Mitä kesämökki merkitsee sinulle?

kesä1965

Ensimmäinen kesä 1965.

Aina kun kesäloma alkoi mentiin kesämökille, isä oli opettaja, joten pitkät lomat.

Heinäkuun helteet, ihana oli olla uinnin jälkeen mökin vintillä, lämmintä.

Elokuun kuutamo.

Aina oli ikävä lähteä pois...vilkutin mökille jäähyväiset.

------

Sen jälkeen on tullut oltua syksylläkin. Yhtenä päivänä kesä on poissa, ilma viilenee. Ihmeellinen kokemus, kesä vain häipyi pois.

Kirjottakaa mitä kesämökki teille merkitsee.

66

1011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mekkk

      Mökki on paikka missä ladataan niitä akkuja ja tehdään kaikkea kivaa fiiliksen mukaan ja kiva katella kättensä jälkiä ja plajon rentouttavampaa olla vkl loppu mökillä kun kaupunkirivarissa. Mökillä hermo lepää. Itsellä' mökkikausi huhtikuun alusta siihen saakka kun järvi jäätyy ja viimevuonna taisi olla marraskuu kun mökkikausi lopetettiin. Nut olin ekaa kertaa yötä huhtikuun alussa ja joutu avannon tekemään että sai vettä saunaan ja pääsi pulahtamaan järveen.

      • JäykkäRuumis

        Juu ....ainakin moni on ollut aikas rento kun on uutisten mukaan roudattu ruumispussissa pois järveltä.....


    • rantasiili

      Viikonlopuksi melkein aina mökille. Päivä alkaa kesät talvet aamu-uinnilla järvessä. Kaikissa vuodenajoissa on omat vivahteensa. Työleiri sijaitsee kaupungissa ja mökki on vapaata varten.

      • mekkk

        Tuo aamu-uinti on sitä mökkielämän luksusta kun pääsee herättyää pulahtamaan järveen niin herää.


    • ffwefffw

      Mökillä nautitaan ulkoilusta.

    • JoonasTas

      Asumme Helsingissä ja inhoan koko paikkaa. Työt nyt vaan sattuu olemaan siellä. Aina mökille Savoon, kun vain mahdollista. Rauha!

      • SiinähänKärsit

        Savoon? Onnea vaan....pääsin juuri pois sieltä....Ei koskaan takasin sinne!


      • RakasSavo
        SiinähänKärsit kirjoitti:

        Savoon? Onnea vaan....pääsin juuri pois sieltä....Ei koskaan takasin sinne!

        Kuopioon, Kuopioon! Rakastan Kallavettä ja kaikkia muitakin vesiä Savossa, lapsuuteni maalaismaisemissa...


    • Savuankerias

      Kesä kuuskytluvun puolivälissä. Elokuun loppupuolen ilta on jo pimentymässä. Isä pumppaa painetta Petromaxiin ja minä kymmenvuotias natiainen seuraan silmä kovana vieressä. Yöperhoset pääsevät sytytysreiästä tuulastusvalaisimen sisään kärventymään, se haju on säilynyt mielessäni kaikki nämä eletyt vuosikymmenet.
      Mökkiläinen minusta tuolloin tuli ja sellainen olen lopun elämääni.

      • TässäJaNytPaikalla

        Nyt eletään vuotta 2017......ei pahalla...


    • nautitaanvaan

      Vietämme lähes kaiken vapaa-ajan meren saaressa aikaisesta keväästä alkutalveen asti. Nautimme rauhasta ja meren avaruudesta. Välillä on peilityyntä, joskus kolmimetriset aallot lyövät rantakallioita vasten. Mökin lämmössä mukava kölliä oman kullan kainalossa.

      • niinmekin

        Sitä samaa mekin. Myös saaristossa. Uidaan ja n välillä käydään veneellä jossain. Joko ulkosaariston kallioilla tai sitten lähellä olevalla majakkasaarella.


      • eks-te-osaa-panna

        etteks te pane ollenkaan hä?


    • puuseppä58

      Pidän lomani aina elokuussa, kesän lämpö kypsyneenä.

      Vaikka loma on lyhyt, on mökille kiva mennä. Kesän heinätyöt tekemättä. Öiden pimeys, mutta silti kärpäset pörrää.

      Lahdesta on matkaa kesämökille 337 km, kesäpaikka hankittiin v. 1958.

      Vaatimaton lautamökki ja sauna. Vaikka olen jo eläkkeellä tehdastyöstä, pidän kiinni perinteestä, mökillä ollaan elokuu.

    • Täysinhullaantunut

      Etsittiin mökkiä 10 vuotta, 2010 löytyi, oltiin 5 min paikanpäällä ja ajattelin että tämä on meidän, tämä täytyy saada ostettua. Saatiin.
      Se oli vaimoni kanssa unelmien täyttymys.
      Mökkikausi on huhtikuun lopusta lokakuun loppuun. Elämä muuttui totaalisesti kun on kiva paikka minne mennä ja nauttia luonnosta, metsästä, lintupöntöistä, itsepyydetyistä kaloista, auringon laskuista,
      puhtaasta Saimaan vedestä ym ym.
      Saarimökki, ei talvella asiaa, oma rauha. Ja kun ei ole ympärivuotisesti
      käytettävissä niin kevättä odottaa entistä kiihkeämmin, arvostaa enemmin kun ei ole aina saatavilla, niinkuin moni muukin asia.
      Kesällä emme lähde pois Suomesta vaan kaikki vapaa-aika menee mökillä. Aivan Mahtavaa. Oikein hyvää kesää kaikille.

    • freedom889

      Kapitalisti rahoittaa, sosialisti verottaa.

      Kapitalistista pääsin eroon maksamalla velkani pois, sosialisti onkin jo vaikeampi juttu. Hieman joutuu maksamaan veroa, mutta pistän kiinteistöverot ja kilometrit kulut ym.verotukseen.

      Kesämökki on vapautta yllä mainituista ja kohta olen mökillä.

      • ÄlkääViitsikö

        Laitat kiinteistöverot vähennykseen ja mökki on oma? Enpä oikein usko että menee läpi....olen verotoimistossa töissä ja takaan että ei mene läpi.Yritä nyt edes valehdella vähän paremmin...


      • eipäs_tiedä_kaikkea

        Eipä kertonut onko "metsätilasta" kyse sinne metsänhoitotyöhön mennessä saa laskutettua kulkemisesta ihan yksityishenkilökin ja jopa ne työkalutkin.
        Näin se verovirkailija tuntuu tietävän kaiken.
        Vinkiksi aina kun kysynyt verotoimistosta tulkintaa tai neuvoa on neuvottu päin kuutamoa en tiedä millaisia vaatimuksia sinne päästäkseen täytyy hallita (nauraa päälliköiden vitseille oikeissa kohdissa) näin oli ennen valtionhallinnossa.


    • Ayne

      Lapsesta saakka (1950-luvulta) on aina oltu kesät mökillä. Silloinhan lähdettiin, kun koulu loppui toukokuun viimeisenä päivänä ja kaupunkiin tultiin elokuun lopussa. Ihanaa aikaa, leikittiin, uitiin ja nautittiin.

      Aika vieri ja oma mökki löytyi kolmen vuoden etsimisen jälkeen Hauholta v. 2002. Ihanaa on näin eläkeläisenä viettää siellä rauhallista aikaa. Eipä tarvi käydä kuntosalilla, hyötyliikuntaa riittää ja kättensä työt näkyvät heti. Ihana seurata luontoa, eivät myöskään naapurit häiritse, kun niitä ei ole. Minä, mieheni ja koiramme kiittävät!

    • iida65

      Paras paikka maailmassa, kaukana kavala maailma.

    • Anttolaaaaan

      Voittaa Suomen rumimman kaupungin, helsingin. Mökki!

    • Ei.ikinä.enää

      Mikä kesämökki? Sekö joka on tuolla helvetikuusessa eli Lieksan ja Kuhmon rajoilla?
      Edelleen maksan perikunnan yhteiseen "kassaan" muutaman kympin vuodessa, mutta mökki ei merkitse enää yhtään mitään.
      Se helvetinkuusen mökki oli painajainen. Siellä ei ollut muita kuin vanhemmat, isovanhemmat ja susia.

    • pyykkisäkki847395
      • Johan111

        Ei kiitos.Vaimon vanhemmilla Savossa mökki missä joutui viikon kesälomastaan uhraamaan.Appiukko tykkäsi vittuilla Vantaan miehelle kun en ollut verkkokalastanut ja marjastanut nuorena.Suolammen rannalla sijainnut mökki kuhisi hyttysiä ja iltaisin pontikkapäissään uhkaili muita itsetuhoisia ajatuksilla.Naapurien uhkailu meni liian pitkälle ja joutui myymään mökkinsä jota oli rakentanut 15 vuotta.En pitänyt kiinni kiinnosta tai potilasta mikä aiheutti myös närää.


    • 9åpå9

      Täydellistä rauhaa.

      Eräs kokenut poliisi sanoi kerran;hän on tonkinut tätä sontakasaa tarpeeksi.

      Pitää paikkansa.

      Kesämökin portin kun laittaa kiinni saa olla omassa hyvässä maailmassaan.

    • Hukkukaa

      Kesämökki merkitsee suomalaiselle hukkumista omaan järveen kännissä ja yleensä siellä veneessä sekoilun tuloksena.Kehotankin hukkumaan mökkiläiset teitä ahkerammin jotta keväällä tekemäni tilasto ei pääse pettämään.

      • susiasinne

        i.s juttu kana haukasta11.6-16 jo oli uus avuton kauhuissaan kun näki haukan syövän pulun. mut en ihmettele oli niin viihtyisän näkönen pihakin


    • Ruudolffi

      Lapsena mökille oli aina pakko mennä. Se tuntui rangaistuslaitokselta. En myöskään tajunnut mitä ihmettä isäukko siinä hehkutti. Aikuiseksi tultuani kävin mökillä kalastamassa mutta muuten paikka oli minulle turha. Ja hitto se työn määrä mikä siellä odotti, hirveästi haravointia ja nurmenleikkuuta polttopuunteosta puhumattakaan. Paikkoja piti korjailla ja maalailla jatkuvasti.
      Isäukkoa ei enää ollut ja minä istuin saunamökin rappusilla. Totesin että minulle tämä työleiri nyt taisi jäädä. Päivä ei paistanut pihalle, puolet Savon itikoista asui meidän tontilla ja paikka näytti aika surulliselta. Ostin moottorisahaan uuden teräketjun ja vaimon kanssa alettiin kaataa puuta. Kolmena keväänä kaadoin rankalla kädellä ja kesän aikana puut muuttivat halkopinoihin. Rakensin yhdet raput, muurasin rantaan uuden tulipaikan ja vaimo teki istutuksia. Korjattiin myös kellaria ja oiottiin aittaa.
      Nykyään mökkeillään valoisalla tontilla jossa ei paljon ole itikoita. Aurinko paistaa tontille ja ilma kiertää. Pihalla kasvaa kukkia ja ruoho pysyy siistinä. Lehtipuita (varsinkin koivuja)poistettiin niin paljon että haravointia on 5% siitä mitä ennen. Saunomme ahkerasti ja kalastamme muikkua. Mökkeilemme huhtikuusta marraskuulle ja aina joudumme lähtemään mökiltä kaupunkiin lähes itkun kanssa. Mökistä on tullut meidän paratiisi. Nyt ymmärrän mitä isäukko hehkutti.

      • Jotkut-neuloo

        Tuohan tarkoittaa sitä, että sama vietti kiidättää lopulta sinuakin. Sillä ei ole mitään tekemistä rentoutumisen kanssa. Sinä maksat jotakin sellaista jonka olet saanut perintönä, enkä nyt tarkoita sitä kesämökkiä vaan jotakin helvetin neuroosia.
        Koet ilmeisesti jonkinlaista pahanolon tunnetta joka nousee pintaan jos et jatkuvasti aherra ja tee itseäsi tarpeelliseksi.
        Koko hommassa ei ole mitään järkeä, mutta älä välitä, ei ihmisten tekemisissä useinkaan ole järkeä, vaikka muuta väitämme.


    • piilukko88

      Sellaista kesämökkeily on, heinän niittämistä, korjailua ja polttopuun tekemistä.

      Silti valoisia kesiä on ihana viettää kesämökillä. Ei sähköjä, jääkaappi kaivossa. Vanha rapistunut lautamökki ja sauna.Tonttikin pieni 0,2 ha.

      Varsinkin elokuu kuutamoineen ja kiiltomatoineen on vangitseva.

      Sadepäivinä on mukava lukea vanhoja lehtiä, mm. Seuroja 50-luvulta.

      Kesäpaikasta on taulukin seinällä ja valokuvia tulee katseltua usein. Henkisesti sitä on aina kesämökin rauhassa.

    • Jeeeeeegggggg

      Helsinki on varmaan maailman rumin kaupunki :)

      Mökille joka viikonloppu. Jää taakse Somalinki (helsinki)

    • elokuu1995

      Kel 'aarre on se aarteen peittäköön ja olkoon onnellinen.

      Kesämökin onnesta en ole paljon kertonut kenellekkään.

      Kaikkea harmia on saanut kestää, mutta en siitä ole välittänyt.

    • Hienosti_tehty

      Ostin mökin koska on tarkoitus hukkua sen rantaan,ja ilokseni olen taas saanut huomata tänäkin juhannuksena että ajatus oli monella sama ja muutama siinä toteuttikin haaveensa.

    • tuntuu-oudolta

      Kertokaapas,jos mökki on niin ihana,miksi niitä on melkoisen paljon tuolla ulosottomiehen sivulla myynnissä? Onko santander tullut hakemaan omiaan takaisin vai mistä on kysymys?

    • Hämeessä

      5-vuotiaasta saakka viettänyt mökillä kesiä. Isä rakensi siellä jatkuvasti jotakin. Me muksut otettiin aurinkoa kuumalla peltikatolla kun muualle ei aurinko paistanut (nyt sit kärsitään ihosyövästä :)). Kantovesi, ulkohuussi mutta sähköt. Järvi ihan rannassa, mökki saaressa. Vanhempien kuoltua kukaan ei olisi halunnut mökkiä lunastaa kun meillä kaikilla oli jo omatkin kesäpaikat, silti sitä ei kukaan halunnut hävittääkään kun se on vanhempien rakentama, isosisko sitten otti sen omakseen. Nyt heillä on kaksi kesäpaikkaa mutta onneksi jo lapsenlapsiakin että käyttäjiäkin on.

      Minulla nyt mökki 30 km kotoa ja olemme miehen kanssa joka viikonloppu siellä kesät talvet lomat, toki reissataankin jonkun verran maailmalla. Jo torstaina tai perjantaina viimeistään mökille. Teen myös etätöitä siellä ja maanantaina tai tiistaina sieltä töihin. Sähköt, sisävessa ja pesukoneet eli on kuin toinen koti. Ainoastaan maisema on eri. Koti on kerrostalossa niin täällä on sitten tilaa ja pihaa ja järvi ja mukavaa hommaa ulkona aina. Talvella avanto. Koirakin saa juosta vapaasti, kesällä on ovet auki mennä ja tulla.

    • rantamökilläaina

      Pääskyn liverrystä, kuikan laulua. Kedon kukkia. Valoisia öitä.

      Entinen kodin keittiökello mökin seinällä, pienet kengät eteisen katossa,vanhoja lehtiä.

      Esineitä menneestä maailmasta joka tuntuu nykyiseltä. Kaikki on niinkuin ennen.

      Vintillä on mukava lämmitellä peiton alla uinnin jälkeen.

    • maija2222

      Kesä muistojen kirjoituksia keittiön ovessa, ensimmäinen on vuodelta 1959.

    • villari5

      Sade kesänä niin kuin nyt villapaita päällä takan edessä lämmittelyä.

      Onneksi on lomaa jäljellä elokuun loppuun asti...

    • pertti1957

      Se on taas palattava reaali maailman "ongelmiin".

      Kesä 2016 jää mieleen sateisena.

      Huomenna rakas kesämökki talvikuntoon, paljonhan tämä paikka merkitsee, todella paljon.

      Yhtenä päivänä jätän kaiken ja muutan tänne!

      • Rakas-rakas-mökkini

        Minäkin odottelen tässä ensi viikon lumisateita, sukset ovat valmiina porstuassa. Jos sateet alkaa hiihdän valtatien varteen, sukset pystyyn hankeen ja nousen Onnibussin kyytiin ja jätän kaiken taakseni.
        Ehkä ensi keväänä palaan, otan sukset tien varresta ja poltan ne saunan kiukaan alla. Sauvat säästän. On mukava sauvakävellä mökkini läheisissä risukoissa.
        Kyllä tämä mökkeily säässä kuin säässä peittoaa kaupunkien kivikolhoosit.


    • elokuu66

      Kohta elokuun kuutamo uinteja.

    • 18elokuu2016

      Kesä 2016 on jäämässä muistojen joukkoon, enää 1,5 viikko rantamökillä ja sitten taas pois täältä.

      En ole edes aloittanut talviteloille laittoa.

      Tikkataulu on mökin seinällä, soutuvene rannassa, katiska kiven kupeessa.

      Haluan nauttia tästä kesästä niin pitkään kuin mahdollista.

      Takaisin maailmaan jossa ei ole mitään.

    • kedonkukka1965

      Oikeastaan kaikkea!

    • MökkiTuleenSeuraavaksi

      Pelkkiä kuluja ja menoja.Jotka näyttävät nousevan vuosi vuodelta.

      • wewer

        Elämä kallis , harrastukset maksaa.


      • MonellaTotuus
        wewer kirjoitti:

        Elämä kallis , harrastukset maksaa.

        Sanoi ulosottomies kun avaimet haki....


    • marjattaq931

      Enää muistoja vaan, paha maailma sai aikaan sen.

    • maija577

      Nytkin mietin kesämökkiä....

    • eräsajatus77

      Voi olla paratiisi mihin mennään kun maailman hommat on ohi...ainakin toivon niin.

      Siellä tapaa läheiset uudelleen ja oman koirankin. Saa itkeä maanpäälliset surunsa pois.


      ------

      Muistan lehtijutun 70-luvulta, eräs mies rakasti mökkiään niin että viimeinen lepopaikka on kesämökillä.

      Kuinka rauhallista onkaan levätä luonnon rauhassa.

    • Gjkljgddg

      Odotettua iloa, omaa maailmaa ja haikeita hetkellistä eroja....

    • UlkomailleMielummin

      Minulle se merkitsee keskitysleiriä millä on tehtävä jotain koko ajan vaikka ei olisi mitään tekemistä...outoa.

    • slsöslsö9

      Voi sitä ihanaa luonnonrauhaa...

    • latepuuseppä

      Kyllä se merkitsi todellista vapautta 1970-luvun sosialismista,ammattiliitoineen.Olen nimittäin liberaali.1980-luvun juppikulttuuri oli mitä oli, ei vaikuttanut mitenkään.Lamakaan ei paljon painanut 90-luvulla, sama luonnonrauha.

      Kesämökkini on vaatimaton, ei sähköjä. Ihanat hellepäivät, on ollut sateistakin.

      Täydellinen vapaus tästä maailmasta, sitä on kesämökki.

      Puuseppä olin ammatiltani.

    • kaija78

      Kesämökillä vielä ainakin elokuun loppuun asti.Aika viileää ollut, kesät 1962 ja 1965 oli samanlaisia.

      Viihtyyhän täällä parhaiten maailmassa.

    • Aikaonkultaakinkalliimpa

      Tärkein juttu mikä minua odottaa mökillä on "aika". Vietin lapsuudessa joka-ainoan kesälomapäivän mökillä. Möikillä ei ollut muuta kuin aikaa, ei ollut kiire minekkään.
      Nykyinen työni on helkutin hetkistä, aikataulut painaa päälle ja jatkuva stressi.

    • voikukka31

      Äitini sanoi minulle ollessamme kesämökillä.;kuinka raskas elämä on takana, onneksi meillä on oma kesämökki.

      Niitä muistoja ei voi kukaan viedä, ei koskaan.

    • SelvisinOnneksiEroon

      Se merkitsi minulle: Hikeä, kiljuvia autoa sotkevia kakaroita, uupumusta, veden kantamista,saunan lämmitystä,polttopuun tekoa,lumen luontia,sähkölaskua,hometta,naapuri riitoja, loisivia sukulaisia,tuskallisia autoruuhkia,mökkivarkaita, velkaa.....Eli siis kaikkea kivaa kunnes tajusin myydä tuon elämäni helvetin jollekkin toiselle riesaksi.Nyt asunto ulkomailla eikä tarvitse tehdä yhtään mitään noista,etenkään ei tarvitse törmätä suomalaisiin eikä eritoten sukulaisiin!

    • eevertti3333333

      Jokaisella omat kokemuksensa, minulle luonnonrauhaa ja elokuussa kuutamon ihailua.

    • kracizaciralaa

      10.8. Nimmari juhlat, jihaa.elokuun ihananassa pimenevässä illassa.

    • xnfeee

      Oikeastaan vapaata paikkaa jossa on hyvä olla.Nytkin muistelen hellekesiä.

      • SurkeaSuomi

        Eikös suomi olekkaan enää vapaa maa? Tulihan se esiin sieltä...


    • mökilläklo6

      Täällä sitä mökillä ollaan syksyn pimeyden keskellä.Aika haalistunutta kun vertaa kesään.Tosi hiljaista, maaseutu on tyhjentynyt ja häiritsevät kesäasukkaat pörräävineen veneineen ovat onneksi poissa.

      Luonto hiljentyy pikkuhiljaa talveen, on niin hiljaista. Kurkiparvet kun lentää etelään niin sataa ensilumet 2 viikon päästä. Niin kauan täällä olen kunnes autolla liikkuminen on mahdotonta.

      Radiota kuuntelen ja saunakamarissa on mukavan lämmintä saunan jälkeen. Huomenna katiskat pitää käydä katsomassa ja polttopuun tekoa riittää.

      • EiOleIkäväTakasin

        Ai jaa....täällä on lämmin ja katson kun ilta-aurinko laskee meren yllä...Eikä tartte mitään kurasia katiskoita enää katella....Merelle kun menen niin ongin miekkakalaa tai barracudaa...ei oikein enää suomi pienten sinttien kerho kiinnosta kun sieltä pois pääsin....Pääministerinne kuulemma sekoilee kunnolla.....taitaa suomella mennä aika huonosti?


      • rokanantti
        EiOleIkäväTakasin kirjoitti:

        Ai jaa....täällä on lämmin ja katson kun ilta-aurinko laskee meren yllä...Eikä tartte mitään kurasia katiskoita enää katella....Merelle kun menen niin ongin miekkakalaa tai barracudaa...ei oikein enää suomi pienten sinttien kerho kiinnosta kun sieltä pois pääsin....Pääministerinne kuulemma sekoilee kunnolla.....taitaa suomella mennä aika huonosti?

        Mutta pitää kuitenkin vaan täällä suomalaisten mökkiläisten keskustelusivuilla käydä. Taitaapa olla ikävä. Ja varo hurrikaaneja.


      • TanskaOnHyväPaikka
        rokanantti kirjoitti:

        Mutta pitää kuitenkin vaan täällä suomalaisten mökkiläisten keskustelusivuilla käydä. Taitaapa olla ikävä. Ja varo hurrikaaneja.

        Enpä usko että velkaista suomea tulee kenelläkään oikeasti ikävä kun suomesta pois pääsee työpaikan perässä muualle missä on inhimillistä asua ja perustaa perhe ilman että joka kuukausi kiristetään jotain veroa.....Siinä ei taida suomalaiset homemökit painaa kun ajattelee omaa tulevaisuuttaan ja perhettään. Pitää katsoa elämässä eteenpäin eikä homemökin seinään....tätähän ei suomalaiset vaan osaa paitsi ne viisaat jotka ovat tämän ymmärtäneet.


    • aöl989ö

      Siian kutu menossa,mainiota soppakalaa. Sitäkin kesämökki merkitsee minulle.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe