Loistomobiili

JEETAS

Kokemuksia Loisto mobiilista. Kannattaako hankkia.

42

660

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uppis2

      Olen ollut tyytyväinen käyttäjä. Softan käyttöliittymä ei ole kaikkein selkein, mutta kun kerran vilkaisee ohjeista, miten tehdään reitit ja mitä mikäkin painike tekee, on käyttö helppoa.

      Suosittelen kokeilemaan, ainakaan tuote ei ole hinnalla pilattu.

      • TrevorMc

        Totta edullinen ja pääosin toimiva, valitettavasti puuteita edelleenkin jonkin Samsungeissa - nähtävästi uudempien kanssa. Ilmoittivat siitä kyllä ennen ostoa sivuillaan, eli missään tapauksessa syy ei siis ole heidän, ja kuten totesin, toimii hyvin muuten, mutta reitinsuunnittelu yms. ei pelaa tässä ONDAssa, jossa nähtävästi jotain Samsung sukulaisuutta.


    • Raum

      Kannattaa tiedustella toimiiko omassa laitteessa.Joissain Samsungeissa ei toimi.
      Mulla on Lenovo ja Loisto mobiili toimii hyvin. Päivityksiä odottelen Loistoon.

    • Turhatluulot

      Honor7 ei edes suostu lataamaan ohjelmaa. Mistähän syyst

    • Haipaatti

      Onks tietoo ... mistähän löytyy milloin Loisto mobiilin kartat on päivitetty, en huomannu www-sivuilla tai Play kaupassa? Entäs millon on tulossa päivityksiä karttoihin, onko ne maksullisia vai ei, tuotakaan tietoa en saanu mistään. Karttakauppaan soitto ei auta kun eivä tunnu ollenkaan vastaavan puheluihin!!!

      • Raum

        Ne on päivitetty 2014, kysyin 2015 keväällä. Ei ollut kuulemma tullut suuria muutoksia, että olis tarvinnut päivittää.
        Tänä keväänä sanoivat päivityksien tulevan mutta ei hintoja eikä aikataulua. Varmaan Play kauppa ilmoittaa koska tuli päivitys.


      • Haipaatti

        Kiitos tiedosta. Olis kuitenkin tiedettävä niille hintakin ja miten ne saa sitten käyttöön ja mikä niitten päivityspolitiikka yleensä on kun tarkotus käyttää softaa useempi vuosi... ei sikaa säkissä... Nyt pähkäiltävä hankkiiko ton vai mapitaren jossa oikeen hyvät maastokartat myös tai sailmaten tms. Loistoa kokeilin kaverin laitteella, ei vielä vakuuttanu se kokeilu.


      • Raum

        En tiedä muiden kokemuksia mutta omat kokemukset Loistosta on ihan hyvät. Tasku Loisto ollut käytössä eka versiosta lähtien. Hintoja en huomannut kysyä. Nyt on tabletilla Loisto Android ja Loisto mobiili. Ei olis tarvinnut Loisto mobiilia jos olis tiennyt, että on samat kartta päivitykset.


    • Haipaatti

      Jätin Loiston hankkimatta. Ei näytä mitään tapahtuneen viime kesän jälkeen, webisivuja ei oo päivitetty ja ei mitään tarkempaa tietoa mistään ovatko vielä korjaamassa bugeja ja päivittämässä softaa ja karttoja.
      Jäi semmonen maku että on hiipumassa kokonaan pois ja toimineeko lainkaan ens vuonna! mapitaren hankin ja on hyvä ja riittävä ja sitä ainakin päivitetään ja kehitetään.

      • Better_Than_Life

        Äläpä viitsi jauhaa paskaa. Kaksi tärkeintä bugia on viime kesän jälkeen päivitetty, eli lisenssi ei enää katoa kesken kaiken ja nyt löytää aina gps-signaalin. Noihin kahteen törmäsin viime kesänä ja meinasin hylätä Loistomobiilin noiden bugien takia.

        Loistomobiili on edelleenkin loogisin ja selkein plotterisofta mihin olen törmännyt. Navionics on jäänyt kokonaan pois käytöstä. Toivoisin että jatkossa tulisi myös Ruotsin ja Viron karttoja, mutta eipä taida ilmestyä.


      • Raum

        Välillä tulee vieläkin herja, ei lisenssiä ohjelma aukeaa ilman karttoja.
        Täytyy taas kirjautua googlen tilille. Johtuu varmaan tabletista.
        Ei tule herjaa jokakerta kun otan loiston käyttään.
        Muutoin pelaa hyvin.


      • haipaatti
        Better_Than_Life kirjoitti:

        Äläpä viitsi jauhaa paskaa. Kaksi tärkeintä bugia on viime kesän jälkeen päivitetty, eli lisenssi ei enää katoa kesken kaiken ja nyt löytää aina gps-signaalin. Noihin kahteen törmäsin viime kesänä ja meinasin hylätä Loistomobiilin noiden bugien takia.

        Loistomobiili on edelleenkin loogisin ja selkein plotterisofta mihin olen törmännyt. Navionics on jäänyt kokonaan pois käytöstä. Toivoisin että jatkossa tulisi myös Ruotsin ja Viron karttoja, mutta eipä taida ilmestyä.

        No no, tuossahan itsekin epäilet että ei ole Ruotsin ja Viron karttoja edes tulossa, vaikka niitä on kuulemma jo viime kesän lopulla luvattu.
        Mitään päivitystä ei ole myöskään tullut viime kesän jälkeen, ei myöskään Loiston PC softaan ja ilmeisesti sen toiminta Win 10:ssä on epävarmaa kun yritin asiaa selvitellä. Ja Loisto mobiilin tai PC-verison www-sivuilla ei oo mitään tapahtunu viime kesän jälkeen ...
        Ei löydy myökään tietoa onko mahdolliset joskus ehkä tulevat päivitykset maksullisia vai mitä, noiden takia päädyin mapitareen, josta voi ladata viikon ilmasen testiversionkin ja joka näyttää koko ajan myös kehittyvän.


      • Ainakin Karttakeskuksen sivuilla mainostetaan sekä Viron että Ruotsin karttoja. Viron kartta 80,00 Euroa !


    • Ostin tabletin ja nyt pitäisi hankkia Loistomobiili mutta Karttakeskus sanoo että suositeltava muisti on 16 Gb. Eihän tableteissa ole niin isoa muistia. Muistikortilleko se laitetaan ? Neuvooko asennusohjelma miten se tehdään ? Miten muuten tehdään ? Voisiko joku opastaa ? Minulla on Kiinalainen Cube T8.

      • Better_Than_Life

        Asennuksen aikana voidaan ihan suoraan valita että meneekö muistikortille vai sisäiseen muistiin. Tässä suora copy/paste Loiston tukisivuilta:

        Loisto Mobiilin karttahakemiston voi vaihtaa muistikortille laitteissa, joissa on Android 4.4.x tai Android 5 -järjestelmä. Vanhemmissa Android versioissa vaihtoa ei voi tehdä.

        Avaa Loisto Mobiilin ohjelmavalikosta (yläreunan työkalupalkki, kolme alekkain olevaa viivaa) ”Karttojen hallinta” -näkymä.
        Jos Karttojen hallinnassa näkyy karttapakettien jälkeen alimpana kohta ”Karttahakemisto” ja painike ”Vaihda” voit vaihtaa karttojen tallennushakemiston. Kun napautat Vaihda-painiketta avautuu ohjeteksti ja ohjelma kysyy vahvistusta hakemiston vaihdolle. Lue ohje ja poista jo ladatut karttapaketit laitteen omasta muistista ennen hakemiston vaihtoa.
        Jos vaihdat karttahakemiston, ei Loisto enää voi käyttää aiemmin ladattuja karttoja. Tämän vuoksi kartat pitää ladata uudelleen muistikortilla olevaan karttahakemistoon.
        Uusi karttahakemisto on aina polussa ”../Android/data/com.karttakeskus.LoistoMobile/files”. Kun vaihdat karttahakemiston sinun tulee kuitenkin itse osoittaa muistikortin sijainti (esim. extSdCard, sdcard1, tms.) Loiston sitä kysyessä.

        Pakko sanoa etten ole aikoihin törmännyt tablettiin jossa olisi vähempää kuin 16Gb muistia..


      • kiinatabi

        Halvinta kiinatablettia ostavan on osattava ihan itse viritellä vermettä, kun niiden toiminta ei ole aina ihan sitä mitä Google Androidilla on tarkoittanut ja siksi neuvonta on hankalaa. Yllä sait jo riittävästi ohjetta. Lisäksi 8-tuumainen on hankala ainakin ainoaksi "plotteriksi" ja menetät hermosi tulevana kesänä.


      • MitaanTietamaton

        Loistomobiilia en ole käyttänyt aikaisemman version epäonnistuneen kokeilun jälkeen, mutta minulla on ollut hankaluuksia eri Android-versioilla karttojen latauksessa muistikortille johtuen ilmeisesti siitä, että sinne on huolittu lähinnä vain media-tiedostoja (versio5). Rootatussa tabussa homma on onnistunut antamalla lisää oikeuksia androidin konffaustiedostoissa, mutta nykyiselle tabulle roottaus on hieman epävarma toimi eikä hyöty-riski ole kohdannut, kun sisäinen muistikin on ollut riittävä. Ulkoisen muistikortin saa jossain tapauksissa sisäisen muistin jatkeeksi, mutta silloin menettää sen vaihdettavuuden.

        Versio4:n kanssa kaikki on ollut mahdollista, vitonen on ollut hankalampi ja kuutosesta odotan taas helpompaa, kun ongelmat on tiedostettu.

        Tarkennuksena, jotta kiinatabujen kanssa olen touhunnut, kun niihin saa helpoimmin eri Android-rommeja sisään.


    • Haipaatti

      Mistä nuo Viro ja Ruotsi kartat oikein saa muka loisto Androidiin? Taitavat olla vain PC:lle ja eihän tuohon loisto mobiiliin ole tullut mitään uutta latausta tai ostotoimintoa sitten viime kesän.
      Kattokaa ihmeessä että onko tuo Loisto sellanen että siihen uskaltaa odottaa jotain uutta vai onko hiipumassa kun ihan noilla ilmaiskarttasoftillakin tulee parannuksia sillon tällön mutta ei näy mitään uutta Loistoon sitten viime kesän! Kokeilkaa ihmeessä muitakin vaihtoehtoja.

    • Better_Than_Life kiinatabi MitaanTietamaton. Kiitos tiedoista ! Nyt tiedän että on vaikeuksia tiedossa. Ajon silt ostaa sen. 39 Euroa on niin pieni raha. Minulla on se ensimmäinen versio puhelimessani ja sillä on menty useampi vuosi. Näyttö vain on niin pirun pieni. Ei muuta kuin teille ja KAIKILLE muille : HAUSKAA JUHANNUSTA.

    • Raum

      Kyllästyin odottamaan luvattuja päivityksiä Loisto mobiiliin, karttatiedot 2vuotta vanhoja.
      Mapitaressa on päivitetyt kartat.
      Se siitä.

      • Aikaisemmin entinen Merenkulkulaitos julkaisi uusia merikortteja joka toinen vuosi. Oletteko varmoja että on mitä päivittää ?


      • Raum

        Nyt on Loisto mobiilin kartoista kysymys. Ostin Mapitaren ja vertailin karttoja, sieltä löytyy veneilyreitit ja kartta muutokset mitkä on merenkulkulaitoksen sivuillakin. Ei vaan löydy Loisto mobiilin kartoista.
        Loisto mobiilissä ja Loisto androissa samat vanhat kartat.


      • Raum

        Vähän korjausta. Kartta muutokset löytyy Liikenneviraston merenkulkusivulta.


    • Raum

      Loisto mobiiliin tuli päivitys 30.6.2016. Mutta päivitetyt kartat ei asennu.
      Karttakaupassa ei toimi yhteystiedot kuin sähköposti yhteydellä.
      Ja sitten odotellaan vastausta.

      • 28m

        Kappas, niinpä on tullut LoistoMobiili v. 1.2 päivitys. Mutta, mutta... " Lisämaksusta karttojen hallinnasta on ladattavissa v. 2016 veneilykarttasarjat A, B, C, M ja P". Itsellä on nyt päivitetty versio, mutta en päivitysmahdollisuutta näe tuolla karttojen hallinnassa. Mitähän tuo karttojen päivitys maksaisi???


      • Raum

        Ottivat pois päivityksen, on joku teknillinen vika jota yrittävät korjata.
        Tulee myyntiin kun saavat korjattua. Näin sanovat Karttakeskuksessa.
        Päivitys maksoi 9,99€


    • Toinenjoku

      Eivät saa näköjään karttapäivityksiä toimimaan.

    • Raum

      Eipä toimi päivitetty Loisto mobiili vieläkään. Karttapaketti 2016 asentamisen jälkeen loppuu toiminta. Maksu toimi kyllä ajallaan.

      • Better_Than_Life

        Kyllä mulla ainakin toimi tuo 1.2 päivitys yhdessä uusien karttapäivitysten kanssa Sony Xperia tabletissa.

        Ostin myös Seapilotin koska tarvittiin myös Viron karttoja Pärnun reissua varten. Hyvin toimi sekin ja reitityshän on siinäkin. Nyt on valikoimaa, kun noiden lisäksi on vielä Navionics HD. Mieluiten silti käytän Loistoa siellä missä se toimii.
        Eli Suomessa.


      • Raum

        Kyllä mullakin toimii kaikki muut Loisto versiot ja myös Navionics ja Mapitare.
        Mutta ei Loiston 2016 karttapaketin kanssa.


      • Better_Than_Life

        Tarkoitin nimenomaan tuota Loiston 2016 karttapakettia. Sinulla ilmeisesti jotain yhteensopivuusongelmaa laitteen kanssa?


      • Raum

        2016 karttapaketti toimii kun sim-kortti on tabletissa. Kaikki muut toimii ilman korttia.


    • hjuva

      LoistoMobiiliin tuli kaivattu parannus. Nyt se toimii (kaikilla) Android laitteilla oikein myös 'Karttojen hallinta' sivulla. Aiemmin eksoottisemmat Android-laitteet ((kiina)tabletit ja kännyt) näyttivät karttojen hallintasivun mustana. Nyt toimii.

    • Raum

      Toimiiko? Ostin uuden tabletin jossa on Android 6. Toimii kun on mobiilidata päällä, mutta kun ottaa mobiilidatan pois tulee näytön keskelle lappu jossa lukee Loisto mobiili pysäytetty.

      • Venemestari lehti 3/2017 kertoo että Karttakeskus on uusimassa Loisto Mobiilin perusteellisesti. Uuden apin testiversio julkaistaan tiettävästi tämän kevään aikana.
        Testin tulokset (20 pistettä maks.)
        Navionics Europe HD 19 p
        Mapitare 18 p
        Karttaselain 15 p
        Sailmate 13 p
        C-Map Plan2VNAV 13 p
        Loistomobiili 11 p

        Onneksi jäi viime syksynä tilaamatta.


      • Toinenjoku

        Joo, ei toimi vieläkään ilman netti yhteyttä.
        Karttakauppa lopetti vastaamisen kyselyihini.


      • Better_Than_Life
        lihamylly1 kirjoitti:

        Venemestari lehti 3/2017 kertoo että Karttakeskus on uusimassa Loisto Mobiilin perusteellisesti. Uuden apin testiversio julkaistaan tiettävästi tämän kevään aikana.
        Testin tulokset (20 pistettä maks.)
        Navionics Europe HD 19 p
        Mapitare 18 p
        Karttaselain 15 p
        Sailmate 13 p
        C-Map Plan2VNAV 13 p
        Loistomobiili 11 p

        Onneksi jäi viime syksynä tilaamatta.

        Meillähän logiikalla Navionicsille annetaan 19 pistettä kun samaan aikaan Loisto saa vain 11 pistettä!? Ei helevetti...
        Kumpaakin noista käyttäneenä mulla menisi pisteet päinvastoin ainakin Suomen merialueilla.


      • Mursu5
        Better_Than_Life kirjoitti:

        Meillähän logiikalla Navionicsille annetaan 19 pistettä kun samaan aikaan Loisto saa vain 11 pistettä!? Ei helevetti...
        Kumpaakin noista käyttäneenä mulla menisi pisteet päinvastoin ainakin Suomen merialueilla.

        Käytin pc Loistoa ja sitten myös mobiili Loistoa. Antaisin nykyisille versioille muihin verrattuna enintään 10 pistettä jos 20 olis maksimi!!! Että Venemestarin pisteet kohdallaan ja testissä hyvät perusteet, vaikka toimintojen omituisuuksia ja vanhaa tekniikkaa olis voinu ennemmänkin tuoda esiin.

        Sanopas Bettr_Than millä logiikalla sen pitäis saada enemmän pisteitä verrattaessa noihin muihin! Noin niinkuin puolueettomasti ominaisuuksia, toimivuutta ja karttojen laatua/luettavuutta testattaessa?

        Pc Loistolle on vielä käyttöä kun ei oo oikeen vastaavaa pc:lle. Kun mobiilista tuli ensimmäiset Android versiot ja niiden korjaukset (!!!) niin sillo pari vuotta sitten vielä pelitti suhteessa muihin karttamobiilieihin, vaikka pikkuvikaa ja esim. kartoissa ja reitityksessä ihme häiriöitä ja silloin sai Karttakeskukselta vielä jopa neuvoja ongelmiin järkevässä ajassa. Mutta kohta kai pariin vuoteen ei ole tehty mitään oikeeta uutta versiota joka pelais paremmin. Rahastavat siis vanhan tekniikan viimeiset murut pois.

        Ominaisuuksia tuossa mobiilissa oli aika hyvin mutta ei näköjään ole valmistajaa kiinnostanut kehittää kun kauppaa ilmeisesti tulee vanhalla nimellä ja vuosien takaisella maineella ratsastamisella. Kun loistoa vertaa pariin muuhun saman hintaluokan karttaan niin sehän on jätetty ihan kesken ja ikä näkyy pahasti ja toiminnot tökkii.

        Joskus kartta oli luettavuudeltaan selvästi parempi kuin kilpailijoilla mutta nyt siinäkin muut menee heittämällä ohi! Muihin kotimaisiinkin softtiin tulee päivityksiä ja uusia toimintoja - jotka myös toimii! Jopa ilmaiskarttoihin. Lisäksi kesällä Karttakeskus ei vastannu ollenkaan tai sitten vasta viikkojen päästä ongelmia koskeviin kyselyihin. Ja mistä ne ajantasaiset kiinteistörajat muka saa, häh? Soittamalla sinne ei pääse kuin keskukseen. Päivityksiä sai odottaa loppukesään kun kausi oli jo ohi. Ovat pelanneet itsensä ulos markkinasta.

        En kyllä usko luvatun (???) uuden version olevan yhtään toimivampi kun noin pitäkään ollut ongelmia joita välipäivitykset ei ole korjannut. Ilmestyykö keväällä, varmaan vasta elokuussa kuten nuo päivitykset! Petetyksi tullu olo, sen verran olen pistänyt rahaa ja aikaa Loistoon, alussa se näytti ihan lupaavalta. Että luotto meni jo ajat sitten, en suosittele kellekään. Hyviä vaihtoehtoja on, vaikka joku muu noista Venemestarin testaamista!


      • relaa-

        Omat kokemukseni ei noin rajun negatiivisia ole, tosin vasta vuoden LoistoMobiili on ollut mulla varalaitteessa. Tuntuu toimivan ihan vakaasti veneen jäljen seurannassa ja piirrossa, kartat on erittäin selkeät ja ne muistuttavat paperikarttoja. Samoin integroidut maastokartat on plussaa luonnonsatamissa viihtyvälle ja uusia paikkoja metsästävälle.

        Mutta käyttöliittymä on tosiaan surkea ja epäintuitiivinen. Näytön symbolien merkitys ja käyttötapa ei aukea ilman opasta, vinkkejä käyttöön ei löydä ohjelman sisältä ja käyttölogiikka ei muistuta mitään muuta ohjelmaa vaan on selvästi yhden tekijän näkemys millainen ohjelman pitäisi olla. Siitä seuraa että joka ainoa muu käyttäjä joko opettelee tuon yhden käyttäjän logiikan, tai kuten itse ja varmaan useimmat muutkin, lopettavat opettelun ja käyttävät vain pakollisia juttuja.

        Onneksi on OziExplorer läppärissä, jolla nuo fiksummat veneilytarpeet hoituvat.


      • Better_Than_Life
        Mursu5 kirjoitti:

        Käytin pc Loistoa ja sitten myös mobiili Loistoa. Antaisin nykyisille versioille muihin verrattuna enintään 10 pistettä jos 20 olis maksimi!!! Että Venemestarin pisteet kohdallaan ja testissä hyvät perusteet, vaikka toimintojen omituisuuksia ja vanhaa tekniikkaa olis voinu ennemmänkin tuoda esiin.

        Sanopas Bettr_Than millä logiikalla sen pitäis saada enemmän pisteitä verrattaessa noihin muihin! Noin niinkuin puolueettomasti ominaisuuksia, toimivuutta ja karttojen laatua/luettavuutta testattaessa?

        Pc Loistolle on vielä käyttöä kun ei oo oikeen vastaavaa pc:lle. Kun mobiilista tuli ensimmäiset Android versiot ja niiden korjaukset (!!!) niin sillo pari vuotta sitten vielä pelitti suhteessa muihin karttamobiilieihin, vaikka pikkuvikaa ja esim. kartoissa ja reitityksessä ihme häiriöitä ja silloin sai Karttakeskukselta vielä jopa neuvoja ongelmiin järkevässä ajassa. Mutta kohta kai pariin vuoteen ei ole tehty mitään oikeeta uutta versiota joka pelais paremmin. Rahastavat siis vanhan tekniikan viimeiset murut pois.

        Ominaisuuksia tuossa mobiilissa oli aika hyvin mutta ei näköjään ole valmistajaa kiinnostanut kehittää kun kauppaa ilmeisesti tulee vanhalla nimellä ja vuosien takaisella maineella ratsastamisella. Kun loistoa vertaa pariin muuhun saman hintaluokan karttaan niin sehän on jätetty ihan kesken ja ikä näkyy pahasti ja toiminnot tökkii.

        Joskus kartta oli luettavuudeltaan selvästi parempi kuin kilpailijoilla mutta nyt siinäkin muut menee heittämällä ohi! Muihin kotimaisiinkin softtiin tulee päivityksiä ja uusia toimintoja - jotka myös toimii! Jopa ilmaiskarttoihin. Lisäksi kesällä Karttakeskus ei vastannu ollenkaan tai sitten vasta viikkojen päästä ongelmia koskeviin kyselyihin. Ja mistä ne ajantasaiset kiinteistörajat muka saa, häh? Soittamalla sinne ei pääse kuin keskukseen. Päivityksiä sai odottaa loppukesään kun kausi oli jo ohi. Ovat pelanneet itsensä ulos markkinasta.

        En kyllä usko luvatun (???) uuden version olevan yhtään toimivampi kun noin pitäkään ollut ongelmia joita välipäivitykset ei ole korjannut. Ilmestyykö keväällä, varmaan vasta elokuussa kuten nuo päivitykset! Petetyksi tullu olo, sen verran olen pistänyt rahaa ja aikaa Loistoon, alussa se näytti ihan lupaavalta. Että luotto meni jo ajat sitten, en suosittele kellekään. Hyviä vaihtoehtoja on, vaikka joku muu noista Venemestarin testaamista!

        No tuotanoin, omat kokemukset rajoittuvat Loisto Mobiilin lisäksi Garminin GPSmap 551 plotteriin (jota käytän ainoastaan lähinäyttönä), SeaPilot:iin ja Navionics HD:en, nämä pädisoftat ovat kaikki Android-versioita.

        Merkittävä osa käyttökokemuksen intuitiivisuutta on karttojen luettavuus ja ulkonäkö joka Loisto Mobiilissa on noihin muihin verrattuna ylivoimainen tuon maastonäkymän ansiosta. En millään noilla muilla uskaltaisi lähteä seikkailemaan esim Vänön saariston sokkeloihin tai muihin kivikkoisiin matalikkoihin. Vain Loisto Mobiilin lähelle zoomattu maastokarttanäyttö antaa riittävän selkeän informaation mistä uskaltaa mennä ja mistä ei.

        Käyttöliittymän logiikka, no joo, olen tuon oppinut alusta lähtien ja siinä ei ole itselleni mitään ongelmaa, joten en tätä viitsi kommentoida enempää. Ymmärrän että joku voi kokea käyttöliittymän hankalaksi, mutta nämä ovat aina subjektiivisia kokemuksia. Reititys toimii erinomaisesti ja reitin pituusinfo on hyvä lisä arvioidessa matkan kestoa.

        Hankin alkuperäisen Loisto for Android 1.5 softan vuonna 2014 ja sen jälkeen softa on muuttunut valtavasti parempaan suuntaan. Mobiili on vanhaa Android-versiota paljon nopeampi ja käyttöliittymä on huomattavasti toimivampi. Softa on myös paljon aiempaa vakaampi, enkä muista milloin se olisi viimeksi kaatunut tai muuten jumittanut.

        Toki tiedän että Loisto Mobiili on aika herkkä käytetylle laitteistolle, mutta ainakin Sony Xperia tabletissa se on toiminut moitteettomasti.


      • Mursu5

        Hankin Loisto pc:n useita vuosia sitten vähän sen jälkeen kun se siirtyi Säles Oy:lta Karttakeskukselle, kerran olen päivittänyt ja silloin maksoi melkoisesti karttojen kanssa, mutta ei siihen muuten mitään uutta tai paremmin toimivaa tullu. Pojalla oli se Symbian Loisto, kiroili jonkun asennusprobleemin kanssa. Sitten ostin ensimmäisen Loistomobiilin version muistitikulla, se toimi kun täi tervassa, mutta onneksi siihen tuli päivityskorjaus vielä kohtuullisessa ajassa. On kuulemma sama kuin se Symbian mutta jotenkin viritetty Androidiin. Pöhkönä ostin vielä ladattavan mobiili version toissa vuonna, se piti maksaa erikseen vaikka oli päivitys.

        Turhaan olen pistänyt yhteensä monia satasia noihin. Ei mene minun rahat enää tuolle putiikille. Mikään noista Loistoista ei ole sellainen, että voisi valmiiksi sanoa, hölmönä uskoin että tulee viimeisteltykin versio joskus kun iso pörssifirma takana. No ei näköjään tule. Jos sulle loisto kelpaa niin mikäs siinä. Minä en kyllä enää tuhlais aikaani noihin. Nyt lupaavat uutta versiota toukokuussa, eipä ole uskottavaa ei, ihmettelen mitä aikovat versioon saada sellaista mitä ei jo ole muissa ja kokemusten mukaan asiakkaat pannaan koekaniineiksi keskeneräiselle tuotteelle.

        Vaihdoin Mapitareen ja siinä on muuten maastokartta, hyvä sellainen ja vektorikartta toimii nykimättä sujuvasti ja on todella selkeä, karttojen luettavuus ohittaa muutenkin Loistot, jotka vielä joitain vuosia sitten siinä oli aika ohittamattomat. Kokeile Better_Han ihmeessä myös tuota.

        Mikseivät Karttakeskuksella Loistoa parannelleet, kai siellä osaamista olisi vai eikö ole nimensä mukainen firma tai onko Loisto niin vanhaa tekniikkaa että ei enää saada uusiin laitteisiin kunnolla toimimaan? Muut on nyt menny vauhdilla ohi. Ainoa ominaisuus mitä jään kaipaamaan oli ruudun jako, vaikka se kännykässä aika turha on.

        Tässä toisessa vektorikartassa näkyy lisäksi teiden nimet ja osoitehaku toimii oikein. Loistossa haku näyttää usein osoitenumerot mihin sattuu tien varrelle ja muutenkin vaikea käyttää. On kiinteistörajat ja paljon aineistoa jota ei ole loistossa ja uutta on tullut lisää aika kohtuulisin väliajoin. Kuuntelevat myös käyttäjiä ainakin playkaupan kommenttien mukaan.


    • Kyselin Karttakeskuksesta millä Android versiolla uusi Loisto aiotaan toteutta ja näin minulle vastattiin:

      Hei,
      Testauksen yhteydessä selviää lopullisesti yhteensopivuus eri Android-pohjaisten laitteiden kanssa. Uusi sovellus on kuitenkin teknisiltä ratkaisuiltaan sellainen, että yhteensopivuuden odotetaan olevan huomattavasti nykyistä Loisto Mobiili –sovellusta parempi. Lisäksi uuteen sovellukseen on tulossa testijakso, jolloin toimivuuden omalla laitteella voi todentaa ennen ostopäätöstä.



      Ystävällisin terveisin,

      Loistotiimi / Karttakeskus

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe