Pettäminen loukkasi

uwinrjwcoruwq09458pw90

Onko mitään mahdollisuutta antaa anteeksi yli 10v sitten tapahtunutta pettämisjuttua? Jos vastapuoli haluaa pyytää anteeksi, niin onko anteeksi antaminen ensimmäinen askel sovintoon?

29

641

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nytihmetyttää

      Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään. Mitä sä noin vanhoja asioita märehdit? Jos toinen on ollut yli kymmenen vuotta sulle uskollinen niin unohda koko juttu. Et kai sä kymmentä vuotta ole ollut suhteessa jossa sä et luota toiseen?

    • Pulinat

      Voi antaa anteeksi. Ihmiset mokaa. Jos suhde on muuten hyvä, niin turha pistää suhdetta romukoppaan tuollaisen takia.

    • joskuspetetty

      Pettäminen satuttaa vaikka tapahtunut olisi menneisyydessä, kuulitko asiasta äskettäin? Sehän on sinulle uusi juttu jos kuulit siitä vasta nyt.

    • Ammanari

      Kannattaako hyvä parisuhde rikkoa 10 vuotta vanhan asian takia? Anteeksi pyytäminen ei muuta tapahtunutta miksikään. On ihan sinun pääsi sisäinen asia miten asian pystyt käsittelemään. Mikä siinä petetyksi tulemisessa sinua eniten loukkaa? Minuakin on petetty tämän liiton aikana todella rumasti ja toistuvasti. Olen asiaa mielessäni pohtinut monelta kantilta. Tuota miestä minä en pysty muuttamaan, se ei yksinkertaisesti pysty yksiavioisuuteen. Ei siinä auta minulta anteeksi anominen ja lupaukset. Se toimintatapa on sillä kirjoitettu geeneihin, ei se osaa sanoa itsekään miksi käy vieraissa, vaikka kotonakin saa tarpeeksi seksiä. Ja kaikki muukin elämässä on ihan hyvin. Minä en ole mitenkään mustasukkaista sorttia. Naikoot ketä haluaa jos siltä tuntuu, kait se sillä jonkin tarpeensa tyydyttää. Minua loukkaa eniten se valehtelu, joka näihin suhdesotkuihin liittyy. Miehen puheisiin ei ole mitään uskomista. Käy ihan sääliksi ne " toiset" naiset kun olen kuullut mitä paskaa se niille syöttää. Koittakaa rakkaat kanssasiskot ymmärtää ettei mies tarvitse pettämiseen mitään syytä, seksi on vain seksiä, rakkaus ja tunteet ei välttämättä näiden pettäjien kohdalla kuulu samaan lauseeseen seksin kanssa. Ja te "toiset" naiset, älkää uskoko olevanne pettäjän puolisoa paremmassa asemassa. Kun arki tulee teidänkin suhteeseen, niin taas haetaan uutta kakkosta rinnalle. Tiedän että mieheni rakastaa minua, omat tunteeni ovat laimenneet vuosien aikana, tunnen vain kiintymystä ja suurta surua valehtelun vuoksi. Niin, teitä varmaan kiinnostaa miksi hyväksyn moisen käytöksen ja jatkan tässä liitossa? Syyt ovat puhtaasti taloudelliset. Kun rahatilanne sallii, minä lähden ja tämä on myös mieheni tiedossa. Lähden siis luottamuspulan vuoksi, en pettämisen. Siitä huolimatta koen eläväni ihan hyvää elämää. Mies on mikä on, ihan itse valittu. Täytyy vain toivoa että tuo toimintatapa ei ole perinnöllistä

    • Hei
      Olet saanut jo vastauksia, mutta tässä vielä yksi ajatus aloittajalle.

      Pettäminen on luottamuksen menettämistä ja on ymmärrettävää, että se loukkaa. Anteeksi antaminen on tietoinen päätös – ja se tehdään usein yhä uudelleen – olla kantamatta kaunaa. Mutta usein anteeksi antaminen vaatii asian selvittämistä perusteellisesti, niin että molempien tunteet ja näkökulmat tuodaan esiin.

      Ihmiset selviävät todella vaikeista asioita jos on halua selvittää ja antaa anteeksi. Voimia siihen!

      Tervehtien Päivi-pappi

    • Petettyjajätetty

      Exäni petti, viikko sitten. Olisin voinut antaa anteeksi. Rakastan sitä ihmistä. Tiedän että se oli häneltä virhe. hän oli sairas (kaksisuuntainen mielialahäiriö).

      Nyt on jo myöhäistä.

      • Väärävalinta

        Pettäjä oli mies.


    • Fkrkrir

      Itsekkin olen alkanut olla sitä mieltä että suomalaista rehellistä naista ei ole olemassa!.

    • Siitävoiselvitä

      Voi antaa anteeksi ja siitä toipuu voin kokemuksella kertoa. Nyt meilläkin kaikki kunnossa ja toi uutta ihanaa suhteeseen mitä meiltä puuttui. Nyt olemme taas kuin uudelleen löytäneet toisemme. Eikä sen tarvitse vaikuttaa aina negatiivisesti. Joskus tuo sen onnellisuuden esille paremmin kun sen meinasi menettää. Joten toivon teille hyviä hetkiä ja nauttimaan toisistamme.

    • Heitäsehelvettiin

      EN antaisi anteeksi.

      Pettäminen on pettämisestä aina. Selitykset ja tekosyyt eivät mene läpi.

      Se tarkoittaa että tuolloin sillä hetkellä se toinen on tehnyt tietoisen valinnan ettei tahdo olla sinun kanssasi vaan jonkun kanssa. Hän olisi voinut jättää siis sinut oman onnesi nojaan jos olosuhteet olisivat erilaiset.

      Pettäminen on rikos kumppanuutta, parisuhdetta ja avioliittoa kohtaan joka ei vanhene.

      Vain luuserit antavat anteeksi. Minä en anna.

    • Holgeri

      Pettäminen on loukkaus sen pahinta laatua olevana. En antaisi anteeksi vaikka kulunut 10 vuotta. Jos minulle sattuisi vastaavia, niin en, vaikka olisi kulunut 50 vuotta pettämisestä.
      Vippaa mulle 100000,euroa ja lupaan maksaa takaisin 10 v jälkeen. En maksakaan joten pyydän anteeksi loperiä juttujani.
      Ei varmaan kukaan ihan helpolla suostu antamaan anteeksi tuollaista petosta. Miksi sitten avioliitossa petokset olisi annettava anteeksi. Ei mahdu minun oikeustajuuni millään lailla.

    • PetturinUhri

      Kerran pettäjä, aina pettäjä. Ei se aika sitä pois pyyhi, vain tuskaa kerää vuosien kuluessa ja syö sisältäpäin. Anteeksiantaminen on pelkkää sananhelinää jota ei todellakaan ketään tarkoita vilpittömästi.

    • senegals

      Minä olen yrittänyt viisi vuotta unohtaa ja antaa anteeksi mieheni petollisuutta. Välillä on aikoja jolloin en ajattele/muista koko asiaa. Välillä se muistuu mieleen ja tuntuu todella pahalta. En tiedä pystynkö koskaan enää elämään ihan normaalia elämää. Kaiken kaikkiaan petollisuus voi pilata petetyn elämän, mutta myös pettäjän oman elämän.

    • Pölli85

      Samassa veneessä täällä. Sain tietää pari kuukautta sitten, että vaimolla on ollut 8 vuotta sitten suhde toiseen mieheen. 8 vuotta on paljon aikaa ja sittemmin menty naimisiin ja lapsikin pyöräytetty. Parisuhde toiminut aina ihan hienosti. Siltikin asia tuntuu aivan järjettömältä ja anteeks antaminen tuntuu lähinnä nöyryyttävältä ja on todella petetty olo. Vaimo vakuuttaa että on ollut ainoa kerta kun on pettänyt, mutta kyllä melko pahan epäilyksen siemen kylvi muhun. Helvetin ristiriitanen olo, eikä hajuakaan mihin suuntaan pitäis mennä. Kaiken lisäks olin keskivaikeasti masentunut kun sain asiasta tietää. Nyt sit hiukan vakavammin. Ei kivaa!

      • kysyitkömiksi

        On halunnut eroon suhteestanne silloin?


      • Pölli85

        Sanoo kyllä että koki olevansa sillon tosi onnellinen. Sen takia kuulemma suhde tulikin niin "puskista", eikä osaa sanoa mitä siinä tapahtu. Ei sit kuitenkaan ollu niin onnellinen ku kuvitteli olevansa. Oltiin siis oltu kimpassa jo vuosia ennen suhdetta. Se "vähän" häiritsee että vaimo ei koskaan lopettanut suhdetta omasta tahdostaan, vaan se onneks loppu olosuhteiden pakosta. En tiiä kauan olis jatkunut jos siihen olis ollut mahollisuus.


    • Simima61

      En pysty unohtamaan pettämistä.Yli kaksivuotta sitten meillä oli pieni tauko, miehellä heti uusisuhde.Kävi luonani, sanoi rakastavansa vain minua, palasi naisensa luo, ei tarkoittanut sanojaan oli kuulema niin sekaisin ajatuksistaan.Palasimme yhteen, asiat oli kuulemma selvitetty toisen naisen kanssa.Kuukausia myöhemmin soitin tälle naiselle ja kysin, että tiesikö , että tämä mies ,kävi myös minun luonani, ei tiennyt ja oli tekstiviestillä ilmoittanut, että suhde päättyy tähän.Eli se siitä selvittämisestä.Totuus olikin se, että jätti naisen kun pelkäsi jäävänsä kiini pettämisestä.Siitä alkoi lopullinen hiipivä inho josta en ole pääsyt yli.Tein oman ratkaisuni ja kerroin miehelle, että tunteeni ovat totaalisesti kuolleet, perustelin asian, ymmärsi niin luulin.Alkoi kyttäys, epäilyt eli helvetti irti.Päätöstäni en peru, haluan elää joskus vielä henkisesti tasapainoista elämää.Kerran pettää,,,ja tulee toinen kerta.Suhde perustuu luottamukseen ei valheisiin.Jotain opin tästä suhteesta,älä luota kaikkeen mitä sinulle sanotaan.Aika vain parantaa haavat.

      • Pölli85

        Aikahan ei paranna mitään, jos asioita ei käsittele. Siinä tapauksessa aika vain pahentaa haavoja.


      • elämäodottaa

        Oletko joku satanisti? Tottakai voi tulla drop dead tunteet kuoli ja syvä inho päälle kerrasta. Eihän se toinen niin välttämättä kovin erikoinen ole ollut kun vähän miettii että noin sekokin.


    • anteeksikin

      Kuinka kauan petetyn kannattaa esittää uhria? Mitä nopeammin antaa anteeksi ja unohtaa sitä helpompi jatkaa elämää itseään kiusaamatta.

      • syväinhosunlaisilles

        Ei tarvitse antaa anteeksi koskaan. Voi alkaa uuteen suhteeseen jonkun toisen kanssa. Se on realismia. Ei ole pakko olla kenenkään anteeksi antaja ja synnistä päästäjä. Ei ole pakko olla tekemisissä.


      • Pölli85

        Anteeks antokaan kun ei tapahdu aina sormia napsauttamalla ja päätöksestä. Toki kumppanille voi hokea, että on antanu anteeks, mut ne on vaan sanoja, joilla ei oo mitään merkitystä jos ei oikeasti tunne niin.


    • rumakellokauaskuului

      Voi sanoa että anteeks tai saat anteeksi.kumpaakaan ei tarvitse tarkoittaa. Yleensä ei saa kumpaakaan ja elämä jatkuu...jotenkuten...
      Yleensä pettäjät haukkuvat hulluksi ja kun et mitään usko blaa blaa käyvät päälle. Tulee katsos paineita...hehheh.
      Olen joskus antanut anteeksi ha pääsin asiasta samalla yli kun koko ihmisestä ja petin takaisin. Jotain vuoden tai puoli. Kylläpä häntä sit sattui ja itketti. No mitähän tarkoitan sanoa? Jos on hyvä tyyppi ne yleensä edes tunnustaa ja tunnustaa kaipaavansa sinua. Ja tekee kaikkensa että pääset yli. Mutta nämä henkiset lahtaajatirehtöörimulkut joille kukaan ei ole korvaamaton eivät kyllä myönnä. Kiusaavat kyllä jos saavat mahiksen. Semmoinen kiva henkinen tappo juu. Sitten pitäisi vielä kaveriksi jäädä. Hehheh...

      • Salapetosonpahasta

        Kai ymmärrät ettei se ystävyys toimi sen jälkeen jos on petos kumppani ollut. Etkö osaa yhtään ajatella itseäsi tai sitä kolmatta osapuolta mitä saat aikaan esittäen muka ystävää tuolle pettäjälle. Tuohan suorastaan kiusausta ja tietynlaista kostoa kaikille. Siitäkö saat jotain? Eiköhän se ole parempi pysyä poissa kokonaan äläkä jää riippumaan ja seuraamaan toista. Jatkat uusiin ystäviin joille voit olla rehellinen ja ne rehellisiä sinulle.


    • Siitäselviääkyllä

      Tottakai se loukkaa ja syvästi. Mutta siitä selviää. Nyt kumppanisi on avain asemassa mitä tapahtuu. Keskittykää nyt arkeen ja annatte ajan kulua. Keskustelette asiasta myöhemmin. Kun aikaa on kulunut voitte molemmat puhua jo siitä vapautuneemmin. Eikä sillä pettäjällä ole enään niin paha olla ja pystyy käsittelemään virheitään. Älä sure tulevaa äläkä epäile sitä sen enempää että jatkaisi pettämistä. Koska tietää mikä on seuraus jos niin tekisi. Ja kerta haluaa jatkaa kanssasi.

    • Simima61

      Itselläni ainakin vähän parenmpi olo kun olen saanut kerrottua juurtajaksain tunteistani, joita ei enää ole,valehtelu on pahinta, mies valehteli, sepitti tarinoita,jälkeenpäin paljastui valheiksi, ei osaa sanoa miksi toimii noin.Toivottavasti oppi jotain.

    • Simima61

      Onko mielestänne valehtelu pettämistä.Esim.jos mies ei kerro suhteen alussa edes oikeaa sivilisäätyään.Käy vieraissa, ei kerro sitä kumppanilleen, häipyy,tekstiviestillä vain ilmoittaa...tää oli tässä, kai siinä nainen jää ymmälleen.Raukkamaista minun mielestäni.Jää vain ikuinen kysymys, miksi valehtelee.

    • Kynnysmatto

      Kerran pettää..aina pettää.. ei ihmisarvoista kohtelua omaa naista/ miestä kohtaan. .kauas tällaisista ihmisistä ..taaksepäin ei kannata katsoa..Jokaisen oma päätös pystyykö antamaan anteeksi.

    • Muserretturakkaus

      Totta on pettää kerran, pettää toisen ja vielä kolmannenkin kerran. Haavat eivät pääse koskaan parantumaan. Taloudellisista syistä on pakko jatkaa vaikka sydän on jäässä. Rakastaa en enää voi enkä luottaa. Rakkautta ei ole olemassa, kaikki on petosta. Ukkoni on ikuinen huora. Kertoo K-vesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe