Paassilta/Väyrynen/Vaikutusvalta/Sukulaisuudet

EthänEnsinOllut.Mithään

Kun ikä takoo yli 70 vuoden ikää. Suomen tärkeimmissä valta asemissa, nuoret valtaavat vanhukset sivuun. Silti iäkäs yrittää pyryä johtoasemassa. Myös voi ilmetä, että oma puolueen linjatkaan eivät enää kelpaa ja voi tulla virhelinjauksia.
Muistakaa. Paavo Väyrynen tietää erittäin hyvin Lapin läänin asemat ja varmasti on erittäin suuri vaikutusvalta vieläkin Lapin kehittämiseksi.
Paassilta tuli poliisiksi Enontekiön nimismiespiiriin 1962. Tarkoitus oli olla Helsingin Poliisiopiston virkatutkinnon jälkeen vai vuosi, mutta eri ammateissa vierähtikin yli 50 vuotta. Sukulaisuus ammateissa äitini on Rosenlewin lähisukulainen. Hän oli aloittanut Ruotsalaisten sukulaisten piikoomisessa, mm. Maarianhaminassakin. Sven Eerik Rosenlew, halusi Säkylään tilansa hoitajaksi isäni Jalmarin ja emännäksi äitini Hiljan, sekä molemmilla oli alan ammattitutkinnot. Silloin työntekijöitä oli paljon maa ja metsätyössä. Rosenlew luovutti tilan isälle ja äidille, mutta sodan jälkeen silputtiin siitä useita karjalaistiloja. Tätä ennen isäni oli Ahlströmöm paperitehtaalla Eurassa työnjohtaja ja veli mm. johtajan kummipoikana. Poliisina olin Urho Kekkosen lomamatkalla 1970 v. alussa Porojärvellä. Yllättäen Kekkonen kutsuikin minut hänen vieraaksi illalla hirsimajalleen. Hän kertoikin tuntevansa isäni hyvin ja kertoi heidän välisiä yhteisiä asioita. Kekkosen hirsimajan hänen kaverina oli maaherra Martti Miettunen: Hän ilmoitti, että on isäni kanssa opiskellut samanaikaisesti ammattiin Mustialassa. Kertoen monia yhteisiä asioita. He yhdessä kertoivat, että olitkin tärkeissä suvuissa mukana, kuten vaimosi Huhtamäkiä, äitisi Rosenlew ja isäsi niin edelleen. Kekkonen kertoi, että minut haluttiin kaartin kunniakomppaniassa useisiin kunnia tehtäviin. Vielä Kekkonen, että olit usein presidentin linnan ovella ja hän muistaa, kun naiset halusivat Sinut linnaan kahville, ettet ihan paleltuisi ja partio tuli viemään Sinut kahville. Kekkonen kysyi sitä, että olit suorittanut teollisuusvartija koulutuksen ja olit Rosenlewin teollisuudessa hyvällä palkalla ja jätit työn siellä?. Olin kiinnostunut Lapin tunturialueelle pääsemisestä. Kekkonen kysyi sitäkin, miten ne ulkomaiden kielet olivat tarttuneen ja käsivarressa tarvitaan. Vastasin no jotenkin on tarttunut. Minun huvila on Kalliosalmessa, missä on aikoinaan ollut yksi Rosenlewin kenttäsaha, no olipa sahanpurua jäänyt huvilani edustalle Utkujärven pohjaan. Muistakaa nyt, että selitän historiaa, etten jäänyt tuhlaajapojaksi ja jotka suvuista ovat huolehtineen, etten ole Porin torin katukiviä nyt potkimassa ja onhan sitä tuhlaavaa poikaakin tullut auttaa. Tunturiseikkailu oli jännittävää, sekä ensin äiti itki ja tule takaisin Rosenlewille siellä odotetaan.
Maailman kiertäjät seikkailuhistoriaa: Kalevi Paassilta

37

601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ymmärsinkövaien

      Pitäiskö tämä nyt ymmärtää siten, että kirjoittaja on rinnastettavissa hienon sukutaustansa, työhistoriansa, kielitaitonsa ym. huippumeriittien takia vaikutusvaltaisuuessa P.V:een ... vai miten se meni?

      • Entisissämerkeissä

        Juuri niin. Kallu on ollut niin monessa mukana ettei tyhmempien mielikuvitus edes riitä.
        Kiva juttu tietämättömille. Minä jo tiesinkin hänen vaiherikkaan elämänsä ja sukutaustansa.
        Tsemppiä vain Kallu!


    • torpparinpoika

      Kyllä mie kalpenen nyt.

      • torpparinpoika

        ...niin ja porvari torpparinpoika...


      • torpparinpoika

        ...niin mie olen torpparinpoika ja porvari...


      • Kaukaisetjuureni
        torpparinpoika kirjoitti:

        ...niin mie olen torpparinpoika ja porvari...

        Voi minäpä olenkin polveutunut Ruotsin kuninkaan lääninsotaherrasta Suomessa Ruotsin vallan aikaan.
        Sotaherra kunnostautui niin hyvin, että sai Ruotsin kuninkaalta läänityksen Suomesta ja sukunimen eteen aatelisten sen aikaisen aatelisarvon merkinnän von.
        Sotaherra ei syntyperältään kuitenkaan ollut aatelinen.
        Äitini suvun ruotsalaisuus ja arvonimi ei kuitenkaan ole ollut mitenkään hyödyksi suvullemme ja "von" on tippunut matkanvarrella pois.
        Kauas taaksepäin tiedossa olevat sukutiedot ruokkivat mielikuvitusta ja tuntuu hyvä olla perillä hyvinkin kaukaisista sukujuuristaan.
        Nykyisin hyvin yleisellä sukunimellä eläessäni voin vain kuvitella kausisia sukujuuriani ja sen aikakauden Suomea ja Ruotsia ja sen aikaista elämää.
        Se on varmaa, että haaveni linnanrouvan päivistä on varmasti kotoisin kaukaista sukujuuristani. Ovat vain pysyneet toteutumattomina unelmina. Onneksi, koska näin on hyvä.


    • Jaksankoodottaa

      Odotan mielenkiinnolla maailmanmatkaajan seikkailujen jatko-osaa

      • Osotarauhassa

        Kyllä jaksat Jaksankoodottaa!
        Tiedän sen verran, että kyllä jatkoa tulee ja mielenkiintoisia tapahtumia, jotka kaikenlisäksi ovat totta


    • Hienotarinoitija

      Mitä Kallulle kuuluu,joko keula kohti lappia?

      • UusiUKK

        Pressan vaalit lähestyvät. Nyt Muoniolle oma ehdokas. Selvää pressa-ainesta!!

        M.T., toimitusjohtaja


    • jännäääää

      Olipas siinä satukirjalle ihan hyvä alku. Tuota juonta kun hioo ja kieltä korjaa niin jopas alkaa lapsille luku maittaa.

    • torpparinpoika

      Aivan kuin lukisi Muonion siniverisistä.

    • alimmastakastista

      Voi kiesus näitä juttuja.

      Lukkeehan näitä ajan kuluksi.

    • Hyötytapaaminen

      Kertokaa muoniolaiset, itsestänne ja erittäin hyvin menestyneistä muoniolaisista, tai sukulaisista. Voivat olla hyvinkin mielenkiintoisia asioita, tai muitakin kivoja juttuja. Politiikasta, kerron yhden tapahtumani Suomenpankin johtajasta Erkki Liikasesta. Porissa 2015 soitettiin, että minun tulee heti tulla Osuuspankin pääkonttorin tilaisuuteen Porissa, no minä tulen. Pukeuduin siististi ja 10 minuutin päästä marssin tilaisuuteen vaimon kanssa ja Erkki Liikanen puhumassa. Hän pysähtyi. Tervehdys, Lapin tunnettu saapui. Kaikki katsoivat ja tiesivät tuntien pääosin minun vaimon Pirkko Paassillan olevan Laskentapäällikkönä Osuuspankin pääkonttorissa ja aluepankit hänen alaisuudessa, sillä linjalla. Aikaa oli yli 15 vuotta kulunut, kun ensi kertaa yhdenkerran nähdessäni keskustelin Liikasen kanssa Muoniossa. Aiheenamme miten Muoniota ja maatamme voidaan kehittää. Porissa tilaisuuden päätteeksi, Erkki Liikanen jäi keskustelemaan ja olin hämilläni, että Liikanen muisti minun nimen. Hän kertoi myös Muonion kunnan johto henkilöistä, sekä luottamusasemista ja luetteli eri henkilöiden nimet kertoessaan. Liikasella on erittäin hyvä nimi ja asioiden muistaminen. Myöhästyneenä usein tilaisuuteen saapunutta moititaan, mutta joskus ylennettynä ja monet uskovat arvo henkilöksi, kun olin vain tavallinen muoniolainen. Muonion luottamushenkilöt, kun satutte oikeaan paikkaan oikealla hetkellä ja Muonio tulee näkösälle.
      Kalevi Paassilta

      • höpönpöpöä

        Taisipa olla lassin erkki. Kallu erehtyi nimissä.


    • pienipiiri

      Hui kauheeta missä piireissä Kallu liikkuu, pöyristyttävää

    • vapaamatkustaja1

      Noo, onko tulossa lisää tällaisia pöyristyttäviä Muonionserkkujen tarinoita?

    • kaluakehiin

      Mikä vaivaa Kallua, kun on koko kesän ollut kirjottamatta ?

      • Vaalivalmistelutalkaa

        Net valmistautuu tjn kanssa kunnallisvaaliehokkaiksi. Niilä on nyt kiire


      • kaikki.tullee.ilmi
        Vaalivalmistelutalkaa kirjoitti:

        Net valmistautuu tjn kanssa kunnallisvaaliehokkaiksi. Niilä on nyt kiire

        Näinkö net salhaisuuvet paljastuu...


    • hammastynut

      Niin ne vaan sitten korpraalin korkeaan arvoon Kallun asettivat. "..olitkin tärkeissä suvuissa mukana, kuten vaimosi Huhtamäkiä, äitisi Rosenlew ja isäsi niin edelleen. "

    • Puoluesankarit

      Vaimo ei miestään minua huomaa. Kutsuttuna olin aikanaan Eurooppa Pohjoinen Ulottuvaisuus koulutus tilaisuudessa Rovaniemellä ja Eurooppa Unionin huiput luennoivat. Tulin kotiin ja vaimoni Liisa katsoo televisiota ja ministeri Jaakko Ilomäki tilaisuudessa luennoi. Katso, katso! tuolla istuu Esko Ojala. No niin naapurin isäntä sitä kyllä huomataan, katso minä näyn televisiossa koko ajan läheltä pitkää, ethän edes siitä minua huomaa. Aina väärin oikeaan aikaan?. Minä toimin Muoniossa Vapaaehtoisen Pelastuspalvelutoimikunnan puheenjohtajana ja koulutusta oli Saarijärvellä. Illalla halusin mennä pää huippu ravintolaan. Ovella suuri määrä jonottamassa sisälle pääsyä. Sisältä turvapoliisit huusi poliisi, pelastusjohtaja Paassilta heti ohitse tänne. Ravintola täynnä ja minut saatettiin heti istumaan. Tilaisuus olikin Harri Holkerin ja Mauno Koiviston läsnäolo, sekä presidentin vaaliehdokas keskustelu tilaisuus. Seuraavaksi tulikin eräs herra tervehtimään ja kysyi, mitä kuuluu Pohjoismaiden kuntaoikeuskomitean jäsenelle. Vastasin, että kaikkea hyvää. Tarjoilu oli ruhtinaallista ja kuka maksoi puolestani. Hyvin hämilläni yöllä poistuin ravintolasta ja todellisuudessa olin kukkavieras, mutta sainpas melkoisen ylennyksen. Jälleen Vaasassa oli Asuntomessu tilaisuudessa Siellä minun tuttuna oli toinen poliiseista Ministeri Matti Vanhalan turvapoliisina ja poliisit minun kanssa juttelemaan. Vanhanen tuli siihen minun eteen ja kysyi? Kuka sinä olet ja mistä kotoisin. Kohteliaasti vastasin, että olen Kalevi Paassilta ja olen Muoniosta. Ai ai Sinähän olet Muoniosta. Poliisit niin niin, sehän on ollut Käsivarren poliisi tuttuja. Tulehan nyt meidän joukkoon kahville tuonne. Jälleen Muonio tuli tutuksi seurueelle, vaikka sattumoisin väärään aikaa väärässä paikassa.
      Välin tulee mieleen vaikkei muuta ole, kuin Villin lännen sankari. Näin Muonio tulee tutuksi ja kysellään asioita muoniolaiselta.
      Kalevi Paassilta

      • kukkavieras

        Oliko se Jens Kukkakin siellä?


    • Mukaviamuisteloita

      Siis kuokkavieraana.
      Nämä sinun "kukkavieras nimimerkin" vihlailut eivät tule lannistamaan Kallua.
      Kallun jutut mielenkiintoisia.
      Jatka vain Kallu kirjoittelua niin kuin olen sinulle usein puhelimessa sanonutkin puidessamne niitä omistusjuttuja siellä ja täällä.

      • kuokat.heiluu

        Joo, meillähän onkin rajoittamaton nautinta- ja virkistymisoikeus, Kallu ollos hyvä vaan, ainahan ajankuluksi voi nettiä käyttää...


      • Stråle

        Jaa, Kallulla on informaattori Muoniossa joka auttaa porilaista lakimiestä saamaan jalkaa ovenrakoon kun tilojen omistusoikeudesta nousee kysymyksiä.
        Joka päivä oppii uutta, mielenkiintoinen paljastus.


      • lekentaaa

        Onhan kallulla tunnetusti toimiva mielikuvitus


      • aristrokraatti
        lekentaaa kirjoitti:

        Onhan kallulla tunnetusti toimiva mielikuvitus

        Mukavuamuisteloita , perjantaina klo9:02, kirjoitti tosissaan. Se ei ole satua vaan riipaiseva nykäys ,kiskaisu upottavista unelmista todellisuuteen, toivottavasti realismiin valheita mielellään vältellen. Omistusoikeudet ja nautintaoikeudethan ei oikeastaan voi seota toisiinsa. Onhan se vähän kuin yrittäisi tulta sammuttaa bensaa heittämällä. Kusi olisi parempi heittää tulta sammuttamaan jos se tuli on sammutettava.


      • Vihlailut

        kyllä voivatkin lannistaa Kallun, valitettavasti.


      • pellehermannni
        Stråle kirjoitti:

        Jaa, Kallulla on informaattori Muoniossa joka auttaa porilaista lakimiestä saamaan jalkaa ovenrakoon kun tilojen omistusoikeudesta nousee kysymyksiä.
        Joka päivä oppii uutta, mielenkiintoinen paljastus.

        Lakimies? Ei taida siihen rahkeet riittää. Ettei mene ihan täysin liioittelemiseksi taas tämäkin juttu.


    • läpinmilliisit

      ARISTROKRAATTI
      vai
      ARKISTOKAAPPI

      • kumpi.kampi

        Kokeilkaa vuorotellen kumpaakin.


      • umpikuja.tuli.vastaan
        kumpi.kampi kirjoitti:

        Kokeilkaa vuorotellen kumpaakin.

        Eipä ole nyt löytynyt oikeaa laatikkoa arkistokaapista.
        Olisiko niin että etsijäkin on ollut väärä aristokraatti.


      • umpikujaan.vaan
        umpikuja.tuli.vastaan kirjoitti:

        Eipä ole nyt löytynyt oikeaa laatikkoa arkistokaapista.
        Olisiko niin että etsijäkin on ollut väärä aristokraatti.

        Tietysti se on ollut väärä koska etsittiinkin ARISTROKRAATTIA. Pitää olla tarkka siinäkin mitä etsitään.


    • aristrokraatti

      Kyllä se niin on että lakimiehet, aktiivi-iässä tai jo eläkkeelle vetäytyneinäkin, ovat jo riittävästi legendojaan suomalaisille tarjonneet. Kun tuo joku turkulaismuoniolainekaan ei tiedä läsnäolostaan edes sen vertaa että onko kirjat Turussa vai Muoniossa niin rannikkotykistökin on jo valmiustilassa. Pitääkö Turku pommittaa ennenkuin selviää, mikä turkulaissuku on huijannut valtionsyyttäjä Männikköä Aarnion rahaputkilöydöksen tiimoilta?

    • soo_o_paa

      Jopa on jännittävä tarina. Uskokoon ken tahtoo. Paassilta tuli poliisiksi Enontekiön nimismiespiiriin 1962. Tämä lienee faktaa. Muu...

      • Kallunjututparhaita

        Muistathan mitä olen sanonut! Kirjoittele vain ja muistele jotain Muonion ajan alkumetrejä ja vaikka sitä aikaa, kun lähdit pois. Oliko mitään hauskoja ja mielenkiintoisia juttuja joista voit kirjoitella tänne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1439
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe