Vanhojen muistelut -- miksi ?

seuraaja

Me ikäihmiset tiedetään enemmän -- siksi halutaan näitä muisteluita - Oli yllätys kun Ukrainan hieno esitys olikin Stalinin aikojen jo unohdettu aika - heille se aika on jäänyt historian kauheimmaksi Vuosi 1944
Aina voi muistella mikä auttaa --niinhän tekee Mielenterveyttä sairastaville Psykiatritkin --se tervehdyttää - Niin ainakin toivon --kun luen näitä Suomalaistenkin historian vääryyksiä -- Toivottavasti kansa tervehtyy pikkuhiljaa , Nuoriso on viisaampaa eikä alistu kaikkeen --ovat saameet enmmän oppia --ja sivistystäkin. Sitä en kyllä tiedä että mitä se Sivistys oikein on - Tiedätkö sinä ?

50

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LYÖMÄaseena-ilman-aihet-

      -ta sitäkin käytetään, vaikka todellakin ilman aihetta.
      Kun ajatellaan vaikka esim. Donald Trump-presidenttiehdokasta, niin en sanoisi häntä sivistyneeksi ihmiseksi.
      Sivistyneisyys on mielestäni ekaksi sitä,että on opittu hyvät käytöstavat.
      Että vaatii itseltään ennen kaikkea kohteliaan käytöksen.
      DT on kohdellut naisia todella huonosti.
      En arvota kyseistä paksua setää lainkaan. Puheensakin ovat aika paksuja.

      • koulukiusaaja-tyyppi

        Trump profiloitiin Yhdysvalloissa suomalaisprofessorin avulla – ”Hän on suosittu koulukiusaaja.”
        Donald Trump on presidenttikampanjansa aikana opittu tuntemaan kärkkäistä, provosoivista ja epäkorrekteista mielipiteistään ja sanomisestaan.

        (Reuters)


      • Pelottavaa

        Jos Trump valitaan, niin mitä tapahtuukaan!


    • aikavanha

      Täälä pohjolassa ollaan tyhmän jäykkiä . Jos yleiselläpaikalla vaikka nauraa ääneen saa ihmetteleviä katseita -- onko toi tullu hulluks -
      Ja Kummeleista tykätää mikä on kaikkein huonointa huumoria mitä Suomen Tv;ssä on milloinkaan nähty .
      Itse tykkään ihan totisella naamalla kerrotuista "vitseistä " --ja ne Jotkuthan ovat jopa keksineet ammatinkin Vitsinkerronnasta --pitävät kilpailuja . Niin , ennen oli oikein kyläyhteisöissä niitä jotka tiedettiin istuttiin tuvassa ja naapurit kokoontuivat , kun kuultiin että on tulossa juttumies taloon . Vanhukset haluaa juttuseuraa , se kuuluu seurusteluun ja heistäkin tehdään höpsähtäneitä . .Tehdään pilkkaa Tv .Ohjelmissa Vammasista Ulkonäöstä -- ei ainakaan minua tällainen ohjelma ole kivaa ajanvietettä .
      Nyt kun yksi Jääkiekkoilia sai sairauuden takia joutui lähtemään kesken kisoja -- hänestä kirjoitetaan hävyttömiä --ja juuri he jotka ovat itse Isoja 0 :l

      • seuraaja

        Onko se opetettu jo lapsena kun sotilaat tuli rintamalta --he ei niistä ajoista kertoneet -- eikä minkäänlaista hoitoa saaneet näihin vakaviin mieliala sairauksiin .
        Toivottavasti ei niitä aikoja nutkään enään tarvitse muistella - Avuntarvitsiat ovat jo saaneet ikuisenrauhan .


      • Lyömäaseena-ilman-aihet-
        seuraaja kirjoitti:

        Onko se opetettu jo lapsena kun sotilaat tuli rintamalta --he ei niistä ajoista kertoneet -- eikä minkäänlaista hoitoa saaneet näihin vakaviin mieliala sairauksiin .
        Toivottavasti ei niitä aikoja nutkään enään tarvitse muistella - Avuntarvitsiat ovat jo saaneet ikuisenrauhan .

        ta-nikillä kirjoitin ylempänä, tarkoittaen että sivistynyt-sanaakin käytetään aseena.
        .
        Silti en todellakaan tarkoittanut, etteivät esim. rintamilta 5 vuoden taistelujen jälkeen kotiin palanneet sotilaat olisi saaneet kertoa kärsimyksistään, kertoa kaikesta, mikä
        heitä oli siellä kohdannut, ja mitä siellä oli tapahtunut.
        .
        Monet vain eivät pystyneet niistä puhumaan, kurkkua kuristi, sanoi eräs tuttumme.
        .
        Kyllä minun omaiseni ovat kertoneet kaikesta, vähtellen saimme kuulla niistä kauheuksista, miten vieressä ollut ystävä, sai osuman päähänsä ja kuoli verenvuotoon,
        omaiseni itki vieläkin muistaessaan sen näyn, sen hetken...
        ... tai kun entinen koulukaveri-ystävä räjähti palasiksi kranaatin osuessa...

        Itsekin hän haavoittui siellä .
        .
        Noista kauheuksista kertominen ja itkeminen ymmärtävien kuulijoiden seurassa on parasta terapiaa, se hoitaa heidän sielussaan olevia haavoja...
        .
        Itkeminen on terapiaa.

        .


      • Skånepåg
        seuraaja kirjoitti:

        Onko se opetettu jo lapsena kun sotilaat tuli rintamalta --he ei niistä ajoista kertoneet -- eikä minkäänlaista hoitoa saaneet näihin vakaviin mieliala sairauksiin .
        Toivottavasti ei niitä aikoja nutkään enään tarvitse muistella - Avuntarvitsiat ovat jo saaneet ikuisenrauhan .

        Nii, Isä vainaalla oli näitä painajaisia vielä 10v sodan päätyttyä :(


    • Niin.-Paljon-on

      suomalaisilla ollut aihetta itkeä
      "rakkaitten" naapureittensa tekosien takia
      loppuneen vuosituhannen aikana.

      • Parantumista

        Siitä ptäisikin puhua ääneen, sitä pitäisi itkeä, silloin se parantaa ne arvet sielussa.

        Sanotaan että suomalainen mies ei puhu eikä pussaa, ei itke eikä kerro kokemiaan suruja.
        Se pitää muuttua.
        Naapureitten yllätys- hyökkäyksiä tai vuosisataista riistoa ja suomalaisten ''hyväksikäyttöä'' ei enää peitellä eikä salata.

        Ne saamme me kertoa auki.


    • Eiköelämäopettanut

      Sivistys tarkoittaa sitä, että kun näillä kymmenillä muistellaan menneitä, olivat ne sotia tai mitä aiheita vain, niin muistelusta jätetään pahuus, katkeruus, kauna, viha ja kaikenlainen kieroilu pois. Jo vihdoinkin, viimeinkin, pitää olla niin paljon korvain väliss' ja varsinkin syrämess' sitä oikiaa sivistystä. Millään muulla ei ole niin väliä.

      • Ihan...kaikkea...ei

      • Laskutankosinua

        En tiedä miten tämä mielestäsi liittyy aiheeseen, mutta karmea stoori. Tuollaisista jutuista tulee aina mieleen, että avasiko ahdisteltu nainen koskaan suutaan ihan oikeasti ja sanoiko niin kuin asiat oikeasti ja rehellisesti ovat. Sillä lailla kuin itse kuvittelisin tekeväni. Ts. virkavallalle juttelemaan heti.


    • aamukahvillako

      Tottakai jo tapahtunutta on muisteltava, se mitä on tulevaa se tulee muisteltavaksi vasta kun on ensin eleetty ja koettu.
      Joko ymmärsin otsikon väärin tai alottaja on medio

    • Tapansa kullakin.

      sotakokemuksistaan ovat kertoneet raukat, ei tosi miehet.

      Minulla oli opettaja, joka oli menettänyt sodassa jalkansa. Koskaan tämä mies ei sotakokemuksistaan kertonut.

      Kertomani Mies oli urheudestaan palkittu Mannerheim Ristillä.!

      • Operukka

        Valitettavasti kymmenenkään Mannerheimin ristiä ei auta sodan kokeneen henkimaailmaa mitenkään. Sielu säröillä sellaisen sairauden kuin sota on jälkeen ei kukaan jatka henkisesti ehjänä ja normaalina elämäänsä. Toiset vain osasivat peitellä pipinsä paremmin jotta jotkut luulivat ja kuvittelivat heitä sankareitten sankareiksi.


      • jakolasku

        Käsittämätön pöllö tämä Ruune. Juttusi on suoraan sanonko mistä! Oli aika kun sotakokemuksista ei puhuttu. Kokemukset oli liian kovia.
        Oli siellä sodassa muitakin urhoollisia heitä kuoli ja haavoittui tai menettivät hermonsa.


      • Hyvää.yötä

      • ruunen-sota

        sotakokemuksistaan ovat kertoneet raukat, ei tosi miehet.??

        Millä rintamalla olit itse taistelemassa, vai olitko soppatykin takana? Niin, äidin helmoissa olit silloin, joten ei sinulla liene omakohtaista kokemusta, kuin täällä "palsta sodassa", josta kerrot jatkuvasti.
        Tosi mies!!


      • korpitonttu

        osio aiheesta KIRJE ISÄLLE
        Tuo tumma nauha valokuvassa. Punasotilas. Reiteen osunut luoti ja vankileiri. Ja ääriporvarillinen lehti punikin tilaamana, se on käsittämätön yhtälö. Yhtäkaikki, Sinua syytetään osallisuudesta tekoon, jonka rankaisuna teloitus on ennemminkin sääntö kuin poikkeus. Lontilanjoen ylittävän rautatiesillan räjäytys siinä lähellä Toijalan asemaa. Lopulta syytteet tarkentuvat vain kahden haulikon sekä joidenkin vaatekappaleiden takavarikoimisesta johtuviksi. Valtiopetos kuitenkin ja Toijalan kuuluisat liipasinherkät kenttäoikeuden toteuttajat vastassa. Vain tuomarin jyrkkä asenne estää Sinun teloituksesi, alaikäisyytesi vuoksi saat ainoastaan kahdeksan vuoden kuritushuonetuomion ja passituksen Tammisaaren punavankileirille. Tässä kohtaa sisaresi kertomukset kohtalostasi muuttuvat todellisuudesta poikkeavaksi toiveajatteluksi. Hän kertoo uskottavan tarinan paostasi. Yli kolmensadan teloitetun joukkohauta siellä Korkeamäen kupeessa sekä yhdentoista vangin joutuminen kadonneiden listalle tekee kertomuksesta vähintään selviytymistarinan suurilla kirjaimilla. Tämän kesän aikana saamani tiedot kumoavat sisaresi sepitykset, se ei kuitenkaan haittaa. Tosiasiat tekevät Sinusta sankarin monen muunkin kuin minun mielestä.
        Ehkä itävaltalaisen käsityöläissuvun nimi suojelee Sinua vielä enemmän kuin jokin ruotsalainen nimi. Totuushan on, että telotetuista punavangeista vain muutamalla on ruotsalaisperäinen sukunimi. Ei nimesi kuitenkaan Sinusta sankaria tehnyt vaan tekosi siellä vankileirillä. Siellä Sinut määrätään työhön lähellä sijaitsevaan sikalaan. Et Sinä tietenkään montaa vankia voi pelastaa mutta altistat itsesi teloitetuksi joutumiselle salakuljettaessasi sioille tarkoitettua ruokaa vankitovereillesi. Aavistuksen tekosi merkityksestä saa lukemalla vankileirien oloista tehtyjä tutkielmia. Tammisaaressa sijainneen suurleirin kesän 1918 aikana kuolleista tuhansista vangeista valtaosa nääntyy nälkään tai menehtyy ravinnon puutteesta johtuviin sairauksiin. Sinä et tiettävästi pysty milloinkaan kertomaan leirin kauheuksista puhkeamatta kyyneliin. Et ainakaan silloin, kun kerrot, kuinka leirin vartijat varastavat surutta vangeille tarkoitettuja ruokia.
        Syksyllä 1918 hallituksen on pakko sulkea kaikki punavankileirit. Ei hyvähyvyyttään vaan siksi, että
        äkkiä muodostunut työvoimapula uhkaa valtion taloutta. Tuomiot muutetaan ehdonalaisuudeksi. Menetettyä kansalaisluottamusta ei kuitenkaan palauteta, käytännössä se merkitsee ihmisten eriarvoisuuden syvenemistä. Sitä ei mitenkään lievennä valtionjohdon päätös kertoa valkoisten
        hyvästä tahdosta. Propagandaksi tarkoitettu Suomen kuvalehden painos 1/1918 lähetetään vapautetuille vangeille. Keskiaukeamalla kuva jossa urheat valkosotilaat teloittavat ampumalla isänmaan pettureita.


      • ha-ha
        ruunen-sota kirjoitti:

        sotakokemuksistaan ovat kertoneet raukat, ei tosi miehet.??

        Millä rintamalla olit itse taistelemassa, vai olitko soppatykin takana? Niin, äidin helmoissa olit silloin, joten ei sinulla liene omakohtaista kokemusta, kuin täällä "palsta sodassa", josta kerrot jatkuvasti.
        Tosi mies!!

        'ruunen-sota ´ , siinäpä hauska kysymys.


      • vaalierkki

        Ruunemannin polemiikkihammasta taitaa taas särkeä. Valitettavasti taas kerran särkylääke väärin kohdistettu. Vähättelee suomalaisia sotilaita,jotka eivät ole vaienneet rintamallaolo-ajastaan.
        Olivatko he sankareita, jotka jatkosodan päättymisestä vain muutaman vuoden kuluttua menettivät uskonsa tulevaisuuteen? Lapsuudenkotini lähellä ollevalla rintamamiestalo-alueella tapahtui useita itsemurhia lyhyen ajan sisällä. ainakin kolme miestä heidän joukossaan, jotka eivät edes haavoittuneet rintamalla. Räjähdyksisien aiheuttamien kuulovaurioiden osalta minulla ei ole tietoa.
        Tuntematon sotilas-filmi on turhan romanttinen kertomus sodan turruttamista jermuista. Olosuheiden ankeus purkautuu lähes poskettomana huumorina. Se ei kuitenkaan kerro rottien kaluamista ruumista eikä mätänevien ruhojen lemusta siinä juoksuhautojen välisellä ei kenenkään-maalla.
        Täysin väärän kuvan antavat myös sotapelit, joida markkinoidaan peliriippuvaisille nuorille. Peleissä kuollaan siististi, niissä ei näy edes miestä, joka juoksee vielä parikymmentä metriä, vaikka ammus on repäissyt pään. Pitäisikö tästä kaikesta vain vaieta vai pitääkö ihmisen oppia oppimansa unohtamaan?


      • Sotahullutsuohon

        Kaikista suurin syyllinen on kuitenkin Suomi-niminen valtio joka romantisoi sodan tekemällä sen uhreista sankareita. Kuolleista sankarihaudoilla ja elävistä jollakin metalliprenikalla ikään kuin ne kumpikaan korvaisivat mitään kärsimyksistä.

        Fyysiset kivut ja menetykset olivat varmasti pienempiä kuin henkiset, koska sota-nimisen mielettömyyden jäljet siirtyivät vielä seuraaviin sukupolviinkin.


      • vaalierkki
        Sotahullutsuohon kirjoitti:

        Kaikista suurin syyllinen on kuitenkin Suomi-niminen valtio joka romantisoi sodan tekemällä sen uhreista sankareita. Kuolleista sankarihaudoilla ja elävistä jollakin metalliprenikalla ikään kuin ne kumpikaan korvaisivat mitään kärsimyksistä.

        Fyysiset kivut ja menetykset olivat varmasti pienempiä kuin henkiset, koska sota-nimisen mielettömyyden jäljet siirtyivät vielä seuraaviin sukupolviinkin.

        Minusta on hienoa, että valtio sekä kirkko kunnioittaa heitä, jotka osaltaan takasivat Sinulle oikeuden kirjoittaa mielipiteesi tälle palstalle.


      • jakolasku
        Sotahullutsuohon kirjoitti:

        Kaikista suurin syyllinen on kuitenkin Suomi-niminen valtio joka romantisoi sodan tekemällä sen uhreista sankareita. Kuolleista sankarihaudoilla ja elävistä jollakin metalliprenikalla ikään kuin ne kumpikaan korvaisivat mitään kärsimyksistä.

        Fyysiset kivut ja menetykset olivat varmasti pienempiä kuin henkiset, koska sota-nimisen mielettömyyden jäljet siirtyivät vielä seuraaviin sukupolviinkin.

        Kyllä tää miinanraivausprenikka mikä meidänkin seinällä roikkuu sekä muistotaulu muistuttaa menneisyydestä joka päivä. Muutamat kuoli miinanraivauksissakin sodan jälkeen.
        Romantiikkaa ei seppeleiden laskemiset ole, ikäviä muistoja varmasti tulvii veteraanien mieliin.
        Kyllä on kummallisia nää jutut täällä veteraaneista. Yksikään ei pyytänyt sotaan lähteä vaan sinne oli lähdettävä.
        Veteraanit vähenee mutta muistot jää sukupolville dokumentoituna.


      • OnneksionAhtisaari

        Ymmärrän kyllä kunnioittamisen tarpeen ja ikävät muistot, ihmisen osan yhteiskunnan toimijana, joka takasi nykyisen itsenäisyyden. Mutta en jaksa hyväksyä sitä, koska sota on sairasta hommaa inhimillisesti, kansantaloudellisesti ja kaikilla mahdollisilla mittareilla mitattuna.

        Jos joskus on pitänyt sotia, niin sen pitää tarkoittaa sitä, että koskaan enää ei tarvitse. Emmehän me ole enää mitään brutaaleja kannibaaleja. Vai?


      • palstaa.seuraillut
        jakolasku kirjoitti:

        Käsittämätön pöllö tämä Ruune. Juttusi on suoraan sanonko mistä! Oli aika kun sotakokemuksista ei puhuttu. Kokemukset oli liian kovia.
        Oli siellä sodassa muitakin urhoollisia heitä kuoli ja haavoittui tai menettivät hermonsa.

        Minustakin ruunen kirjoitus, ehkä aloituskin on täysin hanurista. Vain raukat kertovat sotakokemuksistaan raukat eivät tosimiehet".
        Se siitä ruunen todellisuiustajusta.
        Jokaista fyysisesti sodassa havoittunuta kohden oli monta henkisiä vammoja saanutta.
        Kuten ketjussa kirjoitetaan sekä itsemurhat, myös opiaattiriippuvaiset loppuiäkseen olivat aika yleisiä sodasta palanneiden rintamamiesten keskuudessa.
        Ruune uskoo että kirjoitusten määrä on yhtä kuin laatu. Ei se ole. Dementiasta kertoo ruunen att2 kirjoitukset. Ruune tekeytyy ulkosuomalaiseksi lyödäkseen älyllään suomalaisia ihmisiä. Raisio ei ole ulkomaata, ruune.


      • vaalierkki
        OnneksionAhtisaari kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä kunnioittamisen tarpeen ja ikävät muistot, ihmisen osan yhteiskunnan toimijana, joka takasi nykyisen itsenäisyyden. Mutta en jaksa hyväksyä sitä, koska sota on sairasta hommaa inhimillisesti, kansantaloudellisesti ja kaikilla mahdollisilla mittareilla mitattuna.

        Jos joskus on pitänyt sotia, niin sen pitää tarkoittaa sitä, että koskaan enää ei tarvitse. Emmehän me ole enää mitään brutaaleja kannibaaleja. Vai?

        Ymmärrän hyvin kantasi, mutta tilanne ei aina ole omissa käsissä. 1808-09 Napoleonin haave Englannin valtaamisesta johti kauppapoliittisista syistä siihen, että Napoleon vaati Aleksanteri ensimmäisen julistamaan sodan Ruotsia vastaan.
        Vapaussodan taustapiruina omia etujaan ajavat Englanti ja Saksa.
        Toisen maailmansodan kuviot ovat kaikken tiedossa, Suomella oli mahdollisuus valita kahdesta pahasta sillä hetkellä vähiten paha. Talvisodassa ei sitäkään mahdollisuutta.
        Nykytilanne on tasapainoilua kahden sotilasmahdin välissä olevassa tyhjiössä. Sotilaallisen selkkauksen yhteydessä: kumpi puoli ensimmäiseksi esittäisi turvallisuuteensa vedoten aluevaatimuksia, itä vai länsi?


      • Mikääneiolemuuttunut

        Tiiijätkö mitä? Tekemällä tehtyjä, teennäisiä, suoruutta ja rehellisyyttä, vilpittömyyttä vailla olevia juttuja nuo kertomasi. Samalla lailla kuin nykyisin ne mallit, joilla markkinat toimivat. Täyttä saichea eli pashkaa. Seniilien setien kasvojen menettämisen peittely-yrityksiä ja pashkantärkeyden korostusta.

        Suomi voisi olla esimerkkivaltio siinä, millä tavalla asiat hoidetaan toisin, ilman pelottelua sotavarustelulla ja -pelleilyllä. Se, että tällaisessa taloudellisessa tilanteessa edes mietitään miljardien Hornetteja, kertoo ihmismielen alkukantaisuudesta, kehittymättömyydestä jota kirjaviisaus ei poista.


      • seuraa-paremmin
        palstaa.seuraillut kirjoitti:

        Minustakin ruunen kirjoitus, ehkä aloituskin on täysin hanurista. Vain raukat kertovat sotakokemuksistaan raukat eivät tosimiehet".
        Se siitä ruunen todellisuiustajusta.
        Jokaista fyysisesti sodassa havoittunuta kohden oli monta henkisiä vammoja saanutta.
        Kuten ketjussa kirjoitetaan sekä itsemurhat, myös opiaattiriippuvaiset loppuiäkseen olivat aika yleisiä sodasta palanneiden rintamamiesten keskuudessa.
        Ruune uskoo että kirjoitusten määrä on yhtä kuin laatu. Ei se ole. Dementiasta kertoo ruunen att2 kirjoitukset. Ruune tekeytyy ulkosuomalaiseksi lyödäkseen älyllään suomalaisia ihmisiä. Raisio ei ole ulkomaata, ruune.

        Dementiasta kertoo ruunen att2 kirjoitukset.

        Nämä ovat kaksi eri henkilöä. Älä levitä väärää tietoa, nolla-apina!:)


      • vaalierkki
        Mikääneiolemuuttunut kirjoitti:

        Tiiijätkö mitä? Tekemällä tehtyjä, teennäisiä, suoruutta ja rehellisyyttä, vilpittömyyttä vailla olevia juttuja nuo kertomasi. Samalla lailla kuin nykyisin ne mallit, joilla markkinat toimivat. Täyttä saichea eli pashkaa. Seniilien setien kasvojen menettämisen peittely-yrityksiä ja pashkantärkeyden korostusta.

        Suomi voisi olla esimerkkivaltio siinä, millä tavalla asiat hoidetaan toisin, ilman pelottelua sotavarustelulla ja -pelleilyllä. Se, että tällaisessa taloudellisessa tilanteessa edes mietitään miljardien Hornetteja, kertoo ihmismielen alkukantaisuudesta, kehittymättömyydestä jota kirjaviisaus ei poista.

        Älä sitä suomalaisille toitota, kerro se niille, jotka sotilasmahdilla uhittelevat.


      • Toitotanpas

        Miten niin "älä suomalaisille" ? Suomihan niitä uusia helwetin esikartanon leikkikaluja maan muutamalle sotahullulle tärkeilijälle halajaa. Siis tutkailee ja tarkastelee tällä hetkellä mistä ne kannattaisi hankkia.

        Suomi voisi käyttää Hornet-rahat koulutuksen eli sivistyksen lisäämiseen ja sota- ja suuruudenhulluuden kitkemiseen pienisieluisista ihmisen oloisista tyypeistä.


      • vaalierkki
        Toitotanpas kirjoitti:

        Miten niin "älä suomalaisille" ? Suomihan niitä uusia helwetin esikartanon leikkikaluja maan muutamalle sotahullulle tärkeilijälle halajaa. Siis tutkailee ja tarkastelee tällä hetkellä mistä ne kannattaisi hankkia.

        Suomi voisi käyttää Hornet-rahat koulutuksen eli sivistyksen lisäämiseen ja sota- ja suuruudenhulluuden kitkemiseen pienisieluisista ihmisen oloisista tyypeistä.

        Olisitko valmis levittämään punaisen maton niille "Lebensraumia" havitteleville? Eikö mieleesi ole juolahtunut,että heidän tulonsa voisi lakkauttaa Sinunkin ilmaisuvapauden? Vapauden turvaamiseenkin voi tarvita aseita,joiden hankkimiseen tarvitaan valmiutta.


      • Vaatimusrauhasta

        En. Ei. Vapauden turvaamiseen tarvittaisiin aseiden sijaan suurella älyllä ja vielä suuremmalla sydämellä varustettuja viisaita ihmisiä, jotka eivät halua jatkaa ihmiskunnan kaikenlaisten resurssien tärväämistä aivottomaan, vajaaälyiseen sotimiseen.

        Vai mitä sinun päähäsi poksahtaa tv-töllöttimen uutiskuvista, joissa näytetään esim. maan tasalle hävitettyjä kaupunkeja. Niissä on ollut ihmisten koteja, työpaikkoja, kouluja ... ja kaikkea mikä niihin liittyy. Miten joku juuttaan vajakki voi tehdä sellaista jälkeä?

        Valmiuksien pitäisi olla aivan eri luokkaa ja eri tasoisia kuin yksinkertainen ja tuhoava ase.


      • jakolasku kirjoitti:

        Käsittämätön pöllö tämä Ruune. Juttusi on suoraan sanonko mistä! Oli aika kun sotakokemuksista ei puhuttu. Kokemukset oli liian kovia.
        Oli siellä sodassa muitakin urhoollisia heitä kuoli ja haavoittui tai menettivät hermonsa.

        Mistähän olet hankkinut oikeuden haukkua ja arvostella muita.


      • jakolasku
        ruunemanni kirjoitti:

        Mistähän olet hankkinut oikeuden haukkua ja arvostella muita.

        Mistähän sinä olet saanut valtuuden jaotella veteraanit?


      • vaalierkki1
        Vaatimusrauhasta kirjoitti:

        En. Ei. Vapauden turvaamiseen tarvittaisiin aseiden sijaan suurella älyllä ja vielä suuremmalla sydämellä varustettuja viisaita ihmisiä, jotka eivät halua jatkaa ihmiskunnan kaikenlaisten resurssien tärväämistä aivottomaan, vajaaälyiseen sotimiseen.

        Vai mitä sinun päähäsi poksahtaa tv-töllöttimen uutiskuvista, joissa näytetään esim. maan tasalle hävitettyjä kaupunkeja. Niissä on ollut ihmisten koteja, työpaikkoja, kouluja ... ja kaikkea mikä niihin liittyy. Miten joku juuttaan vajakki voi tehdä sellaista jälkeä?

        Valmiuksien pitäisi olla aivan eri luokkaa ja eri tasoisia kuin yksinkertainen ja tuhoava ase.

        Aateena hieno, ensimmäisen ja toisen maailmansodan jälkeen hoettiin: ei koskaan enää sotaa. Todellisuuden raadollisuuden olet varmaan huomannut. Tässä maailmassa oman armeijan on oltava niin uskottava, että toistenon pakko miettiä, kannattaako mahdollinen sotilaallinen operaatio.


      • ruunen-sota
        jakolasku kirjoitti:

        Mistähän sinä olet saanut valtuuden jaotella veteraanit?

        jakolasku

        Hyvä, että joku toinenkin kyseenalaistaa nämä ruunen kirjoitukset, ainakin sodassa olleista henkilöistä.

        No, eihän me osata kirjoittaakaan hänen mielestään oikein, mukamas?


      • Älykääpiöitäkaikki

        Mitä se kertoo ihmisrodun kehittymisestä ja sivistyksestä jos ihmiskunnan ja sen yhteiskuntien uskottavuus perustuu pelotteluun toinen toistaan tehokkaammilla sotavarusteluilla?


    • samamakunaloittaja

      Jos ei kertojia olisi ollut aina aikojen alusta .olisi ihmiskunnan Historia tosi tyhjää . Aina on ollut kertojia . Ne tuli tupaan ja siihen kokoonnuttiin ja oltiin yhtä . Kaikki sai ottaa osaa keskusteluun , mutta olikai niin että pääpuhuja oli se joka pani alkuun mistä juteltiin -
      Kaikki ei olla saatu sitä lahjaa , että meitä kuunneltaisiin - Ja varsinkin nyky aikana on Media .. siihen uskotaan --vaikka näitä Trolleja liikkuu ja aivopesu onkin nytkyään jo ihan huomaamatonta -- sitä omaa harkinta ja ajattelua ei ole - --Ennen ihminen uskoi kaiken mikä oli kirjoitettu . Nyt ihminen uskoo kun asia tulee TV"stä Tai Yle areenan poliittisissa ohjelmissa jossa puhutaan Suut vaahdossa sellasta satua ettei se kestäisi päivän valoa -- politiikotkin juttelee huvikseen mitä "sylki suuhun tuo --ja sitten kun pyytää anteeksi --kaikki on taas ennallaan ---Sama satu vaan jatkuu.
      Vanhojen muistelut ovat monenmielestä väärin --minä ainakin huomaan kuinka Historia vaan toistaa itseään -- Ihminen on huono oppimaan --tehdyidtä virheistä -Ei olla opittu mitään .
      U.M

      • nääs

        UM. Olet yhä rautaa!


      • HYVÄ_UM

        Totta puhut, onneksi on perimätietoa suvuissa ensin kerrottuna sitten kirjoitettuna 1500-luvulta lähtien.


        Kaikkea ei yllättain hyökännyt

        valtaaja-voittaja voikaan valehdella.


      • jakolasku

        Mä en oikeasti jaksa katsella näitä satujen kertojia. Manipulointi on jokapäiväistä. Ajankohtaiset keskustelut on joskus kiinnostanut, ei enää. Kokoomus nostaa häntäänsä puolueen joka laidalta. Kaikki on samanlaista satua joka jatkuu...


    • HYVÄettäsaikunnonopetuks
    • jakolasku

      Nykyajan politiikka on sekavaa. Katselin joku aika sitten entisen naisministerin Pirkko Työläjärven poliittisen elämänkaaren muistelua. Oli hämmästyttävää kuunnella selkeäsanaista entistä politikkoa jonka elämä oli pelkkää menestystä. Oli aivan pakko kuunnella. Työläjärvi ei syntynyt kultalusikka suussa arvostus tuli osaamisesta ja kunnioituksesta. Oli hieno haastattelu siitä kumpusi sydämen sivistys eikä pröystäily. Työläjärvi on 77 vuotias demari.

      • yksullamirjami

        Katsoin saman ja tykkäsin että hän oli politiikassa omalla linjallaan ja pääsi eteenpäin --vaikka olikin Nainen miestenmaailmassa -- Sillon on oltava varma omasta asiastaan -Ja tietää oman asemansa Kansan edustajana .
        U.M


    • Toimintakokeilu

      • kyllä näköjään


    • haha-sanon-myöskin

      'ruunen-sota ´? , siinäpä hauska kysymys.

    • KIITOSTA_VAALIERKKI

      en muista kenelle tämän kirjoitit, mutta lainaan kuitenkin:

      "Ymmärrän hyvin kantasi, mutta tilanne ei aina ole omissa käsissä. 1808-09 Napoleonin haave Englannin valtaamisesta johti kauppapoliittisista syistä siihen, että Napoleon vaati Aleksanteri ensimmäisen julistamaan sodan Ruotsia vastaan.

      Vapaussodan taustapiruina omia etujaan ajavat Englanti ja Saksa.

      Toisen maailmansodan kuviot ovat kaikken tiedossa, Suomella oli mahdollisuus valita kahdesta pahasta sillä hetkellä vähiten paha. Talvisodassa ei sitäkään mahdollisuutta.

      Nykytilanne on tasapainoilua kahden sotilasmahdin välissä olevassa tyhjiössä. Sotilaallisen selkkauksen yhteydessä: kumpi puoli ensimmäiseksi esittäisi turvallisuuteensa vedoten aluevaatimuksia, itä vai länsi?"

      -

      SORI, en omista alkometriä, mutta otin kokonaishieronnasta naapurini kanssa palattuani 1 dl:n punaviiniä ENNEN ateriaa, ettei se värjäisi hampaitani,
      - ja kun en ole alkoon tottunut. tuntuu, että olen huppelissa.

      Siksi en nyt kirjoita enempää.

    • Himmelsauge

      Mieleen jäänyt määritelmä sivistyksestä "kun on unohtanut oppimansa niin kaikki mitä jää jäljelle on sivistystä". Käsitän että, se sivistys tulee selkärangasta.
      Menneiden muistelu on terapiaa, myös kirjoittelu omasta elämästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe