Walttia rakennusliike?

kattokuntoon

Onko kokemuksia tästä?

Otin katon vaihtotarjouksia ja Walttia olisi noin 1500 - 2500€ kalliimpi kuin nuo isot liikkeet. Isot aikoivat tehdä nopeasti, Walttialla menisi kolminkertainen aika. Paras kertoi olevan toosi nopee, kahdessa päivässä valmista.

Kattoremontin hinta on hirveä, koska kate maksaa rautakaupassa 10€ neliö. Remppafirmojen tekemänä se on reilusti yli kymmenkertainen. Tosin on paljon työtäkin.

Alkuasukkailta ja paikallisilta kyselisin nyt kokemuksia?
Sanoisin että nyt olisi hyvät neuvot kalliita, sillä nuo jokainen kehuu kovasti itseään.

130

18349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sontiainen

      Tee ite, säästät pitkän pennin.

    • Walttia

      Kyllä kokemus on!
      Syksyllä 2016 Sovimme, että puhdistavat Vartti -levy kattomme.
      "Projekti nro 115590 Asuinrakennuksen vesikatteen käsittely"
      Rakennuksen asuinpinta-ala on 132 m", toki katon neliöt hieman enemmän.
      Sopimuksessa on irtoavan roskan puhdistus, pois kuljetus, sekä katon käsittely
      aineella, joka irrottaa levyjen reunoissa olleen runsaan sammaleen seuraavan
      vesisateen mukana. Hinta oli 2100 e sis. alv. Suomalaista työtä!
      Eräänä päivänä yksi mies tuli, ja n. 4 t;nin työskentelyn jälkeen oli "valmis"
      Seinustalla olleita pensaita ei peitetty, jolloin kaikki roskat oli pudotettu näiden päälle, ja jätetty sinne.
      Muutaman vesisateen jälkeen osa sammaleesta oli ruskettunut, osa ei, ja olivat
      tukevasti katolla.
      Soitin Walttialle, jolloin työpäällikkö kertoi ei tuntevansa tapausta.
      Otimme kuvat maassa olevista roskakasoista ja "puhdistetusta" katosta ja lähetimme
      Walttialle reklamaation.
      Ei mitään yhteydenottoa, mutta perintätoimistoilta kyllä.
      Että tämmöistä Suomalaista työtä n. 500 e / t

      • Tartteetehrä

        Ota yhteys kuluttajaneuvontaan.


      • hohhoijaaaa

        Tuskin kuluttajaneuvonta auttaa. Firmahan väittää että asiakas on itse sotkenut. Aikaakin on kulunut liikaa. Laki alkaa olla Walttian puolella.

        Kovan hinnan olet maksanut, kattoneliöitä luultavasti n 190.
        Muistan syksyllä tuon mainoksen, pidin hintaa toosi kovana, kun jäljestäkään ei ole takeita. Eivät ole aiemmin tehneet, vaan nyt ottivat saumaa siihen.

        Olin ottanut kesällä paikalliselta (on referenssejä valtakunnallisesti) kattohuollolta tarjouksen ja vertasin Walttian hintoihin. Walttialla yli kaksinkertainen hinta. En ottanut kummaltakaan, mutta ensi kesänä otan.

        Hyvä tietää tuokin kokemus, en epäile. Olen pitänyt Walttiaa rehellisenä paikallisena yrityksenä.
        Lähes kaikki kattofirmat kyllä ovat hanakkaina vaihtamaan terveitäkin kattoja uusiin. Hinta on 60 - 100 euroa neliö. Luultavasti uusi kattosi olisi maksanut noin 14000 - 15000 euroa, Uusulla ränneillä yms.


      • huijarit-nettiin-ja-heti
        Tartteetehrä kirjoitti:

        Ota yhteys kuluttajaneuvontaan.

        Kuluttaja neuvontaan otettava yhteyttä heti eikä huomenna. Walttia ym huijarit ottavat ilmeisesti mielellään jutun käsittelyn kuluttajaneuvojan kautta jolloin voivat laittaa vedätyksen vakuutusyhtiön piikkiin. Meillä puuttui yksi sana sopimuksesta ja walttian säkkinen ehdotti oikeuteen menemistä. Ilman mustaa valkoisella on turha tapella patologista valehtelijaa vastaan.


    • EsaOinas

      Luota kunnon liikkeisiin. Tollaset saattaa olla jo nurin, kun jotain takuujuttuja tulis.

    • huijari-walttia

      walttia huijaa. walttia teki meillä kattomuutostyön tasakatosta käyttöullakolliseksi harjakatoksi. pilasivat kattoullakko tilan käyttämällä halpoja kattoristikolta koska säkkinen ja kumppanit eivät tienneet esimerkiksi kehärakenteesta jossa alapaarretta ei ole ja tasakatto toimii ullakon lattiana. nyt ei sitten ole yli kaksi vuosikymmentä kaivattua käyttöullakkoa vaan esterata 60 cm korkeudella olevine vaaka riukuineen ja ristikko lautoineen. talon katto nousi niin paljon että rakennustarkastaja piirrätti rakennelmat uusiksi. tulee kalliiksi rakentaa rytäkasasta käyttöullakko. kaikenlaisia pikkuvikoja löytyy heidän korjailujensa jäljiltä korjailtavaksi. esimerkiksi sadevesi seisoo kouruissa ja linnut peseytyvät siellä kuivana aikana(yrittivät korjata), kourut vuotavat (yrittivät korjata), ulosheittäjä vinksallaan (väärin asennettu),,,. heidän hintansa oli yli 40.000mutta jälki arvioiden mukaan ehkä 20.000 arvoinen. halvimmat tarjoukset olivat myös tuota 20.000 luokkaa. walttia oli kallein ja tulee vielä kalliimmaksi korjauksineen.

    • Danno86

      Mies vasara ja timpurinliivit on nykyajan rakennusliike. Koulutusta ei tarvita. Varmaankin tällanen Walttiakin on vain välistäveto firma myy hommat eteenpäin ja pitää välirahat.

    • kattokuntoon

      nimim huijari-walttia,



      Uskon kertomuksesi. Muitakin epäonnistumisia olen kuullut.
      Noin iso remontti ja mennyt pieleen, voiko olla mahdollista? Tuohan tulee turkasen kalliiksi kun on korjauttanut muilla.

      Näyttää olevan näitten kattoremppafirmojen kanssa niin, että ainoa tapa tehdä sopimus on ottaa oma lakimies mukaan. Mieluimmin jolla on rakennusinsinöörin koulutus myös. Syystä että aivan sama mitä sovitaan, näkemyserot on valtavat. Koska kumpikin ajattelee itselleen parhaaksi.
      Remppafirmat menee sieltä mistä on niille halvinta.

      Näitten kokemusten perusteella en uskalla ottaa Walttiaa töihin.
      Hämeen Laaturemontti on ainakin yhtä huono. Ilmoitti minulle ettei he voi täyttää vaatimuksiani, kun esitin perusasiat remonttiin.

      Nyt onkin ihmettelyn aika,,, kuka töihin ja voiko luottaa?

    • Löfe

      Katto ja putkistot kylpyhuoneineen on niin arkoja hommia, että ei missään nimessä pidä ottaa hanttimiehia hommiin.

    • Kattohomma

      Tasakatto muutos harjaksi sisälsi ongelmia mm. vanhaa reikä pressua välikaton suojaksi että sadevesi pääsi kaikkialle mihin ei saisi missään nimessä päästä , jälki siivous oli muovipussi rullien levittelyä ympäriinsä eli roskat ja eväs pakkaukset sekä tupakan tumpit jäivät välikatolle , informaatio on aivan vieras käsite mistään asiasta , asioiden loppuun vieminen tosi huoletonta/välinpitämätöntä.

    • Hyvääpalvelua

      Kokemuksia todellakin. Vedättivät lopputarkastuksen kanssa reilu puolivuotta vaikka sovittiin että tarkastus tehdään heti työn valmistuttua. En saanut ullakkoa ottaa käyttöön kun heidän käyttämälle mestarille ei sopinut hoitaa asiaa ajallaan.

    • Ånni1000

      Siis voiko näistä kommenteista päätellä, että paska firma vai onko vain panettelua kilpailijoiden toimesta?

      • Anonyymi

        Kyllä


    • Teevati

      No niitten kaffee baari ei kauaa jauhanu Hyvinlinnassa.

    • Kattokunnossa

      Taitaa olla kilpailevat firmat asialla nuissa kommenteissa meille tehtiin ainakin remontti laatutyönä Hyvinkäälle
      Ei moitteita

      • huijauksen-kärsimä

        Veikka että säkkinen taisi kirjoittaa tuon puoltavan kommentin, itselläni ei ole hyvää sanottavaa kyseisestä valehtelijasta. huijasi monta kymmentä tuhatta euroa.


      • Anonyymi

        Meille tehtiin Somerolle 2021 syksyllä. Kaikki tehtiin mitä luvattiin. Me ollaan ainakin tyytyväisiä.


    • Cadillac-Jukka

      Meidän taloyhtiöön teki Walttia ikkuna- ja oviremontin. Kaikki sujui hyvin, eli aikataulussa pysyttiin, ylimääräisiä kustannuksia ei tullut ja homma hoidettiin siististi. Hyvä maku jäi ko. firmasta ainakin tänne. Oikein yllätyin kun tämä ketju sisälsi niin monta negatiivista kommenttia, mutta kaipa se tämänkin rakennusfirman kanssa menee niin että paljon on kiinni kulloisenkin työn suorittajien osaamisesta.

      • Corvette-Jack

        Ei saa huijata.


      • Lada-Lasse

        Juurikin noin. Jos ikkunaremontin ryssii niin on aika tohelo.


    • walttiako-muka-okay-NO

      Meillä Walttian susi kattoremontti on aina vaan kesken. Sadevesikourussa on muutaman metrin lammikko monta päivää sateen jälkeen, kunnes kuivuu liitoksen vuotaessa pikku hilaa vedet nurmikolle. Kourun sisäkulma pudottaa vedet laatoitukselle syöden saumoja ja liaten liukulaseja. Välipohjaan johtava kiero luukku repsottaa niin että on kaksin käsin suljettava tikkailta. Yrittivät valohoidolla korjata vikoja, pikku ammattitaidottomuuksien listasta saisi aikaiseksi pokkarin... Varokaa Huijareita!

      • Normi.käytäntö

        Eivätkö valvojat hoitaneet hommiaan?


      • SiksipäJuuri
        Normi.käytäntö kirjoitti:

        Eivätkö valvojat hoitaneet hommiaan?

        Ei yksityishenkilöt osaa käyttää valvojia. Tuskin edes tietävät tuosta mahdollisuudesta.


    • Aikameininki

      Eipa ole Ruukinkaan kattohommissa hurraamista!

    • WalttiässÄ

      Eipä näytä kauhean hyvältä nuo ilmoitetut ja kerrotut virheet.
      Tuolla menolla työt loppuvat todella nopeasti.

    • Ahdisteltu

      Agressiivinen myyntitapahtuma, Nyt sulla on kolme päivää aikaa päättää tai hinta nousee. Tarjous muuttuikin uusintatulosteessa ( osoitevirhe) sopimukseksi. Sopparissa ei mitään mainintaa yrityksen sanktioista jos homma ei toimi. Ei mainintaa minkä paikkakunnan käriksessä asia käsitellään , jos niin pitkälle joutuisi menemään... Vetosivat kuluttajariitalautakuntaan, mutta sieltähän saa kahden kolmen vuoden päästä vain suosituksen.
      - Rakenne jolla tekisivät ratkaisevasti virheellinen ja tarjottu materiaali muuttui halvemmaksi , hintaeroa ei ollut heille paljoakaan ( satasia) mutta valmistajan takuu pieneni 30 vuodesta 15 vuoteen.
      -Että ei, en suosittele kenellekkään. En ole kilpailija ,vaan tarjouksen keväällä pyytänyt. Ei aiheuttanut toimenpiteitä.

      • Tuetaanpaikallista

        Eli niillä oli uusi myyjä? Kuulostaa siltä ettei kaveri ollut perillä yrityksen käytännöistä? Hmm.. sen perusteella aika kova tuomio. Mut meille tehtiin kattoremppa, ei ollu halvin mutta ainaki varmasti suomalainen ja laadukas!


    • Ahdekallio

      Onnellinen uuden katon omistaja olen Hyvinkäältä ja Walttian toimesta tämä homma hoidettiin hienosta. Ei ole mitään huonoa sanottavaa. Voin ilomielin suositella muillekkin. Meidän kattoa kestää tulla ihailemaan.

      • KoiranenTeemu

        Malta nyt kevääseen, jotta näet ettei vuoda. Tätä lueskellessa näyttäisi, että puolet hommista onnistuu ja puolet menee förbi. En ainakaan heillä teetä, kun huono tuuri seuraa, niin olen kuitenkin siinä huonosti menneiden puolikkaassa.


      • speksi

        meillä tekivät ikkuna rempan reilu 2v sitten ja nyt olohuonetta rempatessa ilmeni että ammattitason tekeminen on kaukana tästä. Kuukausi sitten kävi ko. yrityksen myyjä pihalla ja lupasi että TJ ottaa yhteyttä muutaman päivän sisällä (kuukausi mennyt) mut ei näköjään kerkee.... Myyjä kyllä kehui kuinka niille asiakastyytyväisyys on tärkeintä( hohhoijaa)
        EN SUOSITTELE.


      • Anonyymi

        Ja näitä on varmaan muitakin, mutta tänne nyt ängetään vaan kaikkee paska, walttia hyvä firma.


    • Pienioliparee

      Kun meitsi suunnitteli ensin keittiö- ja sitten kylppäriremppaa enkä tuntenut enkä uskaltanut luottaa kehenkään, niin kävin paikallisissa alan liikkeissä kyselemässä, olisiko heillä joku 'lista' tms. keino, jolla voisi löytää hyvän, tunnetun ja luotettavan firman tai ihmisen hommat hoitamaan. Oli heillä.

    • Tyytyväiset

      Meillä kaikki toiminut tosi hyvin.
      Todella reippaat ja ammattitaitoiset työntekijät.
      Aikataulut piti hyvin ja annettu tarjous
      Suosittelen

    • sikaniskka

      Kyseinen hujari paskka edustaja tuli pihalle hipailemaan huhli pihalla tuli oikeenisänäksi kehumaan henkilö kortti oli oikeen rinuksissa mutta ei ojentannut käsiin korttia niin olisi ollut rehelisempi kyseli ammatin ja mitä oikein tein eim taida kuulua mitä ihmiset tekee kotonaan tai rakennus paikolla ulkopulisille firmoille joita ei ole kutsuttu paikanpälle vaan tulaan kutsumatta pihoille semosia ovat nämä hyvämaineiset firmat.Oikeat yritykset ei tule ovelle.Walttia on täys paskka,hävekää ketkä on tulla töissä

    • Teerv1

      Tekivät meille Hyvinkäälle tiilikaton suomalaisin voimin! Olemme erittäin tyytyväisiä työn jälkeen.

    • nieminen86

      Kilpailutimme kattoremontin ja valitsimme walttian katon tekijäksi.
      Meillä kaikki meni hienosti, pihat siivottiin hyvin ja uusi katto tuli valmiiksi kahdessa päivässä.

      • kattokoo

        Ensimmäinen katto joka olisi tehty hyvin?
        Mikä osoite niin voin käydä katsomassa. Jos tehty hyvin niin harkitsen.


      • Erkkikinnunen

        Tilasin tänään 27.8.2018 kattoremontin Walttialta. Naapurille tehnyt katon ilmeisen hyvin. Laitan päivityksiä


      • Anonyymi
        Erkkikinnunen kirjoitti:

        Tilasin tänään 27.8.2018 kattoremontin Walttialta. Naapurille tehnyt katon ilmeisen hyvin. Laitan päivityksiä

        Miten remontti sujui ja oletko ollut tyytyväinen?


    • kiinnostaaa

      Ota vastaava mestari valvomaan rttä tekevät kunnolla!

      Taikka on ehkä myöhäistä koska olet jo kirjoittanut sopimuksen.
      Jäikö hinta muuten kuusi tonnia edullisemmaksi kuin muilla?

      • Erkkikinnunen

        Remontti alkoi tänään. Kaksi suomalaista ilmeisen ahkeraa kaveria aloitti aamulla.

        Harjakatto n. 215 neliötä 3 eri tasossa. Ovat päivän aikana purkaneet isoimman tason ja asentaneet aluskatteen ja ruoteet. Työn laatu ja käytetyt materiaalit ainakin toistaiseksi tosi hyvää.

        Hinta melkolailla samaa tasoa kuin muillakin.


    • Utelenpa

      Katon teko on varsin yksinkertainen tekninen suoritus. Olen tehnyt niitä useita, enkä ole rakennusalan henkilö. Useimmat kattofirmat rokottavat asiakkaitaan kunnolla. Tuon 215-neliöisen katon ruoteet, aluskatteet, räystäs- ja päätylaudat ja pellit tuuletusputkineen ovat max. 5000€. Työn tekevät ne kaksi ukkoa vajaassa viikossa. Alveineen max 6000€. Kourut, syöksyt ja savupiipun pellitys erillisellä kilpailutuksella noin kolmella tonnilla.
      Eli noin 14 tonnia, loppu on sen firman katetta. Kohtuullinen kate hommasta jota tehdään nykyään ympäri vuoden on 15 prossaa. kokonaishinnasta. Walttian tyypit suitsuttavat talviasennuksen puolesta. Kun sataa vain lunta. Ja pakkasella puutavara pysyy kuivana. Eli saitkos tuon homman teetettyä alle 17000 eurolla?
      Kaikki ylimääräinen on sitä katetta. Siis rahaa, ei peltikatetta. On älytöntä maksaa siitä, että itse saa olla kädet taskussa.
      Suomalaisuudesta ei kannata maksaa asiassa jonka voi teettää ahkerammalla ulkomaalaisella.

      • Erkkikinnunen

        Tänään tuli katto valmiiksi. En ole rakennusinsinööri. Olen tarkastanut aluskatteen riittävän limityksen, piippujen pellitykset, kattopeltien ruuvien riittävän määrän ja sadevesikourujen kaadot.
        En tiedä nykyisistä rakennusmääräyksistä, mutta nykyinen katon rakenne näyttää selvästi aikaisempaa tukevammalta. Rakenne tuuletuslauta, hengittävä aluskate, ruode, pelti.
        Ja utelenpa hinta vähän reilu 16k, sisältäen kaksi savupiipun pellitystä, katto- ja lapetikkaat sekä päätykolmioiden ulkovuorauslaudoitusta.
        Ymmärrän, että palkkaamalla pari toiminimellä työskentelevää tämä olisi tullut halvemmaksi. Kotitalousvähennys kuitenkin pienensi eroa niin paljon etten jaksanut vaivautua.
        Olen tyytyväinen työn jälkeen ja käytettyihin materiaaleihin.


      • kiinnostaaa

        Loistavaa.
        Kerrankin seikkaperäinen kirjoitus. Hyvä että kerrankin ovat tehneet kunnolla.
        Olen tekemisiään nähnyt ja kuullut niin lähes aina pieleen mennyt. Joten olen oppinut pelkäämään heitä. Ottaisin yhteyttä jos si olisi pelko niin suurta.
        On tapauksia että laittavat uuden vuotavan katon ja asiakas jää siihen omilleen.


      • AmmattiKattomies
        Erkkikinnunen kirjoitti:

        Tänään tuli katto valmiiksi. En ole rakennusinsinööri. Olen tarkastanut aluskatteen riittävän limityksen, piippujen pellitykset, kattopeltien ruuvien riittävän määrän ja sadevesikourujen kaadot.
        En tiedä nykyisistä rakennusmääräyksistä, mutta nykyinen katon rakenne näyttää selvästi aikaisempaa tukevammalta. Rakenne tuuletuslauta, hengittävä aluskate, ruode, pelti.
        Ja utelenpa hinta vähän reilu 16k, sisältäen kaksi savupiipun pellitystä, katto- ja lapetikkaat sekä päätykolmioiden ulkovuorauslaudoitusta.
        Ymmärrän, että palkkaamalla pari toiminimellä työskentelevää tämä olisi tullut halvemmaksi. Kotitalousvähennys kuitenkin pienensi eroa niin paljon etten jaksanut vaivautua.
        Olen tyytyväinen työn jälkeen ja käytettyihin materiaaleihin.

        Niin eli juosten kusemalla on jätetty ne vanhat ruoteet sinne alle ja sit laitettu siihen päälle joku mystinen tuuletuslauta, jota on sitten kiilailtu oikoseen?

        Ja vaikka ois kuinka hengittävä aluskate, niin miksi se makaa ruoteiden päällä, kyllä kai siitä menee sit profiilikatossa kateruuvit ja konesaumakatossa naulat läpi sen aluskatteen ja miten se kondensivesi pääsee sieltä pellin alapuolelta kuivumaan, jos se pelti makaa sen aluskatteen päällä?

        Ei niin mitenkään ja aikanaanhan se pelti sitten ruostuu maalaisjärjelläkin jo alhaalta päin puhki.


      • Amatöörikattomiäs
        AmmattiKattomies kirjoitti:

        Niin eli juosten kusemalla on jätetty ne vanhat ruoteet sinne alle ja sit laitettu siihen päälle joku mystinen tuuletuslauta, jota on sitten kiilailtu oikoseen?

        Ja vaikka ois kuinka hengittävä aluskate, niin miksi se makaa ruoteiden päällä, kyllä kai siitä menee sit profiilikatossa kateruuvit ja konesaumakatossa naulat läpi sen aluskatteen ja miten se kondensivesi pääsee sieltä pellin alapuolelta kuivumaan, jos se pelti makaa sen aluskatteen päällä?

        Ei niin mitenkään ja aikanaanhan se pelti sitten ruostuu maalaisjärjelläkin jo alhaalta päin puhki.

        Nimimerkille Amattikatomies; uskoin sanomaasi ja kävin hieman irroittamassa peltiä. Ensin tietysti tarkastin pitääkö väitteesi paikkansa ja tulin siihen tulokseen että ei, siitä syystä että pellin alla on ensin ruodelauta (22mm) ja sitten ylempi(mystinen)tuuletuslauta (22mm). Nämä yhteenlaskettuna on vajaat 4,5cm. Sitten tulee se hengittävä aluskate. Miten ihmeessä se kateruuvi menee läpi aluskatteesta ku ruuvi on (28mm) lyhempi kuin välimatka pellistä aluskatteeseen?


      • Ammattikattomies
        Amatöörikattomiäs kirjoitti:

        Nimimerkille Amattikatomies; uskoin sanomaasi ja kävin hieman irroittamassa peltiä. Ensin tietysti tarkastin pitääkö väitteesi paikkansa ja tulin siihen tulokseen että ei, siitä syystä että pellin alla on ensin ruodelauta (22mm) ja sitten ylempi(mystinen)tuuletuslauta (22mm). Nämä yhteenlaskettuna on vajaat 4,5cm. Sitten tulee se hengittävä aluskate. Miten ihmeessä se kateruuvi menee läpi aluskatteesta ku ruuvi on (28mm) lyhempi kuin välimatka pellistä aluskatteeseen?

        No eikös se sun rakenteesi ollut tuossa aiemmassa kattotuoli, vanharuode, korotusrima, aluskate, uusi ruode vasten sitä aluskatetta näemmä 22mm, pelti 0,5 tai 0,6mm ja pelti kiinnitetty 25mm kateruuveilla, niin silloinhan ne sun ruoteet uis siellä kondenssivedessä ja kateruuvit ylettyis aluskatteesta läpi.

        Ja jos sitä on pitänyt tuuletuksen takia korottaa, kun vanha katto ei oo hengittänyt, niin sithän ne vanhat ruoteet ois luultavasti home itiötä ja orastavaa lahoa puolillaan, ni miksi ne on sinne alle jätetty?


    • Ihmettelevä

      Naapurissa näyttäisi olevan käynnissä kattoremontti, eipä oo pojilla mitään turvavarusteita. Mietin, että kukakohan maksaa, jos sällit tippuu?

      • Tarkkailija2019

        Turvavarusteet tulee olla tai muutoin kukaan ei korvaa!


      • Hunsala

        Naapurihan sen korvaa niillähän ne sällit on töissä kannattaa lukea se tilaus niin asia selviää siitä.


    • Eläkekatto

      Tuo ammattikattomies selittää osittain outoja: Aluskatteen päällä olevat ruoteet kastuvat joka tapauksessa siitä kondenssivedestä jos aluskate ei ole "roikkuva". Se pitää paikkansa, että aluskatetta ei kannata puhkoa jos sen on sinne kattoon laittanut. Se taas on fakta, että aluskatetta käytettäessä korostuu tuuletuksen tarve. Talossani, jonka rakensin 80-luvulla, ei ole aluskatetta. Pellistä tippuva kondenssivesi tippuu kattovillojen päällä olevalle bitumipaperille. Talon vuorilaudoituksen ja pellin välissä on noin 120 millin rako, se peittyy näkyvistä räystäiden alapinnan rakolaudoituksella, raot ovat 25 millisiä. Eli katon välissä tuulee kunnolla. Kosteutta on mittailtu eri menetelmillä alkuvuosikymmeninä. Kuivaa on ollut ja on edelleen. Vaikka kondenssivettä tippuukin tervapapaperiden päälle.
      Kesemmällä olen vaihtamassa kesämökin vittumaisen vihreää ja lommoista kattoa, koska kourut ja syöksytorvet ovat sökönä. Kattorakenne on: Huopakatto jonka päälle on naulattu suoraan 70-lukulaiset matalaprofiilset pellit. Huovan alla on tiivis ponttilautarunko. Poistan pellit, naulaan 28 millin tuuletusrimat noin 500 millin jaolla suoraan huovan päälle, koska se näyttää olevan kunnossa ja laudoitus katon välissä on kirkas ja kuiva. Laitan aluskatteen, 28 millin ruoteet ja urapellit, loivalle katolle ei kannata laittaa tiilikuvioista koska siinä vesi ei virtaa kunnolla ja se kerää paskaa ja lehtiä/neulasia.

      • Ammattikattomies

        Ei vaan jos ne ruoteet on kiinni siinä aluskatteessa, niin se kondensivesi ei pääse sieltä vapaasti valumaan ja ilma ei myöskään kierrä vapaasti aluskatteen yläpuolelta, joten ne ruoteet ei pääse kuivumaan. Vaikka se aluskate ois kuinka hengittävä, niin alaspäin sen ei kuulu kosteutta päästää, ylöspäin ei pääse ja vapaasti ei pääse valumaan, niin mikä siinä on outoa tai epäselvää?

        Se että kondenssivettä ilmenee, niin se on ihan normaali fysikaalinen ilmiö, eikä siinä ole mitään jännitettävää. Kun tuuletus pelaa, niin kuivuu kyllä rakenteellisia vahinkoja aiheuttamatta, vaikka siellä käviskin joku provisiopalkkainen ilmainen kuntokartoittaja kamalasti pelottelemassa, sen ainoa tehtävä kun on myydä uutta kattoa palkkansa eteen.

        Profiilipeltiä en laittaisi kun kesämökille, oli urakuvioita tai ei.


      • Ammattikattomies

        Niin ja jos se aluskate olisi suoraan kattotuolien päällä, sitten olis se tuuletusrima ja sen päällä ruoteet, niin sitten se toimisi ja olisi käytännössä oikein laitettu, eikä kattoakaan olisi tarvinut korottaa kun sen 22mm.

        Ainahan sitä voi "eläkekatto"miehenä viisastella, mutta yleensä se viisastelu kannattaa vasta silloin, kun tietää edes suurinpiirtein jotain rakentamisesta ja rakenteista.


    • Varmuuttaja

      Ammattikattomies oikeassa.

      Maalikkona olisin ottanut katon Walttialta tai joltain mutta kun tutkin tekijöiden taustat niin en ota. Kaikilla sama automaatti... tehdään nopeaan ja sekundaa. Hinta on priimaa.

      Tuo bisnes on jotenkin sairas.

    • Eläkekatto

      Ammattikattomies näyttää tehneen kattoja. Muutanko mökkini kattoremontissa yhden kohdan: Työtä säästääkseni jätän entisen katon uuden alle, huopien repiminen ja ponttilaudoituksen purku on hitonmoinen revohka. Käytän halvinta puutavaraa, joka on 100x 22 millistä vajaakanttia, 55 senttiä/jm. Lappeen pituus on vain 3.5 metriä. Ja katon kaltevuus on 1:5, joten katto näkyy lähinnä variksille ja nuohoojalle. Sen sijaan veden valuminen ja katon puhtaana pysyminen on tärkeää, koska kerään sadevettä saunavedeksi. Siis sen huovan päälle naulaan ensin tuuletusriman, sen päälle aluskatteen, sen päälle toinen tuuletusrima, ruoteet ja pelti. Ruuvit eivät puhko aluskatetta. Mikä on vialla profiilipelleissä? Ja minkälaisia peltejä ammattikattomies hyväksyy omakotitaloihin. Konesaumattuaja?

    • Ammattikattomies

      Mikäpä minä olen sanomaan, kuka mitäkin omalle katolleen tehdä haluaa.

      En vaan ymmärrä, että miksi se vanha paska pitää sinne alle jättää ja millä röntgen katseella sinne huopien alle näkee, että missä kunnossa ne ponttilaudat ja eristeet siellä huovan alla on, se huopa kun on reikiä nyt täynnä, kun sen päälle on suoraan se pelti ruuvattu.

      Sen lisäksi tulee aika härski korotus, melkein 70mm niin sinnehän mahtuu melkein jo kissakin pesimään, ilman että sitä kauttaaltaan verkottaa ja onhan se vähän itsetehdyn näköinen, mut ehkäpä sekin on tarkoitus naamioida sitten lopulta lyömällä uusi otsalauta sen vanhan otsalaudan päälle, ni ei tuu hiki purkaessa.



      Kannattaa kuitenkin muistaa varmistaa, että se ilma pääsee myös kiertämään molemmin puolin sitä alkuperäistä huopakattoakin.

      Harvalaudoitukseksi tuo 22*100 ei sitten ole mitään timanttista tavaraa ja kannattaa pitää silmät avoinna, ettei kovin tyhjän päälle laita kalossiaan ja lauta ja puutavara on muutenkin puoli-ilmaista, niin onhan se vähän hassua lähteä siitä säästämään. Ylijäämästä voi sitten askarella vaikka telkänpönttöjä, jos ei muuta käyttöä keksi.

      Helpoin sitä sadevettä on talteen keräillä, jos on jonkin näköinen kouru ka saattoputki, mikä sitä vettä sinne yhteen paikkaan ajaa, joten en oikein ymmärtänyt mihin kaukaloon sitä nyt keräilet ja mitä se katemateriaali siihen veden valumiseen vaikuttaa.

      Jos sen katon haluaa pitää ehdottoman puhtaana, niin sittenhän se ei auta kun välillä puhdistella, tai kaataa puut tontilta niin ei tuu niin sitä roskaa.

      Ei kai niissä profiilipelleissä sinällään mitään vikaa ole, kuka mistäkin tykkää. Onhan ne nopeita laittaa paikalleen ja siihen tosiaan pystyy kuka hyvänsä, pois lukien läpiviennit ja niihinkin on olemassa ruuvattavia läpivienti kappaleita.

      Tietty siinä tulee vaan sit samalla ruuvattua se katto täyteen reikiä ja käytännössä se on sitten se aluskate, joka veden pitää poissa rakenteista. Hyvä puoli on tietty se, ettäi tarvi olla kummoinenkaan peltiseppä, piippuja pellittäessä, tyhjän päälle kun ei parasta saa moukaroitua kuitenkaan ja kaatolautoja, tai kaatoja ei tarvi huomioida, aluskate kun sitten oikein laitettuna pelastaa pienet virheet, väärin laitettuna sitä taas ei korjaa kukaan, ilman että samalla purkaa päältä sen katon ruoteineen.

      Onhan se tietty kiva, että ne profiilit on valmiiksi maalattuja, tosin naarmujahan niihin tulee käytännössä aina ja niitä sitten spraymaalilla tai jollain kynsilakalla naamioidaan, ei vaan ole se pinnoitteen kalvo enää yhtenäinen ja äkkiähän se sitten niistä naarmuista alkaa ruostumaan.

      Kattoturva tuotteet taas vedetään ronskisti isommalla ruuvilla läpi sen katon ja jos lumet vetää lumiesteet alas, on se profiilikatto käytännössä entinen, ei sitä kukaan lähde enää tinailemaan, tai palasia vaihtelemaan, vaan sitten sinne lyödään jotain kittiä reikä eikään, kunnes luovutetaan ja rakennetaan uusi samanlainen paska tilalle, kun "halvalla" sai jopa kahdessa päivässä, kun vaan heti laitat nimeä paperiin.

      En myöskään ole ikinä kuullut tai nähnyt, että kukaan lähtis profiilikattoa maalaamaankaan, niin tekninen käyttöikä lienee lyhyempi, kuin tiilikatossa, ilman että sitä tiilikattoakaan pinnoittaa, vaikka se nyt muotia onkin semmoisia yrittää myydä. Tiilikatto on myös hiljainen, ei niin sateen ropinat kuulu sisälle.

      Konesaumakatto, on ensinnäkin perinteinen ja tietty aina yhtenäinen ja valmiiksi reiätön, sinkittynä ja jälkeen päin huolta pitämällä ja maalaamalla käytännössä pitkä-ikäisin, mekaaniset vauriot pystyy korjaamaan helposti tinaamallakin ja tarvittaessa voi vaihtaa palastakin väliin. Sen lisäksi siihen saa halutessaan ne oikeat ja alkuperäiset "arvokourut", eli peltisepäntyönä tehdyt kaksinkertaiset piilokourut, tai vaikka jalkarännin.

      Kattoturvatuotteet taas voi kiinnittää puristamalla saumoihin, jolloin niidenkään osalta ei reikiä tarvi tehdä ja mitä aluskatteisiin tulee, niin niitäkään se konesaumakatto ei oikein tehtynä vaadi, ellei se sitten ole melkein tasainen, jolloin on aina riski, että painevettä pääsee muodostumaan ja työntymään saumoihin.

      En kyllä ottaisi itselleni valtakunnallista yritystä sitäkään tekemään, vaan ainakin kysyisin kilpailevan tarjouksen joltain paikalliselta toimijalta, tietäisi ainakin suurinpiirtein millaista ryhmää on töihin tulossa, ripeä asenne ja 20v työmiehet, 25vuotiaan johtajan alaisuudessa kun kertoo jo aika paljon siitä, ettei raudanlujista ammattimiehistä voi olla kyse.

      Jos ei omalta kylältä osakeyhtiötä löydy, niin ihan samat takuut ja kotitalousvähennykset saa toiminimiltäkin, toiminimi yrittäjillä vaan on harvemmin varaa tehdä sutta ja sekundaa, ne kun vastaavat yrityksensä mahdollisesti tekemistä virheistä omalla omaisuudellaan.

      Itse en toimi yrittäjänä, enkä kyllä 14€/h "ammattimiehenä", vaan on noita kattoja tullut rakenneltua sen reilu 20 vuotta ja se näkyy niin ammattitaidossa, kuin tilipussissakin.

    • Anonyymi

      En voi suositella Walttiaa kenellekään!

      Minun talooni tehtiin juuri kattoremontti Walttian toimesta. Maasta katsottuna näyttää oikein hyvältä ja nopeasti tuli vajaassa kahdessa päivässä valmiiksi. Kattoa 212 neliötä ja tuli uusi aluskate, jonka päälle suoraan kattopelti ja uudet piipunpellit. Hintaa tuli 12500€, josta pelkän työn osuus oli 8750€.

      Suurta ihmetystä minulla aiheutti heti alkuun se, että minulle työn jälkeen soitettiin ja kysyttiin, että voiko minulle lähettää sähköpostilla lomakkeen jolla hyväksyn työn tehdyksi, vaikka alunperin piti työn jälkeen tehdä yhdessä katselmointi siitä miten työ on tehty ja vasta sen jälkeen hyväksyä työ tehdyksi. Onneksi omat hälytyskellot alkoivat soida jo/tai viimeistään tässä vaiheessa.

      Mikäli ei itselleen suurta harmituksen tunnetta halua tuottaa, niin minun katon osalta sitä ei muualta kannata katsellakkaan kuin maasta, sillä katolle kiivetessä huomaa totuuden työnjäljestä.

      Ensimmäisenä tulee vastaan vanhat seinätikkaat joita ei ole kiinnitetty uusiin lapetikkaisiin ja seinätikkaat heiluu niin paljon, että täytyy miettiä, että uskaltaako katolle edes mennä.

      Mikäli kuitenkin on uskaltautunut tikkaita kiipeämään, niin räystäiden tasolla huomaa kuinka vanhaa kattoa purettaessa on naarmutettu räystäskouruja.

      Seinätikkailta lapetikkaille siirryttäessä alkaakin jo sitten näkemään isompia ja pienempiä naarmuja joista osa on mennyt maalin läpi peltiin asti. Samalla näkee kuinka lommoja löytyy ympäri kattoa ja myöskin naarmuja on kaikkialla. Katon harjalla on yksi isompikin lommo.

      Terassin päälle jatkuvan katon päätypellit ja muun katon saumakohta ovat suojattu jonkinlaisella "tiivistematolla", joka näyttää siltä, että siihen olisi heitetty jokin tiskirätti ja, että se ei siinä yhtä kesää pidempään pysy paikoillaan.

      Kyseisistä huomiosta olin yhteydessä Walttiaan ja sieltä lähetettiin työnjohtaja katsomaan miltä näyttää. Työnjohtaja totesi, että vanhoja seinätikkaita ei voida asianmukaisesti kiinnittää uusiin lapetikkaisiin, naarmut voidaan paikata ja kattopelleissä olevat lommot ei haittaa mitään.

      Tämän jälkeen aloin neuvottelemaan hinnan alennuksista, mutta Walttian ainut tarjous oli, että naarmut paikataan, lommoista 400€ hinnan alennus ja saisin uudet seinätikkaat, jotka he muutenkin joutuisivat vaihtamaan, kun eivät ole urakassa ottaneet huomioon vanhojen ja uusien tikkaiden yhteensopivuutta.

      Itse en tähän hyvitykseen ollut tyytyväinen vaan pyysin naarmujen paikkausta ja 30% alennusta työnosuudesta, jota Walttia ei hyväksynyt. Tämän jälkeen pyysin heitä vaihtamaan vaurioituneet pellit uusiin virheettömiin eli sellaisiin joista olin myöskin maksanut, tätäkään Walttia ei kuitenkaan hyväksynyt.

      Vaikka lommot ja paikatut naarmut ei katon toimintaa haittaakaan, niin ei niitä kukaan uuteen vasta asennettuun kattoonsa halua, kun on kuitenkin virheettömästä maksanut. Tästä koitin ottaa myös verrokiksi uutta autoa, mutta heidän mielestään tätä ei voi autoon verrata.

      Tuohon hintaan kuitenkin odottaisi saavan priimaa, eikä sekundaa tai vähintäänkin, että ne omat virheet tultaisiin korjaamaan.

      Oma kokemukseni Walttiasta on todella huono, kun eivät kanna vastuutaan itse aiheuttamistaan virheistä ja tästä syystä en voi suositella kyseistä yritystä kenellekään!

      Omaa asiaani tulen vielä viemään eteenpäin ja mikäli joku muukin on erehtynyt Walttialta katon tilaamaan, niin suosittelen käymään katon läpi mahdollisten virheiden varalta ja tekemään samoin, jotta tälläinen toiminta saataisiin kuriin. Ja mikäli jollakin on vielä katto tekeillä niin älkää hyväksykö työtä tehdyksi ellei se ole asianmukaisesti tehty.

      • Anonyymi

        Siis aluskate suoraan vanhojen ruoteiden päälle ja siihen pelti??? Eikös aluskate ole silloin täynnä kattopeltien ruuvin reikiä?


    • Anonyymi

      Walttia, laatua kertovat tekevän. Ja parempaa kuin muut.

      Samaa sotkua kuin kattofirmat.
      Ei niillä voi työtä teettää jos haluaa kunnollisen jäljen. Sutta ja sekundaa saa kun priimasta maksaa.
      Kuka on parempi? Ei ainakaan Järki saneeraus, myös saman säkkisen firma. Säkkisiä riittää.

      Terveisin pytty.

    • Anonyymi

      Ammattikattomies kirjoittaa "ammattimiehille" tyypillistä oman alansa kaikkitietävyyttä. Toki siihen on oikeus, jos osaa hommansa, eli turha vaatimattomuus on käytöksestä kadonnut. Kattomiehiä varmempia ovat vain putkimiehet.
      Tein sen mökkini kattoremontin seuraavalla tavalla:
      -Revin vanhat pellit pois, samoin kaikki räystäs- ja päätylaudoitukset. Alta paljastui ehyt, raakapontin päälle kiinnitetty limisaumainen huopakate. Kameroiden ja selfiekeppien kanssa tehtyjen tarkastelujen perusteella laudoitus on terve ja kuiva. Asiaa selittää rakenne, räystäiden alla ja terassin puolella on ruodelankkujen levyiset (125mm) tuuletusaukot, joista katon välissä pesivät väsäräkit lentelevät samalla kun tuuli puhaltele katon välissä. Piipun juuren huopa oli tietenkin repeilllyt hirsirunagon painuttua tyypillisesti. Se tapahtuu"loppuun" kai noin viiden vuoden kuluessa, hirsien pinnapulttien muttereita ei oltu kiristetty, mutta salvokset ja hirsien saumat ovat tiiviit. Peltikate oli naapureiden kertoman mukaan laitettu juuri tuon piipun juuren repeytymien vuoksi, niitähän saa olla pikeämässä joka hiton kesä katon alkuvuosina, jos luulee että kyseinen, piippuun kitattu huopaliitos olisi mukamas järkevä ratkaisu. Kittasin kaikki naulanreiät bitumikitillä. Rakensin aluskatekalvosta piipun juureen huopaan ja piipun kylkeen liitetyn kosteussuojan. Kiinnitin 125 milliset. alemmat räystäs- ja päätylaudat. Räystäslaudat jäivät huovan aluslaudoituksen reunimmaisen laudan alle, joten huovan "tippareuna" jäi oikeaoppisesti paikalleen.
      Kiinnitin 25 mm:n tuuletusrimat ja saman paksuiset ruoteet (0.55 euroa/jm) Räystään ensimmäinen ruode tuli 10...12 mm ulommas kuin alempi räystäslauta, joten ruoteen reunaan ruuvatun ylemmän räystäslaudan ja alemman laudan väliin jäi tuo 10...12 mm:n rako. Välissä käytin myös pieniä tukipaloja, koska rännien kiinnityskoukut ruuvattiin niihin ylempiin lautoihin kiinni. Kiinnitin perusprofiilipellit ohjeiden mukaisesti, jätin alimmat ruuvit kiinnittämättä. Asensin rännit koukkuihinsa ja pujotin räystäiden tippapellit paikoilleen, ja kiinnitin loput ruuvit jolloin koukkujen kiinnitysruuvit jäivät piiloon ja tippapellin reuna asettui rännin "yläpäässä rännin reunan päälle, alapäässä osa koukuista jäi näkyviin, koska kaadoksi laitoin 3 mm metrille. Harjalle harjapellin alle laition tuulettuvan tiivisteen. Piipun pellityksen tekee ammattimies heinäkuussa.

      Yhteenveto: JOS huovan päälle tippuu vettä, niin se kuivuu tai valuu alas ja tippuu räystäslautojen raosta alas. Se tietenkin on epätodennäköistä, koska kondenssiveden määrä on aina varsin rajallinen, ja kattorakenteessa on hyvät tuuletuskanavat, joten raepintainen huopa ei valuta kosteutta/vettä niin nopeasti kuin tyypilliset aluskatekalvot.
      Ja sitten hinta: Pellit, listat, rännit, torvet. kiinnittimet, ruuvit 1050 euroa, laudat ja maalit pensselit ruuvit 260 euroa. Työt tein vaimoni kanssa. Ja heinäkuussa tulee piipun pellittäjän lasku, alveineen 350 euroa. Eli 1660 euroa, katon pinta-ala on 55 neliömetriä. Aluskaterulla jäi halkovajan nurkkaan.

    • Anonyymi

      Walttian miehet käyneet ovella ja se oli tosi epämiellyttävä kokemus. Kaksi äijää, jotka haisivat hirveästi röökille. Tosi epämääräinen kaksikko. Jo pelkästään tämän perusteella EN SUOSITTELE!

      Sanoivat, että Walttiasta päivää. Ihmettelin, että mistä Walttiasta? Eivät siihenkään kysymykseen vastanneet suoraan. Ihan kuin olisi pitänyt se tietää, että kyseessä on kattofirma.

    • Anonyymi

      Onko kenelläkään uusia kokemuksia Walttiasta?

    • Anonyymi

      2 äijää tuli ovelle, sanoivat että tarkastivat katon välipohjan kaikilta tästä alueelta ja samantien kysyivät mistä pääsee välipohjaan niin tarkastaisivat minultakin. Sanoin että ei tarvi mennä niin tuli vaan lisäkysymyksiä, koska katto tehty, onko millainen aluskate yms. Yrittivät vaan päästä sinne, että olisivat voineet väittää jotain vikaa olevan. Olisi varmasti myyty kallis katto tilalle kun kerran ikääkin on jo 20v.

    • Anonyymi

      Meille Walttia vaihtoi pellit ja aluskatteet vuosi sitten. Ei ainakaan vielä ole mitään valittamista.

      • Anonyymi

        Olisikin aika hasssua, jos valituksen aiheita imaantuisi vuoden kuluessa.
        Itse tein taloni ja sen peltikaton 37 vuotta sitten. Talon nykyinen omistaja teetti taloon viime kesänä uuden katon, kun siitä entisestä Rautaruukin pellistä lähti se plastisolipinta tuulen ja lumen mukaan ja GoogleEarthin satelliittikuvista kyttäävien kattofirmojen tyypit olivat soitelleet ovikelloa jatkuvasti. Minut pyydettiin paikalle ihmettelemään. Katto ei ollut vuotanut missään vaiheessa, ja katon ruoteet, kattotuolit ja kaikki puurakenteet olivat kuivat ja kirkkaat, joten kondenssivedenkään jälkiä ei näkynyt. Tekemässäni katossa ei ollut aluskatetta, vain villojen päällä tervapaperit. Sen sijaan räystäiden alla on reilut tuuletusraot. Eli katto vaihdettiin pinnoitteen vikojen vuoksi, toki räystäissä oli alkavaa ruostumista ja samalla tuli vaihdetuksi kourut ja syöksyt.
        Sen rempan tehneen firman nimeä en mainosta. Asentaja kuitenkin oli ihmeissään, kuinka kattorakenteet olivat pysyneet kuivana ilman sitä aluskatetta. Mietin ääneen että olisikohan syynä se, että katon välissä pääsee tuulemaan kunnolla, niin se kondenssivesi kuivuu ennen kuin hapattaa ruoteet tai kastelee villat.


      • Anonyymi

        Älkää haukkuko vain yhtä kattofirmaa. Niitä pamahti Suomessa ilmoille 2000-luvun alussa satoja, osa parin-kolmen, tavallisen ukon ryhmiä, jotka tiesivät riittävästi rakentamisesta ja fyysinen kunto oli sopiva katolla kiipeilyyn ja lautojen nosteluun. Eli lähes kuka tahansa pystyi silloin ja myös nyt tekemään kattorempan. Hinnat olivat liian korkeita johtuen rempan teettäjien liiasta laiskuudesta ja varallisuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisikin aika hasssua, jos valituksen aiheita imaantuisi vuoden kuluessa.
        Itse tein taloni ja sen peltikaton 37 vuotta sitten. Talon nykyinen omistaja teetti taloon viime kesänä uuden katon, kun siitä entisestä Rautaruukin pellistä lähti se plastisolipinta tuulen ja lumen mukaan ja GoogleEarthin satelliittikuvista kyttäävien kattofirmojen tyypit olivat soitelleet ovikelloa jatkuvasti. Minut pyydettiin paikalle ihmettelemään. Katto ei ollut vuotanut missään vaiheessa, ja katon ruoteet, kattotuolit ja kaikki puurakenteet olivat kuivat ja kirkkaat, joten kondenssivedenkään jälkiä ei näkynyt. Tekemässäni katossa ei ollut aluskatetta, vain villojen päällä tervapaperit. Sen sijaan räystäiden alla on reilut tuuletusraot. Eli katto vaihdettiin pinnoitteen vikojen vuoksi, toki räystäissä oli alkavaa ruostumista ja samalla tuli vaihdetuksi kourut ja syöksyt.
        Sen rempan tehneen firman nimeä en mainosta. Asentaja kuitenkin oli ihmeissään, kuinka kattorakenteet olivat pysyneet kuivana ilman sitä aluskatetta. Mietin ääneen että olisikohan syynä se, että katon välissä pääsee tuulemaan kunnolla, niin se kondenssivesi kuivuu ennen kuin hapattaa ruoteet tai kastelee villat.

        Villat on tuolla tekniikalla kastunut moneen kertaan.
        Muutenkin talo on riskirakenne. Hyvä että jotain edes on oikein korjattu.

        Ammattitaidoton liike korjaamassa kun tuollaisia on puhunut,
        En mainosta, mutta ottakaa paikalliset kirvesmiehet töihin niin tulee tehtyä kunnolla.


    • Anonyymi

      Eikö tämä ole samaa sukua Järkisaneerauksen kanssa. Siis omistajat. Veljekset tai serkukset. Käsittääkseni lestafirmoja.

      • Anonyymi

        Järkisaneeraus on ainakin lesta firma. Walttia ei taida olla. Tai mistä minä tiedän, kaverini on siellä töissä ja sen puheiden perusteella eivät ole lestoja


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järkisaneeraus on ainakin lesta firma. Walttia ei taida olla. Tai mistä minä tiedän, kaverini on siellä töissä ja sen puheiden perusteella eivät ole lestoja

        Mikä on lesta? Ja mikä niissä on sellaista joka arveluttaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on lesta? Ja mikä niissä on sellaista joka arveluttaa?

        Wikipedia,
        lesta

        (arkikieltä) lestadiolainen
        ----

        Heillä on rakennusmaailma hallinnassa. Useat talotehtaat ja remppafirmat ova heitin hallinnassa.

        En mainosta, mutta laadun ym jokainen tutaa kun kaupan/ tuotteen saa.


    • Anonyymi

      Tää pulju on kohta nurin. Takuut menee siinä samalla.

      • Anonyymi

        Walttian 5 miljoonaa tulot ja Järki Saneeraus n 15 miljoonaa tulot.

        Kyllä Walttian Säkkisellä on rahaa, omistaa molemmat firmat. Vakavarainen, ei huolta konkasta.
        Luotamme Säkkiseen tehköön tulosta ja kattoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Walttian 5 miljoonaa tulot ja Järki Saneeraus n 15 miljoonaa tulot.

        Kyllä Walttian Säkkisellä on rahaa, omistaa molemmat firmat. Vakavarainen, ei huolta konkasta.
        Luotamme Säkkiseen tehköön tulosta ja kattoja.

        Hei ystävä, Liikevaihto ja tulot on ihan eri asia, kertomasi 5 miljoonaa ja 15 miljoonaa ovat noiden yritysten liikevaihtoja.
        Merkittäviä euroja, onnittelut heille.
        Toivotaan että hoitavat vastuut ja tulevat takuu asiat myös.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei ystävä, Liikevaihto ja tulot on ihan eri asia, kertomasi 5 miljoonaa ja 15 miljoonaa ovat noiden yritysten liikevaihtoja.
        Merkittäviä euroja, onnittelut heille.
        Toivotaan että hoitavat vastuut ja tulevat takuu asiat myös.

        Näyttää kyllä joo siltä että molemmat yritykset ovat jo pidemmän aikaa tehneet hyvin liikevaihtoa. Töitä näyttää riittävän, yleensä kertoo siitä ettei jäljet haise.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttää kyllä joo siltä että molemmat yritykset ovat jo pidemmän aikaa tehneet hyvin liikevaihtoa. Töitä näyttää riittävän, yleensä kertoo siitä ettei jäljet haise.

        Mutta mitä jää viivan alle?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Walttian 5 miljoonaa tulot ja Järki Saneeraus n 15 miljoonaa tulot.

        Kyllä Walttian Säkkisellä on rahaa, omistaa molemmat firmat. Vakavarainen, ei huolta konkasta.
        Luotamme Säkkiseen tehköön tulosta ja kattoja.

        No miten meni noin niinku omasta mielestä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näyttää kyllä joo siltä että molemmat yritykset ovat jo pidemmän aikaa tehneet hyvin liikevaihtoa. Töitä näyttää riittävän, yleensä kertoo siitä ettei jäljet haise.

        Haisee edelleen, pitkälle.


    • Anonyymi

      On kyllä hyvä firma, ovat keksinyt sellaisen eco remontin myös. Helvetin edullinen remontti josta jätetty osa työvaiheista pois :D suoraan vanhan ruoteen päälle aluskate ja sitten pelti kiinni

      • Anonyymi

        Luultavasti se toimii, eli on parempi kuin ilman remonttia. Sadevesi, lumi ja sulamisvesi pysyvät ulkopuolella, pääosa kondenssivedestä haihtuu aluskatteesta, jos tuuletus katon välissä toimii.
        Systemi on hyvä. Jos vanhassa ruodetuksessa ei näy merkkejä liiasta vedestä niin miksi ihmeessä pitäisi tehdä uusi ruodetus? Kyllähän kattoremonteissa on tehty paljon turhaa työtä jonka rakennuttaja on maksanut. Toivottavasti nykyiset rakennusvalvonnan tumpelot rakennusinssit opiskelevat rakennustekniikkaa. Eli vaativat rakentajilta älyn käyttöä: Kunnollinen tuuletus katon väliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luultavasti se toimii, eli on parempi kuin ilman remonttia. Sadevesi, lumi ja sulamisvesi pysyvät ulkopuolella, pääosa kondenssivedestä haihtuu aluskatteesta, jos tuuletus katon välissä toimii.
        Systemi on hyvä. Jos vanhassa ruodetuksessa ei näy merkkejä liiasta vedestä niin miksi ihmeessä pitäisi tehdä uusi ruodetus? Kyllähän kattoremonteissa on tehty paljon turhaa työtä jonka rakennuttaja on maksanut. Toivottavasti nykyiset rakennusvalvonnan tumpelot rakennusinssit opiskelevat rakennustekniikkaa. Eli vaativat rakentajilta älyn käyttöä: Kunnollinen tuuletus katon väliin.

        Miten peltikatteen ja aluskatteen välinen tila pääsee tuulettumaan, jos:

        - Aluskate on suoraan vanhan ruodelaudoituksen päällä ja uusi peltikate suoraan aluskatteen päällä ?

        - Lisäksi mitä hyötyä on tästä uudesta aluskatteesta, jos se tulee täyteen ruuvinreikiä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten peltikatteen ja aluskatteen välinen tila pääsee tuulettumaan, jos:

        - Aluskate on suoraan vanhan ruodelaudoituksen päällä ja uusi peltikate suoraan aluskatteen päällä ?

        - Lisäksi mitä hyötyä on tästä uudesta aluskatteesta, jos se tulee täyteen ruuvinreikiä ?

        Aluskate on hengittävä eli jos tuuletus pelittää niin kosteus häviää sieltä. Aluskatteessa yksi kerros suunniteltu niin että ruuvien kohdalla aluskate tiivistyy ruuvien ympärille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aluskate on hengittävä eli jos tuuletus pelittää niin kosteus häviää sieltä. Aluskatteessa yksi kerros suunniteltu niin että ruuvien kohdalla aluskate tiivistyy ruuvien ympärille.

        1 kerros suunniteltu niin :) Taitaa aluskatteen valmista (BMI) olla hieman eri mieltä tästä asiasta ja suomen rakennusmääräykset. Hengittävän aluskatteen saa asentaa suoraan eristekerroksen päälle (vanhan ruoteen) jos kiinteistö on täysin höyrytiivis sisältä (testattu tiiveyskokeella = yksikään vanha talo ei mene läpi, ei edes 2000 luvulla rakennetut), jolloin aluskatteen päällä on silti oltava tuuletusrimat ja ruoteet. Kovia miehiä perustelemaan täysin huijaukseen perustuvaa remonttia.


    • Anonyymi

      Tilasin walttialta kattoremontin ja se valmistui maaliskuun alussa meille tänne Espooseen. Reippaita miehiä ja tuli kyllä upea katto meille tänne. Ei oikein mitään huonoa sanottavaa. Remontti alkoi päivän myöhemmin kylläkin kuin mitä piti.
      Myyjäkin oli mukavan rento mutta selkeästi tiesi mistä puhui. Tuli remontin valmistuttua vielä tekemään lopputarkastuksen. Eli suositus ainakin täältä👍🏽

      • Anonyymi

        Miten osasit tulla tänne kertomaan kokemuksestasi? Googlettelet huviksesi firman nimeä?


    • Anonyymi

      Täällä odotellaan lumiesteen korjausta, ei tunnu kiirettä olevan. Näyttää alhaalta päin katottuna, et lumiesteen jalka etureunasta yhdellä ruuvilla katossa kiinni.

      • Anonyymi

        La kattohuolto kojasi esteet parin päivän päästä esteiden hajoamisesta.


      • Anonyymi

        Mainostus on ihan ookoo. Mutta jokainen tekee tietenkin omat johtopäätöksensä.


      • Anonyymi

        Hyvähän vain se on, kun keskustellaan vaihtoehdoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvähän vain se on, kun keskustellaan vaihtoehdoista.

        Kattoremonttifirmojen hinnoissa on hitosti ilmaa. Rakennusvalvonnan "asiantuntijat" tuskin ovat tehneet yhtään peltikattoa, mutta ohjeita tulee. Tiili- ja huopakattojen remontointiyrittäjiä on vähemmän. Mistähän syystä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kattoremonttifirmojen hinnoissa on hitosti ilmaa. Rakennusvalvonnan "asiantuntijat" tuskin ovat tehneet yhtään peltikattoa, mutta ohjeita tulee. Tiili- ja huopakattojen remontointiyrittäjiä on vähemmän. Mistähän syystä?

        En tiedä, mutta työn osuus hinnasta on nykyään järjetön. Kiitos ammattiliittojen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä, mutta työn osuus hinnasta on nykyään järjetön. Kiitos ammattiliittojen.

        ”Köyhille kaikki on kallista, muille saman hintasta”


      • Anonyymi

        Onko jo Waltit kerenny?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Köyhille kaikki on kallista, muille saman hintasta”

        ”Köyhille kaikki on kallista, muille saman hintasta” Olihan hönkäisy! Köyhiä ovat ne jotka maksavat kaikesta liikaa. Rikkaat ovat rikkaita juurikin siksi, että hoitavat talouttaan niin, etteivät ainakaan kaikenmaailman nuljakkeet vie heidän rahojaan puhumalla.


    • Anonyymi

      Meille walttia teki syksyllä remontin. Nyt taistellaa oikeudessa.. Siinä kokemukseni..

      • Anonyymi

        Kerro lisää! Aiomme myös mennä oikeuteen asti.


    • Anonyymi

      Saattaa tehdä hyvääkin työtä mutta tekijöinä onkin joku alihankkija porukka mutta Walttia "unohtaa" maksaa heille työstä. En voi suositella, teettäkää mieluummin niillä, jotka oikeasti osaavat ja tekevät työn huolella.

    • Anonyymi

      Ei ole Walttialle puhtaat jauhot pussissa. Kiertelevät mm. vanhojen jo hieman dementoituneiden ihmisten kodeissa myymässä pelottelemalla kalliita ja toisinaan turhiankin kattoremontteja. Ihan samaa sarjaa KotiSunin ja muiden kanssa.
      Sähköpostitse et tule samaan ketään kiinni, jos on jotain sanottavaa työn laadusta tai muusta. Kaikilta tahoilta netistä, joista Walttia saa negatiiviset palautteet poistettua, ne poistetaan, mm. Youtubesta. Täällä ei onnistu, siksi tämä on yksi harvoja paikkoja, joissa pettyneet asiakkaat ja työntekijät saavat kertoa kokemuksiaan.
      Moni kakku päältä kaunis, mutta kuluttajariitalautakunta ja oikeus ei jätä silti rauhaan. Vai mitä Säkkinen?

    • Anonyymi

      Meille uusivat katon. Pikkuprobleemaa tuli esille, mutta ne korjattiin ja nyt kaikki kunnossa (toivottavasti). Ite heitin chattiin palautetta ja hommat eteni sitä kautta hyvin.

      • Anonyymi

        Walttialaiset käyvät täällä kommentoimassa itse. Säälittävää! Kuka tyytyväinen asiakas tänne löytää? Ei kukaan. Tänne löytävät vain ne, jotka hakevat kokemuksia yrityksestä tai ovat pettyneitä. XD XD XD
        Walttia on maksanut saadakseen "asiakaskokemuksia" kokemuksia-sivustolle. On siis maksettu mainos, niin epätoivoinen on tilanne, kun huono maine kiirii...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Walttialaiset käyvät täällä kommentoimassa itse. Säälittävää! Kuka tyytyväinen asiakas tänne löytää? Ei kukaan. Tänne löytävät vain ne, jotka hakevat kokemuksia yrityksestä tai ovat pettyneitä. XD XD XD
        Walttia on maksanut saadakseen "asiakaskokemuksia" kokemuksia-sivustolle. On siis maksettu mainos, niin epätoivoinen on tilanne, kun huono maine kiirii...

        Nämä yritysten itse tuottamat kokemuksia julkaisut on valitettavasti todella yleisiä. Toivottavasti ne harhauttavat ihmisiä aina vaan vähemmän. On myös todettu firmojen maksavan arvostelusivustojen arvosteluiden manipuloinnista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä yritysten itse tuottamat kokemuksia julkaisut on valitettavasti todella yleisiä. Toivottavasti ne harhauttavat ihmisiä aina vaan vähemmän. On myös todettu firmojen maksavan arvostelusivustojen arvosteluiden manipuloinnista.

        https://www.kokemuksia.fi/

        L-positiivisten firma


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.kokemuksia.fi/

        L-positiivisten firma

        Siinäpä vakuuttavan oloinen sivusto. Luotettava, kuin Venäjä.


    • Anonyymi

      Kaikki Walttiaan pettyneet asiakkaat ottakaa ensitilassa yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan! Siellä on Walttian muitakin tapauksia käsiteltävänä.
      Parasta on tietysti mennä suoraan oikeuteen, jos vaan rahkeet riittävät.

    • Anonyymi

      kesällä 2021 tehdyn kattoremontin loppuunviemistä vieläkin odotellaan, koko kesän 2022 luvanneet tulla tekemään loppuun ja korjaamaan virheet, mutta ketään ei kuulunut. Lopulta elokuussa laitoin tälle Säkkiselle kirjallisen reklan, tuloksena oli että paria viikkoa myöhemmin kävivät päivän pari hieman huseeraamassa, maaliämpärit ja tikkaat vain jäivät ja hommat edelleen leväällään. Soitin Walttiaan, kovasti lupaili remppamies tulla tekemään homman loppuun (oli yllättäen korona iskenyt perjantai päivänä häneen), pari viikkoa jälleen odoteltiin eikä mitään ole kuulunut. Laitoin viime viikolla tiukkasävyisemmän sähköpostiviestin,kyselin onko tämä ko. henkilö edelleen koronassa tai edes hengissä kun mitään ei lupailuista huolimatta ole kuulunut. Säkkinen &kumpp. eivät ole vaivautuneet vastaamaan, joten en tiedä onko koko firman maa niellyt, muistoksi jäi vain talonseinään nojaavat tikkaat ja pari maalipönttöä...Väärin asennettu valokate (jonka itse myönsivät väärin asentaneensa), puuttuva kouru (joka aiheutti jo vesivahinkoja viime talven/kevään aikana) sekä kesken jäänyt maalaus edelleen odottaa tekijäänsä...Luin täältä kokemuksia joten kaipa se on otettava kuluttajaneuvontaan seuraavaksi yhteys, harmillista tohelointia ollut työn loppuun vieminen, homma kun alkoi ihan asiallisesti...

    • Anonyymi

      Jos olis tilanne, että muutama pelti leikattu väärästä päästä eli leikattu pää ei ole harjalla, vaan räystään puolella. Mitä ajatuksia?

    • Anonyymi

      Pitääkö Walttia; joka viikko tunkea mainosta postilaatikkoon. Soitan kyllä, jos haluan.

    • Anonyymi

      Yhtä huono kuin Järkisaneeraus.

    • Anonyymi

      Kyllä näin on, yhtä huonoja. Sekä Walttia että Järkisaneeraus ovat ecoremontteja eli pellinvaihtofirmoja. Molemmat tulee menemään korkurssiin reklamaatio vyöryjen myötä.

      • Anonyymi

        Meni jo :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meni jo :D

        Eikai? Nehän on molemmat firmat samoja Säkkisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikai? Nehän on molemmat firmat samoja Säkkisiä.

        Katsoin juuri joo walttia mennyt konkurssiin ja sieltä siirretty työntekijät kärkisaneeraukselle. Molemmat kyllä yhtä paskoja firmoja ei mitään luottoa XD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoin juuri joo walttia mennyt konkurssiin ja sieltä siirretty työntekijät kärkisaneeraukselle. Molemmat kyllä yhtä paskoja firmoja ei mitään luottoa XD

        Tuohan vaikuttaa puhdasoppiselta yrityksen kuppaamiselta. Imetään firma kuiviin ja ajetaan alas.

        Siirretään liiketoiminta sellaisenaan suvun toisen yrityksen alle ja toistetaan kuppaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoin juuri joo walttia mennyt konkurssiin ja sieltä siirretty työntekijät kärkisaneeraukselle. Molemmat kyllä yhtä paskoja firmoja ei mitään luottoa XD

        Ukko taitaa itse olla jonkun kilpailevan firman listoilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukko taitaa itse olla jonkun kilpailevan firman listoilla

        Ikävä kyllä ei ole siirretty .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ikävä kyllä ei ole siirretty .

        Vastuut yleensä ei siirry. Tämän kaltaisessa järjestelyssä vastuut jää konkurssipesän huoleksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ukko taitaa itse olla jonkun kilpailevan firman listoilla

        Mitä lestadiolaisen pitää tehdä päästäkseen taivaaseen varastettuaan toisilta? Riittääkö rukoilu vai pitääkö palauttaa varastettu omaisuus?


    • Anonyymi

      Walttia ja Järkisaneerauksen omistajuus on Säkkisten veljeksillä.
      Toinen omistaa Walttian ja isoveli omistaa Järkisaneerauksen.

      • Anonyymi

        etpä kovin hyvin näytä tuntevan Säkkisten sukupuuta :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        etpä kovin hyvin näytä tuntevan Säkkisten sukupuuta :D

        Walttia,
        Tekeekö hyvän ja varman katon ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Walttia,
        Tekeekö hyvän ja varman katon ?

        Ei walttia tee enää yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        etpä kovin hyvin näytä tuntevan Säkkisten sukupuuta :D

        Hienosti ovat piilotelleet sukulaissuhteet ja uskonsa. Miksi niitä pitää salailla? Jauhot ja pussit.


    • Anonyymi

      Kenen edun mukaista on puolustella täällä Henri Säkkistä? Varsinkaan enää tässä vaiheessa. Siitä voitte laskea 1+1=? eli kuka täällä on alunperinkin käynyt kirjoittelemassa positiivisia kommentteja tai vähättelemässä negatiivisia.

    • Anonyymi

      Ihmeissään luen lynkkausta.. meille laitettiin 2 kattoa uusiksi vuosi ennen koronaa.. ei mitään valittamista, ja kaikki meni niinkun oli suunniteltu!

      • Anonyymi

        Moi,

        Kannattaako Walttialta ottaa kattoremontti ?
        Onko laatu yms ok ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moi,

        Kannattaako Walttialta ottaa kattoremontti ?
        Onko laatu yms ok ?

        Ei kannata eikä voi ottaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata eikä voi ottaa.

        Luotamme WALTTIA laatuun.

        Paras mitä raha saa.


    • Anonyymi

      Konkassahan tuo jo on.

    • Anonyymi

      Walttia.fi sivut on kaapattu, koska sieltä puskee kaikenlaisia huijausviestejä.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe