Moottorin lämmitys

lämmittelijä

Tapanani on aamuisin töihin lähtiessä käydä laittamassa pyörä käyntiin, kaasutella hieman ja käydä sitten sisällä ennen ajoon lähtöä pukemassa ajovarusteet, jotta moottori lämpiäisi muutaman minuutin ennen ajoa.

Kysymys kuuluukin, onko tästä tavasta mitään hyötyä tai voiko siitä olla moottorille jopa haittaa? Olisiko parempi lähteä heti käynnistyksen jälkeen ajamaan kuormittamatta moottoria, jolloin öljypumppu toimisi tehokkaammin, vai mikä olisi paras tapa lämmittää moottori ajolämpöiseksi?

18

2248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkamotoristi1976

      Lämmityskäyttö on suositeltavaa kunnes jaksaa käydä ilman ryyppyä (jos kaasarikone). Lämmittämällä konetta tulpat lämpiävät oikeaan käyttölämpötilaan jolloin tulpan hajoaminen estyy. Myös öljyt lämpenevät ja sen voiteluominaisuudet notkistumisen myötä paranevat. Akku tykkää myös latauksesta (parkeilla/valot pois) .... eli pelkkiä etuja....näin itsekin olen tehnyt kaikkien pyörien kanssa jo 44 vuoden ajan...

    • HondaSika

      Anna käydä aamulla pari minsaa tyhjäkäynnillä, kylä se siitä. Turha kaasutella, etenkin jos asuu kerrostalossa, naapurit herää. Isot pitkäiskuiset moottorit (H-D, MG, yms) tykkäävät, kun öljy kiertää sylintereissä.

      • asdfaiopgjwerg

        Harley daavidsoneille on omat palstansa. Tällä palstalla puhuttiin moottoripyörän lämmittämisestä


    • haatanahtonttu

      Onhan se varkaallekkin helpompaa, kin häristin käy valmiiksi pihassa YKSINÄÄN, ja naapurit taputtaa suuria karvaisia käsiään. VIE se romus muualle paukuttamasta!

    • Motoristi1988

      Miten auton moottori eroaa tässä tapauksessa moottoripyörän moottorista, vai käydäänkö se auto laittamassa myös lämpiämään kesäkelillä?

      • autolämpimäksi

        Ei kesällä tule autoa laitettua käymään moottorin lämmittämiseksi, joskus kovalla helteellä tulee laitettua ilmastoinnin takia vähän aikaisemmin käymään.

        Talvella sitten etenkin kovemmilla pakkasilla tulee laitettua hyvissä ajoin käyntiin, kireimmillä pakkasilla tulee käytettyä n. 20-30 minuuttia ennen liikkeelle lähtöä.

        Tietysti jos jossain parkkipaikalla on ja ei pääse sisälle odottelemaan niin en siinä tapauksessa istu autossa puolta tuntia odottamassa ja lähde vasta sitten ajamaan. Tosin kovemmalla pakkasella odotin kyllä vähintään 5 minuuttia ennen ajoon lähtöä tuollaisessakin tilanteessa.

        En tiedä mitä merkitystä sillä on moottorin kannalta enkä siitä välitäkään, mutta sisätiloja on mukava saada lämpimäksi, lasit ja peilit kirkkaaksi sekä penkki lämpimäksi ennen lähtöä.


      • Heihaloo2016

        Autot on harvemmin nykyään ilmajäähdytteisiä, kuten valtaosa kaksipyöräisistä on...


    • Motonomi

      Ei se motskarin kone tarvitse sen kummenpia lämmityskäyttöjä kuin autokaan. Kylmällä ilmalla pieni lämmityskäyttö on paikallaan öljyjen notkistamiseksi. Itse käytän vain sen aikaa kun laitan kypärän päähän ja hanskat käteen. Joutokäynnillä käyttämien kylmällä koneella tekee vain hallaa kun öljyt eivät kunnolla kierrä. Lisäksi se nokeaa tulppia. Pitäisi olla semmoiset reilu 1500 rpm mutta alle 2000 lämmityskäytössä.

      Sitten vain liikkeelle ajaen kuin olisi sisäänajossa eli ei kovia kierroksia eikä koneen kuormitusta. Kannattaa myös muistaa että vähänkään isomman (<500 cc) motskarin kone kestää lämmetä käyntilämpötilaansa parikymmentä minuuttia tai 10 km rauhallista ajoa. Tuota ei meinaa moni uskoa. Kannattaa asentaa öljynlämpömittari ja katsoa kuinka pitkään kestää lämmön tasaantuminen. Kun öljyt on käyntilämpöiset on moottorissakin lämmöt tasaantuneet.

      • nhyte

        Noinko Honda Monkeytä käytetään?


      • Matkamotoristi1977

        Ilmajäähdytteisessä moottorissa kylmän koneen ja lämmityskäytetyn moottorin öljynpaineissa voi olla jopa 3x ero nopeudella 80-100km/h. Jos öljyletku tai öljynjäähdytin kosahtaa rikki niin matkanteko loppuu siihen...
        Kylmä ilma ja väärä öljyn viskositeetti vain korostaa tätä ongelmaa...


    • HondaKurko

      Imetkö, Monkey-pelle?

    • TurbotOn

      Tämä lämmtyskäyttö on yksi niistä motoristien kummallisuuksista. Moottoripyörän perusrakenne on sama kuin henkilöautoissa pitkälti yli sata vuotta vanha, helvetin huono keksintö. Öljyt kiertää moottorissa ihan samalla tavalla kuin autossakin. Eikä autoakaan lämmityskäytetä kuin kovimmilla pakkasilla. Moottoripyörä kuten autonkin moottori lämpiää nopeimmin pienellä kuormituksella eli kevyesti ajamalla. Ilma-tai nestejäähdytteinen, ei mitään eroa. Minulla ollut yhdeksän pyörää enkä koskaan ole harrastanut lämmityskäyttöä eikä ole tulpissakaan ollut mitään ongelmia.Jostain syystä suuri osa motoristeista kuvittelee pyörän olevan jotain ihmeellistä ja erikoiskäsittelyä vaativa keksintö. Huonolla hyötysuhteella toimiva, luonnonvaroja kuluttava, epäkäytännöllinen ja vain osan vuodesta käytettävissä oleva rakkine. Moottori käyntiin, kypärä päähän ja hanskat kätee. Sen jälkeen heti ajoon. Muutama kilometri kevyesti ja sen jälkeen ei muuta kuin vaijerit kireälle. Kaikki muu on turhaa säätämistä ja hifistelyä.

      • tumppuhanska

        kommenttisi oli tasapainoinen, älykäs, erinomainen, avaava, kehittävä sekä jalostava että humoristinen ja tarpeellinen. asia on täsmälleen juuri kuten asian ilmaiset. turhanpäiväinen lämmittäminen on täysin turhaa. toki sen aikaa kun asettaa potan päähän ja vetää hanskat tumppuun, voi käyttää ja ei revitetä heti kylmää konetta.


      • HondaKurko

        Jatka tumputtamista, impoapina.


    • Anonyymi

      Kannattaako tällaisesta asiasta nyt niin hirveästi riitaa haastaa.

      Itselläni on vanhempi kaksitahti, jota lämmitän etenkin viileällä säällä tyhjäkäynnillä tovin ennen lähtöä. Näin on ohjeistettu pyörän manuaalissakin.

      En usko, että nykyvehkeillä kesäsäässä on niin väliksi jos alkuun ajaa kevyellä kaasulla. Pakkasessa on paras käyttää tyhjäkäynnillä tai lämmittää lohkolämmittimellä ennen käynnistystä.

      • Anonyymi

        Ruiskukoneella lämmitys on turhaa, kaasarikone taas toimii huonosti kylmänä, oli sitten kyse moottoripyörästä, tai moottorisahasta.


    • Anonyymi

      Tapanani on aamusin , kun herään moottorin papatukseen ja havaittuani pihaan yksikseen vailla kuljettajaa tyhjäkäynnille jätetyn ajoneuvon. Tohvelit jalkaan ja aamutakki päällä hipsin paikalle, käännän avaimesta mopon sammuksiin ja lopuksi katkaisen avaimen virtalukkoon.

    • Anonyymi

      Kun tällaista toimintaa ilmenee niin hyvä tapa on käydä sivelemässä satula paskalla ja tunkea kourallinen hiekkaa bensatankkiin. Loppuu perseilyt

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe