Riita sijoitusnartusta

Koirasota

Eli lähipiirissä majailee sijoitusnarttu, jonka kasvattaja haki luokseen ja uhkailee haltijaa koiran poisottamisella kokonaan... Puhuu sopimusrikkomuksesta... Sijoitussopimuksessa koiran ruokinnasta lukee ruokana tietyn merkkinen tai vastaava ruoka, koira on saanut laadukasta eläinkaupan ruokaa, jota mielellään syö, kun taas tätä erikseen nimettyä merkkiä ei halua syödä.. Tämä on kasvattajan mukaan sopimusrikkomus, kaikki muut merkit ovat paskaa... Toisekseen haltijan sairastuttua koiralle on järjestetty hoitopaikka haltijan toipumisajaksi, joka tämäkin on kasvattajan mielestä väärin... Haltijan olisi kasvattajan mukaan tullut sopia koiran hoidosta kasvattajan kanssa, eikä luovuttaa koiraa hoitoon muualle... Eikös koiran eteenpäinluovuttaminen tarkoita koiran haltijuuden siirtämistä eikä koiran asiallisen hoidon järjestämistä sairastumisen ajaksi? Kaiken lisäksi kasvattaja myös ilmoitti ottavansa koiran kesäksi jokatapauksessa itselleen, koska ilmoittaa koiran näyttelyyn saadakseen kasvattajaluokkaan kasaan...
Koiran astuttamisesta kysyttäessä asia ei kuulemma kuulu koiran haltijalle ja sopimuksen mukaan haltijalle on ajoissa ilmoitettava koiran asutuksesta.. Koirasta luopuminen ei ole haltijalle vaihtoehto vaan koira on rakas perheenjäsen ja erittäin tärkeä haltijalleen muutenkin...
Onko tämä kasvattajan toiminta nyt ihan asiallista...? Neuvoja tilanteen korjaamiseen otetaan vastaan...

13

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiOsaaSanoa

      Ainoa järkevä neuvo on välttää noita sijoitussopimuksia kuin ruttoa. Niistä ei saa kuin harmia.
      Ainoa millä tuon nyt saa korjattua järkevästi on että ostaa koiran pois siltä idiootilta, maksoi mitä maksoi. Ja kannattaa tuossa tapauksessa valmistautua henkisesti siihen että haluttuun lopputulokseen pääsemiseksi toden teolla joutuu maksamaan.
      Mutta koskas ihminen ei tyhjästä päästään olisi kärsiä saanut?

    • Koirasota

      Totta tuokin ja mie jo neuvon annoin, että maksaa kauppahinnan täyteen niin sillä siitä pääsee... Itsellä ollut niin hyvä tuuri, ettei ongelmaa ole sijoituskoirien kanssa ollut ja niitä kuitenkin pari löytyy... Mut kai ne on tuurista paljon kiinni... Tässä tapauksessa vaan näköjään käynyt huonosti... Toivoa täytyy että lunastaminen onnistuisi...

    • kasvattaja20v

      Kasvattaja ei voi ottaa koiraa koko kesäksi luokseen, jos haltija ei niin halua. Näyttelyistä on ilmoitettava 30 päivää ennen näyttelyä, jolloin kasvattaja voi hakea koiran näyttelyyn, mutta sen jälkeen se on palautettava kasvattajan toimesta haltijalle, jos sijoitussopimuksessa ei ole muuta sovittu tai jos haltija ei itse halua tuoda koiraa näyttelyyn.

      Sijoituskoira on haltijansa koira ja hän voi laittaa sen tilapäisesti hoitoon matkan, sairauden tai muun vastaavan syyn ajaksi, siitä ei tarvitse kasvattajalle edes kertoa, kunhan koira on saatavissa jalostukseen, terveystutkimuksiin tai näyttelyihin, jos niin on sijoitussopimuksessa sovittu.

      Ruoka-asioissa on noudatettava kasvattajan ohjeita sopimuksen mukaan. Jos koiralle ei maistu tai sovi kasvattajan määräämä ruoka, olisi outoa, jos sitä ei saisi vaihtaa toiseen laadukkaaseen ruokaan. Sehän olisi suorastaan eläinsuojelun vastaistakin, että pitäisi syöttää ruokaa, jota koira ei jostain syystä voi syödä tai ei syö. Aina kannattaa kuitenkin sopia asiasta kasvattajan kanssa, niin ei tule jälkikäteen mitään sanomisia.

      Itsekin olen kasvattaja ja minulla on ollut monia sijoituskoiria, joilla on ollut ihanat omistajat. Koskaan ei ole mitään ongelmia ollut. En tosin määrää, mitä ruokaa koira saa syödä tai mitään muutakaan. Näyttelyissä saatan joskus käydä sijoituskoiran kanssa, jos koira on hyvä ja jos haltija ei sitä itse halua viedä. Pääasia, että koira on onnellinen ja ihanaa on, jos sitä voi käyttää jalostukseen terveytensä ja luonteensa puolesta. Kyllä siis hyviäkin sijoitussopimuksia on, mutta esille tulevat nuo kamalat. Kannattaa olla Kennelliittoon yhteydessä, jos kasvattaja vaatii sellaista, mistä ei ole sovittu tai jos kasvattajalla on liian kohtuuttomia vaatimuksia. Asiat kannattaa kuitenkin yrittää sopia sovussa, kasvattajan ei pitäisi olla vihollinen eikä myöskään sijoituskoiran omistajan kasvattajalle.

      http://www.kennelliitto.fi/sites/default/files/media/sijoitussopimus_narttu_2016_web_0.pdf

    • 4070

      Miten tämä asia sinuun liittyy?

    • Ei sijoituskoiraa voi hakea tuosta vaan.

      Ruokapuoli olisi hoidettu järkevämmin, jos kasvattajaan olisi oltu heti yhteydessä, jos ruokinnassa on ongelmaa. Minä a nnan ruokintaohjeet ja haluan, että niitä myös noudatetaan. Jos on näin sovittu, niin siitä kuuluu kiinni pitää, ellei toisin sovita. Ruokinta on hyvinkin oleellinen asia.

      Koiran sairastuttua olisi myös fiksua ottaa yhteyttä ensin kasvattajaan.

      Kasvattaja ei voi ottaa koiraa miten haluaa. Sopimuksessa on omat sääntönsä ja jos muuta yhteistuumin sovitaan, ne kanattaa kirjata ylös.

      Sopimuksessa on määritelty, mitä on kasvattajan "osuus". Ja mitä on haltijan eli mitä siis kummallekin kuuluu. Yksipuolisesti ei saa mitään muuttaa.

      Eli nyt vaan soppari käteen ja sen mukaan toimimaan. Jos kasvattaja ei noudata sopimusta, niin sitten yhteys kennelliittoon.

      Hyviä sijoituskeissejä on paljonkin. Ja ihan kummankin puolin on fiksuja, mutta niin on myös vähemmän fiksujakin, valitettavasti.

      Ylipäätään niin sijoittajan kun haltijan olisi hyvä olla samoilla linjoilla ja heti alusta pystyä kommunikoimaan kuin myös haluta sitä, kunnolla.

    • Koirasota

      Kysymykseen miten asia minuun liittyy vastaus on periaatteessa ei mitenkään.. Yritän ystävää auttaa vaikeassa tilanteessa... Ja Muutenkin kysyn neuvoa, jos joku muu vastaavassa tilanteessa oleva joskus törmää tähän keskusteluun... Ei ole tällä hetkellä, mitkään asiat kasvattajan kanssa asiallisesti sovittaessa, vaan ainoa mitä kasvattaja ajaa takaa on saada sijoitussopimus purettua ja pidettyä vakuusraha itsellään...
      Haltijalla ei aikomustakaan estää koiran jalostuskäyttöä, ja myös näyttelykäynnit onnistuu kunhan ilmoitus niistä tulee tuon 30 pvää ennen näyttelyä... Suuri pelko vaan se ettei koira koskaan palaa näiltä reissuilta tilanteen ollessa tämä... Ruoka asiasta sen verran että sopimuksessa luki "tai vastaava"... Koira on saanut toista eläinkaupan ruokaa ja se on hyvin maistunut, tämä ei kuitenkaan kasvattajalle kelpaa koska mikään muu kuin hänen edustamansa ruokamerkki ei ole laadukasta ja vain yhtä merkkiä syöttämällä koira pysyy kuulemma hyvinvoivana... Pitää vaan syöttää vahvasti energiapitoista ruokaa mahdollisimman vähän... Kasvattaja siis tosiaan edustaa ja välittää tietynmerkkistä ruokaa jota pitäisi koiralle syöttää... Ja koska kasvattaja edustaa ruokamerkkiä luonnollisesti hän saa myös etua välittäessään sitä eteenpäin...
      Tiedän hyvin että hyviäkin sijoitussopimuksia on ja itselläkin hyviä kokemuksia, mutta sitten nämä ongelmat tosiaan ihan omaa luokkaansa jos vastaan tulee...

    • canis_familiaris

      Olisi syytä ottaa pikimmiten yhteyttä Kennelliittoon. Mikään kuvatussa tilanteessa ei ole sellainen asia, että voitaisiin puhua sopimusrikkomuksesta. Saati, että kasvattajalle syntyisi oikeus purkaa sijoitussopimus.

      Vaikuttaa äkkiväärältä tyypiltä, joten riitelyä tulee välttää viimeiseen asti. Jos on kyse ennenkin pentuja sijoittaneesta kasvattajasta, niin Kennellitossa saattaa olla näkemys henkilön toimintatavoissa. Tästä voi olla etua tapausta soviteltaessa.

      Malttia peliin, mutta tavoite pidettävä mielessä!

    • Theo2013

      Kasvattaja on seinä hullu,ottakaa yhteys eläin suojeluun ja sieltä lausunto tai ihminen mukaan ja Poliisinjutulle.Saatte lähestymis kiellon kyseiselle sekopäälle.

    • eitällekelpaamikään

      Hankkikaa lähestymis kielto eläinsuojelun arvion perusteella.Hulluhan tuo on.

    • eläinystävä

      Koiran ruokaasiaan mielestäni koiran tulee saada monipuolista ravintoa, ei vain yhtä ja samaa

      • canis_familiaris

        Monipuolinen ruoka on sellaista jossa on riittävästi ja monipuolisesti ravintoaineita ja hivenaineita. Monipuolinen ruoka ei tarkoita vaihtelevaa ruokaa. Koira voi syödä koko elämänsä samaa ruokaa, kunhan sen ravintoainekoostumus on monipuolinen ja ruoka on hyvälaatuista ja oikein säilytettyä.


    • faktojatulee

      Kun asia on niin, että koiran omistaja päättää koiransa hoidosta, et sinä vaan omistaja. Jos otat sijoitukseen koiran niin se ei ole sinun vaan kasvattajan. Siksi kannattaa ostaa koira itselleen kerralla, kasvattajalla ei sen jälkeen ole sanomista.

      • canis_familiaris

        Koiran sijoitukseen antaja, yleensä sen kasvattaja, päättää koiran hoidosta vain kohtuullisessa määrin, hän ei voi päättää ihan joka asiasta.

        Sopimusoikeudessa tunnetaan käsite kohtuuttomat sopimusehdot. Sijoitussopimuksellakaan ei voida kohtuuttomasti puuttua toisen elämään ja tekemisiin. Jos tämä ei sovi kasvattajalle, hänen on parempi pitää koiransa kotonaan, eikä jakaa niitä maailmalle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe