Vesikartta

likastaon

http://paikkatieto.ymparisto.fi/vesikarttaviewers/Html5Viewer_2_5_2/Index.html?configBase=http://paikkatieto.ymparisto.fi/Geocortex/Essentials/REST/sites/Vesikartta/viewers/VesikarttaHTML525/virtualdirectory/Resources/Config/Default

Vesien kuntokartta
http://yle.fi/uutiset/tarkista_tasta_mokkivesistosi_puhtaus__vesien_kuntokartta_kattaa_koko_suomen/8834778

22

176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KÖYKYTETÄÄN

      Entä kun lietealtaat voivat mennä yltä. Mitenkä sit suu pannaan. On kaivoja ,lähteit lähell.Kuka korvaa ja kuin. Niinhän se on ,vettä ei korvaa mikään ,jos se likaantuus.Mut ku se on tänpäivänä kaik niin suurta ,pittää se paska liottaa pesuvesien ,väkevien pesuaitten kaa sekaisii. Vaa ei niit oo perhosii,kimalaisii ,ei ketomansikkaa ,puolukoit ojisvarsil. No eihän niit oo ojia ,helvetin isot kanavat kilometrien säteel,ko pellot on salaojis. Ei oo pien eläjill elintilaa. Kaik kuole pois. Myrkyt ja lietepask tappaa kaik Vaa onhan se komee, ku on isot pinta-alat ,tule tukia paljo. Lisä vaa haalitan ,vaik on jo ylituotantoo ,näkke sen kun rehupaalii lojuu jopa maanteitten ojis ,peltojen reunamil,metsie laidois.Silt se näyttäi kaik pien katoo,isot mahtavat rynnii joka alal. Voi kun kaik pien ois kaunist,tauhallist,siihen ei anneta enä mahollisuutta.Herrat ovat sinisilmäisii ,vai mitä ne o?

    • silakkaonhyvämittari

      totta turiset, juurikin ko vesikartasta huomaa kuinka pohjanmaan lakeuksien tasavirtaamat joet näyttää punaista, huomio kiintyi koko pituudeltaan merenrataveteen jossa väri oli kelvollisen vihreä, vähän epäilyttää, koska pohjanmaan ja keskipohjanmaan, kuin myös etelän lakeudet on työntäneet sotien jälkeen sitä "ihteään 70 vuotta, mutta ilmeisesti meri huuhtoo ja vie mennessään, tosi hyvä kartta sinänsä

      • samahuomio

        itse huomioin saman ilmiön pohjoismaa puskee paskaa vesistöihin muuta maata enemmän? Pyhäjoen nimenkin voisi muuttaa noiden tietojen perusteella paskajoeksi. Maanviljely näköjään edelleenkin yksi pahimmista saastuttajista?


      • hanhiputini
        samahuomio kirjoitti:

        itse huomioin saman ilmiön pohjoismaa puskee paskaa vesistöihin muuta maata enemmän? Pyhäjoen nimenkin voisi muuttaa noiden tietojen perusteella paskajoeksi. Maanviljely näköjään edelleenkin yksi pahimmista saastuttajista?

        pyhäjoki on jo muutenkin punanen


      • PilalleRuopattuKanava
        samahuomio kirjoitti:

        itse huomioin saman ilmiön pohjoismaa puskee paskaa vesistöihin muuta maata enemmän? Pyhäjoen nimenkin voisi muuttaa noiden tietojen perusteella paskajoeksi. Maanviljely näköjään edelleenkin yksi pahimmista saastuttajista?

        Entisen lohijoen alennustila.


    • älyherroillepotkutheti

      "siihen ei anneta enä mahollisuutta.Herrat ovat sinisilmäisii ,vai mitä ne o?"

      em, on erittäin ajankohtainen kysymys!

      Herroilla, niillä on nyt meneillään suomen ulkoistus pörssihaille, herrat haluaa käyskennellä vapaana ilman huolia ja vastuuta suomen tilanteesta, heillä ei ole mitään käsitystä suomen puhtaanveden tilanteesta, vihreä Niinistökin lähtee livohkaan, kun töppäsi Talvivaaran vesitilantteen huomiotta jättämisestä, kun ei älyä, niin ei älyä ja kun Äly-keskuskaan ei älynny

      • villejapaulaneyhteensopp

        jospa se sipilä paskaniinistöön ottaa paskapaulan kaveriksi


      • korjaaan

        jospa paskasipilä ottaa paskaniinistön paskapaulan kveriksi


      • erittäin-ristiriitaista

        "Kun keskusta nousi pääministeripuolueeksi, sillä oli ohjelma valmiina. Nyt se jakaa hyvää kannattajilleen maaseudulle: maakuntahallinto, Makera, ns. paskalain kumoaminen, luonnonsuojelusäännösten lievennykset... hallitus helpottaa jopa lannan levittämistä kalteville pelloille."

        https://plus.iltalehti.fi/analyysi-kepu-rakentaa-taas-isantien-suomea/


      • s.ullemulle

        Mummoille "pakkomyytiin" mm sipilän paskapönttöjä paskalakipaulan lakiin vedoten mutta maanviljelijät saa ajaa estoitta vesistöjen viereisille pelloille paskaa niin paljon kuin lietealtaassa on ja päälle apulannat. Mummon pitää paskoa pönttöön ettei vesistöt saastu mutta naapurin isäntä saa ajaa tuhansia kuutioita sitä itseään vaikka joen rantaan. Isot ojat vielä jokeen että varmasti valuu paskaa vesistöihin. Ihan pikkuisen ristiriitaista maailman pelastamista kepuilta?


      • tulevtnäkymät
        s.ullemulle kirjoitti:

        Mummoille "pakkomyytiin" mm sipilän paskapönttöjä paskalakipaulan lakiin vedoten mutta maanviljelijät saa ajaa estoitta vesistöjen viereisille pelloille paskaa niin paljon kuin lietealtaassa on ja päälle apulannat. Mummon pitää paskoa pönttöön ettei vesistöt saastu mutta naapurin isäntä saa ajaa tuhansia kuutioita sitä itseään vaikka joen rantaan. Isot ojat vielä jokeen että varmasti valuu paskaa vesistöihin. Ihan pikkuisen ristiriitaista maailman pelastamista kepuilta?

        juuri tuo em osoittaa kepun tasavertoisen kohtelun, niin tulee käymään terveydenhuollossakin, pääkeput jonon kärkeen ja psläiset..."aika loppu


    • järkikäteen

      Tiedättekö MIKSI maataloustuottajat laajentaa? Pienet tilat ei pärjää (tällä hetkellä tekee tiukkaa kyllä kaikilla joilla velkaa). Isot maataloustuotteiden jatkojalostajat (Meijerit, lihatalot ym.) haluavat tuottaa mahd. paljon voittoa itselleen. Ne pakottaa pienet tilat laajentamaan tai lopettamaan toimintansa esim. eivät hae teuraita sovitusti, kun ei ole HEILLE kannattavaa lähteä hakemaan pieniä eriä... Siinä sitten pientuottaja kärsii.. Pienet maatilat olisi niin eläinten kuin yrittäjän jaksamisen kannalta se paras vaihtoehto. Mutta huonoin näille pörssiyrityksille... Maanviljely ei ole luonnon vihollinen vaan nämä "pörssihait"!

      • reerumeininki

        ei sillä ole mitään merkitystä ajaako yksi viljelijä sadan lehmän paskat joen varteen jokeen valumaan vai 10 viljelijää 10n lehmän paskat lopputulos on sama.
        Maanviljely on yksi pahimmista vesistöjen saastuttajista teollisuuskin jää toiseksi. Parannustakin on tapåahtunut vuosia vuosia sitten ylitulvivaan lietesäiliöön laitettiin pumppu ja letku osoittamaan jokeen päin. Sinne meni kaikki ja jos vasikka kuoli tms. sinne vaan sekaan


    • kylnevielhoksajostunnust

      Kymmenen ,viidentoista lehmän paskan kaa pärjää. Tuli nämä saakelin suuret lietealtaat kymmenien lehemien navetat,alako PYHÄJOKI SAASTUMAAN. Vessat jokiahteille ja yhellä kaivolla. Mihin muualle kuin jokeen. Miten lie nykyään, niin se oli ennenKyllä ne herrat tempun teki ja kansa lähti mukaan ,SUURUUDENHULLUUTEEN.Kyllä se niin on ,ihminen on se joka luonnon tuhoaa,kaikkineen pieneläjiä myöten. Myös metsät ,kannotki vietiin (viedäänkö vielä) ja kaikki oksat ,jotka kuuluisivat metsään. Ei ne herrat tuolla luonnossa kävele.Eivät tajua kuinka perhoset,linnusto ym. on jo pitkään ollut kadon partaalla tehomaatalouden vuoksi. Maaseutu ei ole puhdas enää myrkkyineen Mitään maailmanloppua ei tule ,mutta tämä myrkkyjen käyttö,salaojitukset,metsien raiskaukset,kaikki suuruudenhulluus tekee tuhon.Näin kerran linnunpesän kanavan laidalla.Oli se saanu kunnon ryöpyn lietettä pesään. Emolintu räpisteli myös suihkun saaneena.Arvostan maataloutta,ja leipää,maitoa ,mutta väärään suuntaan mennään,mentiin. EI OO JOESSA VALKEITA VAAHTOPÄITÄ,ON RUSKEAA RUMAA VAAHTOA.Tuleehan sitä soiltakin osin ,suot ojittu myllerretty. Hillasuotkin meni ,kallein marjamme katosi

      • taalma

        ei niitä lehmiä ole aikaisempaa vähempää ne oli vain jaettu useamman viljelijän kesken. Nyt sama lehmämäärä on vain kerätty muutaman isännän navettaan. Paskakin pitää imeyttää maahan siinä missä se ennen käytiin vain levittämässä pellolle ja se siitä.
        Kun kaikki arvot mitataan rahassa noin siinä sitten käy. Vesistöt olisivat helposti suojattavissa suojavyöhykkeillä mutta maksaja puuttuu. Näennäisviljelijöille on kyllä vara maksaa tyhjästä. Turvesoilla on valtavasti menty eteenpäin samassa aiheessa.
        Sitten kun mökin rantasaunasta ei voi hypätä uimaan sitten se ympäristönsuojelu alkaa kiinnostamaan. Silloin on kyllä jo melko myöhäistä ja hinta paljon kalliimpi verrattuna ennaltaehkäisemiseen. Pelolla odottaen miten alas kepu-kokoomus-persut onnistuvat ajamaan suomen luonnon? Kepu ajaa maaseudun asiaa ja olisi valmis kaatamaan kaikki suomen metsät, suot turvetuotantoon ja jokainen joki energiantuotantoon hällä väliä kun kaikki arvot mitataan rahassa. Muut joutuu kohta puuttumaan siihenkin kun koko suomi alkaa olemaan kuin talvisodan jäljiltä järkyttäviä hakkuuaukkoja ihan joka puolella.


    • hukkuvahtopäämenipois

      Ei ennen myrkkyjä käytetty.Miksi nykyään? Jopa kotipuutarhoissakin myrkytetään. Sitte kutisee iho, Tulee allergioita ,astmaa ja mitä vaan. Sadat hehtaarit viljapelloista saavat myrkkysateen ,mitä on se korrenvahvistaja,ei ainakaa juotavaa.Kai jotai HORMOONIA,sitte hyrrää.

      • rahatehokkuusrahatehokk

        Koko ajan kaivetaan syvempiä kanavia niin metsistä kuin pelloista ja suuret laskuojat suoraan jokeen. Koko ajan kauempaa ja kauempaa ohjataan vesistöihin enemmän ja enemmän rikasteita eri muodoissaan. Siihen kun vielä lisätään edelleen ihmisen aikaansaama ilmastonmuutos tulvia on jo läpi vuoden siinä missä "ennen vanhaan" tulvia oli keväällä ja maks. kesällä kovien sateiden jälkeen. Nyt niitä tulvia on jopa joulukuussa jos niikseen tulee?? Vuodenajat erottaa kohta vain kalenterista?
        Ei ne allergiat myrkyistä johdu vaan siitä että syömiset yms. ovat niin puhtaiksi jalostettu ettei ihmisille kehity enää vastustuskykyä.


    • järkikäteen

      Se on sitä tehotuotantoa. Maanviljelijät on täysin isojen raaka-aineen jalostajien orjia. Kaikki pitää olla suurta että jalostajille tulee mahdollisimman vähän raaka-aineen keruukustannuksia ja eläinten hyvinvointi (sekä viljelijöiden jaksaminen) ei näitä yhtiöitä kiinnosta. Mitä suuremmat eläinyksiköt, sen suurempi tautipaine eläimillä, sitä enemmän joudutaan käyttämään antibiootteja, mikä taas lisää antibioottiresistenssien bakteerien määrää (kuten MRSA)! Mutta ei se mitään kun yhtiöt tuottaa voittoa! Suomessa ei onneksi vielä niin paha tilanne kuin esim. Tanskassa... Tehotuotettu raaka-aineen vielä jalostetaan näissä ruokatehtaissa pilalle.. Paras maito ja liha tulee pieniltä tiloilta Suomesta, pienistä teurastamoista ja meijereistä! Sitä oikeaa lähiruokaa!

      • kovaonala

        eipä ole vaikea päätellä minkä elinkeinon edustaja ja minkä kokoluokan edellisen viestin kirjoitti.


    • Ympäristörikos

      Kyllä se on pa*ka puhetta, että pohjanmaan joet ja järvet olisivat teollisuuden saastuttamat. Niitä nyt on tietysti paras ja helpoin osoittaa sormella.
      Suurimpia saastuttajia vesistöille on TURVETUOTANTO ja osa maataloudesta.

      Pyhäjoki kulkee latvoilta merelle asti tummana kuraojana.
      Keitäppäs kahvit pyhäjoen vedestä, niin ei tarvitse paljon poroja..

    • näkemyksenoletusta

      oikiassa olt, mutta t-tuotanton päästöt on viimeisennä 10 vuotena huimasti vähentynyt, t-tuotantoa on ollut näillä korkeuksilla oikiastaan 80-luvun alusta suuremmassa mittakaavassa, samoin kylläkin m-taloustuotanto siirtyi 10 lehmän navetasta ja 20 ha pelloista 40 lehmän ja 50 ha tuotannon pitoon, silloin alussa molemmat, niin turpeen kuin maatalouden saaste kuormitusten hallinta oli olematonta, t-tuotanto s-kuormitukseen on konkreettisesti satsattu ja valvotaan, mutta en olis niinkään varma m-taloustuotannon s-kuormituksen hallinnasta, muuten kuin opasteissa.

    • kaikkeinkallis

      tulevaisuudessa puhtaasta vedestä soditaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe