Lappeenrannan "kirjasto palvelut"

lainaaja

Kirjasto perii euron jokaisesta varatusta kirjasta. Varaus tehdään itse netissä. Kirjat leimataan kirjastossa itsepalvelutiskillä. Kaiken tämän vielä ymmärrän. Mutta nyt varatut kirjat on siirretty kirjaston käytävälle varausnumero lappu välissä ja itse sieltä etsimään omaa kirjaa. Ja sitten takaisin varaustiskille maksamaan ! Eihän tässä ole järjen häivää, mutta "kun suuntaus on tämä". Kuka sen takaa ettei satunnaiset ohikulkijat napsi niitä varattuja kirjoja siitä käytävän hyllystä ?
Herää kysymys mitä nämä varaus ja palautustiskin hemmot tekevät, muuta kun torkkuvat ja viilaavat kynsiään, kun kirjoihin tai kirjastokortteihin ei tarvitse enää koskea ? Ihan kankkulan kaivoon heitettyjä työllistymisvaroja !
Pitäisi poistaa heti välittömästi ne varausmaksut, kun menee tälläseks tämä touhu. Veromarkoille löytyisi parempaakin käyttöä, kun torkkuvat kirjasto "duunarit".

11

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eki65

      Voisko vaikka valjastaa ne kirjastotädit ajelemaan vanhusten nurmikoita yms. hyötykäyttöön !

    • Säästöjä

      Lpr pitää säästää. - voimme aloittaa johtavien virkamiesten palkoista. - koska esimerkillä johdetaan !!
      Ja lisämaksu teatteri keinotteluun osallistuneille, - miksi hyvä vanha teatteri on tyhjillään ja kauppakeskukseen rakennettiin turhaan joku banaali markettiteatteri ? Kenen vastuu ? Kukka tuhlasi verorahat ??? miksi kauppa kiinteistöyhtiölle maksetaan verorahoista turhaan ???

      • juuuuuuh

        Vanha teatterirakennus on homeessa, on se tosi hyvä juu.


      • verorahatkeinotteluun

        ei se ole homeessa, tms,,,,,, meille on vaan kerrottu jotta keinottelu näyttäisi kauniimmalta,,, siis keksitty keino syy.

        Ja vanha rakennus oli tyylikäs, arkkitehtuuri hyvä.
        uusi on kuin halpa kauppa ketjun somistettu ale myymälä...


      • näinsenkoin
        verorahatkeinotteluun kirjoitti:

        ei se ole homeessa, tms,,,,,, meille on vaan kerrottu jotta keinottelu näyttäisi kauniimmalta,,, siis keksitty keino syy.

        Ja vanha rakennus oli tyylikäs, arkkitehtuuri hyvä.
        uusi on kuin halpa kauppa ketjun somistettu ale myymälä...

        Olen home-allergikko. Altistunut lapsena koulussani homeelle. Oireet tulevat välittömästi mentyäni homerakennukseen. Lappeenrannan teatterissa käydessä ei ollut oireita. Imatran teatterissa kyllä alkoi nenä niiskuttaa, silmät kirvellä ja vuotaa.


    • helluukka

      Ja kyllä ne kirjastotädit tekee siellä ihan töitä, ei se kirjastokaan ilman työntekijöitä toimis. Tyhmä uudistushan tuo on mutta tuskinpa ne kirjastotätit sitä on keksiny.

    • Suojatyöpaikka-tuokin

      Minä en myöskään käsitä sitä, että enää ei palvella asiakasta edes kirjavarauksen yhteydessä. Varaus tehdään itse ja kirja haetaan omatoimisesti, mutta silti se maksaa. Käsittämätöntä!! Kirjastossa näytää kuitenkin olevan runsaasti henkilökuntaa. He istuvat ja ihmettelevät päivät pitkät, mutta eivät enää palvele asiakkaita niinkuin ennen.

      Kirjastokin on ollut aina sellainen suojatyöpaikka, mihin mennään oleilemaan eikä tekemään töitä. Nyt kun puhutaan säästöistä, pitäisi sieltä vähentää henkilökuntaa, mutta nyt näyttää siltä, että sinne otetaan lisää hyväpalkkaisia ihmisiä. Verorahoja on helppo tuhlata, ei mene palkat omasta pussista!!!

    • Kiitollinen_lukija

      Kyllä täällä Joutsenon sivukirjastossa työntekijät palvelevat asiakkaita kiitettävästi. Toivottavasti jatkossakin saavat tehdä työnsä rauhassa.

    • kiirepainaapäälle

      Kirjastossa on todella runsaasti henkilökuntaa, ihan ihmetyttää millä rahoilla palkattuja ? !
      Pitäiskö laittaa vielä itsepalvelu palautus ja muita tee se itse palveluja, niin ei tarvita lainkaan työntekijöitä. Se vasta olisi kaupungille halpaa. Yks osapäiväinen riittäs ihan hyvin.

    • rahat.pyörimään

      Todennäköisesti saattekin sen itsepalvelusysteemin sen jälkeen kun kirjastosta saadaan tehdyksi yksityinen bisnes. Siinä vaiheessa myös taatusti maksatte kaikesta muustakin kuin tilaamistanne kirjoista. Ja se niiden maksujen rinnalla teillä tulee ikävä muitakin rahojanne kuin sitä aikaisempaa yhtä euroanne.
      - Yksityinen bisnes ei nimittäin mitään "sosiaalihuoltoa" ole sen enempää työntekijöille kuin asiakkaillekaan - on kysymys sitten yksityisestä terveydenhuollosta tai yks. kirjastoista.

      Suomi on täynnänsä kaikenlaisia "tehostajia" - ja nähty mihin se johtaa... VR:llä ei enää juuri mitään palvelua missään; lippujen hinnat tapissa, vaikka huijari-mainoskampanja muuta valehteleekin!

    • pyöritävaanrahojas

      Vuonna 2017 poistuu viimeistään varausmaksu kaikista kirjastoista, siitä on jo eduskunnan päätös. Yksityistämiseen en usko ainakaan tällä vuosituhannella. Kirjat siirtyy verkkoon ja kohta paperikirjastoja ei edes tarvita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4894
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3217
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1365
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1196
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      868
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      63
      865
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      837
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      708
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe