluilla, hölkkätapahtumista nyt puhumattakaan. Olisihan se niin paljon hienompaa juosta kymppi 39 minuuttiin. Sillä saattaisi jopa ansaita korttelin toiseksi nopeimman menijän kunnian. Mikään ei olisi niin kuin ennen. Ilmeisesti juoksu saa olla hauskaa vain kilpailun tai lenkkiporukan nopeimmalle ja erittäin satunnaisesti lenkkeileville. Tai sitten em. asenne on kusipäinen.


    • juoksuopettaa

      Jos haluaa oikeasti kehittyä, niin on se jossain vaiheessa nöyrryttävä oman rajallisuutensa edessä. Mitä järkeä on harjoitella enää jos kuvittelee jo olevansa mestari ja kaikkein kovin juoksija. Kovin hiljaisia ja vaatimattomia tyyppejä usein nämä maailman parhaimmat juoksijat.

    • TehojaKehiin

      On joo kova homma tehä pari kertaa viikossa 20km lenkki, mutta kyllä ihtelläni viikon kovin treeni kesäaikaan on 1,5h höntsäfutis. Pitkät lenkit on nautintoo siihen verrattuna, kun oikein laitetaan keuhkot ja lihakset koville.

    • malttiaperkele

      Suomalaiset treenaavat liikaa, liian kovaa, liian varhain. Koska sisu velvoittaa. Väkisin tekemällä ei tehdä kuin vaivaisukkeleita. Menestyjät ovat useinkin pumpulista henkisesti.

    • 1622

      Liian moni tekee vaan peruskuntotreeniä vaikka sitä tehdään oikeasti sitä varten, jotta oikea treeni tehoaa. Mutta oikea treeni vaatii luonteelta jo vähän enempi. On toki peruskuntotreenikin päälle rankkaa ja moni laiminlyö sen, mutta kyllä Suomessa yleisempää on, että kivuliaat treenit jätetään tekemättä/kesken/tehdään kevennettynä/no ehkä huomenna/ei mun tarvikaan parantaa ennätystä...

    • juostaayhessä

      Moni on ymmärtänyt väärin aloituksen. Ei siinä ole pienintäkään henkeä siihen suuntaan ettei kaikki saisi olla lenkkipoluilla ja tulla kisoihin. Minä tulkitsen sen niin, että hieno juoksija ei leuhki (eli pidä itseään kovana juoksijana). Hän juoksee, tekee parhaansa ja onnittelee kisan jälkeen parempiaan. Ja sanoo vielä huonommille, että hyvin juoksitte. Eli on positiivinen ja kannustava. Ja VAATIMATON.

      Ja ehkä aloittajan mielestä hienon juoksijan ajatusvarastosta löytyy myös ymmärrystä juoksun haastavuudelle ja sille mitä vaatii nousta vaikkapa Suomen huipulle. Tai hätyytellä 30 minuutin aikaa kymppitonnilla. Siihen ajatteleen kyllä voi pystyä hänkin, joka ei jaksa alle 4minuutin kilsavauhtia kuin reilut kaksi kilsaa.

      Eli älkää luulko itsestänne liikoja. Kyllä tämä laji kesyttää teidät. Mutta onneksi tässä voi kehittyä jollakin tavalla ajateltuna loputtomiin. Ja ihan tuloksellisestikin, koska meillä on hienot ja tarpeelliset ikäsarjat. Se on kuulkaa hienoa.

    • Peruskuntoilija

      On kahdenlaisia juoksijoita, kuntoilijoita ja kilpailijoita. Kuntoilijat juoksevat pitääkseen itsensä hyvässä kunnossa. Kilpailijat juoksevat, jotta voivat todistaa olevansa parempia kuin muut. Kilpailija ei hyväksy häviämistä, se on hänestä erittäin nöyryyttävää, siksi selittely.

      • Luuserit

        Kuntoilijat juoksevat hävitäkseen. Minä sanon teille, että kuntoilijat ovat luusereita.


    • vaimotkuriin

      sitä kun pieksee muijansa kerran vuoteen, ei niin haittaa vaikka 800m ei meniskään alle 2min.

    • lyömätönlinja

      Onko joku lyönyt?

    • itse.minä

      Minulla itselläni kestävyys rajoittaa tuloksia kaikilla yli kahden askeleen mittaisilla juoksumatkoilla. Pituushyppy on huono, koska vain toisella jalalla pääsee vetämään maksimivauhtia. Kolmiloikka on huono, koska toisella jalalla joutuu ottamaan kaksi askelta ja kestävyys käy tulosta rajoittavaksi tekijäksi.

      • häh_

        kuka oot?


    • jäykkäok

      Sinnikkäällä nylkkyharjoittelulla saadaan aikaiseksi kokovartalokramppi ja juoksusta tulee taloudellista. Hölkkäsyke alle 99. Ei tunnu pikkukrampit missään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe