"Köyhillä" varaa viinaan ja tupakkaan

Armoton.totuus

Ruuat saa ruokajakeluista ilmaiseksi, Virosta viinat ja tupakat halvalla, yhteiskunta maksaa vuokran, helppoa elämää. Tämä porukka kehtaa vielä valittaa ja vaatia lisää tukia, mikä röyhkeys!

49

539

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erecq3ec

      Joo, ja lisäksi näillä yhteiskunnan eläteillä on vähintäin 2kpl koiria, mieluusti helvetin suuria.

    • menehakeenhoitoa

      Kuten sinä juopottelet joka päivä, mitä muuten olisit täällä köyhien palstalla ellet olisi juoppo ja köyhä. Olet asiantuntija täissä asioissa.

    • Henrik--

      En polta enkä juo.

      • Hoitoaonsaatavissa

        Valehtelet, juurihan sanoit että täällä ihmisillä on varaa valittaa, ja polttaa ja juoda... niinpä, täällä olevilla!!!!!! Ja täällähän sinäkin olet. Puhuit itsesi pussiin, taidat olla kovassa hutikassa. Alkoholistin tuntee siitä että kieltää kaiken.


      • Henrik--

        Olen raitis.


      • kolinavaankuuluu
        Henrik-- kirjoitti:

        Olen raitis.

        Ihan päissäs oot... hyh hyh kun säälittää, on kai sulla vielä mahdollisuus kunnostautua. On susta itsestäsi kiinni.


      • Anonyymi
        kolinavaankuuluu kirjoitti:

        Ihan päissäs oot... hyh hyh kun säälittää, on kai sulla vielä mahdollisuus kunnostautua. On susta itsestäsi kiinni.

        Ottaako totuus noin koville? Taidat olla päästäsi vialtaan.


    • Näin.se.vain.on

      Etelä-Suomessa elävillä ns. köyhillä on hyvin pullat uunissa. Kallis vuokrakämppä maksetaan, Tallinna lähellä, sieltä juomat ja tupakat, ruokajakeluista ruuat. Ei ihme jos "paskatyöt" ei kiinnosta. Silloin ei ehtisi käymään ruokajakeluissa, Tallinnassa, eikä ehtisi ryypätä.

      • kaikkimekärsimme

        Tälläistä se on kaikkein suomalaisten elämä nykyisin, sinunkin.


      • Pussittyhjiksiettäjaksaa

        Nimimerkki "Näin.se.vain.on " unohti mainita tallinnan
        halvat huorat.
        Köyhän on käytävä tallinnassa tyhjentämässä pussit mutta
        onneksi paluulastina tulee täydet kassit.


      • Itsekinottaisitjossaisit

        Suomessa saa jokainen valita asuinpaikkansa vapaasti. Koskee myös köyhiä. Jos kadehdituttaa, että Etelä-Suomessa on asiat paremmin, niin sinne sitten vaan ...
        Muistutan myös, että köyhät ei itse itselleen ole päättäneet näitä tukia maksaa. Jos tuntuu, että niitä maksetaan väärin perustein tai liikaa, niin ota reippaasti yhteyttä Arkadianmäen porukoihin, jotka sen päättää.


      • Näin.Suomessa

        Heti kun pakoloiset saavat oleskeluluvan lähtevät he tylsästä maaseudulta Helsingin hulinoihin. Yhteiskunta maksaa muuton, takuuvuokran ja uudet huonekalut. Vuokra tietysti maksetaan ja käteen annetaan joka kuukausi lähes viisi hunttia rahaa. Ei ihme että ovat onnellisia, nauravat koko matkan pankkiin!


    • niimpä.niin

      Näyttää valtiolla olevan 3 - 4 miljardia euroa turhanpäiväiseen kansainvaellukseenkin, joten mitä nillitätte.

      • Kysyn.vaan1

        Koska Suomeen on tullut paljon pakolaisia on ihan ok suomalaisen maata kotona ja ryypätä veronmaksajien piikkiin? Jos pakolainen raiskaa saa suomalainenkin mies raiskata?


    • Tasan ei käy onnen lahjat. Täällä periferiassa ei ole ruokajakelua ja Tallinna on kaukana. Pakko sitten taas vaan lähtee töihin.

      • Simoanneli

        Miks ette mee leipäjonoon? Mie käyn päivittäin. Ei mee yhtään rahaa ruokaan kun käy leippäris. Harvoin ostan kaupasta mitää, muuta kun sipsii limuu ja karkkii ja jokus lihaa... leippäristä saa hyvää tavaraa. On lähellä työpaikkaani, joten siitä kipasen aina kun täiltäin kerkiin.


      • Niitä.kanssa

        Se on kyllä harmittavaa kun leipäjonoissa ei jaeta sipsejä, suolapähkinöitä, karkkia ja limua!


      • Viinamielessäjapipari

        Niin ja viinaa tupakkaa ja olutta.
        Muutama huorakin saisi olla leipäjonossa jakamassa "piparia".


      • Anonyymi

        Samanlaisia elättejä te peräkorvenkin asukit olette, enemmistöllä työpaikka yleensä kunnan tai valtion tarjoama.


    • Koplin_ketku

      Noilla Tallinnan päiväristeilyillä tosiaan on runsaasti alkoholisoituneita miehiä ja naisia viinaa hakemassa vetokärryineen ja reppuineen.

    • työtönpulsu

      Tupakkia en ole koskana polttanut. Kaljaa juon joka viikonloppu ja se hauskaa se. Töihin en aio mennä koska palkkaa ei kukaan maksa. Työläiset maksaa mun juopottelun ja se on oikein se.

      • Töihin.ei.kiitos

        Asiaa! Tänään ryypätään niin perkeleesti kun Suomi voittaa kultaa MM-kisoissa. Ja jos ei voiteta niin sittenkin ryypätään kun vituttaa niin kovasti. Juomingit jatkuu vielä huomennakin. On se niin messevää heräillä yhdeksän aikoihin kun toiset töissä kankkusessa käpristelee. Sitten meikämanne käy ostamassa lonkeroa ja keskiolutta ja juhlat jatkuu!


    • OotkoOikeestiTyhmä

      Kuka mihinkin rahansa käyttää. Jotkut käyttää tupakkaan, jotkut viinaan tai muihin aineisiin, jotkut kalliiseen asuntoon tai koiriinsa. Joku vähän näihin kaikkeen.

      Minä en tupakoi ja alkoholiakin kuluu niin vähän, että haen Alkosta enkä Tallinnasta. Silti käyn ruokajakelussa, koska säästän rahaa matkustamiseen. Aion lähteä ulkomaille hakemaan töitä. Onpahan teillä sitten täällä ainakin yksi elätti vähemmän kiusattavana.

      Onko työttömyyskorvaus jotenkin korvamerkitty pelkkään ruokaan ja vuokraan? Eikös sen saa jokinen käyttää niin kuin haluaa, ja ruokajonossakin kai saa käydä kaikki jotka kokee tarvetta?

      • verokassaankintarvitaan

        Tupakassa ja viinassa tulee valtiolle veroja.

        Köyhien kadehtimista en ymmärrä myöskään enkä niitä jotka ruokapussi jonoissa joutuu jonottamaan. Köyhät kuluttavat kotimaassa ne vähäiset varansa kun rikkaat vievät ulkomaille.


    • vanhusväestöräjähtää

      No ne eivät useinkaan sitten sieltä elämän loppupäästä rasita yhteiskuntaa kuten liian pitkään elävät.

      Eliniän pidentyessä liian pitkään elävä on kamala kuluerä ja rasite varsinkin jos elää kymmenen viimeistä vuotta ihan vintti pimeenä tarvien kolme hoitajaa vrk. En tiedä onko mitään järkeä elää niin terveellisesti ettei lähde kulumallakaan.

    • ehkäpahempikin

      Otuoa että jotkut on noin huolissaan toisten raha asioista. Taitaa itse olla siitä käyhästä päästä ja juoppo kun noin kiinnostaa miten muut. Niinhän sitä sanotaan että juoppo ja vastuuton ihminen yrittää samaistua toisiin haukkumalla ensin muut muttei ymmärrä omaa tilannettaan.
      Kannattaa hakee sitä apua kun vielä ymmärtää että on samanlainen luuseri kuin ne joita moittii itse.

    • RahatHarrastukseen

      Niinpä, mutta minkä takia sitten köyhät valittaa ja selittelee, jos liikut vähän kallimmalla polkupyörällä ja köyhä tulee siihen ihmettelemään ja valittamaan, että miten sinulla on varaa noin hienoon pyörään, maksoi varmaan paljon.
      No maksoipa hyvinkin, muutaman tonnin, eikä ole millään yhteiskunnan tuilla ostettu.
      Jos tietää, että kyseinen köyhä on kaikki rahansa laittanut viinaan ja tupakkaan, niin voi hyvin todeta, että niinpä niin, kyllä sinulla on ihan hyvin tällaiseen on varaa, mutta kun olet ryypännyt rahasi kurkusta alas ja polttanut rahasi savuna ilmaan, niin sinullakin olisi tällaiseen varaa, se on valinnoista kiinni mihinkä rahansa laittaa.
      Se on suuri rahamäärä, mikä vuodessa alkoholiin ja tupakkaan menee, jos ryyppää joka ikinen viikko ja päivässä polttaa vähintään askin tupakkaa. Se tekee vuodessa useamman tuhannen euroa, jonka voi käyttää paljon hyödyllisempiin asioihin.

      • onnellinenköyhämaalainen

        Sun pyörä on kalliimpi kuin mun auto. Ei siinä mitään, ajele vaan, ja toivottavasti kukaan ei pölli. Parempihan rahat on pyörään käyttää kuin tupakkaan tai alkoholiin.

        Mun rahat menee autoon, bensaan ja kuohuviiniin. Vuokraa ei ole kun täällä taajaman ulkopuolella asustelen omassa mökissä. Kaupunkilaisella menee rahaa vuokraan ja maalaisella autoon ja bensaan. Ruokaa en paljon osta kun ei täällä ole kauppojakaan. Viljelen aika paljon itse, keräilen metsästä mitä voi ja ongin. Osan haen ruokajakeluista.

        Kaupungilla käyn aika usein. Käyn Alkossa ja samalla reissulla käyn ruokajonoissa hakeen ruokaa ja siellä tapaa tuttujakin. Roskiinhan ne ruuat muuten menis, niin että on parempi kun joku syö ne pois, eikös totta?

        Mulla oli tänään kuhafileetä, villlirukola-vuohenputki-voikukkasalaattia, perunoita, vaaleaa kastiketta ja kuohuviiniä. Huomenna on samaa vaaleaa kastiketta ja sen kanssa horsmanversoparsaa.


      • 7895

        No se on niin helppo sanoa tupakoimattomana, että mitäs poltat. Tupakka aiheuttaa erittäin kovan riippuvuuden kuitenkin, eikä vähiten sen takia, että siihen lisätään myös sokeria ja ammoniakkia.

        Ovathan jotkut ihmiset alkoholillekin geneettisesti riippuvaisempia tutkimusten mukaan. Millä omia geenejä voi käskeä muuttamaan toimintaansa, että älkää aiheuttako minulle riippuvuutta. Joku toinen taas on riippuvainen rahapeleistä, eikä millään kykene lopettaa, vaik pitäis. Aivot on ihmeelliset, eikä ihminen tuosta vain pysty vaikuttamaan niihin hermoratoihin ja toimintoihin, joihin on muodostuneet riippuvuussuhteet.


      • Itseäänvoikasvattaa

        Mulla olisi riippuvuuksia vaikka kuinka paljon jos vain antaisin hermoratojeni toimia.

        Jaa ei muka pysty itse vaikuttamaan niin on aivan paskapuhetta.

        Kyllä pystyy jos haluaa ja jos ei halua niin siitä voi syyttää vaikka mitä esi-isiään, geenejään ym.

        Jos ei ole päihteet ja tupakka niin nekin taistelevat taas toisenlaisten riippuvuuksien kanssa kuten läheisriippuvuus joka on sekin aika paha ongelma. Äitini on läheisriippuvainen ja pitää itseään täydellisenä kuin ei juo eikä polta. Hyvin harva on riippumaton yhtään mistään tai ainakin hallitsee niin kaikki ettei mikään korostu.

        Kaikilla on jotain ongelmia joittenka kanssa menee överiksi. Toisilla menee ihan kaikessa kun on niin heikko luonne eikä harrasta itsekasvattamista.


    • Minuaeisuojeltu

      Minulla on varaa tupakkaan ja viinaan kun en ole tehnyt yhtäkään kakaraa edes veronmaksajien elätettäviksi. Kävin töissä kun suurin osa saman ikäisistä jäi kotiin paskavaippoja vaihtelemaan ja jäi sinne, erosi, tuhosi elämänsä, osa perusti uusperheen ja hajosi sekin.

      Ihminen joka ei ole älykäs ei koskaan saavuta mitään pitkää parisuhdetta sillä se on kaikkein vaikein elämässä ja vaatii jo älykkyysosamäärää enemmän mitä on tavallisella tallaajalla.

      Miten käy jos valtio ei saa viina ja tupakka veroja? Jos kaikki alkaisivat juomaan hana vettä eikä polttaisi tupakkaa.

      Valtiolle on kaikkein parhainta että köyhä ei säästele eikä elä pitkään nostellen eläkettä vuosikymmeniä ollessa vuodepotilaanakin vuosikausia kunnes suostuu kuukahtamaan. Liian pitkään elävät ovat kamala kuluerä ja ongelma tulevaisuudessa eivätkä ketkään halua sellaista riesakseen.

      Kamala riesa terveyskeskuksille liian pitkään elävistä valittavista vanhuksista. Raittiilla pitkään elävillä on kaikkein eniten vaivoja ja eniten mielenterveysongelma kun heitä ei viihdytä enään kukaan eikä ketään kiinnosta kuunnella samaa valitusta päivästä toiseen.

      Jäin pois töistä kun kuulin mitä sossusta saa alkoholisti yh, sen kakarat koulutetaan 21v saakka, asunnot maksetaan ja koiran kulut ym.

      Tavallinen perhe raataa töissä kun sossun asiakas saa ihan kaikki saman ja enemmän.

      Syrjäytymisen ehkäisemiseen kuuluu oma asunto 16v lähtien ja toimeentulo 21v saakka niin että kaikki maksetaan. Kakara otetaan pois vasta sitten kun päihde ongelma vanhempi ei tienaa sillä tai ei tule toimeen sen kanssa. Vanhempien oikeutta lapseen suojellaan niin pitkään kunnes kaikki on myöhästä 16v saakka kun saa tukia niistä ja silloin on myöhäistä niin kuin oli minunkin kohdallani.

      Oireilin pitkään eikä asioihini puututtu koskaan. Äidilläni miehet vaihtuivat eivätkä he olleet muuta kuin kiinnostuneita kun yh:n naimisesta. Ei ollut päihde ongelmaa muuta kuin naima ongelma ja lapset jäivät ihan kaikesta paitsi. Murrosiässä ne äijät olivat kiinnostuneita minusta enemmän kuin äidistäni ja meidän välit kärsivät, minua häädettiin pois kotoa. Vihasin äitiäni pitkään ja pidän vieläkin häntä ihan hempukkana.

      Töihin oli pakko mennä heti kun peruskoulu loppui sillä kotoa ei saanut mitään, ei edes perustarpeita. Lukioon olisi pitänyt mennä ilman vaatteita ja kirjoja. Kotiin piti maksaa ruokarahaa heti kun vähänkin tienasi yli puolet palkasta. Ei sitäkään saanut omaan käyttöönsä vaikka oli ala ikäinen. Suvussa oli kuulemma sellainen perintö että kotiin piti maksaa.

    • werty4567

      Kyllä teillä elämäm koululaisilla (?) on hienoa yleistämistä täällä työttömiä kohtaan. Ruvetkaa sitten itse työttömiksi, jos heillä on kuulemma kissan päivät! Mitä siitä kateellisia olette? Ikään kuin jokainen työtön olisi tahalleen työtön, eikä haluaisi töihin. Totuus on kuitenkin aivan toinen ja työttömyys on henkilökohtainen tragedia ylivoimaisesti suurimmalle osalle työttömiä, kuten minulle. En polta enkä juo, mutta varaa ei ole asioihin, kuten esim. matkusteluun.

      Eikö teillä asioita yleistävillä neropateilla ole sen verran tajua, että te ette voi sanoa sellaista, mistä teillä ei itse ole täydellistä kokemusta? Eli ikänsä työssä ollut ei voi viisastella kokemuksen puuttuessa siitä, millaista on työttömän elämä ja rahan riittäminen. Tai miettikää sitä, tulisitteko itse toimeen jollain muutamalla satasella / kk, kun ottaa huomioon Suomen sairaan hintatason. Työttömien korvauksia ei ole edes nostettu vuosikausiin, vaikka hinnat nousivat erittäin rajusti muutama vuosi sitten.

      Suomessa on sitäpaitsi täysin keskinkertaiset työttömyyskorvaukset verrattuna mihin tahansa Euroopan maihin. Ne eivät täällä ole yhtään sen korkeammat.

      Itse olen ensi ma. iltapäivällä menossa työhaastatteluun monen työttömän vuoden jälkeen täysin koulutustani vastaamattomaan vaatimattomaan työhön, joten olen todiste siitä, mitä enemmistö työttömistä on. Ja mikäli sen työn saan, niin olen maailman onnellisin ihminen.

    • Lamminkäinen

      Näin on! Leipäristä saa ruuan, Kelalta vuokran ja "omalla" rahalla voi ostaa brenaa.

    • Rupeaköyhäksi

      Jos se työttömyys ja köyhyys on niin ihanaa,niin mikään ei estä rupeamasta köyhäksi ja heitäytymästä työttömäksi. Jos on liikaa massiii ens alkuun,että ei pääse sosssun,niin ottajia varmasti löytyy joille ylimääräiset voi lahjoittaa,voit sitten koettaa tuota ihanuutta ja julistaa sitä täällä jos vielä siltä tuntuu, että retosteluun on aihetta.

      • rupesinköyhäksi

        Minä aloin työttömäksi ja köyhäksi jokusia vuosia sitten, kuin suivaannuin tähän porvareiden riistoon. Lopetin kerrasta liiketoimintani, kun aina joku kateellinen soitteli verottajalle ja muille virkamiehille liiketoimintani perään pelkästään kiusaa aiheuttaakseen.
        Lopetin firmani, tein verottajalle loppuselvityksen siitä, maksoin kerrasta loppuvarastosta kaikki verot ja maksut. Lopputuloksena minulla ei ollut mitään velvoitteita yhteiskuntaa kohtaan, ei myöskään koko operaation jälkeen rahaa.
        Ilmoittauduin työvoimatoimistoon työttömäksi työnhakijaksi ja he yrittivät etsiä minulle koulutustani vastaavaa työtä (tuloksetta). Ei minulla mitään ongelmia ollut, sai työttömyyskorvausta karenssin jälkeen, se tuli säännöllisesti tilille ja sillä prjäsi.
        Koska oli tottunut tekemään töitä, alotin rakentamaan itselleni omakotitaloa ja rakensin sen työttömyysaikana aika pitkälti kierrätysmateriaalista halvalle kaupungilta ostetulle tontille.
        Minulle tuo työttömänä oleminen oli ehkä elämäni parasta aikaa! Matkustelin jonkun verran, aikaa jäi monenlaiselle harrastukselle tuon rakentamisen ohessa, minullahan ei ollut mitään kiirettä mihinkään. Voisin jopa tehdä uudestaankin tuon samaisen, jäisin työttömäksi ja rakentaisin sillä aikaa uuden talon itselleni ja perheelleni. Tai voisimme muuttaa perhemme kanssa ulkomaille joksikin aikaa, lapset kävisivät paikallista koulua ja oppisivat kieltä käytännössä.


    • onneesullevaan

      Ja siihenkö sinä rahasi kulutat? Onnee sulle vaan...mun mielestä sun kannattaisi jättä tuo viina ja tupakka pois.
      Jos sulla on niihin varaa, niin oletko sitten köyhä?

    • Jokapäiväuodaanvähän

      Osan ruuista saa jakelusta, mutta eihän sieltä kaikkea saa.

      Viinan ja tupakan kanssa on vähän niin ja näin. Kyllä ne saa Virosta halvemmalla, mutta kun ei polta, ja juo alkoholiakin vain kohtuullisesti, niin ei oikeastaan säästä mitään siinä, että lähtee laivalla hakemaan juomia Virosta. Muutaman kerran vuodessa siellä tulee kuitenkin käytyä, koska aikaa on ja mielekkäästä tekemisestä on puute. Kun ostaa joulupöydän punaviinit ja vappukuoharit Tallinnasta tai laivoilta, niin säästää laivamatkan hinnan, ja onhan siellä hauska käydä. Ostetaan me kyllä Tallinnasta myös ruokaakin, lihaa ja leipää.

      Vuokraa minulla ei ole, kun asutaan melkein ilmaiseksi omassa, velattomassa talossa. Talo on itse aikoinaan työvuosien aikana rakennettu ja maksettu. Pakkasilla lämitetään puilla varaava takka, niin ei ole iso sähkölasku, ja saunakin lämpiää puilla, ja vesi tulee kaivosta. Pihalla kasvaa marjoja ja omenoita. Ei tällaiseen mitään tukia saa. Tyytyväisiä ollaan, että oltiin aikoinaan kaukaa viisaita. Nyt kun on työt loppu ja rahat vähissä, niin on kuitenkin hyvä paikka asua, eikä tarvitse muuttaa mihinkään vuokrakasarmeille eikä puljata Kelan asumistukien kanssa.

      Tuosta tupakan polttamisesta vielä, niin ei se kyllä yleensä ole missään tekemisissä sen kanssa että onko varaa vai ei. Monet köyhätkin polttaa eikä sitä pysty noin vain lopettamaan. Monen mielestä lopettaminen on niin vaikeaa ja polttaminen kuitenkin tuo elämään pientä nautintoa, niin ovat sitten mieluummin lopettamatta ja tinkivät jostain muusta.

      • kylläköyhänkelpaa

        Ruokaa jakelusta ja monesta muusta paikasta ilmaiseksi, jos vain huolii. Ei ruoka ole mikään ongelma. Jakelusta saa monet perus perus tarpeet ilmaiseksi, jauhot, kaurahiutaleet, makaroonit ym. Ei ne paljoa maksa kaupassakaan, mutta jos ohi menee jakelusta, niin ne tietty kannattaa ottaa sieltä, kun kerta saa ilmaiseksi. Joskus on lihasäilykkeitä reilusti saatavilla, kun ne ei kelpaa monellekaan, kun niissä on purkinavaajalla avattava kansi. Kerrankin saatiin kokonainen laatikko sika-nauta säilykkeitä sen vuoksi, kun ei kelvannut kenelekään. Repäisykannella olevat säilykkeet kelpaa köyhille, niitä me ei olla koskaan saatu jakelusta, ne kun menee heti.
        Monesta muustakin paikasta saa ruokaa ilmaiseksi, nytkin meillä on monta kiloa ilmaista juustoa kylmiössä, parasta ennen päiväyksetkin pitkälle ensi kesään, joten niitä voi hyvin syödä vielä syksylläkin ja tehdä ruokaa. Maitoa saa myös monasti ilmaiseksi, sitä sellaista maitoa, joka säilyy tosi pitkään. Ne "putin-maidot" me on jo juotu, joita jaettiin ilmaiseksi venäläisillä teksteillä ja rahkat ja muut tuotteet, jotka tyssäsi Venäjän markkinoille jo rajalla boikotin vuoksi.
        Kaikkea saa käytännössä ilmaiseksi, kun vain huolii, eikä tarvitse edes dyykata roskiksia.


    • sjdgfyfgrj

      Ei ole köyhillä rahaa "viinaan ja tupakkaan". Valehtelee törkyisiä valheita Suomi24-palstan vihatrolli... Toimeentulotuen perusosa on yksinelävillä 485,50 senttiä, jos määrän oikein muistan ja vielä vähemmän kuin mitä olisi täysi toimeentulotuen perusosa saavat esimerkiksi työmarkkinatuen ja asumislisän saajat käteen yhteiskunnan tukia, kun maksavat 20% veroa tuista. Edes Viroon ei kukaan Suomen kansalainen; mikään, matkusta työmarkkinatuella tai toimeentulotuella kukaan "viinanhakureissuille", ei Suomen yhteiskunnan tuiden varassa oleva ei kukaan elä iloista elämää. Suomen alin sosiaaliturva on alle jopa EU:n keskitason. Tässä maassa joutuvat kyllä leppoisaa elämää odottaneet turvapaikanhakijatkin pettymään, koska Suomessa ei koskaan ole ollut korkea sosiaaliturva. Aina tämä on ollut maa, jossa itse pitää pärjätä. Rikkaat saavat tehdä mitä haluavat ja matkustaa miten haluaa mitäs kenellekään kuluu ylipäätään, mutta korjaus vihatrollin valheeseen, että muka tukien varassa kukaan elää kivasti yhteiskunnan tuillansa: se on valhe. En ole koskaan perehtynyt (myöskään) ruokajakeluihin, mutta käsitykseni mukaan niitä on vain suurimmissa kaupungeissa, ja suurin osa maan köyhistä ihmisistä Suomessa asuu muualla kuin Hurstin ruokajonon naapurissa. Yhden kertomuksen olen jostakin joskus kuullut, missä ihan normaali työssäkäyvä kertoi kerran joutuneensa turvautumaan ruokajakeluun ja olleen kauhea kokemus: siellä ihmiset tappeli melkein verissä päin mädäntyneistä hedelmistä. Hyvinvointivaltio Suomi, sallikaa mun naur..no ei naurata, mutta sallikaa mun olla eri mieltä tän Suomi24- foorumin poliittisen viha- agendan kanssa, koska teillä arvon vihakirjoittajat ja mulla, ei ole mitään yhteistä.

      • Risteilyonkivaa

        Kyllä mä ainakin käyn Virossa kerran kuussa.

        Eteläsuomalaisen kannattaa käydä, koska siellä on halvempaa ja risteilylle pääsee muutamalla eurolla. Käy muutkin. Laivathan on yleensä aika täynnä keskellä viikkoakin, jolloin työssä käyvät ei ehdi eikä kaikki muut sielä voi olla vaan rikkaita toimettomia.


      • köyhänristeilyt

        Ilmaisia laivalippuja ja risteilyjä saa monesta paikkaa, meilläkin jää niitä käyttämättä, kun ei ole aikaa mennä. Ei ole rahasta kiinni matkat Viroon ja Tukholmaan. Saksaan on sitten kalliimpaa, mutta ei sekään mitään mahdottoman kallista ole, mutta ei sinne noilla peruspäivärahoilla kannata matkustaa.
        Noita laivalippuja saa ilmaiseksi juuri sellaisiin vuoroihin, joihin ei ole suurta matkustajamäärää. Monet autoliikkeet jakaa niitä uusien autojen koeajajille, kun vain viitsii käydä lenkin heittämässä sillä uudella autolla kaupungilla ja saa sitten ne liput. Ajokortti pitää olla mukana ja se pitää esittää, muuten ei pääse koeajolle. Jotkut muutkin liikkeet jakaa noita ilmaisia laivalippuja.
        Eikä tuo ole vain eteläsuomalaisten yksinoikeus, kyllä halpisbussilla pääsee satamaan muutamalla eurolla pohjoisestakin meno/paluu.


      • BUUUAAHHHH

        PÖTKÖPÖLVÄSTI se vain jatkaa paasaamistaan. On se elämä varmaan vaikeaa, kun ei edes selviä toimeentulotuen laskemisesta. Katsohan seuraavan kerran ympärillesi siellä leipäjonossa: tupakakahan siellä käryää joka toisella jonottajalla. Ja kyllä pienissä kunnissakin on leivänjakopisteitä, esim. seurakunnilla.


      • skfheufhtughtuh
        BUUUAAHHHH kirjoitti:

        PÖTKÖPÖLVÄSTI se vain jatkaa paasaamistaan. On se elämä varmaan vaikeaa, kun ei edes selviä toimeentulotuen laskemisesta. Katsohan seuraavan kerran ympärillesi siellä leipäjonossa: tupakakahan siellä käryää joka toisella jonottajalla. Ja kyllä pienissä kunnissakin on leivänjakopisteitä, esim. seurakunnilla.

        Nimittelijä se jaksaa nimitellä ja solvata. Pölvästi olet kyllä ihan itse ja perustelut väitteelleni: pölvästi on aivan varmasti ihminen, jonka harrastus on käydä anonyymiuden takaa Suomi24- palstalla solvaamassa jatkuvasti palstalle kirjoittavaa kirjoittajaa, josta tietää että kirjoittajaa ei persoonasi kiinnosta yhtään. Pölvästejä ei ole missään yliopistojen luennoilla koskaan nähty ja pölvästit luulee kaikkien olevan itsensä kanssa samanlaisia ihmisiä, jotka kadehtii leipäjonoissa käyviä köyhiä. Ikävä ilmoittaa, mutta en ole koskaan käynyt leipäjonossa enkä menekään, koska minusta ne ovat köyhille. Kirkosta eroamista kyllä harkitsen, koska en killinkiäkään henkilökohtaisesti ole kirkon jäsenyydestä koskaan hyötynyt ja edes vaalilappua eivät vaaleihinsa lähettäneet, vaikka veroilmoituksissa kuitenkin lukee kirkollisvero. Jälleen syyllistyt myös kunnia loukkaukseen: Missä olen muka väittänyt _olevani_ toimeentulotuen hakija? Niin, en missään, paitsi sinun nettikiusaaja likaisessa ja tuntemattoman tekstejä vääristelevässä mielikuvituksessasi. Minä en netissä reaalisesta elämäntilanteestani ikinä juttele, ja on törkeää, että sinun tyylistes nimettömyyden takaa kiusaavien nimettömästi kirjoittavaa mua nimettömällä palstalla nettikiusaavien mielestä en sais nimettömästi netin palstalla kertoa edes menneistä epämiellyttävistä kokemuksistani toimeentulotuen asiakkaana, jossa koin tulleeni kohdelluksi törkeästi. Joku sivistynyt ajattelis, että se mitä minäkin olen menneistä toimeentulotukiasiakkuuskokemuksistani kertonut, vois olla ehkä aiheellisesti sen tuen asiakkaiden kohtelun parantamiseen tähtävää toimintaa, mutta ei. Tollanen pässi nillittää tuntemattomalle mulle, että olen muka mielisairas. Ota nyt nettikiusaaja pää vetävän käteen, vedä vittu päähäsi ja painu vuorille nettikiusaamasta. Vanha 1990-luvun kiulukiusaajien sanonta, ja minä en ole koiulukiusaaja ollut koskaan, mutta vedä silti se vittu päähäsi sanojen vääristelijä tuntematon kiusaaja ja lopeta ala-arvoinen käytös mua kohtaan, joka en mitään ole sule pahaa tehnyt. Mulle alkaa riittää, että pitäis keskustella sivistyneesti solvaavien tuntemattomien kanssa, jotka ei kunnioita nimetöntä rehtiyttäni yhtään.


        Jos näissä keskusteluissa olis nimet ja naamat, MINÄ en olisi pölvästi, mutta nimeäni ja naamaani minä en nettiin anna. Ja toivon, että annat ihmisten olla rauhassa, sä tuntematon nettikiusaaja.


      • Anonyymi
        Risteilyonkivaa kirjoitti:

        Kyllä mä ainakin käyn Virossa kerran kuussa.

        Eteläsuomalaisen kannattaa käydä, koska siellä on halvempaa ja risteilylle pääsee muutamalla eurolla. Käy muutkin. Laivathan on yleensä aika täynnä keskellä viikkoakin, jolloin työssä käyvät ei ehdi eikä kaikki muut sielä voi olla vaan rikkaita toimettomia.

        Ja senkin maksaa varustamoja tukevat veronmaksajat, mutta yhyyy Hurstin jonossa käyviä.


    • enmenetöihin

      Ei suomessa työ kannata. Enempi jää käteen kun ole työtön ja saat vielä tienaa 300 e että vähentää mitään, ja kun teet käsitöitä ja myyt ne verotta kirpparilla...ei tarvi pipon kiristää töissä ilmaiseksi.

    • Anonyymi

      Kaikilla on niihin varaa, vaikkei olisikaan, ostetaan silti. Katos rahaa on aina siihen mikä on tärkeetä. Siksi laskut jäävät kaililta maksamatta kun en ei ole tärkeetä. Vaikka olisit kuin rikas tahansa huomaat oelvasi pian velkaloukussa.

      Ei ole kiinni statuksesta, vaan ihan tahdosta. Mitä tahdotaan sitä hommataan vaikka mensisi viimeset rahat.

      Harva ihminen on yhtä tarkka kuin minä. Harkitsen tarkoin mitä ostan ja millä hinnalla. Siksi mulla on aina rahaa, se ei koskaan lopu, en koskaa elä yli varojeni.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      En valita,en juo. Älä yleistä. Jos omasi elämäsi tympeää,älä pura muihin sitä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe