Miten saada tämä hiustenlähtö loppumaan!?

apua2016

Ja saada kasvamaan kaikki menetetyt hiukset takaisin?

Olen 20-vuotias nainen ja kärsinyt hiustenlähdöstä jo niin monta vuotta etten edes muista millon tämä ruljanssi täysin alkoi. Sen kuitenkin muistan, että kaljuuntuminen alkoi 3v sitten 18-vuotiaana eli pian täytän 21v ja kaljuuntumistani on kestänyt 3v ja voin sanoa että pikkusen oon paniikissa kun 2/3 osaa tukasta jo lähtenyt!

Mitä helvettiä mä teen!?

Sillon aikasemmin vaikka oli hiustenlähtöä niin tukka kasvo kuitenkin aina takasin, nyt 3-vuoden ajan pelkästään on lähteny ja ei enää kasva takaisin!

Mun hiukset on selvästi harventunu ja ohentunu...

Pelkään et pian se näkyy selkeesti myös muille...

Mun päänahassa on myös outoja tuntemuksia, se kutisee. Mutta ei siellä mitään ihottumaa ole tai hilsettä. Talia erittyy jos jonkin aikaa edellisestä pesukerrasta ja kun kynnellä raaputan niin jää sellasta valkoista hiekkaa tai rasvaa kynnen alle. Hiukset pesen yleensä joka päivä tai sitten vaihtelevasti, mutta viikossa pidän ainakin yhden pesemättömän päivän. Hiusten pesuun ja hoitoon käytän suomalaisia XZ tuotteita.

Tää kaikki sai alkunsa voimakkaasta stressistä ja ahdistuksesta. Sitä mun elämässä on riittänyt. Perheongelmia, kiusaamista, huonoja ihmissuhteita, köyhyyttä... Olen herkkä ja en kauheasti kestä vaikeuksia, siihen suhteutettuna olen saanut kokea kärsimystä aivan liikaa ja nuorella iällä ja tää kaikki ois liikaa vahvemmallekin ihmiselle!

Mä vihaan että mä olen muiden aiheuttaman stressin takia tässä pisteessä, en ole enää terve!!! Se on niin väärin.

Lääkäreillä oon käyny, eivät osaa yleensä sanoa juuta tai jaata mun kaljuuntumis ongelmaan, jättävät seisomaan tyhjän päälle. Useilla homeopaateilla oon juossu, eikä kaljuuntumistani ole silti saatu vielä loppumaan. Hiusakatemiassa olen käynyt hiusjuuritutkimuksessa, siellä todettiin mulla useassa hiuksessa hormonaalinen häiriö.

No mikä hormonaalinen häiriö aiheuttaa naisilla kaljuuntumisen!?

Suvussa mun isä on kaljuuntunut, ukki myös. Äiti ja mummo, mutta he vasta 45v jälkeen, kun sillon luonnollisesti naisen hormoonitoiminta muuttuu koska alkaa vaihdevuosioireet. Sitäkin kaljuuntumista vissiin pystytään nykyisin hoitamaan, mutta kukaan ammattilainen ei keksi miksi mun ikäinen nuori nainen kaljuuntuu ja miten tämä asia hoidetaan!

Kadulla mä nään useemmin vanhempia naisia joilla on selkeesti tukkaa lähteny päästä, mutta ERITTÄIN harvoin ketään minun ikäistä!

Kyllä on jotain todella pahasti nyt minun terveydessä pielessä. :(

Hiusten kuuluu pysyä päässä, ne on siellä suojana. Eikä peruukki oo vaihtoehto, se on kuulemani mukaan myös inhottava ja hiostava päässä käyttää ja ennen kaikkea nolo. Ainut vaihtoehto on hoitaa tämä asia kuntoon.

Kohta on turha haaveilla edes miehestäkään tai lapsista rumana kaljupäänä, jos lapsia edes kykenisin saamaan hormonaalisten hirviö häiriöiden takia ...

Päivittäin mietin itsemurhaa, mulla on liikaa ollu paskaa elämässä ja sitten vielä tämä!

Kumpa täältä joku tietäisi mikä mua vaivaa ja miten tämä asia hoidetaan kuntoon. :)

Laitan loppuun vielä kuvan, niin näätte miten rumaa tämä minun hiusten harveneminen on ... :

http://aijaa.com/Io6gGM

Mikäs muu se sieltä välistä pilkottaa vittu kuin päänahka...

Toiveena puolestaan tälläiset hiukset:

http://aijaa.com/K7qXkH

17

1915

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtakalju

      Heippa. En valitettavasti osaa sinua auttaa, mutta kärsin itsekin vastaavasta tällä hetkellä. Mulla lähti tukka lyhyen ajan sisällä, noin muutamassa kuukaudessa. Ei siis kokonaan, mutta tilanne on tällä hetkellä todella paha. Päänahka loistaa ja päälaella tukkaa enää hyvin vähän. Otsis mulla on aina ollut, mutta nyt joutuu pinneillä sen laittamaan sivuun, koska sitä ei enää juurikaan ole. Paniikki on kova ja haluan myös hiukseni takaisin. Olen tilannut vaikka mitä lisäravinteita ja kourallinen tabuja tulee vedettyä päivittäin. Ei mitään hajua onko ne kaikki ihan humpuukia, mutta nähtäväksi jää onko apua. Olen alkanut hoitamaan myös päänahkaani ja siihen tulee laitettua vaikka vallan mitä litkuja päivittäin.

    • s.b

      Oikeanlainen ravinto on yksi tekijä tilanteen paranemisessa. Kokeilkaa vaikkapa pellavansiemenrouhetta ja nokkosjauhetta, jota saa paraslaatuisena ja halvimpaan hintaan Ruotsin nettikaupoista (esim. shopping4net, jossa voi maksaa jälkikäteen laskulla). 1-2 rkl per päivä molempia vaikka puuron tai smoothien sekaan. Sit probiootteja myös. Ruokavaliosta pois sokerit, turhat hiilarit, roskaruoka jne. paljon kasviksia ja hedelmiä, luomukananmunia ja muuta sellaista. Emäksinen ruokavalio, pahojen ajatusten unohtaminen jne. Elimistön ja mielen puhdistaminen niihin kertyneistä kuonasta yms. Minulla parani paha ruusufinni em. ohjeilla ja samalla hiustenkin kunto parani. Alla oleva linkki ei suoranaisesti liity hiusten lähtöön mutta kuintenkin tavallaan koska kyse on elimistön kokonaisvaltaisesta hoitamisesta jolla ihon ja hiusten kuntoa voidaan parantaa.
      http://jolie.fi/yleinen/ruusun-aika-rosacea/

      • pena-

        Probiootteja saa parhaiten hapankaalista!


      • trtrtrrrtrtt

        Kyllä oli niin sontaa taas tämäkin artikkeli ruusufinnistä. Taas sitä medialukutaitoa isolla kädellä... Harmittaa, että tällanen ammattitaidoton mustatuntuu-juttujen kirjottelu on Suomessakin kokoajan vain lisääntynyt. Siinä ei hapankaalit muuten auta sitten pätkän vertaa.


    • hyvinvointialis

      Mikä sinun hormonitoimintasi taso on? Onko mitattu kilpirauhashormonit? Ovatko kuukautisesti säännölliset, jos eivät ole, onko hormonitaso mitattu?

      Mitä olet tehnyt psyykkisen tilanteesi parantamiseksi? Mistä saat iloa, mitä harrastat? Käytkö terapiassa?

      Nukutko riittävästi? Liikutko riittävästi? Syötkö terveellisesti?

    • apua2016

      En tiedä mun hormoonitoiminnan tasoa, mutta luulen että sielläkin on jotain pahasti vinksallaan. Kilppari arvoja ei ole mitattu, mummolla kilpirauhasen vajaatoiminta. Kuukautiset suht säännölliset, mutta välivuotoja mulla kyllä tulee ja itsetyydyttäessä myös verta.

      Psyykkistä tilannettani ei voi muu parantaa kuin että saan terveyden kuntoon. Kaikki muut asiat on jo järjestyksessä, enää tämä asia roikkuu...

      En nuku riittävästi, mulla on aikoinaan normaali nukkumiskykykin mennyt voimakkaan ahdistuksen ja masennuksen seurauksena, eikä ole palautunut takaisin. Käyn joka päivä lenkillä. Yritän syödä mahdollisimman terveellisesti, mutta puutteita varmasti on.

      https://www.youtube.com/watch?v=HyQiXTHUGr0

      Katsoin just tälläsen videon, ja ei hyvän jumalan vitun saatana miten ruma !!!

      Tollaseks mäkin pelkään päätyväni, koska mun mummo ja äiti on myös päätyny... Eikä kukaan ole pystynyt auttamaan mua ja saanut mun hiustenlähtöä loppumaan... Tuossa vaiheessa viiltelisin kyllä kädet täyteen tai hyppäisin junan alle !

      Minun henkinen minä ei ole kalju, vaan seksikäs kaunis itsevarma nainen, joten nyt ei henkinen puoli ja todellisuus kulje käsikädessä. Vihaan sitä.

      Miten jonkun ihmisen lyhytkin elämä voi olla täynnä lähes pelkkää paskaa , hei halooooo , kuka osaisi niitä vastauksia antaa , eikä jättäisi pelkästään oman onnen nojaan ??

      Ja olen saamassa pian töitä, miten kerron työpaikalla kaikille jos kaljuunnun, miten kestän vielä senkin nöyryytyksen mielisairaiden vanhempien, kiusaamisen ja huonojen ihmissuhteiden lisäksi... Miten mä jaksan tehdä edes töitä, jos mun terveyttä ei saada järjestymään ja masennun vaan entisestään... !

      VITTU.

    • Hiuskale

      Eläväistä hiusta on melkoisen vaikea saada, kuolutta solukkoa muutoinkin.

      • apua2016

        Mitä tarkoitat?


    • toimiimulla

      Kulta pieni, älä mene homeopaatille äläkä Hiusakatemiaan. Mene ihotautilääkärille, joka on erikoistunut hiustenlähtöön. Tuo voi olla mitä vain. Minulla Rogaine 5% on auttanut, mutta kuulostaa siltä, että sinulla on iho-oireita, jotka tarvitsevat erikoislääkäriä.

      • Ihotautilääkäri

        joka on erikoistunut hiustenlähtöön? Voi kultapieni,kun sellaista ei olekkaan! Ihotautilääkäri voi olla yleislääkäriä viisaampi jos hiustenlähtö johtuu ihosairaudesta,muussatapauksessa ei.


    • hoitajatarr

      Suosittelen kyllä ensiksi ihan tavallista lääkärissäkäyntiä ja hän voisi määrätä perusverikoeet sekä hormonitasapainokokeet eli naishormonit ja kilpirauhaskokeet. Onkin outoa ettet ole käynyt lääkärissä ja valittanut hiustenlähtöä. Tässähän et kerro että syötkö kunnolla?Tupakoitko? Ja hiuksia ei kannata pestä joka päivä-max 2krt /vko koska jatkuva peseminen vaan kiihdyttää talin muodotumista ja aiheuttaa kutinaa ja ärsytystä päänahkaan.

    • Lujastitsemppiä

      Kyllä kuulostaa siltä että stressioireet on nyt "pää"osassa. Ehkä myös se, että syöt paskaa ruokaa ja outoja lääkkeitä. Olen samaa mieltä: tarvitset psykiatriaa, ihotautilääkäriä ja ravitsemusterapeuttia (sellaista laillistettua jolla on loppututkinto, ei mitään puoskaria). Olet arvokas ihminen ja ansaitset parempaa. Myös toivon että pohdit miten pääsisit kävelemään ulos noista "muiden aiheuttamista stresseistä".

    • toivontoivon

      Hei, ja ensimmäisenä pahoittelut kurjasta tilanteestasi! Mä olen myös sitä mieltä, että kuulostaa hormonitasapainojen epätasapainolta! Varsinkin jos suvussa on ongelmaa niin ensimmäisenä kilpirauhasarvot syyniin, ja tiedoksi, että jos TSH on rajoissa, se ei kerro vielä mitään. Raja on monessa paikassa 4-5, kun taas suurimmalla osalla on jo selvät oireet 2,5 paikkeilla. Voi olla kyllä muutkin hormonit kuin kilpirauhas, enkä ole lääkäri, joten en sinänsä sano, etteikö voisi johtua jostain muustakin kuin hormoneista.

      Hormoniepätasapainon puolesta puhuu mielialasi, menkkahäiriöt (välivuodot ei ole normaaleja), hiustenlähtökin. Kerrotkin, ettet nuku kunnolla. Tiesitkö, että nimenomaan nukkuessa elimistö uudistaa itseään. Jos kroppa ei muutenkaan ole ihan kunnossa ja unetkin jää välistä, niin elimistö tuskin ensimmäisenä alkaa korjata hiuksia. Ensiavuksi suosittelisin myös vähentämään hiilareita järkevästi, sokeria pois jne. Sitten se rasvan merkitys! Saathan päivässä tarpeeksi rasvaa? koska ensinnäkin kaikkien solujen koko solukalvo, joka taas hoitaa elintärkeää aineenvaihduntaa, muodostuu rasvasta. Rasva toimii pohjana myös kaikkien hormonien muodostumiselle, hormonit ovat rasvaa. Rasvattomat tuotteet veks, jos sellaisia syöt ja tilalle esimerkiksi kylmäpuristettu oliiviöljy. Leivän määrää kannattaa tarkkailla mutta sen muutaman palan kanssa päivässä voi kyllä käyttää joko ihan voita tai vaikka oivariinia. Ja tärkeä olisi myös se paljon puhuttu kalaöljy. Sitten muuten tuttujen ohjeiden mukaan täysjyvää, kasviksia jne. Ja D-vitamiini vähintään 50mikrogrammaa/vrk

      Tulokset eivät näy heti, hormonien tasapainottuminen vie aikaa, mutta pikkuhiljaa se onnistuu! Tästä ei ainakaan ole missään nimessä mitään haittaa ja olosi pitäisi kyllä parantua vaikka hiukset eivät heti tuuhenisikaan.

      Lisäksi kuulostat siltä, ette pidä itsestäsi lainkaan ja epäilet jo, ettei kukaan muukaan voi pitää. Oletko koskaan katsellut ihmisiä kadulla? Nähnyt minkälaisia pariskuntia ulkona liikkuu? Kaikille kyllä on joku, ja olisi jopa suotavampaa, että tuleva puolisosi rakastaisi sinua, eikä hiuksiasi. Sinun mahtava persoonasi on se, johon mies rakastuu. Iän myötä tulet toivottavasti myös huomaamaan, että hiustenlähtö, niin kurja vaiva kuin se onkin, on loppujen lopuksi melko pieni asia elämän suuressa mittakaavassa. Ymmärrän että se kuitenkin vaivaa ja stressaa sinua juuri nyt. Tähän ei auta kuin se, että hyväksyt itsesi kaikkine vikoinesi ja saat tuon stressin hallintaan. Valitettavasti kuinka, se sinun täytyy itse löytää. Yhdet rentoutuu lukemalla, toiset lenkillä, kolmannet meditoi ja neljännet kuuntelee musiikkia. Kuinka ajattelet muiden ihmisten, joilla on selvästi erottuvia erikoisuuksia, selviytyvän arjesta? Ihmiset tuijottaa heitä, varmasti kiusaavatkin (itseänikin on kiusattu), mutta jossain kohdassa sitä vain huomaa, että mitä sitten. Sinä olet sinä vaikka sinulla ei olisi hiuksia lainkaan, eivätkä he elä sinun elämääsi. Et tunne heitä, eivätkä he sinua, joten mitä väliä heidän mielipiteellään on? He satuttavat, mutta se on varmasti merkki heidän omista ongelmistaan. Varmasti sinulla on oikeitakin ystäviä. Opettelet rakastamaan itseäsi ja luottamaan siihen.

      Toivottavasti saat avun jotain kautta, näillä neuvoilla tai jonkun muun neuvoilla! Kaikkea hyvää elämääsi!

    • EllunKana87

      Minulla myös on ohentunut tukka erityisesti parin edellisen vuoden aikana. On ollut stressiä ja ahdistusta ja masennusta... Katsoin yhden youtube videon, missä joku hiustenlähdöstä kärsivä tyttö oli kokeillut vaikka mitä hoitokeinoja hiusten voimakkaaseen lähtöön, joista ei ollut sitten kuitenkaan apua. Mutta kun hän alkoi syömään päivittäin paljon vihreitä vihanneksia (en tiedä miksi juuri vihreitä...) hiusten lähtö loppui. Olen ajatellut kokeilla samaa mutta kun vihanneksia tulee harvemmin ostettua riittävästi, pitäisi vaan ottaa ja päättää että nyt kokeilen tuota. Ja syödä vähintään sen 0.5 kg vihreää päivittäin.

      Olen napsinut välillä Spirulina puristeita, ja kun olen jättänyt jounakin päivinä väliin niin silloin myös irtoaa hiuksia enemmän. Eli jotakin apua merilevä ravintolisistäkin voi saada. Myöskin chlorophyll ei "lehtivihreä" kapselit tai nestemäinen chlorophyll voivat auttaa. Minulla on myös tuota chlorophylliä mutten ole syönyt sitä riittävän kauan että tulokset alkaisivat näkyä.

      • Kirjoitatälyttömiä

        Olet jättänyt spiruliinan joinakin päivinä väliin ja silloin irtoaa enemmän hiuksia. Ok Oletko ihan täysillä käyvä? Tarviitko perusteluita?


    • Pekka-neuvoja

      Viljatuotteet aiheuttavat mitä erilaisempia ongelmia eri ihmisille.
      En väitä, että hiusten lähtöön on vilja syynä, mutta on mahdollista. Kannatta kokeilla ruokavaliota, jossa hiilihydraattien osuus on mahdollisimman pieni ja vastaavasti rasvan saanti riittävää. Myös D-vitamiini on tärkeätä sekä kalanmaksa öljy on hyväksi.

    • 8909890

      Mene sinne ihotautilääkärille ja pyydä spirolactone.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4723
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4562
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      617
      4168
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3117
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2671
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2203
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      220
      2152
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1765
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1502
    Aihe